a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Ovenwanten: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 ovenwanten met onze nieuwste testresultaten zodat jij slechts het beste van het beste kiest.

Unser Favorit: Milcea Ovenwanten

Milcea Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Bonthee Ovenwanten

Bonthee Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Auauy Ovenwanten

Auauy Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Philorn Ovenwanten

Philorn Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Dxia Ovenwanten

Dxia Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Kfddrn Ovenwanten

Kfddrn Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Voarge Ovenwanten

Voarge Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Lauter Schutz Ovenwanten

Lauter Schutz Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Bonthee Ovenwanten

Bonthee Ovenwanten
★★★★★

Unser Favorit: Oxo Ovenwanten

Oxo Ovenwanten
★★★★★

Als je graag in de keuken staat en je culinaire vaardigheden graag tot uiting brengt, weet je hoe belangrijk het is om je handen te beschermen tegen de hitte. De juiste ovenwanten zijn cruciaal om brandwonden te voorkomen en comfortabel te kunnen koken. Maar welke ovenwanten bieden nu de beste bescherming, gebruiksgemak en duurzaamheid? Wij hebben nieuw onderzoek uitgevoerd en de tien beste ovenwanten op de markt onder de loep genomen. Deze gids helpt jou bij het vinden van de ovenwanten die het beste aansluiten bij jouw behoeften in de keuken. Lees verder en ontdek welke ovenwanten de hitte wél kunnen weerstaan!

Een ovenwant is een essentieel item in je keuken dat dient als een beschermende handschoen. Het beschermt je handen tegen de extreme hitte bij het hanteren van hete potten, pannen of schalen uit de oven. Meestal gemaakt van hittebestendige materialen zoals katoen of siliconen, zorgt een ovenwant ervoor dat je veilig en ongeschonden je kookkunsten kunt vertonen. Dus, of je nu een beginnende kok bent of een professional in de keuken, een ovenwant is een must-have voor jou.

Check Uit

Onze favoriet #1

Milcea Ovenwanten

Milcea Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

MILcea Ovenwanten zijn hittebestendige handschoenen gemaakt van siliconen en hittebestendig katoen, waardoor ze ideaal zijn om veilig en zonder brandwonden om te gaan met ovens, kookplaten en hete pannen. Ze hebben een antislipontwerp voor een stevige grip wanneer je hete potten en pannen vasthoudt, en extra bescherming om brandwonden door vlammen en hete stoom te voorkomen. Deze vuilafstotende en makkelijk te reinigen ovenwanten kunnen eenvoudig worden opgeborgen door ze aan de keukenwand of andere haken te hangen. Ze zijn niet alleen perfect voor binnen gebruik, zoals het koken of bakken, maar ook voor buiten grillen. In de set van 4 zijn ook 2 pannenlappen inbegrepen voor extra bescherming. Deze universele ovenwanten zijn een must-have voor elke kook- en bakliefhebber, voor zowel mannen als vrouwen.

 • Voordeel 1: De Ovenwanten van MILcea zijn gemaakt van hittebestendig siliconen en katoen, wat ze perfect maakt voor het hanteren van hete pannen, ovens en kookplaten zonder probleem.
 • Voordeel 2: Deze ovenwanten hebben een antislip- en extra beschermend ontwerp. De siliconen structuur zorgt ervoor dat je een veilige en stevige grip hebt bij het hanteren van hete voorwerpen, terwijl het versterkte materiaal extra bescherming biedt tegen brandwonden van vlammen en hete stoom.
 • Voordeel 3: De ovenwanten zijn gemakkelijk schoon te maken en op te bergen. Ze stoten vuil af en kunnen aan de keukenwand of andere haken worden gehangen, wat zorgt voor een ruimtebesparende en gemakkelijke opslag.
 • Voordeel 4: Deze ovenwanten zijn veelzijdig en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Je kunt ze gebruiken in de keuken voor hete pannen en grillplaten, maar ook voor het buiten grillen. Ongeacht het geslacht, deze pannenhandschoenen zijn universeel ontworpen voor zowel mannen als vrouwen.
 • Voordeel 5: De set van MILcea bestaat uit 4 stuks – 1 paar ovenwanten en 2 pannenlappen. Dit maakt het ideaal voor iedereen die graag kookt of bakt, omdat ze zowel je handen als het aanrecht beschermen tegen verbranding. Deze ovenhandschoenen zijn een essentieel item voor elke keuken.
 • Nadeel 1: De beschrijving suggereert dat de ovenwanten niet direct in de wasmachine mogen worden gewassen. Dit kan het reinigen ervan moeilijker maken en is misschien niet ideaal als je vaak kookt en bakprocedures uitvoert waarbij zware vervuiling mogelijk is.
 • Nadeel 2: Hoewel de ovenwanten voorzien zijn van een antislip-ontwerp, wordt er verder niets vermeld over hun vermogen om flexibiliteit of handigheid te behouden bij het vasthouden van kleinere of delicate items.
 • Nadeel 3: Er wordt enkel gesproken over het hittebestendige karakter van de handschoenen, maar er wordt geen specifieke temperatuur genoemd. Het is dus onduidelijk tot welke temperaturen deze ovenwanten daadwerkelijk weerstand kunnen bieden.
 • Nadeel 4: De kleur van de handschoenen is enkel verkrijgbaar in het zwart, volgens de productbeschrijving. Als je graag stijl en kleur in je keukengerei integreert, heb je geen andere opties dan deze ene kleur.
 • Nadeel 5: De set bevat 2 pannenlappen en 1 paar ovenhandschoenen. Als je meestal alleen kookt, kan je je afvragen waarom je twee pannenlappen nodig zou hebben. Dit kan leiden tot onnodige opslag en ruimte-inname, gezien je misschien maar één nodig hebt.

