a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Protein Shake: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste eiwitshakes op de markt volgens nieuw onderzoek, zorgvuldig getest om jou te helpen het meest effectieve product te kiezen voor je fitnessbehoeften.

Unser Favorit: Barebells Protein Shake

Barebells Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: Esn Protein Shake

Esn Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: Betterprotein Protein Shake

Betterprotein Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: Nutri + Protein Shake

Nutri + Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Protein Shake

Optimum Nutrition Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Protein Shake

Optimum Nutrition Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: The Protein Works Protein Shake

The Protein Works Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: Inkospor Protein Shake

Inkospor Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: Scitec Nutrition Protein Shake

Scitec Nutrition Protein Shake
★★★★★

Unser Favorit: Bodylab24 Protein Shake

Bodylab24 Protein Shake
★★★★★

Als fitnessliefhebber weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen voornamelijk na een intensieve training. Eiwitten, of proteïnen, zijn de bouwstenen die je lichaam nodig heeft voor spierherstel en -groei. Protein shakes zijn een snelle en handige manier om je dagelijkse eiwitinname te verhogen, maar niet alle producten zijn gelijkwaardig. Gelukkig hebben wij het onderzoek voor je gedaan: na talloze shakes geproefd, gemengd en heroverwogen te hebben, presenteren we je met trots onze lijst van de 10 beste eiwit shakes in de test. Of je nu bulk-, cut- of onderhoudsfase bevindt, er is zeker een shake die past bij jouw fitnessdoelen.

Een proteïne shake is een soort gezondheidsdrankje dat je normaliter zou gebruiken als aanvulling op je reguliere dieet. Het is ontworpen om jou te voorzien van extra eiwitten die je lichaam nodig heeft voor het opbouwen en herstellen van spieren, vooral na intensief sporten. Ze komen meestal in poedervorm, die je mengt met water, melk, of een andere vloeistof om een snel en gemakkelijk te consumeren drankje te maken. Het is een handige manier om je eiwitinname te verhogen zonder dat je grote hoeveelheden vast voedsel hoeft te eten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Barebells Protein Shake

Barebells Protein Shake

Waarom we het gekozen hebben

De Protein Shake van Barebells is een verrukkelijk romige eiwitshake, ideaal voor in jouw dynamische fitness lifestyle. Met 24 gram eiwit per fles, helpt deze shake je om spieren op te bouwen en te behouden, perfect na de training of zelfs tussendoor. Het gemak van deze kant-en-klare drank betekent dat er geen gedoe is met mengen van eiwitpoeder in een shaker. Deze proteïneshake is bovendien vrij van toegevoegde suikers, laag aan calorieën, en bevat geen lactose, wat bijdraagt aan een bewuste voedingskeuze. Geniet van de vier heerlijke smaken: vanille, chocolade, banaan en aardbei.

 • Voordeel 1: Je krijgt een grote hoeveelheid eiwitten. Met 24 gram eiwit per fles, ondersteunt de Barebells proteïneshake je bij het opbouwen en onderhouden van je spiermassa.
 • Voordeel 2: Het is super gemakkelijk te gebruiken. Deze proteïneshake is praktisch en klaar om te drinken, dus er is geen gedoe met het mengen van eiwitpoeder in een shaker. Dit is ideaal voor direct na je training of gewoon als tussendoortje.
 • Voordeel 3: Het past perfect in je fitness levensstijl. De Barebells proteïneshake bevat geen toegevoegde suikers, is laag in calorieën en lactosevrij. Het ondersteunt dus je gezonde levensstijl zonder het overschrijden van je dagelijkse calorielimiet.
 • Voordeel 4: Het bevordert bewuste voeding. Deze shake is niet alleen voedzaam, maar helpt ook bij het bevorderen van caloriebewust eten, wat een grote rol kan spelen in je algemene welzijn en fitnessdoelen.
 • Voordeel 5: Het smaakt heerlijk. De Barebells proteïneshake is beschikbaar in vier heerlijke smaken: vanille, chocolade, banaan en aardbei, dus er is voor elk wat wils!
 • Nadeel 1: De Barebells proteïneshake komt in slechts vier smaken – vanille, chocolade, banaan en aardbei. Als je andere smaken prefereert, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de shake praktisch en direct klaar is om te drinken, heb je als consument geen controle over de consistentie. Misschien vind je de shake te dik of te dun in vergelijking met zelfgemaakte shakes waarbij je kunt experimenteren met de dikte.
 • Nadeel 3: De proteïneshake is lactosevrij. Hoewel dit een voordeel kan zijn voor mensen met lactose-intolerantie, kan de smaak hierdoor wel anders zijn dan die van shakes die lactose bevatten. Dit kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan een rijkere, melkachtige smaak.
 • Nadeel 4: De reclame vermeldt dat de Barebells-proteïneshake caloriearm is, maar geeft geen specifieke informatie over het exacte aantal calorieën. Als je een strikt caloriearm dieet volgt, zou de onzekerheid over het caloriegehalte een punt van zorg kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de shake is ontworpen om te helpen bij het opbouwen en behouden van spieren, wordt er niet genoemd welk specifiek type eiwit er wordt gebruikt. Er zijn verschillende soorten eiwitten, elk met hun eigen voordelen, en zonder deze informatie kun je het moeilijk vinden om te bepalen of deze shake jouw specifieke behoeften kan vervullen.

