a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Natuurlijke Zonnebrand: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste natuurlijke zonnebrandproducten die bewezen effectief zijn volgens ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Naïf Natuurlijke Zonnebrand

Naïf Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Dr.Ancient Natuurlijke Zonnebrand

Dr.Ancient Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Naïf Natuurlijke Zonnebrand

Naïf Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Alteya Natuurlijke Zonnebrand

Alteya Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Swissmedicus Natuurlijke Zonnebrand

Swissmedicus Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Garnier Natuurlijke Zonnebrand

Garnier Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Brrnoo Natuurlijke Zonnebrand

Brrnoo Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Rossev Natuurlijke Zonnebrand

Rossev Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Sodermol Natuurlijke Zonnebrand

Sodermol Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Unser Favorit: Rongweiwang Natuurlijke Zonnebrand

Rongweiwang Natuurlijke Zonnebrand
★★★★★

Zonnebrandcrème is een essentieel onderdeel van de huidverzorging, zeker als het gaat om de bescherming van onze huid tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Maar wist je dat veel conventionele zonnebrandcrèmes zijn beladen met chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor zowel je huid als het milieu? Daarom hebben we besloten om de beste natuurlijke zonnebrandcrèmes te testen en een lijst samen te stellen van de top 10 producten. Ons nieuw onderzoek richt zich op de doeltreffendheid, de kwaliteit van de ingrediënten, de duurzaamheid en de prijs-kwaliteitverhouding. Dus, als jij graag jouw huid beschermt op een gezonde en milieuvriendelijke manier, lees dan verder om de beste natuurlijke zonnebrand te ontdekken die aan jouw behoeften voldoet.

Een natuurlijke zonnebrand is een huidbeschermend product dat je huid tegen de schadelijke stralen van de zon beschermt. Het bijzondere kenmerk van dit type zonnebrand is dat het gemaakt is van natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat er geen schadelijke chemicaliën zoals parabenen, sulfaten of kunstmatige geurstoffen aan toegevoegd zijn. Natuurlijke zonnebrand is ideaal voor jou als je bewust kiest voor duurzame en milieuvriendelijke producten. Bovendien is het een geweldige optie als je een gevoelige huid hebt die gemakkelijk geïrriteerd raakt door synthetische ingrediënten. Een hoogwaardige natuurlijke zonnebrand biedt je een optimale bescherming tegen UVA en UVB stralen met een zachtheid die je huid respecteert.

Check Uit

Onze favoriet #1

Naïf Natuurlijke Zonnebrand

Naïf Natuurlijke Zonnebrand

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème is een huidbeschermend product op basis van zinkoxide, een natuurlijke UV-filter die UVA en UVB-straling minimaliseert, waardoor de kans op huidreacties aanzienlijk wordt verminderd. Het is speciaal ontworpen om oceaanvriendelijk te zijn, vrij van schadelijke stoffen zoals oxybenzone of octinoxate. Bovendien laat het geen witte waas achter op je huid en is het waterbestendig, wat het ideaal maakt voor zwem- en stranddagen.

 • Voordeel 1: De zonnebrandcrème van Naïf heeft een natuurlijke UV-filter op basis van zinkoxide, wat betekent dat jij je huid beschermen kunt met natuurlijke ingrediënten die minder schadelijk zijn dan chemische filters.
 • Voordeel 2: Deze zonnebrandcrème biedt bescherming tegen zowel UVA als UVB straling. Hierdoor is je huid goed beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon, waaronder vroegtijdige huidveroudering en huidkanker.
 • Voordeel 3: Het product is oceaanvriendelijk. Het bevat geen oxybenzone of octinoxate (non-nano), stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het zeeleven. Door voor deze zonnebrandcrème te kiezen, draag je dus bij aan de bescherming van onze oceanen.
 • Voordeel 4: Naïf zonnebrandcrème minimaliseert de kans op huidreactie. Dankzij de natuurlijke UV-filter is de kans op irritatie klein, wat het een goede keuze maakt voor mensen met een gevoelige huid.
 • Voordeel 5: Geen witte waas en waterbestendig. Vaak laten zonnebrandcrèmes een onaantrekkelijke witte laag achter op de huid, maar dat is niet het geval met dit product. Bovendien is het waterbestendig, wat betekent dat je beschermd blijft, zelfs als je een duik neemt.
 • Hoewel de Naïf Natuurlijke Zonnebrand lijkt veel voordelen te hebben, kunnen we wel enkele mogelijke nadelen noteren uit de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel de crème beweert geen witte waas achter te laten, kan dit variëren afhankelijk van je huidtype en hoe goed je de crème uitsmeert. Alle zinkoxide-gebaseerde zonnebrandcrèmes hebben de potentialiteit om een witte waas op de huid achter te laten.
 • Nadeel 2: De aard van natuurlijke UV-filters suggereert dat ze misschien niet zo lang bescherming bieden als synthetische versies. Daarom moet je mogelijk vaker opnieuw aanbrengen, vooral na zwemmen of bij transpiratie.
 • Nadeel 3: Wegens het feit dat deze zonnebrandcrème gemaakt is zonder oxybenzone of octinoxate, kunnen er vragen rijzen over de volledige mate van effectiviteit opbrengst in vergelijking met traditionele zonnebrandcrèmes.
 • Nadeel 4: Ook al wordt de zonnebrandcrème beschreven als waterbestendig, de bescherming zou kunnen verminderen als je veel in het water bent of veel zweet. Het opnieuw aanbrengen is dan essentieel.
 • Nadeel 5: Hoewel de Naïf zonnebrandcrème als natuurlijk wordt gecategoriseerd, vermeldt de productbeschrijving niet specifiek welke ingrediënten worden gebruikt. Dus als je overgevoelig bent voor bepaalde natuurlijke ingrediënten, kan dit een probleem zijn.

