a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Plinten: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste plinten op de markt volgens ons recente onderzoek, ideaal voor het toevoegen van een stijlvolle afwerking aan jouw interieurs.

Unser Favorit: Floordirekt Plinten

Floordirekt Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Floordirekt Plinten

Floordirekt Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Cablecoach Plinten

Cablecoach Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Dq-Pp Plinten

Dq-Pp Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Reese Kehlleisten Gmbh Plinten

Reese Kehlleisten Gmbh Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Cablecoach Plinten

Cablecoach Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Flintronic Plinten

Flintronic Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Dq-Pp Plinten

Dq-Pp Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Lemal Plinten

Lemal Plinten
★★★★★

Unser Favorit: Madeinnature Plinten

Madeinnature Plinten
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte afwerking voor je vloer? Zoek niet verder! We hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de 10 beste plinten op de markt. In deze gids verschaffen we je duidelijke en eerlijke informatie over de beste plinten om je te helpen de ideale keuze te maken voor jouw huis. We hebben rekening gehouden met alle belangrijke aspecten zoals kwaliteit, stijl, duurzaamheid en prijs. Blijf lezen, want de perfecte plint voor jouw interieur staat wellicht in onze top 10!

Een plint is een soort beschermende strip die op de overgang van de vloer naar de muur wordt aangebracht. Het dient meerdere doelen, zoals het verbergen van naden of kieren, het beschermen van wanden tegen stoten en vuil, en het bijdragen aan de esthetiek van de ruimte. Plinten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en materialen, waaronder hout, MDF, kunststof en aluminium, en kunnen een subtiele of juist opvallende toevoeging zijn aan je interieur.

Check Uit

Onze favoriet #1

Floordirekt Plinten

Floordirekt Plinten

Waarom we het gekozen hebben

De Plinten van het merk Floordirekt zijn een eenvoudige en praktische oplossing voor de bescherming van je muren. Dankzij de zelfklevende achterzijde zijn ze snel en gemakkelijk aan te brengen. De plinten zijn beschikbaar in drie verschillende lengtes – 10, 15, en 50 meter – en kunnen op maat gesneden worden om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Daarnaast biedt Floordirekt een scala aan kleuren en designs, zodat je de perfecte plint voor jouw project – of dit nu thuis, op kantoor of in de winkel is – kunt kiezen. Deze plinten, van het duurzame materiaal PVC en met afmetingen van 50 x 15 mm, zijn een uitstekende keuze voor elke ruimte.

 • Voordeel 1: Eenvoudige montage. Dankzij de zelfklevende achterkant op de PVC plint van Floordirekt is het aanbrengen een fluitje van een cent. Je kunt het snel en gemakkelijk doen zonder technische vaardigheden!
 • Voordeel 2: Op maat gemaakt. De plint is verkrijgbaar in drie verschillende lengtes (10, 15, 50 m), zodat je de maat kunt kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften. Daarnaast kan je de plint op maat snijden naar eigen wensen.
 • Voordeel 3: Verschillende kleuren en designs. Floordirekt biedt een breed scala aan kleuren en designs, zodat je het model kunt vinden dat perfect aansluit bij jouw project, of je nu thuis, op kantoor of in de winkel bent.
 • Voordeel 4: Hoogwaardig materiaal. Deze plinten zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig PVC, wat niet alleen een elegante uitstraling geeft maar ook duurzaam en langdurig is.
 • Voordeel 5: Praktische bescherming van de muur. De PVC plint is niet alleen decoratief, het biedt ook een praktische bescherming voor je muur, wat zorgt voor een langer behoud van de uitstraling van jouw ruimte.
 • nadeel 1: Hoewel het materiaal PVC is, wat een bepaalde duurzaamheid heeft, kunnen krassen en slijtage door regelmatig gebruik een probleem zijn. Dit is met name een punt van zorg bij hoge verkeersgebieden rond je huis of op kantoor.
 • nadeel 2: De plint is zelfklevend, wat betekent dat het wellicht niet sterk genoeg is om op sommige oppervlakken te blijven kleven. Afhankelijk van de textuur en het materiaal van je muur, kan het zijn dat je extra lijm of andere bevestigingsmaterialen nodig hebt.
 • nadeel 3: Het op maat snijden van de plint kan voor sommige mensen een uitdaging vormen. Als je niet zo handig bent met doe-het-zelf projecten, kan het lastig zijn om de plint nauwkeurig op maat te snijden zonder deze te beschadigen.
 • nadeel 4: Vanwege het feit dat de plint verkrijgbaar is in drie lengtes (10, 15, 50 m), kan er mogelijk materiaal verspild worden als de ruimte die je moet bedekken, niet overeenkomt met deze afmetingen.
 • nadeel 5: De variëteit in kleuren en designs kan overweldigend zijn en het moeilijk maken om een beslissing te nemen. Bovendien, hoewel variëteit als een positief punt kan worden beschouwd, houd er rekening mee dat hoe specifieker je voorkeur voor de kleur of het design, hoe kleiner de kans dat het op voorraad is. Je zult mogelijk compromissen moeten sluiten of geduld moeten hebben tot jouw voorkeurskleur of -design beschikbaar is.