Onze favoriet #2

Esn Protein Shake

Esn Protein Shake

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ESN Protein Shake is een effectieve combinatie van Whey concentraat en Whey isolaat die zorgt voor een optimaal aminozuurprofiel. Dit wei-eiwitmengsel, een van de beste ter wereld, is zeer licht verteerbaar en snel resorbeerbaar. Met zijn hoge biobeschikbaarheid, dankzij de koude-zachte productie, blijven alle eiwitfracties en peptideketens intact. Deze veelzijdige shake is niet alleen ideaal voor na je training, maar kan ook gebruikt worden in je bak- en kookrecepten. Pluspunt: de ESN Protein Shake wordt in Duitsland geproduceerd, met regelmatige laboratoriumcontroles voor gegarandeerde kwaliteit.

 • Voordeel 1: De ESN Protein Shake heeft een effectieve combinatie van whey concentraat en whey isolaat. Dit zorgt voor een goed aminozuurprofiel, wat belangrijk is voor spieropbouw en herstel.
 • Voordeel 2: Het is een snel resorbeerbaar eiwit. Dit maakt het een van ‘s werelds beste wei-eiwitmengsels en het is zeer licht verteerbaar. Dit betekent dat je lichaam de eiwitten snel kan opnemen en gebruiken, wat vooral nuttig is na een intensieve training.
 • Voordeel 3: De hoge biobeschikbaarheid van de shake is te danken aan de koude-zachte productie. Hierdoor blijven alle eiwitfracties en peptideketens intact. Hierdoor wordt het eiwit optimaal opgenomen door je lichaam.
 • Voordeel 4: De ESN Protein Shake is veelzijdig. Je kunt het niet alleen als shake gebruiken, maar het is ook geschikt om mee te bakken en te koken. Dit maakt het makkelijk om je eiwitinname te verhogen, ook als je even genoeg hebt van shakes.
 • Voordeel 5: Het wordt geproduceerd in Duitsland en er vinden regelmatige laboratoriumcontroles plaats. Je kunt dus met een gerust hart genieten van je shake, wetende dat de kwaliteit en veiligheid goed in de gaten worden gehouden.
 • Het is complex om vijf nadelen te vinden op basis van de positieve beschrijving van het product die is opgegeven. Toch, hier zijn enkele mogelijke overwegingen om in gedachten te houden:
 • Nadeel 1: Hoewel de combinatie van wei-concentraat en wei-isolaat voor een goed aminozuurprofiel zorgt, kan dit betekenen dat het niet geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor een van deze ingrediënten.
 • Nadeel 2: Het feit dat de ESN eiwitshake snel verterend is, is misschien niet ideaal voor iedereen. Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan een eiwitshake die langzamer verteert om hen gedurende langere perioden verzadigd te houden.
 • Nadeel 3: Ondanks de hoge biologische beschikbaarheid, betekent de koude productie dat bepaalde mensen met gevoelige spijsverteringssystemen mogelijk niet zo goed reageren op het product.
 • Nadeel 4: Hoewel de veelzijdigheid een pluspunt kan zijn voor sommigen, kan het zijn dat je deze eiwit shake niet wilt gebruiken om mee te koken of te bakken, omdat dit de voedingsprofielen kan veranderen.
 • Nadeel 5: Het product wordt gemaakt in Duitsland, wat het milieu kan belasten als je buiten dat land woont en het product moet worden vervoerd. Bovendien kan de productie in Duitsland voor degenen die streven naar lokale producten een nadeel zijn.

Onze favoriet #3

Betterprotein Protein Shake

Betterprotein Protein Shake

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Protein Shake van Betterprotein is een hoogwaardig, aspartaamvrij weiproteïneproduct, direct afkomstig uit Duitsland. Kleine en middelgrote boerderijen uit Noord-Duitsland leveren de wei, waardoor de noodzaak van import of onnodig transport vervalt. Deze proteïneshake is essentieel voor spieropbouw, dankzij de 23g wei proteïne, 15,6g EAA’s en slechts 2g koolhydraten per portie, terwijl het ook nog eens low carb & low fat is. Het bevat geen soja, conserveringsmiddelen, vulstoffen, smaakversterkers, gluten of ggo’s. Mix eenvoudig 30g poeder met 200ml koud water of melk en geniet na je training van de romige smaak. Het voldoet aan strenge Duitse voedselspecificaties en kwaliteitsnormen voor jouw gemoedsrust.

