a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Pedaalemmer: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 pedaalemmers volgens ons nieuwste onderzoek en kies de perfecte oplossing voor jouw behoeften.

Unser Favorit: Curver Pedaalemmer

Curver Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Wenko Pedaalemmer

Wenko Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Curver Pedaalemmer

Curver Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Pedaalemmer

Songmics Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Pedaalemmer

Brabantia Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Pedaalemmer

Songmics Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Curver Pedaalemmer

Curver Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Simplehuman Pedaalemmer

Simplehuman Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Pedaalemmer

Songmics Pedaalemmer
★★★★★

Unser Favorit: Curver Pedaalemmer

Curver Pedaalemmer
★★★★★

Of je nu in een krappe stadsflat woont of de ruimte hebt in een uitgestrekt landhuis, één ding is zeker: een pedaalemmer is een onmisbaar item. Het juiste model kan je huis niet alleen netjes en geordend houden, maar ook ongewenste geuren op afstand houden. Bovendien draagt een goed ontworpen pedaalemmer ook bij aan je interieur. Mocht je overwegen om een nieuwe pedaalemmer aan te schaffen, dan heb je geluk! We hebben het harde werk al voor je gedaan en de 10 beste pedaalemmers in de test onderzocht. Lees verder om de perfecte match voor jouw behoeften en stijl te ontdekken in dit nieuwe onderzoek.

Een pedaalemmer is een type afvalbak die je met je voet kan bedienen. Via een pedaal aan de onderkant van de emmer, kun je het deksel opendoen zonder je handen te gebruiken. Dit is vooral handig wanneer je je handen vol hebt of wanneer je wilt vermijden om afval of de afvalbak aan te raken voor hygiënische redenen. Pedaalemmers komen in verschillende maten en stijlen, passend bij de inrichting van je huis of kantoor. Ze zijn praktisch, hygiënisch en een must-have in elke moderne leefruimte.

Check Uit

Onze favoriet #1

Curver Pedaalemmer

Curver Pedaalemmer

Waarom we het gekozen hebben

De CURVER pedaalemmer is een hoogwaardige, functionele afvaloplossing met een capaciteit van 50 liter. Het is gemaakt van duurzaam polypropyleen materiaal met een stijlvolle metaallook. De pedaalopening maakt het gemakkelijk te gebruiken zonder uw handen, terwijl de geurwerende afdichting ervoor zorgt dat ongewenste luchtjes binnen blijven. De antisporen en antistralingsfeatures betekenen dat de prullenbak er schoon en glanzend blijft uitzien, zelfs na langdurig gebruik. Het is ook voorzien van een kunststof zakhouder voor eenvoudige bevestiging van de vuilniszak. Let op: deze bak is niet ovencompatibel. Het komt met een garantie van 5 jaar, wat je verzekert van de kwaliteit.

 • Voordeel 1: De CURVER pedaalemmer heeft een metaallook, dit geeft de emmer een stijlvolle en moderne uitstraling, wat hem geschikt maakt voor elke huishoudelijke ruimte of kantoor.
 • Voordeel 2: Met de pedaalopening kun je de emmer openen zonder je handen te gebruiken, wat erg hygiënisch is en je tijd bespaart bij het afval weggooien.
 • Voordeel 3: De emmer heeft een antisporen en antistralingseigenschap, wat betekent dat er geen vingerafdrukken of andere sporen achterblijven op het oppervlak. Dit houdt je emmer langer schoon en stralend.
 • Voordeel 4: De emmer is uitgerust met een geurwerende afdichting, die voorkomt dat onaangename geuren uit het afval ontsnappen en houdt je ruimte fris en geurvrij.
 • Voordeel 5: De emmer beschikt tevens over een kunststof zakhouder, waardoor je de vuilniszak gemakkelijk kunt vervangen en het helpt om de zak op zijn plaats te houden, zodat het afval niet in de emmer valt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Curver pedaalemmer een metaallook heeft, is het daadwerkelijke materiaal polypropyleen. Dit betekent dat het misschien niet zo stevig of duurzaam is als een volledig metalen pedaalemmer.
 • Nadeel 2: De pedaalemmer heeft een inhoud van 50 liter. Afhankelijk van je behoeften en de beschikbare ruimte kan dit te groot zijn en te veel ruimte innemen in je keuken of kantoor.
 • Nadeel 3: Deze Curver pedaalemmer is niet compatibel met een oven. Hoewel dit niet gebruikelijk is voor prullenbakken, kan het handig zijn voor specifieke behoeften en het ontbreken hiervan kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De anti-sporen en anti-stralingsfuncties suggereren dat de bak mogelijk vlekken en vingerafdrukken oppikt. Dit kan betekenen dat je het vaker moet schoonmaken om het er goed uit te laten zien.
 • Nadeel 5: Hoewel er een geurwerende afdichting aanwezig is, is het succes hiervan afhankelijk van het correct sluiten van de vuilniszakken en het regelmatig legen van de bak. Geuren kunnen nog steeds aanwezig zijn als de zakken niet goed zijn afgesloten of als de bak te lang niet wordt geleegd.

