a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Mondwater: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek worden de tien beste mondwaterproducten getest om je te helpen de meest effectieve keuze te maken voor je mondhygiëne.

Unser Favorit: Listerine Mondwater

Listerine Mondwater
★★★★★

Unser Favorit: Listerine Mondwater

Listerine Mondwater
★★★★★

Unser Favorit: Thebreathco. Mondwater

Thebreathco. Mondwater
★★★★★

Unser Favorit: Listerine Mondwater

Listerine Mondwater
★★★★★

Unser Favorit: Colgate Mondwater

Colgate Mondwater
★★★★★

Unser Favorit: Thebreathco. Mondwater

Thebreathco. Mondwater
★★★★★

Unser Favorit: Listerine Mondwater

Listerine Mondwater
★★★★★

Unser Favorit: Listerine Mondwater

Listerine Mondwater
★★★★★

Unser Favorit: Ecodenta Mondwater

Ecodenta Mondwater
★★★★★

Het kiezen van het juiste mondwater kan een uitdaging zijn met zoveel opties om uit te kiezen. Gelukkig hebben we het zware werk voor jou gedaan. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan en presenteren je de tien beste mondwater-producten van dit moment. Of je nu zoekt naar een middel tegen een slechte adem, een mondwater dat je tanden witter maakt of specifiek op zoek bent naar iets dat bijdraagt aan je algehele mondgezondheid, we hebben het allemaal op deze lijst staan. Lees verder en ontdek welk mondwater product het beste bij jouw individuele behoeften past.

Mondwater is een vloeistof die je gebruikt voor de hygiëne van je mond. Meestal gebruik je dit na het tandenpoetsen om extra te reinigen en om de frisheid van je adem te behouden. Mondwater kan ook nuttige antiseptische eigenschappen hebben om bacteriën te doden die plak en slechte adem kunnen veroorzaken. Het is een handige aanvulling op je dagelijkse mondverzorging, maar het is geen vervanging voor het dagelijkse tandenpoetsen en flossen. Let wel op dat sommige mondwateren alcohol bevatten, wat een uitdrogend effect kan hebben en niet geschikt is voor iedereen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Listerine Mondwater

Listerine Mondwater

Waarom we het gekozen hebben

Listerine Advanced White Milde Smaak mondwater belooft jou wittere tanden in slechts een week. Het werkt dubbel effectief door niet alleen sterke verkleuring te verwijderen, maar ook toekomstige verkleuring te voorkomen. De niet-schurende witmakingstechnologie respecteert jouw tandglazuur, terwijl krachtige etherische oliën tot 97% van de bacteriën elimineren die tandplak veroorzaken. Met zijn klinisch geteste antibacteriële werking, zorgt Listerine ervoor dat je mondflora in balans blijft.

 • Voordeel 1: Met LISTERINE Advanced White Milde Smaak kun je al na slechts 1 week genieten van wittere tanden.
  Voordeel 2: Dit mondwater werkt effectief met een dubbele werking. Het verwijdert niet alleen sterke verkleuring van je tanden, maar helpt ook toekomstige verkleuring te voorkomen.
  Voordeel 3: Dankzij de niet-schurende whiteningtechnologie hoef je je geen zorgen te maken over schade aan het glazuur van je tanden tijdens het witmaken.
  Voordeel 4: LISTERINE Advanced White Milde Smaak bevat krachtige etherische oliën en is bewezen effectief in het verwijderen van tot wel 97% van de bacteriën die tandplak veroorzaken.
  Voordeel 5: De antibacteriële werking van dit mondwater is klinisch getest, waardoor je erop kan vertrouwen dat je mondflora in balans blijft.
 • Nadeel 1: Listerine Advanced White Milde Smaak belooft wittere tanden in slechts één week. Echter, de effectiviteit van het product kan variëren per individu, afhankelijk van de oorspronkelijke staat en kleur van de tanden.
 • Nadeel 2: Hoewel het product beweert toekomstige verkleuring te voorkomen, is het belangrijk te begrijpen dat het gebruik van dit product je tanden niet volledig immuun maakt voor verkleuring door voeding, dranken of tabak.
 • Nadeel 3: Het product bevat krachtige etherische oliën, wat irritatie kan veroorzaken bij mensen met gevoelige monden, of die allergisch zijn voor een van de ingrediënten. Dit zou goed aangegeven moeten zijn.
 • Nadeel 4: Listerine claimt tot 97% van de bacteriën te verwijderen die tandplak veroorzaken. Dit betekent dat er nog steeds 3% van de bacteriën overblijft, wat betekent dat er nog steeds een mogelijkheid is op tandplakvorming, vooral als het mondwater niet correct of regelmatig wordt gebruikt.
 • Nadeel 5: Hoewel de antibacteriële werking van Listerine klinisch getest is, wordt de intensiteit en frequentie van dit soort tests niet gespecificeerd, waardoor er vragen kunnen rijzen over de betrouwbaarheid van deze tests.