Onze favoriet #2

Dr.Ancient Natuurlijke Zonnebrand

Dr.Ancient Natuurlijke Zonnebrand

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Dr. Ancient Natuurlijke Zonnebrand is een ambachtelijk gemaakte zonbescherming, samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder plantaardige oliën en aloë vera-olie. De formule is volledig vrij van parabenen, sls, sles, als, siliconen, sulfaat, pega en palmolie, waardoor het de ideale keuze is voor alle huidtypen. Deze zonnebrandcrème is meer dan alleen een zonbescherming; het versnelt genezing van wonden en brandwonden, helpt eczeem te verwijderen en voorkomt huidirritaties zoals roodheid en jeuk. Bovendien, het biedt hulp bij het voorkomen van mee-eters, het genezen van beschadigde huid en het behandelen van insectenbeten. Als aanvulling, draagt het bij aan de vochtbalans van de huid en helpt het bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor je huid gezond en gehydrateerd blijft. Een totaalpakket voor al je huidverzorgingsbehoeften!

 • Voordeel 1: Het Natuurlijke Zonnebrand merk Dr.Ancient is gemaakt met 100% plantaardige oliën en aloë vera-olie, wat betekent dat je een product gebruikt dat volledig natuurlijk is. Hiermee vermijd je blootstelling aan mogelijk schadelijke chemische additieven.
 • Voordeel 2: Het product is vrij van parabenen, sls, sles, als, siliconen, sulfaat, pega, palmolie. Dit betekent dat de zonnebrand crème niet alleen goed is voor jou, maar ook voor het milieu.
 • Voordeel 3: De zonnebrandcrème helpt bij het versnellen van de genezing van wonden en brandwonden op het lichaam. Daarbij draagt het bij aan het bestrijden van huidaandoeningen zoals eczeem en voorkomt het roodheid, huiduitslag, irritatie, slijtage en jeuk.
 • Voordeel 4: De crème bevat aloë vera, een ingrediënt dat bekend staat om zijn helende eigenschappen. Het voorkomt mee-eters, helpt de huid te genezen en is ook effectief bij insectenbeten.
 • Voordeel 5: Dr.Ancient’s zonnebrandcrème is geschikt voor alle huidtypen. Het beschermt de vochtbalans van de huid, wat betekent dat het zeer geschikt is voor droge en allergische huid. Het helpt ook om overmatige olieproductie te voorkomen, acne te verwijderen en dode huidcellen van het lichaam te verwijderen.
 • Na het lezen van de productbeschrijving van Dr. Ancient’s Natuurlijke Zonnebrand, zijn er enkele potentiële nadelen te identificeren. Deze nadelen zijn weliswaar hypothetisch, omdat ze eerder gebaseerd zijn op datgene dat niet expliciet vermeld wordt in de beschrijving, in plaats van op negatieve eigenschappen die wel vermeld zijn.
 • Nadeel 1: Hoewel dit product beweert geschikt te zijn voor alle huidtypen, wordt er geen specifieke informatie verstrekt over de effectiviteit ervan voor mensen met ernstige huidaandoeningen. Het beweert wel te helpen bij het verwijderen van eczeem, maar het is onduidelijk of dit ook geldt voor mensen met ernstige of chronische eczeem.
 • Nadeel 2: Het product wordt met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden, wat kan betekenen dat er ongelijkheden zijn in de kwaliteit en consistentie tussen verschillende partijen van het product.
 • Nadeel 3: Ondanks dat er geen kunstmatige stoffen aan dit product zijn toegevoegd, zoals kleurstoffen of parfum, kan het voor sommigen een nadeel zijn dat het geen geur heeft. Ook al kan dit voor mensen met gevoelige huiden een voordeel zijn, kan het voor anderen minder aantrekkelijk maken om dit product te gebruiken.
 • Nadeel 4: Er wordt niet gespecificeerd hoe hoog de SPF-beschermingsgraad is van deze zonnebrand. Dit is een cruciale informatie voor een zonnebrandproduct, omdat het informeert over de mate van bescherming die het biedt tegen schadelijke UV-stralen.
 • Nadeel 5: Als laatste nadeel kan het feit dat het product 100% natuurlijke ingrediënten bevat voor sommigen een probleem vormen. Hoewel natuurlijke producten in de regel als gezonder worden beschouwd, kunnen sommigen allergische reacties op deze ingrediënten ontwikkelen. Het is altijd belangrijk om het product eerst op een klein stukje huid te testen voordat het breeduit wordt toegepast.