Onze favoriet #2

Floordirekt Plinten

Floordirekt Plinten

Waarom we het gekozen hebben

De Floordirekt Plinten zijn een moeiteloze en effectieve manier om je muur te beschermen en je ruimte een individuele touch te geven, dankzij het eenvoudig aan te brengen profiel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze een visueel hoogtepunt kunnen vormen in je huis, kantoor of winkel. Deze “Kiel” plint komt in een praktische rol van 5 meter, die op maat te snijden is, zodat jij het perfect kan aanpassen aan jouw situatie. Bovendien is de plint veredeld met reliëfdruk voor een hoogwaardige oppervlaktestructuur en een geweldig uiterlijk. Het zorgt voor een vloeiende overgang tussen de vloer en muur met zijn hoogte van 18,5 mm. Het product is gemaakt van PVS en de achterkant is voorzien van zelfklevende acrylband wat zorgt voor een makkelijke bevestiging. Het voldoet aan de REACH-normen.

 • Voordeel 1: Eenvoudige Installatie – Met een zelfklevende achterkant kun je de Floordirekt plinten gemakkelijk aanbrengen. Zonder het gedoe van traditionele installatie, kun je snel de muurbescherming en vloerafwerking aanbrengen die je ruimte nodig heeft.
 • Voordeel 2: Functionele Bescherming – De rollen van Floordirekt bieden niet alleen een esthetische touch aan je ruimte, maar fungeren ook als een functionele bescherming voor je muur. Ze sluiten de vloerbedekking mooi af, waardoor je ruimte compleet en goed verzorgd aanvoelt.
 • Voordeel 3: Kleurvariaties – Je hebt de vrijheid om de beste match voor je huis, kantoor of winkel te kiezen aangezien de Floordirekt plint ‘Kiel’ in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Dit betekent dat je altijd een kleur kunt vinden die bij jouw esthetische wensen past.
 • Voordeel 4: Aanpasbaar Maatwerk – De Plint ‘Kiel’ wordt geleverd in een praktische rol van 5 meter, die je vervolgens op maat kan snijden om goed te passen bij je situatie. Hierdoor kun je echt een op maat gemaakte afwerking voor jouw ruimtes creëren.
 • Voordeel 5: Kwaliteit en Design – Floordirekt biedt een hoogwaardige oppervlaktestructuur met reliëfdruk om een geweldige look te bereiken. De plinten zorgen voor een vloeiende overgang tussen vloer en muur, waardoor de esthetiek van jouw ruimte verbetert.
 • Nadeel 1: Hoewel de plint eenvoudig aan te brengen is vanwege de zelfklevende achterkant, kan dit problemen opleveren wanneer de plint moet worden verwijderd of verplaatst. Dit kan schade aan je muur of vloer veroorzaken.
 • Nadeel 2: De plint ‘Kiel’ is verkrijgbaar op een rol van 5 meter. Dit beperkt de hoeveelheid die je kunt kopen en kan verspilling van materiaal betekenen als je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt.
 • Nadeel 3: De optie om de plint individueel op maat te snijden betekent ook dat er meetkennis en vaardigheid voor het snijden vereist is. Dit kan een nadeel zijn als je niet vertrouwd bent met doe-het-zelf klussen.
 • Nadeel 4: Hoewel het materiaal PVS is, wordt er niet gespecificeerd of het waterbestendig, hittebestendig of krasbestendig is, wat belangrijk kan zijn in bepaalde ruimtes zoals de keuken of badkamer.
 • Nadeel 5: Hoewel de plint verkrijgbaar is in verschillende kleuren, biedt het niet de flexibiliteit en veelzijdigheid van materialen die geverfd of gebeitst kunnen worden om te matchen met je bestaande decoratie.

