a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Olieradiator: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 olieradiatoren op de markt, zorgvuldig getest en geselecteerd voor jou in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Stahlmann Olieradiator

Stahlmann Olieradiator
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Olieradiator

Dreo Olieradiator
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Olieradiator

De’Longhi Olieradiator
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Olieradiator

De’Longhi Olieradiator
★★★★★

Unser Favorit: Stahlmann Olieradiator

Stahlmann Olieradiator
★★★★★

Unser Favorit: Midea Olieradiator

Midea Olieradiator
★★★★★

Unser Favorit: Kemndln Olieradiator

Kemndln Olieradiator
★★★★★

Unser Favorit: Hjz Olieradiator

Hjz Olieradiator
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Olieradiator

Kesser Olieradiator
★★★★★

Als de koude maanden naderen, is het de hoogste tijd om na te denken over hoe je je woning op de meest efficiënte manier kunt verwarmen. Het kiezen van de juiste verwarmingsbron kan een lastige taak zijn, vooral als het gaat om het vinden van een balans tussen kosten, functionaliteit en energie-efficiëntie. Daarom hebben we de nieuwste onderzoeken doorgelicht om jou een overzicht te geven van de 10 beste olieradiatoren op de markt. Laat je leiden door deze recensie en ontdek welk apparaat het beste bij jouw specifieke behoeften en budget past.

Een olie radiator is een soort draagbare verwarming die je gemakkelijk kunt gebruiken om specifieke ruimtes in je huis warm te houden. Deze radiatoren zijn gevuld met diathermische olie die opwarmt als je het apparaat aanzet. De olie in de radiator kan de warmte lang vasthouden, zelfs nadat het apparaat is uitgeschakeld, waardoor je in een comfortabel en aangename omgeving kunt genieten. Het is eenvoudig te bedienen, energie-effectief en veilig voor thuisgebruik.

Check Uit

Onze favoriet #1

Stahlmann Olieradiator

Stahlmann Olieradiator

Waarom we het gekozen hebben

De STAHLMANN olieradiator is een energiezuinige verwarmingsoptie, ideaal voor ruimtes tot 40 m² dankzij zijn 2000W vermogen. Het apparaat beschikt over goede warmte-isolerende eigenschappen, waardoor je kunt genieten van aangename warmte en tegelijkertijd energie bespaart. Het bevat drie verwarmingsniveaus en een thermostaatregelaar waarmee je eenvoudig en intuïtief de gewenste kamertemperatuur kunt instellen. Het is stil in gebruik en stoot geen storende tocht uit, wat het ideaal maakt voor mensen met allergieën. De olieradiator is veilig dankzij de ingebouwde kantelbeveiliging en bijzonder handzaam door de vier wielen en compacte afmetingen. Met een gewicht van 8,5 kg en afmetingen van 37,5 cm x 25 cm x 63 cm, kan je deze moeiteloos verplaatsen naar waar je maar wilt.

 • Voordeel 1: Energiebesparend en Duurzaam: De unieke kenmerken van de STAHLMANN Olieradiator stelt het in staat om energiebesparend te verwarmen tot 40 m². Het gebruikt een stookolie met zeer goede warmte-isolerende eigenschappen, waardoor het extreem energiezuinig en duurzaam is.
 • Voordeel 2: Flexibele Temperatuurinstellingen: Deze radiator wordt geleverd met een thermostaat en 3 verwarmingsniveaus. Hierdoor kun je de gewenste kamertemperatuur moeiteloos instellen en het verwarmingsvermogen naar wens aanpassen.
 • Voordeel 3: Allergie-Vriendelijk en Veilig: De STAHLMANN Olieradiator werkt vrijwel geluidloos en stoot geen storende tocht uit. Hierdoor is het ideaal voor mensen met allergieën, omdat er geen stof wordt opgewerveld. Het wordt bovendien gekenmerkt door zijn veiligheid dankzij de ingebouwde kantelbeveiliging.
 • Voordeel 4: Draagbaar en Compact: Dankzij de vier ingebouwde wielen en compacte afmetingen is deze radiator zeer mobiel. Je kunt het eenvoudig van kamer naar kamer verplaatsen, waardoor het een overal-inzetbaar verwarmingsoplossing is.
 • Voordeel 5: Krachtig Vermogen: Met een kracht van 2000 watt kan deze radiator efficiënt ruimtes tot 40 m² verwarmen. Zo blijft je woning op koude dagen aangenaam warm.
 • Nadeel 1: De STAHLMANN Olieradiator is alleen optimaal bruikbaar voor ruimtes tot 40 m². Als je een ruimte hebt die groter is dan deze afmeting, zal de radiator mogelijk niet het hele gebied effectief kunnen verwarmen.
 • Nadeel 2: Het product heeft een gewicht van 8,5 kg. Ondanks dat de radiator wielen heeft, kan dit gewicht het nog steeds lastig maken om het apparaat regelmatig te verplaatsen, vooral op tapijten of over drempels.
 • Nadeel 3: Hoewel de radiator een ingebouwde thermostaat en 3 verwarmingsstanden heeft, kan deze beperkte instellingsopties hebben in vergelijking met andere radiatoren die meer instelbare standen en geavanceerdere thermostaatfuncties bieden.
 • Nadeel 4: De STAHLMANN Olieradiator staat op wielen. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, want als de radiator per ongeluk wordt aangestoten of geduwd, kan hij gemakkelijk bewegen of zelfs omvallen, ondanks de ingebouwde kantelbeveiliging.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de radiator vrij stil is in gebruik, betekent dit niet dat hij volledig geluidloos is. Het kan nog steeds enig geluid produceren, wat storend kan zijn als je gevoelig bent voor zelfs lichte geluiden, vooral tijdens de nacht.

