a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Nachtkijker: De 10 beste producten in de test

In deze test worden de tien beste nachtkijkers van nieuw onderzoek voorgesteld, zodat jij de meest geschikte keuze kunt maken.

Unser Favorit: Nightfox Nachtkijker

Nightfox Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Generisch Nachtkijker

Generisch Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Dioche Nachtkijker

Dioche Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Qunse Nachtkijker

Qunse Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Bresser Nachtkijker

Bresser Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Tkwser Nachtkijker

Tkwser Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Nightfox Nachtkijker

Nightfox Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Bter Nachtkijker

Bter Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Tkwser Nachtkijker

Tkwser Nachtkijker
★★★★★

Unser Favorit: Itrimaka Nachtkijker

Itrimaka Nachtkijker
★★★★★

Ben je gefascineerd door de verborgen wereld die zich openbaart zodra de zon ondergaat? Begint je avontuur pas echt wanneer de duisternis invalt? Dan is een nachtkijker onmisbaar in jouw uitrusting. Of je nu gepassioneerd bent door sterrenkijken, de nachtelijke natuur wil observeren, of je veiligheid en bereik wil vergroten tijdens nachtelijke expedities, een nachtkijker kan je ervaring sterk verbeteren. In deze gids presenteren we je met trots de 10 beste nachtkijkers op de markt, gebaseerd op nieuw en nauwgezet onderzoek. We zullen ieder product nauwkeurig analyseren, zodat je de beste keuze kan maken op basis van je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Een nachtkijker is een optisch instrument dat je kunt gebruiken om duidelijker te zien in omstandigheden met weinig licht of in volledige duisternis. Deze technologie werkt door de beschikbare lichtdeeltjes, zoals sterrenlicht of maanlicht, te verzamelen en te versterken. Dit betekent dat je in staat bent om objecten of mensen in het donker te detecteren die je normaliter niet zou kunnen zien met het blote oog. Nachtkijkers zijn handig voor verschillende activiteiten, waaronder nachtwandelingen, jagen, vissen, en sommige beroepen zoals beveiliging en politie.

Check Uit

Onze favoriet #1

Nightfox Nachtkijker

Nightfox Nachtkijker

Waarom we het gekozen hebben

De Nightfox nachtkijker is ontworpen voor civiel gebruik en biedt een revolutionaire breedbeeldmonitor voor comfortabel zicht met beide ogen. De kijker beschikt over een detectieafstand van maximaal 100 meter in het donker, met een 3x vergroting en 6x digitale zoom. Let op, de ingebouwde infrarood-LED straalt een zwakke rode gloed uit en kan door andere nachtzichtgebruikers worden gezien. De kijker werkt tot 6 uur lang op acht AA-batterijen en is meteen gebruiksklaar. Bovendien krijg je een geruststellende garantie van 18 maanden, gesteund door Nightfox’s productondersteuning vanuit het Verenigd Koninkrijk.

 • Voordeel 1: De Nachtkijker van Nightfox is ontworpen voor civiel gebruik. Met de digitale nachtzichtfunctie die een zwakke rode gloed uitstraalt als de infrarood-LED aan staat, kun jij zelfs in de donkerste omstandigheden duidelijk zien.
 • Voordeel 2: De revolutionaire breedbeeldmonitor biedt je comfortabel zicht met beide ogen. Hierdoor ervaar je een natuurlijke en ontspannen manier van kijken, zelfs tijdens langdurig gebruik.
 • Voordeel 3: De nachtkijker heeft een indrukwekkende detectieafstand van maar liefst 100 meter in het donker. Bovendien kun je het beeld 3x vergroten met 6x digitale zoom voor een nog beter zicht.
 • Voordeel 4: De Nightfox nachtkijker is ongecompliceerd en klaar voor gebruik. Dit betekent dat je geen kostbare tijd hoeft te besteden aan het instellen of configureren van het apparaat.
 • Voordeel 5: Tot slot, de nachtkijker is energiezuinig. Met acht AA-batterijen kun je het apparaat maar liefst 6 uur lang gebruiken. Zo kun je gerust op pad gaan zonder je zorgen te maken over de batterijduur.
 • Nadeel 1: De digitale nachtzicht van de Nightfox kan een subtiele rode gloed uitstralen wanneer de infrarood-LED is ingeschakeld. Dit kan een probleem zijn als stealth essentieel is voor je gebruik, aangezien andere nachtzichtgebruikers deze IR-led mogelijk duidelijk kunnen zien.
 • Nadeel 2: Het uitschakelen van de IR-LED om de rode gloed te vermijden, beperkt de prestaties van de nachtkijker. Dit betekent dat je mogelijk niet de best mogelijke beeldkwaliteit krijgt zonder de IR-LED aan te hebben.
 • Nadeel 3: Hoewel de detectieafstand van 100 meter ‘s nachts een sterk pluspunt lijkt, kan dit beperkend zijn afhankelijk van jouw specifieke behoeften. Als je een grotere detectieafstand nodig hebt, dan kan dit nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De Nightfox nachtkijker wordt gevoed door acht AA-batterijen. Afhankelijk van hoe vaak je het apparaat gebruikt, kan dit leiden tot frequente en mogelijk kostbare batterijvervangingen. Bovendien, als je de batterijen midden in het gebruik moet vervangen, kan dit problemen opleveren, vooral als je in een donkere of gevaarlijke omgeving bent.
 • Nadeel 5: De nachtkijker heeft een digitale zoom van 6x, waardoor het beeld mogelijk niet zo duidelijk of scherp is als bij optische zoom. Als je van plan bent gedetailleerde observaties te doen op grotere afstanden, kan dit een belemmering zijn.