Onze favoriet #3

Cablecoach Plinten

Cablecoach Plinten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cablecoach Plinten zijn vervaardigd uit hoogwaardig wit PVC, die met elk type vloerbedekking en muurkleur matchen. Ontworpen voor moderne interieurs, kenmerken deze plinten zich met hun strakke, minimalistische profiel. Wat hen echter onderscheidt, is hun functie als kabelgoot, die onzichtbare kabelgeleiding mogelijk maakt en elektrische installaties gemakkelijk vervangbaar maakt. Ze hebben een ingenieus ontwerp met een onderste deel dat montagegaten bevat en drie aparte kamers voor kabelgeleiding, en een bovendeel dat erop klikt. Ze zijn zelfs geschikt voor ruimtes die nat worden gereinigd dankzij de 11 mm afstand van de vloer tot de eerste kamer voor kabelgeleiding. Bovendien is de installatie aanzienlijk eenvoudiger gemaakt door een breed assortiment aan accessoires en de mogelijkheid om stopcontacten direct op de plint aan te sluiten. De levering omvat 4 plinten van 1,5m lengte en 3 connectoren.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige merkkwaliteit – Met DQ-PP plinten kan je erop vertrouwen dat je kiest voor producten van hoge kwaliteit. Deze zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig PVC, een duurzaam en betrouwbaar materiaal voor plinten.
 • Voordeel 2: Vele Decor Opties – Of je nu een minimalistisch witte look of een gedurfd donker thema nastreeft, met 27 verschillende decors die beschikbaar zijn van DQ-PP kun je de perfecte overeenkomst vinden voor jouw persoonlijke stijl.
 • Voordeel 3: Praktische kabelgoot – Geen slordige kabels meer! Met een DQ-PP plint geniet je van een ingebouwde kabelgoot die tot wel 7 kabels kan verbergen. Deze functie verzekert je van een georganiseerde ruimte zonder de zichtbare kabel-clutter.
 • Voordeel 4: Flexibel en Robuust – De DQ-PP plinten zijn voorzien van zachte lippen aan beide zijden, waardoor ze zich gemakkelijk aan elke ruimte kunnen aanpassen. Zo heb je een mooie overgang tussen vloer en muur én een verborgen kabelgeleiding.
 • Voordeel 5: Gratis schroeven meegeleverd – Om jouw installatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, krijg je voor elke 2-meter plint 5 schroeven gratis meegeleverd. Dit betekent minder gedoe voor jou en een snellere, efficiëntere installatie van jouw nieuwe plinten.
 • Nadeel 1: Hoewel de DQ-PP plinten zijn gemaakt van hoogwaardig PVC en in veel verschillende decors verkrijgbaar zijn, hebben ze een eenvoudig en basic design. Dit betekent dat als je op zoek bent naar iets unieks of met een persoonlijk tintje, deze plinten mogelijk niet aan je ontwerpeisen voldoen.
 • Nadeel 2: De plinten worden geleverd in een vaste lengte van 2 meter. Dit kan een nadeel zijn als je ruimtes hebt die een andere maat vereisen, omdat je mogelijk de lengte zelf moet aanpassen, wat extra werk met zich mee kan brengen.
 • Nadeel 3: Hoewel de DQ-PP plinten een kabelgoot hebben waardoor je tot 7 kabels kunt voeren, kan dit een beperking zijn als je meer kabels hebt. Bovendien moet je de kabels mogelijk zelf sorteren en organiseren om te passen.
 • Nadeel 4: De plinten hebben een lengtetolerantie van +/- 1,5%. Dit betekent dat er een kleine variatie kan zijn in de lengte van de plinten die je ontvangt. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien niet veel lijkt, kan het problemen veroorzaken wanneer je probeert om ze netjes te passen en te bevestigen.
 • Nadeel 5: De afbeeldingen en kleuren van de producten kunnen afwijken van wat je daadwerkelijk ontvangt. Hierdoor kan het lastig zijn om een nauwkeurig beeld te krijgen van hoe de plinten er in jouw ruimte uit zullen zien, vooral als je probeert om ze te matchen met de kleur van je muren of vloer.

