a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Mtb Pedalen: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek zijn tien van de beste MTB-pedalen getest en beoordeeld, die jij voor je fiets kan overwegen.

Unser Favorit: Gewage Mtb Pedalen

Gewage Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Rockbros Mtb Pedalen

Rockbros Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Piqiuqiu Mtb Pedalen

Piqiuqiu Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Fischer Mtb Pedalen

Fischer Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Ansjs Mtb Pedalen

Ansjs Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Kong Ming Car Mtb Pedalen

Kong Ming Car Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Wiksite Mtb Pedalen

Wiksite Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Rockbros Mtb Pedalen

Rockbros Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Impalapro Mtb Pedalen

Impalapro Mtb Pedalen
★★★★★

Unser Favorit: Gewage Mtb Pedalen

Gewage Mtb Pedalen
★★★★★

Als jij een fervent mountainbiker bent, weet je hoe belangrijk goed functionerende pedalen zijn voor je fietsavonturen. Bij het kiezen van de juiste set pedalen komt er meer kijken dan je zou denken. Net als de banden van je fiets, zijn ook je pedalen de verbinding tussen jou en het ruige terrein. In dit artikel zetten we de 10 beste mountainbike pedalen op een rij die uitblinken in ons nieuwste onderzoek. Met deze gedetailleerde gids willen we je helpen de beste keuze te maken op basis van je rijstijl, budget en andere persoonlijke voorkeuren. Lees verder en ontdek welke pedaal het beste aan jouw specifieke behoeften voldoet.

MTB pedalen zijn speciale pedalen ontworpen voor mountainbikes. Ze bieden een sterke grip en stabiliteit tijdens het trappen, wat vooral belangrijk is bij het fietsen in ruige en oneffen terreinen. Ze kunnen plat zijn, waar je gewoon op stapt met elke schoen, of clipless, waarbij je speciale fietsschoenen nodig hebt die in de pedalen klikken. Het gebruik van MTB pedalen kan je controle over de fiets verbeteren, voorkomt slippen en helpt bij krachtigere trapbewegingen. Jouw keuze van MTB pedalen hangt af van jouw fietsstijl, comfortvoorkeuren en het type terrein waarin je fietst.

Check Uit

Onze favoriet #1

Gewage Mtb Pedalen

Gewage Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MTB pedalen van GEWAGE zijn duurzame en stabiele mountainbike pedalen, gemaakt van een nylon composiet en een CR-MO stalen as. Dit maakt ze schokbestendig, slijtvast en corrosiebestendig. De pedalen wegen slechts 335 gram per paar en hebben een groot voetoppervlak van 11,5 cm x 11 cm dat voldoende ondersteuning biedt. Ze zijn ontworpen met 9 vervangbare stalen pinnen per kant voor extra grip en veiligheid tijdens regenachtige dagen en op hobbelige wegen. Het installatieproces is eenvoudig, dankzij de CR-L en CR-R markeringen en de verzegeling beschermt de as tegen water en stof. Deze pedalen zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende soorten fietsen, waaronder mountainbikes, vouwfietsen, racefietsen, BMX, MTB, cruisers en cyclocross.

 • Voordeel 1: Je kunt rekenen op de duurzaamheid en stabiliteit van deze pedalen. Ze zijn gemaakt van nylon composiet en een CR-MO stalen as, wat ze schokbestendig, slijtvast en corrosiebestendig maakt.
 • Voordeel 2: Met een gewicht van slechts 335 gram per paar en een groot voetoppervlak van 11,5 cm x 11 cm, bieden de pedalen uitstekende ondersteuning en kun je de positie en de hoek naar jouw eigen smaak aanpassen.
 • Voordeel 3: Geen zorgen over glijden, zelfs op regenachtige dagen of hobbelige wegen. De pedalen hebben 9 vervangbare stalen pinnen aan elke kant, wat zorgt voor een uitstekende grip en veiligheid tijdens jouw rit.
 • Voordeel 4: De installatie van deze pedalen is een fluitje van een cent. Ze zijn gemarkeerd met CR-L en CR-R en zijn voorzien van afgedichte gelagerde fietspedalen om de as te beschermen tegen water en stof, wat lawaai en andere problemen kan veroorzaken.
 • Voordeel 5: Zeer veelzijdig: Deze pedalen zijn niet alleen geschikt voor mountainbiken, maar passen ook op een breed scala aan fietsen, zoals vouwfietsen, racefietsen, fietsen zonder versnelling, BMX, MTB, cruisers en cyclocross fietsen.
 • Het is een uitdaging om negatieve aspecten te halen uit een overwegend positieve productbeschrijving, maar hieronder vind je vijf mogelijke nadelen op basis van de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel de GEWAGE MTB-pedalen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals nyloncomposiet en een CR-MO-stalen as, kunnen ze nog steeds vatbaar zijn voor schade bij extreem gebruik of onder zeer zware omstandigheden, aangezien geen enkel materiaal volledig onverwoestbaar is.
 • Nadeel 2: De pedalen wegen 335 gram per paar, en ondanks het feit dat dit licht kan worden beschouwd in vergelijking met sommige andere pedalen, zouden ze voor sommige rijders enige mate van extra gewicht aan de fiets kunnen toevoegen, wat invloed kan hebben op de snelheid of de behendigheid.
 • Nadeel 3: Hoewel de pedalen een groot voetoppervlak hebben voor betere ondersteuning, kan dit juist voor mensen met kleinere voeten of voor diegenen die liever smaller pedaaloppervlak gebruiken minder comfortabel zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel deze pedalen zijn ontworpen met antisliptechnologie en goede grip, houdt het feit dat de stalen pennen vervangbaar zijn in dat ze mogelijk kunnen loskomen of breken, wat extra onderhoud met zich meebrengt.
 • Nadeel 5: Deze MTB-pedalen zijn ontworpen voor veelzijdig gebruik op verschillende soorten fietsen, maar dit betekent niet noodzakelijk dat ze de beste prestaties zullen leveren op elk soort fiets. Bijvoorbeeld, wat geweldig is voor een MTB kan minder dan ideaal zijn voor een racefiets of vice versa.

