a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Mobiele Telefoon Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In de blogpost over Mobiele Telefoon Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens], kunt u de meest recente en relevante statistieken en analyses verwachten rondom het gebruik van mobiele telefoons, evenals inzichtelijke uitleg over trends en het effect van deze trends op uw dagelijks leven.

  • 1. Tegen 2023 zal het aantal smartphonegebruikers wereldwijd naar verwachting 7,33 miljard bereiken.
  • 2. In Nederland heeft 93% van de mensen een mobiele telefoon.
  • 4. Android is het meest gebruikte mobiele besturingssysteem in Nederland, met een marktaandeel van 74,41%.
  • 5. Slechts 8,7% van de Nederlanders heeft nog nooit van de app WhatsApp gehoord.
  • 6. Nederlanders versturen gemiddeld 65 berichten per dag via hun smartphone.
  • 7. Tegen 2020 bedraagt de gemiddelde dagelijkse smartphonegebruikstijd wereldwijd 215 minuten.
  • 8. Meer dan twee op de drie smartphones worden gekocht in een fysieke winkel in Nederland.
  • 9. Meer dan de helft van het webverkeer komt van mobiele telefoons.
  • 10. Mobiele apps zullen naar verwachting tegen 2022 meer dan 250 miljard gratis downloads genereren.

Actuele Mobiele Telefoon Statistieken

1. Tegen 2023 zal het aantal smartphonegebruikers wereldwijd naar verwachting 7,33 miljard bereiken.

De statistiek geeft aan dat het aantal smartphonegebruikers wereldwijd naar verwachting zal stijgen tot 7,33 miljard tegen het jaar 2023. Dit betekent dat steeds meer mensen toegang hebben tot, en gebruik maken van, smartphones. Dit aantal is zelfs groter dan de huidige wereldbevolking, wat aantoont dat meer en meer mensen toegang hebben tot meer dan één apparaat. Deze geschatte groei onderstreept de voortdurende technologische vooruitgang en de toenemende afhankelijkheid van smartphones voor allerlei doeleinden, van communicatie tot navigatie, van info zoeken tot online winkelen. Het biedt u als lezer een perspectief op de mate van digitale connectiviteit in onze huidige samenleving en de mogelijke impact daarvan op verschillende domeinen, zoals marketing, onderwijs en sociale interactie.

2. In Nederland heeft 93% van de mensen een mobiele telefoon.

De statistiek die u leest geeft aan dat 93% van de mensen in Nederland een mobiele telefoon heeft. Dit betekent dat als u 100 willekeurige mensen in Nederland zou kiezen, u kunt verwachten dat 93 van hen een mobiele telefoon zouden hebben. Dit geeft een duidelijk beeld van hoe wijdverbreid het gebruik van mobiele telefoons is in Nederland. Het hoge percentage geeft ook aan hoe geïntegreerd mobiele technologie is in het dagelijks leven van mensen in het land, bijna iedereen gebruikt het als een essentieel communicatiemiddel.

4. Android is het meest gebruikte mobiele besturingssysteem in Nederland, met een marktaandeel van 74,41%.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn om te weten dat Android, volgens de statistieken, het meest gebruikte mobiele besturingssysteem in Nederland is. Het heeft een indrukwekkend marktaandeel van 74,41%. Dit cijfer geeft aan dat bijna drie op de vier mobiele toestellen in Nederland draaien op het Android-besturingssysteem. Dit hoge percentage laat zien hoe dominant Android is in onze mobiele omgeving ten opzichte van andere besturingssystemen. Het geeft ook aan dat de meerderheid van de Nederlanders die een mobiel apparaat gebruiken, vertrouwd zijn met en de voorkeur geven aan de functionaliteiten die Android biedt.

5. Slechts 8,7% van de Nederlanders heeft nog nooit van de app WhatsApp gehoord.

Dit statistiek geeft aan dat slechts 8,7% van de Nederlandse bevolking aangeeft nog nooit van de applicatie WhatsApp te hebben gehoord. Dit percentage is relatief laag, wat betekent dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders – 91,3% om precies te zijn – wel bekend is met deze app. Het kan zijn dat ze de app zelf gebruiken, of dat ze er op de een of andere manier kennis van hebben genomen. Dit geeft u een idee van hoe wijdverbreid het gebruik en de bekendheid van WhatsApp is in Nederland.

