a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Messenslijper: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste messenslijpers die jouw keukenwerk aanzienlijk kunnen verbeteren.

Unser Favorit: B.Prime Messenslijper

B.Prime Messenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Jissta Messenslijper

Jissta Messenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Shan Zu Messenslijper

Shan Zu Messenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Fouvin Messenslijper

Fouvin Messenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Lantana Messenslijper

Lantana Messenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Anysharp Messenslijper

Anysharp Messenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Mennyo Messenslijper

Mennyo Messenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Fiskars Messenslijper

Fiskars Messenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Retoo Messenslijper

Retoo Messenslijper
★★★★★

Als je een culinaire liefhebber bent of simpelweg iemand die van koken houdt, weet je hoe belangrijk het is om altijd scherpe messen in je keuken te hebben. Maar het kan een uitdaging zijn om ze in topconditie te houden. Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan om je te helpen bij het vinden van de 10 beste messenslijpers die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze gids is speciaal ontworpen om jou te helpen in je zoektocht naar de perfecte tool om je messen scherp en klaar voor gebruik te houden. Of je nu op zoek bent naar elektrische slijpers, manuele, slijpstenen of slijpstaven, lees verder, want we hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Een messenslijper is een handig hulpmiddel dat je in staat stelt om je keukenmessen scherp te houden. Regelmatig slijpen van je messen behoudt hun snijkwaliteiten en verlengt hun levensduur. Er zijn verschillende soorten messenslijpers, waaronder handmatige modellen, elektrische slijpers en slijpstenen. Elk type heeft zijn ei
gen voordelen en nadelen, dus het is aan jou om te bepalen welke het beste aan jouw behoeften voldoet.

Check Uit

Onze favoriet #1

B.Prime Messenslijper

B.Prime Messenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De B.PRIME messenslijper is een hoogwaardig product dat jouw messen op een simpele manier de oorspronkelijke scherpte teruggeeft. Het handige, ergonomisch ontworpen apparaat heeft een anti-slip voet om glijden tijdens het slijpen te voorkomen en kan bijna alle soorten stalen messen slijpen, behalve degenen met een sterk golvend lemmet. Dankzij de drie stappen kan zelfs een oud en bot mes weer net zo scherp als nieuw worden, waardoor je bespaart op de kosten van nieuwe messen. Gemaakt met Duitse productontwikkeling en kwaliteitscontrole, is dit apparaat ontworpen om jarenlang te duren. Bovendien is je aankoop risicovrij dankzij de 30-dagen geld-terug-garantie.

 • voordeel 1: De Messenslijper van B.PRIME is van eersteklas kwaliteit. Deze handige tool heeft de capaciteit om je messen snel hun oorspronkelijke scherpte terug te geven zonder dat je veel kracht hoeft te gebruiken. Een zachte trek is voldoende.
 • voordeel 2: Het apparaat is gebruiksvriendelijk met een ergonomisch ontworpen handgreep. Je hebt je gereedschap veilig onder controle zonder je hand strak te hoeven vastklemmen. De antislipvoet zorgt ervoor dat het gereedschap niet wegglijdt tijdens het slijpen, ongeacht het oppervlak waarop het staat, hout, steen of glas.
 • voordeel 3: Deze messenslijper is geschikt voor de meeste soorten stalen messen (behalve voor messen met een sterk golvend lemmet zoals broodmessen). Dit betekent dat je niet langer geld hoeft te besteden aan nieuwe messen, want zelfs oude botte messen worden met een beetje druk weer zo scherp als nieuw.
 • voordeel 4: De messenslijper van B.PRIME is een resultaat van zorgvuldige Duitse productontwikkeling. Het product is grondig getest en gemaakt van optimale materialen voor langdurig gebruik. Bij eventuele problemen, staat hun klantenservice klaar om je te helpen.
 • voordeel 5: Je aankoop is zonder risico dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn, dan kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen.
 • Nadeel 1: Beperkt gebruik: Hoewel de messenslijper geschikt is voor bijna alle soorten stalen messen, kan het geen messen slijpen met een sterk golvend lemmet, zoals broodmessen. Dit kan beperkend zijn als je een verscheidenheid aan messen in je keuken gebruikt.
 • Nadeel 2: Vereist druk: Hoewel de product beschrijving zegt dat je niet veel spierkracht nodig hebt om messen te slijpen, wordt er wel vermeld dat een beetje druk nodig is in de 3 stappen van het slijpproces. Dit kan vermoeiend zijn bij het slijpen van meerdere messen of voor mensen met minder kracht in hun handen.
 • Nadeel 3: Handmatig gebruik: Hoewel de handgreep ergonomisch is gevormd, moet het gereedschap toch handmatig worden gebruikt. Dit kan niet zo gemakkelijk en comfortabel zijn als elektrische alternatieven die minder inspanning vereisen.
 • Nadeel 4: Antislipvoet beperkt tot sommige oppervlakken: De messenslijper heeft een rubberen antislipvoet die werkt op houten, stenen of glazen werkbladen. Er wordt echter niet vermeld of de antislipvoet ook effectief is op andere soorten oppervlakken.
 • Nadeel 5: Duurzaamheid niet expliciet vermeld: Hoewel B.PRIME stelt dat ze overtuigd zijn dat je lang plezier zult beleven aan het product, wordt er geen specifiek detail gegeven over de duurzaamheid van het product. Het is dus mogelijk dat het product na verloop van tijd minder effectief wordt.