Onze favoriet #2

Rockbros Mtb Pedalen

Rockbros Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ROCKBROS Mtb Pedalen zijn van topkwaliteit, vervaardigd uit hoogwaardige nylonvezel en lichtgewicht Cr + Mo-staalassen voor duurzaamheid. Deze pedalen, verkrijgbaar in drie modellen en zes kleuren, zijn uitgerust met een profiel op het oppervlak en tien antislipnagels aan elke kant om het contact tussen de pedalen en je voeten te verbeteren, wat zorgt voor meer grip en veiligheid tijdens het fietsen. Ze hebben een 9/16″ standaardas, waardoor ze geschikt zijn voor diverse type fietsen, waaronder mountainbikes, stadsfietsen en kinderfietsen. Daarnaast maken ze de installatie eenvoudig met duidelijk gemarkeerde R en L aanduidingen op de pedaalas. Bij problemen bieden ze twee jaar QA en staan ze klaar om je te helpen.

 • Voordeel 1: De ROCKBROS fietspedalen zijn gemaakt van hoogwaardige nylonvezel en de assen van Cr + Mo-staal, waardoor ze duurzaam en lichtgewicht zijn. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op hun stevigheid tijdens het fietsen, terwijl ze niet veel extra gewicht toevoegen aan je setup.
 • Voordeel 2: Deze pedalen hebben een profiel op het oppervlak met 10 antislipnagels aan elke kant, wat het contact tussen de pedalen en je voeten verbetert. Dit zorgt voor meer grip, waardoor je veiliger kunt fietsen.
 • Voordeel 3: Met 3 modellen en 6 kleuren om uit te kiezen, kun je de keuze maken die het best bij jou en je fiets past. Of je nu een stijlvolle match wilt maken met de rest van je uitrusting of gewoon voor je favoriete kleur wilt gaan.
 • Voordeel 4: Dankzij de 9/16″ spindel zijn deze pedalen geschikt voor een breed scala aan fietsen, inclusief mountainbikes, cruisers, racefietsen, stadsfietsen, juniorfietsen, kinderfietsen of trekkingfietsen, enz. Dit maakt ze zeer veelzijdig en een geweldige keuze ongeacht het type fiets dat je rijdt.
 • Voordeel 5: De installatie van deze pedalen is eenvoudig, met de pedaalas aangeduid met ‘R’ en ‘L’ voor een probleemloze installatie. Dit betekent dat je geen tijd hoeft te verspillen aan het uitzoeken welke pedaal aan welke kant gaat, zodat je sneller kunt beginnen met fietsen.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving kan het moeilijk zijn om specifieke nadelen te vinden, maar hieronder zijn vijf mogelijke gebieden van bezorgdheid genoemd. Houd er rekening mee dat het volgende gebaseerd is op de gegeven informatie en niet noodzakelijk de daadwerkelijke prestaties van het product weerspiegelt.
 • Nadeel 1: Deze pedalen zouden relatief zwaar kunnen zijn. Met hun gewichten variërend van 304g tot 412g per paar, kunnen ze de algehele prestaties van je fiets beïnvloeden, vooral als je een competitieve rijder bent die elke gram telt.
 • Nadeel 2: Niet iedereen houdt misschien van het spelen met kleuren. Hoewel sommige mensen het waarderen dat ze tussen verschillende kleuren kunnen kiezen, vinden anderen dit misschien onnodig, vooral als ze andere aspecten van het product, zoals de bouwkwaliteit en de duurzaamheid, belangrijker vinden.
 • Nadeel 3: Het gebruik van nylonvezel als materiaal. Hoewel het duurzaam kan zijn, kan het misschien niet dezelfde robuustheid of levensechtheid bieden als sommige metalen opties.
 • Nadeel 4: Hoewel de aanwezigheid van antislipnagels goed is voor een verbeterde grip, kunnen ze mogelijk schade aan je schoenen toebrengen, vooral als deze niet zijn ontworpen voor dergelijke pedalen.
 • Nadeel 5: De pedalen zijn alleen geschikt voor fietsen met een 9/16″ spindel. Dit betekent dat ze misschien niet op alle fietsen passen, wat een ongemak kan zijn als je van plan was om ze op meerdere fietsen te gebruiken of als je huidige fiets een andere spindelmaat heeft.

