a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Netwerkmarketing Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een uitgebreid en actueel overzicht van de recentste statistieken in netwerkmarketing verwachten, compleet met nieuwe data en relevante analyses voor een beter begrip van de huidige trends en patronen in de branche.

 • Ongeveer 73% van de mensen die betrokken zijn bij netwerkmarketing zijn vrouwen.
 • Er zijn in de VS meer dan 20 miljoen mensen betrokken bij netwerkmarketing.
 • Meer dan 35% van de netwerkmarketeers is tussen 35 en 44 jaar oud.
 • Het aantal mensen dat betrokken is bij netwerkmarketing is sinds 2011 bijna verdubbeld.
 • De Verenigde Staten is een marktleider in de netwerkmarketingindustrie, met bijna 20% van de wereldmarkt.
 • De totale retailverkoop gegenereerd door de Amerikaanse MLM-industrie bedroeg in 2019 $ 36,9 miljard.
 • 36% van de volwassenen in de VS zegt dat iemand hen heeft benaderd om lid te worden van een MLM bedrijf.
 • Wellnessproducten vormen de grootste productgroep in de MLM-industrie, goed voor meer dan 34% van de totale verkoop.
 • Minder dan 1% van de MLM-deelnemers verdient aanzienlijke winsten.
 • 77% van de mensen die deelnemen aan MLM bedrijven stoppen binnen hun eerste jaar.
 • In 2019 was Amway de grootste MLM onderneming ter wereld, met een omzet van ongeveer 8,4 miljard Amerikaanse dollars.
 • Bijna 16% van de volwassenen in de VS is ooit betrokken geweest bij MLM bedrijven.
 • In de leeftijdscategorie 25 t/m 34 jaar is de betrokkenheid bij netwerkmarketing het grootst (25%).

Actuele Netwerkmarketing Statistieken

Ongeveer 73% van de mensen die betrokken zijn bij netwerkmarketing zijn vrouwen.

Deze statistiek betekent dat van alle mensen die betrokken zijn bij netwerkmarketing, ongeveer 73% vrouwen zijn. Netwerkmarketing is een bedrijfsmodel waarbij diensten of producten worden verkocht door onafhankelijke vertegenwoordigers, vaak direct aan consumenten via persoonlijke relaties en mond-tot-mondreclame. In dit model, blijkt uit de gegevens dat vrouwen aanzienlijk meer vertegenwoordigd zijn dan mannen. Dus, als u in een ruimte bent met mensen die actief zijn in netwerkmarketing, dan zijn ongeveer 73 van de 100 mensen in die ruimte waarschijnlijk vrouwen. Deze statistiek kan nuttig zijn voor u om het demografische landschap van network marketing te begrijpen.

Er zijn in de VS meer dan 20 miljoen mensen betrokken bij netwerkmarketing.

U zult wellicht verrast zijn te horen dat er in de Verenigde Staten meer dan 20 miljoen mensen betrokken zijn bij netwerkmarketing. Dit betekent dat ongeveer 6% van de totale bevolking ervoor kiest om zich bezig te houden met deze vorm van marketing, die vaak geassocieerd wordt met persoonlijk contact, het opbouwen van relaties en het uitbreiden van een netwerk voor de verkoop van producten of diensten. Deze statistiek geeft duidelijk aan dat netwerkmarketing een belangrijk onderdeel is van de Amerikaanse economie en voor veel mensen een bron van inkomsten vormt. Het benadrukt ook het groeiende belang van persoonlijke verkoop en ondernemerschap in de VS. Zeker nu, in het digitale tijdperk, blijkt netwerkmarketing zeer populair te zijn.

Meer dan 35% van de netwerkmarketeers is tussen 35 en 44 jaar oud.

De genoemde statistiek bevindt zich in de domein van netwerkmarketing en leeftijdsdemografie. Het houdt in dat meer dan 35% van de mensen die actief zijn in netwerkmarketing binnen de leeftijdsgroep van 35 tot 44 jaar valt. Dit kan betekenen dat dit beroep aantrekkelijk is voor mensen in deze leeftijdscategorie, mogelijk vanwege flexibele werktijden, inkomstenpotentieel of simpelweg interesse in de aard van het werk. Het is echter belangrijk om te beseffen dat dit niets specifieks onthult over de rest van de bevolking betrokken bij netwerkmarketing. Een variëteit aan leeftijdsgroepen is zeer waarschijnlijk nog steeds actief in dit veld, ondanks dat deze specifieke leeftijdsgroep het grootste aandeel lijkt te hebben. Tevens is ook belangrijk om te weten dat ‘meer dan 35%’ wellicht iets boven 35% kan zijn, maar het kan ook veel hoger zijn. Exacte cijfers zouden een duidelijker beeld geven.