Onze favoriet #2

Jissta Messenslijper

Jissta Messenslijper

Waarom we het gekozen hebben

De Jissta messenslijper is een 4-in-1 gereedschap uitgerust met 3 slijpsleuven en 1 professionele scharenslijper, perfect om je messen snel en effectief terug te brengen naar hun oorspronkelijke scherpte. Het product heeft een ergonomisch ontwerp, met een comfortabel handvat geschikt voor zowel links- als rechtshandigen, en een antislip rubberen basis voor veilig en moeiteloos slijpen. Uniek aan deze slijper is de instelbaarheid, met 6 niveaus van aanpassing voor het slijpen onder diverse hoeken (14°, 16°, 18°, 20°, 22°, 24°), geschikt voor messen van verschillende groottes, diktes en lemmeten. De messenslijper is eenvoudig in gebruik en geschikt voor diverse soorten messen, scharen en tuingereedschap, waardoor het ook een ideale partner is voor jacht, kamperen en outdoor survival.

 • Voordeel 1: De Jissta messenslijper is bijzonder veelzijdig. Dankzij het 4-in-1 ontwerp kan je grof slijpen, fijn slijpen, polijsten en zelfs je scharen slijpen. Dit maakt het gereedschap efficiënt en handig in gebruik.
 • Voordeel 2: Het product is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het heeft een comfortabel handvat wat zowel geschikt is voor links- als rechtshandigen, en de antislip rubberen basis zorgt ervoor dat het stabiel blijft tijdens het slijpen. Dit maakt het slijpen van je messen veilig en moeiteloos.
 • Voordeel 3: De Jissta messenslijper biedt unieke personalisatie. Met 6 verschillende slijphoeken (14°, 16°, 18°, 20°, 22°, 24°) kan je messen van verschillende maten en diktes slijpen. De instelknop laat je de perfecte messenhoek kiezen om aan jouw behoeften te voldoen.
 • Voordeel 4: Het gebruik van de messenslijper is zeer eenvoudig. Je steekt simpelweg het mes in de corresponderende groef van de slijper, stelt de juiste hoek in en trekt een paar keer zachtjes aan het mes. Hierdoor wordt een doffe mes snel weer scherp.
 • Voordeel 5: Deze messenslijper is ontzettend veelzijdig. Niet alleen is het geschikt voor allerlei typen keukenmessen en snijmessen, maar ook voor scharen en tuingereedschap. Daarnaast is het ook een ideale tool voor jagers, kampeerders en outdoor survival-liefhebbers.
 • Nadeel 1: Hoewel de messenslijper 6 verschillende niveaus van aanpassing biedt, kan het nog steeds moeilijk zijn om de perfecte hoek voor jouw specifieke mes te vinden. Dit komt omdat de instellingen beperkt zijn tot 6 vaste opties en niet volledig te personaliseren zijn.
 • Nadeel 2: Ondanks de claim van het hebben van een ergonomisch ontwerp, kan het constant moeten vasthouden van het handvat tijdens het slijpproces vermoeiend zijn, vooral als je een groot aantal messen achter elkaar moet slijpen.
 • Nadeel 3: Het beschikt over een 4-in-1 ontwerp met zowel slijp- als polijstfuncties, maar deze veelzijdigheid kan ook leiden tot verwarring over welke sleuf te gebruiken en in welke volgorde voor het beste resultaat.
 • Nadeel 4: Hoewel het product eenvoudig te gebruiken wordt bevonden, kan het trekken van het mes door de slijper in dezelfde richting als de instructies aangeven nog steeds enige oefening vergen voor iemand die niet vertrouwd is met messenslijpers.
 • Nadeel 5: De messenslijper is bedoeld voor wijdverspreid gebruik, inclusief outdoor survival en jachtmessen. Echter, hoewel het product draagbaar kan zijn, is het wellicht niet de meest praktische optie om mee te nemen tijdens zulke activiteiten gezien zijn grootte en gewicht.

