a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Netwerkanalyse Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een gedetailleerde analyse verwachten van de meest recente netwerkanalyse statistieken, inclusief nieuwe data en actuele trends, voor inzichtelijke kennis voor uw bedrijfsstrategieën.

 • Het gemiddelde padlengte is een algemene maatstaf voor de efficiëntie van informatie- of materiaalstromen op een netwerk. In de meeste reële netwerken is dit getal onverwacht klein, een verschijnsel dat bekend staat als ‘zes graden van scheiding’.
 • In netwerken is clusteringcoëfficiënt gemiddeld hoger dan verwacht op basis van willekeurige netwerken, wat wijst op de neiging tot clustering in reële netwerken.
 • Naast structuur is er ook een dynamiek aan netwerken. 90% van de berichten op Twitter komt van 10% van de gebruikers.
 • Slechts 20% van de Facebook-vrienden zijn daadwerkelijk vrienden in het echte leven.
 • 80% van het netwerkverkeer komt van 1% van de gebruikers.
 • De meeste gelinkte mensen op LinkedIn hebben tussen de 500 en 1000 connecties.
 • Tegenwoordig omvatten mobiele netwerken gemiddeld 60% van het totale webverkeer.
 • 65% van de sms’jes worden binnen 5 minuten na ontvangst beantwoord.
 • 45% van de wereldwijde bevolking maakt gebruik van social media.
 • Op TikTok draait 90% van alle gebruikers de app elke dag tot 10 keer.
 • Op Instagram delen gebruikers dagelijks meer dan 95 miljoen foto’s en video’s.
 • Vrouwen gebruiken sociale media iets meer dan mannen: 73% versus 68%.
 • YouTube heeft meer dan 2 miljard ingelogde maandelijkse gebruikers.

Actuele Netwerkanalyse Statistieken

Het gemiddelde padlengte is een algemene maatstaf voor de efficiëntie van informatie- of materiaalstromen op een netwerk. In de meeste reële netwerken is dit getal onverwacht klein, een verschijnsel dat bekend staat als ‘zes graden van scheiding’.

Het gemiddelde padlengte in een netwerk verwijst naar het gemiddeld aantal stappen dat nodig is om van het ene punt naar het andere te gaan. Dit is een belangrijke factor om de efficiëntie van de informatiestroom op een netwerk te meten. Hoe kleiner het gemiddelde padlengte is, hoe efficiënter de informatie of materialen zich over het netwerk verspreiden. U kunt dan ook verwachten dat bij een groot en complex netwerk de gemiddelde padlengte groot zou zijn. Interessant is echter dat in de meeste reële netwerken de gemiddelde padlengte veel kleiner is dan verwacht. Dit fenomeen is bekend als ‘zes graden van scheiding’. Het verwijst naar het idee dat iedereen in de wereld verbonden is met iedereen anders door middel van gemiddeld zes stappen, of in dit geval, zes tussenliggende knooppunten op het netwerk. Dit duidt op een zeer efficiënte informatie- en materiaalstroom op vaak enorme en complexe netwerken.

In netwerken is clusteringcoëfficiënt gemiddeld hoger dan verwacht op basis van willekeurige netwerken, wat wijst op de neiging tot clustering in reële netwerken.

De clusteringcoëfficiënt is een maat die u helpt om de mate van clustering in een netwerk te begrijpen. Clustering verwijst naar de tendens van knooppunten in een netwerk om nauw verbonden of geclusterd te zijn. Wanneer men stelt dat de clusteringcoëfficiënt ‘gemiddeld hoger is dan verwacht op basis van willekeurige netwerken’, betekent dit dat knooppunten in het netwerk te de neiging hebben om in groepen te clusteren. In willekeurige netwerken zou u verwachten dat de verbindingen tussen de knooppunten willekeurig en gelijk verdeeld zijn, zonder significante clustering. Echter, in reële netwerken is de clusteringcoëfficiënt vaak hoger dan wat we zouden verwachten in een willekeurig netwerk, wat aangeeft dat er in feite een neiging is tot clustering. Dit kan te maken hebben met natuurlijke processen of menselijk gedrag die bijdragen aan deze clustering.

Naast structuur is er ook een dynamiek aan netwerken. 90% van de berichten op Twitter komt van 10% van de gebruikers.