Onze favoriet #4

Dq-Pp Plinten

Dq-Pp Plinten

Waarom we het gekozen hebben

De Plinten van het merk DQ-PP zijn een superieure keuze voor wandafwerking, door hun hoogwaardige PVC-materiaal en eenvoudige, maar moderne ontwerp. Met een keuzerange van 27 verschillende decors, kunnen ze eenvoudig aangepast worden aan jouw eigen interieur. Ze hebben een lengte van 2 meter en zijn uitgerust met een kabelgoot die tot 7 kabels kan herbergen, met een verborgen bevestiging die zorgt voor een strakke en nette uitstraling. Bovendien zijn ze zeer robuust en flexibel, met zachte lippen aan beide zijden die zich aan elke ruimte aanpassen, voor een mooie overgang tussen vloer en muur. Let wel, er kan een lengtetolerantie van +/- 1,5% zijn en de daadwerkelijke kleuren kunnen lichtelijk afwijken van de getoonde afbeeldingen. Bij aankoop krijg je 5 gratis schroeven per 2 meter plint.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige merkkwaliteit – Met DQ-PP plinten kan je erop vertrouwen dat je kiest voor producten van hoge kwaliteit. Deze zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig PVC, een duurzaam en betrouwbaar materiaal voor plinten.
 • Voordeel 2: Vele Decor Opties – Of je nu een minimalistisch witte look of een gedurfd donker thema nastreeft, met 27 verschillende decors die beschikbaar zijn van DQ-PP kun je de perfecte overeenkomst vinden voor jouw persoonlijke stijl.
 • Voordeel 3: Praktische kabelgoot – Geen slordige kabels meer! Met een DQ-PP plint geniet je van een ingebouwde kabelgoot die tot wel 7 kabels kan verbergen. Deze functie verzekert je van een georganiseerde ruimte zonder de zichtbare kabel-clutter.
 • Voordeel 4: Flexibel en Robuust – De DQ-PP plinten zijn voorzien van zachte lippen aan beide zijden, waardoor ze zich gemakkelijk aan elke ruimte kunnen aanpassen. Zo heb je een mooie overgang tussen vloer en muur én een verborgen kabelgeleiding.
 • Voordeel 5: Gratis schroeven meegeleverd – Om jouw installatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, krijg je voor elke 2-meter plint 5 schroeven gratis meegeleverd. Dit betekent minder gedoe voor jou en een snellere, efficiëntere installatie van jouw nieuwe plinten.
 • Nadeel 1: Hoewel de DQ-PP plinten zijn gemaakt van hoogwaardig PVC en in veel verschillende decors verkrijgbaar zijn, hebben ze een eenvoudig en basic design. Dit betekent dat als je op zoek bent naar iets unieks of met een persoonlijk tintje, deze plinten mogelijk niet aan je ontwerpeisen voldoen.
 • Nadeel 2: De plinten worden geleverd in een vaste lengte van 2 meter. Dit kan een nadeel zijn als je ruimtes hebt die een andere maat vereisen, omdat je mogelijk de lengte zelf moet aanpassen, wat extra werk met zich mee kan brengen.
 • Nadeel 3: Hoewel de DQ-PP plinten een kabelgoot hebben waardoor je tot 7 kabels kunt voeren, kan dit een beperking zijn als je meer kabels hebt. Bovendien moet je de kabels mogelijk zelf sorteren en organiseren om te passen.
 • Nadeel 4: De plinten hebben een lengtetolerantie van +/- 1,5%. Dit betekent dat er een kleine variatie kan zijn in de lengte van de plinten die je ontvangt. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien niet veel lijkt, kan het problemen veroorzaken wanneer je probeert om ze netjes te passen en te bevestigen.
 • Nadeel 5: De afbeeldingen en kleuren van de producten kunnen afwijken van wat je daadwerkelijk ontvangt. Hierdoor kan het lastig zijn om een nauwkeurig beeld te krijgen van hoe de plinten er in jouw ruimte uit zullen zien, vooral als je probeert om ze te matchen met de kleur van je muren of vloer.

Onze favoriet #5

Reese Kehlleisten Gmbh Plinten

Reese Kehlleisten Gmbh Plinten

Waarom we het gekozen hebben

REESE Kehlleisten GmbH plinten zijn elegant en robuust, een chique en moderne aanvulling op elke woonruimte. Ze zijn uiterst flexibel in gebruik en kunnen worden geïntegreerd met verschillende vloertypes, of het nu tapijt, vinyl laminaat of parket is. Deze plinten zijn verkrijgbaar in vele designs, waaronder wit gelakt, folie bekleed, ruw of natuurlijk, en ze bevatten zelfs een handige kabelgoot om je kamer netjes te houden. Dit hoogwaardige product, gemaakt van de beste materialen, is vervaardigd in Duitsland en voldoet altijd aan de hoogste kwaliteitseisen. Bovendien kunnen ze overschilderd worden om aan jouw specifieke stijlvoorkeuren te voldoen.

 • Voordeel 1: De producten van REESE Kehlleisten GmbH zijn zowel elegant als robuust. Ze zijn stijlvol en modern ontworpen en tegelijkertijd zeer duurzaam. Dit zorgt ervoor dat de plinten altijd opvallen en lang meegaan.
 • Voordeel 2: De plinten van Reese zijn universeel inzetbaar en kunnen naadloos integreren in je bestaande interieur. Ze passen perfect bij verschillende soorten vloeren, zoals tapijt, vinyl, laminaat of parket.
 • Voordeel 3: De plinten zijn uitgerust met een praktische kabelgoot, zodat je woning altijd opgeruimd blijft. Dit draagt bij aan een nette en gestructureerde uitstraling van je interieur.
 • Voordeel 4: De producten van REESE Kehlleisten GmbH zijn van hoge kwaliteit. Ze worden in Duitsland geproduceerd met de beste materialen en zijn een resultaat van familie-beheerde productie, wat garant staat voor betrouwbaarheid en hoge kwaliteitsnormen.
 • Voordeel 5: De witte plinten, met de kleurtoon RAL 9010, zijn ook overschilderbaar. Dit geeft je de vrijheid om de kleur van de plinten aan te passen aan je interieur of ze een nieuwe look te geven wanneer je maar wilt.
 • Het samenstellen van nadelen kan een uitdaging zijn aangezien de gegeven productbeschrijving voornamelijk de positieve aspecten van Reese Kehlleisten GmbH plinten weerspiegelt. Desondanks, hier zijn enkele mogelijke nadelen op basis van de beschikbare informatie:
 • Nadeel 1: Het feit dat de plinten universeel inzetbaar zijn, zou betekenen dat ze geen onderscheidend vermogen hebben. Ze zijn mogelijk niet gespecialiseerd om perfect te passen op specifieke soorten vloeren zoals hout, tegels, of tapijt.
 • Nadeel 2: Hoewel de plinten overschilderbaar zijn, zou dit ongemakkelijk kunnen zijn voor sommige gebruikers, omdat ze in feite de voorkeur geven aan een product dat zonder extra bewerking geïnstalleerd kan worden.
 • Nadeel 3: Het is vermeld dat de plinten wit van kleur zijn (met RAL-kleur 9010). Dit kan een nadeel zijn voor consumenten die op zoek zijn naar plinten in andere kleuren die beter passen bij hun inrichting.
 • Nadeel 4: De plinten worden beschreven als ‘stevig’, wat suggereert dat ze mogelijk niet flexibel genoeg zijn om gemakkelijk te installeren in ruimtes met complexe lay-outs of met veel hoeken.
 • Nadeel 5: Hoewel het made in Germany-label kwaliteit en vakmanschap aangeeft, kan het een nadeel zijn voor degenen die de voorkeur geven aan lokaal geproduceerde producten in hun eigen land om de lokale economie te ondersteunen.

