a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Personal Training Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u actuele en relevante statistieken verwachten over personal training, inclusief nieuwe gegevens om u inzicht te geven in de huidige trends en ontwikkelingen binnen deze groeiende industrie.

 • In 2020 waren er ongeveer 356,722 geregistreerde personal trainers in de Verenigde Staten.
 • De wereldwijde markt voor personal training zal naar verwachting groeien met een CAGR van 7.8 % van 2021 tot 2026.
 • 53% van de personal trainers zijn man, terwijl 47% vrouw zijn.
 • De gemiddelde personal trainer in Nederland verdient €32,50 per sessie.
 • 51% van alle personal trainers hebben een eigen bedrijf.
 • 72% van de personal trainers hebben op zijn minst een bachelordiploma.
 • De gemiddelde leeftijd van mensen die een personal trainer inhuren is tussen de 35 en 54 jaar.
 • Bijna de helft (45%) van de mensen die een personal trainer inhuren, doen dit om gewicht te verliezen.
 • 59% van de personal trainers zeggen dat ze hun cliënten minimaal 2 keer per week zien.
 • Circa 36% van de personal trainers werkt fulltime in deze branche, 64% werkt parttime.
 • Onder de mensen die een personal trainer inhuren, zeggen 80% dat het een effectief middel is om hun gezondheidsdoelen te bereiken.
 • De gemiddelde personal trainer werkt met 7,5 klanten per dag.
 • 63% van de personal trainers in de VS zijn aangesloten bij een sportfaciliteit of gezondheidsclub.

Actuele Personal Training Statistieken

In 2020 waren er ongeveer 356,722 geregistreerde personal trainers in de Verenigde Staten.

Uit de statistieken blijkt dat er in 2020 ongeveer 356,722 persoonlijke trainers waren in de Verenigde Staten. Dit cijfer vertegenwoordigt het totale aantal mensen dat in deze noemenswaardige en vitale beroepscategorie actief was. Dit omvat zowel fulltime als parttime personal trainers. Het aantal personal trainers is een indicatie van de groei en populariteit van fitness- en gezondheidsindustrie. Het laat ook zien hoeveel mensen ervoor kiezen om professionele hulp te krijgen om hun fitnessdoelen te bereiken. Deze cijfers kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de economische omstandigheden en trends in de gezondheids- en fitnessindustrie. U kunt uit deze statistieken opmaken hoe belangrijk de rol van personal trainers is in de huidige samenleving en hoe de vraag naar deze professionals in de Verenigde Staten gestaag toeneemt.

De wereldwijde markt voor personal training zal naar verwachting groeien met een CAGR van 7.8 % van 2021 tot 2026.

U zult wellicht geïnteresseerd zijn om te weten dat de wereldwijde markt voor personal training aanzienlijk groeit. Er wordt verwacht dat tussen 2021 en 2026 deze markt zal groeien met een samengestelde jaarlijkse groeivoet (CAGR) van 7,8%. Dit betekent dat de markt elke periode van een jaar met 7,8% zal groeien op een samengestelde basis. De groei wordt beïnvloed door factoren zoals een grotere bewustwording van fysieke fitheid en een verhoogde vraag naar gespecialiseerde fitnessdiensten. In eenvoudige termen betekent dit dat als deze trend zich op deze snelheid voortzet, de markt voor personal training veel groter en winstgevender zal zijn in 2026 dan nu het geval is.

53% van de personal trainers zijn man, terwijl 47% vrouw zijn.

In de verstrekte statistiek wordt aangegeven dat er een bijna gelijke verdeling is van mannen en vrouwen in het veld van personal training. 53% van de personal trainers zijn man, wat betekent dat iets meer dan de helft van de mensen in dit beroep mannelijk is. Aan de andere kant zijn vrouwen ook goed vertegenwoordigd in dit beroep, waarbij ze 47% uitmaken van het totaal aantal personal trainers. Dit laat zien dat hoewel mannen iets prominenter zijn in dit veld, vrouwen bijna net zo frequent zijn. U zou kunnen concluderen dat het beroep van personal training breed wordt geaccepteerd en uitgevoerd door beide geslachten, met een lichte overweging naar mannen.

De gemiddelde personal trainer in Nederland verdient €32,50 per sessie.