Onze favoriet #2

Dreo Olieradiator

Dreo Olieradiator

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo Olieradiator is een efficiënte en veilige verwarmingsoptie voor je hele huis. Met zijn krachtige 2000W vermogen en 9 geavanceerde lamellen biedt deze radiator snelle, stille en gelijkmatige warmte. Bijzonder veilig is de drievoudige oververhittingsbeveiliging, brandveilige stekker en kantelbeveiliging. Het apparaat biedt een eco-modus aan zodat je je ideale temperatuur kunt instellen en temperatuurschommelingen kunt elimineren, voor ongeëvenaard comfort. De radiator is ook energiezuinig, met aanpasbare modi om je energieverbruik te optimaliseren. Tevens is deze ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid, met een groot LED-display, touchscreen en afstandsbediening. De radiator is makkelijk verplaatsbaar door de grote wielen en handvaten, plus extra functies zoals kinderbeveiliging, dempen en schermuitschakeling. Met de 24-uurs timer kun je genieten van voorverwarmd comfort op het moment dat het jou het beste uitkomt.

 • Voordeel 1: Superieure Warmteafgifte: Met 2000W is de Dreo olieradiator in staat om snel en stil te verwarmen, waardoor je huis efficiënt wordt verwarmd. De 9 geavanceerde lamellen bieden een topprestatie in warmteafgifte, overtreffend de concurrentie met 39,49%.
 • Voordeel 2: Biedt Veilige Warmte: Je kunt er vanuit gaan dat je huisveilig is met de drievoudige oververhittingsbeveiliging en het vuurvaste materiaal van de Dreo olieradiator. Extra functies zoals de kantelbeveiliging en een brandveilige stekker geven extra vredige veiligheid.
 • Voordeel 3: Biedt Gepersonaliseerde Comfort: Met de eco-modus kun je jouw ideale temperatuur instellen. De Dreo olieradiator’s nauwkeurige sensor en intelligente algoritmen zorgen voor een gelijkmatige warmte en elimineren temperatuurschommelingen. Of je nu in de slaapkamer, kantoor of woonkamer bent, je kunt overal genieten van je comfort.
 • Voordeel 4: Energie-efficiënt: Je kunt kiezen tussen de 800W/1200W/2000W modi en de eco-modus voor een energiegebruik dat op maat is gemaakt voor jou. De Dreo olieradiator optimaliseert het energieverbruik in real-time, waardoor je kunt redden op je energierekeningen.
 • Voordeel 5: Gebruiksvriendelijk Ontwerp: Met het grote LED-display, touchscreen en de afstandsbediening is deze olieradiator gemakkelijk te bedienen. De Dreo olieradiator is ook gemakkelijk te verplaatsen door de grote wielen en handgrepen. Het is voorzien van een kinderslot, een dempfunctie en een schermuitschakeling, waardoor het geschikt is voor thuisgebruik. Met een 24-uurs timer kun je ook nog eens genieten van voorverwarmd comfort.
 • nadeel 1: Hoewel de Dreo olieradiator met zijn 2000 W snel opwarmt, kan dit mogelijk een hoog energieverbruik betekenen als je de verwarming constant op de maximale instelling gebruikt. Dit kan resulteren in hogere elektriciteitsrekeningen.
 • nadeel 2: De eco-modus laat je je ideale temperatuur instellen, maar er wordt niet vermeld hoe efficiënt de verwarming werkt in deze modus. Dit kan een probleem zijn als je op zoek bent naar energiebesparing en de eco-modus niet aan je verwachtingen voldoet.
 • nadeel 3: Terwijl de radiator gemakkelijk door het huis te verplaatsen is, door de wieltjes en handgrepen, wordt er niet vermeld hoe zwaar het product is, hetgeen het verplaatsen ervan zou kunnen bemoeilijken.
 • nadeel 4: Je moet vertrouwen op het grote LED-display, het touchscreen of de afstandsbediening om de instellingen van de radiator te wijzigen. Dit kunnen te veel bedieningsmethodes zijn en kan je in verwarring brengen. Bovendien, als een van deze elementen niet goed functioneert, wordt het moeilijker om de verwarming naar wens aan te passen.
 • nadeel 5: Hoewel de beschrijving kinderbeveiliging en schermuitschakeling benoemt, worden er geen details gegeven over hoe deze functies daadwerkelijk werken. Dit zijn belangrijke veiligheidsaspecten, vooral als je kinderen of huisdieren thuis hebt. Het zou fijn zijn om te weten hoe robuust deze beveiligingsmaatregelen zijn.