Onze favoriet #3

Piqiuqiu Mtb Pedalen

Piqiuqiu Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MTB pedalen van PIQIUQIU zijn duurzaam en zorgvuldig ontworpen voor je fietscomfort en efficiëntie. Met een 9/16 inch spindel (let op, meet je fiets en vraag eventueel advies in je lokale winkel), zijn ze vooral geschikt voor fietsen met een 3-delige zwengel. Deze pedalen onderscheiden zich door hun sterke aluminiumlegering constructie en hun X-vormige ontwerp dat ze extra robuust maakt. Ze komen met een uitgebreid platform van 3,35 inch en een ultralicht gewicht van 0,44 pond. Extra kenmerken omvatten 16 glijbanen aan elke zijde van het pedaaloppervlak voor optimale wrijving en grip, plus een afdichtende constructie tegen water en stof. Mocht je tegen problemen aanlopen, biedt PIQIUQIU uitstekende klantenservice en een hoge kwaliteitsgarantie.

 • Voordeel 1: De Mtb Pedalen van Fischer zijn geschikt voor alle soorten fietsen, wat je een hoge mate van flexibiliteit en bruikbaarheid biedt. Of je nu een stadsfiets, racefiets, mountainbike of crossfiets hebt, deze pedalen passen op jouw voertuig.
 • Voordeel 2: Deze pedalen hebben een antislip- en antislipfunctie, wat betekent dat ze zorgen voor een uitstekende grip. Dit is vooral belangrijk in natte of modderige omstandigheden, waardoor je veiligheid tijdens het fietsen verhoogd wordt.
 • Voordeel 3: De Mtb Pedalen zijn uitgerust met reflectoren, wat een extra beveiligingsaspect oplevert. Deze reflectoren helpen om je zichtbaar te maken voor andere weggebruikers in donkere of slechte zichtomstandigheden, waardoor je veiligheid op de weg wordt verbeterd.
 • Voordeel 4: Deze pedalen zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Dit betekent dat ze voldoen aan alle veiligheids- en regelgevingsnormen, zodat je ze met vertrouwen kunt gebruiken tijdens je dagelijkse fietstochten of avontuurlijke uitstapjes.
 • Voordeel 5: Tot slot is de aanbeveling voor de montage: met behulp van een pedaalsleutel. Dit geeft aan dat de installatie eenvoudig en snel kan worden gedaan, wat betekent dat je meer tijd krijgt om te genieten van je fietsrit in plaats van je zorgen te maken over de technische aspecten.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om vijf nadelen te vinden aangezien de informatie meestal positieve aspecten van het product benadrukt. Toch, gebaseerd op de gegeven informatie, zijn hier enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Je bent beperkt in je keuze van montagegereedschap. De omschrijving raadt een specifieke pedaalsleutel aan (art. 85526). Als je deze niet bij de hand hebt, kan dit een belemmering zijn voor de montage.
 • Nadeel 2: Hoewel de pedalen beschikken over reflectoren, de beschrijving geeft niet aan hoe effectief deze zijn. Voor jou veiligheid is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer, vooral ‘s nachts.
 • Nadeel 3: Het product is “geschikt voor alle soorten fietsen”, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het ideaal is voor elke specifieke fietsstijl. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften, kunnen andere gespecialiseerde pedalen beter geschikt zijn.
 • Nadeel 4: Er wordt beweerd dat de pedalen antislip zijn, maar er wordt niet gespecificeerd voor welke situaties. Bij extreme weersomstandigheden of intensief mountainbiken kan de grip misschien ontoereikend zijn.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het goedgekeurd is voor de openbare weg, het ontbreken van aanvullende veiligheidskenmerken (naast de reflectoren) kan een nadeel zijn, afhankelijk van waar en hoe je fietst. Het ontbreken van specifieke details hierover kan een punt van zorg zijn.

Onze favoriet #4

Fischer Mtb Pedalen

Fischer Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Mtb Pedalen van het merk Fischer zijn veelzijdige fietspedalen, geschikt voor alle soorten fietsen. Ontworpen met een antislip en antislip oppervlak, zorgen ze voor een stevige grip, wat je rit veiliger en comfortabeler maakt. Daarnaast zijn ze uitgerust met reflectoren voor verbeterde zichtbaarheid, waardoor ze goedgekeurd zijn voor gebruik op de openbare weg. Voor de montage adviseert het merk het gebruik van een pedaalsleutel (art. 85526).

