a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Miljonair Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel en uitgebreid overzicht verwachten van de laatste miljonair statistieken, inclusief nieuwe gegevens die u inzicht geven in het aantal miljonairs wereldwijd, hun vermogensgroei, demografie en andere interessante trends en analyses.

  • Volgens een rapport van Credit Suisse zijn er wereldwijd ongeveer 46,8 miljoen miljonairs.
  • Verrassend genoeg woont de meeste miljonairs in de Verenigde Staten, met meer dan 18,6 miljoen miljonair-huishoudens.
  • Volgens Oxfam Novib bezit de rijkste 1% van de wereldbevolking meer dan de overige 99%.
  • Volgens Forbes waren er in 2020 2,095 miljardairs wereldwijd.
  • In 2020 had Nederland 37 miljardairs, volgens een quote.
  • Volgens de Boston Consulting Group had ongeveer 1% van de huishoudens in Nederland in 2019 een vermogen van meer dan 1 miljoen dollar.
  • Uit onderzoek van de FED, blijkt dat slechts 3% van de miljonairs de leeftijd van 27 jaar of jonger heeft.

Actuele Miljonair Statistieken

Volgens een rapport van Credit Suisse zijn er wereldwijd ongeveer 46,8 miljoen miljonairs.

Het rapport van Credit Suisse dat u aanhaalt, geeft aan dat er wereldwijd ongeveer 46,8 miljoen miljonairs zijn. Wat dit betekent, is dat er ongeveer 46,8 miljoen mensen zijn wiens netto vermogen – dat wil zeggen, de totale waarde van alles wat ze bezitten, min hun schulden – meer dan een miljoen dollar bedraagt. Dit is een indrukwekkend aantal en benadrukt de groei en concentratie van welvaart op wereldschaal. Het is ook belangrijk om te merken dat vermogen waarop dit soort statistieken zijn gebaseerd, zowel tastbare bezittingen omvatten zoals vastgoed en aandelen, als minder tastbare zaken zoals pensioenfondsen en levensverzekeringen.

Verrassend genoeg woont de meeste miljonairs in de Verenigde Staten, met meer dan 18,6 miljoen miljonair-huishoudens.

Deze statistiek geeft aan dat van alle landen in de wereld, de Verenigde Staten de meeste miljonairs huisvest, met meer dan 18,6 miljoen huishoudens die een netto vermogen van een miljoen dollar of meer hebben. Dit getal verwijst niet alleen naar individuen; het omvat alle huishoudens met een gezamenlijk netto vermogen van boven deze drempel. U zou zich kunnen afvragen waarom dit het geval is. Dit komt door een combinatie van factoren, waaronder de omvang van de Amerikaanse economie, de historische economische groei, de concentratie van rijkdom en misschien ook het ondernemingsklimaat. Vergeet echter niet dat dit ook kan resulteren in een ongelijke verdeling van de rijkdom, iets waar veel discussie over is.

Volgens Oxfam Novib bezit de rijkste 1% van de wereldbevolking meer dan de overige 99%.

De statistiek die Oxfam Novib naar voren heeft gebracht, onthult een opmerkelijk inzicht in de globale economische ongelijkheid. Het zegt dat de rijkste 1% van de wereldbevolking meer bezit dan de overige 99%. Wat dit in essentie betekent, is dat een zeer klein deel van de wereldbevolking een disproportioneel grote hoeveelheid van de wereldwijde rijkdom controleert. Terwijl de overige 99% van de bevolking, het merendeel dus, het met aanzienlijk minder moet doen. Dit illustreert een groeiende kloof tussen de rijken en de armen. U, als lezer, zou kunnen overwegen wat de mogelijk sociale, economische en politieke implicaties van deze ongelijkheid zouden kunnen zijn.

Volgens Forbes waren er in 2020 2,095 miljardairs wereldwijd.