Onze favoriet #3

Shan Zu Messenslijper

Shan Zu Messenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SHAN ZU messenslijper is een hoogwaardige slijpsteen gemaakt van wit korund materiaal, compleet met een tweezijdige (#1000/#6000) slijpsteen. Hiermee slijp je moeiteloos stompe of beschadigde messen op het grove oppervlak (korrel 1000), terwijl je ze kunt uitrusten en polijsten met het fijne slijpoppervlak (korrel 6000). De slijpsteen is voorzien van anti-slip silicagel voor jouw veiligheid en wordt geleverd met een handige hoekgeleider voor optimale slijphoeken. Deze universele slijpsteen is geschikt voor allerlei soorten messen, waaronder sushimessen, keukenmessen en zakmessen. Je gebruikt hem eenvoudig met alleen water. De slijpsteen heeft een rood/wit kleurenschema en meet 18 x 6 x 2,7 cm. Daarnaast is deze messenslijper gedekt door een 30 dagen retourpolicy en een fabrieksgarantie van 12 maanden op kwaliteitsproblemen, wat zorgeloos kopen garandeert.

 • Voordeel 1: De Fouvin messenslijper heeft een 4-traps slijpsysteem dat messen snel en effectief slijpt. Deze functie maakt het product extreem handig als je snel een bot mes wilt slijpen.
 • Voordeel 2: Deze messenslijper heeft een instelbare hoekknop die je allows de hoek waaronder je slijpt aan te passen. Hiermee kun je een variëteit aan messen optimaal slijpen, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van het product.
 • Voordeel 3: Het product is voorzien van een ergonomische handgreep, wat betekent dat je zowel links- als rechtshandig goed met het product kunt werken. Dit ontwerp maakt het slijpen van messen comfortabeler en efficiënter.
 • Voordeel 4: De antislipbasis van de messenslijper zorgt voor stabiliteit en veiligheid terwijl je het product gebruikt. Daarnaast houdt de veilige handgreep je hand op een veilige afstand, waardoor je je niet snel zult snijden tijdens het slijpen.
 • Voordeel 5: De Fouvin messenslijper is zeer veelzijdig in gebruik. Je kunt het product niet alleen in de keuken gebruiken, maar het is ook geschikt voor gebruik tijdens de jacht, op de camping, ter ondersteuning van outdoor survival en als slijper voor tuingereedschap en andere snijgereedschappen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Fouvin messenslijper een instelbare hoekknop heeft, kan dit complex zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met de precieze slijphoeken voor verschillende soorten messen. Het kan even duren voordat je de juiste hoekinstellingen voor elk van je messen onder de knie hebt.
 • Nadeel 2: De handmatige bediening van de messenslijper kan vermoeiend zijn als je een groot aantal messen moet slijpen. Ondanks de ergonomische handgreep, kan het dus wat inspanning vergen.
 • Nadeel 3: Het voorzorgsadvies van de fabrikant geeft aan dat je geen overmatige kracht moet gebruiken en niet heen en weer moet trekken tijdens het slijpen. Dit suggereert dat de messenslijper mogelijk niet zo robuust is en voorzichtig moet worden behandeld, wat de bruikbaarheid kan beperken.
 • Nadeel 4: De veiligheidssleuf is ontworpen om te beschermen tegen verwondingen, maar kan het zicht op het daadwerkelijke slijpproces belemmeren. Dit kan het moeilijk maken om te zien of je mes correct wordt geslepen.
 • Nadeel 5: Hoewel de veelzijdigheid van de messenslijper als een voordeel wordt gezien, aangezien hij kan worden gebruikt voor messen, scharen, tuingereedschap en vele andere snijgereedschappen, kan deze brede reeks toepassingen de doeltreffendheid voor specifieke messtijlen in gevaar brengen. Het zou kunnen dat de slijper niet even effectief is voor alle soorten messen.

Onze favoriet #4

Fouvin Messenslijper

Fouvin Messenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fouvin messenslijper is een zorgvuldig ontworpen handmatige slijper met 4 slijpstages, inclusief een professionele schaarslijper. Dit stuk gereedschap wordt gekenmerkt door zijn instelbare hoekknop, waardoor je de slijphoek van 14 tot 24 graden per zijde kan aanpassen, afhankelijk van je mes. Het heeft een doordacht, ergonomisch ontwerp, geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen en bevat een antislip basis voor stabiliteit en veiligheid. Bovendien zorgt de handvriendelijke greep met een speciale slot voor extra veiligheid. De Fouvin messenslijper is niet alleen ideaal voor keukenmessen, maar ook voor andere tools, waardoor het een veelzijdige aanvulling is voor zowel het huis als buitenactiviteiten zoals jagen en kamperen. Moeiteloos en nauwkeurig messen slijpen is met deze messenslijper binnen handbereik.