Onze favoriet #6

Cablecoach Plinten

Cablecoach Plinten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cablecoach plinten zijn een hoogwaardige oplossing voor jouw huis. Deze witte PVC plint past prachtig bij alle soorten vloerbedekking en wandkleuren, en kan eenvoudig aan de muur geschroefd worden via een vooraf gemaakt montagegat. Wat deze plint uniek maakt, is dat hij ook als kabelgoot dient, zodat je alle ontsierende kabels netjes weg kunt werken. Je kunt zelfs stopcontacten direct op de plint plaatsen en aansluiten. De plint bestaat uit een onderste deel met montagegat en twee afzonderlijke kamers voor de kabelgeleiding, plus een bovendeel dat je eenvoudig erop vastklikt. Kleine ongelijkheden op je vloer en wand worden gecompenseerd door de elastische aansluitlippen op het afgeronde profiel. Elke bestelling omvat vier plinten van elk 1,5 meter lang.

 • Voordeel 1: Het witte, hoogwaardige pvc van de plint past perfect bij elke vloerbedekking en muurkleur. Zo kun je de plint moeiteloos integreren in elk interieur.
 • Voordeel 2: Deze plint is ontworpen als kabelgoot, in tegenstelling tot andere profielen. Dit maakt onzichtbare kabelbegeleiding mogelijk. Dit maakt het mogelijk om je elektrische installatie makkelijk te vernieuwen en verwijderen.
 • Voordeel 3: Voor de bevestiging van de plint is een veelzijdig assortiment aan accessoires beschikbaar. Hierbij kun je denken aan kamerhoeken, muuruitsteeksels of profielafsluitingen. Dit geeft je veel flexibiliteit bij de installatie.
 • Voordeel 4: De plint heeft een praktische, tweedelige indeling. Het onderdeel heeft een montagegat en twee aparte kamers voor de kabelbegeleiding. Het bovendeel kan simpelweg op het onderdeel worden vastgeklikt.
 • Voordeel 5: Het bovendeel van de plint is ontworpen om oneffenheden op de vloer en op het wandoppervlak te compenseren. Dit zorgt voor een nette en strakke uitstraling, ongeacht de ondergrond.
 • Nadeel 1: Hoewel het beschikbaar zijn van een montagegat in het profiel handig lijkt, kan dit beperkend zijn. Het past mogelijk niet waar je het nodig hebt, wat betekent dat je meer gaten moet maken en dit kan de esthetiek van het product beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Het product is ontworpen als kabelgoot, wat betekent dat als je niet veel kabels hebt om te verbergen, dit mogelijk een overbodige functie voor je is. Dit kan het onpraktisch maken als je gewoon op zoek bent naar een eenvoudige plint voor je muur.
 • Nadeel 3: De beschrijving geeft aan dat een assortiment accessoires noodzakelijk kan zijn voor de montage, dit zou lastig kunnen zijn voor de koper. Dit betekent extra voorbereiding en mogelijk extra kosten.
 • Nadeel 4: De plint bestaat uit een onderste en bovenste deel, wat betekent dat er extra montage nodig zou kunnen zijn. Dit kan tijdrovend en complex zijn voor mensen die niet gewend zijn aan dergelijke werken.
 • Nadeel 5: Hoewel het de mogelijkheid heeft om oneffenheden te compenseren, impliceert dit dat er nog steeds een zekere mate van oneffenheden zichtbaar of voelbaar kan zijn. Als het esthetisch perfecte resultaat voor jou belangrijk is, kan dit misschien een punt van zorg zijn.