Onze favoriet #2

Listerine Mondwater

Listerine Mondwater

Waarom we het gekozen hebben

Listerine Total Care mondwater is een grondige oplossing voor je mond- en tandverzorging. Deze krachtige formule werkt op zes verschillende manieren om je mondhygiëne te verbeteren. Na het tandenpoetsen helpt het om tot 97% van de achtergebleven bacteriën te verwijderen, zelfs op de plekken waar je tandenborstel niet bij kan komen. Het bevat vier essentiële oliën voor een fris gevoel en fluoride om je tandglazuur te versterken – dit maakt je tanden beter bestand tegen tandsteen. Met de toegevoegde zinkchloride behoud je ook de natuurlijke witheid van je tanden. Bovendien is de efficiëntie van dit mondwater klinisch bewezen.

 • Voordeel 1: Listerine Total Care mondwater biedt uitgebreide mond- en tandverzorging, wat betekent dat het verder gaat dan alleen het verfrissen van je adem. Het zorgt voor een algehele verbetering van je mondhygiëne.
 • Voordeel 2: Het is ontworpen om tot 97% van de tandplakbacteriën te verwijderen die na het poetsen achterblijven. Dat betekent dat het zelfs de meest hardnekkige gebieden bereikt die je niet kunt bereiken met een tandenborstel.
 • Voordeel 3: Een unieke combinatie van vier essentiële oliën geeft je een fris mondgevoel. Hiermee kun je, naast de gezondheidsvoordelen, ook genieten van een frisse smaak en adem.
 • Voordeel 4: Fluoride binnen zijn samenstelling versterkt je tandglazuur en maakt het bestand tegen de vorming van tandsteen. Het helpt dus je tanden stevig en gezond te houden.
 • Voordeel 5: Dankzij de toevoeging van zinkchloride helpt het bij het onderhouden van de natuurlijke witheid van je tanden. Niet alleen zorgt dit voor een gezonde glimlach, maar ook voor een stralend witte.

  Bovendien is het belangrijk te vermelden dat de effectiviteit van Listerine Total Care klinisch bewezen is, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de resultaten die het belooft.

 • nadeel 1: Hoewel Listerine Total Care mondwater tot 97% van de tandplakbacteriën helpt te verwijderen, betekent dit ook dat het niet 100% van de bacteriën kan verwijderen. Dit betekent dat er altijd enige vorm van bacteriële aanwezigheid in je mond kan blijven.
 • nadeel 2: Het product beweert op plaatsen te kunnen komen waar de tandenborstel niet kan komen. Echter, het is niet specifiek over welke plekken dit zijn en dit kan tot verwarring leiden. Belangrijker is dat mondspoeling niet moet worden beschouwd als een vervanging voor flossen.
 • nadeel 3: Het product bevat vier verschillende essentiële oliën voor een fris mondgevoel. Indien jij gevoelig of allergisch bent voor bepaalde oliën kan dit nadelig voor je zijn.
 • nadeel 4: Listerine Total Care mondwater versterkt het tandglazuur door fluoride, maar het overmatig gebruik hiervan kan leiden tot fluorose, wat je tanden kan verkleuren en beschadigen.
 • nadeel 5: Hoewel het product klinisch bewezen is, worden er geen details gegeven over deze klinische proeven, en kan deze claim daarom ondoorzichtig zijn voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #3