Onze favoriet #3

De’Longhi Olieradiator

De’Longhi Olieradiator

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Olieradiator is een prachtig apparaat dat zorgt voor langdurige en gelijkmatige opwarming van ruimtes tot 75 m3. Deze radiator werkt geruisloos en zorgt voor een gelijkmatische verdeling van warmte in jouw ruimte. Met de handige regel- en draaiknoppen stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in en beheer je gemakkelijk de vermogensinstellingen. Daarnaast beschikt het over een unieke energiefunctie die energieverbruik maximaliseert door continue warmtestijging tot het bereiken van de gewenste temperatuur, waardoor je sneller en goedkoper een warm huis krijgt. Bovendien is de eenheid dankzij de ingebouwde vouwwielen eenvoudig te vervoeren.

 • Voordeel 1: De De’Longhi Olieradiator beschikt over 9 elementen en een vermogen van 2000 W, verdeeld over 3 vermogensniveaus. Dit zorgt voor een snelle en effectieve verwarming, die je naar behoefte kan aanpassen.
 • Voordeel 2: De vernieuwde batterijontwerp van deze radiator maximaliseert het stralingsoppervlak, wat leidt tot een optimale warmte-uitwisseling en efficiëntie. Dit betekent dat je ruimte sneller verwarmd wordt, terwijl de radiator energiezuinig blijft.
 • Voordeel 3: Het product heeft een unique eigenschap genaamd Echte Energie. Het benut 100% van zijn nominale vermogen zonder de veiligheidsgrenzen van de oppervlaktetemperatuur te overschrijden. Hierdoor bereikt de kamer snel de gewenste temperatuur, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over veiligheid.
 • Voordeel 4: De instelbare kamerthermostaat zorgt voor een automatische instelling en behoud van de gewenste temperatuur. Veiligheid is eveneens gegarandeerd dankzij de veiligheidsthermostaat en vorstbeschermingsfunctie, waardoor je zorgeloos kunt genieten van de warmte.
 • Voordeel 5: Praktischheid wordt gerealiseerd met voorgemonteerde wielen voor eenvoudig transport van de ene kamer naar de andere. De aanwezigheid van een voorste handgreep en een kabelhaspel maakt het verplaatsen en opslaan van de radiator een fluitje van een cent.
 • Nadeel 1: Het De’Longhi Olieradiator is een vrij groot apparaat met 9 elementen, wat betekent dat het mogelijk veel ruimte in huis inneemt.
 • Nadeel 2: Hoewel de radiator wielen heeft voor eenvoudige verplaatsing, kan deze vanwege zijn gewicht en grootte toch lastig te verplaatsen zijn, vooral voor mensen die misschien niet zo sterk zijn.
 • Nadeel 3: Het apparaat gebruikt 100% van zijn nominale vermogen, wat zeer efficiënt is in termen van verwarming, maar betekent dat het mogelijk veel energie verbruikt. Dit kan leiden tot hogere elektriciteitsrekeningen.
 • Nadeel 4: Het product is uitgerust met een vooraf ingestelde kamerthermostaat, wat handig kan zijn, maar het kan zijn dat je niet altijd de gewenste temperatuur bereikt die je wilt, vooral als je in een oud huis woont met een slechte isolatie.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de olieradiator voorzien is van een vorstbeschermingsfunctie, kan deze niet buiten worden gebruikt of in onverwarmde ruimtes, omdat de efficiëntie van de radiator direct is gerelateerd aan de omgevingstemperatuur en de grootte van de kamer.

Onze favoriet #4

De’Longhi Olieradiator

De’Longhi Olieradiator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Olieradiator is een efficiënte verwarmer voor je ruimte. Deze 2000W radiator, gemaakt van 9 elementen, is uitgerust met drie vermogensniveaus voor flexibiliteit in verwarmingsbehoeften. Dankzij het nieuwe batterijontwerp kan het stralingsoppervlak worden vergroot voor maximale warmte-uitwisseling en efficiëntie. Praktisch en veilig, het gebruikt 100% van zijn vermogen zonder de veiligheidsgrens van de oppervlaktetemperatuur te overschrijden voor een snelle opwarming. Een instelbare kamerthermostaat automatiseert de temperatuurregeling voor comfort en het bevat extra functies zoals een veiligheidsthermostaat en vorstbescherming. Het is ook ontworpen voor gemak met voorgemonteerde wielen en een voorste handgreep voor eenvoudig transport, en een kabelhaspel om je ruimte netjes te houden.