6. Nederlanders versturen gemiddeld 65 berichten per dag via hun smartphone.

Deze statistiek houdt in dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 65 berichten per dag verstuurt via zijn of haar smartphone. Dit betekent dat als u en ik, evenals de rest van de bevolking in Nederland, alle berichten die we op een dag versturen zouden optellen en dit zouden delen door het totale aantal mensen in Nederland, we gemiddeld op 65 berichten per persoon per dag uitkomen. Dit omvat alle soorten berichten, zoals SMS-berichten, e-mails, WhatsApp-berichten en andere berichtenservices op smartphones. Het is belangrijk om te onthouden dat dit een gemiddelde is – sommige mensen sturen misschien minder berichten, sommigen misschien veel meer. Het is een weerspiegeling van onze huidige communicatiesamenleving waarin mobiele technologie een centrale rol speelt.

7. Tegen 2020 bedraagt de gemiddelde dagelijkse smartphonegebruikstijd wereldwijd 215 minuten.

De statistiek ‘7. Tegen 2020 bedraagt de gemiddelde dagelijkse smartphonegebruikstijd wereldwijd 215 minuten’ verwijst naar de hoeveelheid tijd die mensen gemiddeld elke dag besteden aan het gebruik van hun smartphones. Dit gebruik kan bestaan uit een verscheidenheid aan activiteiten, zoals bellen, sms’en, surfen op het internet, het gebruik van apps en het kijken naar video’s. In 2020 bereikte deze tijd een wereldwijd gemiddelde van 215 minuten per dag. Dit betekent dat, gemiddeld genomen, mensen bijna 3,5 uur per dag aan hun telefoon besteedden. Deze statistiek kan u helpen om een beeld te vormen van onze huidige digitale samenleving, waarin smartphones een centraal en dagelijks onderdeel van ons leven vormen.

8. Meer dan twee op de drie smartphones worden gekocht in een fysieke winkel in Nederland.

U uit de statistiek ‘Meer dan twee op de drie smartphones worden gekocht in een fysieke winkel in Nederland’ kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. In de basis betekent het dat, wanneer we naar alle smartphones kijken die in Nederland worden verkocht, meer dan 66.6% (of twee derde) van hen worden verkocht in fysieke winkels. Met andere woorden, ondanks het gemak en de populariteit van online winkelen, kiezen de meeste Nederlanders er nog steeds voor om hun smartphone in een fysieke winkel te kopen. Het kan zijn dat ze dit doen om het product persoonlijk te bekijken en te voelen, of voor de onmiddellijke beschikbaarheid van het product, zonder te hoeven wachten op bezorging.

9. Meer dan de helft van het webverkeer komt van mobiele telefoons.

U zou verrast kunnen zijn te horen dat meer dan de helft van het webverkeer feitelijk afkomstig is van mobiele telefoons. Dit betekent dat wanneer mensen toegang krijgen tot het internet, zij vaker hun mobiele telefoon gebruiken dan bijvoorbeeld een desktopcomputer. Dit kan een gevolg zijn van ons drukke leven waarin we vaak onderweg zijn en de neiging hebben om even snel iets op te zoeken of een website te bezoeken terwijl we op onze telefoon zijn. Het onderstreept het toenemende belang van mobielvriendelijke websites in de hedendaagse gedigitaliseerde wereld. Als een website niet goed functioneert op een mobiele telefoon, loopt deze veel potentiële bezoekers en dus ook inkomsten mis.

10. Mobiele apps zullen naar verwachting tegen 2022 meer dan 250 miljard gratis downloads genereren.

De bovenvermelde statistiek is een schatting van de groei en populariteit van mobiele apps. Tegen het jaar 2022, wordt verwacht dat er meer dan 250 miljard gratis downloads van mobiele apps zullen zijn. Dit impliceert dat de vraag en het gebruik van mobiele apps exponentieel zullen blijven groeien. Terwijl we steeds afhankelijker worden van onze smartphones voor dagelijkse taken, van bankieren tot boodschappen doen, zal het aantal app-downloads naar verwachting blijven stijgen. Dit kan ook wijzen op het toenemende belang van mobiele platforms voor bedrijven en adverteerders, want met meer downloads, zijn er meer mogelijkheden om producten en diensten rechtstreeks aan consumenten aan te bieden. U, als gebruiker van mobiele apps, maakt deel uit van dit enorme aantal en draagt bij aan deze groeiende trend.

Referenties

0. – https://gs.statcounter.com

1. – https://www.smartphone.nl

2. – https://www.iculture.nl

3. – https://www.broadbandsearch.net

4. – https://www.emerce.nl

5. – https://www.statista.com

Inhoudsopgave