Thebreathco. Mondwater

Thebreathco. Mondwater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

THEBREATHCO. Mondwater is een professioneel ontwikkelde oplossing, ontwikkeld door tandarts en bacterioloog Dr. Harold Katz, om slechte adem te neutraliseren. Deze formule, die door miljoenen mensen wereldwijd wordt omarmd, gebruikt actieve zuurstof om de bacteriën die slechte adem veroorzaken te bestrijden, bewezen effectief voor maximaal 12 uur. Met THEBREATHCO. Mondwater krijg je dat frisse ademgevoel dankzij de muntsmaak en kun je je zelfvertrouwen terugwinnen. Een must-have voor iedereen die slechte adem wil tegengaan!

 • Voordeel 1: Met zijn alcoholvrije en kleurstofvrije formule zorgt Listerine mondwater niet alleen voor intensieve mondhygiëne, maar houdt het ook je tandvlees gezond en versterkt het je gebit.
 • Voordeel 2: Listerine mondwater met milde muntsmaak staat garant voor een frisse adem, waardoor je je niet meer zorgen hoeft te maken over slechte adem.
 • Voordeel 3: Het verwijdert tot wel 97% van de tandplak en bacteriën die achterblijven na het poetsen van je tanden, waardoor je een extra laag bescherming krijgt tegen tandbederf en tandvleesaandoeningen.
 • Voordeel 4: Dankzij de biologisch afbreekbare formule met 96% natuurlijke ingrediënten en verpakking van 100% recyclebaar materiaal, draagt Listerine bij aan milieubescherming zonder compromissen op het gebied van mondverzorging.
 • Voordeel 5: Listerine mondwater bevat ook 4 essentiële oliën voor een oppeppende boost in je mond en fluoride om je tandglazuur te versterken, zodat je zowel een schone als gezonde glimlach kunt hebben.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn hier vijf mogelijke nadelen van het Listerine mondwater:
 • Nadeel 1: Hoewel het product alcoholvrij is en dus minder droogte in je mond kan veroorzaken, zou je nog steeds een droge mond kunnen ervaren na gebruik, waardoor het oncomfortabel is in gebruik.
 • Nadeel 2: Het feit dat de mondspoeling een milde muntsmaak heeft kan een nadeel zijn als je niet van muntsmaak houdt of als je op zoek bent naar een sterkere frisse adem. Ondanks dat het een slechte adem zou moeten voorkomen, kan de mildheid van de muntsmaak voor sommige gebruikers onvoldoende zijn.
 • Nadeel 3: Het product claimt tot 97% van de tandplak en bacteriën te verwijderen, maar dat betekent ook dat er 3% overblijft. Dit zou kunnen betekenen dat er altijd een kans is dat er wat tandplak en bacteriën achterblijven die bijdragen aan mondgezondheidsproblemen.
 • Nadeel 4: Hoewel de formule biologisch afbreekbaar is en bestaat uit 96% natuurlijke ingrediënten, kunnen er 4% synthetische ingrediënten in het product zitten. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een 100% natuurlijk product.
 • Nadeel 5: Het product bevat 4 essentiële oliën. Hoewel dit een frisse boost in je mond kan geven, zouden sommige mensen allergisch of gevoelig kunnen zijn voor een of meer van deze oliën en daarom ongewenste reacties kunnen ervaren.

Onze favoriet #4

Listerine Mondwater

Listerine Mondwater

Waarom we het gekozen hebben

Listerine Mondwater is een effectieve aanvulling op je dagelijkse mondhygiëne. De alcoholvrije en kleurstofvrije formule, verrijkt met vier essentiële oliën en fluoride, helpt je tandvlees gezond te houden en versterkt je gebit. Het zorgt niet alleen voor een frisse muntboost in je mond, maar voorkomt ook een slechte adem. Bovendien helpt het tot 97% van de tandplak en bacteriën te verwijderen die achterblijven na het tandenpoetsen. Dit mondwater is niet alleen goed voor je mondgezondheid, maar ook voor de planeet. Het bestaat uit 96% natuurlijke ingrediënten en komt in 100% recyclebare flessen gemaakt van 50% gerecycled plastic.

