a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Ontvochtiger: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de 10 beste ontvochtigers op de markt die aan strenge tests zijn onderworpen om te bepalen welke het meest effectief is voor jouw behoeften.

Unser Favorit: Pro Breeze Ontvochtiger

Pro Breeze Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Ontvochtiger

Pro Breeze Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Ontvochtiger

Omisoon Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Conopu Ontvochtiger

Conopu Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Ontvochtiger

Pro Breeze Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Conopu Ontvochtiger

Conopu Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Ontvochtiger

Omisoon Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Ontvochtiger

Pro Breeze Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Midea Ontvochtiger

Midea Ontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Cosi Home Ontvochtiger

Cosi Home Ontvochtiger
★★★★★

Ben jij het zat om telkens weer die muffe, vochtige lucht in je huis in te ademen? Baal je ervan dat je muren, kleding en zelfs je gezondheid eronder te lijden hebben? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel introduceren we de top 10 beste ontvochtigers op de markt, zorgvuldig getest en geselecteerd op basis van nieuw onderzoek. Hiermee hopen we je te helpen bij het vinden van de perfecte match voor jou, om zo weer opgelucht adem te kunnen halen in een frisse en gezonde omgeving. Lees verder en ontdek welke ontvochtiger de lucht in jouw huis weer zuiver en droog kan maken.

Een ontvochtiger is een apparaat dat jij kunt gebruiken om het vochtgehalte in de lucht binnenshuis te reguleren. Dit apparaat werkt door overtollige vocht uit de lucht te onttrekken en vast te houden, waardoor een drogere omgeving wordt gecreëerd. Het is bijzonder nuttig in vochtige klimaten of kamers zoals kelders en badkamers, waar schimmel en meeldauw vaak kunnen groeien. Door het gebruik van een ontvochtiger, kan jij de lucht gezonder maken en de leefomgeving comfortabeler.

Check Uit

Onze favoriet #1

Pro Breeze Ontvochtiger

Pro Breeze Ontvochtiger

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze luchtontvochtiger is een efficiënt apparaat met een krachtig vermogen om tot 450 ml vocht per dag te verwijderen uit de lucht in je omgeving, dankzij de nieuwste thermo-elektrische Peltier-technologie. Deze ontvochtiger heeft een capaciteit van 1000 ml, is compact, lichtgewicht en draagbaar, ideaal voor het ontvochtigen van verschillende ruimtes zoals je slaapkamer, kantoor, kelder, keuken, badkamer, serre, garage of kantoor. De ingebouwde timer kan je instellen tot 4 uur, waarna de ontvochtiger automatisch uitschakelt om energie te besparen, een perfecte functie voor nachtelijk gebruik vanwege de fluisterstille werking. Wanneer het waterreservoir vol is, schakelt het apparaat ook automatisch uit en licht het reservoir rood op, als indicatie dat het geledigd moet worden. Extra functie is de keuze uit 6 levendige LED-kleuren om wat sfeerlicht aan je kamer toe te voegen, die je ook eenvoudig ‘s nachts kunt uitschakelen.

 • Voordeel 1: De Pro Breeze luchtontvochtiger is uiterst efficiënt in het verwijderen van vocht. Dankzij de geavanceerde thermo-elektrische Peltier-technologie kan het apparaat tot 450 ml vocht per dag absorberen. Waardoor het de perfecte oplossing is voor het ontvochtigen van slaapkamers, kantoren en kelders.
 • Voordeel 2: Met een indrukwekkend groot waterreservoir van 1000 ml is deze ontvochtiger ideaal voor langdurig gebruik. Het apparaat is compact en draagbaar waardoor het gemakkelijk kan worden verplaatst naar verschillende ruimtes in je huis of kantoor.
 • Voordeel 3: De Pro Breeze luchtontvochtiger is uitgerust met een 4-uurs uitschakeltimer. Hiermee kun je het apparaat zo programmeren dat het na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt, wat energie bespaart. Door zijn stille werking is het ook ideaal om ‘s nachts te gebruiken zonder dat het je slaap verstoort.
 • Voordeel 4: De intelligente automatische uitschakelfunctie schakelt het apparaat uit zodra het waterreservoir vol is. De indicator op het waterreservoir geeft aan wanneer je het moet legen, zodat je altijd op de hoogte bent van de status van je ontvochtiger.
 • Voordeel 5: De Pro Breeze luchtontvochtiger biedt een esthetisch voordeel met zes levendige LED-kleuren om uit te kiezen voor het verlichten van het waterreservoir, waardoor het ook als sfeerverlichting in je kamer kan dienen. Het is een perfect nachtlampje en indien gewenst, kun je het licht ‘s nachts gemakkelijk uitschakelen.
 • nadeel 1: Hoewel de Pro Breeze ontvochtiger een fluisterstille werking heeft, willen sommige mensen misschien het geluid van de machine helemaal niet horen, wat in dit geval niet mogelijk is.
 • nadeel 2: De ontvochtiger heeft een waterreservoir van 1000 ml, wat betekent dat als je in een erg vochtige omgeving woont, je het vrij regelmatig moet legen.
 • nadeel 3: De 4-uurs uitschakeltimer is wellicht niet voldoende voor degenen die graag een langere of verstelbare timer hadden gewild om te kunnen voldoen aan individueel variërende tijdschema’s.
 • nadeel 4: Hoewel de LED-lampjes een unieke functie zijn, kunnen ze hinderlijk of afleidend zijn voor sommige mensen, vooral als ze de ontvochtiger in een slaapkamer of studeerkamer willen gebruiken en behoefte hebben aan een donkere omgeving.
 • nadeel 5: De ontvochtiger kan slechts tot 450 ml vocht per dag verwijderen. Als je in een gebied met een zeer hoge vochtigheid woont, is dit misschien niet genoeg en heb je een efficiënter apparaat nodig.