Onze favoriet #3

Naïf Natuurlijke Zonnebrand

Naïf Natuurlijke Zonnebrand

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Naïf Natuurlijke Zonnebrand is jouw ideale metgezel tijdens zonnige dagen. Het beschermt je huid optimaal tegen UVA en UVB-straling met een SPF van 50, dankzij de minerale filter van zinkoxide. Het is op waterbasis, waardoor het eenvoudig en snel aan te brengen is, wat vooral handig is voor de vette huid die meer talg aanmaakt in warme temperaturen. Bovendien is deze zonnebrand lotion oceaanvriendelijk ontworpen, geheel non-nano, zonder oxybenzone, octinoxate, microplastics, minerale oliën, parabenen en siliconen. Je kunt dus genieten van de zon terwijl je zowel je huid als onze planeet beschermt.

 • Voordeel 1: Met 95% NaTrue gecertificeerde biologische ingrediënten, kun je erop vertrouwen dat deze zonnebrand vol zit met natuurlijke elementen die goed zijn voor je huid en het milieu.
 • Voordeel 2: Als een puur natuurlijke zonbescherming, wordt deze zonnebrand niet gemaakt met schadelijke chemicaliën die je huid kunnen irriteren of aantasten.
 • Voordeel 3: Met waterbestendigheid van 40 minuten, kun je lekker zwemmen of zweete zonder je zorgen te maken dat je bescherming tegen de zon direct weggespoeld wordt.
 • Voordeel 4: De UVA / UVB breed spectrum SPF 30 biedt een hoge mate van bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon. Je huid blijft beschermd, ongeacht hoe fel de zon schijnt.
 • Voordeel 5: Deze zonnebrand is 100% natuurlijk, 95% gecertificeerd biologisch, vrij van parabenen en GMO, en niet getest op dieren. Je kunt er dus op vertrouwen dat het product veilig en ethisch is geproduceerd.
 • Hoewel de Natuurlijke Zonnebrand van het merk Alteya veel positieve punten heeft, kunnen er op basis van de verstrekte productbeschrijving enkele potentiële nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: Hoewel de zonnebrandcrème waterbestendig is, is deze slechts 40 minuten effectief. Dit betekent dat je je vaak moet terugtrekken uit het water om opnieuw aan te brengen, wat niet ideaal is als je lange periodes in de zee of het zwembad wilt doorbrengen.
 • Nadeel 2: Hoewel de zonnebrandcrème een breed spectrum SPF 30 biedt, kan dit niet voldoende zijn voor mensen met zeer gevoelige huid of voor diegenen die zich in gebieden met zeer sterke zonlicht bevinden. SPF 30 blokkeert ongeveer 97% van de UVB-stralen, wat betekent dat 3% van deze potentieel schadelijke stralen nog steeds je huid kunnen bereiken.
 • Nadeel 3: Het product is 100% natuurlijk en 95% gecertificeerd biologisch, wat betekent dat er mogelijk geen conserveringsmiddelen in zitten. Dit kan betekenen dat het product een kortere houdbaarheid heeft in vergelijking met producten die dergelijke conserveringsmiddelen bevatten.
 • Nadeel 4: Terwijl de zonnebrandcrème vrij is van parabenen en GGO’s, kunnen sommige mensen nog steeds allergisch zijn voor natuurlijke ingrediënten. Dus, hoewel het product wordt gepresenteerd als puur natuurlijk, betekent dit niet per se dat het voor iedereen veilig is.
 • Nadeel 5: Het product wordt gepresenteerd als ‘niet getest op dieren’, wat sommige mensen als een nadeel kunnen beschouwen, omdat dit kan betekenen dat de veiligheid en effectiviteit ervan mogelijk niet zo grondig zijn geëvalueerd als producten die wel dierproeven hebben ondergaan. Hoewel veel mensen op zoek zijn naar diervriendelijke producten, zijn er ook mensen die de voorkeur geven aan producten waarvan de veiligheid en effectiviteit grondig zijn getest, ook op dieren.

Onze favoriet #4

Alteya Natuurlijke Zonnebrand

Alteya Natuurlijke Zonnebrand

Waarom we het gekozen hebben

De Natuurlijke Zonnebrand van Alteya is jouw ultieme schild tegen de zon dankzij de UVA/UVB breed spectrum SPF 30 bescherming. Dit product onderscheidt zich door de samenstelling met 95% NaTrue gecertificeerde biologische ingrediënten, waarmee het een puur natuurlijke zonbescherming biedt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken tijdens een verfrissende duik, want deze zonnebrandcrème is waterbestendig gedurende 40 minuten. Verder is de zonnebrandcrème 100% natuurlijk, 95% gecertificeerd biologisch, vrij van parabenen en ggo-vrij, en er zijn geen dierproeven gebruikt voor de ontwikkeling van dit product.

