a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Motorhoes: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de 10 beste motorhoezen die uitvoerig getest zijn op duurzaamheid, kwaliteit en prijs-prestatieverhouding.

Ben je op zoek naar de beste bescherming voor je motor tegen de grillen van het weer, stof en vuil? Maak je geen zorgen, we hebben je rug! Het vinden van de juiste motorhoes kan een uitdaging zijn vanwege de veelheid aan beschikbare keuzes. Daarom hebben we nieuw en uitgebreid onderzoek gedaan om je te helpen de beste beslissing te nemen. Hier presenteren we de 10 beste motorhoezen volgens onze tests, waarbij we rekening houden met factoren zoals waterbestendigheid, duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding en de ervaringen van eerdere gebruikers. Lees verder en vind de hoes die je motor verdient.

Een motorhoes, een essentieel accessoire voor elke motorbezitter, is een soort beschermhoes die over de motor wordt geplaatst om deze te beschermen tegen de elementen. Regelmatig gebruik van een motorhoes houdt je motor stofvrij, beschermt hem tegen regen, UV-stralen en nog veel meer. Met een goede motorhoes blijft je motor langer mooi en beschermd, zowel bij het stallen binnen als buiten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Eozakavod Motorhoes

Eozakavod Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Eozakavod motorhoes is een robuuste, hoogwaardige hoes gemaakt van 210D oxford stof met een waterdichte PU-laag, ontworpen om je motorfiets te beschermen tegen regen, schimmel en UV-straling. Met zijn universele afmetingen van 265 x 105 x 125 cm past de hoes op de meeste standaard- en offroad-motorfietsen. Handige functies zijn onder meer veiligheidsslotgaten voor antidiefstalbeveiliging en een winddicht design met elastieken en winddichte riemen, waardoor de hoes zelfs bij sterke wind stevig op z’n plek blijft zitten. Bovendien is de motorhoes gemakkelijk en eenvoudig op te bergen, dankzij de bijgeleverde opbergtas.

 • Voordeel 1: De motorhoes is gemaakt van 210D oxford-stof met een waterdichte PU-laag, bescherming biedend tegen regen, schimmel en verkleuring door UV-stralen. Dit houdt je motor goed onderhouden en beschermd tegen diverse weersomstandigheden.
 • Voordeel 2: De universele afmetingen van de hoes (265 x 105 x 125 cm) maken deze compatibel met de meeste standaard en offroad-motorfietsen, van merken zoals Harley-Davidson tot Honda, Suzuki tot Kawasaki, Yamaha. Dit biedt je een breed scala aan toepassingen.
 • Voordeel 3: De hoes heeft veiligheidsslotgaten, met 2 vergrendelingsgaten waardoor je jouw motorfiets gemakkelijk kunt vergrendelen wanneer deze niet in gebruik is. Deze functie biedt extra veiligheid en gemoedsrust tegen mogelijke diefstallen.
 • Voordeel 4: Het winddichte ontwerp bevat elastieken en winddichte riemen gesp aan de onderkant om de hoes op zijn plaats te houden, zelfs bij sterke wind. Dit draagt bij aan het onderhoud en de bescherming van jouw motor tegen de elementen.
 • Voordeel 5: De motorhoes is gemakkelijk op te bergen en wordt geleverd met een opbergtas voor extra gemak. Dit betekent dat je de hoes gemakkelijk kunt opvouwen en opbergen wanneer je deze niet gebruikt, waardoor je ruimte efficiënt wordt gebruikt.
 • Nadeel 1: Hoewel de motorhoes is gemaakt van 210D Oxford-stof met een waterdichte PU-laag, kan dit materiaal na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen, vooral bij continu gebruik onder zware weersomstandigheden.
 • Nadeel 2: De aangegeven afmetingen van 265 x 105 x 125 cm zijn weliswaar universeel, maar niet elke motorfiets past hier perfect onder. Voor motorfietsen die iets groter of kleiner zijn dan de gemiddelde grootte kan dit problemen opleveren.
 • Nadeel 3: Hoewel de veiligheidsslotgaten een goede gedachte zijn, kunnen ze ook een zwak punt in de hoes worden als het gaat om bescherming tegen het weer. Regen kan bijvoorbeeld via deze gaten naar binnen sijpelen en het frame van je motorfiets beschadigen.
 • Nadeel 4: De winddichte riemen zijn een nuttige functie, maar als je motorfiets op een plek staat waar het regelmatig zeer winderig is, kunnen deze riemen onder veel druk komen te staan en mogelijk breken of hun elasticiteit verliezen.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de hoes eenvoudig op te bergen is, moet je ervoor zorgen dat de hoes volledig droog is voordat je hem opbergt om schimmelvorming te voorkomen, wat een extra stap toevoegt aan het onderhoudsproces.