 • Voordeel 1: De Fouvin messenslijper heeft een 4-traps slijpsysteem dat messen snel en effectief slijpt. Deze functie maakt het product extreem handig als je snel een bot mes wilt slijpen.
 • Voordeel 2: Deze messenslijper heeft een instelbare hoekknop die je allows de hoek waaronder je slijpt aan te passen. Hiermee kun je een variëteit aan messen optimaal slijpen, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van het product.
 • Voordeel 3: Het product is voorzien van een ergonomische handgreep, wat betekent dat je zowel links- als rechtshandig goed met het product kunt werken. Dit ontwerp maakt het slijpen van messen comfortabeler en efficiënter.
 • Voordeel 4: De antislipbasis van de messenslijper zorgt voor stabiliteit en veiligheid terwijl je het product gebruikt. Daarnaast houdt de veilige handgreep je hand op een veilige afstand, waardoor je je niet snel zult snijden tijdens het slijpen.
 • Voordeel 5: De Fouvin messenslijper is zeer veelzijdig in gebruik. Je kunt het product niet alleen in de keuken gebruiken, maar het is ook geschikt voor gebruik tijdens de jacht, op de camping, ter ondersteuning van outdoor survival en als slijper voor tuingereedschap en andere snijgereedschappen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Fouvin messenslijper een instelbare hoekknop heeft, kan dit complex zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met de precieze slijphoeken voor verschillende soorten messen. Het kan even duren voordat je de juiste hoekinstellingen voor elk van je messen onder de knie hebt.
 • Nadeel 2: De handmatige bediening van de messenslijper kan vermoeiend zijn als je een groot aantal messen moet slijpen. Ondanks de ergonomische handgreep, kan het dus wat inspanning vergen.
 • Nadeel 3: Het voorzorgsadvies van de fabrikant geeft aan dat je geen overmatige kracht moet gebruiken en niet heen en weer moet trekken tijdens het slijpen. Dit suggereert dat de messenslijper mogelijk niet zo robuust is en voorzichtig moet worden behandeld, wat de bruikbaarheid kan beperken.
 • Nadeel 4: De veiligheidssleuf is ontworpen om te beschermen tegen verwondingen, maar kan het zicht op het daadwerkelijke slijpproces belemmeren. Dit kan het moeilijk maken om te zien of je mes correct wordt geslepen.
 • Nadeel 5: Hoewel de veelzijdigheid van de messenslijper als een voordeel wordt gezien, aangezien hij kan worden gebruikt voor messen, scharen, tuingereedschap en vele andere snijgereedschappen, kan deze brede reeks toepassingen de doeltreffendheid voor specifieke messtijlen in gevaar brengen. Het zou kunnen dat de slijper niet even effectief is voor alle soorten messen.

Onze favoriet #5

Lantana Messenslijper

Lantana Messenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Lantana messenslijper is een uitstekende 3-fase handmatige oplossing om je keukenmessen snel en effectief weer vlijmscherp te krijgen. Met een comfortabele handgreep en zware anti-slip rubberen basis is deze slijper eenvoudig en veilig in gebruik, zowel voor links- als rechtshandigen. Deze slijper is perfect voor rechte stalen keukenmessen en brede gekartelde messen, maar niet aanbevolen voor keramische messen, scharen of micro gekartelde messen. Geleverd met volledige instructies en demonstratievideo, biedt Lantana ook indrukwekkende klantenservice 7 dagen per week. Het Britse bedrijf biedt daarnaast een tevredenheidsgarantie voor een risicovrije aankoop. Let wel, dit is de originele en beste 3-fase keukenmessenslijper, ga niet voor goedkopere imitaties.

