a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Pizza Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt verwachten dat u uitgebreide, actuele statistieken en informatie krijgt over pizza, op basis van de nieuwste gegevens, variërend van consumentengedrag en voorkeuren tot markttrends in de pizzaindustrie.

 • Jaarlijks worden er wereldwijd ongeveer 5 miljard pizza’s verkocht.
 • Ongeveer 13% van de Amerikanen eten pizza op een bepaalde dag.
 • Amerikanen consumeren jaarlijks ongeveer 251,770,000 kilo aan pepperoni op hun pizza’s.
 • De commerciële verkoop van pizza ging met 1,55% omhoog in 2017.
 • De meest populaire dag om pizza te bestellen is zaterdag.
 • In de VS worden er elk jaar ongeveer 3 miljard pizza’s verkocht.
 • Meer dan 54% van de Amerikanen kiest voor vlees toppings op hun pizza.
 • Bijna 40% van de Amerikanen eet pizza minstens één keer per week.
 • Wereldwijd zijn er ongeveer 76,723 pizzeria’s.
 • De gemiddelde prijs van een kleine pizzaplaats in Amerika is $13.21.
 • 60% van de pizza’s worden op traditionele manier besteld, via telefoon of in de winkel.

Actuele Pizza Statistieken

Jaarlijks worden er wereldwijd ongeveer 5 miljard pizza’s verkocht.

U zou misschien verrast zijn om te horen dat er wereldwijd jaarlijks ongeveer 5 miljard pizza’s verkocht worden. Dit statistiek geeft inzicht in de enorme consumptie van dit populaire gerecht en toont aan hoe universeel pizza is. Of het nu in Italië is, waar het oorspronkelijk vandaan komt, of in andere delen van de wereld, het lijkt erop dat mensen overal ter wereld verzot zijn op pizza. Dit enorme aantal omvat zowel gekochte pizza’s in restaurants en fastfoodketens als in de vriezer van de supermarkt. Het geeft ook de grote invloed aan die de pizza-industrie wereldwijd op de economie heeft. Deze statistiek is dus niet alleen een weerspiegeling van onze eetgewoonten, maar ook een indicator van wereldwijde economische activiteit.

Ongeveer 13% van de Amerikanen eten pizza op een bepaalde dag.

Uit de statistiek blijkt dat ongeveer 13% van de Amerikaanse bevolking op een willekeurige dag pizza eet. Dit betekent dat, in een land met meer dan 300 miljoen mensen, bijna 40 miljoen mensen dagelijks pizza consumeren. Dit laat zien hoe populair pizza is in de Verenigde Staten. Het is echter ook belangrijk om te benadrukken dat “op een bepaalde dag” betekent dat de consumptie niet noodzakelijkerwijs elke dag plaatsvindt. Dus hoewel de kans groot is dat een Amerikaan op elke willekeurige dag pizza eet, betekent dit niet dat 13% van de Amerikanen elke dag pizza eet. Net zomin betekent het dat elke Amerikaan die pizza eet, dat elke dag doet. Dit is een momentopname van de eetgewoonten van de Amerikanen op een doorsnee dag.

Amerikanen consumeren jaarlijks ongeveer 251,770,000 kilo aan pepperoni op hun pizza’s.

Uit de statistieken blijkt dat Amerikanen een buitengewone passie hebben voor pizza en met name voor pepperoni als topping. Ze consumeren jaarlijks ongeveer 251,770,000 kilogram pepperoni op hun pizza’s. Dat betekent dat de gemiddelde Amerikaan een indrukwekkende hoeveelheid pepperoni consumeert elk jaar. Dit getal is een weerspiegeling van de enorme pizzaconsumptie in de Verenigde Staten. Het geeft ook aan hoe populair de pepperoni-topping daadwerkelijk is. In vergelijking met andere toppings, is pepperoni veruit de favoriet en leidt het tot een enorme jaarlijkse consumptie. U kunt zich dus voorstellen dat bijna elke pizza die in Amerika wordt gegeten, bedekt is met een royale hoeveelheid pepperoni.

De commerciële verkoop van pizza ging met 1,55% omhoog in 2017.

Uit de statistiek blijkt dat de commerciële verkoop van pizza in 2017 met 1,55% is gestegen. Dit betekent dat de vraag naar pizza en/of het aantal verkochte pizza’s binnen een jaar met dit percentage is toegenomen. U kunt dit zien als een positieve trend voor pizzaverkopers, omdat het duidt op een groeiende interesse of behoefte aan hun product onder consumenten. Het is ook een indicator voor de richting van de pizzamarkt in dat specifieke jaar, die in dit geval opwaarts was. Dit percentage kan ook de basis vormen bij het maken van verkoopprojecties voor volgende jaren om strategische zakelijke beslissingen te nemen.

De meest populaire dag om pizza te bestellen is zaterdag.

Uit statistieken blijkt dat de meest populaire dag om pizza te bestellen zaterdag is. Dit betekent dat mensen meer geneigd zijn om op zaterdagen pizza te bestellen dan op welke andere dag van de week dan ook. Er kunnen verschillende redenen zijn voor deze trend. Misschien zien mensen zaterdag als een verwen- of relaxdag na een lange werkweek, waarbij ze geen zin hebben om zelf te koken. Of misschien wordt er vaker pizza besteld vanwege sociale gelegenheden zoals feestjes die vaker op zaterdagavond plaatsvinden. Ongeacht de exacte reden, toont de data onmiskenbaar aan dat zaterdag de favoriete dag is voor pizza-liefhebbers om hun favoriete maaltijd te bestellen.