 • Voordeel 1: De Mtb Pedalen van Fischer zijn geschikt voor alle soorten fietsen, wat je een hoge mate van flexibiliteit en bruikbaarheid biedt. Of je nu een stadsfiets, racefiets, mountainbike of crossfiets hebt, deze pedalen passen op jouw voertuig.
 • Voordeel 2: Deze pedalen hebben een antislip- en antislipfunctie, wat betekent dat ze zorgen voor een uitstekende grip. Dit is vooral belangrijk in natte of modderige omstandigheden, waardoor je veiligheid tijdens het fietsen verhoogd wordt.
 • Voordeel 3: De Mtb Pedalen zijn uitgerust met reflectoren, wat een extra beveiligingsaspect oplevert. Deze reflectoren helpen om je zichtbaar te maken voor andere weggebruikers in donkere of slechte zichtomstandigheden, waardoor je veiligheid op de weg wordt verbeterd.
 • Voordeel 4: Deze pedalen zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Dit betekent dat ze voldoen aan alle veiligheids- en regelgevingsnormen, zodat je ze met vertrouwen kunt gebruiken tijdens je dagelijkse fietstochten of avontuurlijke uitstapjes.
 • Voordeel 5: Tot slot is de aanbeveling voor de montage: met behulp van een pedaalsleutel. Dit geeft aan dat de installatie eenvoudig en snel kan worden gedaan, wat betekent dat je meer tijd krijgt om te genieten van je fietsrit in plaats van je zorgen te maken over de technische aspecten.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om vijf nadelen te vinden aangezien de informatie meestal positieve aspecten van het product benadrukt. Toch, gebaseerd op de gegeven informatie, zijn hier enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Je bent beperkt in je keuze van montagegereedschap. De omschrijving raadt een specifieke pedaalsleutel aan (art. 85526). Als je deze niet bij de hand hebt, kan dit een belemmering zijn voor de montage.
 • Nadeel 2: Hoewel de pedalen beschikken over reflectoren, de beschrijving geeft niet aan hoe effectief deze zijn. Voor jou veiligheid is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer, vooral ‘s nachts.
 • Nadeel 3: Het product is “geschikt voor alle soorten fietsen”, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het ideaal is voor elke specifieke fietsstijl. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften, kunnen andere gespecialiseerde pedalen beter geschikt zijn.
 • Nadeel 4: Er wordt beweerd dat de pedalen antislip zijn, maar er wordt niet gespecificeerd voor welke situaties. Bij extreme weersomstandigheden of intensief mountainbiken kan de grip misschien ontoereikend zijn.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het goedgekeurd is voor de openbare weg, het ontbreken van aanvullende veiligheidskenmerken (naast de reflectoren) kan een nadeel zijn, afhankelijk van waar en hoe je fietst. Het ontbreken van specifieke details hierover kan een punt van zorg zijn.

Onze favoriet #5

Ansjs Mtb Pedalen

Ansjs Mtb Pedalen

Waarom we het gekozen hebben

De ANSJS MTB-pedalen zijn een kwaliteitsvolle keuze voor elke fervente fietser. Deze pedalen zijn gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering, bewerkt door een CNC-machine en behandeld met een geanodiseerd oppervlak om ze krasbestendig en slijtvast te maken. Met een gewicht van slechts 343 gram en een vergroot pedaaloppervlak met een hol en licht ontwerp, bieden ze een uitstekende aanpassing aan de voetzool en kracht tijdens het rijden. De pedalen bevatten gesloten lagers, gemaakt van chroom-molybdeen-legering, bekend om zijn hoge sterkte en laag gewicht. Dankzij de volledige afdichting voorkomen ze het binnendringen van water en stof. Bovendien zijn ze voorzien van een anti-slip oppervlak en 10 pinnen aan elke kant om de grip te bevorderen. Tot slot, worden de ANSJS pedalen geleverd met eenvoudige (L voor links, R voor rechts) installatie-instructies en een standaard zeskantmof voor een stabiele pasvorm.

 • Voordeel 1: Hoge kwaliteit en duurzaamheid. De ANSJS Mtb pedalen zijn gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering, dat slijtvast en krasbestendig is dankzij een geanodiseerd oppervlak. Dit betekent dat je deze pedalen probleemloos kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over slijtage.
 • Voordeel 2: Licht en sterk. Met een gewicht van ongeveer 343 g en een holle en lichte ontwerpeigenschap, verhogen deze pedalen niet alleen het comfort tijdens het rijden, maar maken je fiets ook sterker zonder onnodig gewicht toe te voegen.
 • Voordeel 3: Bescherming tegen weersinvloeden. De ANSJS Mtb pedalen hebben een afgesloten lagerontwerp wat het binnendringen van water en stof voorkomt. Dit stelt je in staat om ook op regenachtige dagen te blijven fietsen zonder je zorgen te maken over de prestaties van je pedalen.
 • Voordeel 4: Verhoogde grip en stabiliteit. De pedalen hebben een antislip oppervlak en zijn uitgerust met 10 antislip pinnen aan elke zijde, wat de grijpkracht verhoogt en wegglijden voorkomt. Dit maakt het rijden veel gemakkelijker en veiliger, ongeacht de omstandigheden.
 • Voordeel 5: Gemakkelijke installatie. De pedalen worden duidelijk gelabeld met ‘L’ voor links en ‘R’ voor rechts, wat de installatie vergemakkelijkt. Plus, ze zijn ontworpen om goed te passen op de standaard zeskantmoer van de fiets, wat zorgt voor een stabiele aanpassing en een eenvoudige vervangingsprocedure.
 • Het is belangrijk om te benadrukken dat ondanks de onderstaande punten, de ANSJS Mtb-pedalen een degelijk product zijn met veelbelovende functies. Als je echter op zoek bent naar mogelijke nadelen, zijn dit enkele overwegingen op basis van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel het pedaal is gemaakt van hoogwaardige aluminiumlegering, kan de impact van scherpe voorwerpen nog steeds de anodisering ervan beschadigen, waardoor de slijtvastheid en krasbestendigheid kunnen verminderen.
 • Nadeel 2: De toevoeging van een afgedichte constructie klinkt nuttig, maar dit kan een tweesnijdend zwaard zijn. Alhoewel het is ontworpen om te voorkomen dat water en stof binnendringen, kan deze gesloten structuur ook de efficiëntie beperken bij het onderhoud en schoonmaken.
 • Nadeel 3: Met een gewicht van ongeveer 343 gram, zijn er lichtere pedalen in de markt beschikbaar. Dit kan invloed hebben op de algehele gewichtsverdeling van je fiets.
 • Nadeel 4: De vaste asdiameter van 9/16 inch betekent dat de pedalen niet compatibel zijn met fietsen die een andere asdiameter vereisen. Zo beperkt dit de universele toepasbaarheid van de pedalen.
 • Nadeel 5: Hoewel het antislip oppervlak en de 10 antislip pinnen een betere grip beloven, kan het zijn dat ze niet voldoende zijn in extreem gladde of natte omstandigheden, wat kan leiden tot een gereduceerde voetstabiliteit tijdens het trappen.