Het aantal mensen dat betrokken is bij netwerkmarketing is sinds 2011 bijna verdubbeld.

De statistiek die u aanhaalt laat zien dat er een aanzienlijke groei is geweest in de betrokkenheid van mensen bij netwerkmarketing vanaf het jaar 2011 tot nu toe. Om specifieker te zijn, het aantal mensen dat betrokken is geraakt bij deze sector is bijna verdubbeld. Dit betekent dat er twee keer zoveel mensen nu betrokken zijn bij netwerkmarketing dan er in 2011 waren. Dit kan het resultaat zijn van verschillende factoren, zoals technologische vooruitgang, de groei van sociale media en een algemene trend naar meer onafhankelijk en flexibel werk. Wat het ook zij, het is duidelijk dat netwerkmarketing een steeds aantrekkelijkere optie wordt voor een groeiend aantal mensen.

De Verenigde Staten is een marktleider in de netwerkmarketingindustrie, met bijna 20% van de wereldmarkt.

U moet weten dat de Verenigde Staten een dominante positie innemen in de netwerkmarketingindustrie, aangezien zij bijna 20% van de wereldmarkt in deze sector in handen hebben. Dit betekent dat van alle bedrijven in de wereld die zich bezighouden met netwerkmarketing, bijna een vijfde deel is gevestigd in de VS. Het feit dat de VS zo’n aanzienlijk deel van deze markt in handen heeft, toont aan dat het land een aanzienlijke invloed en leiderschap heeft op het gebied van trends, praktijken en innovaties in de wereldwijde netwerkmarketingindustrie. Het onderstreept ook hoe belangrijk de VS is als een belangrijk centrum voor de bedrijven in deze industrie.

De totale retailverkoop gegenereerd door de Amerikaanse MLM-industrie bedroeg in 2019 $ 36,9 miljard.

In 2019 heeft de Multi-Level Marketing (MLM) industrie in de Verenigde Staten een totale retailverkoop gegenereerd van $ 36,9 miljard. Deze statistiek geeft u een indicatie van de omvang en het economische gewicht van de MLM-industrie in de VS. Dit enorme bedrag vertegenwoordigt de som van alle producten en diensten die verkocht zijn via MLM-bedrijven, een bedrijfsmodel waarbij distributeurs inkomen genereren door directe verkoop aan klanten en door nieuwe distributeurs in hun organisatie te werven. Het geeft een indicatie van de impact van deze verkoopstrategie op de Amerikaanse economie.

36% van de volwassenen in de VS zegt dat iemand hen heeft benaderd om lid te worden van een MLM bedrijf.

De statistiek die u aanhaalt, wijst erop dat meer dan een derde van de volwassenen in de VS, om precies te zijn 36%, meldt dat ze benaderd zijn om lid te worden van een Multi-Level Marketing (MLM) bedrijf. MLM-bedrijven, ook bekend als netwerkmarketingbedrijven, bieden mensen de kans om hun eigen onderneming te starten door een scala aan producten of diensten te verkopen via persoonlijke netwerken, vaak beloven ze aantrekkelijke inkomens en levensstijlvoordelen. Deze statistiek geeft indicatie hoe wijdverbreid dergelijke benaderingen zijn in de Verenigde Staten, het impliceert dat MLM-bedrijven actief zijn in hun rekruteringspraktijken en dat een aanzienlijk deel van de bevolking ermee in contact komt. Echter, het betekent niet noodzakelijk dat deze mensen besloten hebben om lid te worden van het bedrijf of positieve ervaringen hadden, het toont alleen aan dat ze benaderd zijn.

Wellnessproducten vormen de grootste productgroep in de MLM-industrie, goed voor meer dan 34% van de totale verkoop.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat wellnessproducten de meest populaire productgroep vormen in de multi-level marketing (MLM) industrie. Met meer dan een derde (34%) van de totale verkoop, vertegenwoordigen wellnessproducten het grootste deel van de markt. Dit geeft aan dat deze producten aanzienlijk populairder zijn in deze verkoopmethode dan andere productgroepen. In context betekent dit dat van alle producten die worden verkocht via MLM kanalen, de kans het grootst is dat u een wellnessproduct tegenkomt. Het betekent ook dat de vraag naar gezondheids- en welzijnsproducten binnen de MLM-industrie zeer sterk is. Het kan goed zijn om deze informatie in uw achterhoofd te houden bij het overwegen van consumententrends in de MLM-sector.

Minder dan 1% van de MLM-deelnemers verdient aanzienlijke winsten.

