a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Outbound Marketing Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van de nieuwste statistieken en trends binnen Outbound Marketing, waarbij we nieuwe gegevens analyseren om u een gedetailleerd inzicht te geven in de huidige stand van zaken op dit gebied.

 • Outbound marketing wordt door circa 90% van de marketingorganisaties over de hele wereld gebruikt.
 • Ongeveer 40% van de marketeers geeft aan dat traditionele outbound marketing de belangrijkste manier is om prospects te genereren.
 • Minder dan 30% van de mensen die een ongevraagde e-mail ontvangen, openen deze e-mail. Meer dan 80% verwijdert deze e-mail zelfs ongeopend.
 • Ongeveer 84% van de marketeers vindt dat outbound marketing cruciaal is voor hun bedrijfsstrategie.
 • De uitgaven voor outbound marketing zijn in de afgelopen jaren significant verminderd, van 22% van het budget in 2013 tot slechts 16% in 2017.
 • In de VS wordt jaarlijks ongeveer $40 miljard besteed aan direct mail als vorm van outbound marketing.
 • Meer dan 44% van de mensen gooit direct mail ongelezen weg.
 • Traditionele TV-advertenties worden door circa 86% van de kijkers overgeslagen.
 • 200 miljoen mensen hebben zich aangemeld voor het “Do Not Call”-register, waarmee ze telemarketingoproepen weigeren.
 • Slechts 1 op de 2.000 koude oproepen resulteert in een afspraak.
 • Ontvangers van ongevraagde e-mails melden ze meestal als spam, bij ongeveer 83% van de ongevraagde e-mails gebeurt dit.
 • Ongeveer 65% van de mensen geeft de voorkeur aan advertenties via e-mail boven advertenties via direct mail.
 • Gemiddeld wordt slechts ongeveer 18% van de traditionele TV-advertenties door het publiek volledig bekeken.

Actuele Outbound Marketing Statistieken

Outbound marketing wordt door circa 90% van de marketingorganisaties over de hele wereld gebruikt.

U zult merken dat de statistiek aangeeft dat outbound marketing door ongeveer 90% van de marketingorganisaties wereldwijd wordt gebruikt. In eenvoudige termen betekent dit dat het merendeel van de marketingorganisaties, zonder rekening te houden met de regio of het land, een voorkeur heeft voor outbound marketingtechnieken. Outbound marketing betreft traditionele vormen van marketing zoals het plaatsen van advertenties op tv, radio of in kranten, het sturen van direct mail, en koude prospectie. Dit toont aan dat, ondanks de opkomst van inbound marketing technieken, zoals content creatie, SEO en sociale media marketing, de meer traditionele outbound methoden nog steeds wijdverspreid zijn en gereputeerd worden voor hun bereik en effectiviteit.

Ongeveer 40% van de marketeers geeft aan dat traditionele outbound marketing de belangrijkste manier is om prospects te genereren.

De statistiek die U genoemd heeft, stelt dat ongeveer 40% van de marketeers aangeeft dat traditionele outbound marketing hun belangrijkste tool is voor het genereren van leads. Outbound marketing verwijst naar elke soort marketing waarbij een bedrijf een boodschap initieert en deze naar buiten stuurt om in contact te komen met een publiek. Dit is een belangrijke statistiek omdat het de impact en waarde aangeeft die traditionele marketingtechnieken nog steeds hebben ondanks de opkomst van digitale marketing. Het onderstreept dat een aanzienlijk percentage van de marketeers – bijna de helft – gelooft dat deze aanpak, die kan bestaan uit methoden zoals televisie-advertenties, direct mail, telemarketing en printadvertenties, de meest effectieve manier is om potentiële klanten te bereiken.

Minder dan 30% van de mensen die een ongevraagde e-mail ontvangen, openen deze e-mail. Meer dan 80% verwijdert deze e-mail zelfs ongeopend.

Deze statistiek geeft inzicht in het gedrag van mensen ten aanzien van ongevraagde e-mails, vaak spam genoemd. Uit de gegevens blijkt dat minder dan 30% van de ontvangers deze e-mails daadwerkelijk opent. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals bezorgdheid over veiligheid, vermoeidheid door een overvloed aan dergelijke e-mails, of simpelweg geen interesse in de aangeboden informatie of diensten. Het grootste deel, meer dan 80%, gaat een stap verder en verwijdert de ongevraagde e-mail zonder deze te openen. Dit gedrag kan worden gezien als een nog sterker signaal van desinteresse en een wens om de e-mail-inbox georganiseerd en vrij van ongewenste inhoud te houden. Deze statistieken geven u een idee van hoe uw doelgroep zou kunnen reageren op ongevraagde e-mails.

Ongeveer 84% van de marketeers vindt dat outbound marketing cruciaal is voor hun bedrijfsstrategie.

