a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Oracle-Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een grondig en bijgewerkt overzicht verwachten van Oracle-statistieken, verrijkt met nieuwe gegevens om u te helpen beter te begrijpen hoe Oracle presteert in de huidige markt.

 • Oracle is de op één na grootste softwaremaker ter wereld.
 • Het bedrijf Oracle heeft in 2021 meer dan 136.000 werknemers.
 • Oracle heeft ongeveer 430.000 klanten in 175 landen.
 • Oracle heeft meer dan 25.000 partners wereldwijd.
 • Oracle investeert jaarlijks meer dan $ 6 miljard in onderzoek en ontwikkeling.
 • Oracle heeft 10 Global Business Units.
 • Oracle heeft 19 data centers over de hele wereld.
 • Oracle heeft sinds de oprichting in 1977 meer dan 500.000 ontwikkelingsprojecten opgeleverd.
 • Oracle heeft in het derde kwartaal van 2021 voor $ 10,09 miljard aan inkomsten gegenereerd.
 • Oracle Cloud Infrastructure heeft een beschikbaarheid van 99,997%.
 • Oracle ondersteunt meer dan 70 miljoen gebruikers over de hele wereld.
 • In 2021 was de netto-inkomsten van Oracle 10,1 miljard dollar.
 • In 2021 maakte Oracle 23% van de totale inkomsten uit cloud diensten en licentieondersteuning.
 • Oracle heeft bijna 20.000 patenten wereldwijd.
 • 98 van de 100 grootste Fortune 500-bedrijven zijn Oracle-klanten.

Actuele Oracle-Statistieken

Oracle is de op één na grootste softwaremaker ter wereld.

U moet begrijpen dat Oracle momenteel wordt beschouwd als de tweede grootste softwaremaker ter wereld. Deze classificatie is gebaseerd op parameters zoals marktaandeel, omzet en invloed in de software-industrie. Deze eminente positie toont aan dat Oracle een centrale speler is in het produceren van softwaretools en technologische oplossingen. Dit omvat een breed scala aan producten, zoals databases, cloudservices, toepassingen voor bedrijfsbeheer en nog veel meer. Niettegenstaande er andere bedrijven zijn die ook hoge volumes software produceren, heeft Oracle het voordeel te worden erkend als de nummer twee in de wereld, wat aangeeft dat ze een aanzienlijke invloed en marktaandeel hebben verworven.

Het bedrijf Oracle heeft in 2021 meer dan 136.000 werknemers.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn om te weten dat volgens recente statistieken, Oracle, een prominent en wereldwijd erkend technologiebedrijf, in 2021 meer dan 136.000 werknemers in dienst heeft. Dit aantal illustreert de omvang en reikwijdte van Oracle. Het weerspiegelt de wereldwijde voetafdruk van het bedrijf en zijn capaciteit om grootschalige projecten en services te beheren. Het kan ook een indicatie zijn van Oracle’s impact op de werkgelegenheid en economische bijdrage in de landen waar het actief is. Het grotere aantal werknemers kan enerzijds wijzen op de groei en het succes van het bedrijf, maar anderzijds kan het ook uitdagingen met zich meebrengen op het gebied van management en coördinatie.

Oracle heeft ongeveer 430.000 klanten in 175 landen.

De statistiek geeft aan dat Oracle, een prominente multinational gespecialiseerd in ICT en cloudservices, een aanzienlijk groot klantenbestand heeft dat bestaat uit ongeveer 430.000 klanten wereldwijd. De geografische spreiding van deze klanten is ook behoorlijk breed, aangezien Oracle klanten heeft in ongeveer 175 verschillende landen. Dit betekent dus dat Oracle een stevige voet aan de grond heeft in diverse markten over de hele wereld. Deze brede klantenbasis en geografische dekking zou kunnen wijzen op Oracle’s vermogen om aan diverse zakelijke behoeften te voldoen en zijn capaciteit om grondige en diverse IT-oplossingen te leveren. Ook benadrukt het de werkelijk mondiale reikwijdte en invloed van Oracle op de markt voor IT-services en oplossingen. U kan hierdoor inzien dat Oracle een belangrijke speler is op het wereldwijde technologische toneel.

Oracle heeft meer dan 25.000 partners wereldwijd.

Oracle, een van ‘s werelds grootste softwarebedrijven, heeft een uitgebreid wereldwijd netwerk van meer dan 25.000 partners. Dit betekent dat ze samenwerken met een breed scala aan bedrijven en organisaties over de hele wereld om hun producten en diensten te verspreiden en te verbeteren. Deze partners variëren van lokale bedrijfjes tot multinationals en hun rol kan verschillen van verkooppunt tot ontwikkelingspartner. Als u een Oracle product of dienst gebruikt, is de kans groot dat een van deze partners er op een of andere manier bij betrokken is geweest. Of het nu gaat om de distributie, implementatie, service, ondersteuning of verbetering van Oracle producten, deze partners zijn een cruciaal onderdeel van het Oracle ecosysteem.