Onze favoriet #2

Bonthee Ovenwanten

Bonthee Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BONTHEE Ovenwanten zijn een complete set van 2 duurzame pannenlappen van 25,4 x 17,7 cm en 2 ovenwanten van 35,5 x 18,5 cm, ontworpen om aan alle je behoeften tijdens het koken te voldoen. De ovenwanten hebben lange armen om je polsen te beschermen tegen hitte, terwijl het oppervlak is versterkt met antislip siliconen strips voor extra veiligheid. Ze zijn gemaakt van 100% katoen, waardoor ze flexibel, hittebestendig en makkelijk te reinigen zijn in de wasmachine. Om het helemaal af te maken, hebben zowel de ovenwanten als de pannenlappen elk een handige ophanglus voor eenvoudige opslag zonder extra ruimte in beslag te nemen.

 • Voordeel 1: Deze BONTHEE ovenwanten en pannenlappen zijn gemaakt van duurzaam materiaal, de voering is 100% katoen met hoogwaardige siliconen strips op het oppervlak. Dit maakt ze flexibel en zorgt voor een antislip functie.
 • Voordeel 2: De goede hittebestendigheid die deze ovenwanten bieden, stelt je in staat om veilig met hete pannen en ovenbakjes om te gaan.
 • Voordeel 3: De set komt met zowel 2 ovenwanten als 2 pannenlappen, zodat jij voor elke kooksituatie de juiste hittebescherming bij de hand hebt.
 • Voordeel 4: De ovenwanten zijn voorzien van lange armen, waardoor ook je pols beschermd is tegen de hitte van de kookpannen en ovenschalen.
 • Voordeel 5: Ze zijn gemakkelijk op te bergen dankzij de handige ophanglus en nemen daardoor nauwelijks ruimte in. Bovendien zijn ze machinewasbaar en kun je ze dus eenvoudig schoonmaken.
 • Nadeel 1: De ovenwanten van BONTHEE kunnen te groot zijn. Hoewel de afmetingen van de ovenwanten 35,5 x 18,5 cm zijn, kunnen deze voor sommige mensen te omvangrijk zijn en moeilijk te gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de ovenwanten en pannenlappen antislip zijn, kan de siliconen strips op het oppervlak niet voldoen aan al je behoeftes. Ze kunnen bijvoorbeeld niet genoeg grip bieden voor glaswerk of glibberig servies.
 • Nadeel 3: De set komt met twee ovenwanten en twee pannenlappen, maar dit kan te overbodig zijn als je niet vaak kookt of als je in je eentje woont. Het zou leuk zijn om de mogelijkheid te hebben om de items afzonderlijk te kopen.
 • Nadeel 4: Hoewel de hanglus handig is voor het opbergen, kan de plek van de hanglus niet erg praktisch zijn. Als het bijvoorbeeld aan de zijkant van de want of de pannenlap is bevestigd, kan dit het moeilijk maken om de items plat op te hangen zonder dat ze draaien.
 • Nadeel 5: Hoewel de ovenwanten en pannenlappen machinewasbaar zijn, wordt het niet vermeld of ze in de droger kunnen, wat mogelijk kan leiden tot extra onderhoud en tijd bij het schoonmaken.

Onze favoriet #3

Auauy Ovenwanten

Auauy Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AUAUY ovenwanten zijn bijzonder hittebestendige, duurzame en flexibele keukenaccessoires, perfect voor alle kookliefhebbers. Ze zijn gemaakt van sterk katoen met een zachte gewatteerde voering, die jou een comfortabele, hittebestendige greep op potten en pannen biedt. Met unieke constructie en aangebrachte touwen zijn ze gemakkelijk op te bergen, waardoor jouw keuken opgeruimd blijft. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te reinigen en machinewasbaar, maar blijven ook intact zonder scheuren of rafelen, ook niet na de was. Hun veelzijdigheid maakt ze ideaal voor binnen en buiten koken, maar ook als geschenk voor verschillende gelegenheden. Bij je aankoop krijg je 1 paar ovenwanten en 4 pannenlappen in jouw favoriete kleur, perfect passend bij je keuken.