Onze favoriet #2

Wenko Pedaalemmer

Wenko Pedaalemmer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wenko Leman pedaalemmer is een must-have voor jouw badkamer, keuken, kantoor of toilet. Het combineert vorm, functie en design tot een praktisch en stijlvol geheel. Met zijn deksel houdt het al het afval netjes verborgen, terwijl de aanwezigheid van een pedaal zorgt voor een hygiënische, handsfree bediening. Deze duurzame, met staal vervaardigde afvalemmer heeft een matte taupekleurige finish en beschikt over een uitneembare kunststof binnenemmer met geïntegreerde zakhouder, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Hij heeft een compact formaat met afmetingen van 17 x 25 x 22,5 cm en een capaciteit van 3 liter, waardoor hij perfect geschikt is voor dagelijks klein afval.

 • Voordeel 1: De Wenko Leman pedaalemmer is een must-have voor elke badkamer, maar blijkt ook eenvoudig bruikbaar in andere ruimtes zoals de keuken, het kantoor en het toilet. Zo profiteer jij van veelzijdigheid in één aankoop.
 • Voordeel 2: Jouw afval wordt netjes uit het zicht gehouden, dankzij het deksel van de pedaalemmer. Dit zorgt voor een nette en opgeruimde uitstraling van de ruimte waarin je de pedaalemmer plaatst.
 • Voordeel 3: Deze pedaalemmer is niet alleen functioneel, maar scoreert ook sterk op het gebied van design. De mooie matte taupekleurige finish zorgt voor een stijlvolle touch in elke kamer.
 • Voordeel 4: De Wenko Leman pedaalemmer is enorm praktisch in gebruik. Met het pedaal kan de afvalemmer hygiënisch worden geopend zonder dat je deze met je handen hoeft aan te raken.
 • Voordeel 5: Er is over alles nagedacht in het design van dit product. De pedaalemmer bevat een uitneembare binnenemmer met geïntegreerde zakhouder, wat het verwisselen van de afvalzakken of reinigen van de emmer gemakkelijker maakt.
 • Het kan moeilijk zijn om nadelen te vinden op basis van de verstrekte productbeschrijving, maar hieronder vind je enkele mogelijke beperkingen:
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit: De Wenko Leman pedaalemmer heeft een inhoud van slechts 3 liter. Dit betekent dat je deze vaker moet legen, wat minder handig kan zijn, vooral in drukkere omgevingen zoals kantoren of keukens.
 • Nadeel 2: Duurzaamheid: Hoewel de prullenbak is gemaakt van robuust staal, geeft de productbeschrijving geen informatie over de kwaliteit van de pedaal. Deze is cruciaal voor de duurzaamheid van het product op lange termijn, omdat deze onderdeel is van het gebruik van de prullenbak.
 • Nadeel 3: Ontwerp: De afvalemmer heeft een matte taupekleurige afwerking. Hoewel dit voor sommige mensen esthetisch kan zijn, kan het voor anderen te specifiek of niet passend in hun ruimte zijn. Het is altijd beter als een product meerdere kleuropties heeft.
 • Nadeel 4: Afmetingen: De afmetingen van de afvalemmer zijn 17 x 25 x 22,5 cm. Voor mensen met beperkte ruimte kan de prullenbak te groot zijn. Anderzijds kan het voor diegenen die een grotere capaciteit nodig hebben te klein zijn.
 • Nadeel 5: Ontbrekende eigenschappen: De Wenko pedaalemmer lijkt niet te komen met extra functies, zoals geurcontrole of een slotmechanisme, wat belangrijke functies kunnen zijn voor sommige consumenten.

Onze favoriet #3

Curver Pedaalemmer

Curver Pedaalemmer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CURVER pedaalemmer is een rechthoekige pedaalemmer met een flinke inhoud van 50 liter, ideaal voor je dagelijkse afvalbeheer. Deze pedaalemmer is uitgevoerd in stijlvol zwart metaal, waarmee het even functioneel als decoratief is in elke ruimte van je huis of kantoor.