 • Voordeel 1: Met zijn alcoholvrije en kleurstofvrije formule zorgt Listerine mondwater niet alleen voor intensieve mondhygiëne, maar houdt het ook je tandvlees gezond en versterkt het je gebit.
 • Voordeel 2: Listerine mondwater met milde muntsmaak staat garant voor een frisse adem, waardoor je je niet meer zorgen hoeft te maken over slechte adem.
 • Voordeel 3: Het verwijdert tot wel 97% van de tandplak en bacteriën die achterblijven na het poetsen van je tanden, waardoor je een extra laag bescherming krijgt tegen tandbederf en tandvleesaandoeningen.
 • Voordeel 4: Dankzij de biologisch afbreekbare formule met 96% natuurlijke ingrediënten en verpakking van 100% recyclebaar materiaal, draagt Listerine bij aan milieubescherming zonder compromissen op het gebied van mondverzorging.
 • Voordeel 5: Listerine mondwater bevat ook 4 essentiële oliën voor een oppeppende boost in je mond en fluoride om je tandglazuur te versterken, zodat je zowel een schone als gezonde glimlach kunt hebben.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn hier vijf mogelijke nadelen van het Listerine mondwater:
 • Nadeel 1: Hoewel het product alcoholvrij is en dus minder droogte in je mond kan veroorzaken, zou je nog steeds een droge mond kunnen ervaren na gebruik, waardoor het oncomfortabel is in gebruik.
 • Nadeel 2: Het feit dat de mondspoeling een milde muntsmaak heeft kan een nadeel zijn als je niet van muntsmaak houdt of als je op zoek bent naar een sterkere frisse adem. Ondanks dat het een slechte adem zou moeten voorkomen, kan de mildheid van de muntsmaak voor sommige gebruikers onvoldoende zijn.
 • Nadeel 3: Het product claimt tot 97% van de tandplak en bacteriën te verwijderen, maar dat betekent ook dat er 3% overblijft. Dit zou kunnen betekenen dat er altijd een kans is dat er wat tandplak en bacteriën achterblijven die bijdragen aan mondgezondheidsproblemen.
 • Nadeel 4: Hoewel de formule biologisch afbreekbaar is en bestaat uit 96% natuurlijke ingrediënten, kunnen er 4% synthetische ingrediënten in het product zitten. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een 100% natuurlijk product.
 • Nadeel 5: Het product bevat 4 essentiële oliën. Hoewel dit een frisse boost in je mond kan geven, zouden sommige mensen allergisch of gevoelig kunnen zijn voor een of meer van deze oliën en daarom ongewenste reacties kunnen ervaren.