 • Voordeel 1: De Lantana Messenslijper is een 3-fase handmatige messenslijper die jouw keukenmessen altijd briljant scherp houdt. Dit betekent dat je met deze messenslijper je messen kunt voorbereiden, slijpen en vervolgens fijnslijpen, waardoor je keukenmessen altijd snel en effectief scherp blijven.
 • Voordeel 2: De messenslijper heeft een ergonomisch ontwerp met een comfortabele handgreep voor maximale grip. Dit maakt het geschikt voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers, wat ervoor zorgt dat het voor iedereen gemakkelijk is om te gebruiken.
 • Voordeel 3: Het apparaat heeft een zware anti-slip rubberen basis voor ultieme stabiliteit en veiligheid. Je hebt dus geen vlak oppervlak in je keuken nodig om het apparaat te plaatsen, wat het zeer praktisch en flexibel maakt.
 • Voordeel 4: De Lantana Messenslijper is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd met volledige instructies en een “quick start”-demonstratievideo. Dit betekent dat zelfs als je je messen voor de eerste keer slijpt, je alle hulp krijgt die je nodig hebt.
 • Voordeel 5: Deze messenslijper is niet alleen ontworpen voor rechte stalen keukenmessen, maar ook voor brede gekartelde messen (zoals broodmessen), inclusief messen met geharde stalen bladen. Met andere woorden, het is een zeer veelzijdig gereedschap dat een breed scala aan messen aankan.
 • Nadeel 1: De Messenslijper van Lantana is niet geschikt voor alle soorten messen. Bijvoorbeeld keramische messen, scharen of micro gekartelde messen kunnen niet met dit product geslepen worden.
 • Nadeel 2: Het product heeft drie stadia om een mes te slijpen – voorbereiden, scherpen en honen. Dit kan voor sommigen overdreven lijken en kan langer duren dan met een eenvoudiger messenslijper.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat is ontworpen voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers, kan het nog steeds wat onhandig zijn voor linkshandigen omdat de meeste producten over het algemeen worden ontworpen met de rechtshandige meerderheid in gedachten.
 • Nadeel 4: De messenslijper heeft een zware anti-slip rubberen basis nodig voor stabiliteit en veiligheid. Dit betekent dat je een geschikt vlak oppervlak nodig hebt om de slijper te gebruiken. Dit kan onhandig zijn als je keukenoppervlakken niet passen.
 • Nadeel 5: Hoewel de messenslijper eenvoudig te gebruiken is en wordt geleverd met volledige instructies en een quick start demonstratievideo, kan dit voor sommige mensen intimiderend zijn. Niet iedereen is even technisch onderlegd of voelt zich comfortabel bij het gebruik van nieuwe apparaten, zelfs met instructies en ondersteuning.

Onze favoriet #6

Anysharp Messenslijper

Anysharp Messenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AnySharp messenslijper is jouw betrouwbare partner in de keuken, in staat om elk type keukenmes veilig en handsfree te slijpen. Of je nu een gehard stalen mes of een koksmes zoals Global en Sabatier wilt slijpen, of zelfs een gekarteld mes zoals broodmessen of jachtmessen, deze handige tool kan gemaakelijk het werk aan. Bovendien belooft het veilig gebruik dankzij de PowerGrip-zuignap die zich stevig hecht aan elk vlak oppervlak met lichte druk. Met een compact formaat van 60 mm in diameter en hoogte past het gemakkelijk in jouw lade. En voor rust en zekerheid, profiteer je ook van 2 jaar garantie.

 • Voordeel 1: De AnySharp messenslijper biedt je een veilige en handsfree slijpervaring. Hiermee bescherm je je handen en reduceer je het risico op mogelijke ongelukken bij het slijpen van je messen.
 • Voordeel 2: Deze messenslijper is compatibel met uiteenlopende types messen. Of het nu om geharde stalen messen zoals Global en Sabatier gaat, of koksmessen – je kan ze allemaal slijpen met de AnySharp messenslijper.
 • Voordeel 3: Het unieke van AnySharp messenslijper zit ‘m in de mogelijkheid om zelfs gekartelde messen te slijpen. Dat omvat broodmessen en jachtmessen, waardoor je een enorm scala aan messen scherp kunt maken.
 • Voordeel 4: Dankzij de PowerGrip-zuignap biedt deze messenslijper veilig gebruik met één hand. Je hoeft geen zware druk uit te oefenen, aangezien de zuignap stevig vastzit aan elk glad oppervlak. Zo heb je minder vermoeidheid terwijl je je messen slijpt.
 • Voordeel 5: De compacte afmetingen maken de AnySharp messenslijper een gemakkelijke toevoeging aan je keukengerei. Met een diameter van slechts 60 mm en een hoogte van 60 mm kan deze slijper gemakkelijk in de keukenlade worden opgeborgen, waardoor je ruimte bespaart in je keuken.
 • Hoewel de productbeschrijving van de AnySharp messenslijper overwegend positief is, zou je onderstaande mogelijke nadelen kunnen ervaren gebaseerd op de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: De AnySharp messenslijper heeft een specifieke afmeting (60mm diameter en 60mm hoogte). Als je keukenladen of opbergruimten kleiner of groter zijn, kan dit apparaat moeilijk passen of te veel ruimte innemen.
 • Nadeel 2: Het feit dat de messenslijper werkt met een zuignap kan een nadeel zijn. Het kan zijn dat dit apparaat mogelijkerwijs niet goed werkt op alle oppervlakken.
 • Nadeel 3: De messenslijper van AnySharp wordt aangeprezen als veilig bij gebruik met één hand, maar als je onhandig bent of problemen hebt met handcoördinatie kan je nog steeds de messen op een gevaarlijke manier hanteren. Het blijft opletten bij het gebruik van dergelijke apparaten.
 • Nadeel 4: Hoewel het wordt vermeld dat de AnySharp messenslijper bijna alle soorten messen kan slijpen, kan het zijn dat er messen zijn die niet geschikt zijn voor deze slijper. Dit is iets om rekening mee te houden als je messen bezit die niet algemeen gebruikt worden in de huishouding.
 • Nadeel 5: Er is een beperking bij het slijpen van gekartelde messen. Niet alle soorten gekartelde messen zullen efficiënt geslepen kunnen worden, vooral als de kartels erg diep of ongewoon gevormd zijn.