 • Voordeel 1: Met 95% NaTrue gecertificeerde biologische ingrediënten, kun je erop vertrouwen dat deze zonnebrand vol zit met natuurlijke elementen die goed zijn voor je huid en het milieu.
 • Voordeel 2: Als een puur natuurlijke zonbescherming, wordt deze zonnebrand niet gemaakt met schadelijke chemicaliën die je huid kunnen irriteren of aantasten.
 • Voordeel 3: Met waterbestendigheid van 40 minuten, kun je lekker zwemmen of zweete zonder je zorgen te maken dat je bescherming tegen de zon direct weggespoeld wordt.
 • Voordeel 4: De UVA / UVB breed spectrum SPF 30 biedt een hoge mate van bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon. Je huid blijft beschermd, ongeacht hoe fel de zon schijnt.
 • Voordeel 5: Deze zonnebrand is 100% natuurlijk, 95% gecertificeerd biologisch, vrij van parabenen en GMO, en niet getest op dieren. Je kunt er dus op vertrouwen dat het product veilig en ethisch is geproduceerd.
 • Hoewel de Natuurlijke Zonnebrand van het merk Alteya veel positieve punten heeft, kunnen er op basis van de verstrekte productbeschrijving enkele potentiële nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: Hoewel de zonnebrandcrème waterbestendig is, is deze slechts 40 minuten effectief. Dit betekent dat je je vaak moet terugtrekken uit het water om opnieuw aan te brengen, wat niet ideaal is als je lange periodes in de zee of het zwembad wilt doorbrengen.
 • Nadeel 2: Hoewel de zonnebrandcrème een breed spectrum SPF 30 biedt, kan dit niet voldoende zijn voor mensen met zeer gevoelige huid of voor diegenen die zich in gebieden met zeer sterke zonlicht bevinden. SPF 30 blokkeert ongeveer 97% van de UVB-stralen, wat betekent dat 3% van deze potentieel schadelijke stralen nog steeds je huid kunnen bereiken.
 • Nadeel 3: Het product is 100% natuurlijk en 95% gecertificeerd biologisch, wat betekent dat er mogelijk geen conserveringsmiddelen in zitten. Dit kan betekenen dat het product een kortere houdbaarheid heeft in vergelijking met producten die dergelijke conserveringsmiddelen bevatten.
 • Nadeel 4: Terwijl de zonnebrandcrème vrij is van parabenen en GGO’s, kunnen sommige mensen nog steeds allergisch zijn voor natuurlijke ingrediënten. Dus, hoewel het product wordt gepresenteerd als puur natuurlijk, betekent dit niet per se dat het voor iedereen veilig is.
 • Nadeel 5: Het product wordt gepresenteerd als ‘niet getest op dieren’, wat sommige mensen als een nadeel kunnen beschouwen, omdat dit kan betekenen dat de veiligheid en effectiviteit ervan mogelijk niet zo grondig zijn geëvalueerd als producten die wel dierproeven hebben ondergaan. Hoewel veel mensen op zoek zijn naar diervriendelijke producten, zijn er ook mensen die de voorkeur geven aan producten waarvan de veiligheid en effectiviteit grondig zijn getest, ook op dieren.

Onze favoriet #5

Swissmedicus Natuurlijke Zonnebrand

Swissmedicus Natuurlijke Zonnebrand

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

SwissMedicus Natuurlijke Zonnebrand is een multifunctioneel verzorgingsproduct op basis van aloë vera, ontworpen om je huid op diverse manieren te verzachten, kalmeren en te revitaliseren. Ideaal voor de vette huid, helpt het acne en littekens te verminderen, terwijl het ook als gezichts- en oogcrème en lichaamsmasker gebruikt kan worden. Het is met name nuttig voor huidaandoeningen als psoriasis en eczeem, verzachtend en hydraterend om jeuk en ontstekingen te verlichten. Verder trekt deze gel snel in de diepste huidlagen en biedt intensieve verzorging, zelfs voor schrale handen. Het voorkomt vocht- en voedingsverlies van je huid, houdt je gezicht gehydrateerd en vermindert tekenen van vroegtijdige veroudering. Dit Zwitsers recept is zo zacht dat het zelfs geschikt is als crème voor baby’s.

 • Voordeel 1: De SwissMedicus natuurlijke zonnebrandcrème bevat aloë vera-gel, een natuurlijk ingrediënt bekend om zijn verzachtende en kalmerende werking op de huid. Ideaal na blootstelling aan de zon, het verzacht irritatie en zorgt voor hydratatie.
 • Voordeel 2: SwissMedicus doet meer dan alleen beschermen tegen de zon. Het is ook nuttig als een psoriasis crème. Door regelmatig aloe vera-gel op je huid aan te brengen, kun je het aantal opflakkeringen minimaliseren.
 • Voordeel 3: Dit product is een uitstekende oplossing voor droge, beschadigde of vroegtijdig verouderde huid. De aloë vera-gel traint snel in de diepste lagen van je huid om van binnenuit te voeden en te verjongen. Het is ook nuttig voor schrale handen en voetverzorging.
 • Voordeel 4: SwissMedicus kan je helpen bij het verlichten van de symptomen van eczeem, zoals droogheid en jeuk. Het is ook geschikt als zachte crème voor baby’s, wat een zegen kan zijn voor ouders die met huidproblemen bij jonge kinderen kampen.
 • Voordeel 5: Met dit product hoef je je geen zorgen te maken over droge, schilferige of geïrriteerde huid. De aloë vera-gel voedt en hydrateert diep, waardoor de poriën vernauwen en voedingsstoffen aanvullen. Dit houdt je huid gehydrateerd, vermindert de kans op puistjes, acne, littekens en verlicht zonnebrandpijn.
 • Nadeel 1: Vanuit de productbeschrijving is het niet duidelijk of deze zonnebrandcrème een voldoende beschermende SPF heeft. Zelfs met verzachtende en voedende ingrediënten zoals Aloë Vera, is het belangrijk om adequate UV-bescherming te hebben.
 • Nadeel 2: Het product is volgens de beschrijving specifiek gericht op het behandelen van huidproblemen zoals acne, psoriasis en eczeem. Als je geen van deze huidproblemen hebt, is deze zonnebrand mogelijk niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 3: Het product lijkt meerdere toepassingen te hebben zoals een vochtinbrengende crème, puistjes- en acnebehandeling, anti-verouderingscrème, enzovoort. Dit kan verwarrend zijn over welke functie het product nu echt vervult.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving stelt dat de crème snel wordt opgenomen in de diepste lagen van de huid. Dit kan je echter een vals gevoel van bescherming geven tegen de zon, omdat een zonnebrandcrème op de bovenste laag van de huid behoort te zitten om effectief te zijn.
 • Nadeel 5: Omdat SwissMedicus zich erop richt om natuurlijke ingrediënten in hun producten te gebruiken, kan het voor sommige mensen irriterend of allergische reacties veroorzaken, vooral als je gevoelig bent voor bepaalde planten of andere natuurlijke ingrediënten.