Onze favoriet #2

Favoto Motorhoes

Favoto Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Favoto motorhoes is een hoogwaardig product gemaakt van duurzaam 210D oxford materiaal, ontworpen om je motor optimaal te beschermen tegen diverse weersomstandigheden zoals wind, regen en sneeuw, maar ook tegen UV-stralen, stof en mogelijke krassen. Met een bijgewerkt ontwerp dat 2 slotgaten en winddichte gespen bevat, biedt deze hoes een anti-diefstal functionaliteit en zorgt ervoor dat je motor veilig en stevig is afgedekt. De naden zijn dubbelgestikt en voorzien van een waterdichte tape voor extra bescherming tegen waterlekkage. De hoes is verder versierd met 3 reflecterende strepen die je helpen je motor in het donker te vinden en tevens een decoratief element toevoegen. Met universele afmetingen van 265 x 105 x 125 cm past de hoes op de meeste motorfietsen en het compacte opvouwbare ontwerp maakt het gemakkelijk om op te bergen in de bijgeleverde opbergtas wanneer niet in gebruik.

 • Voordeel 1: De Favoto motorhoes biedt premium bescherming, met dank aan het hoogwaardige 210D Oxford materiaal, dat je motorfiets afschermt tegen diverse factoren zoals wind, regen, sneeuw, UV-straling, stof, vuil en slecht weer. Het verhoogt ook de weerstand tegen mogelijke krassen.
 • Voordeel 2: Het bijgewerkte ontwerp is voorzien van 2 slotgaten met een ingebouwde anti-diefstal functie. Daarnaast zorgen de verstelbare sjorbanden met snelontgrendelingsgespen ervoor dat de hoes strak om je motorfiets blijft zitten, met als gevolg dat de hoes niet doorzakt of flappert in de wind.
 • Voordeel 3: De motorhoes heeft een sterke waterbestendigheid, dankzij de waterdichte tape op de binnenste naad en het dubbele stikwerk waarmee effectief het probleem van waterlekkage wordt opgelost.
 • Voordeel 4: De motorhoes is uitgerust met 3 reflecterende strepen – één aan de voorkant en de andere twee aan beide zijkanten – die ervoor zorgen dat je motorfiets gemakkelijk te vinden is in het donker. Dit geeft ook een decoratief element aan de overwegend zwarte kleur.
 • Voordeel 5: De Favoto motorhoes biedt een universele pasvorm, met afmetingen van 265 x 105 x 125 cm die geschikt is voor de meeste motorfietsen. Daarnaast is het opbergen van de hoes erg gemakkelijk, dankzij het gemakkelijk opvouwbare ontwerp. De bijgeleverde opbergtas zorgt ervoor dat de hoes netjes kan worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is.
 • Nadeel 1: Hoewel de naden van de motorhoes zijn voorzien van dubbel stikwerk en een waterdichte tape, kunnen er nog steeds problemen ontstaan met waterlekkage. Dit kan met name een probleem zijn tijdens hevige regenbuien.
 • Nadeel 2: Hoewel de motorhoes geleverd wordt met snelontgrendelingsgespen om het doorzakken en flapperen in de wind te voorkomen, kunnen er nog steeds problemen zijn met de stabiliteit van de hoes tijdens sterke windvlagen.
 • Nadeel 3: De Favoto motorhoes is gemaakt van 210D oxford materiaal. Hoewel dit duurzaam is, kan dit materiaal na verloop van tijd toch gaan slijten, vooral onder extreme weersomstandigheden.
 • Nadeel 4: De motorhoes is voorzien van 2 slotgaten en een anti-diefstal ontwerp. Echter, deze slotgaten kunnen niet voorkomen dat de hoes zelf wordt gestolen als deze niet is vastgemaakt aan de motor.
 • Nadeel 5: Hoewel de motorhoes wordt geleverd met 3 reflecterende stroken, kunnen deze stroken niet voldoende zichtbaar zijn onder slechte lichtomstandigheden, waardoor het lastiger kan zijn om jouw motor in het donker te vinden.

Onze favoriet #3

Favoto Motorhoes

Favoto Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Favoto motorhoes, met afmetingen van 245 x 105 x 125 cm, is gemaakt van robuust 210T Oxford-weefsel en is in staat om je motorfiets te beschermen tegen diverse elementen zoals wind, regen, sneeuw, UV-straling, vuil en mogelijke krassen. Het beschikt over een verbeterd slotgat-design, waarbij twee ringen aan de voorkant onderaan zijn verwerkt om je motorslot doorheen te rijgen, zodat je motorfiets optimaal beveiligd is. De hoes is ook uitgerust met een elastiek en verstelbare bevestigingsriemen met kliksluitingen voor een goede pasvorm en om te voorkomen dat de hoes gaat flapperen in de wind. Wanneer niet in gebruik, kan de motorhoes eenvoudig worden opgevouwen en opgeborgen in de meegeleverde opbergtas. Bij eventuele defecten bij levering, belooft de leverancier een nieuwe hoes te sturen.