Onze favoriet #2

Generisch Nachtkijker

Generisch Nachtkijker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Generisch Nachtkijker is een draagbare nachtkijker met een compact en lichtgewicht ontwerp, ideaal voor het observeren van dieren, jacht en detectie. Hij is uitgerust met een krachtige CMOS-sensor en een 2,4-inch breedbeeldscherm, wat door de convexe lens wordt omgezet tot een 3-inch groot scherm. Dit apparaat biedt een uitstekende optische helderheid dankzij zijn volledig meervoudig gecoate 25 mm lens, 3-voudige vergroting en 8-voudige optische zoom. Met een ingebouwde 850nm infraroodstraler en een 7-staps instelling, geniet je van helder nachtzicht tot op een afstand van 300m in volledige duisternis. Het apparaat heeft een 3-in-1 oplaadmethode en kan tot 4 uur lang met ingeschakelde infraroodfunctie werken. De verpakking komt met een reeks accessoires zoals een oplaadbare batterij, een 32 GB SD-kaart, een USB-kabel en een draagtas om de nachtkijker te beschermen en gemakkelijk te vervoeren.

 • Voordeel 1: Draagbaar en Hoge Kwaliteit Beelden – De Generisch nachtkijker is ultra-mini en gemakkelijk te dragen. Maar ondanks zijn formaat levert het apparaat hoge resolutie beelden van 4000 x 3000 pixels en Full HD video’s van 1920 x 1080 pixels bij 30 frames per seconde. Dit zorgt voor een perfecte visuele ervaring.
 • Voordeel 2: Goed Visueel Bereik en Zoom – Het apparaat biedt een uitstekende optische helderheid dankzij een volledig meervoudig gecoate 25mm lens. Daarnaast heeft het een 3-voudige vergroting en 8x digitale zoom, waardoor je je doel gemakkelijk dichterbij kunt brengen.
 • Voordeel 3: Uitstekend Nachtzicht – De nachtkijker beschikt over een ingebouwde 850 nm infraroodstraler en een 7-traps instelling voor duidelijke observatie. Hierdoor biedt het een hoogwaardig nachtzichtveld van maximaal 300 meter in volledige duisternis. Dit maakt het ideaal voor wildobservatie, dierenobservatie, jacht en detectie.
 • Voordeel 4: Diverse Oplaadmogelijkheden – De nachtkijker kan op drie verschillende manieren worden opgeladen: via batterijen, via een stekker met de meegeleverde Type-C kabel of via een powerbank. Dit zorgt voor een flexibele gebruikstijd van minimaal 4 tot 8 uur, afhankelijk van de gebruikte functies.
 • Voordeel 5: Rijk aan Accessoires – Het product wordt geleverd met een scala aan accessoires, waaronder een 32GB SD-kaart, USB-kabel, oplaadbare batterij, omhangkoord, polskoord, reinigingsdoek en gebruikershandleiding. Bovendien kan het apparaat op een statief worden geplaatst (niet meegeleverd), wat het nog veelzijdiger maakt voor het observeren en bewonderen van dieren.
 • Nadeel 1: Hoewel het nachtkijker compact en mini is, betekent dit ook dat het beeld dat het produceert minder gedetailleerd kan zijn dan bij grotere modellen.
 • Nadeel 2: De gebruikte CMOS-sensor kan in sommige omstandigheden niet zo gevoelig zijn voor licht als andere types sensoren, wat mogelijk resulteert in een mindere beeldkwaliteit.
 • Nadeel 3: De begrenzing van het nachtzichtveld tot maximaal 300 meter kan je vermogen om objecten op grotere afstanden te zien beperken.
 • Nadeel 4: Het feit dat het apparaat ten minste 4 uur lang werkt met ingeschakelde nachtzicht-infraroodfunctie en ten minste 8 uur lang met uitgeschakelde infraroodfunctie betekent dat de batterijlevensduur mogelijk niet voldoende is voor langdurig gebruik zonder opladen of batterijwissel.
 • Nadeel 5: De gebruikershandleiding is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands, wat betekent dat je mogelijk een vertaling nodig heeft of moet vertrouwen op online bronnen voor handleidingen of assistentie.

Onze favoriet #3

Dioche Nachtkijker

Dioche Nachtkijker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dioche nachtkijker is een draagbare monoculaire HD-telescoop met opmerkelijke functies. Het toestel heeft een brede groene film en een dubbelzijdige breedbandcoating die zorgt voor een gemiddelde doorlaatbaarheid van meer dan 99,5% in het spectrale bereik van 400 tot 600 nm, wat zorgt voor heldere en scherpe beelden. Met het BAK4-prisma-type lens wordt de lens transparanter en helderder. Wat betreft de handigheid, heeft het een antislip touwontwerp om gemakkelijk te dragen en te voorkomen dat het uit je handen glijdt. Bovendien is er een zak ontworpen voor de opslag van de kijker voor extra gemak. Wees gerust, als je niet tevreden bent met het product, biedt Dioche een garantie van 180 dagen.

