a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Nlp-Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt verwachten dat u een grondig en actueel overzicht krijgt van NLP-statistieken, inclusief nieuwe gegevens en trends, en hoe deze kunnen worden toegepast op hedendaagse technologische en wetenschappelijke toepassingen.

  • zoals Market Research Future vertelt, zal de wereldwijde markt voor NLP naar verwachting groeien tegen een CAGR van 11% van 2017 tot 2023.
  • Het gebruik van NLP in gezondheidszorgtoepassingen zal naar schatting tegen 2025 $4,3 miljard bereiken, volgens een rapport van Signify Research.
  • Financiële organisaties besparen volgens BusinessWire elk jaar ongeveer $1 miljard dankzij NLP-technologieën.
  • Volgens PR Newswire blijkt uit onderzoek dat de wereldwijde markt voor NLP tot 2026 naar verwachting met 20% zal groeien.
  • Op basis van een recent onderzoek van Stanford University, heeft Google’s NLP AI model een begrip dat gelijk is aan dat van een gemiddelde middelbare scholier.
  • Volgens Allied Market Research zal de cloudgebaseerde segmentatie van de wereldwijde Natural Language Processing-markt naar verwachting de hoogste groei vertonen met een CAGR van 23,6% tijdens de prognoseperiode 2016-2022.
  • Volgens een rapport van ResearchAndMarkets.com zal de wereldwijde markt voor NLP tegen 2025 naar verwachting een waarde van $43,3 miljard bereiken.
  • IDC voorspelt dat 75% van de zakelijke toepassingen NLP en spraakherkenning zal gebruiken tegen het einde van 2022.

Actuele Nlp-Statistieken

zoals Market Research Future vertelt, zal de wereldwijde markt voor NLP naar verwachting groeien tegen een CAGR van 11% van 2017 tot 2023.

Zoals u wellicht weet, verwijst NLP naar Natural Language Processing, een subveld van kunstmatige intelligentie dat zich richt op de interactie tussen computers en menselijke (natuurlijke) talen. Volgens een onderzoek door Market Research Future wordt verwacht dat de wereldwijde markt voor deze technologie zal groeien met een jaarlijks samengesteld groeipercentage (CAGR) van 11% in de periode van 2017 tot 2023. Dit betekent dat de totale waarde van de markt elk jaar met gemiddeld 11% zal toenemen tijdens dit tijdvak. Het is een indicatie van de toenemende vraag en ontwikkeling in NLP-technologieën wereldwijd. Deze groeivoorspelling onderstreept ook het belang en de relevantie van investeringen en innovaties in deze branche.

Het gebruik van NLP in gezondheidszorgtoepassingen zal naar schatting tegen 2025 $4,3 miljard bereiken, volgens een rapport van Signify Research.

Dit statistiek illustreert de verwachte groei en het potentieel van het gebruik van Natural Language Processing (NLP), ofwel Natuurlijke Taalverwerking in het Nederlands, in de gezondheidszorg. Het rapport van Signify Research voorspelt dat tegen het jaar 2025, de waarde van NLP in de gezondheidszorg maar liefst $4,3 miljard zal bereiken. Dit bedrag weerspiegelt de toenemende erkenning van de waarde van deze technologie in de medische wereld. NLP stelt computers in staat menselijke taal te begrijpen, te interpreteren, en te genereren, wat bruikbaar kan zijn in diverse toepassingen binnen de gezondheidszorg. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het analyseren van patiëntendossiers, het diagnosticeren van ziekten, en het personaliseren van patiëntenzorg. Als u in de gezondheidszorgsector werkt of investeert in technologie, is dit een trend waar u zeker aandacht aan zou kunnen schenken.

Financiële organisaties besparen volgens BusinessWire elk jaar ongeveer $1 miljard dankzij NLP-technologieën.

U zult misschien verwonderd zijn te horen dat er volgens onderzoek geweldig veel geld wordt bespaard in de financiële sector dankzij neurolinguïstisch programmeren, ook bekend als NLP-technologieën. BusinessWire rapporteert dat financiële instellingen jaarlijks bijna $1 miljard besparen door het gebruik van deze technologie. Dit cijfer toont de significante impact aan van NLP op de financiële sector. Met NLP kunnen bedrijven complexe data en informatie effectiever verwerken, wat resulteert in verhoogde efficiëntie en kostenbesparing. Dit komt omdat NLP-technologieën menselijke taal kunnen ‘begrijpen’ en analyseren, wat hen helpt bij het uitvoeren van taken zoals klantenservice, gegevensanalyse en fraudedetectie. Daarom kunnen financiële organisaties door toepassing van deze technologieën in hun processen zo’n indrukwekkend bedrag besparen.

Volgens PR Newswire blijkt uit onderzoek dat de wereldwijde markt voor NLP tot 2026 naar verwachting met 20% zal groeien.