 • Voordeel 1: De Mkitnvy motorhoes is gemaakt van hoogwaardig 190T polyesterweefsel. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid van het product. Je motor zal goed beschermd worden tegen diverse weersinvloeden zoals wind, regen en sneeuw, maar ook tegen uv-straling, stof en vuil. Dit materiaal helpt ook mogelijke krassen voorkomen.
 • Voordeel 2: Het ontwerp bevat slotgaten. Dit zorgt voor extra veiligheid, omdat je de mogelijkheid hebt om je motorslot door de ringen te rijgen. Zo staat je motor met het zeil op slot en is optimale beveiliging gegarandeerd.
 • Voordeel 3: De waterdichte structuur van de hoes beschermt je motor volledig tegen water. De duurzame naden en de volledige afdichting bij de naden, in combinatie met speciale smeltafdichtingsbanden, zorgen ervoor dat er geen water in de hoes kan binnendringen.
 • Voordeel 4: De hoes is eenvoudig mee te nemen en op te bergen. Hij wordt geleverd met een opbergtas met trekkoord en is daardoor draagbaar. Dit maakt het gemakkelijk om de hoes overal mee naartoe te nemen, zelfs op je motorrit.
 • Voordeel 5: De motorhoes is geschikt voor verschillende voertuigmodellen. Met zijn afmetingen van 245 x 105 x 125 cm (l x b x h) is het de perfecte maat voor de meeste motoren. Vergeet niet om vooraf de grootte van je motor op te meten voor de perfecte pasvorm!
 • Nadeel 1: De motorhoes is gemaakt van 190T polyesterweefsel, wat misschien niet zo slijtvast of duurzaam is als sommige andere stoffen die gebruikt worden voor motorhoezen, zoals 210D of 300D oxford stof. Dit kan betekenen dat het materiaal sneller kan scheuren of slijten.
 • Nadeel 2: Hoewel de hoes slotgaten heeft, moeten deze gaten wel overeenkomen met de positie van het slot op jouw motor. Als dit niet het geval is, kun je misschien de slotgaten niet gebruiken, waardoor de veiligheid van je motorfiets kan verminderen.
 • Nadeel 3: De motorhoes is waterdicht, maar de smeltafdichtingsbanden die gebruikt zijn om de naden te dichten kunnen in de loop van de tijd hun effectiviteit verliezen, vooral onder invloed van extreme weersomstandigheden. Dit kan leiden tot lekkage en waterinfiltratie.
 • Nadeel 4: De motorhoes wordt geleverd met een opbergtas, maar er wordt niet vermeld of deze tas ook gemaakt is van duurzaam en weerbestendig materiaal. Als dat niet het geval is, kan de tas snel slijten of beschadigen, wat het minder handig maakt om de hoes in te vervoeren of op te slaan.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de hoes een universele maat (XXL 245 x 105 x 125 cm) heeft en geldt als geschikt voor de meeste motoren, kan het zijn dat deze hoes niet perfect om alle soorten motoren past. Het is dus aan te raden om de afmetingen van jouw motor te controleren voor aankoop.

Onze favoriet #4

Mkitnvy Motorhoes

Mkitnvy Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Mkitnvy motorhoes is een hoogwaardig product, vervaardigd uit duurzaam 190T polyesterweefsel, ontworpen om je motor te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden zoals wind, regen, sneeuw, uv-straling, en stof. Deze hoes is ook ideaal om je voertuig te beschermen tegen krassen. Een onderscheidend kenmerk is het ontwerp met slotgaten, wat extra beveiliging biedt door je motorslot door de twee ringen aan de onderkant te rijgen. Het is absoluut waterdicht, dankzij de versterkte naden en speciale smeltafdichtingsbanden. De hoes wordt geleverd met een handige opbergtas, waardoor je hem eenvoudig kunt meenemen en opbergen. De grootte is XXL (245 x 105 x 125 cm), waardoor het geschikt is voor de meeste motoren. Vergeet niet je motor op te meten voor de aankoop om zeker te zijn van de juiste pasvorm.