Onze favoriet #2

Pro Breeze Ontvochtiger

Pro Breeze Ontvochtiger

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze Ontvochtiger is een efficiënt en energiezuinig apparaat, ontworpen om tot 12 liter vocht per dag uit de lucht te halen. Ideaal voor ruimtes in huis als de badkamer en garage die last hebben van vocht en vochtigheid. Met een ingebouwde automatische vochtigheidssensor, meet die de ruimtelijke luchtvochtigheid en toont de waarde op een digitaal LED-display. De werking is geruisloos, minder dan 38 dB, wat zorgt voor een rustige omgeving tijdens zijn werk. Bovendien heeft het apparaat een 24-uurs timer en verschillende werkingsstanden die je via het digitale ledscherm kunt regelen. De Pro Breeze Ontvochtiger is voorzien van een groot waterreservoir van 2 liter, en heeft daarnaast een slang voor continue waterafvoer. Met zijn vier wielen is hij gemakkelijk verplaatsbaar. Je kunt zo dus comfortabel wonen in een vochtvrije omgeving.

 • Voordeel 1: De Pro Breeze ontvochtiger is zeer efficiënt, in staat om op een dag tot 12 liter water te verwijderen met een laag energieverbruik. Dit maakt het ideaal voor het verwijderen van vocht in verschillende omgevingen, zoals je huis, garage of badkamer.
 • Voordeel 2: Het toestel is uitgerust met een automatische vochtigheidssensor en een digitaal LED-display. Dit stelt je in staat om op een eenvoudige manier de gewenste luchtvochtigheid in je kamer te regelen, waarbij de ontvochtiger zichzelf uitschakelt om energie te besparen zodra het ingestelde niveau is bereikt.
 • Voordeel 3: De Pro Breeze ontvochtiger heeft een stille werking, met een geluidsniveau van minder dan 38 dB. Hierdoor kun je ongestoord je dagelijkse taken blijven vervullen, zoals werken, lezen of slapen, terwijl het apparaat zijn werk doet om de vochtigheid in je kamer te reguleren.
 • Voordeel 4: Met de ingebouwde 24-uurs timer en het gemakkelijk te lezen digitale display kun je de werking van de ontvochtiger aanpassen aan je schema en behoeften, en kun je uit drie instellingen kiezen afhankelijk van je voorkeur: automatisch, continu en slaapstand.
 • Voordeel 5: Dit toestel heeft een ruim 2-liter waterreservoir en wordt geleverd met een slang voor continue afvoer, waardoor je niet voortdurend het waterreservoir hoeft te legen. Bovendien is de Pro Breeze ontvochtiger gemakkelijk verplaatsbaar dankzij de inbegrepen vier wieltjes.
 • Nadeel 1: Hoewel het Pro Breeze toestel effectief is bij het verwijderen van water uit de lucht, kan de capaciteit van 12 liter per dag voor sommige gebruikers tekort schieten, afhankelijk van de mate van vochtigheid in hun woning of ruimte.
 • Nadeel 2: Het feit dat deze ontvochtiger slechts een bepaalde vochtigheidsgraad (tussen 30-80%) kan instellen, kan voor jou een probleem zijn als je een specifiek volume nodig hebt dat buiten dit bereik valt.
 • Nadeel 3: Met een geluidsniveau van minder dan 38 dB kan de ontvochtiger van Pro Breeze voor sommigen nog steeds luidruchtig zijn, vooral als je van absolute stilte in je omgeving houdt.
 • Nadeel 4: Hoewel de ontvochtiger van Pro Breeze een 24-uurs timerfunctie heeft, kan dit nog steeds beperkend zijn als je een langere of kortere optimalisatieperiode nodig hebt die niet binnen deze tijdschaal past.
 • Nadeel 5: Ten slotte heeft deze ontvochtiger een waterreservoir van 2 liter, wat kan betekenen dat je het regelmatig moet legen, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de lucht van je woning of ruimte. Hoewel er een slang is voor continue afvoer, betekent dit wel dat je toegang moet hebben tot een afvoer punt dat geschikt is voor constant gebruik.

Onze favoriet #3

Omisoon Ontvochtiger

Omisoon Ontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Ontvochtiger is een hoogpresterende, compacte, draagbare oplossing voor je ontvochtigingsbehoeften. Profiteer van zijn dubbele semi-conductor condensatietechnologie en grote watertank van 1,8 liter met een capaciteit van maximaal 750 ml per dag. Ideaal voor ruimtes tot 20 vierkante meter, is deze gemakkelijk overal te plaatsen, terwijl je dankzij een handige draaggreep en een 360 graden zichtbaar, afneembaar waterreservoir kunt genieten van gemakkelijke transporteerbaarheid en reiniging. Met twee bedrijfsmodi, stille slaapmodus en sterke modus, kunt je altijd de juiste luchtvochtigheidsniveau instellen. De luchtontvochtiger heeft ook een timer, automatische uitschakelfunctie bij vol reservoir, en vorstbescherming die automatisch omschakelt naar ontdooimodus bij lage temperaturen. De zeven kleurige LED-lampen kunnen ook zorgen voor een gezellige sfeer of fungeren als nachtverlichting.