Onze favoriet #5

Colgate Mondwater

Colgate Mondwater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Colgate Mondspoeling is jouw all-in-one oplossing voor optimale mondhygiëne. Dit product biedt niet alleen een krachtige antibacteriële werking om je te beschermen tegen plaque-bacteriën bij tweemaal daags gebruik, maar het zorgt ook voor een vijf keer betere bescherming van je tandvlees tegen deze bacteriën na vier weken continu gebruik, vergeleken met een conventionele tandpasta met 1.000 ppm fluoride. Dankzij de innovatieve FreshFX-technologie ervaar je een onmiddellijke en langdurige frisheid, en met 0% alcohol wordt de mondspoelervaring zacht, zonder te branden, maar toch geeft het je een 100% adembenemende frisheid. Het mondwater komt in een recyclebare fles en is veganistisch. Let op, het product is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 • Voordeel 1: Colgate Mondspoeling biedt een all-in-one oplossing voor een optimale bescherming van je tanden en tandvlees. Dit betekent dat het product zowel je tanden als je tandvlees beschermt.
 • Voordeel 2: Het product is antibacterieel en beschermt je effectief tegen plaque-bacteriën bij 2 x dagelijks gebruik. Dit betekent dat je mondhygiëne op de lange termijn verbetert.
 • Voordeel 3: Met Colgate Mondspoeling bescherm je je tandvlees 5x beter tegen plaquebacteriën na 4 weken van continu gebruik. Dit houdt in dat het product je tandvleesgezondheid kan verbeteren en het risico op tandvleesaandoeningen kan verminderen.
 • Voordeel 4: De FreshFX-technologie van het product zorgt voor onmiddellijke en langdurige frisheid. Dit betekent dat je na elke spoelbeurt kan genieten van een frisse adem.
 • Voordeel 5: Het is een 0% alcohol mondspoeling, wat zorgt voor een mondspoelervaring zonder branderig gevoel maar met 100% adembenemende frisheid. Bovendien wordt het product geleverd in een recyclebare fles en is het veganistisch. Dit toont aan dat Colgate rekening houdt met zowel je comfort als het milieu en de dierenwelzijn.
 • Nadeel 1: Colgate Mondspoeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Dit betekent dat als je jonge kinderen hebt, dit product niet veilig is voor hun gebruik en je zou een andere mondspoeling moeten overwegen die veiliger is voor kinderen.
 • Nadeel 2: Hoewel het product antibacterieel is, biedt het alleen bescherming tegen plaque-bacteriën bij tweemaal daags gebruik. Dit geeft aan dat je het product regelmatig en consistent moet gebruiken om de voordelen te ervaren, wat mogelijk niet handig of haalbaar is voor iedereen.
 • Nadeel 3: Het product claimt dat het je tandvlees 5x beter beschermt tegen plaquebacteriën dan conventionele tandpasta, maar alleen na 4 weken consistent gebruik. Dit impliceert dat je mogelijk niet onmiddellijke resultaten zult zien.
 • Nadeel 4: Hoewel het product belooft frisheid te bieden, is dit voornamelijk gebaseerd op de FreshFX-technologie. Als je gevoelig bent voor de smaak of geur van mondwater, kan deze functie mogelijk niet voldoende zijn om een aangename ervaring te bieden.
 • Nadeel 5: Hoewel het product veganistisch is en in een recycleerbare fles komt, kan dit niet voldoende zijn voor milieubewuste gebruikers. Het recyclen van plastic flessen kan nog steeds bijdragen aan milieuproblemen, en er wordt geen informatie gegeven over de duurzaamheid van de productieprocessen van het bedrijf.

Onze favoriet #6

Thebreathco. Mondwater

Thebreathco. Mondwater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

THEBREATHCO. Mondwater is een professioneel ontwikkelde oplossing door de tandarts en bacterioloog Dr. Harold Katz, specifiek ontworpen om slechte adem te bestrijden. Deze formule bevat actieve zuurstof die krachtig werkt tegen de bacteriën die een slechte adem veroorzaken, waardoor je een langdurige frisheid tot wel 12 uur ervaart. Geniet van de frisse muntsmaak die je een schone en verfrissende adembeleving geeft. Miljoenen mensen wereldwijd vertrouwen op dit beproefde mondwater om hun zelfvertrouwen te herwinnen. Geef slechte adem geen kans met THEBREATHCO. Mondwater.

 • Voordeel 1: Je kunt een onaangename adem neutraliseren dankzij de formule met actieve zuurstof van THEBREATHCO. Deze formule helpt bacteriën te bestrijden die slechte adem veroorzaken.
 • Voordeel 2: Het product is professioneel ontwikkeld door Dr. Harold Katz, een gerenommeerde tandarts en bacterioloog. Dit betekent dat de oplossing van THEBREATHCO is ontworpen om specifiek de oorzaken van slechte adem aan te pakken.
 • Voordeel 3: De effectiviteit van dit mondwater is klinisch bewezen. Na gebruik van THEBREATHCO kun je rekenen op 12 uur bescherming tegen slechte adem.
 • Voordeel 4: Behalve dat het je adem verbetert, geeft THEBREATHCO ook een frisse muntsmaak waardoor je een altijd fris en schoon gevoel in je mond behoudt.
 • Voordeel 5: Door het gebruik van THEBREATHCO kun je je zelfvertrouwen terugkrijgen. Het is al door miljoenen mensen over de hele wereld aangenomen, wat bevestigt dat het echt werkt.
 • Bij deze een beoordeling met mogelijke nadelen gebaseerd op de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: De mondwater van THEBREATHCO. belooft slechte adem te bestrijden door een formule met actieve zuurstof, echter is er geen verdere informatie verstrekt over de precieze ingrediënten. Bij mensen met gevoelige mondslijmvliezen kunnen sommige ingrediënten irritatie veroorzaken.
 • Nadeel 2: Hoewel het product ontwikkeld is door een professional, geeft dit geen garantie dat het voor iedereen werkt. Hoewel Dr. Harold Katz een specialist is, kan zijn oplossing afhankelijk van jouw specifieke orale gezondheidsproblemen al dan niet succesvol zijn.
 • Nadeel 3: THEBREATHCO. mondbad claimt een slechte adem voor 12 uur te bestrijden. Echter, als je regelmatig eet of drinkt gedurende deze periode, zou de effectiviteit verminderd kunnen worden.
 • Nadeel 4: Dit product heeft een muntsmaak. Het is mogelijk dat je deze smaak niet prettig vindt of dat het je een branderig gevoel in de mond geeft.
 • Nadeel 5: Hoewel de formule wereldwijd door miljoenen mensen wordt aangenomen, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het voor iedereen geschikt is. Mondwater reageert anders op verschillende mensen, afhankelijk van factoren zoals de gevoeligheid van hun mondweefsels, bestaande orale gezondheidsproblemen, en persoonlijke voorkeuren.