 • Voordeel 1: De De’Longhi Olieradiator beschikt over 9 elementen en een vermogen van 2000 W, verdeeld over 3 vermogensniveaus. Dit zorgt voor een snelle en effectieve verwarming, die je naar behoefte kan aanpassen.
 • Voordeel 2: De vernieuwde batterijontwerp van deze radiator maximaliseert het stralingsoppervlak, wat leidt tot een optimale warmte-uitwisseling en efficiëntie. Dit betekent dat je ruimte sneller verwarmd wordt, terwijl de radiator energiezuinig blijft.
 • Voordeel 3: Het product heeft een unique eigenschap genaamd Echte Energie. Het benut 100% van zijn nominale vermogen zonder de veiligheidsgrenzen van de oppervlaktetemperatuur te overschrijden. Hierdoor bereikt de kamer snel de gewenste temperatuur, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over veiligheid.
 • Voordeel 4: De instelbare kamerthermostaat zorgt voor een automatische instelling en behoud van de gewenste temperatuur. Veiligheid is eveneens gegarandeerd dankzij de veiligheidsthermostaat en vorstbeschermingsfunctie, waardoor je zorgeloos kunt genieten van de warmte.
 • Voordeel 5: Praktischheid wordt gerealiseerd met voorgemonteerde wielen voor eenvoudig transport van de ene kamer naar de andere. De aanwezigheid van een voorste handgreep en een kabelhaspel maakt het verplaatsen en opslaan van de radiator een fluitje van een cent.
 • Nadeel 1: Het De’Longhi Olieradiator is een vrij groot apparaat met 9 elementen, wat betekent dat het mogelijk veel ruimte in huis inneemt.
 • Nadeel 2: Hoewel de radiator wielen heeft voor eenvoudige verplaatsing, kan deze vanwege zijn gewicht en grootte toch lastig te verplaatsen zijn, vooral voor mensen die misschien niet zo sterk zijn.
 • Nadeel 3: Het apparaat gebruikt 100% van zijn nominale vermogen, wat zeer efficiënt is in termen van verwarming, maar betekent dat het mogelijk veel energie verbruikt. Dit kan leiden tot hogere elektriciteitsrekeningen.
 • Nadeel 4: Het product is uitgerust met een vooraf ingestelde kamerthermostaat, wat handig kan zijn, maar het kan zijn dat je niet altijd de gewenste temperatuur bereikt die je wilt, vooral als je in een oud huis woont met een slechte isolatie.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de olieradiator voorzien is van een vorstbeschermingsfunctie, kan deze niet buiten worden gebruikt of in onverwarmde ruimtes, omdat de efficiëntie van de radiator direct is gerelateerd aan de omgevingstemperatuur en de grootte van de kamer.

Onze favoriet #5

Stahlmann Olieradiator

Stahlmann Olieradiator

Waarom we het gekozen hebben

De STAHLMANN olieradiator is een energiezuinige en duurzame verwarmingsoplossing, speciaal ontworpen om ruimtes tot 30 m² te verwarmen met een vermogen van 1500 W. Dit toestel beschikt over een thermostaat en drie verwarmingsniveaus waarmee je eenvoudig en intuïtief de gewenste kamertemperatuur kunt instellen. Daarnaast is deze radiator bijzonder geluidloos en produceert hij geen storende tocht, waardoor hij uiterst geschikt is voor mensen met een allergie aangezien er geen stof wordt opgewerveld. Dankzij de vier ingebouwde wielen en compacte afmetingen van 31,5 cm x 25 cm x 63 cm, is de STAHLMANN olieradiator zeer mobiel en gemakkelijk te verplaatsen. Met een gewicht van 7 kg en de ingebouwde kantelbeveiliging, biedt hij veiligheid in elk interieur.

