a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Oolong Thee: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste Oolong Thee-producten die als beste uit de test zijn gekomen.

Unser Favorit: Teaclub Oolong Thee

Teaclub Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Quertee Oolong Thee

Quertee Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Valley Of Tea Oolong Thee

Valley Of Tea Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Dreikraut Oolong Thee

Dreikraut Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Soolong Oolong Thee

Soolong Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Valley Of Tea Oolong Thee

Valley Of Tea Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Valley Of Tea Oolong Thee

Valley Of Tea Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Valley Of Tea Oolong Thee

Valley Of Tea Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Khla Oolong Thee

Khla Oolong Thee
★★★★★

Unser Favorit: Greenfield Oolong Thee

Greenfield Oolong Thee
★★★★★

Of je nu een fervente theeliefhebber bent of een beginneling op het gebied van aromatische infusies, Oolong thee zal zeker je smaakpapillen prikkelen. Deze traditionele Chinese thee, die het midden houdt tussen groene en zwarte thee qua smaak en oxidatieproces, heeft een rijkdom aan variëteiten en smaken. Van lichte, fruitige noten tot aardse tonen met een diepe nasmaak, er is voor elk wat wils. In deze gids duiken we in de wereld van Oolong thee en presenteren we de tien beste producten op de markt, grondig getest en geanalyseerd. Lees verder om je thee-kennis te verrijken en je volgende favoriete oolong blend te ontdekken. Vers uit ons nieuwste onderzoek, dit is Oolong Thee: De 10 beste producten in de test. Laat je verwennen en geniet van de unieke smaaksensatie die elke kopje biedt!

Oolong thee is een traditionele Chinese thee die qua smaak en eigenschappen tussen groene en zwarte thee in zit. Oolong wordt half geoxideerd, wat de thee een uniek karakter geeft. Afhankelijk van het niveau van oxidatie, kan de smaak van Oolong variëren van licht en fruitig tot donker en rijk. Met een complex, gelaagd aroma en een opwekkende, maar rustgevende invloed, biedt Oolong thee jou een rijkdom aan smaken die je bij andere theesoorten niet zult vinden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Teaclub Oolong Thee

Teaclub Oolong Thee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Milky Oolong thee van TeaClub is een groene oolong met een bloemige noot en een kenmerkend romig aroma, gebaseerd op een hoogwaardige, licht geoxideerde Ti Kuan Yin Oolong. Deze verfijnde thee biedt een 100% smaakervaring en geeft een aangename geur af bij het infuseren. Kenmerkend aan deze halfgefermenteerde thee is de mogelijkheid om deze meerdere keren te infuseren, waardoor je met 100g Milky Oolong tot wel 40 liter thee kan bereiden. Deze Oolong thee is verfijnd gerold in fijne parels en bevat naast halfgefermenteerde thee ook aroma’s van lactose. Verpakt in een aroma-veilige doypack met ritssluiting, biedt het een exclusieve, premium thee van uitstekende kwaliteit met een uitgesproken smaak.

 • Voordeel 1: De Milky Oolong van het merk TeaClub is gemaakt van een Ti Kuan Yin Oolong van hoge kwaliteit, die slechts licht geoxideerd is. Dit betekent dat je kunt genieten van een groene oolong met een bloemige noot en een onderscheidende romige geur.
 • Voordeel 2: De smaak van deze oolong is verfijnd en kenmerkend romig. Dit levert een zachte en aangename geur op bij het infuseren. Je proeft een thee van 100% smaak.
 • Voordeel 3: De Milky Oolong is een halfgefermenteerde thee en kan meerdere keren geïnfuseerd worden. Dit betekent dat je uit 100 gram Milky Oolong bij de juiste infusiesterkte en frequentie tot wel 40 liter thee kunt bereiden.
 • Voordeel 4: De Oolong thee komt in losse vorm, speciaal gerold in fijne parels. Dit maakt de bereiding eenvoudig, en de thee zeer productief.
 • Voordeel 5: De Milky Oolong is een exclusieve premium thee van uitstekende kwaliteit met een uitgesproken smaak. De thee wordt aroma-veilig verpakt in een doypack met ritssluiting, waardoor de smaak en kwaliteit van de thee gewaarborgd blijven.
 • Nadeel 1: ‘Hoewel de Milky Oolong-thee van TeaClub wordt gepromoot als eenvoudig te bereiden, kan het aantal infusies en de intensiteit waarmee je de thee moet maken, verwarring veroorzaken voor mensen die nieuw zijn in de wereld van losse thee. Het kan enige tijd en oefening vergen om de perfecte balans te vinden.
 • Nadeel 2: Deze thee bevat aroma’s en lactose. Als je veganistisch bent of lactose-intolerant bent, is deze thee niet geschikt voor jou. Dit is een beperking voor mensen met bepaalde dieetbeperkingen en allergieën.
 • Nadeel 3: De thee wordt beschreven als aroma-veilig verpakt in een doypack met ritssluiting. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die niet bekend zijn met dit type verpakking. Je zou moeite kunnen hebben met het openen of opslaan van de thee, en de zak kan mogelijk scheuren of lekken.
 • Nadeel 4: Ondanks de bewering van 100% smaak, kan de delicatesse van de kenmerkende romige aroma van deze thee niet aan iedereen’s smaak voldoen. Theedrinkers met een voorkeur voor sterke, volle smaken kunnen deze thee als mild of te subtiel ervaren.
 • Nadeel 5: Omdat de Milky Oolong van de TeaClub beschreven wordt als een premium thee, hebben de ingrediënten mogelijk een hoge kwaliteit, maar dit betekent ook dat de thee een specifieke, verfijnde smaak heeft. Niet alle theedrinkers houden van deze smaak, dus het is belangrijk om open te staan voor nieuwe smaken en ervaringen voordat je deze thee aanschaft.