 • Voordeel 1: Deze SONGMICS pedaalemmer combineert esthetiek met functionaliteit. Met zijn strakke design is hij een stijlvolle aanvulling voor je keuken en maakt hij afvalscheiding en afvalverwijdering gemakkelijk.
 • Voordeel 2: Deze pedaalemmer laat je ook zijn zachte kant zien. Dankzij de ingebouwde demper sluit het deksel langzaam en zachtjes. Dit zorgt voor een aangename ervaring en voorkomt ook dat er nare geurtjes uit de emmer komen.
 • Voordeel 3: Het heeft uitneembare binnenemmers die gemakkelijk kunnen worden opgetild met een handvat. Dus als de vuilniszak scheurt en een rommelige situatie ontstaat, kun je de binnenemmer zonder problemen uit de vuilnisbak halen en schoonmaken.
 • Voordeel 4: De SONGMICS pedaalemmer is ontworpen om perfect in elke hoek te passen. Het rechthoekige design neemt minder ruimte in beslag dan een rond model en kan gemakkelijk in een hoek of tegen een muur worden geplaatst zonder dat het deksel tegen de muur stoot wanneer het wordt geopend.
 • Voordeel 5: Met deze pedaalemmer krijg je een ruime capaciteit van 54 liter met drie aparte compartimenten. Dit maakt afvalscheiding en recycle gemakkelijker. En dankzij de handige pedalen, kun je het deksel openen zonder je handen te gebruiken, waarmee hygiëne en gemak voorop staan.
 • Nadeel 1: Hoewel de SONGMICS pedaalemmer esthetisch en functioneel is, kan het ontwerp misschien niet aansluiten bij alle interieurstijlen of persoonlijke smaak.
 • Nadeel 2: Er wordt genoemd dat de pedaalemmer een harde buitenbak heeft. Dit kan een nadeel zijn als je kleine kinderen of huisdieren hebt die zich aan de harde buitenkant kunnen verwonden.
 • Nadeel 3: Het deksel sluit langzaam door de ingebouwde demper. Dit kan irritant zijn als je snel iets wilt weggooien en niet wilt wachten tot het deksel volledig is gesloten.
 • Nadeel 4: De afvalemmer is rechthoekig en past volgens de beschrijving perfect in elke hoek. Maar, dat kan een nadeel zijn als je een rond model wilt dat je overal neer kunt zetten, niet alleen in een hoek of tegen een muur.
 • Nadeel 5: De pedaalemmer heeft drie compartimenten. Dit kan handig zijn voor afvalscheiding, maar kan ook een nadeel zijn als je slechts een klein huishouden hebt en niet zoveel afval produceert. Het kan ook onhandig zijn als de compartimenten niet groot genoeg zijn voor grotere stukken afval.

Onze favoriet #4

Songmics Pedaalemmer

Songmics Pedaalemmer

Waarom we het gekozen hebben

De SONGMICS pedaalemmer is een stijlvolle toevoeging aan je keuken, die zowel aantrekkelijk is voor het oog als praktisch in gebruik. Deze afvalemmer heeft drie compartimenten, waardoor afvalscheiding gemakkelijk wordt. Ondanks zijn robuuste buitenkant, heeft deze prullenbak een subtiele zachtheid, dankzij een ingebouwde demper die het deksel langzaam laat sluiten en een luchtdichte afsluiting die tegen ongewenste geurtjes beschermt. Mocht er een probleem zijn met de vuilniszak, dan kunnen de binnenemmers eenvoudig worden opgetild en gereinigd. Het rechthoekige ontwerp maakt het mogelijk om de bak in een hoek of tegen een muur te plaatsen zonder dat het deksel eraan stoot. Met een zilverkleurige romp, zwarte deksels, handige pedalen en een totale capaciteit van 54 liter, maakt deze prullenbak afvalverwerking en sortering kinderspel.