 • Voordeel 1: Energiebesparing en duurzaamheid: De STAHLMANN olieradiator gebruikt stookolie met zeer goede warmte-isolerende eigenschappen. Dit maakt dat hij uiterst energiebesparend en duurzaam is.
 • Voordeel 2: Thermostaat en verwarmingsniveaus: De radiator is uitgerust met een thermostaatregelaar om eenvoudig de gewenste kamertemperatuur in te stellen. Bovendien zijn er 3 verwarmingsniveaus te kiezen, wat het verwarmingsvermogen flexibel maakt.
 • Voordeel 3: Veilig en allergievriendelijk: De STAHLMANN radiator werkt geruisloos en geeft geen storende tocht af. Dit maakt het apparaat ideaal voor mensen met een allergie aangezien er geen stof wordt opgewerveld. Extra veilig is de ingebouwde kantelbeveiliging.
 • Voordeel 4: Mobiliteit: De olieradiator is uitgerust met vier ingebouwde wielen en is compact qua formaat. Dit maakt het apparaat zeer mobiel en eenvoudig te gebruiken in verschillende ruimtes.
 • Voordeel 5: Krachtig vermogen: Ondanks zijn compacte formaat, heeft de STAHLMANN olieradiator een vermogen van 1500 watt, waardoor deze krachtig genoeg is om ruimtes tot 30 m² te verwarmen.
 • nadeel 1: De STAHLMANN olieradiator is slechts geschikt voor kleine ruimtes tot 30 m². Als je een grotere ruimte wilt verwarmen, is deze radiator niet voldoende en zou je meer dan één exemplaar nodig hebben.
 • nadeel 2: Hoewel het product drie verwarmingsniveaus biedt, kan dit beperkend zijn als je op zoek bent naar een radiator met meer flexibele temperatuurinstellingen.
 • nadeel 3: Ondanks dat de radiator mobiel en compact is, weegt hij toch 7 kg. Dit kan het iets moeilijker maken om hem te verplaatsen, vooral als je fysieke problemen hebt.
 • nadeel 4: Hoewel de olieradiator is uitgerust met vier wielen voor mobiliteit, moeten we rekening houden met mogelijke stabiliteitsproblemen. Door de wielen kan de radiator mogelijk gemakkelijker omvallen, ondanks de ingebouwde kantelbeveiliging.
 • nadeel 5: Hoewel de olieradiator van STAHLMANN optimaal is voor mensen met een allergie, wordt er in de productbeschrijving niet gesproken over andere gezondheids- en veiligheidsfuncties, zoals oververhittingsbeveiliging. Dit kan een zorg zijn voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #6

Midea Olieradiator

Midea Olieradiator

Waarom we het gekozen hebben

De Midea olieradiator is een elegante en eenvoudig te bedienen verwarmingsoplossing, voorzien van een sierlijke LED-knop en gebruiksvriendelijke draaiknop. Je kunt het in diverse ruimtes plaatsen, zoals je woonkamer, slaapkamer of studeerkamer, dankzij het krachtige 9-fin systeem dat olie als warmteopslagmedium gebruikt voor snelle en gelijkmatige verwarming. Deze radiator biedt dubbele veiligheid met een kantelbeveiligingsfunctie en oververhittingsbeveiliging, die de stroom automatisch uitschakelen in geval van een val of oververhitting. Verder is het toestel gebruiksvriendelijk en draagbaar, met slechts één knop voor alle functies en een handvat en wielen voor gemakkelijk transport en plaatsing. Bovendien zorgt het voor flexibele verwarming met drie verschillende warmtestanden (800 W, 1200 W en 2000 W), en functioneert het geluidloos, perfect voor koele lenteavonden, koude herfstochtenden en ijzige winternachten.

 • Voordeel 1: Elegant en eenvoudig ontwerp – De Midea olieradiator heeft een elegant ontwerp met een ronde LED-knop en een draaiknop voor eenvoudige bediening, wat je interieur een vleugje stijl geeft en tegelijkertijd voor een duidelijke bediening zorgt.
 • Voordeel 2: Flexibele plaatsing en gebruik – Je kunt deze olieradiator in verschillende ruimtes plaatsen zoals de woonkamer, slaapkamer, studeerkamer of garage. Het 9-fin radiator systeem gebruikt olie als een opslagmedium dat snel opwarmt en de warmte in de kamer gelijkmatig afgeeft, zelfs als de stroom voor een langere tijd is uitgeschakeld.
 • Voordeel 3: Dubbele veiligheidsfuncties – Met een kantelbeveiligingsfunctie en oververhittingsbeveiliging, wordt de stroom van de Midea olieradiator automatisch uitgeschakeld in geval van een val of oververhitting, wat jou extra gemoedsrust geeft.
 • Voordeel 4: Gebruiksvriendelijk en draagbaar – Alle functies van de verwarming kan je bedienen met slechts één knop. Het is bovendien eenvoudig te vervoeren met behulp van een handvat en wielen, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen naar verschillende kamers in je huis.
 • Voordeel 5: Geluidsarm en aanpasbare verwarming – De Midea olieradiator heeft 3 verschillende warmtestanden (800W, 1200W en 2000W), zodat je kunt blijven genieten van de juiste temperatuur op koele lenteavonden, koude herfstochtenden en ijzige winternachten, alles met minimale geluidsoverlast.
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat een eenvoudige en duidelijke bediening heeft met een draaiknop en LED-knop, zou je het gebrek aan digitale of programmeerbare thermostaat als een nadeel kunnen ervaren, aangezien dit meer precisie zou kunnen bieden bij het instellen van de gewenste temperatuur.
 • Nadeel 2: De Midea olieradiator gebruikt olie als warmteopslagmedium. Dit houdt in dat het tijd kost om de olie op te warmen voordat de radiator effectief begint te verwarmen, wat niet ideaal is als je snel een ruimte wilt opwarmen.
 • Nadeel 3: Hoewel de verwarming draagbaar is met een handvat en wielen, kan het feit dat deze radiator olie bevat het moeilijk maken om te bewegen wanneer de olie heet is. Dit kan een mogelijke beperking zijn als je de radiator vaak wil verplaatsen tussen verschillende kamers.
 • Nadeel 4: De Midea olieradiator heeft een stille werking, maar de warmte wordt mogelijk niet even snel verdeeld als bij een ventilatorverwarming. Dit kan ook betekenen dat de kamer langer duren om volledig op te warmen, wat mogelijk minder efficient is in termen van energieverbruik.
 • Nadeel 5: Daarnaast is deze verwarming maar beperkt instelbaar met drie verschillende warmtestanden (800W, 1200W en 2000W). Dit beperkt de mogelijkheid om de gewenste temperatuur in te stellen, wat leidt tot ofwel oververhitting ofwel niet voldoende verwarmen van de ruimte.