Dit statistiek illustreert een fenomeen dat bekend staat als de 90-10 regel of de ‘Pareto-principe’, waarbij een groot percentage van de effecten (in dit geval, Twitter berichten) wordt geproduceerd door een klein percentage van de deelnemers (in dit geval, Twitter gebruikers). In begrijpelijke termen betekent dit dat 10% van de Twitter-gebruikers verantwoordelijk is voor het genereren van 90% van de inhoud die op het platform wordt gezien. Dit zou kunnen zeggen dat de meeste mensen op Twitter ‘luisteraars’ zijn, terwijl een klein aantal gebruikers ‘sprekers’ zijn die de meeste content genereren. Het is een demonstratie van hoe een klein deel van een groep een overwegend effect kan hebben op het geheel – een gemeenschappelijk patroon in netwerkstructuren en dynamische systemen. Dus wanneer u Twitter gebruikt, weet dan dat een groot deel van de berichten die u ziet waarschijnlijk afkomstig is van een kleine, actieve groep gebruikers.

Slechts 20% van de Facebook-vrienden zijn daadwerkelijk vrienden in het echte leven.

De statistiek die u net heeft gelezen stelt dat slechts 20% van de Facebook-vrienden ook daadwerkelijk persoonlijke vrienden zijn. Dit betekent dat op elke vijf mensen waarmee u op Facebook bevriend bent, er gemiddeld slechts één iemand is die u ook in het echte leven als vriend zou beschouwen. Dit toont ons dat er een discrepantie is tussen onze online en offline sociale kringen. Hoewel we op sociale media vaak veel ‘vrienden’ hebben, komt een groot deel van deze ‘vrienden’ niet overeen met onze reële sociale vrienden en kennissen. Dat kan diverse redenen hebben. Het kan zijn dat we mensen toevoegen die we een keer hebben ontmoet, of mensen die verre kennissen of collega’s zijn. Vaak reflecteren deze cijfers het feit dat sociale media ons toestaan om op een andere, vaak breder en minder persoonlijke manier verbinding te maken dan traditionele vriendschappen in het echte leven.

80% van het netwerkverkeer komt van 1% van de gebruikers.

Deze statistiek illustreert een heel duidelijk voorbeeld van wat men noemt een “Pareto-distributie”, ook wel bekend als de 80/20 regel. Volgens de gegeven statistiek zorgt slechts 1% van de totale gebruikers voor 80% van het netwerkverkeer. Dit suggereert dat een klein percentage van de gebruikers veel meer data verbruikt dan de rest. Wellicht zijn deze gebruikers sterk afhankelijk van het netwerk voor hun werk of andere activiteiten, terwijl de overige 99% van de gebruikers het netwerk minder intensief gebruiken. Deze situatie kan resulteren in een ongelijke belasting van het netwerk en kan uitdagingen opleveren bij het beheer ervan voor degenen die het netwerk onderhouden. U, als gebruiker, zult misschien tot die 99% behoren die minder verkeer genereert, of u behoort mogelijk tot de 1% die een enorm volume van het netwerkverkeer genereert.

De meeste gelinkte mensen op LinkedIn hebben tussen de 500 en 1000 connecties.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat de meeste gebruikers op LinkedIn tussen de 500 en 1000 connecties hebben. Dit heeft betrekking op het aantal professionele relaties, waaronder collega’s, partners of branchegenoten, dat een gebruiker op dit sociale media-platform voor professionals heeft verzameld. Dit bereik (500-1000 connecties) geeft dus aan waar de grootste groep LinkedIn-gebruikers zich bevindt als het aankomt op het aantal connecties. Het betekent niet noodzakelijkerwijs dat dit aantal connecties optimaal is. Het weerspiegelt simpelweg het veelvoorkomende gedrag van de meerderheid van de LinkedIn-gebruikers.

Tegenwoordig omvatten mobiele netwerken gemiddeld 60% van het totale webverkeer.

Dit betekent dat als u naar het wereldwijde internetverkeer kijkt, gemiddeld 60% daarvan gegenereerd wordt via mobiele netwerken. Oftewel, meer dan de helft van alle online-activiteiten vindt tegenwoordig plaats op apparaten zoals smartphones en tablets, in plaats van op traditionele desktops of laptops. Dit kan variëren, van het bezoeken van websites en het gebruik van apps tot het streamen van video’s of het uitvoeren van andere online taken. Het geeft de toenemende trend weer van het gebruik van mobiele apparaten voor internettoegang, mede door hun gemak en draagbaarheid. Dit betekent ook dat het voor bedrijven, contentmakers en ontwikkelaars steeds belangrijker wordt om hun websites en applicaties te optimaliseren voor mobiele platformen.

65% van de sms’jes worden binnen 5 minuten na ontvangst beantwoord.