 • Voordeel 1: De QUNSE nachtkijker biedt je een ruim zicht dankzij het 2,31 inch TFT breedbeeldscherm dat omgezet kan worden naar een 4 inch groot scherm door de bolle lens. De combinatie van een volledig multi-coated optisch systeem met een videocamera draagt bij aan een uitstekende beeldkwaliteit.
 • Voordeel 2: Met de ingebouwde 850NM 3W infrarood LED-verlichting biedt deze nachtkijker de mogelijkheid om in volledige duisternis duidelijk tot op 1000ft/300m afstand te kunnen zien.
 • Voordeel 3: De QUNSE nachtkijker biedt een 4x digitale zoom en een 25mm objectief diafragma, wat je een breed gezichtsveld biedt. Met het keuze uit 1M (1280×960) en VGA (640×480) beeldformaat, past het bij je behoeften voor verschillende scènes.
 • Voordeel 4: De nachtkijker is eenvoudig te gebruiken, met een ingebouwd 12 talen instelmenu en veilige verbinding met de computer. Daarnaast kan je gebruik maken van de herhalingsfunctie en krijg je een 32 GB vrije geheugenkaart erbij.
 • Voordeel 5: Dankzij de veelzijdige toepasbaarheid is de QUNSE nachtkijker een perfect hulpmiddel voor allerlei buitenavonturen zoals jagen, vissen, kamperen, en vogels kijken, zowel overdag als ‘s nachts.
 • Nadeel 1: De QUNSE nachtkijker werkt op AA-batterijen. In de productomschrijving staat dat deze niet worden meegeleverd. Dit betekent dat je, voordat je het product kunt gebruiken, apart batterijen moet aanschaffen. Bovendien zijn AA-batterijen relatief snel leeg bij intensief gebruik van de nachtkijker, wat kan leiden tot onverwachte uitval.
 • Nadeel 2: De 1,2V oplaadbare batterijen zijn niet toepasbaar op deze nachtkijker. Dit beperkt de mogelijkheden voor krachtbronnen en kan onhandig zijn als je de voorkeur geeft aan oplaadbare batterijen om geld te besparen of om ecologische redenen.
 • Nadeel 3: Hoewel de nachtkijker een ingebouwde 12-talen instelmenu heeft, kunnen sommige gebruikers dit misschien nog steeds ingewikkeld of onhandig vinden. Niet iedereen is technisch aangelegd en het instellen van taal- en andere voorkeuren kan voor sommigen een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: De nachtkijker heeft een 4x digitale zoom. Hoewel dit in sommige situaties voldoende kan zijn, hebben andere nachtkijkers op de markt mogelijk een krachtigere zoomfunctie. Dit kan een beperking zijn in situaties waarin je verder wilt inzoomen.
 • Nadeel 5: Hoewel er een 32GB vrije geheugenkaart bij de nachtkijker wordt geleverd, kan dit geheugen snel volraken, vooral bij het opnemen van video’s in hoge resolutie. Dit betekent dat je mogelijk extra geheugenkaarten moet aanschaffen en bij je moet hebben als je voor een langere tijd hoge resolutie beelden wilt opnemen.

Onze favoriet #4

Qunse Nachtkijker

Qunse Nachtkijker

Waarom we het gekozen hebben

De QUNSE Nachtkijker is een indrukwekkend nachtzichtapparaat met een 2,31 inch TFT breedbeeldscherm dat wordt omgezet in een 4 inch groot scherm door de bolle lens. De kijker combineert een volledig multi-coated optisch systeem en een videocamera voor hoogwaardige prestaties, zelfs in het donker, dankzij de ingebouwde 850NM 3W infrarood LED-verlichting voor een kijkafstand tot 1000ft/300m in volledige duisternis. Het biedt 4x digitale zoom, een 25mm objectief diafragma, een ruim gezichtsveld, en wordt geleverd met een 32 GB geheugenkaart. Met gebruiksvriendelijke functies zoals een herhalingsfunctie, veilige computerconnectiviteit, en een in 12 talen instelbaar menu, is deze nachtkijker ideaal voor jagen, vissen, kamperen, vogels kijken en dag en nacht buitenavonturen.