 • Voordeel 1: Het Nutri+ Proteïneshake heeft een zeer hoog eiwitgehalte (meer dan 80%). Dit is geweldig als jij je spiermassa wilt bevorderen. De shake bevat alle essentiële aminozuren en heeft een eiwit van hoge biologische waarde.
 • Voordeel 2: De shake is vrij van ongewenste toevoegingen zoals aspartaam, kleurstoffen, palmolie, gelatine, conserveringsmiddelen en genetisch gemodificeerd materiaal. Daarnaast is het ook halal goedgekeurd.
 • Voordeel 3: Het is de perfecte keuze als je een vetarm of koolhydraatarm dieet volgt. Nutri+ Protein Shake is een wateroplosbaar product, suiker- en lactosearm en bevat geen toegevoegd zout.
 • Voordeel 4: De hoge kwaliteit van dit product is geen verrassing, het is tenslotte ontwikkeld door voedingsdeskundigen. Het is geproduceerd volgens strenge kwaliteitsnormen zoals ISO 9001, HACCP en GMP.
 • Voordeel 5: Buiten een geweldige aanvulling op jouw dieet is, kan je deze Nutri+ Proteïneshake ook gebruiken om mee te koken of te bakken. Je kunt 1 tot 2 shakes per dag nemen met water, ideaal na je training.
 • Nadeel 1: Ondanks dat Nutri + Protein Shake een hoog eiwitgehalte heeft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het gunstig zal zijn voor jouw specifieke fitnessdoelen. Het teveel aan eiwit kan voor sommige mensen problemen opleveren, zoals nierproblemen en allergieën.
 • Nadeel 2: Deze shake is aspartaamvrij en bevat geen toegevoegde suikers of zout. Echter, de smaak kan hierdoor voor sommigen aan de flauwe kant zijn. Als je gewend bent aan shakes met een zoetere smaak, dan kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: De shake is wateroplosbaar, wat in theorie een voordeel zou moeten zijn. Maar dit kan ook betekenen dat de shake mogelijk minder romig en minder bevredigend is dan niet-wateroplosbare eiwitshakes.
 • Nadeel 4: Hoewel de shake ook geschikt is voor gebruik bij het koken/bakken, is het mogelijk dat de smaak en textuur niet overeenkomt met je verwachtingen bij gebruik in voedsel.
 • Nadeel 5: Nutri + raadt aan om 1 tot 2 shakes per dag te drinken, het liefst direct na de training. Dit kan voor sommige mensen te beperkend zijn, afhankelijk van hun planning en fitnessregime.

Onze favoriet #4

Nutri + Protein Shake

Nutri + Protein Shake

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nutri+ Protein Shake is een smaakvolle aanvulling op je dagelijkse voeding, speciaal ontworpen om je spiergroei te stimuleren. Met meer dan 80% eiwitgehalte en een mix van zes componenten en essentiële aminozuren, leidt het tot een hoge biologische waarde. Het is vrij van aspartaam, kleurstof, palmolie, gelatine, conserveringsmiddel en genetische manipulatie, waardoor het een geschikte optie is voor halal en vegetarische diëten. De shake is ook vetarm, suiker- en lactosearm en zonder toegevoegde suikers of zout. De formule is wateroplosbaar en ideaal voor een koolhydraatarm en vetarm dieet. Ontwikkeld door voedingsspecialisten en geproduceerd volgens strenge kwaliteitsnormen (ISO 9001, HACCP en GMP), biedt dit product niet alleen een geweldige shake, maar is het ook ideaal om te koken of bakken. Voor de beste resultaten adviseren we 1 tot 2 proteïneshakes met water per dag, het liefst direct na je training.