Onze favoriet #7

Kemndln Olieradiator

Kemndln Olieradiator

Waarom we het gekozen hebben

De Kemndln Olieradiator is een comfortabele en efficiënte oplossing voor het verwarmen van je huis. Met de 15 olie gevulde verwarmingsvinnen en 3 warmte-instellingen kun je makkelijk de juiste temperatuur instellen voor verschillende kamers. De verwarming is krachtig genoeg om de slaapkamer, het kantoor, de garage of de badkamer effectief en continu te verwarmen. Extra pluspunten zijn de moderne veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging, kantelbeveiliging en vlamvertragende materialen die brand voorkomen. De bediening is eenvoudig met twee schakelaars om de temperatuur en het vermogen aan te passen. Met de vier 360° draaiende rubberen wielen is de radiator makkelijk te verplaatsen. Het product wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 3 jaar en heeft een gewicht van 12,7 kg.

 • Voordeel 1: Comfortabele verwarming, aangezien de Kemndln olie-radiator snel een warme sfeer in jouw huis creëert. Met de 3 verwarmingsinstellingen en de thermostaat kun je de temperatuur gemakkelijk aanpassen aan verschillende ruimtes, wat hem ideaal maakt voor het verwarmen van de slaapkamer, het kantoor, de garage en de badkamer.
 • Voordeel 2: Efficiënte verwarming, dankzij de 15 met olie gevulde verwarmingsvinnen die een groter luchtcontactoppervlak hebben voor maximale verwarming van de ruimte. Elke vin heeft 5 oliedistributiekanalen voor snellere en efficiëntere verwarming dan de meeste andere olie-radiatoren en verwarmers.
 • Voordeel 3: Veilig in gebruik, aangezien de radiator ingebouwde beveiliging tegen oververhitting en kantelbeveiliging met automatische uitschakeling heeft. Dit zorgt ervoor dat het apparaat direct uitschakelt in geval van een onveilige situatie. De vlamvertragende materialen in het apparaat beschermen ook tegen mogelijke brandgevaren.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk te bedienen, dankzij de twee schakelaars waarmee je in een handomdraai de temperatuur kunt regelen en het vermogen kunt kiezen.
 • Voordeel 5: De Kemndln olie-radiator heeft een doordacht ontwerp dat zowel functioneel als veilig is. De behuizing is ontworpen om de warmteoverdrachtsolie te isoleren en te voorkomen dat je je verbrandt bij het aanraken van de radiator. De radiator is ook voorzien van 4 x 360° harde rubberen rollen voor gemakkelijke mobiliteit.
 • Nadeel 1: De Kemndln Olieradiator vereist constante temperatuur- en krachtaanpassingen door middel van twee schakelaars. Voor sommige mensen kan dit als ongemakkelijk worden ervaren en minder gebruiksvriendelijk zijn, vooral als je op zoek bent naar een set-it-and-forget-it verwarmingsoptie.
 • Nadeel 2: Ondanks de veiligheidsfuncties is de radiator gevuld met warmteoverdrachtsolie. Hoewel de behuizing is ontworpen om brandwonden te voorkomen, kan er nog steeds een risico bestaan voor kinderen en huisdieren die per ongeluk met de radiator in aanraking zouden kunnen komen.
 • Nadeel 3: Deze olieradiator heeft een productgewicht van 12,7 kg. Dit kan het lastig maken om hem te verplaatsen, zelfs met de 4×360° hard rubberen rollen, vooral voor mensen die moeite hebben met zware voorwerpen.
 • Nadeel 4: Bij minder goed geïsoleerde of grotere ruimtes zou de radiator mogelijk niet de hele ruimte effectief kunnen verwarmen, gezien de bovengrens van zijn energievermogen op 2000W ligt. Dit kan betekenen dat je mogelijk extra verwarmingsoplossingen nodig hebt voor die specifieke ruimtes in je woning.
 • Nadeel 5: Hoewel de radiator een IPX4 waterdichtheidsrating heeft, wat hem beschermt tegen opspattend water, betekent dit nog steeds niet dat hij volledig waterdicht is. Daardoor is er nood aan extra voorzichtigheid bij het plaatsen in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Onze favoriet #8