 • Voordeel 1: Energiebesparend en efficiënt. De luchtontvochtiger van CONOPU verwijdert effectief het meeste vocht uit je kamer, tot wel 300 ml per dag. Tegelijkertijd helpt het je energie te besparen met een gerangschikt vermogen van slechts 23W en een functie voor automatisch uitschakelen.
 • Voordeel 2: Ultra stil. Of je nu slaapt, werkt of een boek leest, de luchtontvochtiger werkt zo stil dat je niet gestoord wordt. Met een geluidsniveau van slechts 40dB is het ideaal voor dagelijks gebruik in kamers van 10-15㎡.
 • Voordeel 3: Compact en draagbaar. Dit model is eenvoudig te bedienen en gemakkelijk te verplaatsen. Het is zo klein dat het minder ruimte inneemt dan de grootte van een handpalm en is dus perfect voor gebruik op kantoor, in de slaapkamer, badkamer, wasruimte en nog veel meer.
 • Voordeel 4: Veilig in gebruik. De luchtontvochtiger van CONOPU heeft een veilig ontwerp dat automatisch uitschakelt wanneer het waterreservoir vol is. Het waterreservoir geeft zelfs een rood licht om je te waarschuwen dat het tijd is om het te verwijderen en te legen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke wateroverlast.
 • Voordeel 5: Meerkleurig nachtlicht. Deze luchtontvochtiger beschikt ook over een uniek 7-kleuren nachtlicht. Je kunt ervoor kiezen om het roterende licht aan te zetten, een kleur naar keuze te selecteren, of het licht uit te schakelen tijdens het slapen. Dit nachtlicht kan ook het licht bieden dat je nodig hebt als je ‘s nachts opstaat.
 • Nadeel 1: Hoewel de ontvochtiger werkt bij een temperatuurbereik van 15-40°C, zal deze mogelijk niet effectief werken bij temperaturen onder de 15°C of boven de 40°C. Dit kan beperkend zijn als je in een klimaat leeft met extremere temperaturen.
 • Nadeel 2: De ontvochtiger is vrij klein in omvang, vergelijkbaar met de grootte van een handpalm. Hoewel dit handig kan zijn voor draagbaarheid, kan het in twijfel trekken of het apparaat krachtig genoeg is voor grotere kamers of ruimtes met hoge vochtigheidsniveaus.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft een automatische uitschakelfunctie wanneer het waterreservoir vol is. Dit betekent echter dat het regelmatig legen van het reservoir noodzakelijk is, wat als ongemakkelijk kan worden ervaren, vooral als je gedurende langere tijd niet thuis bent.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat een stille werking heeft, produceert het nog steeds een geluidsniveau van 40dB. Dit kan storend zijn voor sommige mensen, met name in een slaapomgeving, ondanks dat het wordt beschreven als ‘onopvallend’.
 • Nadeel 5: De ontvochtiger wordt geleverd met een meerkleurig nachtlicht. Dit kan een nadeel zijn als je gevoelig bent voor licht tijdens het slapen, ondanks de optie om het licht uit te schakelen. En de noodzaak om het licht handmatig uit te schakelen kan als een extra stap worden gezien die je misschien liever wilt vermijden.

Onze favoriet #4

Conopu Ontvochtiger

Conopu Ontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU-luchtontvochtiger is een energiezuinig, maar zeer efficiënt apparaat dat tot 300 ml vocht per dag kan verwijderen, schimmelvorming voorkomt en goed werkt bij temperaturen tussen 15-40°C. Met een geluidsniveau van 40dB is dit stille apparaat perfect voor dagelijks gebruik en stoort het je niet tijdens je slaap, werk of lezen, waardoor het ideaal is voor ruimtes van 10-15 m² zoals slaapkamers, kantoren, badkamers en wasruimtes. Het compacte en draagbare ontwerp, kleiner dan de palm van je hand, maakt het gemakkelijk om naar elke locatie te verplaatsen, terwijl de eenvoudige bediening en de handige afvoer ouderen zullen bevallen. De automatische uitschakelfunctie zorgt voor veiligheid en het rode signaal op het waterreservoir laat je weten wanneer je het moet legen. Bovendien beschikt deze luchtontvochtiger over een uniek 7-kleuren nachtlampje dat je ‘s nachts kan begeleiden.