Onze favoriet #7

Mennyo Messenslijper

Mennyo Messenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MENNYO messenslijper is een gebruiksvriendelijk en multifunctioneel hulpmiddel die jouw messen nieuw leven inblaast. Deze handmatige slijper met vier fases – een voor de schaar en drie voor de messen (grof slijpen, fijn slijpen en polijsten) – maakt elk bot mes vlijmscherp. Vervaardigd uit duurzame materialen zoals wolfraam koolstofstaal, keramische steen en diamantstaven, heeft de slijper een licht maar robuust ABS-plastic behuizing. Hij is uitgerust met een ergonomisch, comfortabel en breed handvat dat zorgt voor een makkelijke en stabiele grip, ongeacht of je links- of rechtshandig bent. De antislip rubberen basis biedt ultieme stabiliteit en veiligheid tijdens het slijpproces. Deze slijper is behoorlijk veelzijdig en kan gebruikt worden voor stalen keukenmessen met rechte randen, een schaar en breed getande messen, zelfs met gehard stalen messen. Perfect voor gebruik thuis, buiten of zelfs tijdens kamperen.

 • Voordeel 1: De MENNYO messenslijper biedt een handmatig slijpproces in 4 fasen, waaronder grof, gemiddeld, fijn en ook een sleuf voor scharen. Dit levert je messen die superscherp zijn, ongeacht hun slijtagegraad.
 • Voordeel 2: Deze messenslijper is robuust en duurzaam, gemaakt met materialen zoals wolfraam koolstofstaal, keramische steen en diamantstaven. De hoofdstructuur die gemaakt is van licht ABS-plastic, staat garant voor de stevigheid van de slijper.
 • Voordeel 3: Het is zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt alleen maar je mes een paar keer door de juiste sleuf te trekken om het weer zo goed als nieuw te maken. De ergonomisch vormgegeven handgreep zorgt voor maximale grip, geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.
 • Voordeel 4: Veiligheid is een belangrijk pluspunt van deze slijper, dankzij de antislip rubberen basis. Hij blijft stabiel op zijn plaats tijdens het gebruik, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk vermindert.
 • Voordeel 5: De MENNYO messenslijper is uiterst veelzijdig: hij is niet alleen perfect voor het slijpen van verschillende soorten stalen keukenmessen, maar ook voor scharen en breed getande messen zoals broodmessen. Je kunt hem thuis gebruiken, maar hij is ook gemakkelijk mee te nemen voor gebruik buitenshuis of tijdens het kamperen.
 • Nadeel 1: Hoewel de messenslijper eenvoudig te gebruiken lijkt, is het nog steeds een handmatig proces. Dit betekent dat je, ongeacht het type mes, de slijpactie zelf moet uitvoeren. Tijdens dit proces kunnen de resultaten variëren, afhankelijk van je techniek en ervaring met slijpen.
 • Nadeel 2: De messenslijper is voornamelijk gemaakt van ABS-plastic, hoewel dit materiaal licht en stevig is, heeft het misschien niet de langdurige duurzaamheid, vooral als het regelmatig wordt gebruikt.
 • Nadeel 3: Hoewel de messenslijper toegankelijk is voor zowel links- als rechtshandige mensen, wordt er niet gespecificeerd of de slijpeffectiviteit en het gebruiksgemak voor beide groepen gelijk zijn. Als een product niet specifiek is ontworpen met een bepaalde handigheid in gedachten, kan dit soms leiden tot een minder optimale gebruikerservaring.
 • Nadeel 4: Hoewel de antislip basis zorgt voor stabiliteit tijdens het slijpen, wordt er niet gespecificeerd hoe goed deze functioneert op verschillende oppervlakken. Het kan zijn dat de effectiviteit van de antislip basis varieert afhankelijk van het oppervlak waarop je de messenslijper plaatst.
 • Nadeel 5: Hoewel de slijper multifunctioneel is en geschikt voor verschillende soorten keukenmessen, meldt de beschrijving niets over de effectiviteit op andere soorten messen. Mensen die op zoek zijn naar een meer universeel product kunnen dit als een beperking zien.