Onze favoriet #2

Quertee Oolong Thee

Quertee Oolong Thee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Quertee’s biologische China Oolong thee komt rechtstreeks uit China en is goed voor meer dan 100 heerlijke kopjes thee. Je zult versteld staan van de milde, verfrissende smaak aangezien er geen extra smaakstoffen zijn toegevoegd aan deze thee. Deze Oolong-thee in biologische kwaliteit is met zorg gebotteld in Duitsland en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, die zijn gecontroleerd door het biologische controle-instantie DE-ÖKO-007. De heldere infusie van deze thee zorgt ervoor dat je jezelf elke keer bij het drinken kunt onderdompelen in een harmonieuze smaakervaring, en het aroma van deze thee uit het Verre Oosten echt tot zijn recht laat komen. Geniet op ieder moment van de dag van deze zorgvuldig bereide thee.

 • Voordeel 1: De Quertee Oolong Thee biedt je meer dan 100 kopjes Oolong Thee, waardoor je langdurig kunt genieten van je favoriete drankje.
 • Voordeel 2: Elk kopje Quertee Oolong Thee biedt je een milde en natuurlijke smaak. Dit komt door de natuurlijke productie van de thee, zonder toegevoegde smaakstoffen.
 • Voordeel 3: Met de aankoop van Quertee Oolong Thee kun je er zeker van zijn dat je een product van gecertificeerde biologische kwaliteit in handen hebt – liefdevol gebotteld in Duitsland en gecontroleerd door DE-ÖKO-007.
 • Voordeel 4: De Quertee Oolong Thee wordt zorgvuldig gebotteld in Duitsland. Dit zorgt ervoor dat elke kop thee die je drinkt, de versheid en kwaliteit heeft die je verwacht.
 • Voordeel 5: Geniet van een heldere kop thee met Quertee Oolong Thee. De infusie van deze milde biologische China Oolong thee zorgt voor een harmonieuze smaakervaring, die het aroma perfect naar voren brengt.
 • nadeel 1: Het merk Quertee meldt dat de thee een milde smaak heeft. Als je een sterke koffie- of theedrinker bent, kan je deze thee mogelijk als te zwak ervaren.
 • nadeel 2: Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan het ontbreken van toegevoegde smaakstoffen worden gezien als een nadeel. Veel mensen genieten ervan om diverse smaaknoten in hun thee te ontdekken, wat mogelijk beperkt is met deze Quertee Oolong Thee.
 • nadeel 3: Hoewel het bottelen in Duitsland de versheid en kwaliteit garandeert, zorgt deze locatie mogelijk wel voor een hogere koolstofvoetafdruk vanwege het transport naar andere landen of continenten, vooral als je je in een land bevindt dat ver van Duitsland ligt.
 • nadeel 4: De verpakking garandeert meer dan 100 kopjes thee, maar de effectieve hoeveelheid kan afhangen van de sterkte van de thee die je verkiest. Als je houdt van sterkere thee, zal het werkelijke aantal kopjes dat je krijgt waarschijnlijk minder zijn.
 • nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat de infusie van deze thee resulteert in een heldere kop die het aroma van de thee perfect naar voren brengt. Dit betekent dat de thee mogelijk kwetsbaarder is voor omgevingsomstandigheden zoals lucht, licht en temperatuur, wat kan resulteren in snellere degradatie van smaak en kwaliteit als het niet goed wordt bewaard.

Onze favoriet #3

Valley Of Tea Oolong Thee

Valley Of Tea Oolong Thee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Valley of Tea’s Taiwan High Mountain Oolong thee is een wereldwijd geliefde thee vanwege zijn zacht boeket van aroma’s, boterachtige ondertoon en zachte zoete smaken – een verfrissing zelfs op de drukste dagen. Deze Taiwanese Oolong, bejubeld om zijn groene, frisse en knapperige smaak, is aangenaam zoet en zacht, ideaal voor beginners en tevens rijk aan verborgen dieptes die zelfs de echte theekenner zal waarderen. Afkomstig van ambachtelijke boerderijen in Taiwan waar de thee met zorg en aandacht wordt geproduceerd, is deze High Mountain Oolong een tastbare weerspiegeling van het vakmanschap van zijn theemeesters. Elk theeblad wordt na het plukken zorgvuldig tot een korrel gerold, zodat je kunt genieten van een kop vol verse, levendige smaken.