 • Voordeel 1: De ovenwanten van PHILORN zijn hitte- en waterbestendig tot 446 ° F. Dit zorgt voor uitstekende bescherming van je handen tijdens het koken, bakken of grillen, en maakt het ook mogelijk om superhete items veilig te hanteren.
 • Voordeel 2: Ze zijn voorzien van lange en 100% katoenen manchetten. Deze zorgen niet alleen voor extra bescherming, maar ook voor comfort tijdens het dragen. Bovendien zijn ze wasbaar in de machine voor eenvoudige en gemakkelijke reiniging.
 • Voordeel 3: De ovenwanten hebben een antislipgreep. Dankzij de gestructureerde handpalm is alles makkelijk vast te houden, wat bijdraagt aan een goede controle en stabiliteit tijdens het koken.
 • Voordeel 4: Ze komen met een pannenlap en siliconenborstel van voedselkwaliteit als geschenk. Dit biedt je allround bescherming die je verdient bij het bereiden van je maaltijden.
 • Voordeel 5: Ten slotte zijn deze ovenwanten universeel en omkeerbaar ontworpen om op de meeste mannelijke en vrouwelijke handen te passen. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast om zowel de linker- als de rechterhand te passen, wat ze zeer handig in gebruik maakt.
 • Nadeel 1: Hoewel alle handgroottes door de ovenwanten van PHILORN kunnen worden bedekt, specificeert de productbeschrijving dat ze ‘één maat proberen te passen op de meeste mannelijke en vrouwelijke handen’. Dit betekent dat als jouw handen bijzonder klein of groot zijn, je mogelijk geen comfortabele pasvorm vindt.
 • Nadeel 2: Dankzij de antislip, gestructureerde handpalm moet je kunnen vasthouden wat je wilt. Toch wordt er met geen woord gerept over de duurzaamheid van deze functie. Constante slijtage en regelmatig wassen kunnen de antislipfunctie in de loop van de tijd verminderen.
 • Nadeel 3: Hoewel de PHILORN-ovenwanten wasbaar zijn in de machine, wordt er niet gespecificeerd hoe goed ze standhouden na meerdere wasbeurten. Het is mogelijk dat de kwaliteit en beschermende functies na verloop van tijd afnemen.
 • Nadeel 4: De PHILORN-ovenwanten bevatten eengeïntegreerde siliconenborstel en pannenlap. Dit klinkt als een handige extra, maar als je deze niet nodig hebt of als de kwaliteit van deze extensies te wensen overlaat, zou het een onnodige toevoeging kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de ovenwanten van PHILORN bestand zijn tegen hitte tot 446°F, vermeldt de productomschrijving niet hoe snel de wanten kunnen afkoelen na blootstelling aan hoge temperaturen. Dit kan een potentieel risico zijn als je meerdere hete voorwerpen na elkaar moet hanteren.

Onze favoriet #4

Philorn Ovenwanten

Philorn Ovenwanten

Waarom we het gekozen hebben

De PHILORN ovenwanten zijn jouw ultieme keukenpartner, gemaakt om je handen te beschermen tegen hoge temperaturen tot wel 446 ° F en water. Ze zijn voorzien van lange, 100% katoenen manchetten voor extra draagcomfort en bescherming. Deze ovenwanten zijn wasbaar in de machine, universeel van maat en omkeerbaar om zowel je linker- als rechterhand te passen. De siliconen antislipgreep zorgt voor extra controle en stabiliteit, waardoor je met gemak hete voorwerpen kunt hanteren. Er is zelfs een pannenlap van voedselkwaliteit en siliconenborstel met lange steel inbegrepen. En om je gemoedsrust te garanderen, worden de ovenwanten geleverd met een zorgeloze 12 maanden garantie, plus 24-uurs klantenservice.

