a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Mobiele Betaling Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt u een actueel overzicht van mobiele betaling statistieken, met nieuwste gegevens, die u helpen een dieper inzicht te krijgen in het groeiende gebruik en de trends van mobiele betalingen wereldwijd.

  • In 2020 was 82% van de Nederlandse consumenten bekend met het contactloos betalen met een smartphone.
  • In 2020 gebruikte 30% van de Nederlandse consumenten regelmatig de mobiele betaalfunctie.
  • Van de mensen die nog niet mobiel betalen verwacht 20% dit in de toekomst wel te gaan doen.
  • In Q2 2020 voerden Nederlandse consumenten 24% meer mobiele betalingen uit dan in dezelfde periode in 2019.
  • In 2021 gebruikt 46% van de Nederlandse internetgebruikers mobiel bankieren.
  • In 2019 werd 67% van de online aankopen in Nederland gedaan via een laptop of desktop, terwijl 33% via een mobiel apparaat werd gedaan.
  • Het aantal transacties via mobiel bankieren in Nederland is tussen 2015 en 2019 gestegen van 2,5 miljard naar 5,5 miljard.
  • In 2020 gebruiken 92% van de Nederlandse millennials (21-37 jaar) mobiel bankieren.
  • 53% van de Nederlandse bevolking gebruikte in 2020 een mobiele wallet.
  • 80% van de Nederlanders die mobiel bankieren, gebruikt de app primair om het saldo te controleren, gevolgd door het overmaken van geld (70%) en het bekijken van rekeningoverzichten (60%).

Actuele Mobiele Betaling Statistieken

In 2020 was 82% van de Nederlandse consumenten bekend met het contactloos betalen met een smartphone.

De statistiek stelt dat in het jaar 2020, 82% van de Nederlandse consumenten op de hoogte was van de mogelijkheid om contactloos te betalen met een smartphone. Dit betekent dat het merendeel van de mensen in Nederland wist dat ze hun telefoon konden gebruiken om betalingen uit te voeren zonder fysiek contact met een betaalterminal. Ze konden bijvoorbeeld hun telefoon in de buurt van een kaartlezer houden om een transactie te voltooien, in plaats van een pincode te moeten intoetsen. Dit suggereert dat nieuwe betaaltechnologieën, zoals mobiele betalingen, in 2020 al behoorlijk ingeburgerd en bekend waren bij een groot aantal Nederlandse consumenten. Als u een van deze consumenten bent, dan was u wellicht een van de velen die vertrouwd waren met deze technologie.

In 2020 gebruikte 30% van de Nederlandse consumenten regelmatig de mobiele betaalfunctie.

In 2020 gaf een statistisch onderzoek aan dat 30% van de Nederlandse consumenten regelmatig de mobiele betaalfunctie gebruikte. Wat betekent dit? Het betekent dat als je in Nederland woont en iets koopt, er een kans van bijna een op drie is dat je medeconsumenten hun mobiel gebruiken om te betalen. Dankzij de uitbreiding van mobiele technologie en de aanzienlijke stijging van smartphonegebruikers, is mobiel betalen een populaire methode geworden voor het regelen van financiële transacties. Dit percentage, 30%, onderstreept het groeiende belang van digitale betalingen en de duidelijke verschuiving in het betaalgedrag van consumenten.

Van de mensen die nog niet mobiel betalen verwacht 20% dit in de toekomst wel te gaan doen.

De statistiek die u noemde heeft betrekking op mobiele betalingen en de verwachtingen van mensen die deze technologie nog niet gebruiken. Momenteel betalen veel mensen al met behulp van hun mobiele apparaten, en uit onderzoek blijkt dat 20% van de mensen die dit nog niet doen, verwacht dit in de toekomst wel te gaan doen. Dit betekent dat deze mensen waarschijnlijk de voordelen van mobiel betalen erkennen, zoals gemak en snelheid, en van plan zijn om deze betalingsmethode in de toekomst te gaan gebruiken. Dus als u één van deze mensen bent, bent u niet alleen. Veel anderen verwachten ook over te stappen op mobiele betalingen, wat aantoont dat deze trend zich waarschijnlijk zal voortzetten.

In Q2 2020 voerden Nederlandse consumenten 24% meer mobiele betalingen uit dan in dezelfde periode in 2019.

In het tweede kwartaal (Q2) van 2020 hebben Nederlandse consumenten 24% meer mobiele betalingen uitgevoerd dan in dezelfde periode van het jaar ervoor. Dit betekent dat het aantal betalingen die met mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, zijn gedaan aanzienlijk is gestegen. U moet zich voorstellen dat als er bijvoorbeeld 100 mobiele betalingen werden gedaan in Q2 van 2019, het aantal betalingen gestegen is naar 124 in Q2 van 2020. Deze toename kan worden toegeschreven aan verschillende factoren zoals de toename van het comfort en de vertrouwdheid met dergelijke technologie, en misschien ook de veranderingen veroorzaakt door de COVID-19 pandemie, zoals de behoefte aan contactloos betalen.

In 2021 gebruikt 46% van de Nederlandse internetgebruikers mobiel bankieren.