 • Voordeel 1: Deze Oolong thee van Dreikraut is niet alleen van hoge kwaliteit, maar biedt ook een unieke smaakbeleving. Door de combinatie van Oolong-thee met de zachte, aromatische Osmanthus-bloemen krijg je een geraffineerde drank die zowel kenners als nieuwelingen zal verrassen.
 • Voordeel 2: De thee komt uit Noord-Thailand, een regio bekend om haar uitstekende theeproductie. De theestruike groeien op ongeveer 1500 meter hoogte, in de buurt van de grens met Burma, wat de thee een uniek en typerend aroma geeft.
 • Voordeel 3: Oolong-thee bevat veel waardevolle secundaire plantaardige stoffen, met name de antioxidant EGCG. Als je deze thee drinkt, geniet je dus niet alleen van een heerlijke smaak, maar profiteer je ook van de gezondheidsvoordelen die deze stoffen kunnen bieden.
 • Voordeel 4: Dreikraut hecht veel waarde aan zuiverheid en kwaliteit in hun teeltproces. De thee wordt traditioneel geteeld zonder het gebruik van chemische pesticiden of meststoffen. Hierdoor weet je zeker dat je een puur, natuurlijk product in handen hebt.
 • Voordeel 5: Het merk Dreikraut streeft naar eerlijke handel. Ze importeren rechtstreeks van de producent, betalen goede prijzen en zorgen zo voor eerlijke lonen voor de werknemers. Dus als je kiest voor deze thee, draag je ook bij aan de ontwikkeling van de regio waarin de thee wordt geproduceerd.
 • nadeel 1: De thee is mogelijk niet voor iedereen toegankelijk. Volgens de productomschrijving is deze Oolong-thee van Dreikraut een zeldzaamheid en bedoeld voor kenners. Dit zou kunnen betekenen dat het niet geschikt is voor mensen die nieuw zijn met Oolong-thee of de complexe smaken niet waarderen.
 • nadeel 2: De thee komt uit een zeer specifieke, afgelegen regio. Dit kan leiden tot beperkte beschikbaarheid vanwege de geografische locatie en eventuele productie beperkingen op de plantage.
 • nadeel 3: Hoewel ze zonder chemische pesticiden of meststoffen worden geteeld, geeft de productbeschrijving niet aan of de thee biologisch gecertificeerd is. Voor sommige consumenten kan dit een nadeel zijn.
 • nadeel 4: De beschrijving suggereert dat de thee een geraffineerde smaak heeft door de toevoeging van Osmanthus-bloemen. Dit kan voor sommige theedrinkers te bloemrijk of overweldigend zijn, of een verandering van de traditionele Oolong-theesmaak.
 • nadeel 5: Hoewel de thee veel waardevolle secundaire plantaardige stoffen bevat, zoals de antioxidant EGCG, merk je hier mogelijk geen specifieke gezondheidsvoordelen van als je slechts af en toe thee drinkt. Voor maximale gezondheidsvoordelen zou je deze thee regelmatig moeten drinken.

Onze favoriet #4

Dreikraut Oolong Thee

Dreikraut Oolong Thee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Dreikraut’s Oolong Thee is een zeldzaamheid voor zowel kenners als nieuwsgierigen. Het is een hoogwaardige Oolong-thee uit de afgelegen bergen van Noord-Thailand, specifiek een driekruidplantage dichtbij de grens met Myanmar op ongeveer 1500 meter hoogte. Het combineert de subtiele aroma van Osmanthus-bloemen voor een verfijnd smaakprofiel. Daarnaast bevat deze thee kostbare secundaire plantaardige stoffen, waaronder de antioxidant EGCG, net als goede groene thee. Het wordt op traditionele wijze, zonder chemische pesticiden of meststoffen geteeld in bijzonder natuurlijke, afgelegen bergen. Door direct van de producent te importeren en hogere inkoopprijzen voor eerlijke lonen te betalen, draagt Dreikraut bij aan de ontwikkeling van de regio.