Onze favoriet #7

Listerine Mondwater

Listerine Mondwater

Waarom we het gekozen hebben

Listerine Cool Mint mondwater is een betrouwbare keuze voor een gezonde mondhygiëne, dankzij de vier essentiële oliën die zorgen voor een fris gevoel in de mond en het voorkomen van een slechte adem. Het beschermt 24 uur lang tegen schadelijke tandplak, helpt bij het verwijderen van tot 97% van de bacteriën op plekken waar je tandenborstel niet bij kan zoals tussen de tanden, op het tandvlees en op de tong. Bovendien draagt het bij aan het herstellen en behouden van een evenwichtige mondflora, door het verminderen van tandplak, de belangrijkste oorzaak van gingivitis of tandvleesontsteking. Met Listerine geniet je dus van een langdurig frisse adem!

 • Voordeel 1: Listerine mondwater biedt betrouwbare bescherming voor je tanden dankzij de vier essentiële oliën. Het zorgt voor een aangenaam fris gevoel in je mond en helpt een slechte adem langdurig te voorkomen.
 • Voordeel 2: Dit product draagt bij aan een gezonde mondhygiëne en beschermt je 24 uur lang tegen schadelijke tandplak. Dit helpt je tandvlees gezond te houden.
 • Voordeel 3: Listerine Cool Mint mondwater is een krachtig hulpmiddel tegen bacteriën. Het helpt tot 97% van de schadelijke bacteriën te verwijderen op plaatsen in je mond waar je tandenborstel niet bij kan, zoals tussen je tanden, op je tandvlees en op je tong.
 • Voordeel 4: Dit mondwater helpt bij het herstellen en behouden van een evenwichtige mondflora. De formule vermindert tandplak, de belangrijkste oorzaak van gingivitis ofwel tandvleesontsteking.
 • Voordeel 5: Met Listerine mondwater geniet je van een langdurig frisse adem. Dit draagt bij aan je zelfvertrouwen en je mondhygiëne.
 • nadeel 1: Hoewel Listerine je een aangenaam fris gevoel in de mond geeft, kan dit tijdelijk zijn en niet de gehele dag voortduren. Je zou het vaker kunnen gaan gebruiken dan aanbevolen.
 • nadeel 2: Het product beweert 24 uur lang te beschermen tegen schadelijke tandplak, maar dit is mogelijk afhankelijk van je eet- en drinkgewoonten, zoals het consumeren van suikerhoudende dranken of voeding, die aanvullende mondhygiëne vereisen.
 • nadeel 3: Listerine kan tot 97% van de bacteriën verwijderen op die plaatsen waar de tandenborstel niet bij kan. Maar dit betekent ook dat er nog ongeveer 3% van de bacteriën overblijft, wat zou kunnen leiden tot potentiële mondproblemen.
 • nadeel 4: Terwijl Listerine helpt bij het herstellen van een evenwichtige mondflora, is er geen specifieke informatie vermeld over hoe effectief het is in het voorkomen van gaten in de tanden (cariës), wat een veelvoorkomend probleem is.
 • nadeel 5: Ten slotte noemt de productbeschrijving de mentholsmaak van de Listerine Cool Mint. Dit kan echter ongeschikt zijn voor mensen die gevoelig zijn voor sterke smaken of die gewoonweg de voorkeur geven aan een milder smakend mondwater.

