a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Omnichannel Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een up-to-date overzicht verwachten van de meest recente Omnichannel statistieken, die nieuwe gegevens bevatten en u helpen inzicht te krijgen in de nieuwste trends en ontwikkelingen in deze dynamische branche.

 • Bedrijven met sterke omnichannel klantenbetrokkenheidsstrategieën behouden gemiddeld 89% van hun klanten, vergeleken met 33% voor bedrijven met zwakke omnichannel strategieën.
 • 87% van de klanten denkt dat merken meer moeite moeten doen om een naadloze ervaring te bieden.
 • 50% van de consumenten verwacht dat zij dezelfde dag een koop doen als ze een omnichannel-ervaring opzetten.
 • Klanten die via meerdere kanalen winkelen hebben een 30% hogere levenslange waarde dan degenen die slechts één enkel kanaal gebruiken.
 • 71% van de shoppers die een fysieke winkel gebruiken, zoekt ook online op hun smartphone naar productinformatie.
 • 73% van de consumenten gebruikt meerdere kanalen tijdens hun winkelreis.
 • 62% van de bedrijven ziet omnichannel-klantervaring als hun sleutel tot onderscheiden competitieve activiteit.
 • Bedrijven waarvan de omnichannel-kopers meer vertegenwoordigd zijn, ervaren 80% hogere tarieven van klantbehoud jaar over jaar.
 • Omnichannel-klanten geven 10% meer online uit en 4% meer in de winkel dan single-channel klanten.
 • 23% van de shoppers zal een product kopen dat ze in de winkel beoordelen als de digitale koopervaring van het merk uitstekend is.
 • 60% van de millennials verwacht consistentie bij het omgaan met merken online en offline.
 • Omnichannel-shoppers hebben een 30% hogere levenslange waarde dan degenen die winkelen via slechts één kanaal.
 • Bedrijven met extreem sterke omnichannel engagement zien een toename van de klantbehoud met 91% jaar op jaar.

Actuele Omnichannel Statistieken

Bedrijven met sterke omnichannel klantenbetrokkenheidsstrategieën behouden gemiddeld 89% van hun klanten, vergeleken met 33% voor bedrijven met zwakke omnichannel strategieën.

Uit de genoemde statistiek blijkt dat bedrijven die solide omnichannel klantstrategieën hanteren een significant hoger klantbehoud hebben. Ze behouden gemiddeld 89% van hun klanten, wat betekent dat slechts een klein percentage (11%) overstapt naar andere bedrijven of stopt met hun producten of diensten te gebruiken. Contrastief, bedrijven die zwakke omnichannel strategieën hebben behouden slechts 33% van hun klanten, wat inhoudt dat ze een aanzienlijk hoger klantenverloop zien, met twee derde van hun klanten die besluiten weg te gaan. Als u een bedrijf heeft, onderstreept deze statistiek het belang van het implementeren of versterken van uw omnichannel klantbetrokkenheidsstrategieën om klantbehoud en -tevredenheid te verbeteren.

87% van de klanten denkt dat merken meer moeite moeten doen om een naadloze ervaring te bieden.

De statistiek die voor ons ligt, geeft aan dat een overweldigende meerderheid – namelijk 87% – van de klanten gelooft dat merken hun inspanningen moeten intensiveren om een naadloze ervaring te bieden. Dit houdt in dat klanten een consistent en stroomlijnend traject verwachten in alle interacties die zij met een merk hebben. Of het nu gaat om online winkelen, persoonlijke service of klantenservice, gebruikers willen een uniforme ervaring waarbij overgangen tussen verschillende platforms of diensten niet hindernissen vormen of resultaten in ongemak. U als merkeigenaar of marketeer moet deze statistiek beschouwen als een sterke indicatie dat uw klanten het op prijs zouden stellen als u inzet op een meer geïntegreerde en naadloze klantreis.

50% van de consumenten verwacht dat zij dezelfde dag een koop doen als ze een omnichannel-ervaring opzetten.

De statistiek stelt dat 50% van de consumenten verwacht dezelfde dag een aankoop te doen wanneer ze beginnen met een omnichannel-ervaring. Hiermee wordt bedoeld dat als consumenten verschillende kanalen gebruiken voor hun winkelbehoeften, zoals fysieke winkels, online winkels, mobiele apps of telefoonbestellingen, de helft van hen verwacht dat ze voltooien hun aankoop op dezelfde dag. Dit toont het belang van een efficiënte en naadloze integratie tussen alle beschikbare verkoopkanalen aan. Als u een retailer of een bedrijfseigenaar bent, is dit een relevante statisticus, omdat het de verwachtingen van uw klanten benadrukt bij het gebruik van meerdere kanalen voor hun aankopen. Ervoor zorgen dat hun ervaring op elk kanaal probleemloos is, kan het waarschijnlijker maken dat ze een aankoop doen.