 • Voordeel 1: Het Nutri+ Proteïneshake heeft een zeer hoog eiwitgehalte (meer dan 80%). Dit is geweldig als jij je spiermassa wilt bevorderen. De shake bevat alle essentiële aminozuren en heeft een eiwit van hoge biologische waarde.
 • Voordeel 2: De shake is vrij van ongewenste toevoegingen zoals aspartaam, kleurstoffen, palmolie, gelatine, conserveringsmiddelen en genetisch gemodificeerd materiaal. Daarnaast is het ook halal goedgekeurd.
 • Voordeel 3: Het is de perfecte keuze als je een vetarm of koolhydraatarm dieet volgt. Nutri+ Protein Shake is een wateroplosbaar product, suiker- en lactosearm en bevat geen toegevoegd zout.
 • Voordeel 4: De hoge kwaliteit van dit product is geen verrassing, het is tenslotte ontwikkeld door voedingsdeskundigen. Het is geproduceerd volgens strenge kwaliteitsnormen zoals ISO 9001, HACCP en GMP.
 • Voordeel 5: Buiten een geweldige aanvulling op jouw dieet is, kan je deze Nutri+ Proteïneshake ook gebruiken om mee te koken of te bakken. Je kunt 1 tot 2 shakes per dag nemen met water, ideaal na je training.
 • Nadeel 1: Ondanks dat Nutri + Protein Shake een hoog eiwitgehalte heeft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het gunstig zal zijn voor jouw specifieke fitnessdoelen. Het teveel aan eiwit kan voor sommige mensen problemen opleveren, zoals nierproblemen en allergieën.
 • Nadeel 2: Deze shake is aspartaamvrij en bevat geen toegevoegde suikers of zout. Echter, de smaak kan hierdoor voor sommigen aan de flauwe kant zijn. Als je gewend bent aan shakes met een zoetere smaak, dan kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: De shake is wateroplosbaar, wat in theorie een voordeel zou moeten zijn. Maar dit kan ook betekenen dat de shake mogelijk minder romig en minder bevredigend is dan niet-wateroplosbare eiwitshakes.
 • Nadeel 4: Hoewel de shake ook geschikt is voor gebruik bij het koken/bakken, is het mogelijk dat de smaak en textuur niet overeenkomt met je verwachtingen bij gebruik in voedsel.
 • Nadeel 5: Nutri + raadt aan om 1 tot 2 shakes per dag te drinken, het liefst direct na de training. Dit kan voor sommige mensen te beperkend zijn, afhankelijk van hun planning en fitnessregime.

Onze favoriet #5

Optimum Nutrition Protein Shake

Optimum Nutrition Protein Shake

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OPTIMUM NUTRITION’s Gold Standard 100% WHEY is een toonaangevend proteïnepoeder, samengesteld om jouw fitnessdoelen vanaf dag één te ondersteunen. Dit snel absorberende wei-eiwitpoeder wordt voornamelijk uit wei-eiwitisolaat gemaakt, het bevordert spieropbouw en ondersteunt herstel na je trainingen. Het draagt het Informed Choice-keurmerk en bevat natuurlijke BCAA’s, glutamine, en heeft een laag suiker- en vetgehalte. Keuze aan smaken en formaten is beschikbaar, waaronder dubbele romige chocolade en romige bananensmaak. Het gebruik is eenvoudig: meng een schepje met 180-240 ml koud water en neem het bij voorkeur in de ochtend en/of 30 minuten voor of na je training. Deze shake is wereldwijd het meest verkochte proteïnepoeder*, ondersteunend aan jouw fitnessmissie.

 • Voordeel 1: OPTIMUM NUTRITION’s Gold Standard 100% WHEY is het bestverkochte proteïnepoeder ter wereld, wat betekent dat het een favoriet product is onder fitness liefhebbers en professionele atleten.
 • Voordeel 2: Het product bevat snelle absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt. Dit helpt bij het opbouwen van spiermassa en ondersteunt het herstel na elke trainingssessie.
 • Voordeel 3: De ON whey proteïne formule heeft het Informed Choice-keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Het heeft ook natuurlijk aanwezige BCAA’s en GLUTAMINE en bevat weinig suikers en vetten, wat het nog gezonder maakt.
 • Voordeel 4: Je kunt kiezen uit verschillende smaken en maten, van dubbele romige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs, tot ongezoet proteïnepoeder. Dit betekent dat je nooit verveelt raakt en altijd de smaak kunt vinden die het beste bij jou en je dieet past.
 • Voordeel 5: Het product is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Meng gewoon een maatschepje met 180-240 ml koud water. Het kan het beste genomen worden in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training, wat het gemakkelijk integreert in je dagelijkse routine.
 • Nadeel 1: Ondanks dat OPTIMUM NUTRITION’s Gold Standard 100% WHEY weinig suikers en vetten bevat, kun je nog steeds een teveel aan suikers binnenkrijgen als je meerdere porties per dag neemt. Dit kan nadelig zijn als je probeert om je suikerinname te beperken.
 • Nadeel 2: Als je allergisch of gevoelig bent voor lactose, dan kan dit product mogelijk ongewenste bijwerkingen veroorzaken, omdat whey proteïne een bijproduct is van melk.
 • Nadeel 3: Hoewel het product verkrijgbaar is in verschillende smaken, kan het zijn dat je ze niet allemaal lekker vindt. Dit kan beperkend zijn als je zoekt naar variatie in je proteïneconsumptie.
 • Nadeel 4: Communicatie rond de beste tijd om deze shake te nemen kan verwarrend zijn. Hoewel er wordt aangegeven dat het ‘het beste kan worden genuttigd in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training’, is het onduidelijk of het product minder effectief is als het op andere tijden wordt ingenomen.
 • Nadeel 5: Het product MOET worden gemengd met 180-240 ml koud water. Dat betekent dat je altijd water bij je moet hebben om een shake te kunnen maken. Dit kan onhandig zijn als je onderweg bent of als je geen toegang hebt tot schoon drinkwater.