 • Voordeel 1: Energiebesparend en efficiënt. De luchtontvochtiger van CONOPU verwijdert effectief het meeste vocht uit je kamer, tot wel 300 ml per dag. Tegelijkertijd helpt het je energie te besparen met een gerangschikt vermogen van slechts 23W en een functie voor automatisch uitschakelen.
 • Voordeel 2: Ultra stil. Of je nu slaapt, werkt of een boek leest, de luchtontvochtiger werkt zo stil dat je niet gestoord wordt. Met een geluidsniveau van slechts 40dB is het ideaal voor dagelijks gebruik in kamers van 10-15㎡.
 • Voordeel 3: Compact en draagbaar. Dit model is eenvoudig te bedienen en gemakkelijk te verplaatsen. Het is zo klein dat het minder ruimte inneemt dan de grootte van een handpalm en is dus perfect voor gebruik op kantoor, in de slaapkamer, badkamer, wasruimte en nog veel meer.
 • Voordeel 4: Veilig in gebruik. De luchtontvochtiger van CONOPU heeft een veilig ontwerp dat automatisch uitschakelt wanneer het waterreservoir vol is. Het waterreservoir geeft zelfs een rood licht om je te waarschuwen dat het tijd is om het te verwijderen en te legen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke wateroverlast.
 • Voordeel 5: Meerkleurig nachtlicht. Deze luchtontvochtiger beschikt ook over een uniek 7-kleuren nachtlicht. Je kunt ervoor kiezen om het roterende licht aan te zetten, een kleur naar keuze te selecteren, of het licht uit te schakelen tijdens het slapen. Dit nachtlicht kan ook het licht bieden dat je nodig hebt als je ‘s nachts opstaat.
 • Nadeel 1: Hoewel de ontvochtiger werkt bij een temperatuurbereik van 15-40°C, zal deze mogelijk niet effectief werken bij temperaturen onder de 15°C of boven de 40°C. Dit kan beperkend zijn als je in een klimaat leeft met extremere temperaturen.
 • Nadeel 2: De ontvochtiger is vrij klein in omvang, vergelijkbaar met de grootte van een handpalm. Hoewel dit handig kan zijn voor draagbaarheid, kan het in twijfel trekken of het apparaat krachtig genoeg is voor grotere kamers of ruimtes met hoge vochtigheidsniveaus.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft een automatische uitschakelfunctie wanneer het waterreservoir vol is. Dit betekent echter dat het regelmatig legen van het reservoir noodzakelijk is, wat als ongemakkelijk kan worden ervaren, vooral als je gedurende langere tijd niet thuis bent.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat een stille werking heeft, produceert het nog steeds een geluidsniveau van 40dB. Dit kan storend zijn voor sommige mensen, met name in een slaapomgeving, ondanks dat het wordt beschreven als ‘onopvallend’.
 • Nadeel 5: De ontvochtiger wordt geleverd met een meerkleurig nachtlicht. Dit kan een nadeel zijn als je gevoelig bent voor licht tijdens het slapen, ondanks de optie om het licht uit te schakelen. En de noodzaak om het licht handmatig uit te schakelen kan als een extra stap worden gezien die je misschien liever wilt vermijden.

Onze favoriet #5

Pro Breeze Ontvochtiger

Pro Breeze Ontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze Ontvochtiger is een krachtige en energiezuinige oplossing voor huizen, kelders en badkamers die kampen met vochtigheid en schimmel, in staat om tot 20 liter water per dag te verwijderen. Het heeft een ruim waterreservoir van 5,5 liter dat automatisch uitschakelt als het vol is, en is uitgerust met een doorlopende afvoerslang voor langdurig gebruik en vier wielen voor eenvoudig transport. Je kunt vier verschillende ontvochtigingsmodi bedienen via het digitale LED-scherm, dat ook de huidige luchtvochtigheidsniveau weergeeft. De ontvochtiger beschikt bovendien over een ingebouwde luchtvochtigheidssensor waarmee je jouw gewenste luchtvochtigheidsniveau kunt instellen tussen 30% -80%, en het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld zodra dit niveau is bereikt om energie te besparen. Met de ingebouwde 24-uurs timer, completeer je de ervaring doordat je de ontvochtiger op elk gewenst moment van de dag in of uit kunt schakelen, en hij zelfs een ‘slaapweergave’ heeft voor een rustige, ongestoorde nacht.

 • Voordeel 1: Deze Pro Breeze ontvochtiger is zeer effectief en verwijdert tot 20 liter water per dag. Dit maakt hem ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals kelders, huizen en badkamers die last hebben van schimmel- en vochtproblemen.
 • Voordeel 2: De ontvochtiger beschikt over een groot waterreservoir van 5,5 liter. Als het vol is, schakelt de machine automatisch uit. Bovendien wordt er een doorlopende afvoerslang geleverd voor langdurig gebruik en de machine heeft 4 wielen, wat het verplaatsen tussen kamers vergemakkelijkt.
 • Voordeel 3: Het digitale LED-scherm van de ontvochtiger maakt het makkelijk om de instellingen aan te passen. Je kunt kiezen uit 4 ontvochtigingsmodi – wasmodus, automatisch ontdooien, kinderslot en ventilator. Bovendien kan je het huidige vochtigheidsniveau in de kamer zien.
 • Voordeel 4: Dankzij de ingebouwde luchtvochtigheidssensor kan je de gewenste luchtvochtigheid instellen tussen 30% en 80%. Zodra dit niveau is bereikt, schakelt het apparaat automatisch uit om energie te besparen.
 • Voordeel 5: De ontvochtiger is ook uitgerust met een 24-uurs timer waarmee je de machine kunt in- of uitschakelen wanneer je dat wilt. Er is ook een ‘slaapweergave’ feature voor een rustige en ongestoorde nacht.
 • Nadeel 1: De Pro Breeze ontvochtiger schakelt automatisch uit wanneer de watertank van 5,5 liter vol is. Hoewel dit handig kan zijn om overlopen te voorkomen, betekent dit ook dat je het apparaat regelmatig moet controleren en legen om het doorlopend te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat wielen heeft voor de transporteerbaarheid, kan het rijden op verschillende vloertypes of het overbruggen van drempels wellicht nog steeds een uitdaging zijn, afhankelijk van hoe soepel de wielen kunnen bewegen.
 • Nadeel 3: De Pro Breeze ontvochtiger kan tot 20 liter water per dag verwijderen, wat betekent dat het apparaat wellicht niet geschikt is voor zeer vochtige of grote ruimtes die mogelijk meer capaciteit vereisen.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat een automatische vochtigheidssensor heeft en uitschakelt om energie te besparen wanneer het ingestelde niveau is bereikt, vereist dit dat je een idee hebt van het ideale vochtigheidspercentage dat je wilt instellen, wat voor sommige mensen lastig kan zijn.
 • Nadeel 5: De Pro Breeze ontvochtiger biedt 4 ontvochtigingsmodi, waaronder de wasmodus, automatisch ontdooien, kinderslot en de ventilator. Dit kan echter onnodig complex zijn voor gebruikers die gewoon een basisfunctie willen voor het verminderen van de luchtvochtigheid, zonder aanvullende opties.