Onze favoriet #6

Garnier Natuurlijke Zonnebrand

Garnier Natuurlijke Zonnebrand

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Natuurlijke Zonnebrand van Garnier is een vochtinbrengende zonnemelk met beschermingsfactor 20, die je beschermt tegen zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering door uv-straling. Het resultaat is een betrouwbare en transparante zonbescherming die je huid intensief hydrateert, waardoor je huid soepel en verzorgd aanvoelt. Voor optimale bescherming breng je de zonnemelk royaal aan op je bovenlichaam, armen en benen en smeer het gelijkmatig in. Vergeet niet om regelmatig bij te smeren! De formule is waterdicht en voedend om uitdroging tegen te gaan, trekt snel in en laat geen vettige resten achter. En niet te vergeten, de fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Een inhoud van 200 ml Garnier Ambre Solaire Hydra 24h zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je zorgeloos van de zon kunt genieten.

 • Voordeel 1: De Garnier zonnebrandcrème biedt bescherming tegen de schadelijke effecten van UV-straling – dankzij de beschermingsfactor 20 ben je goed beschermd tegen zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering.
 • Voordeel 2: Je ervaart betrouwbare en transparante zonwering. Hierdoor gaat de Garnier zonnebrandcrème niet alleen de schadelijke effecten van de zon tegen, maar zorgt ook voor een transparante dekking zonder witte strepen.
 • Voordeel 3: Het levert intensieve hydratatie en laat je huid soepel aanvoelen. Je huid wordt niet alleen beschermd tegen de zon, maar ook gehydrateerd en verzorgd.
 • Voordeel 4: De formule van de Garnier zonnebrandcrème is waterdicht en voedend tegen uitdroging, trekt snel in en laat geen vettige resten achter op de huid. Zo kan je genieten van je dag in de zon zonder je gestoord te voelen door een olieachtig gevoel.
 • Voordeel 5: De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Dit betekent dat je bij het gebruik van dit product ook bijdraagt aan een betere en duurzamere wereld.
 • Nadeel 1: De zonnebrandcrème van Garnier beschikt over een beschermingsfactor van 20. Hoewel dit enige bescherming biedt, is het mogelijk niet voldoende voor mensen met een zeer lichte huid of mensen die erg gevoelig zijn voor de schadelijke effecten van uv-straling.
 • Nadeel 2: Door de formule van het product wordt gesuggereerd dat het waterdicht is. Echter, er staat niet bij voor hoe lang het waterbestendig is. Hierdoor kun je mogelijk overmatig opnieuw smeren of je huid is minder beschermd dan je denkt.
 • Nadeel 3: Het product wordt omschreven als vochtinbrengend en beschermend tegen uitdroging, maar biedt geen duidelijke informatie over mogelijke irritaties of allergische reacties die het kan veroorzaken bij personen met een gevoelige huid.
 • Nadeel 4: De verpakking van dit product is van 100% gerecycled plastic, wat geweldig is voor het milieu. Echter, er is geen informatie of dit ook betekent dat het product zelf milieuvriendelijk is, of dat het schadelijke chemicaliën bevat die kunnen afspoelen en schade veroorzaken aan het waterleven.
 • Nadeel 5: Hoewel het product als transparant wordt beschreven, wordt er niet vermeld of het wel of geen witte waas achterlaat op de huid na het aanbrengen. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn, omdat ze de voorkeur geven aan een zonnebrandcrème die volledig in de huid absorbeert zonder enige zichtbare resten.

Onze favoriet #7

Brrnoo Natuurlijke Zonnebrand

Brrnoo Natuurlijke Zonnebrand

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Brrnoo’s Natuurlijke Zonnebrand is een snel absorberende aloë vera-gel die je huid diep hydrateert, irritatie verlicht en de genezing van zonneschade versnelt. Perfect voor gebruik na het zonnebaden, het helpt ook bij het behandelen van huidproblemen zoals insectenbeten, eczeem, acne en littekens. Met zijn pure en veilige ingrediënten, waaronder geconcentreerde natuurlijke aloë essentie en hyaluronzuur, biedt deze gel een effectieve oplossing voor het verlichten van droge huid. Het heeft een fijne consistentie die zonder problemen op je huid glijdt, snel wordt opgenomen en geen vettige resten achterlaat. De ontstekingsremmende eigenschappen van deze aloë vera-gel zorgen voor snelle verlichting van zonnebrand en huidbeschadiging, zodat je huid altijd gehydrateerd en soepel blijft.