De statistiek stelt dat de gemiddelde personal trainer in Nederland €32,50 verdient per sessie. Dit betekent dat wanneer u alle inkomsten van personal trainers in Nederland voor individuele trainingssessies, van degenen die het minste verdienen tot aan degenen die het meeste verdienen, bij elkaar optelt en vervolgens deelt door het totale aantal trainingssessies, het gemiddelde uitkomt op €32,50. Dit betekent niet dat elke personal trainer dit bedrag per sessie verdient; sommigen kunnen minder verdienen en anderen meer. Het geeft u echter een algemeen idee van hoeveel personal trainers waarschijnlijk per sessie in Nederland verdienen.

51% van alle personal trainers hebben een eigen bedrijf.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat meer dan de helft, namelijk 51%, van alle personal trainers een eigen bedrijf heeft. Dit betekent dat deze personal trainers hun diensten zelfstandig aanbieden in plaats van in dienst te zijn bij een fitnesscentrum of andere organisatie. De eigenaar zijn van een bedrijf geeft hen de flexibiliteit om hun werkuren te beheren, prijzen in te stellen en directe relaties met klanten op te bouwen. Het is echter ook belangrijk om te bedenken dat het hebben van een eigen bedrijf ook zaken als marketing, administratie en belastingen met zich meebrengt. Het feit dat 51% van de personal trainers eigenaar is van een bedrijf, kan dus worden gezien als een indicatie van ondernemerschap in deze beroepsgroep.

72% van de personal trainers hebben op zijn minst een bachelordiploma.

Uit de aangehaalde statistiek blijkt dat 72% van de personal trainers minimaal een bachelordiploma bezit. Dit betekent dat bijna drie vierde van de personal trainers die betrokken zijn in de studie, minstens een bacheloropleiding hebben afgerond. Het geeft aan dat het merendeel van deze professionals hun academische vorming serieus hebben genomen door het voltooien van een universitair onderwijs en het behalen van een bachelordiploma. U als lezer kunt hieruit concluderen dat de personal training industrie hoog opgeleide professionals aantrekt die, naast fitness, ook inzicht hebben in aspecten zoals biomechanica, voeding, psychologie, en andere gerelateerde disciplines, afhankelijk van de specifieke focus van hun bacheloropleiding. Dit onderstreept de professionalisering binnen de fitnessindustrie.

De gemiddelde leeftijd van mensen die een personal trainer inhuren is tussen de 35 en 54 jaar.

Uit de gegeven statistiek kunnen we opmaken dat mensen die een personal trainer inhuren, gemiddeld genomen tussen de 35 en 54 jaar oud zijn. Dit betekent niet dat mensen jonger dan 35 of ouder dan 54 geen personal trainers inhuren, maar dat de meeste mensen die gebruik maken van deze diensten zich in deze leeftijdscategorie bevinden. Als u dus een personal trainer bent of overweegt om er een te worden, zou u vooral klanten in deze leeftijdsgroep kunnen verwachten. Het geeft u ook nuttige informatie over wie uw voornaamste doelgroep zou kunnen zijn bij het maken van marketingstrategieën of het ontwikkelen van gespecialiseerde trainingsprogramma’s voor deze leeftijdsgroep.

Bijna de helft (45%) van de mensen die een personal trainer inhuren, doen dit om gewicht te verliezen.

De genoemde statistiek geeft inzicht in de motieven van mensen om een personal trainer in te huren. Uit de gegevens blijkt dat bijna de helft, om precies te zijn 45%, van deze mensen specifiek als doel heeft om gewicht te verliezen. Dat betekent dat voor een aanzienlijk deel van de mensen die beroep doen op de diensten van een personal trainer, gewichtsverlies een belangrijke drijfveer is. Het kan inhouden dat deze mensen worstelen met hun gewicht, of dat ze bepaalde fitnessdoelen willen bereiken. Deze statistiek belicht dus wat het meest voorkomende motief is voor het aangaan van een dergelijke professionele relatie. Het impliceert ook dat de andere 55% andere redenen kan hebben, zoals algemene fitheid, het leren van nieuwe oefeningen, het opbouwen van spieren of specifieke gezondheidsdoelen.

59% van de personal trainers zeggen dat ze hun cliënten minimaal 2 keer per week zien.