Onze favoriet #6

Optimum Nutrition Protein Shake

Optimum Nutrition Protein Shake

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition Protein Shake is een voedingssupplement in vloeibare vorm, bedoeld om je dagelijkse eiwitinname te verhogen. Elke verpakking bevat 10 flessen van 330ml, met elke portie die 25 gram eiwit en slechts 1,2 gram vet bevat. Dit eiwit draagt bij aan de groei en het onderhoud van je spieren, wat ideaal is voor zowel sporters als mensen die hun spiermassa willen behouden of vergroten. Naast eiwitten, bevat een portie ook 14 gram koolhydraten. De shakes van Optimum Nutrition zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zodat je kunt genieten van een eiwitrijke traktatie die bij jouw smaakvoorkeuren past.

 • Voordeel 1: Optimum Nutrition Protein Shakes bevatten 25 gram eiwit per portie, wat een hoog eiwitgehalte is. Dit is belangrijk voor jou, omdat eiwitten essentieel zijn voor de groei en het onderhoud van de spieren.
 • Voordeel 2: Deze Proteïne Shakes zijn laag in vet, met slechts 1,2 gram vet per shake. Dus, je kunt genieten van je shake zonder je zorgen te maken over veel vetinname.
 • Voordeel 3: In aanvulling op de eiwitten, bevat elke shake ook 14 gram koolhydraten. Deze koolhydraten kunnen je voorzien van de nodige energie voor je workouts.
 • Voordeel 4: De Optimum Nutrition Protein Shakes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Dit geeft je de mogelijkheid om te variëren en jouw favoriete smaak te kiezen.
 • Voordeel 5: Het feit dat deze shakes in een handige verpakking van 10x330ml komen, betekent dat je ze gemakkelijk mee kunt nemen naar de sportschool, werk of waar je ze ook nodig hebt. Zo heb je altijd een snelle, eiwitrijke snack bij de hand.
 • Nadeel 1: Hoewel Optimum Nutrition Protein Shake 25g eiwit bevat, wat goed is voor de groei en het onderhoud van de spieren, kan het voor sommige mensen misschien te veel zijn. Hoge eiwitconcentraties kunnen nierproblemen veroorzaken bij mensen die daar vatbaar voor zijn.
 • Nadeel 2: De shake bevat ook 1,2g vet. Hoewel dit een laag gehalte is, moet je dit toch meerekenen in je dagelijkse vetinname, vooral als je bezig bent met een dieet dat het vetgehalte beperkt.
 • Nadeel 3: Optimum Nutrition Protein Shake bevat 14g koolhydraten per portie. Voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, kan deze hoeveelheid nadelig zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de shake verkrijgbaar is in verschillende smaken, kan het zijn dat je de smaken niet lekker vindt. Smaak is een zeer persoonlijke voorkeur en wat de ene persoon lekker vindt, is mogelijk niet hetzelfde voor een ander.
 • Nadeel 5: Het zijn kant-en-klare shakes, wat betekent dat je de hoeveelheid eiwit, vet of koolhydraten die je inneemt niet zelf kunt aanpassen. Dit kan nadelig zijn voor mensen die hun macronutriënten graag nauwkeurig afmeten.

Onze favoriet #7

The Protein Works Protein Shake

The Protein Works Protein Shake

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Protein Shake van THE PROTEIN WORKS is een voedzame drank die ondersteunt in jouw dieet en gewichtsverlies. Per portie bevat het slechts 250 calorieën, aanzienlijk minder dan een gemiddelde maaltijd, plus het is laag in suiker. Elke shake zit vol met 20g hoogwaardige eiwitten, langzaam vrijkomende koolhydraten en vezels, en een rijkdom aan vitaminen en mineralen ter ondersteuning van jouw immuunsysteem en darmgezondheid. Dankzij de mix van snel en langzaam vrijkomende eiwitten en langzaam verteerbare koolhydraten en vezels, zal je je langer verzadigd voelen. Het is ook nog eens snel en makkelijk te bereiden; voeg gewoon water toe voor een voedzame maaltijd voor onderweg.