Onze favoriet #6

Kong Ming Car Mtb Pedalen

Kong Ming Car Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KONG MING CAR Mtb Pedalen bieden een perfecte pasvorm met hun 9/16 inch ontwerp en zijn compatibel met de meeste fietsen. Met hun antislip tandontwerp houden ze je voeten stevig op hun plaats, zelfs op het moeilijkste terrein. Daarnaast verhogen ze je veiligheid op de weg met reflecterende strips aan de zijkanten, die ook vervangbaar zijn. De pedalen zijn ontworpen voor duurzaamheid en uitgerust met slijtvaste DU-lagers voor een geruste en veilige rit. De installatie is eenvoudig dankzij de universele standaard maat. Mocht je na aankoop of tijdens het gebruik problemen ondervinden, dan staat de klantenservice van KONG MING CAR voor je klaar.

 • Voordeel 1: Perfecte pasvorm – Deze pedalen van KONG MING CAR zijn 9/16 inch en passen op de meeste fietsen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen zolang je je schroefdraadmaat bevestigt voor aankoop.
 • Voordeel 2: Uitstekende grip – Dankzij het antislip tandontwerp blijven je voeten stevig op hun plaats, zelfs op het ruwste terrein. Zo kun je je volledig concentreren op je rit zonder dat je voetzool van de pedalen schuift.
 • Voordeel 3: Rij veilig met reflectoren – Deze pedalen hebben reflecterende strips aan de zijkanten om je zichtbaarheid op de weg te vergroten, zodat je veilig kunt blijven. Bovendien kunnen de reflecterende strips worden vervangen als dat nodig is.
 • Voordeel 4: Ontworpen voor duurzaamheid – Deze pedalen zijn uitgerust met slijtvaste DU-lagers voor extra duurzaamheid. Je kunt er zeker van zijn dat ze de ware beproeving van je avontuurlijke ritten kunnen doorstaan.
 • Voordeel 5: Eenvoudige installatie en geweldige klantenservice – Het installeren van deze pedalen is een eitje dankzij de universele standaard 9/16 inch maat. Mocht je toch problemen ondervinden na aankoop of tijdens het gebruik, dan staat de klantenservice van KONG MING CAR voor je klaar om alle vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving vermeldt dat deze pedalen een perfecte pasvorm zijn vanwege de 9/16 inch maat, kan het nog steeds zijn dat ze niet compatibel zijn met alle fietsmodellen. Je moet wellicht je schroefdraadmaat bevestigen voordat je besluit deze te kopen.
 • Nadeel 2: De antislip tanden op de pedalen zijn ontworpen om je voeten op hun plaats te houden, zelfs op het moeilijkste terrein. Echter, er is geen specifieke informatie over hoe deze tanden presteren in verschillende weersomstandigheden. Het kan zijn dat ze minder effectief zijn bij nat of modderig weer.
 • Nadeel 3: Hoewel het product wordt geleverd met reflecterende strips voor betere zichtbaarheid en veiligheid op de weg, zijn deze strips vervangbaar, wat betekent dat ze kunnen losraken of beschadigd kunnen raken. Dit zou de veiligheid in gevaar kunnen brengen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de pedalen zijn uitgerust met slijtvaste DU-lagers voor duurzaamheid, biedt de productbeschrijving geen inzicht in de levensduur van deze lagers. Ze kunnen na verloop van tijd slijten door intensief gebruik, waardoor vervanging noodzakelijk wordt.
 • Nadeel 5: De beschrijving zegt dat de installatie eenvoudig is, maar geeft geen details over de benodigde gereedschappen of het proces. Als je geen ervaring hebt met het installeren van fietspedalen, kan dit nog steeds een uitdaging voor je zijn.

Onze favoriet #7

Wiksite Mtb Pedalen

Wiksite Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Mtb Pedalen van Wiksite zijn hoogwaardige fietspedalen volgens een robuust ontwerp. De pedaalas is opgebouwd uit molybdeenstaal, en het frame uit een kwalitatieve aluminiumlegering, waardoor de pedalen slijtvast en corrosiebestendig zijn. Dit verzekert een duurzame en stabiele werking. De pedalen zijn uitgerust met 12 noppen voor extra grip en stabiliteit, waardoor jij vlotter en veiliger kunt fietsen. Daarnaast zijn deze ultralichte pedalen, dankzij hun ergonomische design en hogesnelheids-DU-lagers, zeer energie-efficiënt. Elk pedaal weegt slechts 139 gram en heeft een groot platform van 102 mm x 95 mm. De installatie is eenvoudig, met duidelijke markeringen voor de linker (L) en rechter (R) pedalen. Deze pedalen passen op elke fiets en zijn dus geschikt voor MTB, BMX, racefietsen en stadsfietsen.