 • Voordeel 1: De ovenwanten van PHILORN zijn hitte- en waterbestendig tot 446 ° F. Dit zorgt voor uitstekende bescherming van je handen tijdens het koken, bakken of grillen, en maakt het ook mogelijk om superhete items veilig te hanteren.
 • Voordeel 2: Ze zijn voorzien van lange en 100% katoenen manchetten. Deze zorgen niet alleen voor extra bescherming, maar ook voor comfort tijdens het dragen. Bovendien zijn ze wasbaar in de machine voor eenvoudige en gemakkelijke reiniging.
 • Voordeel 3: De ovenwanten hebben een antislipgreep. Dankzij de gestructureerde handpalm is alles makkelijk vast te houden, wat bijdraagt aan een goede controle en stabiliteit tijdens het koken.
 • Voordeel 4: Ze komen met een pannenlap en siliconenborstel van voedselkwaliteit als geschenk. Dit biedt je allround bescherming die je verdient bij het bereiden van je maaltijden.
 • Voordeel 5: Ten slotte zijn deze ovenwanten universeel en omkeerbaar ontworpen om op de meeste mannelijke en vrouwelijke handen te passen. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast om zowel de linker- als de rechterhand te passen, wat ze zeer handig in gebruik maakt.
 • Nadeel 1: Hoewel alle handgroottes door de ovenwanten van PHILORN kunnen worden bedekt, specificeert de productbeschrijving dat ze ‘één maat proberen te passen op de meeste mannelijke en vrouwelijke handen’. Dit betekent dat als jouw handen bijzonder klein of groot zijn, je mogelijk geen comfortabele pasvorm vindt.
 • Nadeel 2: Dankzij de antislip, gestructureerde handpalm moet je kunnen vasthouden wat je wilt. Toch wordt er met geen woord gerept over de duurzaamheid van deze functie. Constante slijtage en regelmatig wassen kunnen de antislipfunctie in de loop van de tijd verminderen.
 • Nadeel 3: Hoewel de PHILORN-ovenwanten wasbaar zijn in de machine, wordt er niet gespecificeerd hoe goed ze standhouden na meerdere wasbeurten. Het is mogelijk dat de kwaliteit en beschermende functies na verloop van tijd afnemen.
 • Nadeel 4: De PHILORN-ovenwanten bevatten eengeïntegreerde siliconenborstel en pannenlap. Dit klinkt als een handige extra, maar als je deze niet nodig hebt of als de kwaliteit van deze extensies te wensen overlaat, zou het een onnodige toevoeging kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de ovenwanten van PHILORN bestand zijn tegen hitte tot 446°F, vermeldt de productomschrijving niet hoe snel de wanten kunnen afkoelen na blootstelling aan hoge temperaturen. Dit kan een potentieel risico zijn als je meerdere hete voorwerpen na elkaar moet hanteren.

Onze favoriet #5

Dxia Ovenwanten

Dxia Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

DXIA Ovenwanten zijn gemaakt van zacht katoen met een gewatteerde voering voor flexibel en comfortabel gebruik. Ze zijn voorzien van een antislip siliconencoating aan beide zijden en zijn dik genoeg om je handen en polsen te beschermen tegen brandwonden. Met een royale maat van 27 * 16 cm passen ze in bijna elke hand, en hun lengte beschermt ook je polsen en onderarmen. De DXIA Ovenwanten zijn gemakkelijk te reinigen, wasbaar tot 30 ° C, en kunnen in de droger gedroogd worden zonder dat het katoen aan de binnenkant eruit komt, dankzij het uitstekende naaiwerk. Elke handschoen heeft een handige ophanglus en een extra lange tailleband voor veilig hanteren van hete potten en pannen. Deze ovenwanten zijn perfect voor koken, bakken en barbecuen en vormen een geweldig grillcadeau voor zowel mannen als vrouwen.

 • Voordeel 1: De DXIA ovenwanten zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal dat zacht, gewatteerd katoen combineert met een antislip siliconencoating. Hierdoor zijn ze zowel flexibel als comfortabel in gebruik en kan je ze zowel links- als rechtsdragen terwijl je tegen brandwonden wordt beschermd.
 • Voordeel 2: Deze ovenwanten zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Ze kunnen gewassen worden op temperaturen tot 30° C en zijn geschikt om in de droogtrommel te drogen. De kwaliteit van het materiaal en het naaiwerk zorgt ervoor dat het katoen aan de binnenkant niet loskomt na het wassen.
 • Voordeel 3: Met een formaat van 27 * 16 cm zijn de DXIA ovenwanten geschikt voor zowel mannelijke als vrouwelijke handen. De lengte van 27 cm beschermt tevens je polsen en onderarmen, zodat je veilig heet keukengerei kunt hanteren.
 • Voordeel 4: De DXIA ovenwanten hebben een praktisch design met een extra lange tailleband en een ophanglus aan elke handschoen. Hierdoor kan je ze gemakkelijk opbergen en zijn ze altijd binnen handbereik.
 • Voordeel 5: Deze ovenwanten zijn niet alleen praktisch, maar ook een ideaal grillcadeau voor zowel mannen als vrouwen. De comfortabele, flexibele handschoenen bieden de ultieme bescherming tegen hitte en vlammen, waardoor ze veiligheid en stijl combineren in de keuken.
 • Nadeel 1: Hoewel de DXIA ovenwanten antislip siliconencoating aan beide zijden hebben, wordt er niet gespecificeerd hoe goed deze antislipfunctie werkt bij gebruik van zware potten en pannen.
 • Nadeel 2: Het materiaal van de ovenwanten is gewatteerd katoen, wat mogelijk niet zo hittebestendig is als andere materialen zoals aramidevezels. Het is onduidelijk hoeveel hitte de want kan weerstaan voordat het niet meer veilig is.
 • Nadeel 3: Hoewel de DXIA ovenwanten wasbaar zijn, moet je er rekening mee houden dat je ze niet warmer kunt wassen dan 30 graden Celsius. Het kan dus lastig zijn om hardnekkige vlekken eruit te krijgen.
 • Nadeel 4: De productomschrijving vermeldt een “goed naaiwerk”, maar geeft niet aan hoe duurzaam de naden en het materiaal zijn bij veelvuldig en intensief gebruik. Bijvoorbeeld, of de naden eventueel kunnen openscheuren na verloop van tijd.
 • Nadeel 5: De DXIA ovenwanten zijn 27 * 16 cm groot wat in zekere mate als universele maatvoering geldt, maar het is niet zeker of ze geschikt zijn voor alle handformaten, vooral voor kleine of juist zeer grote handen. Het kan zijn dat ze niet comfortabel of veilig passen bij sommige gebruikers.