 • Voordeel 1: Ondersteunt jouw dieet en gewichtsverlies. Met slechts 250 calorieën per maaltijd, bevat deze shake meer dan 250 calorieën minder dan een gemiddelde maaltijd en is het van nature laag in suiker.
 • Voordeel 2: Bevat complete voeding. Elke shake van THE PROTEIN WORKS is boordevol voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om te floreren, zoals 20 gram hoogwaardige eiwitten, langzaam vrijkomende koolhydraten en vezels.
 • Voordeel 3: Rijk aan essentiële vitaminen en mineralen. Deze shake kan jouw immuunsysteem en darmgezondheid ondersteunen vanwege de rijkdom aan vitaminen en mineralen.
 • Voordeel 4: Houdt je langer vol. Door de toevoeging van langzaam en snel vrijkomende eiwitten, samen met langzaam verteerbare koolhydraten en vezels, zal je je langer verzadigd en vol voelen na het nuttigen van deze shake.
 • Voordeel 5: Snel en makkelijk te bereiden. Je hoeft alleen maar water toe te voegen om een voedzame maaltijd te hebben voor onderweg. Ideaal voor jouw drukke levensstijl.
 • Nadeel 1: Hoewel deze proteïne shake wordt aangeprezen als een volledige maaltijdvervanger, kan het toch zijn dat je niet alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is altijd verstandig om ook andere bronnen van vitamines en mineralen in je dieet op te nemen.
 • Nadeel 2: De shake bevat langzaam vrijkomende eiwitten en koolhydraten, wat kan betekenen dat je lichaam een tijdje nodig heeft om deze volledig te verteren. Dit kan voor sommigen een probleem zijn als ze op zoek zijn naar een snelle energieboost.
 • Nadeel 3: Ook al zegt de verpakking dat het toevoegen van water genoeg is om de shake te maken, de textuur of smaak van de shake kan mogelijk niet voor iedereen aangenaam zijn. De smaak en textuur van proteïne shakes verschillen vaak aanzienlijk wanneer ze worden gemengd met water versus melk.
 • Nadeel 4: Het is mogelijk dat je niet zo lang vol blijft als het product beweert. Iedereen’s stofwisseling werkt anders, en wat voor de één vult, kan voor de ander minder bevredigend zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de shake laag in suiker is, is het niet specifiek vermeld of andere vormen van zoetstoffen worden gebruikt. Voor hen die op hun suikerinname letten of specifieke dieetwensen hebben, zoals diabetes, is het belangrijk om dit te verifiëren.

Onze favoriet #8

Inkospor Protein Shake

Inkospor Protein Shake

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Protein Shake van het merk Inkospor, gemaakt in Duitsland sinds 1982, is een premium kwaliteit sportvoeding, speciaal ontworpen voor kracht en uithoudingsvermogen. Dit product wordt gekenmerkt door de 4-componenten eiwitformule en bevat 4,5 gram BCAA per portie, perfect om je lichaam te voorzien van de essentiële aminozuren die het nodig heeft na een intensieve workout. Probeer deze betrouwbare en effectieve eiwitshake en ervaar de kwaliteit waar Inkospor al decennia lang voor staat.

 • Voordeel 1: Je krijgt een breed scala aan eiwitten met de ‘4-componenten eiwit’ functie. Dit betekent dat het product verschillende soorten eiwitten bevat die op verschillende momenten door jouw lichaam worden verteerd, waardoor je gedurende langere tijd van de voordelen van eiwitten profiteert.
 • Voordeel 2: De ‘4,5 g BCAA per portie’ geeft je een aanzienlijke dosis essentiële aminozuren. BCAA’s zijn van cruciaal belang voor spieropbouw en -herstel, dus deze shake zal je workouts efficiënter maken en je helpen jouw fitnessdoelen te bereiken.
 • Voordeel 3: Met de ‘premium kwaliteit sinds 1982’ heb je de garantie dat je een product krijgt dat zorgvuldig is ontwikkeld en getest. Jaren van ervaring en expertise zijn in deze formule gestopt, dus je kunt erop vertrouwen dat het effectief en betrouwbaar is.
 • Voordeel 4: Het is ‘gemaakt in Duitsland’, wat betekent dat het product voldoet aan de hoge productie- en kwaliteitsnormen van dit land. Je kunt ervan op aan dat er geen hoeken worden uitgesneden in het productieproces.
 • Voordeel 5: Gezien de bovengenoemde punten, biedt de Inkospor Protein Shake uitgebreide voedingsondersteuning. Of je nu je fitnessdoelen nastreeft, herstelt van een training of gewoon je eiwitinname wilt verhogen, deze shake is ontworpen om je te helpen.
 • De productbeschrijving geeft beperkte informatie en er zijn geen duidelijke nadelen te vinden. Maar op basis van de verstrekte gegevens, zou je de volgende punten in overweging kunnen nemen:
 • Nadeel 1: De merkbeschrijving geeft aan dat het shake een ‘4-componenten-eiwit’ bevat, hoewel dit veelbelovend kan klinken, is het mogelijk dat sommige mensen niet alle vier de eiwitcomponenten goed verteren of allergische reacties kunnen hebben.
 • Nadeel 2: De shake bevat 4,5 gram BCAA per portie. Hoewel BCAA’s nuttig kunnen zijn voor spiergroei, kunnen ze bij overmatig gebruik bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken zoals vermoeidheid, verlies van coördinatie, misselijkheid en hoofdpijn.
 • Nadeel 3: ‘Premium kwaliteit sinds 1982’ – dit kan suggereren dat het recept van de shake al een lange tijd niet meer is geactualiseerd. Veel bedrijven verbeteren hun formules voortdurend op basis van nieuw onderzoek, dus het kan zijn dat dit product niet de meest up-to-date ingrediënten of formules bevat.
 • Nadeel 4: Hoewel ‘Gemaakt in Duitsland’ een teken kan zijn van hoge productiestandaarden, kan het voor sommige consumenten ook betekenen dat de shake minder lokaal en duurzaam is, afhankelijk van hun plaats van verblijf.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen informatie over allergenen. Mensen met specifieke voedselallergieën of -intoleranties moeten extra voorzichtig zijn en elders zoeken naar deze essentiële informatie.