 • Voordeel 1: Organische Aloë Vera-gel: De natuurlijke aloë vera gel in Brrnoo’s zonnebrandcrème is rijk aan hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dit ondersteunt de natuurlijke genezing van beschadigde huid en zonnebrand, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik na blootstelling aan de zon. Ook kan het ingezet worden tegen een breed scala aan huidirritaties zoals eczeem, acne en insectenbeten.
 • Voordeel 2: Gemakkelijk te absorberen: Deze zonnebrand is samengesteld met natuurlijke ingrediënten waardoor het gemakkelijk diep in de huid dringt. Het is geschikt voor het bleken en hydrateren van de huid, en draagt ook bij aan het verminderen van acne en littekens.
 • Voordeel 3: Snelle verlichting: Met deze natuurlijke zonnebrandcrème van Brrnoo kun je snel verlichting vinden bij zonnebrand en huidbeschadiging, dankzij de natuurlijke vochtinbrengende en ontstekingsremmende werking. Het versnelt niet alleen het genezingsproces, maar verlicht ook de symptomen van brandwonden, insectenbeten en verschillende huidaandoeningen.
 • Voordeel 4: Diepe hydratatie en verzachting: Brrnoo’s naturelle zonnebrandcrème dringt gemakkelijk in en hydrateert diep zonder een olieachtig residu achter te laten. Dit helpt de huid zacht en gehydrateerd te houden en draagt bij aan het verminderen van acne en littekens.
 • Voordeel 5: Veilige ingrediënten: De zonnebrandcrème bevat geconcentreerde natuurlijke aloë essentie en hyaluronzuur, twee veilige ingrediënten die vocht leveren en kunnen bijdragen aan het verlichten van droge huid, waardoor je huid gehydrateerd en soepel blijft.
 • Nadeel 1: Hoewel de aloë vera gel diep hydrateert en kan helpen bij verschillende huidaandoeningen, is het voornamelijk gericht op het behandelen van reeds beschadigde huid, zoals zonnebrand en insectenbeten, in plaats van te werken als een preventieve zonnebrandcrème.
 • Nadeel 2: De gel is gemakkelijk te absorberen en laat geen vettige resten achter, wat geweldig is voor hydratatie, maar biedt geen informatie over de beschermingsfactor tegen UV straling, wat essentieel is in zonnebrandproducten.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de gel snel verlichting biedt bij zonnebrand en huidbeschadiging, staat er geen informatie over de doeltreffendheid van het product voor een langdurige blootstelling aan de zon. Het lijkt meer een behandelingsproduct na blootstelling aan de zon, dan een preventief product.
 • Nadeel 4: Hoewel de gel natuurlijke ingrediënten bevat, ontbreken specifieke details over de totale ingrediëntenlijst. Voor personen met gevoelige huidtypes of allergieën zou dit een probleem kunnen zijn.
 • Nadeel 5: De gel wordt geadverteerd als een product dat acne en littekens kan verlichten, maar er zijn geen details die de doeltreffendheid ervan ondersteunen. Dit kan voor sommige mensen misleidend zijn die het product kopen met de hoop dat het hun acne of littekens zal verbeteren.

Onze favoriet #8

Rossev Natuurlijke Zonnebrand

Rossev Natuurlijke Zonnebrand

Waarom we het gekozen hebben

ROSSEV Natuurlijke Zonnebrand is een effectieve gezichtszonnebrandcrème met UV-duurzaamheidstechnologie, ontworpen om UV-bescherming te verhogen en huidvitaliteit te herstellen, zelfs na langdurige blootstelling aan UV-straling. Met zijn SPF50+ zonbeschermingsindex kan deze zonnebrandcrème de meeste UV-straling isoleren en tegelijkertijd lichtverlies beperken. Dankzij zijn waterdichte en zweetbestendige formule, die verfrissend en niet-vettig aanvoelt, is hij ideaal voor een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder zwemmen, surfen, vakanties en andere buitenactiviteiten. De textuur van de crème is dun en licht, waardoor hij gemakkelijk te absorberen is, zonder een vals wit effect te creëren. Het gebruik ervan is eenvoudig: schud de fles 5-6 keer voordat je het aanbrengt, knijp een geschikte hoeveelheid uit op je handpalm en verdeel het gelijkmatig over de huid die je wilt beschermen tegen UV-stralen.