Onze favoriet #6

Conopu Ontvochtiger

Conopu Ontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU luchtontvochtiger is een geavanceerd apparaat dat gebruik maakt van verbeterde Peltier-technologie met dubbele halfgeleiders voor een dubbel ontvochtigingseffect. Het heeft een automatische ontdooi-modus voor gebruik in de winter en biedt drie gebruiksvriendelijke bedieningsmodi – Sterk, Slaap en Automatisch, voor gepersonaliseerde ontvochtigingsbehoeften. Bekommer je niet over te veel ontvochtiging, want de automatische modus stopt bij een luchtvochtigheid lager dan 50% en de timer stopt na een vooraf ingesteld aantal uren. Met een verwijderbaar waterreservoir van 2,3 liter, hoef je het water niet dagelijks te legen en als het vol is, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld voor een extra veiligheidsmaatregel. Let op, de Luid en Automatische modus produceren relatief meer geluid door de hogere ventilatorsnelheid, dus als je liever een lager geluidsniveau hebt, is de Slaapmodus de beste optie.

 • Voordeel 1: Dankzij de verbeterde Peltier-technologie met dubbele halfgeleiders kun je rekenen op dubbele ontvochtigingskracht, wat deze luchtontvochtiger onderscheidt van andere kleine ontvochtigers op de markt.
 • Voordeel 2: De automatische ontdooimodus van deze luchtontvochtiger is ideaal voor gebruik in de winter. Als het halfgeleideroppervlak bevriest, stopt hij met ontvochtigen en schakelt hij automatisch over naar de ontdooimodus. De ventilator blijft werken en de gegenereerde warmte zal de vorst snel doen smelten, voordat hij opnieuw start met ontvochtigen.
 • Voordeel 3: Dankzij zijn drie bedieningsmodi kan deze luchtontvochtiger makkelijk aangepast worden aan jouw behoeften. Kies voor vol vermogen met de STRONG MODE, verminder het vermogen en het geluid ‘s nachts met de SLAAPMODUS, of laat hem automatisch ontvochtigen met de AUTOMATISCHE MODUS tot de luchtvochtigheid daalt tot onder ongeveer 50%.
 • Voordeel 4: De luchtontvochtiger is uitgerust met een timer en een automatische uitschakeling waardoor overmatige ontvochtiging wordt voorkomen. Hij stopt automatisch met ontvochtigen wanneer de luchtvochtigheid onder de 50% komt. Je kunt ook een timer instellen en de luchtontvochtiger stopt wanneer de tijd om is. Daarnaast schakelt hij zichzelf automatisch uit wanneer het waterreservoir vol is, wat de veiligheid verbetert.
 • Voordeel 5: Praktischheid wordt verzekerd door het verwijderbare waterreservoir van 2,3 liter. Hierdoor hoef je niet constant de tank te legen en schoon te maken. Als de tank vol raakt, kun je deze eenvoudig verwijderen, legen en schoonmaken voordat je hem weer vult.
 • nadeel 1: De CONOPU ontvochtiger stopt automatisch met ontvochtigen als het halfgeleideroppervlak bevriest. Dit betekent dat het niet continu kan functioneren in zeer koude omstandigheden, waardoor het misschien niet ideaal is voor het gebruik in de winter.
 • nadeel 2: Hoewel de ontvochtiger drie bedieningsmodi heeft, kan het geluidsniveau in de sterke en automatische modus vrij hoog zijn. Dit kan hinderlijk zijn, vooral als je een stille omgeving nodig heeft, bijvoorbeeld voor werk of slaap.
 • nadeel 3: De CONOPU ontvochtiger stopt automatisch wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 50%, wat betekent dat het de lucht niet verder kan ontvochtigen dan dit niveau. Als je in een uitzonderlijk vochtige omgeving woont en een lagere luchtvochtigheid nodig hebt, kan dit apparaat misschien niet aan je behoeften voldoen.
 • nadeel 4: Ondanks het bezit van een relatief groot waterreservoir van 2,3 liter, zal deze ontvochtiger automatisch uitschakelen als het reservoir vol is. Dit betekent dat je het reservoir wellicht vaak moet legen, vooral als de ontvochtiger veel wordt gebruikt.
 • nadeel 5: Het waterreservoir van dit apparaat moet regelmatig worden schoongemaakt. Hoewel dit bijdraagt aan het onderhoud van de ontvochtiger en de levensduur ervan kan verlengen, kan het ook als een extra taak worden gezien die regelmatige aandacht vergt.