De statistiek geeft aan dat in 2021, 46% van de Nederlandse internetgebruikers gebruik maakt van mobiel bankieren. Dit betekent dat bijna de helft van alle mensen in Nederland die toegang hebben tot het internet, hun banking activiteiten uitvoert via een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Het toont aan dat het gebruik van traditionele bankmethoden, zoals fysieke transacties bij een bankfiliaal of zelfs desktop online banking, afneemt. Ondertussen neemt het gebruik van mobiele platforms voor bankdiensten toe, wat onder andere te maken heeft met het gemak en de toegankelijkheid ervan. U als gebruiker kunt bijvoorbeeld op elk moment van de dag uw banktransacties uitvoeren, ongeacht waar u zich bevindt.

In 2019 werd 67% van de online aankopen in Nederland gedaan via een laptop of desktop, terwijl 33% via een mobiel apparaat werd gedaan.

In 2019 werd meer dan tweederde van de online aankopen in Nederland gedaan via een laptop of desktopcomputer, wat neerkomt op 67% van de totale online aankopen. Dit suggereert dat de meerderheid van de mensen in Nederland de voorkeur geeft aan deze apparaten bij het doen van online aankopen. Aan de andere kant, ongeveer een derde (33%) van de online aankopen werd gedaan via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Dit wil zeggen dat ook een aanzienlijk deel van de Nederlanders het gemak van winkelen via hun mobiele apparaten ontdekt heeft. Dus als u een webwinkelier bent, kan het handig zijn om zowel een desktopvriendelijke als een mobielvriendelijke winkelervaring te bieden aan uw klanten om aan hun verschillende voorkeuren te voldoen.

Het aantal transacties via mobiel bankieren in Nederland is tussen 2015 en 2019 gestegen van 2,5 miljard naar 5,5 miljard.

Tussen 2015 en 2019 is de populariteit van mobiel bankieren in Nederland aanzienlijk toegenomen. U kunt dit zichtbaar zien door te kijken naar het aantal transacties dat via deze methode is uitgevoerd. In 2015 werden er ongeveer 2,5 miljard transacties gedaan via mobiel bankieren. Dit aantal is in vier jaar tijd meer dan verdubbeld tot 5,5 miljard in 2019. Dit duidt op een sterke groei in het gebruik van mobiel bankieren door Nederlanders, die de gemakken inzien van het regelen van hun financiële zaken via hun mobiele apparaat. Deze statistiek laat zien dat er een duidelijke verschuiving plaatsvindt van traditioneel bankieren naar modernere, digitale manieren van geldbeheer.

In 2020 gebruiken 92% van de Nederlandse millennials (21-37 jaar) mobiel bankieren.

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat in het jaar 2020 een overgrote meerderheid, namelijk 92%, van de Nederlandse millennials in de leeftijdscategorie van 21 tot 37 jaar, mobiel bankieren gebruikten. Dit betekent dat bijna alle millennials in Nederland gebruik hebben gemaakt van apps of websites van hun bank op hun smartphone of tablet om hun financiële zaken te regelen. Dit kan variëren van het controleren van het saldo op hun rekeningen, tot het overboeken van geld, tot het betalen van rekeningen. Hieruit blijkt dat mobiel bankieren een zeer populair en veel gebruikt instrument is onder deze generatie.

53% van de Nederlandse bevolking gebruikte in 2020 een mobiele wallet.

Deze statistiek geeft aan dat in 2020 iets meer dan de helft (53%) van de Nederlandse bevolking een mobiele wallet of digitale portemonnee gebruikte. Dit betekent dat ze hun smartphone, smartwatch of ander mobiel apparaat gebruiken om financiële transacties uit te voeren, zoals het doen van aankopen in winkels of online, overmaken van geld en zelfs het uitvoeren van bankactiviteiten. Het gebruik van mobiele wallets kan variëren van apps zoals Apple Pay, Google Wallet, of specifieke bank-apps. Deze vorm van betaling wordt steeds populairder vanwege het gemak en de snelheid waarmee transacties kunnen worden voltooid. Dus, als u deel uitmaakt van deze 53%, bent u een van de meerderheid van de Nederlanders die mobiele wallets gebruikt.

80% van de Nederlanders die mobiel bankieren, gebruikt de app primair om het saldo te controleren, gevolgd door het overmaken van geld (70%) en het bekijken van rekeningoverzichten (60%).

Bovenstaande statistiek geeft een inzicht in het gebruik van mobiel bankieren door Nederlanders. Het vermeldt dat 80% van de Nederlanders die mobiel bankieren, de app primair gebruiken om hun saldo te controleren. Dit betekent dat het controleren van het saldo de meest voorkomende activiteit is die mensen uitvoeren op hun mobiele bankier-app. Daarnaast gebruikt 70% van de mensen de app ook om geld over te maken. Dit wil zeggen dat het overmaken van geld de tweede meest voorkomende activiteit is. Ten slotte geeft de statistiek aan dat 60% van de mensen de app gebruikt om hun rekeningoverzichten te bekijken, de derde meest populaire functie van het mobiel bankieren. Hieruit zou u kunnen concluderen dat, terwijl een verscheidenheid van activiteiten worden uitgevoerd via mobiel bankieren, de meeste mensen deze apps vooral gebruiken voor de basale bankdiensten zoals het checken van het saldo, het overmaken van geld en het bekijken van rekeningoverzichten.

Referenties

0. – https://www.dnb.nl

1. – https://www.abnamro.com

2. – https://www.deloitte.com

3. – https://www.dutchitchannel.nl

4. – https://ibsintelligence.com

5. – https://www.emarketer.com

6. – https://www.statista.com

Inhoudsopgave