De statistiek stelt dat ongeveer 84% van de marketeers outbound marketing essentieel vinden voor hun bedrijfsstrategie. Dit betekent in de praktijk dat het merendeel van de marketeers waarde hecht aan activiteiten waarbij zij actief de aandacht van potentiële klanten trekken, zoals telemarketing, direct mail en online advertising. Deze vorm van marketing staat tegenover inbound marketing, waarbij bedrijven zich voornamelijk concentreren op het aantrekken van klanten door middel van het creëren van waardevolle inhoud en ervaringen die zijn afgestemd op hen. Uit deze statistiek kunt u opmaken dat voor het overgrote deel van de professionals in de marketingsector, outbound marketing nog steeds een cruciaal onderdeel vormt van het marketingplan, ondanks de stijgende populariteit van inbound technieken.

De uitgaven voor outbound marketing zijn in de afgelopen jaren significant verminderd, van 22% van het budget in 2013 tot slechts 16% in 2017.

De statistiek die u noemt geeft aan dat de uitgaven voor outbound marketing (marketing gericht op het bereiken van een breed publiek zonder specifieke targeting) de afgelopen jaren aanzienlijk zijn afgenomen. Als we kijken naar de cijfers, zien we dat in 2013 ongeveer 22% van het totale marketingbudget werd besteed aan outbound marketing. Dit is echter gedaald tot slechts 16% van het budget in 2017. Deze daling kan wijzen op een verandering in marketingstrategieën, wellicht door het toenemende belang van inbound marketing (marketing gericht op het aantrekken van klanten via content marketing, sociale media marketing, SEO en branding) of de steeds grotere rol van digitalisering. Het laat in ieder geval zien dat bedrijven minder geld investeren in de klassieke methoden van outbound marketing, zoals reclame in kranten, op televisie of via direct mail.

In de VS wordt jaarlijks ongeveer $40 miljard besteed aan direct mail als vorm van outbound marketing.

De statistiek die u ziet, geeft aan dat er in de Verenigde Staten jaarlijks ongeveer $40 miljard wordt uitgegeven aan direct mail, een vorm van outbound marketing. In eenvoudige termen betekent dit dat Amerikaanse bedrijven en organisaties rond deze som investeren om hun producten of diensten te promoten via direct mail, wat fysieke post zoals brieven, catalogi of flyers omvat die rechtstreeks naar potentiële klanten worden gestuurd. Deze marketingmethode, ook wel bekend als outbound marketing, houdt in dat bedrijven actief uitreiken naar consumenten, in tegenstelling tot inbound marketing waarbij bedrijven proberen klanten naar hen toe te trekken. De genoemde omvang van de investering onderstreept het belang en de relevantie van deze marketingbenadering in de VS.

Meer dan 44% van de mensen gooit direct mail ongelezen weg.

Deze statistiek houdt in dat van alle mensen die direct mail – dat wilt zeggen, ongevraagde poststukken, zoals reclamefolders, flyers, of andere soorten promotiemateriaal – ontvangen, meer dan 44% deze direct weggooit zonder het te lezen. Dit betekent dat bijna de helft van de mensen die zulke post ontvangen, de informatie erin ongezien negeert en het materiaal niet waardevol of relevant genoeg vindt om hun tijd aan te besteden. Dus, als u van plan bent om uw product of dienst te promoten via direct mail, moet u er rekening mee houden dat bijna de helft van uw doelgroep de post mogelijk direct weggooit. Het is daarom belangrijk om uw marketingstrategie zorgvuldig te plannen en te overwegen, om ervoor te zorgen dat uw bericht de aandacht van uw ontvangers trekt en wordt gelezen.

Traditionele TV-advertenties worden door circa 86% van de kijkers overgeslagen.

Uit de statistiek blijkt dat bijna 86% van de kijkers traditionele tv-advertenties overslaat. Dit betekent dat slechts ongeveer 14% van de kijkers waarschijnlijk echt de aandacht op deze advertenties richt. Het overslaan kan op verschillende manieren gebeuren: door een kanaal te wisselen, door het geluid uit te zetten, of door de kamer te verlaten. Deze informatie is cruciaal voor adverteerders en marketeers, omdat dit aangeeft dat traditionele tv-advertenties misschien niet de meest effectieve manier zijn om hun doelgroep te bereiken. Bovendien suggereert dit dat andere methoden, zoals online adverteren, mogelijk effectiever kunnen zijn. Kortom, de statistiek die u heeft aangehaald, drukt een aanzienlijke inefficiëntie uit in sommige traditionele vormen van adverteren.

200 miljoen mensen hebben zich aangemeld voor het “Do Not Call”-register, waarmee ze telemarketingoproepen weigeren.