Onze favoriet #6

Kfddrn Ovenwanten

Kfddrn Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KFDDRN ovenwanten zijn ideaal voor elke keuken. Ze zijn gemaakt van voedselveilig en BPA-vrij siliconen, bestand tegen temperaturen tot 300°C, perfect voor grillen, barbecueën, koken en bakken. De wanten hebben een antislip, opgeruwd oppervlak voor een betere grip op hete, vochtige of gladde items, en een binnencoating van polyester katoen voor extra bescherming. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, wasmachinebestendig, en de binnenhandschoen is uitneembaar. De handschoenen zijn 100% waterdicht, weerstaan heet water, hete olie, zeep of stoom en absorberen geen vloeistoffen. Ze zijn zo ontworpen dat het omgaan met zware braadpannen zonder verwondingen of brandwonden een fluitje van een cent is. Bijkomend voordeel is het gemak bij opbergen en drogen, dankzij de handige lusjes. Ze blijven zo gemakkelijk binnen handbereik op het aanrecht, in de kast of dicht bij het fornuis.

 • Voordeel 1: Veilig voor Voedselcontact – De KFDDRN ovenwanten zijn gemaakt van voedselveilige en BPA-vrije siliconen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen in je voedsel. Direct contact met eten is mogelijk!
 • Voordeel 2: Hittebestendig tot 300 °C – Deze ovenwanten zijn niet zomaar hittebestendig, ze kunnen temperaturen tot wel 300°C aan. Hiermee zijn ze ideaal voor elke vorm van koken! Grillen, barbecueën, koken en bakken wordt een fluitje van een cent zonder angst voor verbranding.
 • Voordeel 3: Anti-slip en Veilig – De KFDDRN ovenwanten hebben een anti-slip, opgeruwd oppervlak voor betere grip bij hoge temperaturen of op gladde oppervlakken. Daarnaast zorgt de polyester katoenen binnencoating voor extra bescherming, waardoor je veilig hete potten en pannen kunt hanteren.
 • Voordeel 4: Makkelijk Schoon te Maken – Maak je geen zorgen over het schoonmaken van deze wanten. Het siliconen oppervlak is gemakkelijk te reinigen en zelfs de binnenhandschoen is uitneembaar en wasmachinebestendig. Het warme zeepwater doet de rest van het werk.
 • Voordeel 5: Waterdicht en Gemakkelijk op te Bergen – De KFDDRN ovenwanten zijn 100% waterdicht voor bescherming tegen heet water, hete olie, zeep of stoom. Na gebruik zijn ze gemakkelijk op te bergen met de handige lusjes. Ze kunnen eenvoudig worden opgehangen om te drogen en bewaard op je aanrecht of in de kast.
 • Het is moeilijk om specifieke nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving omdat deze vooral positieve aspecten en kenmerken van de KFDDRN ovenwanten benadrukt. Maar er zijn een paar potentiële problemen die kunnen opkomen:
 • Nadeel 1: De ovenwanten zijn alleen veilig tot 300 °C. Afhankelijk van wat je kookt of bakt, kunnen sommige ovens of barbecues deze temperatuur overschrijden, wat een veiligheidsrisico kan zijn.
 • Nadeel 2: De binnenhandschoen is verwijderbaar en kan wegglijden tijdens het gebruik, wat mogelijk ongemak of verwondingen kan veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel de ovenwanten waterdicht zijn, kan hun vermogen om grip te behouden verminderd zijn als ze nat zijn of in contact komen met olie of zeep. Dit kan resulteren in ongelukken in de keuken.
 • Nadeel 4: De handschoenen worden gereinigd door ze te wassen met warm zeepwater. Dit betekent extra reinigingstijd in vergelijking met handschoenen die je gewoon kunt afvegen.
 • Nadeel 5: Hoewel de handschoenen kleine lussen hebben voor het gemakkelijk ophangen en drogen, vereisen ze nog steeds een plek om op te hangen, wat een probleem kan zijn als je een kleine keuken hebt of gebrek aan opslagruimte.