Onze favoriet #7

Flintronic Plinten

Flintronic Plinten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De plinten van het merk flintronic zijn multifunctionele, flexibele PVC-strips die ideaal zijn voor alle contactoppervlakken. Ze zijn 10 meter lang met een breedte van 38 mm, beschikbaar in verschillende kleuren en het L-profiel helpt je om grotere kieren af te dekken. Deze plinten, waarvan de lengte flexibel kan worden aangepast, bieden een geweldige hechting en stabiliteit dankzij de twee 19 mm brede, verwijderbare plakstrips. Makkelijk te installeren, deze zelfklevende plinten zijn een goedkope oplossing voor het afdichten van voegen tussen muren en vloeren. Gemaakt van hoogwaardig PVC zijn ze bestand tegen meerdere schades, passen ze zich perfect aan de vloer aan en bieden ze weerstand tegen stof, vocht en insecten.

 • Voordeel 1: Flexibiliteit: De Plinten van Flintronic zijn 10 m lange, flexibele strips. De lengte van de plakstrip kan flexibel worden gekozen, wat betekent dat je de maat kunt aanpassen aan je specifieke behoeften.
 • Voordeel 2: Multifunctioneel: Deze Plinten zijn geschikt voor alle soorten contactoppervlakken. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende ruimtes zoals kantoor, studeerkamer, keuken, badkamer of woonkamer. Daarnaast kunnen ze dankzij hun meervoudige formaten grotere kieren afdekken.
 • Voordeel 3: Uitstekende kleefkracht en stabiliteit: Met verwijderbare plakstrips en twee hoogwaardige plakstrips van elk 19 mm breed, bieden deze Plinten een goede hechting die de plint perfect op het contactoppervlak houdt.
 • Voordeel 4: Eenvoudige installatie: De Plinten zijn zelfklevend en eenvoudig te installeren. Ze zijn dus gebruiksvriendelijk en vereisen niet veel gereedschap voor de installatie.
 • Voordeel 5: Hoge kwaliteit en duurzaamheid: Gemaakt van hoogwaardig pvc, zijn deze Plinten bestand tegen meerdere beschadigingen. Ze passen zich perfect aan de vloer aan en zijn ook stof-, vocht- en insectenbestendig. Dit betekent dat ze een lange levensduur hebben en in verschillende omstandigheden kunnen werken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Flintronic plinten breed inzetbaar zijn, dankzij de variatie in kleuren en de flexibiliteit van de strips, wordt er niet gerefereerd aan specifieke esthetische kenmerken. De inzetbaarheid in verschillende ruimtes betekent niet automatisch dat het product ook in alle interieurstijlen en -decoraties past.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat de strips van 38 mm breed zijn, terwijl er ook twee plakstrips van 19 mm zijn. Dit kan beperkend zijn voor ruimtes met variërende spleten en naden – niet iedere spleet kan met 38 mm gedekt worden.
 • Nadeel 3: In de beschrijving staat dat het plakband verwijderd kan worden. Dit zou mogelijk kunnen betekenen dat de plint niet vastzit en hiermee wellicht niet bestand is tegen interactie of stoten.
 • Nadeel 4: Ook al claimt het product een hoge kwaliteit en bestendigheid tegen beschadigingen, er wordt niet gespecificeerd hoe dit presteert op de lange termijn, of onder specifieke omstandigheden zoals extreme temperaturen of hoge vochtigheid.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de beschrijving suggereert dat het product zelfklevend is en eenvoudig te installeren met eenvoudig gereedschap. Maar er wordt niet gespecificeerd welk gereedschap je nodig zou hebben voor de installatie. Dit kan voor verwarring zorgen tijdens de installatie of zelfs leiden tot extra kosten als je extra gereedschap of materialen nodig hebt.

Onze favoriet #8

Dq-Pp Plinten

Dq-Pp Plinten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De plinten van het merk DQ-PP zijn gemaakt van hoogwaardig, zowel hard als flexibel, PVC, dat vervormingsbestendig is en ontworpen in eenvoudige en moderne stijlen. Ze zijn uitgerust met zelfklevend plakband voor makkelijke bevestiging en zijn perfect aanpasbaar op elk oppervlak zonder hun vorm te verliezen. Deze universele afsluitstrips zijn geschikt voor elke ruimte en alle soorten PVC-bekleding, ze kunnen ook als afdekking voor allerlei voegen en overgangen dienen. Verkrijgbaar in vele kleuren en verschillende afmetingen, passen ze perfect op bijna alle oppervlakken en soorten vloerbedekking zoals laminaat, parket, linoleum of PVC. Je kunt ze heel eenvoudig zelf monteren op gladde, schone wanden met een beetje montagelijm.