In 2020 rapporteerde Forbes dat er wereldwijd 2,095 miljardairs waren. Hiermee wordt verwezen naar individuen wiens netto vermogen of bezittingen, zelfs na het aftrekken van schulden, minstens 1 miljard dollar bedraagt. Het is niet alleen een weerspiegeling van persoonlijke rijkdom, maar ook van de economische gezondheid van verschillende landen en sectoren. Houd er echter rekening mee dat dergelijke cijfers worden geschat op basis van openbaar beschikbare informatie en dat het werkelijke aantal miljardairs hoger of lager kan zijn, afhankelijk van niet-gerapporteerde bezittingen of veranderingen in de marktwaarde van hun bezittingen. Voor u als lezer geeft dit inzicht in de verdeling van rijkdom op globaal niveau.

In 2020 had Nederland 37 miljardairs, volgens een quote.

In 2020 telde Nederland volgens een quote maar liefst 37 miljardairs. Wat betekent dit nu precies? Een miljardair is iemand die een nettovermogen heeft van één miljard euro of meer. Dat is een buitengewoon grote hoeveelheid geld en zoveel personen met dat vermogen in één land betekent dat er behoorlijk wat rijkdom geconcentreerd is in een betrekkelijk klein aantal handen. Deze 37 individuen maken dus ieder deel uit van een zeer kleine, zeer welvarende groep mensen. Het aantal miljardairs kan een indicator zijn voor zowel de economische gezondheid als de economische ongelijkheid in een land. De aanwezigheid van miljardairs in Nederland illustreert dat er in ons land bedrijven en individuen zijn die zeer succesvol zijn. Tegelijkertijd wijst een hoge concentratie van rijkdom in de handen van een klein aantal mensen op een significante economische ongelijkheid. De interpretatie hangt af van het perspectief dat u kiest.

Volgens de Boston Consulting Group had ongeveer 1% van de huishoudens in Nederland in 2019 een vermogen van meer dan 1 miljoen dollar.

De statistiek die u hier ziet, is verstrekt door de Boston Consulting Group en geeft aan dat in 2019 ongeveer 1% van de huishoudens in Nederland een vermogen had van meer dan 1 miljoen dollar. Dit betekent dat van alle huishoudens in Nederland in dat jaar, één op de honderd een vermogen had dat de grens van 1 miljoen dollar overschreed. Dit vermogen kan bestaan uit verschillende vormen van bezit, zoals contant geld, investeringen, onroerend goed en persoonlijke bezittingen. Hoewel dit percentage klein lijkt, toont het aan dat een deel van de Nederlandse bevolking aanzienlijke financiële welvaart geniet. Houd er echter rekening mee dat dit geen indicatie geeft van de inkomensverdeling of vermogensgelijkheid in het land.

Uit onderzoek van de FED, blijkt dat slechts 3% van de miljonairs de leeftijd van 27 jaar of jonger heeft.

Uit onderzoek van de Federale Reserve (FED), blijkt dat slechts een klein percentage van de mensen met een vermogen van meer dan een miljoen dollar op zeer jonge leeftijd erg rijk is geworden – slechts 3% van deze groep is 27 jaar of jonger. Dit betekent dat het grootste deel van de mensen die miljonair worden, dit op latere leeftijd doet, meestal door jarenlang hard werken, sparen en investeren. Hoewel er zeker uitzonderingen zijn van jonge mensen die door middel van het oprichten van succesvolle bedrijven of door erfenissen op jonge leeftijd miljonair worden, is dit de uitzondering, niet de regel volgens de gegevens van de FED. U kunt hieruit opmaken dat rijk worden meestal een proces is dat tijd en geduld vergt.

Referenties

0. – https://www.forbes.com

1. – https://www.federalreserve.gov

2. – https://www.oxfam.org

3. – https://www.credit-suisse.com

4. – https://www.quotenet.nl

5. – https://www.bcg.com

Inhoudsopgave