 • Voordeel 1: Verbeterde UV-bescherming: De ROSSEV Natuurlijke Zonnebrandcrème beschikt over UV-duurzaamheidstechnologie, waardoor je UV-bescherming behoudt zelfs na herhaalde en langdurige blootstelling aan de zon. Zo kan jij maximaal genieten van de zonnestralen zonder je zorgen te maken over de schadelijke effecten.
 • Voordeel 2: Vermindert vrije radicalen: De zonnebrandcrème is niet alleen een beschermingsbarrière, maar vermindert ook vrije radicalen en helpt bij het herstellen van een gezonde en vitale huid. Met zijn zonbeschermingsindex van SPF50+, biedt het je huid de ultieme bescherming.
 • Voordeel 3: Waterdicht en zweetbestendig: Dankzij de waterdichte formule hoef je niet constant opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen. Het is ook zweetbestendig, wat het ideaal maakt om te gebruiken tijdens buitenactiviteiten of sportevenementen.
 • Voordeel 4: Licht en hydraterend: Vergeleken met andere zonnebrandcrèmes, is de ROSSEV zonnebrandcrème licht en hydraterend en is het niet vettig. Hierdoor voelt je huid na het aanbrengen fris en gehydrateerd aan en het is nog makkelijk schoon te maken ook.
 • Voordeel 5: Breed Toepasbaar: Je kunt deze zonnebrandcrème gebruiken voor diverse activiteiten, van zwemmen en surfen tot vakantie trips en reguliere uitstapjes. Ongeacht waar je bent, je huid wordt effectief beschermd tegen UV-stralen.
 • nadeel 1: De zonnebrandcrème vereist wel wat voorbereiding voor gebruik. Je moet de fles 5-6 keer op en neer schudden voor je het kunt aanbrengen. Dit kan als onhandig en tijdrovend worden ervaren.
 • nadeel 2: Hoewel de zonnebrandcrème hydraterend is, kan dit soms resulteren in een niet-vettige textuur die misschien minder aangenaam is voor mensen met een drogere huid.
 • nadeel 3: De claim dat de zonnebrandcrème geen “vals wit” achterlaat, kan ook betekenen dat er geen tintje in zit, wat sommige gebruikers wellicht prefereren in een zonnebrandcrème voor het gezicht.
 • nadeel 4: Het product is specifiek ontworpen om het gezicht tegen UV-straling te beschermen. Dit betekent dat je mogelijk andere producten nodig hebt voor volledige lichaamsbescherming tegen de zon, wat kan leiden tot extra aankopen voor complete bescherming.
 • nadeel 5: Er wordt niet vermeld of de zonnebrandcrème geschikt is voor gevoelige huidtypes. Als je huid gevoelig is voor bepaalde ingrediënten of als je allergisch bent, kan het nodig zijn om eerst een klein gebied van je huid te testen voordat je het op je hele gezicht aanbrengt.

Onze favoriet #9

Sodermol Natuurlijke Zonnebrand

Sodermol Natuurlijke Zonnebrand

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

SODERMOL’s Natuurlijke Zonnebrand is een hoogwaardige, 100% biologische aloë vera gel, vervaardigd en gevuld in Spanje. Met de rijkste variëteit aan aloë baradensis zit het boordevol vitamines, mineralen, aminozuren en enzymen. Dit product is meer dan alleen zonbescherming; het is een effectieve behandeling bij brandwonden, huidirritaties, steken, na het scheren, en zelfs acne, dankzij zijn antibacteriële en antischimmeleigenschappen. Het hydrateert en voedt je huid diep, herstelt huidgebieden tot drie lagen en vermindert roodheid. Daarnaast draagt het bij aan jouw dagelijkse huidverzorging – als vochtinbrenger voor gezicht en lichaam – en verbetert het de gladheid van je huid dankzij het hoge gehalte aan collageen en elastine. Markeringen met zuiverheidscertificaten als BIO, ECO en COMOS CERTIFIED garanderen de topkwaliteit.

 • Voordeel 1: De Natuurlijke Zonnebrand merk SODERMOL is 100% ecologisch en vervaardigd uit pure aloë vera van de hoogste kwaliteit. Het bevat vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen die goed zijn voor je huid.
 • Voordeel 2: Deze zonnebrand kan gebruikt worden op zowel gezicht als lichaam en fungeert tegelijkertijd als een vochtinbrenger. Het hoge gehalte aan collageen en elastine in de aloë vera helpt bij het gladder maken van je huid en het voorkomen van veroudering.
 • Voordeel 3: Het product is zeer effectief in het kalmeren en verlichten van brandwonden bijna onmiddellijk en zonder het gebruik van chemicaliën. De aloë vera hydrateert en voedt diep en herstelt tot drie lagen huid met hoge penetratie.
 • Voordeel 4: Dankzij de antibacteriële en ant-schimmeleigenschappen van aloë vera, is dit product ook zeer bruikbaar bij de behandeling van acne, huidirritaties en steken. Het kan roodheid verminderen en het genezingsproces versnellen door te voorkomen dat bacteriën de wonden infecteren.
 • Voordeel 5: De SODERMOL zonnebrandcreme met aloë vera is ideaal voor een zongevoelige huid en helpt droge of beschadigde huidgebieden te genezen, waarmee het extra zorg biedt na blootstelling aan de zon. Het is een perfecte after-sungel voor na het zonnen of bij huidirritatie na het scheren en groeien.
 • Hoewel SODERMOL Natuurlijke Zonnebrand met pure aloë vera gel een reeks interessante kenmerken biedt, zijn er ook mogelijke nadelen verbonden aan het product, afhankelijk van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Hier zijn vijf mogelijke nadelen om in overweging te nemen:
 • Nadeel 1: Het product is op basis van aloë vera. Als je allergisch of gevoelig bent voor deze plant, kan het gebruik van dit product huidirritaties veroorzaken, ondanks de bewering dat het helpt tegen irritaties en acne.
 • Nadeel 2: Het product beschrijft aloë vera als een effectieve behandeling voor brandwonden. Dit kan echter misleidend zijn, omdat het niet bedoeld is als medische behandeling voor ernstige brandwonden. Je moet altijd voorzichtig zijn en medische hulp zoeken bij ernstige huidaandoeningen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product beweert te helpen bij acne door zijn antibacteriële eigenschappen, is adult-acne vaak hormonaal, en hoewel het kan helpen om de huid te kalmeren, zal het niet noodzakelijk de oorzaak van het probleem aanpakken.
 • Nadeel 4: Het product benadrukt het herstellende effect tot wel drie huidlagen dankzij de hoge penetratie. Als je huid echter gevoelig is of als je een gebroken huidbarrière hebt, kan dit misschien te intensief en irriterend zijn.
 • Nadeel 5: Het product promoot antiverouderingseffecten door het hoge gehalte aan collageen en elastine. Deze stoffen kunnen echter niet diep in de huid doordringen als ze topisch worden aangebracht. De antiverouderingsbeweringen moeten dus met een korrel zout worden genomen.