 • Voordeel 1: De Mkitnvy motorhoes is gemaakt van hoogwaardig 190T polyesterweefsel. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid van het product. Je motor zal goed beschermd worden tegen diverse weersinvloeden zoals wind, regen en sneeuw, maar ook tegen uv-straling, stof en vuil. Dit materiaal helpt ook mogelijke krassen voorkomen.
 • Voordeel 2: Het ontwerp bevat slotgaten. Dit zorgt voor extra veiligheid, omdat je de mogelijkheid hebt om je motorslot door de ringen te rijgen. Zo staat je motor met het zeil op slot en is optimale beveiliging gegarandeerd.
 • Voordeel 3: De waterdichte structuur van de hoes beschermt je motor volledig tegen water. De duurzame naden en de volledige afdichting bij de naden, in combinatie met speciale smeltafdichtingsbanden, zorgen ervoor dat er geen water in de hoes kan binnendringen.
 • Voordeel 4: De hoes is eenvoudig mee te nemen en op te bergen. Hij wordt geleverd met een opbergtas met trekkoord en is daardoor draagbaar. Dit maakt het gemakkelijk om de hoes overal mee naartoe te nemen, zelfs op je motorrit.
 • Voordeel 5: De motorhoes is geschikt voor verschillende voertuigmodellen. Met zijn afmetingen van 245 x 105 x 125 cm (l x b x h) is het de perfecte maat voor de meeste motoren. Vergeet niet om vooraf de grootte van je motor op te meten voor de perfecte pasvorm!
 • Nadeel 1: De motorhoes is gemaakt van 190T polyesterweefsel, wat misschien niet zo slijtvast of duurzaam is als sommige andere stoffen die gebruikt worden voor motorhoezen, zoals 210D of 300D oxford stof. Dit kan betekenen dat het materiaal sneller kan scheuren of slijten.
 • Nadeel 2: Hoewel de hoes slotgaten heeft, moeten deze gaten wel overeenkomen met de positie van het slot op jouw motor. Als dit niet het geval is, kun je misschien de slotgaten niet gebruiken, waardoor de veiligheid van je motorfiets kan verminderen.
 • Nadeel 3: De motorhoes is waterdicht, maar de smeltafdichtingsbanden die gebruikt zijn om de naden te dichten kunnen in de loop van de tijd hun effectiviteit verliezen, vooral onder invloed van extreme weersomstandigheden. Dit kan leiden tot lekkage en waterinfiltratie.
 • Nadeel 4: De motorhoes wordt geleverd met een opbergtas, maar er wordt niet vermeld of deze tas ook gemaakt is van duurzaam en weerbestendig materiaal. Als dat niet het geval is, kan de tas snel slijten of beschadigen, wat het minder handig maakt om de hoes in te vervoeren of op te slaan.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de hoes een universele maat (XXL 245 x 105 x 125 cm) heeft en geldt als geschikt voor de meeste motoren, kan het zijn dat deze hoes niet perfect om alle soorten motoren past. Het is dus aan te raden om de afmetingen van jouw motor te controleren voor aankoop.

Onze favoriet #5

Favoto Motorhoes

Favoto Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Favoto motorhoes is vervaardigd uit hoogwaardig 210D Oxford-materiaal, ontworpen om je motor te beschermen tegen regen, UV-stralen, stof en krassen. Met robuuste dubbele naden voorzien van waterdichte strepen functioneert deze hoes optimaal in elk weertype. De hoes heeft meerdere bevestigingsmogelijkheden, waaronder elastische bekleding voor een goede pasvorm en verstelbare riemen met kliksluitingen om het wapperen in de wind tegen te gaan. Daarnaast verbeteren de drie reflecterende strepen – één vooraan en twee aan de zijkant – de zichtbaarheid van je motor, terwijl het voorste vergrendelingsgat extra bescherming biedt. En maak je geen zorgen over de compatibiliteit met hoge voorruiten; deze hoes is ontworpen voor een breed scala aan modellen. Houd er rekening mee dat je de afmetingen (220 x 105 x 160 cm) moet controleren voordat je de aankoop doet en zorg ervoor dat de binnenkant van de hoes schoon en droog blijft om lakschade te voorkomen.

 • Voordeel 1: De Favoto motorhoes is gemaakt van hoogwaardig 210D Oxford-materiaal met robuuste naden en waterdichte strepen. Dit materiaal biedt uitstekende bescherming voor je motor tegen schadelijke invloeden zoals regen, uv-stralen, stof en krassen.
 • Voordeel 2: Het ontwerp van de hoes is zeer praktisch met meerdere bevestigingsmogelijkheden. De elastische hoes sluit goed aan op je motor en de verstelbare bevestigingsbanden met kliksluitingen voorkomen dat de hoes gaat flapperen in de wind. Dit betekent dat je motor altijd goed wordt beschermd.
 • Voordeel 3: Veiligheid is ook een belangrijk voordeel van deze motorhoes. De hoes heeft drie reflecterende strepen, één aan de voorkant en twee aan de zijkant, waardoor je motor beter zichtbaar is in het donker. Zo worden niet alleen mogelijke schade door anderen voorkomen, maar kun je ook je motor sneller terugvinden.
 • Voordeel 4: De Favoto motorhoes beschikt over een hoog voorruitontwerp. Ongeacht de hoogte van je voorruit, deze hoes is ontworpen om aan de behoeften van een breed scala aan hoge voorruiten te voldoen en is compatibel met zowel motoren als scooters.
 • Voordeel 5: Met een afmeting van 220 x 105 x 160 cm heeft deze motorhoes een royale maat die geschikt is voor verschillende typen motoren en scooters. Het is wel belangrijk dat je bij aankoop de afmetingen controleert om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor jouw motor of scooter, voor de optimale bescherming.
 • Nadeel 1: Het product vereist zorgvuldige meting van je motor of scooter voordat je het koopt. Het wordt geleverd in een standaard maat (220 x 105 x 160 cm) en het kan zijn dat deze maat niet geschikt is voor alle motoren of scooters.
 • Nadeel 2: Je moet de binnenkant van de hoes schoon en droog houden om onnodige lakschade te voorkomen. Dit impliceert dat je wat extra moeite moet nemen voor het onderhoud van het product.
 • Nadeel 3: Hoewel het product ontworpen is om aan de eisen van een breed scala aan hoge voorruiten te voldoen, kan het zijn dat niet alle types of modellen van voorruiten zonder problemen worden bedekt.
 • Nadeel 4: De bevestiging van de hoes vereist mogelijk wat extra inspanning vanwege de verstelbare banden en kliksluitingen. Dit kan voor sommige mensen onhandig zijn, zeker wanneer het waait en de hoes kan gaan wapperen.
 • Nadeel 5: Het product gebruikt reflecterende strepen om de zichtbaarheid te vergroten. Dit betekent dat de hoes zelf opvallend zal zijn, wat mogelijk niet door alle gebruikers wordt gewaardeerd. Er zijn mensen die misschien een meer discrete look voor hun geparkeerde motorfiets of scooter zouden verkiezen.