Onze favoriet #7

Voarge Ovenwanten

Voarge Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Voarge ovenwanten zijn een betrouwbaar kookgereedschap, ontworpen voor optimale hittebestendigheid tot 240 °C en maximale bescherming voor je handen bij het koken of grillen. Deze antislip, snijbestendige handschoenen, gemaakt van ademende stof, geven je volledige controle over je kookgereedschappen en messen. De handschoenen zijn unisex, passen perfect op elke hand dankzij het one-size design en het comfortabele katoenen interieur. Bestendig tegen vuur en gecertificeerd, zijn Voarge handschoenen gemakkelijk te reinigen, zelfs in de wasmachine, en gemakkelijk op te bergen dankzij het ophangkoord. Met deze ovenwanten, die een innovatieve combinatie van aramidevezels en antislip siliconen strips bevatten, biedt Voarge een nieuwe generatie aan hittebestendigheid en veiligheid. Voarge garandeert 100% klanttevredenheid met gegarandeerde terugbetaling of vervanging.

 • Voordeel 1: Maximale bescherming – De Ovenwanten van Voarge bieden je een maximale bescherming, ze zijn hittebestendig tot wel 240 °C (464 °F). Of je nu een pan uit je oven haalt, een dampende pan van het fornuis trekt of een hete grill gebruikt, je handen zijn goed beschermd.
 • Voordeel 2: Antislip en snijvrij – De handschoenen zijn gemaakt van flexibele en ademende stof en zijn voorzien van betrouwbare siliconen grip. Dit zorgt voor stabiliteit en volledige controle over je kookgereedschap. Daarnaast biedt het ook bescherming bij het gebruik van messen en ander scherp keukengerei.
 • Voordeel 3: Optimaal comfort – De ovenhandschoenen hebben een one-size design en een aangename katoenen binnenkant, waardoor ze perfect en comfortabel passen op iedere hand. Daarmee zijn ze uniseks en geschikt voor het hele gezin.
 • Voordeel 4: Flexibel, comfortabel en eenvoudig te reinigen – De hittebestendige handschoenen zijn ontworpen om op iedere hand van normale grootte te passen. Ze zijn licht en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien kunnen de handschoenen, zelfs als ze bedekt zijn met specerijen en barbecuesaus, eenvoudig in de wasmachine schoon gewassen worden.
 • Voordeel 5: Innovatieve bescherming tegen hitte – Met de combinatie van aramidevezels en antislip siliconen strips vormen deze barbecue-handschoenen van Voarge een nieuwe generatie van veiligheid tegen extreme hitte. Dit maakt koken, bakken en grillen veiliger en aangenamer dan ooit.
 • Op basis van de productbeschrijving van de Voarge Ovenwanten, hier zijn vijf mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel de ovenwanten beweren hittebestendig te zijn tot 240°C (464°F), komt dit misschien niet overeen met de werkelijke prestaties. Als je te maken krijgt met zeer hoge temperaturen, zoals bij het stoken van hout of bij het hanteren van zeer heet keukengereedschap, kan dit een beperking vormen.
 • Nadeel 2: De antislip siliconen grip kan op den duur slijten. Wanneer de siliconen grip minder grip biedt, kan dit de efficiëntie van het product beïnvloeden en zelfs een risico vormen bij het hanteren van hete voorwerpen.
 • Nadeel 3: De afmetingen van de wanten zijn 18 x 28 cm, dit kan betekenen dat ze misschien niet geschikt zijn voor mensen met grotere handen. Ondanks de claim van een one-size-fits-all design, moet je er rekening mee houden dat ze niet iedereen even goed zullen passen.
 • Nadeel 4: Hoewel er wordt vermeld dat de wanten in de wasmachine gewassen kunnen worden, is het reinigen van siliconen materialen niet altijd gemakkelijk omdat voedselvlekken en -geuren er in kunnen trekken. Dit kan resulteren in ongewenste geuren na het wassen.
 • Nadeel 5: Hoewel de ovenwanten gemaakt zijn van aramidevezels en voorzien zijn van antislip siliconen strips voor extra veiligheid, is er geen duidelijke informatie over hoe lang deze materialen hun functie behouden. Het is mogelijk dat de handschoenen na verloop van tijd hun hittebestendigheid verliezen.

Onze favoriet #8

Lauter Schutz Ovenwanten

Lauter Schutz Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LAUTER SCHUTZ ovenwanten zijn jouw nieuwe onmisbare assistenten in de keuken of bij de barbecue, ontworpen en ontwikkeld in Duitsland om verbrande vingers te voorkomen. Ze zijn uitgerust met een siliconen coating voor uitstekende grip en optimale hittebescherming. De ovenwanten hebben een ruime voering van gerecycled katoen, waardoor je handen koel en comfortabel blijven. Je kunt de wanten in verschillende kleuren, momenteel zijn er vier, kiezen die het beste bij jouw keuken passen. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan staat hun 24/7 klantenservice klaar om je te helpen.