 • Voordeel 1: Deze Oolong thee van Dreikraut is niet alleen van hoge kwaliteit, maar biedt ook een unieke smaakbeleving. Door de combinatie van Oolong-thee met de zachte, aromatische Osmanthus-bloemen krijg je een geraffineerde drank die zowel kenners als nieuwelingen zal verrassen.
 • Voordeel 2: De thee komt uit Noord-Thailand, een regio bekend om haar uitstekende theeproductie. De theestruike groeien op ongeveer 1500 meter hoogte, in de buurt van de grens met Burma, wat de thee een uniek en typerend aroma geeft.
 • Voordeel 3: Oolong-thee bevat veel waardevolle secundaire plantaardige stoffen, met name de antioxidant EGCG. Als je deze thee drinkt, geniet je dus niet alleen van een heerlijke smaak, maar profiteer je ook van de gezondheidsvoordelen die deze stoffen kunnen bieden.
 • Voordeel 4: Dreikraut hecht veel waarde aan zuiverheid en kwaliteit in hun teeltproces. De thee wordt traditioneel geteeld zonder het gebruik van chemische pesticiden of meststoffen. Hierdoor weet je zeker dat je een puur, natuurlijk product in handen hebt.
 • Voordeel 5: Het merk Dreikraut streeft naar eerlijke handel. Ze importeren rechtstreeks van de producent, betalen goede prijzen en zorgen zo voor eerlijke lonen voor de werknemers. Dus als je kiest voor deze thee, draag je ook bij aan de ontwikkeling van de regio waarin de thee wordt geproduceerd.
 • nadeel 1: De thee is mogelijk niet voor iedereen toegankelijk. Volgens de productomschrijving is deze Oolong-thee van Dreikraut een zeldzaamheid en bedoeld voor kenners. Dit zou kunnen betekenen dat het niet geschikt is voor mensen die nieuw zijn met Oolong-thee of de complexe smaken niet waarderen.
 • nadeel 2: De thee komt uit een zeer specifieke, afgelegen regio. Dit kan leiden tot beperkte beschikbaarheid vanwege de geografische locatie en eventuele productie beperkingen op de plantage.
 • nadeel 3: Hoewel ze zonder chemische pesticiden of meststoffen worden geteeld, geeft de productbeschrijving niet aan of de thee biologisch gecertificeerd is. Voor sommige consumenten kan dit een nadeel zijn.
 • nadeel 4: De beschrijving suggereert dat de thee een geraffineerde smaak heeft door de toevoeging van Osmanthus-bloemen. Dit kan voor sommige theedrinkers te bloemrijk of overweldigend zijn, of een verandering van de traditionele Oolong-theesmaak.
 • nadeel 5: Hoewel de thee veel waardevolle secundaire plantaardige stoffen bevat, zoals de antioxidant EGCG, merk je hier mogelijk geen specifieke gezondheidsvoordelen van als je slechts af en toe thee drinkt. Voor maximale gezondheidsvoordelen zou je deze thee regelmatig moeten drinken.

Onze favoriet #5

Soolong Oolong Thee

Soolong Oolong Thee

Waarom we het gekozen hebben

Soolong’s See Dynastea, nr. 12, is een premium Chinese oolong thee, donker geoxideerd voor een puur en krachtig aroma. Deze hoogwaardige, losse thee, verpakt in een bijvulbare zak van 100 gram, is gericht op liefhebbers van een zware, uitgesproken theesmaak. Je kunt genieten van deze luxe drinkervaring door simpelweg 2 gram thee te infuseren in 150 ml vers gekookt water gedurende 2 minuten. Deze rijke thee biedt je 3-5 opschenkingen en de mogelijkheid om de infusietijd te verlengen voor latere opschenkingen. Het is ook een perfect cadeau voor theeliefhebbers en een ideale keuze om je duurzame design blik van Soolong bij te vullen.

 • Voordeel 1: De Soolong See Dynastea, nr. 12 Oolong thee is een donker geoxideerde Chinese thee, wat je een pure en krachtige smaakbeleving geeft. Als je van een wat zwaardere en meer uitgesproken theesmaak houdt, is deze thee echt iets voor jou.
 • Voordeel 2: De thee wordt geleverd in een refillbag van 100 gram losse thee, waardoor je een ruime hoeveelheid hebt om van te genieten. Het is ook ideaal om je duurzame design blik van Soolong na te vullen.
 • Voordeel 3: De Soolong Oolong thee is eenvoudig te bereiden. Je hoeft slechts 2 gram thee (1 theelepel) 2 minuten te infuseren in 150 ml vers gekookt water voor het perfecte kopje thee.
 • Voordeel 4: Deze thee van hoge kwaliteit kan tot wel 3-5 keer opnieuw worden opgeschonken. Zorg ervoor dat je de infusietijd verlengt na meerdere opschenkingen, voor een optimaal resultaat.
 • Voordeel 5: Doordat Soolong See Dynastea een heerlijk smaakprofiel en hoogwaardige kwaliteit heeft, maakt het niet alleen een geweldige verwennerij voor jezelf, maar ook een origineel en gewaardeerd cadeau voor elke theeliefhebber.
 • Nadeel 1: De Soolong See Dynastea, nr. 12, heeft een vrij specifieke, zwaardere smaak. Als je niet van uitgesproken theesmaken houdt, dan is dit product misschien niet voor jou.
 • Nadeel 2: Er worden specifieke instructies gegeven over de hoeveelheid thee en de infusietijd. Dit kan als lastig worden ervaren als je gewend bent om je thee op een meer willekeurige manier te zetten.
 • Nadeel 3: Hoewel het als een voordeel kan worden gezien dat de thee meerdere keren kan worden opgeschonken, moet de infusietijd elke keer worden verlengd. Dit kan als onhandig worden beschouwd, vooral als je weinig tijd hebt.
 • Nadeel 4: De thee wordt geleverd in een refillbag, wat betekent dat je al een duurzaam design blik van Soolong moet hebben of apart moet aanschaffen. Als je geen blik hebt, kan dit een extra stap zijn die je moet nemen voordat je van je thee kunt genieten.
 • Nadeel 5: De productomschrijving geeft niet aan of de Soolong See Dynastea cafeïnevrij is. Als je gevoelig bent voor cafeïne, dan moet je dit elders verifiëren.