 • Voordeel 1: Deze SONGMICS pedaalemmer combineert esthetiek met functionaliteit. Met zijn strakke design is hij een stijlvolle aanvulling voor je keuken en maakt hij afvalscheiding en afvalverwijdering gemakkelijk.
 • Voordeel 2: Deze pedaalemmer laat je ook zijn zachte kant zien. Dankzij de ingebouwde demper sluit het deksel langzaam en zachtjes. Dit zorgt voor een aangename ervaring en voorkomt ook dat er nare geurtjes uit de emmer komen.
 • Voordeel 3: Het heeft uitneembare binnenemmers die gemakkelijk kunnen worden opgetild met een handvat. Dus als de vuilniszak scheurt en een rommelige situatie ontstaat, kun je de binnenemmer zonder problemen uit de vuilnisbak halen en schoonmaken.
 • Voordeel 4: De SONGMICS pedaalemmer is ontworpen om perfect in elke hoek te passen. Het rechthoekige design neemt minder ruimte in beslag dan een rond model en kan gemakkelijk in een hoek of tegen een muur worden geplaatst zonder dat het deksel tegen de muur stoot wanneer het wordt geopend.
 • Voordeel 5: Met deze pedaalemmer krijg je een ruime capaciteit van 54 liter met drie aparte compartimenten. Dit maakt afvalscheiding en recycle gemakkelijker. En dankzij de handige pedalen, kun je het deksel openen zonder je handen te gebruiken, waarmee hygiëne en gemak voorop staan.
 • Nadeel 1: Hoewel de SONGMICS pedaalemmer esthetisch en functioneel is, kan het ontwerp misschien niet aansluiten bij alle interieurstijlen of persoonlijke smaak.
 • Nadeel 2: Er wordt genoemd dat de pedaalemmer een harde buitenbak heeft. Dit kan een nadeel zijn als je kleine kinderen of huisdieren hebt die zich aan de harde buitenkant kunnen verwonden.
 • Nadeel 3: Het deksel sluit langzaam door de ingebouwde demper. Dit kan irritant zijn als je snel iets wilt weggooien en niet wilt wachten tot het deksel volledig is gesloten.
 • Nadeel 4: De afvalemmer is rechthoekig en past volgens de beschrijving perfect in elke hoek. Maar, dat kan een nadeel zijn als je een rond model wilt dat je overal neer kunt zetten, niet alleen in een hoek of tegen een muur.
 • Nadeel 5: De pedaalemmer heeft drie compartimenten. Dit kan handig zijn voor afvalscheiding, maar kan ook een nadeel zijn als je slechts een klein huishouden hebt en niet zoveel afval produceert. Het kan ook onhandig zijn als de compartimenten niet groot genoeg zijn voor grotere stukken afval.

Onze favoriet #5

Brabantia Pedaalemmer

Brabantia Pedaalemmer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia Pedaalemmer is een compacte en ruimtebesparende afvalemmer die perfect past in elke kamer, zoals de keuken of badkamer. Deze pedaalemmer, die zowel soepel als sterk is, heeft een zachtsluitende deksel en lichte pedaalbediening, evenals een anti-slip onderkant en ingebouwd anti-kantelblok voor stabiliteit. Het schoonmaken gaat eenvoudig dankzij de uitneembare binnenemmer en met de geurdichte deksel hoef je je geen zorgen te maken over nare geurtjes. Bovendien biedt Brabantia 10 jaar garantie en service voor dit product, wat hun hoge standaard in kwaliteit bevestigt. Gemaakt van 46% gerecycled materiaal en 96% recyclebaar na gebruik, is het een duurzamere keuze voor een opgeruimde huis.