Dit statistisch inzicht verwijst naar multi-level marketing (MLM), ook wel bekend als netwerkmarketing. In dit bedrijfsmodel proberen individuen producten te verkopen en tegelijkertijd nieuwe verkopers te werven. De winst komt dan niet alleen uit de verkoop van producten, maar ook uit de verkoop van mensen in hun ‘downline’. Echter, deze statistiek van ‘minder dan 1% van de MLM-deelnemers verdient aanzienlijke winsten’ suggereert dat het overgrote deel van degenen die zich bezighouden met deze activiteiten weinig tot geen winst maken. Dat betekent, van elke 100 mensen die zich bij MLM aansluiten, verdienen minder dan één persoon aanzienlijke winsten. Dit geeft aan dat het MLM-model mogelijk niet zo lucratief is als misschien wordt voorgesteld. U moet dus zorgvuldig overwegen voordat u zich bezighoudt met dergelijke activiteiten.

77% van de mensen die deelnemen aan MLM bedrijven stoppen binnen hun eerste jaar.

De statistiek die u leest, stelt dat 77% van de mensen die zich aansluiten bij multi-level marketing (MLM) bedrijven stoppen binnen hun eerste jaar. Dit betekent dat bijna vier van de vijf mensen die deelnemen aan een MLM-bedrijf hun betrokkenheid beëindigen voordat ze het eerste jaar voltooien. Het kan ofwel zijn omdat ze de resultaten niet vinden die ze verwachtten, of het kan een reflectie zijn op de vraag of MLM-bedrijven algemeen succesvol zijn voor individuen. U moet er rekening mee houden dat dit slechts een statistiek is en het niet noodzakelijkerwijs de hele waarheid weergeeft over de ervaring van alle mensen in MLM-bedrijven, maar het is zeker een belangrijk cijfer om in overweging te nemen.

In 2019 was Amway de grootste MLM onderneming ter wereld, met een omzet van ongeveer 8,4 miljard Amerikaanse dollars.

In 2019 was Amway de grootste MLM (Multi-Level Marketing) onderneming ter wereld, met een verbluffende omzet van ongeveer 8,4 miljard Amerikaanse dollars. Deze statistiek onderstreept de impact en groei van het MLM bedrijfsmodel, waarbij producten of diensten worden verkocht via een netwerk van distributeurs. Het toont aan dat Amway, een onderneming die zich richt op de verkoop van gezondheids-, schoonheids- en huishoudelijke producten, in dat jaar het meest succesvol was in het genereren van inkomsten in deze sector. Dus, U kunt zien dat, ondanks de controverses rond het MLM bedrijfsmodel, Amway erin is geslaagd om met dit model een enorme financiële omzet te behalen.

Bijna 16% van de volwassenen in de VS is ooit betrokken geweest bij MLM bedrijven.

Deze statistiek geeft aan dat ongeveer 16% van de volwassenen in de Verenigde Staten op enig moment betrokken is geweest bij Multi-Level Marketing (MLM) bedrijven. Dit houdt in dat bijna één op de zes volwassenen ervaring heeft met deze vorm van bedrijfsvoering, waarbij producten en diensten worden verkocht via een netwerk van distributeurs. Dit kan betekenen dat ze zelf distributeur zijn geweest, iemand hebben gekend die distributeur was of dat ze een product of dienst hebben gekocht van een MLM bedrijf. Het komt erop neer dat MLM bedrijven een groot deel van de Amerikaanse bevolking hebben bereikt. Het is belangrijk voor u om te begrijpen dat hoewel MLM strategieën op sommige mensen aantrekkelijk kunnen lijken, ze niet altijd winstgevend zijn en het succes kan sterk variëren.

In de leeftijdscategorie 25 t/m 34 jaar is de betrokkenheid bij netwerkmarketing het grootst (25%).

Deze statistiek gaat over de betrokkenheid bij netwerkmarketing binnen verschillende leeftijdscategorieën. Met ‘netwerkmarketing’ bedoelen we een verkoopstrategie waarbij producten of diensten rechtstreeks aan consumenten worden verkocht via een netwerk van individuele verkopers. De vermelde 25% betekent dat van alle mensen die betrokken zijn bij netwerkmarketing, een kwart – dus 25 op de 100 – tussen de 25 en 34 jaar oud is. Dit is inderdaad het hoogste percentage in vergelijking met andere leeftijdsgroepen. In essentie vertelt deze statistiek ons dat in de leeftijdsgroep van 25 tot en met 34 jaar de betrokkenheid bij netwerkmarketing het grootst is. Dit kan u bijvoorbeeld helpen om te bepalen welke doelgroep het beste aansluit bij uw marketingstrategieën.

Referenties

0. – https://mlm.com

1. – https://www.dsa.org

2. – https://www.statista.com

3. – https://www.ftc.gov

4. – https://www.pewresearch.org

5. – https://www.federalregister.gov

Originally posted 2023-11-14 12:14:37.

Inhoudsopgave