Uit het onderzoek dat is gepubliceerd door PR Newswire blijkt dat er een aanzienlijke groei wordt verwacht in de wereldwijde markt voor Natural Language Processing (NLP), ook wel natuurlijke taalverwerking genoemd. Natuurlijke taalverwerking is een tak van kunstmatige intelligentie die zich richt op de interactie tussen computers en mensen via de natuurlijke taal. De manier waarop deze systemen de menselijke taal begrijpen, interpreteren en reageren, vormt de kern van NLP. Volgens de onderzoeksresultaten zal de NLP-markt naar verwachting met 20% groeien in de periode tot 2026. Dit geeft aan dat de toepassingen en het gebruik van NLP-technologieën naar verwachting aanzienlijk zullen toenemen in de komende jaren. De groei in de NLP-markt wordt gedreven door verschillende factoren, zoals de toenemende interesse van bedrijven om inzicht te krijgen in consumentengedrag en de noodzaak om grote hoeveelheden gegevens te analyseren om concurrentievoordeel te behalen.

Op basis van een recent onderzoek van Stanford University, heeft Google’s NLP AI model een begrip dat gelijk is aan dat van een gemiddelde middelbare scholier.

Het recente onderzoek van Stanford University heeft interessante bevindingen opgeleverd op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dit onderzoek betreft met name Google’s Natural Language Processing (NLP) AI model. NLP is de technologie die computers in staat stelt menselijke taal te begrijpen en te interpreteren. Volgens de resultaten van dit onderzoek heeft Google’s NLP AI model een begrip dat vergelijkbaar is met dat van een gemiddelde middelbare scholier. Dit houdt in dat deze AI, op basis van het begrip van taal en informatieverwerking, op hetzelfde niveau kan functioneren als een leerling in de middelbare school. Het is fascinerend om te zien hoe snel de technologie evolueert, nietwaar? Met deze ontwikkelingen kunnen we verwachten dat AI in de nabije toekomst complexere menselijke taken zal kunnen uitvoeren. U zult wellicht benieuwd zijn hoe dit van invloed zal zijn op ons dagelijks leven en werk.

Volgens Allied Market Research zal de cloudgebaseerde segmentatie van de wereldwijde Natural Language Processing-markt naar verwachting de hoogste groei vertonen met een CAGR van 23,6% tijdens de prognoseperiode 2016-2022.

Allied Market Research voorspelt dat de cloudgebaseerde segmentatie van de wereldwijde markt voor Natural Language Processing (NLP) het meest zal groeien in de periode tussen 2016 en 2022. NLP is een tak van kunstmatige intelligentie die zich richt op de communicatie tussen computers en menselijke (natuurlijke) talen. Als deze voorspelling correct is, dan zal dit segment van de markt elk jaar met 23,6% groeien, een maat bekend als de samengestelde jaarlijkse groei (in het Engels: Compound Annual Growth Rate of CAGR). Die aanzienlijke jaarlijkse groeipercentage toont aan dat er veel potentie is in dit specifieke deel van de markt. Bedrijven en investeerders kunnen dit zien als een aantrekkelijke opportuniteit.

Volgens een rapport van ResearchAndMarkets.com zal de wereldwijde markt voor NLP tegen 2025 naar verwachting een waarde van $43,3 miljard bereiken.

Volgens een recent rapport van ResearchAndMarkets.com is de verwachting dat de wereldwijde markt voor Natural Language Processing (NLP), oftewel natuurlijke taalverwerking, in het jaar 2025 een indrukwekkende waarde van $43,3 miljard zal bereiken. Wat betekent dit voor u? Dit betekent dat dit veld, dat op dit moment al flink groeit, in de komende jaren naar verwachting nog krachtiger zal expanden. Natuurlijke taalverwerking is een vorm van kunstmatige intelligentie die zich richt op de interactie tussen computers en menselijk (natuurlijk) taalgebruik, en het wordt toegepast in vele industrieën. De indrukwekkende groeiprognose onderstreept het toenemend belang en de waarde die aan deze technologie wordt toegekend.

IDC voorspelt dat 75% van de zakelijke toepassingen NLP en spraakherkenning zal gebruiken tegen het einde van 2022.

De statistiek van IDC, een gerenommeerd marktonderzoeksbureau, voorspelt dat tegen het einde van 2022 maar liefst 75% van de zakelijke toepassingen Natuurlijke Taalverwerking (NLP) en spraakherkenning zal gebruiken. Dus wat betekent dit voor u? Natuurlijke Taalverwerking is een vorm van kunstmatige intelligentie die computers en machines helpt menselijke taal te begrijpen en te interpreteren. Spraakherkenning daarentegen is technologie die gesproken taal omzet in geschreven tekst. De voorspelling suggereert dat het merendeel van de zakelijke toepassingen zich in rap tempo ontwikkelt en steeds geavanceerdere technologieën integreert om efficiëntie te verhogen en taken te automatiseren. Dit betekent dat de manier waarop we zaken doen drastisch kan veranderen, met meer nadruk op geautomatiseerde systemen en digitale interactie.

Referenties

0. – https://www.businesswire.com

1. – https://www.signifyresearch.net

2. – https://www.alliedmarketresearch.com

3. – https://www.researchandmarkets.com

4. – https://www.idc.com

5. – https://www.prnewswire.com

6. – https://ai.stanford.edu

7. – https://www.marketresearchfuture.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:50.

Inhoudsopgave