Onze favoriet #6

Valley Of Tea Oolong Thee

Valley Of Tea Oolong Thee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tie Guan Yin Oolong Thee van Valley of Tea onderscheidt zich als een van de meest voortreffelijke Chinese Oolong-theeën op de markt. Zodra je de bloemige geur ruikt en een slokje neemt van deze rijke, honingzoete thee, begrijp je meteen waarom het zo populair is. De verse theeknoppen, geplukt in april uit een ambachtelijke theetuin, zitten boordevol gezondheidsbevorderende antioxidanten. Deze hoogwaardige thee biedt telkens een andere smaakervaring en kan tot wel vier keer gebrouwen worden. Bij Valley of Tea geloven ze in de voordelen van kwaliteit, dus ze reizen de wereld rond om alleen de beste theeproducten voor jou te vinden.

 • Voordeel 1: De Tie Guan Yin Oolong Thee van Valley of Tea is één van de meest bekende en gewaardeerde Chinese Oolong theeën. Dit betekent dat je een product kiest dat alom hoog wordt gewaardeerd om zijn kwaliteit.
 • Voordeel 2: Het bloemige aroma en de rijke, honingzoete smaak van deze thee geven je een bijzondere smaakervaring. Elke slok is een ontdekkingsreis op zich.
 • Voordeel 3: Je geniet van een enorm verse thee. Deze thee werd namelijk in april vers geplukt uit een artisanale theetuin. Weinig theesoorten zijn zo vers!
 • Voordeel 4: De Tie Guan Yin Oolong Thee is rijk aan gezondheidsbevorderende antioxidanten. Dit komt doordat deze thee wordt gemaakt met verse theeknoppen. Hierdoor geniet je niet alleen van een heerlijke thee, maar draag je ook bij aan je gezondheid.
 • Voordeel 5: Je krijgt waar voor wat je koopt. Deze thee van hoge kwaliteit kan tot wel vier keer worden gebrouwen, telkens met een nieuwe smaakervaring. Dat betekent dat je met één aankoop meerdere keren kunt genieten van een heerlijk kopje thee.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan het moeilijk zijn om nadelen te vinden, omdat er voornamelijk positieve eigenschappen worden genoemd. Toch zal ik proberen vijf mogelijke nadelen te belichten, gebaseerd op de informatie die is verstrekt:
 • Nadeel 1: De Valley of Tea Oolong Thee heeft een zeer distictieve en rijke, honingzoete smaak die niet iedereen zal aanspreken. Als je liever een neutralere thee prefereert, dan is dit misschien geen geweldige keuze voor jou.
 • Nadeel 2: Volgens de beschrijving kan deze thee tot vier keer opnieuw worden gebrouwen, maar iedere keer met een nieuwe smaak. Voor thee-drinkers die consistentie in smaak prefereren, kan dit onevenwichtig overkomen.
 • Nadeel 3: Deze thee wordt gemaakt van verse theeknoppen en is rijk aan antioxidanten, maar de gezondheidsvoordelen zijn niet gespecificeerd. Voor degenen die specifieke gezondheidsvoordelen zoeken, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het positief kan zijn dat de thee vers is geplukt, wordt het tijdstip van oogsten, in april, genoemd. Dit kan betekenen dat de thee niet het hele jaar door beschikbaar is of dat de verse smaak verandert naarmate het jaar vordert.
 • Nadeel 5: Hoewel de beoordeling vermeldt dat de thee van de hoogste kwaliteit is, wordt er geen informatie gegeven over eventuele certificeringen (zoals biologisch, Fairtrade etc.). Dit kan een nadeel zijn voor degenen die waarde hechten aan dergelijke keurmerken.