Onze favoriet #9

Scitec Nutrition Protein Shake

Scitec Nutrition Protein Shake

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Scitec Nutrition’s Protein Shake is een hoogwaardig wei-eiwit supplement dat jouw spiergroei optimaliseert en bijdraagt aan het behoud van een normale botstructuur. Het speelt een cruciale rol in je lichaamsstructuur, net zoals bakstenen voor een bouwplaats. Afgezien van de basisaminozuren, zijn extra aminozuren zoals leucine, glutamine, arginine en taurine toegevoegd voor extra ondersteuning, samen met spijsverteringsenzymen papaïne en bromelaïne om je lichaam te helpen bij het verwerken. Het product is ook suikervrij en glutenvrij, in overeenstemming met de EU-voorschriften. Beschikbaar in een breed scala aan smaken, is het ideaal voor consumptie na je training of op elk moment van de dag op rustdagen.

 • Voordeel 1: Scitec Nutrition biedt een proteïne shake met 100% wei-eiwit, wat kan bijdragen aan de groei van je spieren en het onderhouden van een normale botstructuur. Dit is als het ware de bouwsteen voor je lichaam.
 • Voordeel 2: Niet alleen bevat dit product de originele aminozuren, maar Scitec Nutrition heeft ook extra aminozuren toegevoegd, zoals leucine, glutamine, arginine en taurine. Deze zijn essentieel voor diverse lichaamsprocessen, waaronder spieropbouw en herstel.
 • Voordeel 3: Scitec Nutrition heeft ook gedacht aan de spijsvertering, met de toevoeging van enzymen zoals papaïne en bromelaïne kunnen deze proteïneshakes bijdragen aan een gezonde spijsvertering.
 • Voordeel 4: Je hoeft je geen zorgen te maken over extra suikers of gluten. De Scitec Nutrition proteïne shakes zijn zonder toegevoegde suikers en zijn glutenvrij, wat ideaal is als je een beperkt dieet volgt of gezond wilt leven.
 • Voordeel 5: Met een breed scala aan smaken, is er altijd wel een Scitec Nutrition proteïne shake die past bij jouw smaakvoorkeuren. Daarnaast is het gemakkelijk om het product te consumeren, zowel na de training als op rustdagen, waardoor het makkelijk in je routine past.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat de shake geen toegevoegde suikers bevat, bevat het wel natuurlijk voorkomende suikers. Dit kan een nadeel zijn als je specifiek op zoek bent naar een eiwitshake zonder enige vorm van suiker.
 • Nadeel 2: Hoewel het product ook spijsverteringsenzymen zoals papaïne en bromelaïne bevat, kunnen sommige mensen mogelijk gevoelig reageren op deze enzymen. Als je gevoelig bent voor een van deze stoffen, kan dit product ongemak veroorzaken.
 • Nadeel 3: Voor mensen met een allergie of intolerantie voor zuivel kan dit product niet geschikt zijn, omdat 100% van het eiwit afkomstig is van wei, een bijproduct van melk.
 • Nadeel 4: De shake moet gemengd worden met water, wat voor sommige mensen misschien niet de voorkeur heeft. Je zou het misschien liever willen mixen met melk of een andere drank voor een vollere smaak.
 • Nadeel 5: Tot slot, het product heeft een breed scala aan smaken, maar deze variëteit betekent niet automatisch dat je elke smaak lekker zult vinden. Het zou kunnen dat je moet experimenteren voordat je een smaak vindt die je echt aanspreekt, wat frustrerend en tijdrovend kan zijn.