Hjz Olieradiator

Hjz Olieradiator

Waarom we het gekozen hebben

De HJZ Olieradiator is een krachtige verwarmingstoestel met een vermogen van 2000 W en 9 verwarmingsribben, wat een snelle en efficiënte warmteverspreiding mogelijk maakt. Het toestel is zowel via wifi/app als via een meegeleverde afstandsbediening bedienbaar, waardoor je met gemak de perfecte temperatuur kunt instellen. Nog een groot pluspunt is de energie-efficiënte werking; de thermostaat schakelt de radiator uit zodra jouw ingestelde temperatuur bereikt is. De radiator heeft 3 modi – eco-, comfort- en anti-vorstmodus – en een timer waarmee je de verwarming tot 24 uur kunt programmeren. Dankzij de oververhittingsbeveiliging, kantelbeveiliging en kinderbeveiligingsfunctie is het gebruik veilig. En last but not least, je kunt de radiator makkelijk verplaatsen naar de ruimte waar je hem nodig hebt dankzij de wielen aan de poten.

 • Voordeel 1: De Olieradiator van HJZ beschikt over wifi/app-bediening, een led-display, en een touch-bedieningspaneel, waarmee je in staat bent om de radiator moeiteloos en intuïtief te bedienen.
 • Voordeel 2: Met de geïntegreerde energie-efficiënte thermostaat kun je de perfecte temperatuur instellen. Hierdoor schakelt de radiator uit bij het bereiken van de gewenste temperatuur, wat verwarmingskosten en energie bespaart.
 • Voordeel 3: Met 3 verschillende modi, namelijk eco-modus, comfortmodus en anti-vorstmodus, en een 24-uurs timerfunctie kan je de verwarming programmeren volgens jouw specifieke behoeften.
 • Voordeel 4: De veiligheidsfunctie van de radiator omvat ingebouwde oververhittingsbeveiliging, kantelbeveiliging en kinderbeveiligingsfunctie. Deze zorgen ervoor dat de radiator in onveilige situaties direct uitschakelt, wat voor extra veiligheid zorgt in jouw woning.
 • Voordeel 5: De radiator is gemakkelijk verplaatsbaar dankzij de wielen aan de poten. Of het nu de slaapkamer, woonkamer of werkkamer betreft, je kan meerdere ruimtes verwarmen met slechts één apparaat en de temperatuur regelen naar wens.
 • Nadeel 1: Ondanks de claim van energie-efficiëntie kan de olie radiator nog steeds hoger verbruik hebben vergeleken met andere verwarmingstechnologieën. Deze modellen maken gebruik van elektriciteit om de olie te verwarmen, wat een energie-intensiever proces kan zijn.
 • Nadeel 2: In de beschrijving wordt vermeld dat je de verwarming van 1 tot 24 uur kunt programmeren voor in- of uitschakelen, maar je kunt geen specifieke tijd instellen om hem in of uit te schakelen. Dit kan beperkingen geven qua planning en energiebeheer.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat gemakkelijk te verplaatsen is dankzij de wielen, kan het gewicht van de olie in de radiator het apparaat nog steeds lastig te verplaatsen maken voor sommige gebruikers, vooral als het volledig gevuld is.
 • Nadeel 4: Er is geen vermelding van een energieklasse of efficiciëntie score. Dit is vaak een indicatie van hoe goed het apparaat presteert in vergelijking met andere apparaten op de markt en kan invloed hebben op het verbruik en de kosten op lange termijn.
 • Nadeel 5: Hoewel er meerdere beveiligingsfuncties zijn, zoals oververhittingsbeveiliging, kantelbeveiliging en kinderbeveiliging, is er geen vermelding van een automatische uitschakelfunctie na een bepaalde periode van inactiviteit. Dit kan leiden tot onnodig energieverbruik als de verwarming aan blijft staan terwijl er niemand thuis is.