Deze statistiek geeft aan dat een meerderheid van de personal trainers, namelijk 59%, aangeeft hun cliënten minstens twee keer per week te zien. Dit betekent dat als je 100 personal trainers zou vragen hoe vaak ze hun cliënten zien, ongeveer 59 van hen zouden zeggen dat ze hun cliënten minstens twee keer per week zien. Dit kan variëren van korte check-ins tot volledige trainingssessies. Het is een indicatie van de frequentie van interactie tussen personal trainers en hun cliënten in een typische week. Voor u als potentiële klant kan het belangrijk zijn om te weten hoe vaak u uw personal trainer kunt verwachten te zien, aangezien dit onderdeel kan zijn van uw besluitvormingsproces bij het kiezen van de personal trainer die het beste bij u past.

Circa 36% van de personal trainers werkt fulltime in deze branche, 64% werkt parttime.

Uit de vermelde statistieken blijkt dat ongeveer 36% van de personal trainers fulltime werkt in deze sector. Wat betekent dit? Nou, als u 100 personal trainers zou kennen, werken er ongeveer 36 van hen fulltime. Aan de andere kant betekent dit dat de overige 64% niet fulltime in de sector werkt. Dit zijn dus personal trainers die parttime werken, wat inhoudt dat zij hun werk als personal trainer combineren met andere activiteiten of banen. Daarom kunnen we stellen dat een aanzienlijk groter percentage van personal trainers kiest voor parttime werken dan voor een fulltime baan in het veld.

Onder de mensen die een personal trainer inhuren, zeggen 80% dat het een effectief middel is om hun gezondheidsdoelen te bereiken.

Deze statistiek laat zien dat een aanzienlijk aantal mensen, 80% om precies te zijn, die een personal trainer inschakelen, melden dat deze aanpak hen helpt hun gezondheidsdoelen te bereiken. Dit kan een breed scala aan doelen omvatten, zoals het verliezen van gewicht, het opbouwen van spierkracht, het verbeteren van het algemene welzijn of het beheersen van chronische aandoeningen. De statistiek suggereert dat het werken met een personal trainer een succesvolle strategie kan zijn om persoonlijke fitheids- en gezondheidsdoelen te bereiken. Als u overweegt om een personal trainer te huren, kan deze informatie u een idee geven van de potentiële effectiviteit van dergelijke een beslissing. Het belangrijkste is echter om altijd te kiezen voor wat het beste werkt voor uw persoonlijke omstandigheden en behoeften.

De gemiddelde personal trainer werkt met 7,5 klanten per dag.

De statistiek die u ziet, ‘De gemiddelde personal trainer werkt met 7,5 klanten per dag’, betekent dat als u alle personal trainers in de gegeven context (dit kan een specifieke sportschool, een stad, of zelfs een hele land zijn) neemt en optelt hoeveel klanten ze per dag hebben, en dan dat getal deelt door het totale aantal personal trainers, u op gemiddeld 7,5 uitkomt. Dit getal dient als een algemene indicator van de dagelijkse workload van een personal trainer. Het is belangrijk op te merken dat dit een gemiddelde is, wat betekent dat sommige trainers mogelijk minder dan 7,5 klanten per dag hebben terwijl anderen er meer kunnen hebben. De “half klant” die in het gemiddelde voorkomt, komt voort uit de manier waarop gemiddelden worden berekend en betekent niet dat trainers daadwerkelijk met een halve klant werken.

63% van de personal trainers in de VS zijn aangesloten bij een sportfaciliteit of gezondheidsclub.

Uit de gemelde statistiek blijkt dat in de Verenigde Staten een ruime meerderheid (63%) van de personal trainers een formele band heeft met een sportfaciliteit of gezondheidsclub. Dit betekent dat ze zijn aangesloten bij, werkzaam zijn voor of een commerciële relatie hebben met dit soort instellingen. Voor u betekent dit dat als u op zoek bent naar een personal trainer in de VS, het waarschijnlijk is dat uw trainer een relatie heeft met een sportschool of club. Het geeft ook aan dat de meerderheid van de personal trainers de voorkeur geeft aan het werken binnen een georganiseerde omgeving, zoals een sportschool, boven het zelfstandig werken als freelancer.

Referenties

0. – https://www.marketwatch.com

1. – https://www.nfpt.com

2. – https://www.acefitness.org

3. – https://blog.gyminsight.com

4. – https://www.statista.com

5. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov

6. – https://www.afpafitness.com

7. – https://www.checkfit.nl

8. – https://fitsmallbusiness.com

9. – https://www.cheatsheet.com

Originally posted 2023-11-14 12:15:14.

Inhoudsopgave