In de VS worden er elk jaar ongeveer 3 miljard pizza’s verkocht.

Deze statistiek geeft aan dat de pizzaconsumptie in de Verenigde Staten extreem hoog is. Elk jaar worden er in de VS ongeveer 3 miljard pizza’s verkocht. U kunt zich voorstellen wat voor een enorme hoeveelheid dat is. Dit betekent dat per dag ongeveer 8,2 miljoen pizza’s worden verkocht. Deze hoge verkoopcijfers zijn tekenend voor de populariteit van pizza in de Amerikaanse cultuur. Het is een favoriete keuze voor zowel jong als oud en voor diverse gelegenheden, variërend van feestjes tot snelle maaltijden. Het wijst ook op de aanzienlijke impact van de fastfoodindustrie op het eetgedrag van de Amerikaanse bevolking.

Meer dan 54% van de Amerikanen kiest voor vlees toppings op hun pizza.

Deze statistiek geeft aan dat meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking, specifiek meer dan 54%, de voorkeur geeft aan vleestoppings op hun pizza. U kunt dit interpreteren als een weerspiegeling van de voorkeuren voor pizza-toppings in de Verenigde Staten. Het is een meerderheid, wat betekent dat als u willekeurig een Amerikaan zou vragen naar zijn of haar favoriete pizza topping, de kans groter is dat ze een soort vlees zullen kiezen, dan welke andere topping dan ook. Let echter wel op dat dit niet betekent dat alle Amerikanen vlees prefereren op hun pizza, het betekent alleen dat dit de meest populaire keuze is. Er is nog steeds een aanzienlijk deel van de bevolking, minder dan 46%, dat voor andere toppings kiest.

Bijna 40% van de Amerikanen eet pizza minstens één keer per week.

Uit de statistiek blijkt dat bijna 40% van de Amerikanen minstens een keer per week pizza eet. Dit betekent dat als je 100 Amerikanen willekeurig zou selecteren, ongeveer 40 van hen regelmatig, minimaal eenmaal per week, pizza zouden eten. Dit hoge percentage onderstreept de populariteit van pizza in de Amerikaanse cultuur en het voedingspatroon. Het geeft ook inzicht in consumptiegewoonten en dieeten in de Verenigde Staten. Deze statistiek kan u helpen om ideeën op te doen over culinaire gewoonten en eetvoorkeuren van de Amerikaanse bevolking, die nuttig kunnen zijn in een scala aan contexten, zoals marketing, onderzoek, horeca, of zelfs voor persoonlijke kennis.

Wereldwijd zijn er ongeveer 76,723 pizzeria’s.

Uit de gegevens blijkt dat er wereldwijd ongeveer 76,723 pizzeria’s zijn. Dit is een indrukwekkend aantal en geeft weer hoe populair en wijdverspreid de consumptie van pizza is over de hele wereld. Dit cijfer vertegenwoordigt niet alleen pizzeria’s in traditionele landen zoals Italië en Amerika, maar ook in minder voor de hand liggende landen. Ongeacht culturele en geografische verschillen, verbindt de pizza mensen over de hele wereld. Het schetst een breed spectrum van pizzeria’s, variërend van kleine familierun bedrijven tot grote commerciële ketens. Deze statistiek toont aan dat u, ongeacht waar u bent ter wereld, waarschijnlijk niet ver van een pizzeria bent.

De gemiddelde prijs van een kleine pizzaplaats in Amerika is $13.21.

Uit de statistieken blijkt dat de gemiddelde prijs van een kleine pizzaplaats in Amerika $13.21 is. Dit betekent dat als u alle kleine pizzaplaatsen in Amerika zou bezoeken en de prijzen van alle pizza’s zou optellen en dan door het totaal aantal pizzaplaatsen zou delen, de uitkomst $13.21 zou zijn. Dit geeft aan wat u gemiddeld zou kunnen verwachten om te betalen bij het bezoeken van een kleine pizzaplaats in Amerika. Het is echter belangrijk op te merken dat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de ingrediënten, de grootte van de pizza en de concurrentie in de markt. Dus hoewel $13.21 een gemiddelde is, kan de daadwerkelijke prijs die u betaalt hoger of lager zijn.

60% van de pizza’s worden op traditionele manier besteld, via telefoon of in de winkel.

Uit de statistiek blijkt dat 60% van de pizza’s op traditionele wijze worden besteld. Dit betekent dat meer dan de helft van de pizzabestellingen nog steeds gebeurt via de telefoon of door direct naar de winkel te gaan. Dit kan gezien worden als een indicatie dat, ondanks de opkomst van online bestellen en apps, veel mensen nog steeds de voorkeur geven aan de traditionele methoden van pizza bestellen. Dus, als u in de pizza business zit of van plan bent om een pizzeria te beginnen, is het van belang om deze traditionele bestelmethoden te behouden naast de moderne technologieën.

Referenties

0. – https://foodsided.com

1. – https://revive.digital

2. – https://www.statista.com

3. – https://pmq.com

4. – https://www.pizzamarketplace.com

5. – https://food.ndtv.com

6. – https://www.nationaltoday.com

7. – https://www.cookingchanneltv.com

Inhoudsopgave