Onze favoriet #7

Omisoon Ontvochtiger

Omisoon Ontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Ontvochtiger is een efficiënt en energiebesparend apparaat, ontworpen om dagelijks tot 500 ml vocht uit de lucht te onttrekken met een 1200 ml waterreservoir. De unit is fluisterstil, met een geluidsniveau van minder dan 43 decibel, en beschikt over een automatische ontdooifunctie, waarmee het apparaat soepel blijft werken onder alle omstandigheden. Met een opvallend ontwerpfunctie van 7 kleuren LED-verlichting, biedt het ook een romantisch en gezellig element aan elke ruimte. Compact en eenvoudig te bedienen, is het ideaal voor kleine ruimtes zoals slaapkamers, badkamers, en kantoorruimtes. Wanneer het waterreservoir vol is, stopt de werking automatisch om overlopen te voorkomen, en geeft een waarschuwingslicht om je te herinneren aan het legen.

 • Voordeel 1: Hoge Efficiëntie en Laag Energieverbruik: De OMISOON ontvochtiger is ontworpen met een hoge efficiëntie, beschikt over een waterreservoir van 1200 ml en kan dagelijks tot 500 ml vocht onttrekken. Daarnaast schakelt hij automatisch uit bij een volle tank en een knipperend rood lampje herinnert je eraan, wat zorgt voor maximale veiligheid en een lager energieverbruik.
 • Voordeel 2: Laag Geluidsniveau: De elektrische luchtontvochtiger maakt gebruik van een gelijkstroommotor en werkt met een geluidsniveau van minder dan 43 decibel. Dit betekent dat de ontvochtiger je niet zal storen tijdens je dagelijkse werkzaamheden en het algemene leven.
 • Voordeel 3: Automatische Ontdooifunctie: De OMISOON ontvochtiger is uitgerust met een automatische ontdooifunctie om een soepele werking te garanderen. Dit betekent dat wanneer de temperatuursensor vorst detecteert, de ontdooifunctie automatisch wordt geactiveerd en uitschakelt wanneer de temperatuur weer stijgt.
 • Voordeel 4: Romantische Verlichting: Deze luchtontvochtiger is uitgerust met 7 verschillende gekleurde ledlampen die continu kunnen wisselen of een kleur kunnen vasthouden. Deze kunnen ‘s nachts als verlichting worden gebruikt, waardoor je een romantische en aangename atmosfeer kunt creëren.
 • Voordeel 5: Compact en Eenvoudig te Bedienen: De OMISOON ontvochtiger is compact, ruimtebesparend en ideaal voor kleine ruimtes van 10-15 m² zoals kasten, slaapkamers, vensterbanken, badkamers, en bureaus. Met slechts één druk op de knop kan je de ontvochtiging starten, waardoor je gemakkelijk een droge en aangename omgeving kunt creëren.
 • Nadeel 1: Ondanks zijn hoge efficiëntie, kan de OMISOON-ontvochtiger dagelijks slechts 500 ml vocht onttrekken. Dit kan onvoldoende zijn als je in een zeer vochtige omgeving woont of als je de ontvochtiger nodig hebt voor een grotere ruimte.
 • Nadeel 2: Hoewel de ontvochtiger een automatisch uitschakelmechanisme heeft bij een volle tank, betekent dit ook dat je hem regelmatig moet legen als de omgevingsvochtigheid hoog is. Dit kan als onhandig worden ervaren.
 • Nadeel 3: Het geluidsniveau van minder dan 43 decibel kan door sommige mensen nog steeds als storend worden ervaren, vooral als je de machine in een zeer stille omgeving gebruikt.
 • Nadeel 4: De ontvochtiger is ontworpen voor kleine ruimtes van 10-15 m². Dit betekent dat als je een grotere ruimte wilt dekken, je mogelijk meerdere apparaten nodig hebt, wat niet erg praktisch is.
 • Nadeel 5: Hoewel de 7 gekleurde ledlampen ‘s nachts als verlichting kunnen worden gebruikt, kunnen sommige mensen deze functie onnodig of zelfs storend vinden, vooral als ze in een donkerder omgeving willen slapen.

Onze favoriet #8

Pro Breeze Ontvochtiger

Pro Breeze Ontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze Ontvochtiger is een krachtig, energiezuinig apparaat met een capaciteit om tot 12 liter vocht per dag uit de lucht te halen, ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals kelders, garages, woonkamers en badkamers. Deze luchtontvochtiger is uitgerust met een automatische vochtigheidssensor, waarmee je de gewenste luchtvochtigheid kunt instellen tussen 30% en 80%, waarna het apparaat zichzelf uitschakelt om energie te besparen. Je kunt gemakkelijk tussen de verschillende standen wisselen via het digitale LED-touchscherm en het apparaat kan indien nodig automatisch ontdooien. Het apparaat heeft een groot waterreservoir van 1,8 liter en wordt geleverd met een duurzame slang voor continu afvoer en vier wielen voor eenvoudige verplaatsing. De ingebouwde timer van 24 uur en stille werking (40 dB) maken dit een gebruikersvriendelijk, efficiënt product voor vochtbeheersing in je huis.