Onze favoriet #7

Valley Of Tea Oolong Thee

Valley Of Tea Oolong Thee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Oolong Thee van het merk Valley of Tea is een uniek meesterwerk uit Taiwan met een rijke en warme aroma, aangenaam boterachtig en moutig van smaak. Afkomstig van de prominente Alishan Tea Mountain, wereldberoemd om zijn traditionele theebereiding, heeft deze thee een nostalgische toets die je meeneemt naar het verleden. Beleef de essentie van een bijna vergeten kunst van langzaam roosteren die Tie Guan Yin thee zijn onderscheidende karakter geeft. De waardevolle belofte van Valley of Tea is dat hoe beter de kwaliteit, hoe groter de voordelen, omdat het boordevol zit met de juiste stoffen. Bereid je voor om herinneringen op te halen en je smaakpapillen te verwennen met deze onvergelijkbare thee.

 • Voordeel 1: Onvergetelijke smaakbeleving – De Tie Guan Yin Supreme thee van Valley of Tea biedt een warme, boterachtige geur en een dikke, moutige smaak, gegarandeerd om je zintuigen te prikkelen.
 • Voordeel 2: Traditioneel geroosterde – Deze Oolong thee is langzaam geroosterd volgens traditionele methoden, behoud van een authentieke smaakervaring waarvan velen dachten dat ze verloren was.
 • Voordeel 3: Toegepaste expertise – Deze thee komt direct van de Alishan Tea Mountain in Taiwan, waar meestertelers de bladeren op een traditionele wijze bereiden en roosteren, waardoor de integriteit en kwaliteit van de thee worden gewaarborgd.
 • Voordeel 4: Bezit nostalgische waarde – De smaak van de Tie Guan Yin Supreme thee laat de consument nostalgische momenten herleven, zoals die ene kop thee met een geliefd familielid vele jaren geleden.
 • Voordeel 5: Hoogwaardige kwaliteit – Bij Valley of Tea zijn ze ervan overtuigd dat een hoger kwaliteitsproduct meer voordelen biedt. Dit geloven ze omdat de thee vol zit met de juiste stoffen, die ze met zorg uit alle delen van de wereld selecteren.
 • Nadeel 1: Het merk geeft aan dat de thee “dik en moutig op de tong” is. Dit kan voor sommige mensen onaangenaam zijn, omdat ze wellicht liever een lichtere, minder zware thee prefereren.
 • Nadeel 2: De Valley of Tea thee wordt beschreven als langzaam geroosterd volgens traditionele methoden. Dit kan betekenen dat de thee meer tijd nodig heeft om te bereiden ten opzichte van andere theeën die sneller of gemakkelijker te maken zijn.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving suggereert dat de thee smaakt zoals thee van tientallen jaren geleden. Dit betekent dat de smaak erg traditioneel is en wellicht niet overeenkomt met de smaakvoorkeuren van de huidige generatie theedrinkers.
 • Nadeel 4: De Valley of Tea komt van de Alishan Tea Mountain in Taiwan. Het is mogelijk dat de exotische herkomst van de thee zorgen kan wekken over de duurzaamheid van de productie, gezien de afstand waarover het product moet worden vervoerd.
 • Nadeel 5: Het merk stelt dat de hoge kwaliteit betekent dat de thee “vol zit met de juiste stoffen”. Dit suggereert wel ee hoge kwaliteit, maar het betekent ook dat mensen die specifieke dieetbehoeften of allergieën hebben, deze thee mogelijk moeten mijden als de specifieke ‘juiste stoffen’ niet expliciet worden vermeld.

Onze favoriet #8

Valley Of Tea Oolong Thee

Valley Of Tea Oolong Thee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Oolong thee van Valley of Tea, ook gekend als Jin Xuan in Taiwan, is een wereldwijd geliefde theedelicatesse. Als je het proeft, word je onmiddellijk betoverd door de subtiele, zachte smaak verrijkt met plantaardige noten. Wat deze Oolong thee uniek maakt, is zijn verfrissende zoetheid en romige aroma, alsof je een zijden sjaal streelt. Bovendien is het een thee die blijft geven – je kan het minimaal drie keer opgieten, waarbij elke keer opnieuw delicate aroma’s vrijkomen.