Oracle investeert jaarlijks meer dan $ 6 miljard in onderzoek en ontwikkeling.

U mag weten dat Oracle, een multinational gespecialiseerd in technologie en IT-diensten, jaarlijks meer dan $6 miljard uitgeeft aan onderzoek en ontwikkeling (O&O). Dit hoge bedrag toont de sterke toewijding van het bedrijf aan innovatie en het nastreven van technologische vooruitgang. Door te investeren in O&O kunnen zij nieuwe producten en diensten van topkwaliteit ontwikkelen en hun concurrentiepositie op de markt versterken. Bovendien helpt het hen om te voldoen aan de veranderende behoeften en verwachtingen van hun klanten, trendsetters te blijven in de industrie en zo hun bedrijfsgroei te stimuleren.

Oracle heeft 10 Global Business Units.

In de context van statistieken verwijst de uitspraak ‘Oracle heeft 10 Global Business Units’ naar de bedrijfsstructuur van Oracle. Oracle, een multinational in de IT-sector, is georganiseerd in 10 globale bedrijfseenheden. Elk van deze eenheden beheert een specifieke bedrijfssector of marktsegment op wereldwijde schaal. Dit betekent dat Oracle’s bedrijfsvoering zodanig is opgedeeld dat verschillende delen van het bedrijf zich kunnen richten op hun specifieke taken en doelen. Dit helpt het bedrijf om gevarieerde gebieden in de wereldwijde markt effectief te beheren en te bedienen. Dus, als u naar deze statistiek kijkt, geeft het u een inzicht in hoe uitgebreid en divers de bedrijfsoperaties van Oracle zijn.

Oracle heeft 19 data centers over de hele wereld.

U zult het interessant vinden om te weten dat Oracle, een wereldwijde marktleider in bedrijfstechnologie, negentien datacenters heeft verspreid over de hele wereld. In deze datacenters worden enorme hoeveelheden data opgeslagen, verwerkt en beheerd. Deze faciliteiten zijn essentieel voor Oracle om hun diverse klantenbestand continu betrouwbare, snelle en veilige toegang tot hun opgeslagen gegevens te kunnen bieden. Daarnaast zorgt het wereldwijde netwerk van datacenters ervoor dat Oracle operationeel kan blijven, zelfs in het geval van een storing of incident bij één van de locaties. Deze datacenters zijn van cruciaal belang om aan de hoogste normen van data-integriteit, beveiliging en privacy te kunnen voldoen.

Oracle heeft sinds de oprichting in 1977 meer dan 500.000 ontwikkelingsprojecten opgeleverd.

Oracle, een internationaal gerenommeerd technologiebedrijf opgericht in 1977, heeft voor het eerst in de geschiedenis meer dan 500.000 ontwikkelingsprojecten afgerond. Dit betekent dat u, als gebruiker of potentieel Oracle-klant, kunt rekenen op een zeer breed scala aan producten en diensten. Deze statistiek weerspiegelt ook Oracle’s betrokkenheid bij continue verbetering en innovatie. Elk afgerond project, groot of klein, vertegenwoordigt een stap vooruit in technologische mogelijkheden. En met meer dan 500.000 afgeronde ontwikkelingsprojecten sinds de oprichting, belichaamt Oracle’s prestatie niet alleen kwantiteit, maar vooral ook kwaliteit en breedte van expertise.

Oracle heeft in het derde kwartaal van 2021 voor $ 10,09 miljard aan inkomsten gegenereerd.

De statistiek die u heeft gelezen, vertelt ons dat Oracle, een groot multinationaal IT-bedrijf, in het derde kwartaal van 2021 een aanzienlijk bedrag van $10,09 miljard aan inkomsten heeft gegenereerd. Dit bedrag weerspiegelt alle inkomsten – of geld verdiend – door het bedrijf tijdens dit specifieke kwartaal. Het kan afkomstig zijn uit verschillende bronnen, zoals de verkoop van producten en diensten of de betaling voor diensten die ze verlenen aan klanten. Hoge kwartaalinkomsten suggereren over het algemeen dat een bedrijf in die periode economisch succesvol is geweest. Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel dit aanzienlijke inkomsten zijn, het niet direct in winst wordt omgezet, aangezien de kosten van het draaien van het bedrijf hiervan moeten worden afgetrokken.

Oracle Cloud Infrastructure heeft een beschikbaarheid van 99,997%.

De statistiek dat Oracle Cloud Infrastructure een beschikbaarheid heeft van 99,997%, houdt in dat dit cloud platform uitzonderlijk betrouwbaar is. Beschikbaarheid in deze context verwijst naar de mate waarin de dienst operationeel of toegankelijk is voor gebruik. Een beschikbaarheidspercentage van 99,997% betekent dat het systeem vrijwel altijd toegankelijk is en slechts een zeer minimale downtime kent – op jaarbasis zou dit ongeveer 2,6 minuten zijn. In wezen betekent deze hoge beschikbaarheid dat u als gebruiker vrijwel continue toegang heeft tot uw gegevens en applicaties die u op Oracle Cloud Infrastructure heeft. Het is dus een zeer belangrijke maat voor de betrouwbaarheid en effectiviteit van de dienstverlening door de cloud provider.