Onze favoriet #10

Bodylab24 Protein Shake

Bodylab24 Protein Shake

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Protein Shake van Bodylab24 is van premium kwaliteit en ideaal voor zowel mannen als vrouwen die hun eiwitinname willen verhogen. Deze shake, met een hoog proteïnegehalte tot 80%, bevat ultra-gefilterd wei-eiwit concentraat, isolaten en hydrolysaten, ideaal voor herstel en spieropbouw na kracht- of duurtraining. Het poeder lost perfect op in zowel melk als water dankzij de hoge biologische beschikbaarheid van wei-eiwit. Bovendien bevat de shake geen aspartaam of kunstmatige conserveringsmiddelen en heeft het een zeer lage verhouding van koolhydraten en vetten, wat het een gezonde aanvulling op je voedingsplan maakt.

 • Voordeel 1: Het is een veelzijdig product, zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net begint met je fitnessreis, Bodylab24’s wei-eiwitpoeder kan je ondersteunen door essentiële eiwitbouwstenen te leveren.
 • Voordeel 2: Het bevordert de spiergroei en fitness. Wei-eiwit is een uitstekende bron van proteïne na intensieve lichamelijke inspanning zoals kracht- of duurtraining, omdat het je eiwitsynthese versnelt en helpt bij het opbouwen van spieren.
 • Voordeel 3: Het heeft een hoge eiwitinhoud. Met tot wel 80% proteïne, bevat dit wei-eiwitpoeder een mix van ultra-gefilterd wei-eiwitconcentraat, wei-eiwitisolaat en wei-eiwithydrolysaat, die snel door je lichaam worden opgenomen.
 • Voordeel 4: Het lost perfect op. Of je nu kiest om je eiwitshake te maken met water of melk, het resultaat zal altijd een soepele, klontvrije shake zijn. Dit draagt op zijn beurt bij aan een hoge biologische beschikbaarheid van het wei-eiwit, ter ondersteuning van de spieropbouw.
 • Voordeel 5: Het is een natuurlijk product. Bodylab24’s eiwitshake is vrij van aspartaam en bevat geen kunstmatige conserveermiddelen. Daarnaast biedt het een gezondheidsbewust voedingsprofiel met een zeer lage verhouding tussen koolhydraten en vetten.
 • Nadeel 1: Hoewel Bodylab24 eiwitshake vrij van kunstmatige conserveermiddelen en aspartaam is, betekent dit niet dat het volledig vrij is van kunstmatige stoffen. De productbeschrijving geeft hier geen volledige transparantie over.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving zegt dat het tot 80% proteïne bevat, dit betekent dat er nog 20% van de inhoud is die niet is gespecificeerd. Het zou mogelijk ongewenste invullers kunnen zijn of ingrediënten die niet nuttig zijn voor je fitnessdoelen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de shake zeer oplosbaar wordt genoemd, kunnen er nog steeds klontjes ontstaan als je niet de juiste apparatuur of techniek gebruikt om het goed te mengen. Deze gegevens zijn niet opgenomen in de productomschrijving.
 • Nadeel 4: Bodylab24 eiwitshake kan zowel in water als in melk worden opgelost. Dit kan vaak leiden tot variaties in smaak en textuur. Als je bijvoorbeeld lactose-intolerant bent of geen van beide vloeistoffen lekker vindt, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: De eiwitshake wordt gepromoot als ideaal voor na een fysieke inspanning. Het kan echter minder nuttig zijn als pre-workout supplement aangezien de productbeschrijving daar niet over spreekt. Zijn snelle absorptiesnelheid kan minder bevorderlijk zijn voor langdurige energie-afgifte.

Na grondig onderzoek en het testen van de tien beste proteïne shakes op de markt, is het duidelijk dat er een breed scala aan opties beschikbaar is om te voldoen aan gevarieerde fitness- en dieetbehoeften. Of je nu op zoek bent naar een shake met een hoge eiwitconcentratie, weinig suikers, plantaardige ingrediënten of een heerlijke smaak, er is een product dat bij jou past. Het is belangrijk om te onthouden dat de ideale proteïne shake voor jou afhankelijk is van je unieke lichaamsbehoefte en persoonlijke doelen. Vergeet ook niet om je dieet aan te vullen met gezonde voeding, goede hydratatie en regelmatige lichaamsbeweging om het beste resultaat te behalen.

Inhoudsopgave