 • Voordeel 1: De soepele bediening van de Brabantia pedaalemmer. Met een lichte pedaalbediening en een zachtsluitende deksel geeft het jou het gemak en de rust die jij verlangt bij het weggooien van afval.
 • Voordeel 2: Compactheid is alles bij deze Brabantia pedaalemmer, het past overal – of het nu je keuken of badkamer is. De kleine afvalemmer bespaart je ruimte en houdt jouw omgeving netjes.
 • Voordeel 3: De anti-slip onderkant en het ingebouwde anti-kantelblok zorgen voor stabiliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken over krassen of de prullenbak die omvalt.
 • Voordeel 4: De uitneembare binnenemmer en geurdichte deksel maken het schoonmaken een fluitje van een cent. Zo heb jij altijd een frisse en schone omgeving.
 • Voordeel 5: Kies voor duurzaam met deze Brabantia pedaalemmer. Gemaakt van 46% gerecycled materiaal en 96% is te recyclen na gebruik. Zo draag je bij aan een beter milieu en een schonere planeet.
 • Gezien de positieve beschrijving van deze Brabantia pedaalemmer, is het moeilijk om oprechte nadelen te vinden zonder extra informatie zoals prijs en garantie te vermelden. Dat gezegd hebbende, kunnen we eventuele nadelen afleiden uit enkele functies van het product.
 • Nadeel 1: Hoewel de pedaalemmer compact en ruimtebesparend is, kan het zijn dat hij vanwege zijn kleine omvang snel vol raakt, wat betekent dat je frequenter de zak moet vervangen.
 • Nadeel 2: De zachtsluitende deksel is voordelig voor het vermijden van harde klappen, maar als hij niet goed wordt onderhouden, kan het mechanisme na verloop van tijd slijten of minder soepel worden.
 • Nadeel 3: De emmer kan een anti-slip onderkant hebben maar is mogelijk licht. Dit kan ervoor zorgen dat de emmer bij het intrappen van het pedaal naar achteren beweegt als deze niet vol genoeg is.
 • Nadeel 4: De emmer is gemaakt van 46% gerecycled materiaal, wat geweldig is voor de duurzaamheid, maar dit zou zijn impact op het milieu nog meer kunnen verminderen als het percentage gerecycled materiaal nog hoger was.
 • Nadeel 5: De geurdichte deksel is een voordeel als het gaat om het maskeren van nare geurtjes, maar als er iets defect raakt in het geur-afdichtingsmechanisme, zou dit kunnen resulteren in een ongewenste geur in je huis.

Onze favoriet #6

Songmics Pedaalemmer

Songmics Pedaalemmer

Waarom we het gekozen hebben

De SONGMICS pedaalemmer is een stijlvolle toevoeging voor je keuken met zijn elegante grijze kleur en minimalistische ontwerp. Deze prullenbak maakt afval sorteren en weggooien eenvoudig dankzij de twee aparte binnenemmers en de handige pedalen die zorgen voor hygiënische bediening. Het heeft een demper die het deksel rustig en geruisloos sluit, waardoor bacteriën en nare geuren binnen blijven. De aanwezige handgrepen maken het makkelijk om de binnenemmers uit de bak te tillen, waardoor eventuele schoonmaakklusjes bij scheurende afvalzakken kinderspel worden. Trakteer jezelf op deze moderne SONGMICS pedaalemmer en geniet van een opgeruimd huis.

 • Voordeel 1: De SONGMICS pedaalemmer brengt stijl naar je keuken met zijn elegante grijze kleur en strakke uitstraling, die het onderscheidt van standaard bakken.
 • Voordeel 2: De afvalbak is uitgerust met pedalen, waardoor jij jouw afval gemakkelijk en hygiënisch kunt weggooien zonder de deksel met je handen aan te raken.
 • Voordeel 3: De pedaalemmer heeft 2 binnenemmers, waardoor je jouw afval gescheiden kunt houden van verschillende materialen. Dit maakt afval sorteren en verwijderen een fluitje van een cent!
 • Voordeel 4: Voor jouw gemak en om onaangename verrassingen te voorkomen, sluit de deksel van de afvalbak langzaam en geruisloos dankzij de ingebouwde demper. Bovendien houdt de luchtdichte sluiting bacteriën en vieze geurtjes op afstand.
 • Voordeel 5: Praktische handgrepen op de binnenemmers maken het voor jou een stuk makkelijker om ze op te tillen en schoon te maken, mocht een afvalzak ooit scheuren. Deze handige functie bespaart je veel gedoe.
 • Nadeel 1: Hoewel de pedaalemmer SONGMICS wordt omschreven als elegant en stijlvol, kan de grijze kleur misschien niet passen bij je bestaande keukeninterieur. Dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en de kleurenschema’s van je keuken.
 • Nadeel 2: De pedaalemmer heeft twee binnenemmers om het afval te scheiden, wat handig kan zijn. Maar dit kan ook betekenen dat elk compartiment minder ruimte biedt dan een enkel compartiment in een traditionele vuilnisbak. Hierdoor moet je waarschijnlijk vaker de bak legen.
 • Nadeel 3: Hoewel de afvalbak een pedaal heeft voor gemak en hygiëne, kan dit mechanisme na verloop van tijd slijten of stuk gaan, met als gevolg dat de bak met de hand moet worden geopend.
 • Nadeel 4: Het feit dat de vuilniszakken er handmatig uit gehaald moeten worden, kan het verwisselen van vuilniszakken bemoeilijken, vooral als de zakken zwaar zijn of als er nat afval in zit.
 • Nadeel 5: Hoewel de ingebouwde demper is ontworpen om het deksel langzaam en geruisloos te sluiten, is er geen garantie dat dit op de lange termijn zo zal blijven functioneren. Slijtage door veelvuldig gebruik kan leiden tot een minder soepel sluitend deksel of meer geluid na verloop van tijd.