 • Voordeel 1: Grote waterextractie capaciteit – Deze luchtontvochtiger van Pro Breeze kan tot twaalf liter water per dag extraheren, wat ideaal is voor grote ruimtes zoals kelders, garages, woonkamers en badkamers die last hebben van vochtige omstandigheden.
 • Voordeel 2: Automatische vochtigheidssensor – Er zit een ingebouwde vochtigheidssensor in het apparaat, waarmee jij jouw gewenste kamer vochtigheid tussen 30% en 80% kunt instellen. Zodra dit level bereikt is, schakelt het apparaat automatisch uit, welke handig is om energie te besparen.
 • Voordeel 3: Digitaal LED-Scherm met touch screen – De ontvochtiger heeft een digitaal LED-scherm dat het huidige vochtigheidsniveau in de kamer weergeeft. Je kunt kiezen tussen drie standen, namelijk ‘automatisch’, ‘doorlopend’ en ‘slaapmodus’. Daarnaast kan de luchtontvochtiger automatisch ontdooien indien nodig.
 • Voordeel 4: Groot waterreservoir en continu afvoerslang – Het apparaat heeft een groot waterreservoir van 1,8 liter met automatische uitschakelfunctie wanneer het vol is. Bovendien ontvang je een duurzame slang voor doorlopende afvoer en vier wielen voor gemakkelijke verplaatsing tussen verschillende ruimtes.
 • Voordeel 5: 24-uurs Ingebouwde timer en stille werking – Dankzij een ingebouwde timer kun je een tijdstip instellen waarop de luchtontvochtiger aan of uit moet staan. Deze luchtontvochtiger werkt stil met een geluidsniveau van 40 dB. Hij beschikt bovendien over een handige handgreep en wielen zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.
 • Nadeel 1: Ondanks zijn krachtige functies, lijkt de Pro Breeze ontvochtiger beperkt tot het best werken in specifieke omstandigheden – ideaal tussen 20-30°C en 60-80% vochtigheid. Dit kan problematisch zijn als je in een omgeving woont waar de temperatuur en vochtigheid buiten deze bereiken vallen.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat een ruime capaciteit van 1,8 liter heeft, moet het waterreservoir handmatig worden geleegd wanneer het vol is. Dit kan mogelijk lastig zijn als het vaak vol raakt, vooral in zeer vochtige gebieden.
 • Nadeel 3: Het geluidsniveau van de ontvochtiger is 40 decibel, wat misschien niet storend luid is, maar het is ook niet volledig stil. Dit kan een afleiding vormen als je gevoelig bent voor geluid of als de ontvochtiger in een stille ruimte wordt geplaatst.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat wielen voor verplaatsing heeft, kan het formaat ervan nog steeds een probleem zijn voor sommige gebruikers, vooral als ze het apparaat regelmatig willen verplaatsen of als ze een kleinere ruimte hebben.
 • Nadeel 5: De Pro Breeze-ontvochtiger heeft een ingebouwde timer, maar deze is beperkt tot een 24-uursinstelling. Hoewel dit voldoende is voor de meeste gebruikers, biedt het niet de flexibiliteit voor langere of kortere perioden, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #9

Midea Ontvochtiger

Midea Ontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Midea Ontvochtiger is een slimme, veelzijdige oplossing voor vochtproblemen in ruimtes als wasruimtes en kelders. Met een ontvochtigingscapaciteit van 20L per 24 uur is hij geschikt voor ruimtes tot 40m² of 100m³. Hij maakt gebruik van milieuvriendelijk R290-koelmiddel. Extra efficiëntie wordt geboden door het LED-display, een timer en een afneembaar waterreservoir van 3 liter. De ontvochtiger werkt continu en automatisch, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de bediening. Daarnaast biedt het apparaat bescherming tegen vorst en overstromingen, met de extra zekerheid van een garantie van 3 jaar.

 • Voordeel 1: Met de slimme APP-besturing van de Midea ontvochtiger, heb jij op elk moment de volledige controle. Je kunt eenvoudig de ontvochtiger aanpassen aan jouw behoeften, of je deze nu in de wasruimte, kelder, of een andere ruimte gebruikt.
 • Voordeel 2: De Midea ontvochtiger heeft een ontvochtigingscapaciteit van 20L per 24 uur. Dit maakt het geschikt voor ruimtes tot 40m² / 100m³, wat betekent dat jij een ruime keuze aan kamers hebt waar je het kunt gebruiken.
 • Voordeel 3: Het product maakt gebruik van een milieuvriendelijk R290-koelmiddel. Hierdoor draag je bij aan het beschermen van het milieu terwijl je jouw huis of werkruimte vochtvrij maakt.
 • Voordeel 4: De Midea ontvochtiger is uitgerust met een LED-display, een timer en een afneembaar waterreservoir van 3 liter. Dit betekent dat je de werking van de ontvochtiger gemakkelijk kunt volgen en beheren, en het waterreservoir met gemak kunt verplaatsen en legen.
 • Voordeel 5: Dit apparaat werkt continu en automatisch. Je hoeft je geen zorgen te maken over het handmatig bedienen en dus ook om eventuele vorst- of overstromingsschade. Deze functies geven je gemoedsrust terwijl je je huis of werkruimte droog en comfortabel houdt.
 • Nadeel 1: Je bent afhankelijk van de Slimme APP voor de besturing. Als er storingen of updates zijn, kan dit dus eventuele problemen veroorzaken met het gebruik van de ontvochtiger.
 • Nadeel 2: Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 40m² / 100m³. Dit betekent dat als je een grotere ruimte wilt ontvochtigen, zoals een grote kelder of een ruim kantoor, je mogelijk meer dan één apparaat nodig hebt, wat niet ideaal is.
 • Nadeel 3: De ontvochtigingscapaciteit is 20L per 24 uur. Dit kan onvoldoende zijn voor zeer vochtige ruimtes of ruimtes met veel waterdamp, zoals wasruimtes waar continu kleding wordt gedroogd.
 • Nadeel 4: Het waterreservoir is vrij klein met een capaciteit van 3 liter. Dit betekent dat je het reservoir mogelijk vaak moet legen, wat extra werk met zich meebrengt, vooral als de ruimte erg vochtig is.
 • Nadeel 5: Hoewel de bescherming tegen vorst en overstromingen geweldig is, wordt er niet genoemd of er beveiliging is tegen oververhitting. Dit kan een zorg zijn aangezien ontvochtigers langdurig en continu werken.