Klanten die via meerdere kanalen winkelen hebben een 30% hogere levenslange waarde dan degenen die slechts één enkel kanaal gebruiken.

Deze statistiek betekent dat klanten die meerdere verkoopkanalen gebruiken om hun aankopen te doen, zoals de online winkel, fysieke winkel, catalogus, mobiele app, enz., over hun levensduur gemiddeld 30% meer waarde hebben voor de onderneming dan klanten die slechts één verkoopkanaal gebruiken. De ‘levenslange waarde’ verwijst naar de totale predicted inkomsten die een klant naar uw bedrijf zal brengen gedurende hun relatie met u. Het feit dat klanten die via meerdere kanalen winkelen een hogere levenslange waarde hebben, kan worden toegeschreven aan hun grotere betrokkenheid en loyaliteit. Dit betekent dat u, als bedrijfseigenaar, verkoopstrategieën zou moeten overwegen die klanten aanmoedigen om via meerdere kanalen te winkelen om de levenslange waarde en winstgevendheid van uw klanten te maximaliseren.

71% van de shoppers die een fysieke winkel gebruiken, zoekt ook online op hun smartphone naar productinformatie.

Uit de statistiek blijkt dat 71% van de shoppers die naar een fysieke winkel gaan, tegelijkertijd gebruik maakt van hun smartphone om online productinformatie op te zoeken. Dit betekent dat meer dan twee derde van de winkelende mensen de fysieke winkelervaring combineert met digitale middelen. Het kan zijn dat ze extra informatie zoeken, prijzen vergelijken, beoordelingen van anderen lezen, of zelfs kijken of het product elders goedkoper is. Deze statistiek toont aan hoe de traditionele winkelervaring steeds meer verweven raakt met digitale hulpmiddelen, met name de smartphone. Dus als u een winkelier bent, kan het belangrijk zijn om op deze trend in te spelen, door bijvoorbeeld te zorgen voor een optimale online aanwezigheid en accurate productinformatie.

73% van de consumenten gebruikt meerdere kanalen tijdens hun winkelreis.

De genoemde statistiek geeft aan dat 73% van de consumenten meerdere kanalen gebruikt tijdens hun winkelreis. Dit betekent concreet dat bijna drie op de vier consumenten bij het winkelen niet slechts één methode of platform gebruikt, maar een combinatie van verschillende. Voorbeeld: ze kunnen beginnen met het online zoeken naar productinformatie, vervolgens fysiek naar een winkel gaan om het product te zien of te proberen, en uiteindelijk het online kopen – of wellicht een andere variatie van deze stappen. Als u een detailhandelaar bent, suggereert deze statistiek dat u meer dan één kanaal moet optimaliseren om klanttevredenheid en verkoopprestaties te maximaliseren. Het benadrukt het belang van een omnichannelbenadering in de huidige detailhandel.

62% van de bedrijven ziet omnichannel-klantervaring als hun sleutel tot onderscheiden competitieve activiteit.

Deze statistiek laat zien dat 62% van de bedrijven gelooft dat een omnichannel klantenervaring cruciaal is om competitief te blijven in hun vakgebied. Dit betekent dat meer dan de helft van de bedrijven waardering heeft voor het aanleveren van een consistente en geïntegreerde ervaring voor hun klanten, ongeacht het kanaal of platform waar ze gebruik van maken. Met andere woorden, of u nu interactie heeft met het bedrijf via sociale media, een website, een fysieke winkel, of een andere vorm van communicatie, de ervaring zou uniform en naadloos moeten zijn. Uit deze statistiek kunnen we afleiden dat bedrijven die deze omnichannel benadering aannemen, zichzelf als meer concurrerend beschouwen.

Bedrijven waarvan de omnichannel-kopers meer vertegenwoordigd zijn, ervaren 80% hogere tarieven van klantbehoud jaar over jaar.

Uit de statistiek blijkt dat bedrijven waarbij omnichannel-kopers een groter deel van de klantenkring vormen, een aanzienlijk hogere klantbehoud ervaren jaar na jaar. Met een verhoging van 80% illustreert de data het voordeel van een sterke omnichannel-strategie. Als u niet bekend bent met de term, refereert ‘omnichannel’ aan een multikanaal verkoopbenadering dat de klant een naadloze winkelervaring biedt, of ze nu online winkelen vanaf een desktop of mobiel apparaat, of in een fysieke winkel zijn. Klanten die op deze manier bij een bedrijf winkelen, blijken dus aanzienlijk trouwer te zijn. Deze loyaliteit leidt tot een hoger klantbehoud, wat betekent dat er minder klanten het bedrijf verlaten van jaar tot jaar. Dit is een zeer waardevolle situatie voor elk bedrijf, omdat het behouden van bestaande klanten vaak goedkoper is dan het aantrekken van nieuwe.