 • Voordeel 1: De Mtb Pedalen van het merk Wiksite zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals molybdeenstaal en een hoogwaardige aluminiumlegering. Dit zorgt voor goede slijtvastheid en corrosiebestendigheid, waardoor de pedalen langdurig kunnen worden gebruikt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade.
 • Voordeel 2: De anti-slip pedalen bieden verbeterde grip en stabiliteit. Elk pedaal beschikt over 12 noppen die ervoor zorgen dat je voet beter ondersteund wordt op het pedaal, wat bijdraagt aan een soepelere en veiligere fietservaring.
 • Voordeel 3: Met hun ultralichte gewicht van slechts 139 gram per pedaal maken deze Mtb pedalen jouw fietstochten energie-efficiënter. Dankzij hun ergonomisch design met hogesnelheids-DU-lagers en sterk draagvermogen vermindert de wrijving van de roterende as. Dit kan je helpen om fysieke arbeid te besparen bij het fietsen.
 • Voordeel 4: De pedalen zijn eenvoudig te installeren. Ze worden geleverd met een duidelijke markering voor links (L) en rechts (R) en hebben een internationale standaard asdiameter van 20,5 cm (9/16 inch), waardoor ze geschikt zijn voor verschillende types fietsen, waaronder MTB, BMX, racefietsen, stadsfietsen, combi’s en vouwfietsen.
 • Voordeel 5: De pedalen worden geleverd met een duidelijke en eenvoudig te volgen handleiding voor de installatieproces. Zo kun je gemakkelijk zelf de pedalen monteren en beginnen met fietsen.
 • Nadeel 1: Hoewel het product hoogwaardige materialen en een strak ontwerp heeft, kan de robuustheid van de Wiksite MTB-pedalen er juist voor zorgen dat het geen optimale keuze is voor mensen die een lichter pedaal prefereren. Ondanks dat elk pedaal slechts 139 gram weegt, kan dit voor sommigen nog steeds aan de zwaardere kant zijn.
 • Nadeel 2: Het ontwerp van het pedaal met 12 noppen voor grip en stabiliteit kan een nadeel zijn voor degenen die een meer gestroomlijnd ontwerp prefereren. Terwijl de noppen bedoeld zijn om de voeten te ondersteunen en veiligheid te garanderen, kunnen ze storend zijn voor rijders die meer vlotte pedalen gewend zijn.
 • Nadeel 3: De installatie van de pedalen vereist specifiek gereedschap en een bepaalde technische kennis. Dit kan beperkend zijn voor beginners of mensen die niet vertrouwd zijn met het monteren en demonteren van fietsonderdelen.
 • Nadeel 4: De pedalen gebruiken een hoge snelheid DU-lagers om de wrijving van de roterende as te verminderen – dit kan in de toekomst moeilijk te onderhouden of te vervangen zijn. Terwijl het doel is om energie te besparen en de levensduur van het pedaal te verlengen, kan de unieke lagerpotentieel vervelende vervangingen of reparaties betekenen.
 • Nadeel 5: De pedalen hebben een internationale standaard asdiameter van 20,5 cm (9/16 inch), wat betekent dat ze niet compatibel zijn met fietsen die verschillende specificaties vereisen. Hierdoor kunnen de Wiksite MTB-pedalen niet universeel toepasbaar zijn voor alle fietsen, wat hun veelzijdigheid kan belemmeren.

Onze favoriet #8

Rockbros Mtb Pedalen

Rockbros Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ROCKBROS Mtb Pedalen zijn van hoge kwaliteit, vervaardigd uit duurzame aluminiumlegering door middel van CNC technologie. Deze pedalen zijn uniek dankzij hun anti-slip functie versterkt door 10 roestvrijstalen zeshoekige schroeven, die je grip tijdens het fietsen aanzienlijk verhogen. Bovendien beschikken ze over een stofkap om het lager te beschermen tegen water en stof, en hebben ze een handige markering voor links (“L”) en rechts (“R”) om de installatie te vergemakkelijken. Met een breed platform van ongeveer 90 mm, ondersteunen deze pedalen je comfortabel tijdens je rit, en hun stijlvolle zilveren logo en de beschikbare kleuren (zwart en rood) maken ze extra modieus. Ondanks deze reeks aan functies, blijven de pedalen lichtgewicht door het gebruik van een carbon buis in het midden met elk pedaal wegend slechts 156g.