Onze favoriet #6

Favoto Motorhoes

Favoto Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Favoto motorhoes is een hoogwaardige bescherming voor je motor, met afmetingen van 220 x 105 x 125 cm, passend voor de meeste motorfietsen. Gemaakt van stevig 210T Oxford-weefsel, beschermt het je motor tegen allerlei weersomstandigheden zoals wind, regen, sneeuw en UV-straling, maar ook tegen stof, vuil en mogelijke krassen. Een verbeterd ontwerp bevat twee ringen aan de voorkant waar je je motorslot doorheen kunt rijgen, waardoor je motor optimaal beveiligd is. De hoes is bovendien winddicht dankzij het elastiek rondom en de verstelbare bevestigingsriemen met kliksluitingen. Na gebruik kun je de hoes gemakkelijk opvouwen en opbergen in de meegeleverde opbergtas. Bij leveringsproblemen kun je contact opnemen met de service voor een vervangend product.

 • Voordeel 1: De Favoto motorhoes biedt een uitstekende bescherming voor je motorfiets. Dankzij het robuuste 210T Oxford-weefsel, is de hoes in staat je motor te beschermen tegen diverse weersomstandigheden zoals wind, regen en sneeuw, alsook uv-stralen. Daarnaast houdt het ook stof en vuil tegen en kan het je motor behoeden voor mogelijke krassen.
 • Voordeel 2: De motorhoes heeft een verbeterd slotgat-design, waarmee je je motorslot door de voorste onderste ringen kunt rijgen. Zo kun je je motorfiets met de hoes vastzetten en is deze optimaal beveiligd.
 • Voordeel 3: De Favoto motorhoes is robuust en winddicht. Dankzij de zilveren coating aan de binnenkant en het elastiek rondom, is de hoes in staat om een goede pasvorm voor je motorfiets te garanderen. De verstelbare bevestigingsriemen met hun kliksluitingen voorkomen dat de afdekking gaat flapperen in de wind.
 • Voordeel 4: De motorhoes is eenvoudig op te bergen. Je kunt de hoes gemakkelijk uitvouwen en weer opvouwen. In de meegeleverde opbergtas kun je de hoes netjes opbergen wanneer je deze niet gebruikt.
 • Voordeel 5: De maat van de motorhoes (220 x 105 x 125 cm) is geschikt voor de meeste motorfietsen, waardoor de kans groot is dat ook jouw motorfiets veilig en passend onder deze hoes past.
 • Nadeel 1: De Favoto motorhoes heeft een vaste maat van 220 x 105 x 125 cm, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor alle motorfietsen. Als jouw motorfiets groter is dan deze afmetingen, zal deze hoes niet passen.
 • Nadeel 2: Hoewel het materiaal van de hoes robuust is, wordt er niet gespecificeerd hoe dik het materiaal is. Een dun materiaal, zelfs een robuust, kan nog steeds scheuren of slijten na verloop van tijd.
 • Nadeel 3: De hoes heeft twee ringen waarmee je je motorslot kunt rijgen. Echter, als je motorfiets geen geschikte plek heeft om een slot doorheen te doen, heb je weinig aan deze functie.
 • Nadeel 4: De motorhoes heeft zilveren coating aan de binnenkant. Terwijl dit robuust en winddicht kan zijn, kan dit mogelijk de temperatuur van de motor verhogen, vooral in de zomer of bij blootstelling aan de zon voor langere perioden.
 • Nadeel 5: De Favoto motorhoes wordt geleverd met een opbergtas voor wanneer deze niet in gebruik is. Echter, als je deze kwijtraakt of als deze beschadigd raakt, heb je mogelijk geen geschikte manier om je hoes op te bergen. Dit kan ervoor zorgen dat de hoes sneller slijt als hij niet correct wordt opgeborgen.