 • Voordeel 1: De LauterSchutz ovenwanten zijn ontworpen en ontwikkeld in Duitsland, wat betekent dat je kunt rekenen op topkwaliteit en uitstekend vakmanschap.
 • Voordeel 2: De ovenwanten hebben een siliconen coating. Dit zorgt voor een super grip op potten en pannen en biedt tegelijkertijd optimale hittebescherming, waardoor je je handen niet verbrandt tijdens het koken of barbecueën.
 • Voordeel 3: De handschoenen hebben een ruime gerecyclede katoenen voering. Dit houdt je handen koel als je ze draagt en maakt de handschoenen tegelijkertijd zeer zacht van binnen en daarmee comfortabel om te dragen.
 • Voordeel 4: De ovenwanten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt je favoriete kleur kiezen of de kleur die het beste bij je keuken past.
 • Voordeel 5: LauterSchutz biedt een 24/7 klantenservice. Als er iets mis is met je levering, zorgen zij ervoor, wat betekent dat je altijd hulp kunt verwachten als je het nodig hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de siliconen coating zorgt voor een super grip op potten en pannen, kan het mogelijk minder duurzaam zijn bij langdurig gebruik of bij blootstelling aan zeer hoge temperaturen.
 • Nadeel 2: De ovenwanten van LAUTER SCHUTZ worden aangeboden in beperkte kleuropties. Met momenteel slechts vier kleuren om uit te kiezen, is de selectie misschien niet breed genoeg voor sommige gebruikers die een specifiek kleurenschema in hun keuken hebben.
 • Nadeel 3: De katoenen voering, hoewel recyclebaar en comfortabel, kan mogelijk de warmte niet zo effectief afvoeren als andere materialen. Bovendien kan katoen krimpen of vervormen na herhaalde wasbeurten, wat de pasvorm en het comfort van de ovenwanten kan beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Hoewel ontworpen en ontwikkeld in Duitsland, wordt er in de productbeschrijving geen vermelding gemaakt van de daadwerkelijke productieplaats. Dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn die waarde hechten aan lokaal geproduceerde producten.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt een 24/7 klantenservice, maar biedt geen verdere details over de ondersteuningskanalen (bijvoorbeeld live chat, telefoon, e-mail). Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan het ontbreken van deze informatie mogelijk een negatieve invloed hebben op je aankoopbeslissing.

Onze favoriet #9

Bonthee Ovenwanten

Bonthee Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BONTHEE ovenwanten zijn een set van twee grote (31 x 18,5 cm) ovenhandschoenen die geschikt zijn voor de meeste handen. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal, met een voering van 100% katoen en een oppervlak van hoogwaardige siliconen. Dit geeft de ovenwanten flexibiliteit, een antislip karakter en goede hittebestendigheid. Dankzij de lange armen aan elke handschoen, krijg je goede bescherming voor je polsen tegen de hitte van kookpotten en pannen. Bovendien zijn ze uitgerust met een ophanglus voor eenvoudige opslag zonder extra ruimte in beslag te nemen. En als ze vuil zijn, hoef je je geen zorgen te maken, ze zijn machinewasbaar en gemakkelijk schoon te maken.

 • Voordeel 1: De BONTHEE ovenwanten zijn van groot formaat (31 cm x 18,5 cm) zodat ze geschikt zijn voor de meeste handen. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te maken dat ze niet passen.
 • Voordeel 2: Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal – 100% katoen voering en hoogwaardige siliconen op het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de ovenwanten flexibel en antislip zijn en ook een goede hittebestendigheid hebben.
 • Voordeel 3: Deze ovenwanten bieden goede bescherming tijdens het koken. De lange armen van elke handschoen beschermen je pols tegen de hitte van de kookcontainers.
 • Voordeel 4: Elke ovenwant is voorzien van een ophanglus. Dit betekent dat ze gemakkelijk op te bergen zijn en geen extra ruimte in beslag nemen.
 • Voordeel 5: De BONTHEE ovenwanten zijn machinewasbaar. Dit brengt het gemak mee van eenvoudige reiniging. Ze zijn dus niet alleen handig in gebruik, maar ook in onderhoud.
 • Nadeel 1: Hoewel het feit dat de ovenwanten van BONTHEE geschikt zijn voor de meeste mensen handig lijkt, kan dit betekenen dat ze niet perfect passen voor mensen met bijzonder kleine of grote handen.
 • Nadeel 2: De voering van de ovenwanten is 100% katoen. Hoewel dit een comfortabel materiaal is, is katoen niet de meest hittebestendige stof en kan het de warmte van zeer hete pannen of bakplaten mogelijk niet volledig tegenhouden.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat de ovenwanten antislip zijn door de siliconen op het oppervlak. Hoewel dit een gunstige eigenschap lijkt, hangt de effectiviteit ervan af van de kwaliteit van deze siliconen. Als de siliconen van slechte kwaliteit zijn, kan dit de algehele prestatie van de ovenwanten negatief beïnvloeden.
 • Nadeel 4: De ovenwanten hebben een ophanglus, wat handig kan zijn voor sommige mensen, maar anderen kunnen het als een ongewenst extraatje zien dat in de weg zit of onnodig is.
 • Nadeel 5: Hoewel de ovenwanten machinewasbaar zijn, wat handig is voor het schoonmaken, kan dit betekenen dat de kwaliteit en functionaliteit van de ovenwanten na verloop van tijd kunnen verslechteren. Het herhaaldelijk wassen in de machine kan de materialen slijten en hun hittebestendige eigenschappen verminderen.