Onze favoriet #8

Fiskars Messenslijper

Fiskars Messenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fiskars ‘Xsharp’ Bijl- en messenslijper is een essentieel hulpmiddel om ervoor te zorgen dat jouw bijlen en messen altijd vlijmscherp blijven. De speciale keramische slijpsteen en de aanpasbare binnenkant, toestaan je een snelle en eenvoudige instelling van de optimale hoek voor het slijpen. Gewoonweg het blad oprollen en neerrollen in de groef en je bent klaar. De antislipvoetjes aan de onderkant garanderen stabiliteit tijdens het gebruik. Dankzij de hoogwaardige materialen zoals keramiek en glasvezelversterkte kunststof, is deze slijper zeer duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Met een compact ontwerp van 16,5 x 4,5 x 5 cm en een gewicht van 90 g, is dit Fins product makkelijk te hanteren en op te bergen.

 • Voordeel 1: De Fiskars messenslijper beschikt over een speciale keramische slijpsteen die ideaal is voor zowel bijlen als messen. Of je nu een rechtshandige of een linkshandige gebruiker bent, deze slijper is perfect voor jou.
 • Voordeel 2: Dankzij de snelle en eenvoudige instellingsfunctie, kun je de optimale hoek voor het slijpen van je bijlen en messen instellen. Rol het blad op en neer in de groef voor vlijmscherpe bladen.
 • Voordeel 3: Stabiliteit wordt gegarandeerd door de antislipvoetjes aan de onderkant van de slijper. Dit zorgt voor veilig en zorgeloos gebruik.
 • Voordeel 4: De hoge duurzaamheid van deze messenslijper wordt verzekerd door de keramische slijpsteen en de behuizing van glasvezelversterkte kunststof. Ondanks deze robuuste materialen, is de slijper eenvoudig schoon te maken.
 • Voordeel 5: De Fiskars ‘Xsharp’ Bijl- en messenslijper is compact en lichtgewicht. Met afmetingen van 16,5 x 4,5 x 5 cm en een gewicht van 90 g, is deze slijper gemakkelijk op te bergen en mee te nemen.
 • Nadeel 1: De Fiskars messenslijper vereist een handmatige instelling van de ideale hoek voor het slijpen van je bijlen en messen. Hoewel het snel en eenvoudig zou moeten zijn, kan dit mogelijk toch enige vaardigheid of oefening vereisen, niet iedereen vindt dit gemakkelijk.
 • Nadeel 2: Het product heeft de beperking dat het hoekinstelling voor het slijpen nodig heeft, wat betekent dat je niet direct kunt beginnen met slijpen. Dit kan als onhandig worden ervaren.
 • Nadeel 3: De Fiskars messenslijper maakt gebruik van een keramische slijpsteen. Hoewel dit duurzaam is, kan het minder effectief zijn dan een diamanten slijpsteen voor sommige soorten messen of bijlen en bepaalde kwaliteiten van metaal.
 • Nadeel 4: Het product is lichtgewicht, met een gewicht van slechts 90 gram. Dit kan wel stabiel genoeg zijn voor lichte klusjes, maar bij zeer intensief gebruik of bij het slijpen van zwaardere bijlen kan dit te licht en dus minder stabiel zijn, ondanks de antislipvoetjes.
 • Nadeel 5: Hoewel de behuizing van de slijper gemaakt is van glasvezelversterkte kunststof, wat duurzaam klinkt, geeft de productomschrijving geen expliciete indicatie over de robuustheid van het ontwerp of de capaciteit om zware werkbelastingen te weerstaan op lange termijn. Het is dus onzeker hoe robuust het product is bij intensief gebruik.