 • Voordeel 1: De QUNSE nachtkijker biedt je een ruim zicht dankzij het 2,31 inch TFT breedbeeldscherm dat omgezet kan worden naar een 4 inch groot scherm door de bolle lens. De combinatie van een volledig multi-coated optisch systeem met een videocamera draagt bij aan een uitstekende beeldkwaliteit.
 • Voordeel 2: Met de ingebouwde 850NM 3W infrarood LED-verlichting biedt deze nachtkijker de mogelijkheid om in volledige duisternis duidelijk tot op 1000ft/300m afstand te kunnen zien.
 • Voordeel 3: De QUNSE nachtkijker biedt een 4x digitale zoom en een 25mm objectief diafragma, wat je een breed gezichtsveld biedt. Met het keuze uit 1M (1280×960) en VGA (640×480) beeldformaat, past het bij je behoeften voor verschillende scènes.
 • Voordeel 4: De nachtkijker is eenvoudig te gebruiken, met een ingebouwd 12 talen instelmenu en veilige verbinding met de computer. Daarnaast kan je gebruik maken van de herhalingsfunctie en krijg je een 32 GB vrije geheugenkaart erbij.
 • Voordeel 5: Dankzij de veelzijdige toepasbaarheid is de QUNSE nachtkijker een perfect hulpmiddel voor allerlei buitenavonturen zoals jagen, vissen, kamperen, en vogels kijken, zowel overdag als ‘s nachts.
 • Nadeel 1: De QUNSE nachtkijker werkt op AA-batterijen. In de productomschrijving staat dat deze niet worden meegeleverd. Dit betekent dat je, voordat je het product kunt gebruiken, apart batterijen moet aanschaffen. Bovendien zijn AA-batterijen relatief snel leeg bij intensief gebruik van de nachtkijker, wat kan leiden tot onverwachte uitval.
 • Nadeel 2: De 1,2V oplaadbare batterijen zijn niet toepasbaar op deze nachtkijker. Dit beperkt de mogelijkheden voor krachtbronnen en kan onhandig zijn als je de voorkeur geeft aan oplaadbare batterijen om geld te besparen of om ecologische redenen.
 • Nadeel 3: Hoewel de nachtkijker een ingebouwde 12-talen instelmenu heeft, kunnen sommige gebruikers dit misschien nog steeds ingewikkeld of onhandig vinden. Niet iedereen is technisch aangelegd en het instellen van taal- en andere voorkeuren kan voor sommigen een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: De nachtkijker heeft een 4x digitale zoom. Hoewel dit in sommige situaties voldoende kan zijn, hebben andere nachtkijkers op de markt mogelijk een krachtigere zoomfunctie. Dit kan een beperking zijn in situaties waarin je verder wilt inzoomen.
 • Nadeel 5: Hoewel er een 32GB vrije geheugenkaart bij de nachtkijker wordt geleverd, kan dit geheugen snel volraken, vooral bij het opnemen van video’s in hoge resolutie. Dit betekent dat je mogelijk extra geheugenkaarten moet aanschaffen en bij je moet hebben als je voor een langere tijd hoge resolutie beelden wilt opnemen.

Onze favoriet #5

Bresser Nachtkijker

Bresser Nachtkijker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

BRESSER’s nachtkijker is een hightech apparaat dat je de mogelijkheid biedt om in het donker alles tot op 200 meter afstand duidelijk te zien dankzij zijn 3-voudige vergroting en 2-voudige zoomfunctie. Daarnaast beschikt het over een foto- en video-opnamefunctie, waarmee je unieke momenten vast kunt leggen. Met een geïntegreerde infraroodstraler, die ingeschakeld kan worden en een bereik van 200 meter heeft, en een gezichtsveld van 119 meter op een afstand van 1000 meter, kun je comfortabel met beide ogen observeren. De nachtkijker is hoogwaardig afgewerkt en zorgt voor een intuïtieve menunavigatie voor gemakkelijk gebruik. Het apparaat bevat een VGA-sensor, micro-SD-kaartsleuf (kaart niet meegeleverd) en vereist 8 x AA batterijen (niet meegeleverd). Met een gewicht van 529 g en afmetingen van 160 x 200 x 60 mm is het makkelijk mee te nemen. Bij de levering zit ook een schouderriem, transporttas en een gebruiksaanwijzing (mogelijk niet in het Nederlands).

 • Voordeel 1: Met de 3-voudige vergroting en 2-voudige zoom van de BRESSER nachtkijker, kun je heel duidelijk en gedetailleerd in het donker zien tot 200 meter.
  Voordeel 2: De nachtkijker heeft een foto- en video-opnamefunctie, zodat je niet alleen kunt observeren, maar ook belangrijke momenten kunt vastleggen.
  Voordeel 3: De geïntegreerde, schakelbare infraroodstraler en het ruime gezichtsveld zorgen voor nog meer gemak en een bredere kijkervaring, ideaal voor ontspannen observeren met beide ogen.
  Voordeel 4: De intuïtieve menunavigatie en hoogwaardige afwerking zorgen voor een eenvoudige bediening. Bovendien heeft het een micro-SD-kaartsleuf (tot 32GB) voor extra opslagmogelijkheden.
  Voordeel 5: Het apparaat is compact en licht met afmetingen van 160 x 200 x 60 mm en een gewicht van 529 g, waardoor het makkelijk mee te nemen is op je avonturen. Het wordt ook geleverd met een schouderriem en transporttas voor extra draagcomfort.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat het apparaat een micro-SD-kaartsleuf heeft, wordt er geen geheugenkaart meegeleverd. Je moet dus nog een extra uitgave doen om foto’s en video’s op te slaan.
 • Nadeel 2: De nachtkijker vereist 8 AA-batterijen, die niet zijn inbegrepen in de verpakking. Dit betekent dat je ook hiervoor extra moet betalen en het kan lastig zijn als je er niet op voorbereid bent en de batterijen niet bij de hand hebt.
 • Nadeel 3: De sensor van de nachtkijker heeft een VGA-resolutie (300 pixels), wat vrij laag is voor moderne digitale beeldstandaarden. Hierdoor zijn de vastgelegde foto’s en video’s mogelijk niet van de hoogste kwaliteit.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn veelzijdige functies, is het apparaat met een gewicht van 529 gram vrij zwaar. Dit kan ongemak veroorzaken als je het apparaat voor langere tijd moet dragen of als je het tijdens het wandelen, kamperen of backpacken moet meenemen.
 • Nadeel 5: De gebruiksaanwijzing is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan het moeilijk maken voor sommige gebruikers om het apparaat correct te gebruiken, vooral als ze niet vertrouwd zijn met technologische apparaten.