Onze favoriet #8

Listerine Mondwater

Listerine Mondwater

Waarom we het gekozen hebben

Listerine Mondwater is een effectief hulpmiddel voor je mondhygiëne dankzij de dubbele werking: het verwijdert niet alleen hardnekkige verkleuringen van je tanden, maar voorkomt ook nieuwe. Met zijn niet-schurende whitening technologie, maakt de mondspoeling je tanden witter in slechts één week zonder je tandglazuur te beschadigen. Bovendien helpt het bacteriën te bestrijden! Het bevat etherische oliën en verwijdert tot wel 97% van de bacteriën die achterblijven na het poetsen en plaque kunnen veroorzaken. Eveneens milieuvriendelijk, de fles is 100% recyclebaar en gemaakt van 50% gerecycled plastic. De levering bevat 6 flessen van elk 600 ml mondspoeling.

 • Voordeel 1: Gezondere en wittere tanden – De antibacteriële mondspoeling van Listerine verwijdert hardnekkige verkleuringen van je tanden en voorkomt nieuwe verkleuringen, waardoor je na slechts 1 week al wittere tanden kunt hebben.
 • Voordeel 2: Veilig voor je tandglazuur – De mondspoeling gebruikt een niet-schurende whitening technologie die effectief het tandoppervlak reinigt zonder je tandglazuur aan te tasten.
 • Voordeel 3: Verhoogt de effectiviteit van tandenpoetsen – De Listerine mondspoeling verwijdert tot 97% van de bacteriën die na het tandenpoetsen overblijven en plaque veroorzaken, waardoor je mondzorg routine nog effectiever wordt.
 • Voordeel 4: Milieubewust – De fles van de mondspoeling is 100% recyclebaar en gemaakt van 50% gerecycled plastic, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is in jouw dagelijkse mondverzorging routine.
 • Voordeel 5: Groot volume voor langdurig gebruik – Met een inhoud van 6 x 600 ml kun je langere tijd vooruit met een enkele levering van de Listerine Advanced White mondspoeling.
 • Nadeel 1: De werking is tijdelijk: Hoewel Listerine beweert dat je in slechts 1 week wittere tanden hebt, geeft het niet aan hoe lang dit effect aanhoudt. Het is mogelijk dat je voortdurend moet blijven gebruiken voor behoud van het resultaat.
 • Nadeel 2: Milieu-impact: Ondanks dat de fles 100% recyclebaar is en 50% gerecycled plastic bevat, blijft het gebruik van plastic een belasting voor het milieu. Bovendien moet je er als consument op letten dat je de fles met gesloten deksel afvoert, wat enige moeite kan kosten.
 • Nadeel 3: Geen volledige reiniging: Het product verwijdert tot 97% van de achtergebleven bacteriën na het tandenpoetsen. Dit betekent dat er nog steeds een klein percentage bacteriën kan achterblijven, wat mogelijk kan bijdragen aan tandplak en andere mondproblemen.
 • Nadeel 4: Relatief grote verpakking: De inhoud van de levering is 6 x 600 ml, wat een relatief grote hoeveelheid is. Als de mondspoeling niet dagelijks gebruikt wordt, kan het veel ruimte innemen in je badkamer of mogelijk verspild worden als het product een houdbaarheidsdatum heeft.
 • Nadeel 5: Bevat etherische oliën: Hoewel de antibacteriële mondspoeling krachtige etherische oliën bevat, kan het zijn dat sommige mensen allergisch zijn voor deze stoffen. Het product geeft geen specificatie van welke oliën het bevat, wat mogelijk irritaties kan veroorzaken bij mensen met gevoeligheden voor bepaalde stoffen.