Dit statistiek duidt erop dat van alle ontvangen sms’jes, 65% binnen vijf minuten na ontvangst wordt beantwoord. Dit betekent dat als u een sms stuurt, er een kans van meer dan de helft is dat u binnen de eerste vijf minuten een reactie zult krijgen. Dit kan een indicatie zijn van hoe snel mensen over het algemeen reageren op sms’jes of hoe urgent ze sms-berichten zien. Maar dit kan uiteraard per individu en situatie variëren.

45% van de wereldwijde bevolking maakt gebruik van social media.

De statistiek dat 45% van de wereldwijde bevolking gebruik maakt van social media, betekent dat bijna de helft van alle mensen op aarde op één of andere manier interactie hebben met sociale media platformen. Dit percentage vertegenwoordigt het deel van de wereldbevolking dat accounts heeft op sites zoals Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, TikTok en anderen, en deze platforms gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals communicatie, informatie zoeken, delen van ervaringen en amusement. Ook al gebruikt u wellicht niet alle genoemde sociale netwerken, het feit dat u deel uitmaakt van deze 45% betekent dat u deelneemt aan een wereldwijd fenomeen dat verregaande implicaties heeft voor communicatie, zakelijke activiteiten en zelfs sociaal-gedragspatronen.

Op TikTok draait 90% van alle gebruikers de app elke dag tot 10 keer.

Deze statistiek geeft aan dat 90% van alle TikTok-gebruikers de app elke dag tot tien keer opent. Wat betekent dit precies voor u? Laten we eens nader bekijken. TikTok is een app die voornamelijk wordt gebruikt voor het delen en bekijken van korte video’s. Het feit dat de overgrote meerderheid van de gebruikers de app dagelijks tot tien keer opent, toont een hoog niveau van betrokkenheid en frequent gebruik. Dit kan zijn omdat gebruikers constant nieuwe inhoud willen bekijken, hun eigen inhoud willen uploaden, of interacties willen hebben met andere gebruikers. Het is een indicatie van de populariteit van de app en het dagelijkse gebruik ervan onder zijn gebruikers.

Op Instagram delen gebruikers dagelijks meer dan 95 miljoen foto’s en video’s.

Deze statistiek geeft aan dat er dagelijks meer dan 95 miljoen foto’s en video’s op Instagram worden gedeeld door gebruikers. Dit betekent dat als u Instagram opent en door uw feed scrolt, u een klein deel ziet van de enorme hoeveelheid content die dagelijks wordt gecreëerd en gedeeld. De cijfers geven aan hoe actief gebruikers zijn op dit sociale media platform: ze nemen niet alleen passief deel door te scrollen en te kijken, maar ze zijn actief betrokken door hun eigen unieke content bij te dragen, wat bijdraagt aan dit indrukwekkende aantal van 95 miljoen per dag.

Vrouwen gebruiken sociale media iets meer dan mannen: 73% versus 68%.

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat vrouwen iets vaker sociale media gebruiken dan mannen: 73% tegen 68%. Dit betekent dat van elke honderd vrouwen, ongeveer 73 actief zijn op sociale media, terwijl dit aantal bij mannen lager ligt, namelijk ongeveer 68 van de 100 mannen. Dit verschil kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeuren, gedrag of levensstijl. Deze cijfers impliceren echter niet dat vrouwen noodzakelijkerwijs meer tijd besteden op sociale media; het geeft simpelweg weer dat een hoger percentage vrouwen dan mannen van sociale media gebruik maakt.

YouTube heeft meer dan 2 miljard ingelogde maandelijkse gebruikers.

De statistiek die u ziet, geeft aan dat YouTube meer dan 2 miljard ingelogde maandelijkse gebruikers heeft. Met ‘ingelogde maandelijkse gebruikers’ betekent men dat er maar liefst 2 miljard unieke individuen zijn, die elke maand inloggen op hun YouTube-account. Dit toont de enorme reikwijdte en populariteit van dit platform. Het betekent niet alleen dat miljarden mensen YouTube gebruiken voor entertainment of informatie, maar het onderstreept ook de potentiële impact en het bereik van inhoud die op dit platform wordt geplaatst. Voor adverteerders en contentmakers betekent deze statistiek dus dat er een enorm potentieel publiek beschikbaar is.

Referenties

0. – https://www.omnicoreagency.com

1. – https://www.youtube.com

2. – https://www.networkcomputing.com

3. – https://www.influencermarketinghub.com

4. – https://www.statista.com

5. – https://www.textrequest.com

6. – https://www.psychologytoday.com

7. – https://www.nature.com

8. – https://www.pewresearch.org

9. – https://business.linkedin.com

10. – https://www.pnas.org

11. – https://www.wearesocial.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:37.

Inhoudsopgave