Onze favoriet #10

Rongweiwang Natuurlijke Zonnebrand

Rongweiwang Natuurlijke Zonnebrand

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Natuurlijke Zonnebrand van het merk rongweiwang is een essentiële toevoeging aan je outdoor avonturen. Deze stick biedt krachtige bescherming tegen schadelijk zonlicht, waardoor je zonnebrand kunt voorkomen. Het bevat natuurlijke, niet-irriterende ingrediënten die je huid mat en verfrist laten aanvoelen. Ideaal voor gebruik tijdens buitenactiviteiten zoals wandelen, reizen en kamperen. Deze zonnecrèmestick voelt koel aan en laat je huid niet vettig achter, maar juist mat en glad. Dankzij de voortreffelijke en fijne textuur is de crème gemakkelijk aan te brengen en trekt het snel in je huid.

 • Voordeel 1: Deze zonnebrandcrème van rongweiwang geeft je een effectieve bescherming tegen schadelijke zonnestralen en voorkomt zonnebrand, waardoor het een essentieel product is tijdens je buitenactiviteiten.
 • Voordeel 2: Dankzij de natuurlijke en milde ingrediënten, laat deze zonnebrandcrème je huid er mat en verfrist uitzien zonder enige irritatie, waardoor het perfect is voor diegenen met gevoelige huidtypes.
 • Voordeel 3: De zonnebrandcrème is geschikt voor diverse buitenactiviteiten, zoals wandelen, reizen en kamperen, waardoor het een uitstekende keuze is voor outdoorliefhebbers.
 • Voordeel 4: Deze zonnecrème geeft je geen vettig gevoel, maar geeft juist een matte en gladde huid, waardoor je comfortabel en zelfverzekerd de dag door kunt ondanks blootstelling aan de zon.
 • Voordeel 5: De zonnebrandcrème is zeer gebruiksvriendelijk; het is gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in de huid, waardoor het een praktische toevoeging is aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving aangeeft dat de zonnebrandcrème van rongweiwang natuurlijke ingrediënten bevat, geeft het niet aan welke specifieke ingrediënten dit zijn. Dit kan een probleem zijn als je allergisch of gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten.
 • Nadeel 2: Het product beschrijft dat het een matte afwerking geeft. Dit kan een nadeel zijn als je een glanzende of gloeiende afwerking op je huid prefereert na het gebruik van zonnebrandcrème.
 • Nadeel 3: Hoewel de beschrijving aangeeft dat de zonnebrandcrème gemakkelijk te gebruiken is, wordt er niet aangegeven hoe vaak je de crème moet aanbrengen voor optimale bescherming. Dit kan leiden tot onvoldoende bescherming als je het niet vaak genoeg aanbrengt.
 • Nadeel 4: Het is onduidelijk of dit product waterbestendig is of niet. Dit is een potentieel nadeel als je van plan bent om wateractiviteiten te doen zoals zwemmen of watersporten.
 • Nadeel 5: De beschrijving geeft aan dat de crème koel is, maar het specificeren niet of het product ook verkoelende ingrediënten bevat voor na het verbranden in de zon. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een zonnebrandcrème die ook verzachtende en kalmerende voordelen biedt voor je huid na blootstelling aan de zon.

Na uitgebreid onderzoek en testen van verschillende natuurlijke zonnebrandproducten, is het duidelijk dat er aanzienlijke verschillen zijn in termen van bescherming, prijs-kwaliteitverhouding en comfort. Het kan even duren om door de talloze opties te navigeren, maar jouw huid zal je dankbaar zijn als je de tijd neemt om de beste keuze te maken. Met deze top 10 natuurlijke zonnebrandproducten op de markt, ben je verzekerd van een hoge bescherming tegen de zon, vermijd je schadelijke chemische stoffen en help je tegelijkertijd je huid te voeden en hydrateren. Onthoud dat het belangrijk is om je huid regelmatig in te smeren, vooral tijdens de zomermaanden. Jouw huid is je grootste orgaan, en het verdient de beste zorg mogelijk.

Inhoudsopgave