Onze favoriet #9

Ecodenta Mondwater

Ecodenta Mondwater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

ECODENTA mondwater is een uiterst betrouwbaar en natuurlijk mondverzorgingsproduct, met maar liefst 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Het middel bevat actieve, krachtige ingrediënten zoals essentiële muntolie voor langdurige frisheid, Aloë Vera sap voor verzachtende werking op gevoelig, geïrriteerd tandvlees en antimicrobiële kokosolie-extract. Dit verfrissende en hydraterende mondwater reinigt moeilijk bereikbare plaatsen in jouw mond, heeft een multidirectioneel effect op tanden en tandvlees en helpt tandplak te verwijderen. Het product is goedgekeurd door tandartsen, veganistisch vriendelijk, alcohol- en fluoridevrij.

 • Voordeel 1: Het Ecodenta mondwater heeft een hoog gehalte aan natuurlijke ingrediënten, maar liefst 98%. Dit betekent dat je een product gebruikt dat minimaal verwerkt is en dicht bij de natuur staat.
 • Voordeel 2: De combinatie van actieve ingrediënten zoals essentiële muntolie, Aloë Vera sap en kokosolie-extract zorgt voor een langdurige frisheid, verzachten van gevoelig en geïrriteerd tandvlees en heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Voordeel 3: Ecodenta mondwater heeft uitgebreide functies; niet alleen zorgt het voor een intense frisheid, maar het reinigt ook alle moeilijk bereikbare plekken in je mond, is hydraterend en helpt tandplak te verminderen.
 • Voordeel 4: Het mondwater is goedgekeurd door tandartsen en is ook veganistisch vriendelijk. Dit betekent dat het product ook geen dierlijke ingrediënten bevat – een geweldige keuze als je een veganistisch of cruelty-vrij dieet volgt.
 • Voordeel 5: Het mondwater is alcoholvrij en fluoridevrij, wat betekent dat het zacht is voor de mond, minder uitdrogend is dan andere merken en nog steeds effectief is bij het tegengaan van tandbederf en het bevorderen van een gezond mondslijmvlies.
 • Nadeel 1: Hoewel het ECODENTA mondwater 98% natuurlijke ingrediënten bevat, zijn er mensen die mogelijk allergisch of gevoelig zijn voor sommige van deze ingrediënten. Jij zou dus voor het gebruik van dit product eerst moeten controleren of je niet allergisch bent voor de ingrediënten.
 • Nadeel 2: De essentiële muntolie zorgt inderdaad voor een lange frisheid, maar dit kan voor sommigen te overweldigend of zelfs irriterend zijn, vooral als je gevoelig bent voor sterke geuren.
 • Nadeel 3: Het feit dat dit product fluoridevrij is, kan voor sommige mensen een nadeel zijn. Fluoride is namelijk een element dat helpt om caviteiten te voorkomen en helpt het glazuur van je tanden te versterken. Mensen die op zoek zijn naar een mondwater dat dit soort bescherming biedt, zullen het dus niet vinden in de ECODENTA.
 • Nadeel 4: Het mondwater bevat Aloë Vera sap voor een verzachtende werking, wat gunstig kan zijn voor gevoelig, geïrriteerd tandvlees. Echter, het kan ook een te mild effect hebben voor mensen met ernstigere tandvleesproblemen of degenen die een krachtigere formule nodig hebben.
 • Nadeel 5: Hoewel het fijn is dat ECODENTA mondwater veganistisch vriendelijk is, kan het product nog steeds ingrediënten bevatten die niet volledig ethisch zijn verkregen. Hoewel dit niet direct uit de productbeschrijving blijkt, willen we je eraan herinneren dat veganistisch niet altijd gelijkstaat aan ethisch.

Na grondig onderzoek naar de 10 beste mondwater producten, kunnen we concluderen dat het juiste product voor jou sterk afhangt van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Of je nu zoekt naar iets dat je adem verfrist, tandvlees beschermt, de gezondheid van je tanden bevordert of zelfs als je een geheel natuurlijk product wenst, er is altijd een mondwaterproduct dat aan jouw behoeften voldoet. Vergeet niet dat mondwater een aanvulling is op een goede mondhygiëne en het geen tandenborstelen en flossen vervangt. Kies het product dat het beste bij jou past, gebruik het regelmatig, en geniet van een gezondere, frissere mond.

Inhoudsopgave