Onze favoriet #7

Curver Pedaalemmer

Curver Pedaalemmer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Curver pedaalemmer is een slim ontworpen accessoire voor je huishouden met een inhoud van 6 liter en afmetingen van 18 x 27 x 30 cm. Deze prullenbak beschikt over een rubberen handgreep voor gemakkelijk openen en een gripvast pedaal waarmee je het deksel met je voet kunt openen. De antislip rubberen coating aan de onderkant zorgt voor stabiliteit op elke vloer. Verder beschikt de prullenbak over een deksel met een speciale afdichting die nare geurtjes tegengaat. Het gemak wordt extra versterkt door de uitneembare binnenemmer, die het legen en schoonmaken van de prullenbak vereenvoudigt. Met deze pedaalemmer combineert Curver comfort en functionaliteit in een compact design.

 • Voordeel 1: Comfort en gebruiksgemak zijn verzekerd met de rubberen handgreep voor eenvoudig openen en het gripvaste pedaal dat je met je voet kunt bedienen.
  Voordeel 2: Het deksel is uitgerust met een rubberen afdichting om eventuele onaangename geuren binnen te houden.
  Voordeel 3: Je hoeft je geen zorgen te maken over stabiliteit dankzij de antislip rubberen coating aan de onderkant van de pedaalemmer.
  Voordeel 4: De uitneembare binnenemmer maakt het reinigen en legen van de prullenbak veel eenvoudiger en hygiënischer.
  Voordeel 5: De compacte afmetingen (18 x 27 x 30 cm) zorgen ervoor dat de prullenbak gemakkelijk in verschillende ruimtes past, terwijl de capaciteit van 6 liter voldoende is voor dagelijks gebruik.
 • nadeel 1: De inhoud van de prullenbak is met 6 liter relatief klein. Dit betekent dat je hem vaker moet legen, wat niet erg praktisch is als je veel afval produceert.
 • nadeel 2: De afmetingen van 18 x 27 x 30 cm geven aan dat deze pedaalemmer vrij compact is. Dit kan een nadeel zijn als je een grotere afvalbak nodig hebt, bijvoorbeeld voor in de keuken.
 • nadeel 3: Hoewel een rubberen afdichting in het deksel nuttig is tegen geuren, moet je erop vertrouwen dat deze goed werkt. Als de rubberen afdichting niet goed functioneert, kunnen er ongewenste geuren uit de bak komen.
 • nadeel 4: Ondanks dat de pedaalemmer een antislip rubberen coating aan de onderkant heeft voor een stabiele stand, kan hij op sommige ondergronden misschien alsnog gemakkelijk verschuiven.
 • nadeel 5: Het feit dat de binnenemmer uitneembaar is, kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Enerzijds vergemakkelijkt dit het reinigingsproces, maar anderzijds kan het ook leiden tot omslachtigheid en mogelijke lekkages als de binnenemmer niet goed teruggeplaatst wordt.

Onze favoriet #8

Simplehuman Pedaalemmer

Simplehuman Pedaalemmer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pedaalemmer van het merk simplehuman is een slimme en handige oplossing voor elke badkamer of ruimte waar je met ruimtegebrek kampt. Uitgerust met een sterk pedaal voor een zachte en eenvoudige bediening, het maakt afvalverwijdering een fluitje van een cent dankzij de uitneembare binnenemmer. Loop je tegen een vuile emmer aan gedurende de tijd? Geen zorgen, met de vervangende binnenemmer verfris je jouw afvalemmer voordelig. Tot slot biedt deze pedaalemmer een strak uiterlijk aan, aangezien de Code C-vuilniszakken perfect passen en volledig verborgen blijven in de container. Deze zakken zijn bijzonder sterk en gemaakt om scheuren en gaten te voorkomen.