Onze favoriet #10

Oxo Ovenwanten

Oxo Ovenwanten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OXO ovenwant van 33 cm is een betrouwbare keukenaccessoire die naast je hand, ook je onderarm beschermt. Het bijzondere aan deze ovenwant is het flexibele diamantvormige patroon dat bestand is tegen vlammen, vlekken en stoom, en tevens een antislipfunctie heeft. Daarnaast zorgt de zachte, stoffen voering ervoor dat jij deze ovenwant comfortabel kunt dragen en je handen goed geïsoleerd blijven. Handig is de ophanglus en het schoonmaken is ook zeer eenvoudig: gewoon afspoelen met water of even afnemen met een vochtige doek.

 • Voordeel 1: Dankzij de flinke lengte van 33 cm van de ovenwant, zijn niet alleen je handen, maar ook je onderarm goed beschermd tijdens het bakken en koken.
 • Voordeel 2: Het flexibele diamantvormige patroon biedt optimale grip, dit voorkomt dat hete pannen of schalen uit je handen kunnen glijden. Bovendien is deze ovenwant bestand tegen vlammen, vlekken en stoom, hetgeen de levensduur van dit product verlengt.
 • Voordeel 3: Comfort wordt geboden door de zachte, stoffen voering die tevens isoleert. Dit zorgt ervoor dat je handen tegen de hitte beschermd zijn.
 • Voordeel 4: De praktische ophanglus zorgt ervoor dat je de ovenwant eenvoudig kunt opbergen en altijd binnen handbereik hebt wanneer je deze nodig hebt.
 • Voordeel 5: Je kunt de ovenwant gemakkelijk reinigen door deze af te spoelen met water of af te nemen met een vochtige doek. Dit maakt het onderhoud van dit keukenaccessoire bijzonder eenvoudig.
 • Nadeel 1: Hoewel de OXO ovenwant beschikt over een goede pasvorm, kan deze niet geschikt zijn voor alle handmaten. Het ontwerp past mogelijk niet altijd comfortabel voor mensen met zeer kleine of zeer grote handen.
 • Nadeel 2: Het diamantvorming patroon is antislip en bestand tegen vlammen, vlekken en stoom, maar dit kan mogelijk minder effectief zijn bij het hanteren van extreem hete voorwerpen of als de want eenmaal nat is.
 • Nadeel 3: De zachte, stoffen voering isoleert en is extra comfortabel, maar dit kan problemen veroorzaken op warme dagen of bij langdurig gebruik, omdat je handen mogelijk oververhit en zweterig worden.
 • Nadeel 4: Hoewel er een handige ophanglus aanwezig is, kan dit het moeilijk maken om de ovenwant snel te pakken als je haast hebt. Het zou ook kunnen betekenen dat er speciale opbergruimte nodig is om ze op te hangen.
 • Nadeel 5: De onderhoudsinstructies stellen dat je de ovenwant kunt afspoelen met water of afnemen met een vochtige doek, maar dit kan niet voldoende zijn voor diepe vlekken of geuren. Het feit dat de ovenwanten niet in de machine gewassen kunnen worden, kan sommige gebruikers afschrikken die zoeken naar gemakkelijk en efficiënt onderhoud.

Na uitgebreid onderzoek en gedetailleerde beoordeling van verschillende ovenwanten, kunnen we concluderen dat de juiste ovenwant een groot verschil kan maken in je dagelijkse kookervaring. Hoogwaardige ovenwanten bieden niet alleen uitstekende hittebestendigheid, maar verhogen ook je comfort en veiligheid bij het omgaan met hete pannen en ovenschalen. Vergeet echter niet dat de ‘beste’ ovenwant voor jou, afhangt van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Kijk dus naar de mate van hittebestendigheid, het gebruikte materiaal, gebruiksgemak en natuurlijk je budget, bij het maken van een definitieve beslissing. Ongeacht je keuze, met de top 10 producten van onze lijst, zit je altijd goed!

Inhoudsopgave