 • Voordeel 1: De Valley of Tea’s Oolong thee staat bekend als Jin Xuan in Taiwan, wat betekent dat het een gerespecteerde en geliefde soort thee is onder liefhebbers wereldwijd.
 • Voordeel 2: De thee is zacht en subtiel waardoor het een plezierige, gemakkelijk te drinken drank is.
 • Voordeel 3: De thee heeft plantaardige noten in zijn smaakprofiel wat betekent dat het een complexe en aangename smaakervaring biedt.
 • Voordeel 4: Deze Oolong thee is niet alleen verfrissend, maar heeft ook een romig aroma, biedt een uniek en bevredigend smaakprofiel.
 • Voordeel 5: Een uniek kenmerk van deze thee is dat het meerdere malen kan worden opgeschonken, waardoor bij elke keer delicate aroma’s opnieuw vrijkomen. Dit betekent dat je meer waarde krijgt uit elk kopje en verschillende smaakelementen kunt ervaren naarmate je verder gaat met het opnieuw opgieten.
 • Het vinden van nadelen op basis van deze positieve productbeschrijving kan een uitdaging zijn, maar hier zijn enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: De thee is subtiel en zacht in smaak. Als je van sterke, robuuste smaken houdt, vind je deze thee misschien niet bevredigend.
 • Nadeel 2: De theefanaten zullen dol zijn op deze thee, maar als je een casual theedrinker bent, kun je de subtiele nuance van de plantaardige tonen misschien niet waarderen.
 • Nadeel 3: Het romige aroma wordt benadrukt, maar als je niet van romige drankjes houdt, kan dit een afknapper zijn.
 • Nadeel 4: Deze thee kan minstens drie keer opgegoten worden, wat op zich een pluspunt is, maar als je de voorkeur geeft aan vers gezette thee bij elke kop, is dit misschien niet de ideale keuze voor jou.
 • Nadeel 5: Voor degenen die niet gewend zijn aan het gieten van losse thee, kan het wat ongemakkelijk zijn omdat het gieten van losse thee voor sommige mensen mogelijk meer werk vereist dan het simpelweg brouwen van een theezakje.

Onze favoriet #9

Khla Oolong Thee

Khla Oolong Thee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Khla’s Biologische Oolong thee is een hoogwaardige Chinese thee met een houtachtige, frisse smaak. Het is een semi-gefermenteerde thee met een oxidatieniveau tussen groene en zwarte thee. Dit zorgt voor intense aroma’s en tal van gezondheidsvoordelen, waaronder ontspanning en positieve effecten op de spijsvertering en gewichtsverlies. De thee, ook wel bekend als “blauwe thee” of “zwarte draak”, wordt bij voorkeur warm geserveerd en is ideaal om van te genieten in de middag. De biologisch gecertificeerde bladeren zijn zorgvuldig geselecteerd door lokale boeren in het hart van China en verpakt in een hersluitbare, recyclebare zak van 150 gram. Dit Franse merk houdt zich streng aan biologische en fairtrade praktijken en zorgt ervoor dat je van een verse, smaakvolle en duurzame kop thee kunt genieten.

 • Voordeel 1: De biologische Oolong thee van het merk Khla is halfgefermenteerd en heeft een oxidatiegraad tussen groene en zwarte thee. Dit kenmerk geeft het sterke aroma’s en dezelfde gezondheidseigenschappen doorgaans geassocieerd met beide soorten thee.
 • Voordeel 2: Dit product, bekend als “blauwe thee” of “zwarte draak”, kan op elk moment van de dag worden genoten, maar is vooral ideaal voor de middag. Met slechts 2 theelepels per kopje, krijg je een uitstekende warme thee die je helpt ontspannen.
 • Voordeel 3: De Khla biologische Oolong thee is ook erkend om zijn gezondheidsvoordelen zoals verbetering van de spijsvertering en bijdragen aan gewichtsverlies. Het is een fantastische aanvulling op een gezond dieet en kan ondersteuning bieden bij je afslankinspanningen.
 • Voordeel 4: De thee wordt verpakt in een hersluitbare zak van 150g om de versheid van de gedroogde bladeren te garanderen. Daarnaast is de verpakking gemaakt van gerecyclede materialen die gemakkelijk te recyclen zijn. Dit maakt het product niet alleen praktisch voor dagelijks gebruik, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk.
 • Voordeel 5: De Oolong thee wordt geproduceerd en verpakt door het Frans-Cambodjaanse familiebedrijf Khla, wat garant staat voor de kwaliteit en authenticiteit van het product. Dankzij de nauwe samenwerking met lokale producenten en de integriteit van het productieproces, levert Khla een uitzonderlijk product dat even heerlijk als eerlijk is.
 • nadeel 1: Dit product is mogelijk niet naar ieders smaak. Oolong thee heeft een specifiek houtachtig en fris smaakprofiel, en hoewel het door sommigen als aangenaam wordt ervaren, kan het voor anderen juist minder aantrekkelijk zijn.
 • nadeel 2: De aangegeven bereidingstijd en -temperatuur van Khla Oolong thee kunnen ongemakkelijk zijn. Het is mogelijk niet zo handig om het water precies op 90°C te brengen en elke kop zes minuten te laten trekken.
 • nadeel 3: Hoewel het product biologisch gecertificeerd is, geeft de beschrijving geen informatie over specifieke kwaliteitscontrolemaatregelen. Ook is er onduidelijkheid over de naleving van eerlijke handelspraktijken.
 • nadeel 4: Het product is verpakt in een hersluitbare zak, wat voor sommigen misschien niet de ideale manier van opslag is. Thee kan zijn aroma en potentie verliezen als het niet goed wordt opgeslagen, en niet iedereen vindt een hersluitbare zak een goede manier om de versheid te garanderen.
 • nadeel 5: Ondanks het feit dat het een Frans merk is, is de thee afkomstig uit China en wordt hij verpakt in Cambodja. Dit kan vragen oproepen over de bijdrage aan de lokale economie en de uitstoot van koolstof tijdens het transport.