Het “Do Not Call”-register is een optie waarbij mensen hun telefoonnummer kunnen registreren om te voorkomen dat ze ongewenste telemarketingoproepen ontvangen. Als u kijkt naar de statistiek dat 200 miljoen mensen zich al hebben aangemeld voor dit register, geeft dit aan dat een aanzienlijk aantal mensen ervoor kiest om marketingoproepen te weigeren. Dit zou kunnen wijzen op een algemene afkeer van dergelijke oproepen, of op een behoefte aan privacy en controle over wie hen mag bellen. De high number geeft ook aan dat veel mensen op de hoogte zijn van het bestaan van het “Do Not Call”-register, omdat registratie vereist dat zij actief op zoek naar en aanmelden voor deze specifieke service.

Slechts 1 op de 2.000 koude oproepen resulteert in een afspraak.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat slechts één op de tweeduizend koude oproepen resulteert in een afspraak. Dit betekent dat voor elke 2000 koude oproepen, wat ongevraagde telefonische verkoopgesprekken zijn, meestal maar één gesprek leidt tot een vervolgactie in de vorm van een afspraak. Dit toont aan dat het slagingspercentage van koude oproepen zeer laag is. Het kan dus aantonen dat het misschien niet de meest efficiënte methode is om afspraken te maken, en het kan u aanmoedigen om andere strategieën voor leadgeneratie te overwegen. Voor bedrijven die deze techniek gebruiken, betekent dit dat ze wellicht duizenden oproepen moeten plegen voordat ze succes zien.

Ontvangers van ongevraagde e-mails melden ze meestal als spam, bij ongeveer 83% van de ongevraagde e-mails gebeurt dit.

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat ontvangers van ongevraagde e-mails deze vaak als spam markeren. Sterker nog, bij ongeveer 83% van de ontvangen ongevraagde e-mails, dat is bijna het overgrote deel, gebeurt dit. Dit betekent dat wanneer mensen e-mails ontvangen waar ze niet om hebben gevraagd of die ze niet verwachten, ze geneigd zijn om deze berichten als ongewenst te markeren. Deze actie helpt om toekomstige soortgelijke berichten te filteren en voorkomt dat hun inbox overvol raakt. Dit toont ook hoe belangrijk het is voor e-mailmarketeers en bedrijven om toestemming van de gebruiker te krijgen voordat ze e-mails sturen, omdat de kans groot is dat hun berichten anders als spam worden gezien en genegeerd.

Ongeveer 65% van de mensen geeft de voorkeur aan advertenties via e-mail boven advertenties via direct mail.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat ongeveer 65% van de mensen de voorkeur geeft aan advertenties via e-mail boven advertenties via direct mail. Dit betekent dat een grote meerderheid liever reclame via hun e-mail ontvangt dan dat ze fysieke post met promotiemateriaal krijgen. De redenen hiervoor kunnen variëren. Sommigen vinden het misschien handiger om dergelijke informatie digitaal te hebben, andere mensen willen misschien gewoon minder fysieke rommel in hun huizen. Hoe dan ook, deze gegevens kunnen nuttig zijn voor u, vooral als u in de marketingsector werkt en probeert te beslissen welke methode u moet gebruiken om een product of dienst te adverteren. U kunt overwegen om meer te investeren in e-mailmarketingstrategieën, aangezien die door een aanzienlijk deel van de bevolking worden geprefereerd.

Gemiddeld wordt slechts ongeveer 18% van de traditionele TV-advertenties door het publiek volledig bekeken.

Uit de statistiek blijkt dat slechts ongeveer 18% van de traditionele TV-advertenties volledig wordt bekeken door het publiek. Dit betekent dat van elke 100 televisie-advertenties, slechts 18 tot het einde bekeken worden door kijkers. De resterende 82% wordt dus gemist, overschakeld of genegeerd. Deze statistiek kan belangrijk zijn voor adverteerders en marketeers. Het geeft namelijk aan dat het grootste deel van hun inhoud wellicht niet wordt gezien door het beoogde publiek, wat hun vermogen om hun berichten over te brengen, kan beïnvloeden. Dus, als u een adverteerder of marketeer bent, zou deze informatie u kunnen helpen om te overwegen hoe u uw strategieën moet herzien om uw zichtbaarheid en impact te vergroten.

Referenties

0. – https://blog.hubspot.com

1. – https://www.bigeyeagency.com

2. – https://www.marketingprofs.com

3. – https://www.ftc.gov

4. – https://www.marketingcharts.com

5. – https://www.validity.com

6. – https://www.leadium.io

7. – https://smallbusiness.chron.com

8. – https://www.ironpaper.com

9. – https://www.hubspot.com

10. – https://www.demandgenreport.com

Originally posted 2023-11-14 12:15:14.

Inhoudsopgave