Onze favoriet #9

Retoo Messenslijper

Retoo Messenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Retoo Messenslijper is een handig apparaat gemaakt om je messen en scharen eenvoudig weer scherp als nieuw te krijgen. Deze handmatige slijper is uitgerust met een hoogwaardige slijpsteen, precies in de optimale hoek van 20 graden geplaatst voor de beste scherpte. Gecombineerd met een comfortabele, veilige handgreep en een antislip onderkant, biedt deze messenslijper een gebruiksvriendelijke en efficiënte oplossing. Het is universeel inzetbaar, geschikt voor een breed scala aan messen en snijgereedschap, met uitzondering van keramische en gekartelde messen. Bovendien is de slijper ontworpen om de juiste slijphoek te behouden, waardoor zelfs de meest beschadigde messen weer tot leven kunnen worden gebracht. Met deze handige slijper kun je, met minimale inspanning, je keukenmessen systeematisch onderhouden en zo hun levensduur verlengen.

 • Voordeel 1: De juiste slijphoek: De Retoo messenslijper zorgt ervoor dat je altijd de optimale scherpte van het lemmet krijgt. Dit wordt bereikt door een slijpsteen met een hoek van 20 graden, die ervoor zorgt dat je mes in slechts enkele handelingen perfect scherp is. Je hoeft je dus geen zorgen maken over hoe je het mes of de schaar vasthoudt tijdens het slijpen.
 • Voordeel 2: Ergonomisch design: Comfort en veiligheid zijn twee belangrijke aspecten van deze messenslijper. Dankzij een comfortabele handgreep is het slijpproces veilig en gemakkelijk. Bovendien is er een antislip materiaal aan de onderkant van de slijpsteen, waardoor deze zelfs op een nat keukenwerkblad goed blijft liggen.
 • Voordeel 3: Universeel inzetbaar: De messenslijper van Retoo is niet alleen handig voor in de keuken, maar kan ook worden gebruikt voor jacht-, tactische-, scheermes-, houtbewerkings-, outdoor-, tuin- en vele andere messen. Dit maakt het een veelzijdig tool voor al jouw slijpbehoeften.
 • Voordeel 4: Eenvoudig te bedienen: De messenslijper is ontworpen voor gebruiksgemak. Om een oud stomp mes te vernieuwen, zet je de slijper gewoon op een tafel of werkblad, pak je de handgreep vast en begin je met het mes in de slijpsteenboring in een zachte beweging op zich te bewegen. Na een paar van dergelijke bewegingen zal het mes weer goed slijpen.
 • Voordeel 5: Compact formaat: Ondanks zijn veelzijdige gebruiksmogelijkheden en effectiviteit is de Retoo messenslijper relatief klein met afmetingen van slechts 12,5 cm lang en 7 cm breed. Dit maakt het een handig en draagbaar hulpmiddel dat gemakkelijk op te bergen is in je keuken of gereedschapskist.
 • Nadeel 1: Hoewel de messenslijper universeel inzetbaar lijkt te zijn, is deze niet geschikt voor alle soorten messen. Keramische en gekartelde messen kunnen bijvoorbeeld niet met dit slijpapparaat geslepen worden.
 • Nadeel 2: Hoewel de Retoo messenslijper een ergonomisch design heeft, is het gebruik ervan toch wel afhankelijk van enige handmatige inspanning. Je moet het mes in de slijpsteenboring bewegen in een zachte beweging. Dit kan mogelijk wat vermoeiend zijn als je veel messen hebt om te slijpen.
 • Nadeel 3: Derde nadeel van de Retoo messenslijper is dat het apparaat vastgezet moet worden op een werkblad of tafel tijdens het slijpen. Dit kan in sommige situaties misschien lastig zijn, bijvoorbeeld als er weinig ruimte beschikbaar is.
 • Nadeel 4: Hoewel de slijphoek van de messenslijper optimaal wordt gesteld op 20 graden, is er geen mogelijkheid om deze hoek aan te passen. Afhankelijk van je mes, kan een andere slijphoek gewenst zijn, dus het gebrek aan flexibiliteit kan een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de messenslijper compact is qua afmetingen (12,5 cm x 7 cm), kan de benodigde ruimte om de slijpbewegingen uit te voeren groter zijn dan je denkt. Dit kan een nadeel zijn als je beperkte ruimte hebt op je werkblad.

Na grondig onderzoek en testen van de tien beste messenslijpers op de markt, is het duidelijk dat er een messenslijper is die aan ieders behoeften voldoet. Factoren zoals duurzaamheid, efficiëntie en prijs-kwaliteitverhouding variëren, maar er zijn geweldige opties voor zowel professionele chefs als thuiskoks. Een goede messenslijper draagt bij aan de levensduur van je messen en zorgt voor een optimale snijprestatie. Hoewel de keuze uiteindelijk bij jou ligt, hopen we dat onze grondige analyse en recensies je helpen bij het vinden van de perfecte messenslijper die past bij jouw unieke kookstijl en budget.

Inhoudsopgave