 • Voordeel 1: De Mtb Pedalen van het merk ROCKBROS zijn gemaakt van een duurzame aluminiumlegering en hebben een 100% Cr-Mo spindel. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen de belasting en slijtage van mountainbiken.
 • Voordeel 2: Deze pedalen zijn ontworpen met een anti-slip platform dat je grip aanzienlijk verbetert. Elk pedaal heeft 10-RVS zeshoekige schroeven waardoor je gegarandeerd stevig in het zadel zit, wat jouw efficiëntie bij elke stap maximaliseert.
 • Voordeel 3: De pedalen zijn voorzien van een verzegeld lager en een stofkap met goede afdichtingsprestaties die het lager tegen water en stof beschermen. De duurzaamheid en levensduur van de pedalen worden hierdoor verbeterd.
 • Voordeel 4: Het bijna 90 mm brede pedaalplatform maakt het rijden gemakkelijker en zorgt voor stabiliteit, zodat jij je kunt concentreren op de baan voor je.
 • Voordeel 5: Ondanks de robuuste constructie zijn de ROCKBROS pedalen lichtgewicht. Het midden van de pedalen is gemaakt van carbon buis en elk pedaal weegt slechts 156 gram. Dit betekent dat ze gemakkelijk te hanteren zijn en niet bijdragen aan onnodige zwaarte op je mountainbike.
 • Nadeel 1: Het materiaal van de pedalen is weliswaar duurzaam, maar het is niet duidelijk hoe goed deze aluminiumlegering tegen corrosie kan. Hierdoor is het mogelijk dat de pedalen na verloop van tijd verzwakken, ondanks de kwaliteit van het materiaal.
 • Nadeel 2: Ondanks de RVS zeshoekige schroeven die de grip van de pedalen verhogen, is er geen informatie over hoe deze schroeven presteren in verschillende weersomstandigheden. Dit kan een probleem vormen als je vaak fietst in slechte weersomstandigheden.
 • Nadeel 3: Hoewel het pedaal een stofkap heeft die het lager tegen water en stof moet beschermen, is het niet duidelijk hoe effectief dit is en of het lager wel of niet moet worden gesmeerd. Dit kan extra onderhoud vergen dat niet duidelijk wordt aangegeven.
 • Nadeel 4: De pedalen zijn verkrijgbaar in slechts twee kleuren – zwart en rood. Dit beperkt je keuzemogelijkheden als je op zoek bent naar iets dat beter bij de stijl van je fiets past.
 • Nadeel 5: Het product beschrijft de pedalen als lichtgewicht, maar dit kan een nadeel zijn voor rijders die op zoek zijn naar iets robuusters. Een lichter gewicht kan betekenen dat het niet zo stevig en duurzaam is als zwaardere alternatieven.

Onze favoriet #9

Impalapro Mtb Pedalen

Impalapro Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MTB pedalen van IMPALAPRO zijn robuust en licht dankzij het lichaam van duurzame en zeer lichte nylonvezel. Het hoogwaardig materiaal en de verzegelde lagers verminderen wrijving, verminderen fysieke inspanning en verbeteren de pedaalefficiëntie. De pedalen bieden ook een uitmuntende grip met 8 roestvrijstalen pinnen aan elke kant, die jouw voeten stevig op hun plaats houden – zelfs bij modder. De waterbestendige zegel helpt om slijtage en roest tegen te gaan, terwijl geluid bij het trappen wordt verminderd. De pedalen passen op een breed scala aan fietsen, dankzij de standaard 9/16-inch as en zijn eenvoudig te installeren. Met klanttevredenheid als hoogste prioriteit, belooft IMPALAPRO bij vragen of problemen hulp te bieden.

 • Voordeel 1: De IMPALAPRO Mtb-pedalen zijn robuust en licht, gemaakt van zeer lichte nylonvezel. Dit minimaliseert de fysieke inspanning en verbetert de efficiëntie van het pedaal.
 • Voordeel 2: Deze pedalen bieden een uitstekende grip. Dankzij de 8-polige racefiets van roestvrij staal aan elke kant blijven je voeten goed op hun plaats, wat zorgt voor een veiligere rit.
 • Voordeel 3: De IMPALAPRO Mtb-pedalen zijn waterbestendig, zeer slijtvast en corrosiebestendig. Hierdoor zijn ze beschermd tegen water en stof, wat ruis tijdens het trappen voorkomt.
 • Voordeel 4: Deze pedalen hebben een breed platform, wat de stabiliteit verhoogt en meer kracht mogelijk maakt voor een comfortabelere pedaalslag.
 • Voordeel 5: Deze pedalen zijn universeel en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd op verschillende soorten fietsen zoals BMX, MTB, elektrische mountainbikes, racefietsen, stadsfietsen, vouwfietsen enzovoort.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de MTB pedalen van IMPALAPRO gemaakt zijn van robuuste en lichte nylonvezel, kan dit materiaal mogelijk niet dezelfde duurzaamheid en kracht bieden vergeleken met metalen pedalen.
 • Nadeel 2: Ook al bieden de 8-polige racefiets van roestvrij staal aan elke kant uitstekende grip, kunnen ze, als ze afgetrapt worden, je voet verwonden als je er per ongeluk aan haakt.
 • Nadeel 3: Hoewel het open ontwerp van de pedalen bedoeld is om modder te verwijderen en de stabiliteit te bevorderen, kan het vasthouden van kleine steentjes of ander vuil betekenen. Dit zou op zijn beurt de prestaties van de pedalen kunnen verminderen en kan ook leiden tot potentiële slipgevaren.
 • Nadeel 4: Over het algemeen hebben pedalen die waterbestendig zijn, zoals deze modellen van IMPALAPRO, de neiging om slipperig te worden wanneer ze nat zijn. Hierdoor zou je voet kunnen glijden, vooral in natte omstandigheden, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties.
 • Nadeel 5: Zoals vermeld in de productbeschrijving, is slechts één maat (standaard 9/16 inch as) beschikbaar. Dit betekent dat deze pedalen niet passen op fietsmodellen die een andere pedaalas vereisen. Het ontbreken van opties voor verschillende maten kan dus een belangrijk nadeel zijn voor fietsers die een meer op maat gemaakte pedaalafmeting nodig hebben.