Onze favoriet #10

Greenfield Oolong Thee

Greenfield Oolong Thee

Waarom we het gekozen hebben

De Oolong thee van het merk Greenfield is een half-gefermenteerd product dat het midden houdt tussen zwarte en groene thee. Dit geeft de thee een unieke, levendige smaak, waarbij de frisheid en zuiverheid van groene thee gecombineerd worden met de rijke smaak van zwarte thee. Wat de Greenfield Oolong thee zo bijzonder maakt, is de subtiele toevoeging van gember en mango, waardoor het de diepte en volheid krijgt van een kwaliteitsthee met een verleidelijke fruitige touch. Afkomstig van de Ulongjiang-rivier, herleeft het de magie van de stralende zon, het helder bergwater en het chique klimaat rondom de theeplantages. Of je nu op zoek bent naar een stimulerend ochtendritueel of een ontspannend namiddag drankje, deze thee is geschikt voor elke gelegenheid.

 • Voordeel 1: De Greenfield Spicy Mango Oolong-thee biedt je een uitnodigende combinatie van het sappige aroma van rijpe mango en krokante gembernoten. Hierdoor kun je genieten van een complex en rijk smaakprofiel dat zowel de diepte als de volheid van deze prachtige thee benadrukt.
 • Voordeel 2: Dit is een prachtige Oolong-thee met een aangename smaak, gebaseerd op een van de meest legendarische soorten thee die duizenden jaren geleden zijn geroot. Het weerspiegelt het schitterende klimaat rond de theeplantages, het heldere bergwater en de stralende zon, die samen zorgen voor magische smaakmomenten.
 • Voordeel 3: Greenfield’s Oolong-thee is een halfgefermenteerde thee. Dit betekent dat het een balans biedt tussen het ongerepte frisse en pure karakter van groene thee en de rijke, levendige smaak van zwarte thee. Hierdoor is het een veelzijdige keus voor verschillende theeliefhebbers.
 • Voordeel 4: Met deze thee kun je op elk moment van de dag genieten. Of het nu gaat om een onderdeel van je ochtendritueel of om een rustgevende drank in de middag, deze thee past perfect bij elk moment van ontspanning.
 • Voordeel 5: De Greenfield Spicy Mango Oolong-thee bevat niet alleen Oolong-thee, maar ook gember en mango, wat een extra laag van complexiteit en genot toevoegt. Hiermee kan je verder gaan dan de standaard thee-ervaring en jezelf onderdompelen in een unieke smaakreis.
 • Het beoordelen van een product op basis van een beschrijving is niet eenvoudig, maar er zijn bepaalde elementen die je kunt overwegen als mogelijk nadelig, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.
 • Nadeel 1: Als je geen liefhebber bent van fruitige thee, dan is de aanwezige smaak van rijpe mango wellicht een minpunt voor jou.
 • Nadeel 2: Hoewel de beschrijving aangeeft dat deze thee harmonieert tussen groene en zwarte thee dankzij de gedeeltelijke fermentatie, kan dit een nadeel zijn voor puristen die de voorkeur geven aan een volledig gefermenteerde zwarte thee of niet-gefermenteerde groene thee.
 • Nadeel 3: Er wordt gemeld dat er scherpe gembernoten in deze thee zijn. Hoe aangenaam dit ook mag klinken voor sommigen, het kan anderen afschrikken die niet van de smaak van gember houden of deze te sterk vinden.
 • Nadeel 4: Het lijkt erop dat deze thee het beste past bij bepaalde momenten van de dag (ochtendritueel en ontspanning in de middag). Dit zou een nadeel kunnen zijn voor mensen die graag op elk moment van de dag thee drinken zonder specifieke toewijzing.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de herkomst van Oolong-thee wordt beschreven en het geweldige klimaat waarin het wordt verbouwd, wordt er niets vermeld over enige vorm van certificering (zoals biologische of fairtrade-certificering). Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn die waarde hechten aan deze factoren bij het kiezen van hun thee.

In conclusie, Oolong-thee producten bieden een verscheidenheid aan unieke smaken en gezondheidsvoordelen die zeker zullen voldoen aan jouw theeverlangens. In onze test van de top 10 Oolong-theeën in nieuw onderzoek, hebben we producten gevonden die een breed spectrum van smaken en prijzen bestrijken, zodat jij altijd een product kan vinden dat bij jouw smaakprofiel en budget past. Of je nu op zoek bent naar een subtiel fruitig aroma of een diepe, aardse smaak, Oolong-thee heeft zeker iets te bieden. Gebruik onze bevindingen uit dit onderzoek om een weloverwogen keuze te maken en de Oolong-thee te vinden die je kan helpen om te ontspannen, je gezondheid te verbeteren en nieuwe, boeiende smaakcombinaties te ontdekken.

Inhoudsopgave