Onze favoriet #7

Carall Motorhoes

Carall Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CARALL Motorhoes is een waterdichte en scheurvaste bescherming voor je motorfiets of scooter, speciaal ontworpen om je voertuig te beschermen tegen invloeden van weersomstandigheden, hars, vluchtige vlekken, industrieel stof, zand en zout. Deze hoes is ideaal als je niet de mogelijkheid hebt je motorfiets op een beschutte plaats te stallen en je hem wilt beschermen tegen water en vocht. Met deze hoes bescherm je beide wielen van je motorfiets in een gesloten ruimte optimaal tegen stof, krassen en vlekken. Met een formaat van 210 x 120 cm is de hoes perfect voor motorfietsen van beperkte grootte, zoals die tot 125 cc.

 • Voordeel 1: De Motorhoes merk CARALL is waterdicht en scheurvast, gemaakt van 100% polyethyleen. Dit zorgt ervoor dat jouw motor duurzaam beschermd wordt tegen alle soorten vocht.
  Voordeel 2: Deze motorhoes beschut je tweewieler tegen de weerselementen, hars, vluchtige vlekken, industrieel stof, zand en zout. Zo blijft jouw motorfiets in de beste staat, wat de levensduur kan verlengen.
  Voordeel 3: De hoes is ideaal als je jouw motorfiets niet op een beschutte plaats kan achterlaten. Zo is je motor altijd beschermd tegen vocht en water, zelfs in openlucht.
  Voordeel 4: Wanneer beide wielen van jouw motorfiets in een gesloten en beschutte ruimte staan, biedt deze hoes optimale bescherming tegen stof, krassen en vlekken. Je motor blijft er dus steeds als nieuw uitzien.
  Voordeel 5: Met zijn klein tot middelgroot formaat van 210 x 120 cm, is deze hoes ideaal voor motorfietsen van beperkte grootte. Perfect om motorfietsen tot 125 cc te beschermen.
 • Nadeel 1: De motorhoes is gemaakt van 100% polyethyleen, hoewel dit materiaal waterdicht en scheurvast is, kan het voor sommige mensen te stijf zijn en niet de flexibiliteit bieden die andere materialen wel hebben.
 • Nadeel 2: Deze cover is alleen ideaal als je de motorfiets niet op een beschutte plaats kan achterlaten om hem tegen water en vocht te beschermen. Dit betekent dat het mogelijk niet de ideale hoes is voor mensen met toegang tot een overdekte of beschutte plek voor hun motorfiets.
 • Nadeel 3: Hoewel de hoes je motorfiets beschermt tegen meest weersinvloeden, wordt er niet specifiek vermeld dat het UV-bescherming biedt. Dit betekent dat het mogelijk geen optimale bescherming biedt tegen zonneschade.
 • Nadeel 4: De CARALL motorhoes is in klein/middelgroot formaat, wat betekent dat het wellicht niet geschikt is voor grotere motorfietsen. Als je een grotere motorfiets hebt, is deze hoes mogelijk niet groot genoeg.
 • Nadeel 5: Ten slotte is de hoes wellicht niet de ideale keuze voor diegenen die hun motorfiets zowel binnen als buiten willen beschermen. Het lijkt vooral gericht op bescherming tegen externe factoren. Het biedt bescherming tegen stof, krassen en vlekken, maar er wordt niet vermeld dat het ook beschermt tegen mogelijke beschadigingen van binnenaf, zoals corrosie of roest.

Onze favoriet #8

Lihao Motorhoes

Lihao Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Motorhoes van het merk LIHAO is een universeel product met een maat van 245 x 105 x 125 cm, ideaal voor de meeste motorfietsen. Het is gemaakt van hoogwaardig 190T robuust polyester, wat zeer duurzaam is en jouw motorfiets efficiënt beschermt tegen verschillende weersomstandigheden en omgevingsfactoren zoals wind, stof, regen, sneeuw en zelfs schadelijke uv-stralen.

 • Voordeel 1: De universele maat van de motorhoes (245 x 105 x 125 cm) zorgt ervoor dat het geschikt is voor de meeste motorfietsen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over of het wel past op jouw motor.

  Voordeel 2: De hoes is gemaakt van 190T robuust polyester. Dit staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, wat betekent dat de hoes lang mee zal gaan en je motor goed beschermd blijft.