 • Voordeel 1: Je hebt altijd een zachte en eenvoudige bediening dankzij het sterke pedaal dat gemaakt is met gebruiksgemak in gedachten.
 • Voordeel 2: De pedaalemmer is perfect voor badkamers of andere ruimtes waar je beperkte ruimte hebt, hij past overal perfect bij.
 • Voordeel 3: Met de uitneembare binnenemmer is afvalverwijdering nooit een gedoe. Je kunt de emmer simpelweg verwijderen voor eenvoudige en efficiënte afvalbeheer.
 • Voordeel 4: Er zijn vervangende binnenemmers beschikbaar. Dus als je binnenemmer na verloop van tijd vuil wordt, kun je je afvalemmer eenvoudigweg verfrissen met een nieuwe binnenemmer.
 • Voordeel 5: De Simplehuman pedaalemmer werkt met precies passende vuilniszakken (Code C), die zo ontworpen zijn dat ze volledig verborgen blijven in de container. De bijzonder sterke kunststof en dubbele naadproductie voorkomen scheuren en gaten, zodat je nooit zorgen hoeft te maken over lekkende afvalzakken.
 • Nadeel 1: Hoewel de pedaalemmer een sterk pedaal heeft, kan het gebruik hiervan bij langdurig gebruik of intensief gebruik toch slijtage vertonen. Zeker als je de vuilbak vaak moet openen en sluiten.
 • Nadeel 2: Omdat de afvalemmer speciaal ontworpen is voor kleinere ruimtes zoals badkamers, zal de inhoud niet erg groot zijn. Dit kan een probleem vormen als je veel afval produceert en je de vuilniszakken vaak moet verwisselen.
 • Nadeel 3: Hoewel het een voordeel lijkt dat de binnenemmer vervangen kan worden, houdt dit ook in dat je na verloop van tijd mogelijk een nieuwe binnenemmer moet kopen, vooral als de huidige binnenemmer vuil wordt.
 • Nadeel 4: Het is een nadeel dat alleen Code C-vuilniszakken perfect in de afvalemmer passen. Dit betekent dat je specifieke zakken moet kopen, wat minder flexibiliteit geeft dan wanneer je elke vuilniszak kunt gebruiken.
 • Nadeel 5: De vuilniszakken voor deze pedaalemmer zijn blijkbaar heel sterk, met dubbele naden om scheuren en gaten te voorkomen. Dit kan wijzen op het feit dat de zakken moeilijk te openen of te sluiten zijn en dus onhandig in gebruik.

Onze favoriet #9

Songmics Pedaalemmer

Songmics Pedaalemmer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SONGMICS pedaalemmer is een stijlvolle en praktische toevoeging aan je keuken. Dankzij zijn elegante witte kleur en eenvoudige ontwerp ziet deze afvalemmer er verre van afvalachtig uit en wordt het een blikvanger in je keuken. Uitgerust met handige pedalen die voor een hygiënische opening zorgen, helpt het je om afval eenvoudig te scheiden met zijn twee binnencontainers. Ondanks zijn harde buitencontainer, heeft deze emmer een ingebouwde demper waardoor het deksel langzaam sluit, terwijl de luchtdichte sluiting nare geurtjes voorkomt. Dankzij het rechthoekige ontwerp kun je deze vuilnisbak gemakkelijk in elke hoek of tegen een muur plaatsen zonder dat het deksel er tegenaan stoot bij het openen.

 • Voordeel 1: Stijlvol Ontwerp – De elegant witte kleur en de eenvoudige look van de SONGMICS pedaalemmer zorgen ervoor dat deze afvalemmers niet als afval worden gezien, maar een blikvanger in je keuken worden.
 • Voordeel 2: Handige Pedaalbediening – De pedaalemmer is uitgerust met pedalen die eenvoudig en hygiënisch openen mogelijk maken. Zo kun je gemakkelijk je afval weggooien zonder je handen te gebruiken.
 • Voordeel 3: Nuttige Compartimenten – De emmer beschikt over 2 binnencontainers, waardoor je jouw afval op basis van materiaal afzonderlijk kunt weggooien. Dit maakt recyclen een stuk eenvoudiger.
 • Voordeel 4: Geruisloos en Geurvrij – De ingebouwde demper zorgt ervoor dat het deksel langzaam sluit. Dit voorkomt harde klappen en onnodig lawaai. Bovendien zorgt de luchtdichte sluiting ervoor dat vieze geurtjes worden vastgehouden in de emmer.
 • Voordeel 5: Ruimtebesparend Ontwerp – De rechthoekige vorm van de vuilnisemmer neemt minder ruimte in beslag dan een rond model en kan gemakkelijk in een hoek of tegen een muur worden geplaatst. Het deksel stoot bij het openen niet hier tegen, wat nog meer gebruiksgemak oplevert.
 • nadeel 1: Hoewel de pedaalemmer van SONGMICS elegant en eenvoudig oogt, kan de witte kleur gemakkelijk vuil worden en mogelijk extra inspanning vereisen om te reinigen.

  nadeel 2: De pedaalemmer is uitgerust met pedalen voor eenvoudige en hygiënische opening, maar dit kan problematisch zijn als de pedalen niet soepel werken of breken na langdurig gebruik.

  nadeel 3: Hoewel de ingebouwde demper zorgt voor langzaam sluitende deksels, kan deze functie in de loop van de tijd onbruikbaar worden en ertoe leiden dat het deksel met een klap dichtvalt.