 • Voordeel 1: DQ-PP plinten zijn gemaakt van hoogwaardig PVC, wat betekent dat je vertrouwt op een duurzaam product dat gemaakt is om lang mee te gaan en bestand is tegen vervorming.
 • Voordeel 2: Met hun eenvoudige en moderne uitstraling kunnen deze plinten gemakkelijk in elk interieur passen, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor een breed scala aan hometrends.
 • Voordeel 3: De flexibiliteit van de DQ-PP plinten laat de strip toe zich aan te passen aan elk oppervlak. Of je nu een laminaat, parket, linoleum of PVC-vloerbedekking hebt, deze functie maakt het een universele keuze voor elke ruimte in zowel privé als commerciële omgevingen.
 • Voordeel 4: De DQ-PP plinten komen in een verscheidenheid aan kleuren en afmetingen, zodat je het perfecte product kunt vinden dat past bij jouw specifieke esthetische en functionele behoeften.
 • Voordeel 5: De montage-instructies van DQ-PP plinten benadrukken hun gebruiksgemak. Ze kunnen eenvoudig worden aangebracht op gladde, schone wanden en indien nodig, kunnen ze gemakkelijk worden bijgewerkt met een beetje montagelijm.
 • Nadeel 1: Hoewel het product is gemaakt van hoogwaardig PVC, wordt het algemeen gezien als een minder duurzaam materiaal in vergelijking met hout of metaal. Dus, ondanks de kwaliteitsstandaard van het merk, zou de levensduur van deze PVC plinten wel eens minder lang kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De plinten zijn gemaakt om op gladde, schone muren te worden aangebracht. Dit betekent dat je mogelijk extra werk en tijd moet besteden aan het voorbereiden van je muren, vooral als ze momenteel niet glad of schoon zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel er wordt vermeld dat de plint zeer eenvoudig te monteren is, moet je nog steeds montagelijm gebruiken op gladde geplamuurde muren zoals gipsplaat. Dit kan betekenen dat de installatie niet zo simpel is als het lijkt, en je mogelijk extra aankopen moet doen.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving meldt dat als de lijsten worden verwijderd, je deze eenvoudig kunt bijwerken met een beetje montagelijm. Dit suggereert dat de plinten mogelijk niet stevig blijven zitten en kunnen loslaten, wat kan leiden tot extra onderhoud.
 • Nadeel 5: Hoewel de plinten verkrijgbaar zijn in vele kleuren, biedt dit niet noodzakelijkerwijs een garantie dat er een specifieke kleur beschikbaar is die perfect past bij je bestaande decor. Het kan veraf van een perfecte kleurmatch liggen, wat een esthetisch probleem kan zijn.

Onze favoriet #9

Lemal Plinten

Lemal Plinten

Waarom we het gekozen hebben

De Lemal-plinten zijn van hoogstaande kwaliteit en dienen als de perfecte wandafwerking. Deze moderne designplinten zijn gemaakt van stevig PVC-materiaal, waardoor ze zowel robuust als glad zijn. Met een lichtgrijze houtlook, afmetingen van 65 x 23 mm en een lengte van 200 cm, zorgen ze voor een elegante touch in je ruimte. De dichtheid is ongeveer 1640 kg/m³ en het materiaal is oplosmiddelvrij. Je zult waarderen hoe eenvoudig deze plinten te monteren zijn, dankzij hun lichte en flexibele eigenschappen. Ze hebben een elastische rand die zich aanpassen aan oneffenheden. Zoek je naar bijpassende accessoires zoals buiten- en binnenhoeken, verbindingsstukken, eindkappen of spaarpakketten met volumekorting, dan kun je simpelweg “LEMAL plinten” opzoeken. Let op: de brandbeschermingsklasse is B1 en de plinten zijn voorzien van een glad oppervlak.

 • Voordeel 1: De Lemal plint draagt bij aan een perfecte wandafwerking. Met zijn modern design voegt het een stijlvol accent toe aan jouw interieur.
 • Voordeel 2: De plint is gemaakt van hoogwaardig polyvinylchloride (PVC). Dit is vrij van oplosmiddelen, wat betekent dat het veiliger is voor jou en je gezin.
 • Voordeel 3: Bij Lemal begrijpen ze dat niemand tijd of energie wil verspillen met ingewikkelde montages. Daarom is hun plint eenvoudig te verwerken, zeer flexibel en licht.
 • Voordeel 4: Voor huizen met ongelijke oppervlakken, is de elastische rand van de plint een uitkomst. Het past zich aan oneffenheden aan, wat voor een strakke en professionele uitstraling zorgt.
 • Voordeel 5: Onder de zoekterm “LEMAL plinten” vind je bijpassende accessoires zoals buiten- en binnenhoeken, verbindingsstukken en eindkappen. Dit maakt de Lemal plint niet alleen een hoogwaardig product, maar ook een complete oplossing voor jouw plintbehoeften.
 • Nadeel 1: Het materiaal van de Lemal plinten is gemaakt van PVC. Hoewel dit een stevig materiaal is, kan het soms minder aantrekkelijk overkomen dan bijvoorbeeld echt hout of steen.
 • Nadeel 2: Hoewel de plint flexibel en licht is, kan dit ook betekenen dat hij minder sterk is dan een stugger materiaal. Het risico bestaat dat hij bij sterke krachten kan vervormen.
 • Nadeel 3: Uit de beschrijving blijkt dat het oppervlak van de plinten glad is. Dit kan misschien glad en modern zijn, maar het biedt weinig textuur en persoonlijkheid, wat sommige mensen belangrijk vinden bij hun interieurinrichting.
 • Nadeel 4: Het aansluiten van bijpassende accessoires wordt aangeraden, wat betekent dat je wellicht niet alleen de plinten moet kopen maar ook aanvullende accessoires zoals buiten- en binnenhoeken, en eindkappen voor een perfect resultaat.
 • Nadeel 5: Met een brandbeschermingsklasse van B1, betekent dit dat de plinten heel moeilijk ontvlambaar zijn maar niet volledig brandwerend. Dit kan voor sommigen een veiligheidsrisico vormen.