Onze favoriet #9

Kesser Olieradiator

Kesser Olieradiator

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER olieradiator is een krachtige en efficiënte ruimteverwarmer met een maximaal vermogen van 2500W, die dankzij zijn 10 ribben snel opwarmt en ruimtes tot 25m² kan verwarmen. Het kenmerkt zich door een snelle opwarmingstijd van slechts 6 minuten, wat significant sneller is dan conventionele olieradiatoren. Deze staande verwarming is voorzien van een afstandsbediening, een Smart Home-app en een LED-display voor gemakkelijke bediening en regulering van de instellingen, zoals de ingestelde temperatuur en timer. Voor de veiligheid beschikt het over een automatische kantelbeveiligingsschakelaar en een oververhittingsschakelaar, plus een vergrendelingsoptie voor de bedieningsknoppen. De KESSER olieradiator is geschikt voor alle ruimtes en dankzij zijn geïntegreerde wielen is hij mobiel en flexibel inzetbaar, ideaal voor ruimtes die extra warmte nodig hebben of zelfs voor een vakantiehuisje. Door het speciale ontwerp verwarmt deze radiator de ruimte ook nog even nadat deze is uitgeschakeld.

 • Voordeel 1: Snelheid en kracht, de KESSER olieradiator heeft tien robuuste ribben die zorgen voor een maximaal vermogen van 2500 W. Dit leidt tot een snelle opwarming van de olie en de ruimte, zelfs tot 25 m². Het merkbare verschil in verwarming merk je al binnen 6 minuten.
 • Voordeel 2: Gemakkelijke en comfortabele bediening, dankzij de meegeleverde afstandsbediening kan je de olieradiator eenvoudig bedienen vanuit je positie. Dit wordt verder aangevuld met een Smart Home-app, waarmee je de bedrijfsparameters zoals ingestelde temperatuur en timer kunt volgen en instellen.
 • Voordeel 3: Veilig in gebruik, de radiator bevat een automatische kantelbeveiligingsschakelaar en een oververhittingsschakelaar voor veiligheid. Deze onderbreken de stroom automatisch in geval van kantelen of oververhitting. Verder bevatten de temperatuurknoppen en de radiatorinstellingen een vergrendeling om gebruik door onbevoegden en kinderen te voorkomen.
 • Voordeel 4: Weerbestendig en energiezuinig, door het speciale ontwerp blijft de kachel de ruimte verwarmen zelfs nadat deze is uitgeschakeld. De extra zijwanden zorgen voor een hogere temperatuurstabiliteit en gelijkmatige verdeling van warmte door de hele kamer.
 • Voordeel 5: Flexibel en mobiel, de olie-convector is perfect voor kamers die een krachtige warmtebron nodig hebben. Of je nu in een vakantiehuis bent of een grote garage moet verwarmen, dankzij de geïntegreerde wielen is deze olieradiator verplaatsbaar en geschikt voor alle ruimtes.
 • Hoewel de Kesser Olieradiator veel voordelen biedt zoals snel opwarmen, regelbare temperatuur via een Smart Home-app, en verbeterde veiligheidsmaatregelen, kunnen er ook enkele mogelijke nadelen worden genoemd op basis van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel de radiator is ontworpen om snel op te warmen, vanaf 6 minuten, is het nog steeds niet onmiddellijk. Dit betekent dat je mogelijk enige tijd moet wachten voordat je ruimte warm genoeg is, vooral tijdens de koudere maanden.
 • Nadeel 2: De radiator heeft een maximale capaciteit van 2500W en kan ruimtes tot 25 m² verwarmen. Dit kan een beperking zijn als je een grotere ruimte wilt verwarmen, aangezien meerdere radiatoren dan nodig kunnen zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de bediening van het apparaat via een afstandsbediening en een Smart Home-app eenvoudig lijkt, kan dit voor sommige gebruikers problematisch zijn. Voornamelijk als ze niet technologisch onderlegd zijn of geen toegang hebben tot een geschikt mobiel apparaat om de app te downloaden.
 • Nadeel 4: Hoewel het ontwerp van het product zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, moet je er wel rekening mee houden dat de warmte mogelijk verloren gaat in ruimtes met zwakke wandverwarmingen of lekkende ramen. Dit kan betekenen dat de effectiviteit van de verwarming in dergelijke omstandigheden wordt verminderd.
 • Nadeel 5: De Kesser Olieradiator, ook al is deze mobiel dankzij de geïntegreerde wielen, is nog steeds een staande verwarming. Dit betekent dat het vloeroppervlak inneemt in je kamer, wat misschien niet ideaal is als je ruimte beperkt is.

Na uitvoerig onderzoek naar de 10 beste olieradiators op de markt, kan ik concluderen dat er diverse hoogwaardige opties zijn om je huis te verwarmen. Het is belangrijk te weten dat de meest geschikte olieradiator voor jou sterk afhankelijk is van je specifieke behoeften zoals de grootte van de ruimte en je budget. Let bij de keuze ook op extra functies zoals timerinstellingen en regelbare thermostaten. Met al deze informatie in handen, ben je nu beter uitgerust om een geïnformeerde beslissing te nemen bij de aankoop van je nieuwe olieradiator. Onthoud dat een comfortabel, warm huis een investering is die de moeite waard is.

Inhoudsopgave