 • nadeel 4: Ondanks het feit dat de prullenbak geurloos te sluiten is door de luchtdichte afdichting, kan dit problemen veroorzaken als de afdichting niet goed werkt, waardoor geuren door de keuken kunnen verspreiden.
 • nadeel 5: De SONGMICS prullenbak past perfect in elke hoek vanwege zijn rechthoekige vorm, maar de vorm kan het moeilijk maken om grote of onregelmatig gevormde stukken afval weg te gooien.

Onze favoriet #10

Curver Pedaalemmer

Curver Pedaalemmer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CURVER pedaalemmer is een stijlvolle afvalemmer gemaakt van kunststof en bedekt met een metallic folie, die een opvallende metallic kleur aan het ontwerp toevoegt. Hij heeft een royale inhoud van ongeveer 40 liter en meet 42 x 25 x 61 cm, wat hem geschikt maakt voor zowel kleine als grote ruimtes. Bovendien is het onderhoud van deze pedaalemmer een fluitje van een cent, dankzij de uitneembare binnenemmer die het reinigen vergemakkelijkt.

 • Voordeel 1: De pedaalemmer van CURVER is gemaakt van kunststof met metallic folie. Dit geeft het niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar maakt het ook duurzaam en stevig.
 • Voordeel 2: Met een inhoud van ongeveer 40 liter biedt deze afvalemmer voldoende ruimte voor je afval. Je hoeft dus niet elke dag de zak te vervangen, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: De afmetingen van 42 x 25 x 61 cm maken de pedaalemmer van CURVER compact genoeg om in de meeste ruimtes te passen, terwijl hij toch voldoende afval kan bevatten.
 • Voordeel 4: De kleur van de pedaalemmer is metallic, wat betekent dat het een gestroomlijnd en modern uiterlijk heeft. Dit past goed in elk interieur, of het nu klassiek of modern is.

  Voordeel 5: Deze pedaalemmer is makkelijk schoon te maken dankzij de uitneembare binnenemmer. Dit zorgt voor een gemakkelijke en hygiënische afvalverwijdering, aangezien je niet direct met het afval in aanraking hoeft te komen tijdens het schoonmaken.

 • Nadeel 1: Hoewel de afvalemmer van kunststof met metallic folie aantrekkelijk is, kan de folie naar verloop van tijd losraken of beschadigen, wat de algemene uitstraling vermindert.
 • Nadeel 2: Met een inhoud van ongeveer 40 liter kan het voor jou onpraktisch zijn als je een kleiner huishouden hebt, omdat het lang kan duren voordat de bak vol is waardoor het afval kan gaan stinken.
 • Nadeel 3: De afmetingen van 42 x 25 x 61 cm kunnen mogelijk behoorlijk groot zijn, afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt in je keuken of badkamer.
 • Nadeel 4: De metallic kleur, hoewel modern en stijlvol, kan mogelijk niet bij iedereen passen en kan er vingerafdrukken of vlekken op laten zien, wat meer schoonmaakwerk betekent.
 • Nadeel 5: Hoewel het schoonmaken wordt vergemakkelijkt door de uitneembare binnenemmer, kan het nog steeds voor jou vervelend zijn om fysiek contact te hebben met het afval of enig resterend vuil in de binnenemmer.

Na het uitgebreid testen en beoordelen van verschillende pedaalemmers, kunnen we concluderen dat er veel hoogwaardige opties beschikbaar zijn op de markt. Of je nu op zoek bent naar een model met een compact design, geavanceerde functies of gewoon naar waar voor je geld, je zult zeker een pedaalemmer vinden die aan jouw behoeften voldoet. Vergeet niet dat de beste keuze voor jou afhangt van je individuele behoeften en beschikbare ruimte. We hopen dat ons onderzoek jou helpt om de perfecte pedaalemmer te vinden, die de functionaliteit en het gemak biedt die je verdient.

Inhoudsopgave