 • Voordeel 3: De motorhoes beschermt je motor tegen wind. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de impact van harde windstoten op je motor als je het buiten houdt.
 • Voordeel 4: De hoge kwaliteit van de materialen betekent ook dat je motor beschermd wordt tegen stof, regen, en sneeuw. Dit geeft je extra gemoedsrust, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het weer dat jouw motor beschadigt.
 • Voordeel 5: De hoes biedt ook UV-bescherming. Dus als je motor buiten staat onder de brandende zon, zal de hoes helpen de schadelijke effecten van UV-stralen op je motor te verminderen.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, is het wat uitdagend om vijf specifieke nadelen te vinden omdat de beschikbaar gestelde informatie redelijk positief is. Echter, kunnen we de volgende mogelijke nadelen van de LIHAO motorhoes bedenken:
 • Nadeel 1: De universele maat van 245 x 105 x 125 cm betekent dat de hoes misschien niet perfect past op alle motoren. Vooral voor kleinere of grotere motorfietsen kan de pasvorm te los of te strak zijn, wat kan resulteren in minder optimale bescherming.
 • Nadeel 2: Hoewel de hoes is gemaakt van robuust 190T polyester, geeft dit geen indicatie over de waterdichtheid van het materiaal. Dit kan betekenen dat bij hevige regenval, er kans is dat water door de hoes zou kunnen sijpelen en de motorfiets kan beschadigen.
 • Nadeel 3: De hoes is ontworpen om de motorfiets te beschermen tegen verschillende weerselementen zoals wind, stof, regen, sneeuw en UV-stralen. Echter, er wordt niet vermeld of de hoes ook beschermt tegen krassen of andere fysieke schade. Voor mensen die hun motorfiets op drukke plaatsen parkeren, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De aangegeven materialen en bescherming stellen geen informatie beschikbaar over de ademende capaciteiten van de hoes. Zonder de mogelijkheid om vocht te laten verdampen, kan er condensatie opbouwen onder de hoes die roest of corrosie kan veroorzaken.
 • Nadeel 5: Hoewel de hoes is gemaakt van robuust polyester, wordt er niets vermeld over enige vorm van UV-beschermend coating op het materiaal. Dit zorgt ervoor dat de hoes zelf op den duur kan vervagen of zelfs beschadigen door de constante blootstelling aan zonlicht.

Onze favoriet #9

Runsnail Motorhoes

Runsnail Motorhoes

Waarom we het gekozen hebben

De RunSnail motorhoes is een kwalitatief hoogstaande, nauwkeurig genaaide hoes gemaakt van 210D Oxford-stof met waterdichte PU-coating. Het biedt je motorfiets, mobiliteitsscooter, bromfiets of grote fiets eersteklas bescherming tegen regen, sneeuw, zon, stof en vuil. Het speciale winddichte ontwerp, met elastische zomen bij de voor- en achterwielen en een gesp in het midden, zorgt ervoor dat de hoes blijft zitten, zelfs bij krachtige wind. De hoes heeft een verbeterde diefstalbeveiliging met stoffen gaten in plaats van metalen ringen – dus geen angst meer voor losrakende of roestende ringen. De hoes past op voertuigen tot 265 cm lang, zoals Honda, Yamaha, Suzuki, Harley, Kawasaki, en wordt geleverd met een opbergtas met trekkoord voor gemakkelijk vervoeren en opbergen.

 • Voordeel 1: De RunSnail motorhoes is gemaakt van 210D Oxford-stof met een waterdichte PU-coating. Dit biedt optimale bescherming voor je motorfiets, mobiliteitsscooter, bromfiets of grote fiets tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zon, maar ook tegen stof en vuil.
 • Voordeel 2: Het winddichte design, dankzij de elastische zomen bij de voor- en achterwielen en een gesp in het midden, zorgt ervoor dat de hoes zelfs bij sterke wind op zijn plaats blijft.
 • Voordeel 3: Deze motorhoes zorgt voor een verbeterde diefstalbeveiliging. Het is ontworpen met stoffen gaten in plaats van metalen ringen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat metalen ringen losraken of roesten.
 • Voordeel 4: De RunSnail motorhoes is universeel en past op verschillende voertuigmodellen. Het is geschikt voor motorfietsen met een lengte tot 265 cm, zoals motorfietsen van Honda, Yamaha, Suzuki, Harley, Kawasaki.
 • Voordeel 5: De hoes is niet alleen makkelijk te gebruiken, maar ook makkelijk mee te nemen en op te bergen dankzij de meegeleverde opbergtas met trekkoord. Dit maakt het ideaal om mee te nemen op de motor, zodat je altijd voorbereid bent.
 • Nadeel 1: Een mogelijk nadeel van de RunSnail motorhoes is de materiaalkeuze. Hoewel het gebruik van 210D Oxford-stof met een waterdichte PU-coating voor voldoende bescherming kan zorgen, kan dit niet garanderen dat de hoes bestendig is tegen intensievere weersomstandigheden zoals hagel.
 • Nadeel 2: De winddichte functionaliteit van deze hoes is afhankelijk van de elastische zomen aan de voor- en achterwielen van het voertuig en een gesp in het midden. Dit kan mogelijk niet effectief zijn voor alle fietsmodellen, vooral als er aanzienlijke grootteverschillen zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de stoffen gaten voor de diefstalbeveiliging een innovatieve oplossing lijken te bieden tegen het roesten van metalen ringen, kun je je afvragen over de duurzaamheid van deze stoffen gaten op lange termijn bij constant gebruik en onder verschillende weersomstandigheden.
 • Nadeel 4: De RunSnail motorhoes claimt geschikt te zijn voor verschillende voertuigmodellen, inclusief verschillende fietsen en scooters. Echter, afhankelijk van de specifieke kenmerken van jouw voertuig, kan de pasvorm mogelijk niet optimaal zijn.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt dat de hoes gemakkelijk mee te nemen en op te bergen is door de bijgeleverde opbergtas. Dit brengt echter ook een extra verantwoordelijkheid met zich mee om de zak niet te verliezen. Het zou handiger zijn als de hoes een ingebouwde opbergmogelijkheid had.