Oracle ondersteunt meer dan 70 miljoen gebruikers over de hele wereld.

Deze statistiek geeft aan dat Oracle, een bekend multinational computer technologiebedrijf, wereldwijd door meer dan 70 miljoen gebruikers wordt gebruikt. Dit betekent dat er over de hele wereld in totaal meer dan 70 miljoen mensen zijn die vertrouwen op Oracle’s technologieën en software voor hun dagelijkse behoeften, of het nu gaat om bedrijfsbeheer, data-analyse, applicatieontwikkeling of andere technische vereisten. Dit aantal is niet beperkt tot een bepaald land of regio, maar omvat gebruikers uit vele verschillende landen en culturen. Het benadrukt de brede acceptatie en het globale bereik van Oracle’s producten en diensten. Dus u, als gebruiker, maakt deel uit van deze enorme gemeenschap van mensen die gebruik maken van Oracle voor diverse technologische behoeften.

In 2021 was de netto-inkomsten van Oracle 10,1 miljard dollar.

In 2021 haalde Oracle een nettowinst van 10,1 miljard dollar op. Dit omvat het totale bedrag dat het bedrijf heeft verdiend, minus de kosten die het heeft gemaakt om dat inkomen te bereiken. De uitgaven kunnen het loon van werknemers, belastingen, operationele kosten, en meer omvatten. Deze statistiek is een indicator van Oracle’s economische succes in dat jaar. Het is een positieve statistiek die het bedrijf veel winst toont. Wanneer u deze statistiek in overweging neemt, kan dit helpen om te begrijpen hoe winstgevend Oracle was in 2021. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat bedrijfsinkomsten fluctueren van jaar tot jaar, afhankelijk van een breed scala aan factoren.

In 2021 maakte Oracle 23% van de totale inkomsten uit cloud diensten en licentieondersteuning.

Dit statistiek houdt in dat in het jaar 2021, Oracle – een gerenommeerde multinational die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van technologieën zoals database software, cloud engineering systemen en enterprise software producten – ongeveer 23% van zijn totale inkomsten heeft gegenereerd uit twee hoofdbronnen: cloud diensten en licentieondersteuning. Cloud diensten bevatten alles wat te maken heeft met opslag, servers, databases, netwerken, software en analytics die via het internet worden aangeboden. Licentieondersteuning daarentegen omvat de inkomsten uit het onderhouden en upgraden van Oracle-producten. Oracle’s vermogen om een aanzienlijk deel van zijn inkomsten uit deze gebieden te genereren toont aan dat ze succesvol zijn in het aanbieden van deze diensten en een robuuste klantenondersteuning hebben. Dit is een belangrijk punt om te overwegen wanneer u de prestaties en het bedrijfsmodel van Oracle evalueert.

Oracle heeft bijna 20.000 patenten wereldwijd.

Het statistische gegeven dat Oracle bijna 20.000 patenten wereldwijd bezit, kan in eerste instantie overweldigend zijn. Wat dit eigenlijk aangeeft, is de enorme hoeveelheid innovatieve technologieën en uitvindingen die afkomstig zijn van dit bedrijf. Een patent biedt het bedrijf het exclusieve recht op het gebruik en de exploitatie van hun uitvinding voor een bepaalde periode, gewoonlijk 20 jaar vanaf de datum van aanvraag. Dit betekent dat Oracle met hun bijna 20.000 patenten, de controle heeft over een breed scala aan technologieën – vaak kritische en geavanceerde technologieën – en niemand anders kan deze gebruiken zonder toestemming of zonder het betalen van licentiekosten aan Oracle. Voor u als gebruiker houdt dit in dat vele technologieën die u dagelijks gebruikt mogelijk door Oracle gepatenteerd zijn en dat deze breedte van controle ook wijst op de impact van Oracle in de technologische wereld.

98 van de 100 grootste Fortune 500-bedrijven zijn Oracle-klanten.

Uit de statistiek blijkt dat 98 van de 100 grootste bedrijven die op de Fortune 500-lijst staan, klant zijn van Oracle. De Fortune 500-lijst is een ranglijst van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven op basis van hun totale jaarinkomsten. Het feit dat 98% van deze topbedrijven ervoor kiest om Oracle’s producten of diensten te gebruiken, is een sterke indicator voor de kwaliteit en reputatie van Oracle in de zakenwereld. Het suggereert dat Oracle producten en diensten levert die aan de behoeften van grote, succesvolle bedrijven kunnen voldoen. Als u dus een bedrijf runt en overweegt om Oracle’s producten of diensten te gebruiken, kan deze statistiek u groot vertrouwen geven in hun vermogen om aan uw behoeften te voldoen.

Referenties

0. – https://www.zdnet.com

1. – https://www.investopedia.com

2. – https://www.forbes.com

3. – https://www.oracle.com

Inhoudsopgave