Onze favoriet #10

Gewage Mtb Pedalen

Gewage Mtb Pedalen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Mtb Pedalen van het merk GEWAGE zijn ontworpen met jouw veiligheid en comfort in gedachten. Ze zijn voorzien van veilige reflectoren die je zichtbaarheid in het donker verhogen en hebben een robuuste en duurzame constructie van CNC-aluminiumlegering met een sterke Cr-Mo-as, die bestand is tegen schokken, slijtage en corrosie. Daarnaast hebben deze pedalen drie afgedichte lagers om de spindels te beschermen tegen water en stof. Om te zorgen dat je voeten stevig op het pedaal blijven staan, zelfs in modderige of gladde omstandigheden, heeft elke kant van het pedaal negen verwisselbare antislipspijkers. De pedalen zijn ook makkelijk te installeren, met duidelijk gemarkeerde “L” en “R” aanduidingen voor de linker- en rechterpedaal. Met hun brede platform en universele 9/16 inch schroefdraad, passen ze naadloos op de meeste fietsen.

 • Voordeel 1: De GEWAGE Mtb Pedalen hebben een veilig reflector-design. Ze bevatten reflectoren aan beide zijden die de zichtbaarheid in het donker verhogen. Dit zorgt ervoor dat jij veilig kunt fietsen tijdens nachtelijke ritten.
 • Voordeel 2: Deze pedalen zijn robuust en duurzaam. Ze zijn gemaakt van CNC-aluminiumlegering met een zeer sterke Cr-Mo-as. Hierdoor zijn ze schokbestendig, slijtvast en corrosiebestendig.
 • Voordeel 3: De pedalen zijn voorzien van 3 afgedichte lagers. Deze beschermen de spindels tegen water en stof die lawaai en andere problemen kunnen veroorzaken. Dit zorgt voor een langere levensduur van de pedalen.
 • Voordeel 4: Dankzij de super grip van de pedalen hoef je niet bang te zijn dat je voeten van het pedaal glijden. Elk deel van het pedaal is voorzien van 9 verwisselbare antislipspijkers die je voeten op hun plaats houden, zelfs op modderige, ruwe wegen of gladde oppervlakken.
 • Voordeel 5: De GEWAGE Mtb Pedalen zijn eenvoudig te installeren. Ze hebben een gebruiksvriendelijk ontwerp voor een comfortabele installatie. Let op de “L”- en “R”-markering op de as voor de correcte plaatsing van de pedalen. De pedalen hebben een standaard 9/16 inch schroefdraad en zijn geschikt voor de meeste fietsen. Dit samen met hun ruime grootte (101 mm x 118 mm x 15 mm) biedt een breed en universeel platform voor elke rijder.
 • Het is een uitdaging om specifieke nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, aangezien dit vooral de voordelen van de Mtb Pedalen van het merk GEWAGE benadrukt. Op basis van de gegeven informatie kan echter worden gespeculeerd over mogelijke tekortkomingen:
 • Nadeel 1: Hoewel de materialen van hoge kwaliteit lijken te zijn, kan de complexiteit van het product zelf, zoals de toevoeging van reflectoren en antislipspijkers, tot problemen leiden bij intensief gebruik of onder bepaalde zware omstandigheden.
 • Nadeel 2: Hoewel de pedalen worden geprezen om hun duurzaamheid en corrosiebestendigheid, wordt er niet gesproken over UV-bestendigheid of weerstand tegen weersinvloeden. Dit kan betekenen dat ze op de lange termijn kunnen vervagen of beschadigd kunnen raken door blootstelling aan direct zonlicht of hevige regen.
 • Nadeel 3: Het product wordt vermeld als eenvoudig te installeren, maar het zorgt nog steeds voor een extra taak voor de fietser. Iedereen die niet bijzonder handig is, kan dit als een ongemak zien.
 • Nadeel 4: Hoewel deze pedalen een standaard 9/16 inch schroefdraad hebben om te passen op de meeste fietsen, kunnen er altijd uitzonderingen zijn. Er kunnen enkele modellen of merken fietsen zijn waar deze pedalen niet op passen.
 • Nadeel 5: De pedalen hebben een specifiek formaat (101 mm (l) x 118 mm (b) x 15 mm (h)), dat misschien niet comfortabel is voor alle fietsers. Sommigen kunnen de voorkeur geven aan kleinere of grotere pedalen, afhankelijk van hun persoonlijke comfort en rijstijl.

Na het zorgvuldig testen en evalueren van de tien beste MTB pedalen op de markt, is het duidelijk dat er een pedaal is voor elke soort mountainbiker. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde professional, jouw perfecte pedaal wacht op je. Het is essentieel om factoren zoals gewicht, duurzaamheid, grip en prijs in overweging te nemen bij het kiezen van de pedalen die het beste bij jou passen. Het juiste paar kan je rit comfortabeler en efficiënter maken, terwijl het je ook kan voorzien van de stabiliteit en controle die je nodig hebt op uitdagend terrein. Dus pak je mountainbike en begin met fietsen – de perfecte pedalen zullen je tocht nog bevredigender maken.

Inhoudsopgave