Onze favoriet #10

Madeinnature Plinten

Madeinnature Plinten

Waarom we het gekozen hebben

De Plinten van het merk MadeInNature zijn zeer dichte, vochtbestendige plinten, gemaakt van middeldicht materiaal. Uitstekend geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ze hebben een dikte van 9 mm en een variabele hoogte van 68 mm of 98 mm. Gemaakt in Frankrijk, deze plinten zijn voorzien van een witte coating die je ruimte een indruk van volume geeft. Bovendien bespaar je tijd, aangezien ze al voorgelakt zijn en dus direct te plaatsen zijn. Het bevestigen kan eenvoudig met de “supersterke lijm van MadeInNature” of neopreen afdichtstof. Maak je inrichting compleet met deze kant-en-klare, hoogwaardige plinten.

 • Voordeel 1: De plinten van MadeInNature zijn bestand tegen vocht dankzij het zeer dichte, middeldicht materiaal. Dit is ideaal voor gebruik in ruimtes zoals de badkamer.
 • Voordeel 2: Met een hoogte variabel van 68 mm of 98 mm leveren de witte plinten van MadeInNature extra volume aan je kamer, wat bijdraagt aan een huis onderstreept door stijl en elegantie.
 • Voordeel 3: Deze plinten worden kant-en-klaar geleverd, klaar om zonder problemen op te hangen. Dit scheelt je tijd omdat je ze niet hoeft te lakken; ze zijn al voorzien van een witte coating.
 • Voordeel 4: MadeInNature biedt variërende dikte-opties met een dikte van 9 mm, zodat je de gewenste esthetiek voor je kamer kunt kiezen.
 • Voordeel 5: De installatie van de plinten wordt eenvoudiger gemaakt doordat deze kunnen worden gelijmd met een speciaal dubbelzijdig plakband of met een neopreen afdichtstof, wat bijdraagt aan een eenvoudige doe-het-zelf ervaring.
 • Gezien de productbeschrijving heb je de volgende nadelen:
 • Nadeel 1: De plinten zijn gemaakt van middeldicht materiaal, wat betekent dat ze weliswaar dicht zijn, maar misschien niet zo sterk en duurzaam als plinten van hoogwaardig materiaal.
 • Nadeel 2: Hoewel bestand tegen vocht, wordt niet specifiek vermeld dat deze plinten volledig waterdicht zijn. Dit kan problematisch zijn als ze worden blootgesteld aan grotere hoeveelheden water.
 • Nadeel 3: De plinten zijn al wit gecoat, wat betekent dat je ze niet kunt aanpassen of veranderen in een andere kleur. Als je besluit te veranderen van interieurkleur, zul je de plinten mogelijk niet kunnen herschilderen.
 • Nadeel 4: Hoewel de dikte van 9 mm geschikt kan zijn voor sommige situaties, vinden sommige mensen dit misschien te dun of niet substantieel genoeg voor hun behoeften.
 • Nadeel 5: Het bevestigen van de plinten vereist het gebruik van speciale dubbelzijdige tape of een specifiek afdichtmiddel. Dit betekent dat je extra materialen en tijd moet investeren om ze correct te installeren, wat kan bijdragen aan de algehele moeilijkheidsgraad van het installatieproces.

Na uitgebreid onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat de selectie van de 10 beste plinten een divers scala aan stijlen, maten en materialen biedt die passen bij verschillende woonstijlen en behoeften. Elk product in deze lijst heeft unieke kenmerken en voordelen, van duurzaamheid en eenvoudige installatie tot esthetische aantrekkingskracht. Jouw perfecte match hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Maar met deze lijst bij de hand, ben je goed uitgerust om de plint te kiezen die jouw huis de finishing touch geeft die het verdient.

Inhoudsopgave