Onze favoriet #6

Tkwser Nachtkijker

Tkwser Nachtkijker

Waarom we het gekozen hebben

De tkwser nachtkijker is een indrukwekkend apparaat dat je in staat stelt om zelfs in volledige duisternis duidelijke beelden vast te leggen. Met een ingebouwd 2,31-inch HD TFT LCD-scherm en een krachtig optisch systeem gecombineerd met een videocamera, kun je moeiteloos hoge resolutie foto’s en video’s maken. Dankzij de 7 versnellingen van infraroodverstelling en het 984 ft/ 300 m lange kijkbereik, kun je dit apparaat gebruiken in een groot aantal donkere omgevingen. Bovendien biedt het 4 keer digitale zoom en een 24 mm objectieflens voor superieure detailweergave. Met een gebruiksduur van 5-6 uur met IR-verlichting of 7-8 uur zonder, is het ideaal voor activiteiten zoals nachtjacht, kamperen, nachtnavigatie, natuurobservatie en meer. Het wordt geleverd met een gratis 32 GB-geheugenkaart en aanvullende accessoires, zodat je direct aan de slag kunt gaan met het vastleggen van de wereld in het donker.

 • Voordeel 1: De Nachtkijker van merk Tkwser heeft een groot dynamisch breedbeeldscherm met een ingebouwd 2,31-inch HD TFT LCD-scherm. Dit zorgt voor een duidelijke en brede kijkervaring, waarmee je snel de perfecte foto of video in hoge resolutie kunt vastleggen.
 • Voordeel 2: De nachtkijker heeft een lang kijkbereik tot wel 984ft/ 300m, zelfs in volledige duisternis. Dit maakt het ideaal voor situaties waar verre observatie nodig is, van natuurobservatie tot zoek- en reddingsacties.
 • Voordeel 3: De nachtkijker is uitgerust met heldere beeldvorming, dankzij de 4 keer digitale zoom en 24 mm objectieflens. De aanwezige 850 NM digitale infraroodverlichting stelt je in staat om heldere foto’s en video’s te maken, zelfs in totale duisternis.
 • Voordeel 4: Deze nachtkijker heeft een indrukwekkende batterijduur. Bij gebruik van de infraroodverlichting gaat de batterij 5-6 uur mee; zonder de infraroodverlichting zelfs 7-8 uur. Het is belangrijk op te merken dat voor de voeding 6 AA-alkalinebatterijen van 1,5 V nodig zijn (niet inbegrepen).
 • Voordeel 5: Deze nachtkijker wordt geleverd met een gratis geheugenkaart van 32 GB, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een gebrek aan opslagruimte. Je kunt gemakkelijk foto’s en video’s opslaan en delen met je vrienden. Bovendien bevat het pakket nuttige accessoires zoals een beschermhoes, nekriem, datakabel, gebruikershandleiding en reinigingsdoekje.
 • Nadeel 1: Hoewel de tkwser nachtkijker beschikt over een lang kijkbereik, is het mogelijk dat dit bereik van 984ft/300m niet voldoende is voor sommige specifieke doeleinden, zoals de langbereikobservatie.
 • Nadeel 2: Deze nachtkijker is afhankelijk van AA-alkalinebatterijen om te werken. Dit betekent dat je altijd extra batterijen bij je moet hebben, vooral tijdens langere uitstapjes, wat extra ruimte en gewicht in je rugzak kan toevoegen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de nachtkijker meerdere talen ondersteunt, kan het zijn dat niet alle gebruikers hun moedertaal in de aangeboden 12 talen kunnen vinden, wat de gebruiksvriendelijkheid kan beperken.
 • Nadeel 4: De nachtkijker ondersteunt een digitale zoom tot 4 keer, maar dit zou wel eens niet genoeg kunnen zijn voor gebruikers die willen inzoomen op verder gelegen objecten in detail.
 • Nadeel 5: Hoewel er een gratis 32 GB geheugenkaart is inbegrepen, kan de opslagcapaciteit nog steeds te weinig zijn voor diegenen die van plan zijn om veel hoge resolutie foto’s en video’s te maken, wat betekent dat je mogelijk extra geheugenkaarten moet aanschaffen.

Onze favoriet #7

Nightfox Nachtkijker

Nightfox Nachtkijker

Waarom we het gekozen hebben

De Nightfox nachtkijker is een veelzijdig apparaat voor civiel gebruik, perfect voor avonturen in het donker. Het dankt zijn capaciteiten aan een 1,5W infraroodstraal en biedt zowel een 7x optische zoom als een optionele 2x digitale zoom, waardoor je objecten op meer dan 150 meter afstand kunt detecteren. Toch moet je er rekening mee houden dat wanneer de infrarood-LED wordt ingeschakeld, deze een zwakke rode gloed uitstraalt die zichtbaar is voor andere nachtzichtgebruikers. Het apparaat is gebruiksvriendelijk, met een rubberen omhulsel en grote bedieningsknoppen, inclusief speciale helderheidsregelaars. Het wordt gevoed door 4 AA-batterijen, die maximaal 2 uur meegaan bij volledig infraroodgebruik, of 5 uur bij verminderd infrarood. Daarnaast kun je foto’s en video’s maken, deze afspelen of via USB naar je pc overbrengen. Dit vereist wel een micro SD-kaart. Geniet van de zekerheid van een standaard 18-maanden Nightfox garantie en levenslange Britse service. Vertrouw op Nightfox voor jouw nachtzichtbehoeften.