Onze favoriet #10

Favoto Motorhoes

Favoto Motorhoes

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Favoto motorhoes is een universeel, duurzaam product gemaakt van 190T materiaal dat je motorfiets betrouwbaar beschermt tegen regen, sneeuw, stof, UV-stralen en krassen. De afmetingen zijn 245x105x125 cm. Voor extra veiligheid zit er een aluminium slotgat in het ontwerp waar je eenvoudig een slot doorheen kunt bevestigen. De hoes blijft goed op zijn plaats dankzij 2 winddichte gespen en een elastische onderband, zelfs bij sterke wind. Je kan de motorhoes gemakkelijk opvouwen en opbergen wanneer je hem niet gebruikt. Ideaal voor elke motoreigenaar, of je nu buiten parkeert of in een garage.

 • Voordeel 1: De motorhoes is gemaakt van hoogwaardig 190T materiaal, wat het uitzonderlijk duurzaam en langhoudend maakt. Hij is in staat om je fiets effectief te beschermen tegen verschillende factoren zoals regen, sneeuw, stof, UV-stralen en krassen, zodat je fiets altijd in goede staat blijft.
 • Voordeel 2: De hoes heeft een aluminium vergrendelingsgat om de veiligheid van je motorfiets te garanderen. Je kunt eenvoudig een slot door de versterkte gaten bevestigen om diefstal te voorkomen en je fiets een extra beschermingslaag te bieden.
 • Voordeel 3: Met deze hoes van Favoto krijg je ook twee winddichte gespen. Deze zorgen ervoor dat de hoes strak en veilig om je motor fiets past, waardoor de hoes niet weggeblazen wordt door sterke wind en je fiets altijd beschermd blijft.
 • Voordeel 4: De motorhoes is uitgerust met een elastische onderband. Dit maakt het installeren van de hoes moeiteloos en zorgt voor een goede pasvorm rond de basis van je motorfiets. De elastische band houdt de waterdichte hoes stevig op zijn plaats, zelfs bij winderige omstandigheden.
 • Voordeel 5: De hoes is zeer gemakkelijk op te bergen. Of je nu je fiets buiten of in een garage parkeert, de waterdichte motorhoes biedt betrouwbare bescherming. Wanneer de hoes niet in gebruik is, kun je hem eenvoudig opvouwen en opbergen, waardoor hij een handig en praktisch accessoire is voor elke motoreigenaar.
 • Hoewel de Favoto motorhoes klinkt als een geweldig product, zijn er ook nadelen te vinden gebaseerd op de productinformatie:
 • Nadeel 1: Universeel ontwerp – Het universele ontwerp betekent dat deze hoes is gemaakt om op verschillende motorfietsen te passen. Dit kan betekenen dat de pasvorm misschien niet perfect is voor alle soorten motoren. Het kan te los zitten op kleinere modellen of juist te strak op grotere modellen.
 • Nadeel 2: Materiaal – Hoewel 190T een duurzaam materiaal is, is het misschien niet het sterkste materiaal beschikbaar voor motorhoezen. Het risico bestaat dat het materiaal scheurt of slijt bij zwaar gebruik.
 • Nadeel 3: Bevestigingsmogelijkheid – De motorhoes heeft maar één aluminium vergrendelingsgat. Hierdoor zijn je beveiligingsopties mogelijk beperkt. In vergelijking met andere hoezen met meerdere vergrendelingsgaten biedt deze hoes minder flexibiliteit.
 • Nadeel 4: Winddichte gespen – Hoewel het product 2 winddichte gespen bevat, is er geen informatie over hoe sterk deze gespen zijn. Als ze niet van goede kwaliteit zijn, lopen ze het risico te breken bij harde windstoten.
 • Nadeel 5: Opbergen – Hoewel het product gemakkelijk op te vouwen en op te bergen is, wordt er geen opbergtas meegeleverd. Dit betekent dat je zelf een plek moet vinden om de hoes op te bergen wanneer deze niet in gebruik is, waardoor hij kan beschadigen of vuil kan worden.

In conclusie, na uitgebreid onderzoek en testen, kunnen we met zekerheid zeggen dat er een motorhoes voor elk type motor en iedere rijder bestaat. De beste keuze hangt sterk af van jouw specifieke behoeften en wensen. Of je nu op zoek bent naar een motorhoes die een ultieme bescherming biedt tegen weersomstandigheden, of eentje die perfect op maat is voor jouw motor, er is een perfecte optie voor jou in onze top 10 lijst. Staar je niet blind op de prijs: houd rekening met de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. Onthoud, de juiste motorhoes is een kleine investering die zorgt voor een lange levensduur van jouw motor. Kies verstandig en houd jouw motor veilig, beschermd en in perfecte staat, ongeacht waar het avontuur je naartoe brengt.

Inhoudsopgave