Omnichannel-klanten geven 10% meer online uit en 4% meer in de winkel dan single-channel klanten.

Deze statistiek geeft aan dat Omnichannel-klanten, ofwel klanten die gebruik maken van meerdere kanalen zoals online winkelen en fysiek naar de winkel gaan, doorgaans meer geld uitgeven dan klanten die slechts één kanaal gebruiken. Uit de gegevens blijkt dat deze Omnichannel-klanten 10% meer uitgeven aan online aankopen. Dit betekent dat als een single-channel klant, die uitsluitend online shopt, bijvoorbeeld 100 euro uitgeeft, een Omnichannel-klant gemiddeld 110 euro uitgeeft aan online winkelen. Verder spenderen deze Omnichannel-klanten ook 4% meer in de fysieke winkel. Als een single-channel klant, die alleen in de winkel winkelt, 100 euro besteedt, zal de Omnichannel-klant gemiddeld 104 euro uitgeven. Het samenspel en de integratie van meerdere kanalen lijkt dus een hogere besteding van de klant te stimuleren.

23% van de shoppers zal een product kopen dat ze in de winkel beoordelen als de digitale koopervaring van het merk uitstekend is.

De statistiek geeft aan dat de kwaliteit van de digitale koopervaring van een merk een significante invloed kan hebben op het koopgedrag van shoppers in een fysieke winkel. U, als lezer, moet begrijpen dat als een merk een uitstekende digitale koopervaring aanbiedt, dit de kans vergroot dat shoppers een product kopen dat ze in de winkel beoordelen. In feite tonen de gegevens aan dat 23% van de shoppers daadwerkelijk een product zal aanschaffen dat ze in de winkel evalueren als de digitale koopervaring van het merk uitstekend is. Dit onderstreept het belang voor merken om zowel online als offline positieve klantenervaringen te bieden.

60% van de millennials verwacht consistentie bij het omgaan met merken online en offline.

Uit de genoemde statistiek blijkt dat 60 procent van de millennials een consistente ervaring verwacht bij interacties met merken, zowel online als offline. Dit betekent dat deze generatie waarde hecht aan naadloze communicatie en consistentie in de berichtgeving, productkwaliteit en de algehele klantervaring – ongeacht het platform dat ze gebruiken om contact te maken met een merk. Als ze bijvoorbeeld een product online kopen, verwachten ze dat de merkbeleving in de fysieke winkel overeenkomt met die op de website. Dit toont de noodzaak voor merken en bedrijven om hun inspanningen te coördineren en dezelfde merkidentiteit en ervaring te leveren op alle verkooppunten en platforms.

Omnichannel-shoppers hebben een 30% hogere levenslange waarde dan degenen die winkelen via slechts één kanaal.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat omnichannel-shoppers, dat wil zeggen klanten die shoppen via meerdere kanalen zoals fysieke winkels, online winkels, mobiele apps etc., gemiddeld een 30% hogere levenslange waarde hebben dan klanten die slechts via één kanaal winkelen. Dit betekent dat zij gedurende hun gehele periode als klant meer geld besteden. Dit kan komen omdat de mogelijkheid om via meerdere kanalen te winkelen het voor klanten gemakkelijker en aantrekkelijker maakt om meer aankopen te doen, waardoor hun totale uitgaven stijgen. Het onderstreept het belang voor bedrijven om een sterke aanwezigheid te hebben op alle verkoopkanalen, omdat dit de potentiële levenslange inkomsten van hun klanten kan verhogen.

Bedrijven met extreem sterke omnichannel engagement zien een toename van de klantbehoud met 91% jaar op jaar.

Deze statistiek laat zien dat bedrijven die een zeer sterke omnichannel-strategie implementeren – dat wil zeggen, dat ze hun klanten een naadloze en geïntegreerde ervaring bieden op alle kanalen of platforms die ze gebruiken (zoals winkels, online, mobiele apps, enz.) – een opmerkelijke toename van 91% in het behoud van klanten zien op jaarbasis. Dat betekent dat ze hun huidige klanten succesvol hebben weten te behouden en de klantloyaliteit hebben weten te verhogen in vergelijking met het voorgaande jaar. Met andere woorden, u kunt uit deze statistieken afleiden dat een sterke omnichannel-betrokkenheid een sleutel kan zijn tot succes in het behouden van uw huidige klantbasis en het verhogen van de klanttevredenheid.

Referenties

0. – https://www.aberdeen.com

1. – https://www.accenture.com

2. – https://www.sas.com

3. – https://www.zendesk.com

4. – https://www.criteo.com

5. – https://www.icmrindia.org

6. – https://www.marketingprofs.com

7. – https://www.retailcustomerexperience.com

8. – https://www.retaildive.com

9. – https://www.harvardbusiness.org

10. – https://www.outerboxdesign.com

11. – https://www.aspect.com

12. – https://www.wordstream.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:50.

Inhoudsopgave