 • Voordeel 1: De Nachtkijker van Nightfox biedt digitaal nachtzicht, waardoor je duidelijk kunt zien in het donker. Dit apparaat straalt een zwakke rode gloed uit wanneer de infrarood-LED aanstaat, waardoor je ook andere gebruikers van nachtzicht kunt zien.
 • Voordeel 2: De Nightfox Nachtkijker levert krachtige prestaties met een 1,5W IR-straal en een detectieafstand van meer dan 150 meter. Het biedt 7x optische zoom en een optionele 2x digitale zoom voor grotere details.
 • Voordeel 3: Het gebruik van de Nachtkijker wordt eenvoudig gemaakt door het rubberen omhulsel en grote knoppen. Je kunt de helderheid van het scherm zo instellen dat het past bij je zichtbehoeften.
 • Voordeel 4: De Nachtkijker van Nightfox is energiezuinig, met een batterijduur van 2 uur bij constant volledig IR of 5 uur bij verlaagd IR. Je hebt slechts 4 AA-batterijen nodig om het apparaat te laten werken.
 • Voordeel 5: Met de Nachtkijker van Nightfox kun je foto’s en video’s maken, bestanden afspelen en ze via USB naar je pc overbrengen. Een micro SD-kaart is vereist voor deze functies, waardoor je je nachtelijke avonturen kunt vastleggen en delen.
 • Nadeel 1: Het nachtzicht straalt een zwakke rode gloed uit wanneer de infrarood-LED aan is. Dit kan je positie verraden aan andere gebruikers van nachtzichtapparatuur, wat in sommige situaties ongewenst kan zijn.
 • Nadeel 2: Het uitschakelen van de infrarood-LED beperkt de prestaties van de nachtkijker. Zonder de LED kun je misschien niet alle details zien die je wilt, vooral op grotere afstanden.
 • Nadeel 3: De detectieafstand is groter dan 150 m met de IR-straal aan. Hoewel dit voor veel gebruikers mogelijk positief is, kan het ook betekenen dat het apparaat niet zo effectief is bij het waarnemen van objecten die dichtbij zijn.
 • Nadeel 4: De batterijduur van dit apparaat is relatief kort. Met slechts 2 uur bij constant volledig IR gebruik of 5 uur bij verlaagd IR kan de batterij je in de steek laten op cruciale momenten zonder de mogelijkheid om deze snel op te laden.
 • Nadeel 5: Om foto’s en video’s te maken, op te nemen en over te brengen naar je pc, heb je een micro SD-kaart nodig. Deze is niet inbegrepen en zal apart moeten worden aangeschaft, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt.

Onze favoriet #8

Bter Nachtkijker

Bter Nachtkijker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BTER Nachtkijker is een infrarood verrekijker ontworpen voor superieure zichtbaarheid in het donker. Met zijn 850 nm infraroodverlichting en 1.7 inch HD LCD-scherm kan je gemakkelijk foto’s en video’s bekijken en dieren of planten kristalhelder observeren, zelfs in zwak verlichte omgevingen. Deze nachtkijker biedt tot 5x digitale zoom en 7 versnellingen van infraroodaanpassing, waarmee je doelen op 500-1000 m afstand in volledige duisternis scherp kan zien. Door zijn draagbare, ergonomische ontwerp is de kijker comfortabel en stabiel in de hand, ideaal voor diverse buitenactiviteiten. Bovendien is hij makkelijk aan te sluiten op je computer met een USB-kabel, ondersteunt een 128 GB geheugenkaart en heeft een oplaadbare lithiumbatterij. Met zijn 480×240 LCD-resolutie en infrarood antireflectielaaglens, biedt de BTER Nachtkijker topkwaliteit beelden, ondersteund door een garantie voor jouw tevredenheid.

 • Voordeel 1: Helder kijken in duisternis – De BTER nachtkijker maakt gebruik van een 850 nm infraroodverlichting en een 1,7 inch HD LCD-scherm. Dit maakt het eenvoudig om direct foto’s en video’s te bekijken. Zelfs in het donker of bij gedimd omgevingslicht kan je dieren of planten duidelijk zien.
 • Voordeel 2: Lange kijkafstand – Dit infrarood nachtzichtapparaat biedt tot 5x digitale zoom en heeft 7 versnellingen infraroodaanpassing, wat werd afgestemd afhankelijk van de donkere omgeving. Hierdoor kun je zelfs doelen op 500-1000 m duidelijk observeren in totale duisternis zonder enige vorm van omgevingslicht.
 • Voordeel 3: Draagbaar ontwerp – De BTER nachtkijker is klein, licht en heeft een ergonomisch ontwerp. Dit maakt het gemakkelijk om het apparaat met één hand te bedienen en het comfortabel en stabiel vast te houden. Dankzij het compacte formaat past de nachtkijker gemakkelijk in je zak, waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk te gebruiken – Deze nachtkijker kan worden aangesloten op uw computer en andere apparaten met behulp van een USB-kabel. Daarnaast ondersteunt het een geheugenkaart van maximaal 128 GB (niet inbegrepen) waarop je opnames kunt opslaan. Dankzij de oplaadbare lithiumbatterij heb je geen zorgen over het constant vervangen van batterijen, wat zowel milieuvriendelijk als duurzaam is.
 • Voordeel 5: Hoge resolutie – De BTER nachtkijker heeft een resolutie van 480×240 op het LCD-scherm en is voorzien van een infrarood antireflectiecoating voor de lens. Dit zorgt voor heldere, scherpe beelden en voorkomt reflecties die je zicht kunnen belemmeren.
 • Nadeel 1: Hoewel het een bereik van 500-1000m heeft, kan de kwaliteit van de waarneming afhangen van de instelling van het infraroodlicht. Bij een lagere versnelling kan de waarneming minder duidelijk zijn.
 • Nadeel 2: De nachtkijker ondersteunt een geheugenkaart van 128GB, maar deze is niet inbegrepen in het pakket. Dit betekent dat je een extra aankoop moet doen als je van plan bent foto’s of video’s te maken en op te slaan.
 • Nadeel 3: De BTER nachtkijker is uitgerust met een oplaadbare lithiumbatterij. Dit kan een nadeel zijn als je langere tijd buitenshuis bent en geen mogelijkheid hebt om de batterij op te laden.
 • Nadeel 4: Hoewel de verrekijker is bedoeld als draagbaar en lichtgewicht, kunnen sommige gebruikers het nog steeds als een extra last ervaren om mee te nemen tijdens activiteiten zoals jagen, kamperen of vissen.
 • Nadeel 5: De resolutie van het LCD-scherm is 480×240. Dit kan vergeleken worden met andere modellen op de markt als een lagere resolutie, wat kan resulteren in een minder scherp beeld.