Onze favoriet #10

Cosi Home Ontvochtiger

Cosi Home Ontvochtiger

Waarom we het gekozen hebben

De Cosi Home luchtontvochtiger is een super stille en energiezuinige oplossing voor overtollig vocht in je huis. Met een efficiënte compressor kan deze ontvochtiger tot 12 liter water per dag opzuigen en opslaan in het extra grote waterreservoir van 2,5 liter. Met de Smart Sensor analyseert het apparaat de luchtvochtigheid in je ruimte en stopt het automatisch bij het bereiken van het gewenste niveau. Dankzij de vijf instellingen op het gebruiksvriendelijke LED-display, waaronder doorlopend, automatisch en relatief, en de twee snelheidsopties, heb je maximale controle over de luchtvochtigheid in je huis. Ondanks zijn krachtige werking is deze ontvochtiger draagbaar en compact dankzij de vier wieltjes, en past hij met zijn modern design in elk interieur. Bovendien biedt deze ontvochtiger je een goede bescherming tegen schimmel en raamcondensatie door de luchtkwaliteit te verbeteren, zodat iedereen in je huis beter kan ademen en gezond blijft.

 • Voordeel 1: De Cosi Home luchtontvochtiger is ontworpen om super stil en zeer energiezuinig te zijn. Dankzij de efficiënte compressor met laag geluidsniveau en minimaal energieverbruik, biedt het je een rustige maar krachtige werking.
 • Voordeel 2: Dankzij de Smart Sensor wordt de luchtvochtigheid in de ruimte automatisch geanalyseerd en schakelt de ontvochtiger uit zodra de gewenste luchtvochtigheid is bereikt. Dit zorgt voor het ultieme gemak en besparing op je energierekening.
 • Voordeel 3: Met zijn capaciteit om tot 12 liter water per dag te absorberen, houdt de Cosi Home luchtontvochtiger jouw huis effectief fris en droog. Het extra grote waterreservoir van 2,5 liter zorgt er bovendien voor dat het apparaat minder vaak moet worden geleegd.
 • Voordeel 4: De Cosi Home luchtontvochtiger is voorzien van een gebruiksvriendelijk LED-display met 5 instellingen en twee snelheidsinstellingen. Hierdoor vind je altijd het perfecte vochtigheidsniveau voor jouw woning en zorg je voor een comfortabele leefomgeving.
 • Voordeel 5: Door zijn compacte en draagbare ontwerp met 4 wieltjes, kan je de Cosi Home luchtontvochtiger eenvoudig verplaatsen of opbergen. Zo biedt het je het ultieme gebruiksgemak en past het apparaat in elk huis of kantoor.
 • nadeel 1: Hoewel de Cosi Home ontvochtiger gebruik maakt van een slimme sensor om het apparaat automatisch uit te schakelen zodra de gewenste luchtvochtigheid is bereikt, kan dit ook betekenen dat het apparaat niet continu werkt, wat voor sommige mensen misschien niet optimaal is.
 • nadeel 2: De ontvochtiger heeft een groot waterreservoir met een capaciteit van 2,5 liter en zuigt tot 12 liter water uit de lucht. Dit betekent echter ook dat het reservoir relatief snel vol zal zijn. Je zult het dus zeer regelmatig moeten legen, vooral in zeer vochtige ruimtes.
 • nadeel 3: De luchtontvochtiger beschikt over een LED-display met 5 instellingen en 2 snelheidsinstellingen. Dit betekent dat je wellicht wat tijd zal moeten besteden aan het leren begrijpen van alle verschillende functies en mogelijkheden.
 • nadeel 4: Ondanks dat deze ontvochtiger makkelijk te verplaatsen of op te bergen is dankzij de 4 wieltjes, betekent dit ook dat je wellicht een geschikte plek blijft zoeken om het apparaat zowel functioneel als esthetisch optimaal te plaatsen in je huis of kantoor.
 • nadeel 5: Tot slot, hoewel de vochtverwijderaar effectief de luchtkwaliteit verbetert, biedt het niet noodzakelijkerwijs extra functies, zoals een ingebouwde luchtreiniger of een HEPA-filter, die ook kunnen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Na grondig onderzoek en analyse van de 10 beste ontvochtigers op de markt, is het duidelijk dat er een geschikt product is voor elk individueel gebruik. We raden je aan om rekening te houden met je specifieke behoeften en de kenmerken van elke ontvochtiger tijdens je aankoopproces. Een hoogwaardige ontvochtiger kan een significant verschil maken in het verbeteren van de luchtkwaliteit in je woning, het verminderen van allergenen, en het voorkomen van vochtschade aan je eigendommen. Of je nu op zoek bent naar een apparaat voor een kleine ruimte, een energiezuinige keuze of een model met geavanceerde functies, je vindt ongetwijfeld een geschikte optie in onze lijst van top 10 ontvochtigers.

Inhoudsopgave