Onze favoriet #9

Tkwser Nachtkijker

Tkwser Nachtkijker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het TKWSER nachtzichtapparaat is een hoogtechnologische gadget dat je avonturen naar een hoger niveau tilt, zowel overdag als ‘s nachts. Het levert UHD 4K video’s en 48 MP foto’s voor een helder, levendig beeld. Plus, dankzij de anti-wiebel- en afspeelfunctie mis je nooit meer een prachtig moment in de natuur. Het apparaat heeft een verbluffend zicht tot 600 meter in 100% duisternis en biedt tot 8x zoom. Je hoeft je geen zorgen te maken over de batterijduur, want de 5000 mAh lithiumbatterij zorgt voor voldoende stroom voor jouw avonturen. En het 3-inch HD-display laat je genieten van de beste beelden, zelfs in lichte mist of regen dankzij zijn IP65-waterdichtheid. Bovendien kan dit apparaat, met zijn sterrenlichtsensor en zoeklamp, voor verschillende gelegenheden worden gebruikt, zoals het observeren van wilde dieren, zoeken en redden en kamperen, en zo jouw ervaringen buiten nog onvergetelijker maken.

 • Voordeel 1: UHD 4K video & 48 MP foto’s – TKWSER nachtkijker levert 4K Full HD videoresolutie en 48 miljoen pixels foto’s. Dit betekent dat je haarscherpe en zeer gedetailleerde beelden krijgt, zelfs in het donker. Dankzij de anti-wiebel- en afspeelfunctie mis je geen enkel mooi moment.
 • Voordeel 2: 600 m zicht en 8 x zoom – Met een krachtig 3-traps infraroodsysteem kan je met de nachtkijker objecten tot op 600 meter afstand zien in volledige duisternis. De 8-voudige zoom zorgt ervoor dat je ook details kunt zien die zich verder in de verte bevinden.
 • Voordeel 3: Oplaadbare 5000 mAh lithiumbatterij – De TKWSER nachtkijker heeft een lange batterijduur. Bij continu gebruik van het infraroodsysteem, gaat het tot 10 uur mee. Zonder het IR-systeem, kan je het zelfs tot 16 uur gebruiken. Dit betekent minder opladen en meer tijd om te observeren.
 • Voordeel 4: 3 inch HD-display en IP65 – Met dit apparaat kun je ongeacht de weersomstandigheden van de natuur genieten. Het is voorzien van een helder 3 inch HD-display en is gemaakt van IP65 waterdicht materiaal zodat je het kunt gebruiken in lichte mist of regen.
 • Voordeel 5: Multifunctioneel voor verschillende gelegenheden – Dankzij de uitstekende sterrenlichtsensor, kun je kleurrijke weergaven krijgen in het schemerlicht. Daarnaast heeft het ook een zoeklamp, wat het zeer nuttig maakt voor diverse activiteiten zoals het bekijken van wilde dieren, zoek- en reddingsacties, kamperen en nog veel meer. Dit zou het perfecte cadeau kunnen zijn voor natuurliefhebbers en avonturiers in je leven.
 • Nadeel 1: Het anti-wiebelfunctie kan technisch gezien wel wat problemen opleveren. Als je de nachtkijker bijvoorbeeld in een zeer dynamische situatie gebruikt waarbij veel beweging betrokken is, kan dit ertoe leiden dat de beelden onscherp of wazig worden, ondanks de 4K videokwaliteit.
 • Nadeel 2: De nachtkijker kan een zicht van maximaal 600 meter bieden, maar dit is alleen het geval bij 100% duisternis. In omstandigheden waar het lichtniveau hoger is, kan het zicht bereik wellicht worden verminderd, wat een potentiële beperking is als je bij schemer of zonsopgang iets probeert te waarnemen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het apparaat beschikt over een grote 5000 mAh lithium-ion batterij, varieert de levensduur van de batterij afhankelijk van of het infraroodsysteem aan of uit is. Dit betekent dat je mogelijk niet de volledige 16 uur gebruik kan maken als het infraroodsysteem wordt gebruikt, wat de functionaliteit in sommige scenarios kan beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de nachtkijker beweert waterbestendig te zijn met een IP65-rating, betekent dit niet dat hij volledig waterdicht is. In situaties van zware regenval of onderdompeling in water, kan de nachtkijker mogelijk beschadigd raken, wat de veelzijdigheid en bruikbaarheid in minder optimale weersomstandigheden beperkt.
 • Nadeel 5: De nachtkijker wordt geleverd met een 3-inch TFT-scherm. Hoewel dit voldoende is voor basisgebruik, kan het voor sommige gebruikers te klein zijn, vooral als zij gedetailleerde observatie willen uitvoeren. Een groter scherm zou een meer comfortabele en gedetailleerdere kijkervaring kunnen bieden.

Onze favoriet #10

Itrimaka Nachtkijker

Itrimaka Nachtkijker

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Itrimaka nachtkijker is een uitstekende keuze voor outdoor avonturen dankzij zijn hoogwaardige optische helderheid, die je in staat stelt om foto’s en video’s zowel overdag als ‘s nachts in hoge definitie te maken, ook in 100% duisternis of bij gedimd omgevingslicht. Met een ingebouwde 3W IR LED-lamp kun je tot 300 meter in het donker zien, ideaal voor het observeren van dieren en planten of voor het navigeren tijdens nachtelijke expedities. Met een 25mm objectieflens en een 3,5x digitale zoom, krijg je scherpe details te zien op een comfortabel 1,5″ TFT-lcd scherm. Of je nu gaat kamperen, vissen, vogelspotten of landschapsfoto’s maakt, deze lichtgewicht nachtkijker past met een gewicht van 190 gram gemakkelijk in je zak. Dit apparaat is ontworpen voor gebruik met één hand, voor comfort en gebruiksgemak, waardoor het een must-have is voor je volgende avontuur.

 • Voordeel 1: Prachtige optische helderheid – De nachtkijker van itrimaka biedt je een uitmuntende optische helderheid. Of je nu overdag, bij weinig licht of ‘s nachts je omgeving wil verkennen. Je kunt moeiteloos dieren of planten zien in 100% duisternis of gedimd omgevingslicht.
 • Voordeel 2: Krachtige ingebouwde lamp – Met de geïntegreerde 3W IR LED-lamp kan je duidelijk je doelen op 300 meter afstand zien in het donker. Dit zonder afhankelijk te zijn van omgevingslicht. Dankzij het instelbare ontwerp kan je de lamp aanpassen aan verschillende groepen mensen en omgevingen voor de beste resultaten.
 • Voordeel 3: Uitgebreide beeldweergave – De nachtkijker is uitgerust met een 25 mm objectieflens en biedt een 3,5x digitale zoom om objecten in scherper detail waar te nemen. Met de Image Intensifier en High Sensitivity Imaging Array kan je 1080p FHD-beelden en video’s vastleggen.
 • Voordeel 4: Brede toepassing – Of je nu wil gaan kamperen, vissen, zeilen, verkennen, op buitenavontuur gaat, aan het zoeken en redden bent, naar dieren in het wild kijkt, de tuin bewaakt, naar vogels kijkt of landschapsfoto’s maakt, deze nachtkijker is het perfecte hulpmiddel voor jou.
 • Voordeel 5: Ergonomisch ontwerp – Het ontwerp van deze nachtkijker maakt snel en nauwkeurig scherpstellen met één hand mogelijk, wat bijdraagt aan een comfortabele en stabiele greep. Bovendien weegt de Monocular Telescope Night Vision slechts 190 gram, dus je kan hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen.
 • Nadeel 1: Het product is, ondanks zijn kleine formaat, vrij zwaar met 190 gram. Dit kan voor sommige gebruikers onhandig zijn, vooral tijdens langdurig gebruik of als je het lang met je mee wilt dragen.

  Nadeel 2: De 3.5x digitale zoom kan beperkend zijn. Voor jacht of vogelspotten zou je bijvoorbeeld een verrekijker met grotere zoom nodig kunnen hebben om objecten op langere afstand beter te kunnen zien.

  Nadeel 3: De nachtkijker komt met een 850nm IR voor verlichting, maar het bereik is slechts 300 meter. Afhankelijk van je activiteit en omgeving, kan dit bereik onvoldoende zijn.

 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat de nachtkijker een 7-bits instelbaar IR-ontwerp heeft. Het instellen kan voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn, vooral als je niet bekend bent met dergelijke technologie.
 • Nadeel 5: Hoewel de nachtkijker ontworpen is met een ergonomische grip, is de scherpstelling met één hand wellicht niet voor iedereen gemakkelijk. Mensen met minder handkracht of behendigheid kunnen moeite hebben om de verrekijker precies genoeg te focussen.

Na grondig onderzoek en analyse van de 10 beste nachtkijkers, is het duidelijk dat elk product unieke kenmerken en voordelen biedt. Van premium producten met geavanceerde technologie tot budgetvriendelijke opties die nog steeds een uitstekende beeldkwaliteit leveren, er is voor elk wat wils. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en budget, ben je nu uitgerust met alle informatie om een geïnformeerde keuze te maken. Onthoud dat een goede nachtkijker niet alleen een spelveranderende toevoeging aan jouw outdoor avonturen kan zijn, maar ook een betrouwbaar hulpmiddel in noodsituaties. Daarom is het investeren in een kwaliteitsvolle nachtkijker een slimme keuze.

Inhoudsopgave