a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Rc Helikopter: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste RC Helikopters op de markt op basis van ons recente onderzoek, zodat jij de perfecte keuze kunt maken.

Unser Favorit: Vatos Rc Helikopter

Vatos Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Revell Rc Helikopter

Revell Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Carson Rc Helikopter

Carson Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Carson Rc Helikopter

Carson Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Vatos Rc Helikopter

Vatos Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Carson Rc Helikopter

Carson Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Modster Rc Helikopter

Modster Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Amewi Rc Helikopter

Amewi Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Revell Rc Helikopter

Revell Rc Helikopter
★★★★★

Unser Favorit: Vatos Rc Helikopter

Vatos Rc Helikopter
★★★★★

Droom jij er ook van om de lucht te verkennen met je eigen RC helikopter? Met het moderne speelgoed van vandaag kan zelfs de lucht geen grens meer zijn. Van de nieuwste technologieën en innovaties tot de meest verbazingwekkende modellen; het kiezen van de juiste RC helikopter uit een overvloed aan opties kan al snel een overweldigende taak worden. Daarom hebben we voor jou een lijst samengesteld van de 10 beste RC helikopters op basis van ons recentelijk uitgevoerde grondige onderzoek. We zorgen ervoor dat je keuze gemakkelijker wordt, en je snel los kunt gaan met de perfecte RC helikopter voor jou.

Een RC helikopter, of radiografisch bestuurbare helikopter, is een miniatuurversie van een echte helikopter die jij zelf op afstand kunt besturen met een zender of afstandsbediening. Met dit speelgoed kun je vliegen, hoveren, draaien en zelfs stunts doen, afhankelijk van het model en jouw vaardigheden. Deze gebruiksvriendelijke technologie biedt je de kans om vanuit een nieuw perspectief van de buitenwereld te genieten en tegelijkertijd je coördinatie en focus te verbeteren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Vatos Rc Helikopter

Vatos Rc Helikopter

Waarom we het gekozen hebben

De VATOS RC Helikopter is een geavanceerd op afstand bestuurd speelgoed dat is uitgerust met de nieuwste gyroscooptechnologie. Je hoeft je geen zorgen te maken over montage, want je kunt het eenvoudig besturen met de 1-knops start- en landingsfunctie. De RC helikopter heeft een hoogtebehoudfunctie, dankzij de geavanceerde luchtdruktechnologie zweeft hij automatisch op een bepaalde hoogte na het starten. Doordat hij is uitgerust met een 2,4 GHz afstandsbediening, levert hij altijd een stabiel signaal en stoort hij niet, zelfs niet als meerdere helikopters tegelijkertijd vliegen. De geïntegreerde oplaadbare batterij zorgt voor langdurige vluchten. Met de afstandsbediening kun je de helikopter binnen een bereik van 30 tot 40 meter besturen. En dankzij de heldere led-lampjes kun je ook in het donker vliegen. Dit RC vliegtuig is leuk voor alle leeftijden en gelegenheden: het is eenvoudig genoeg voor beginners, maar ook boeiend voor gevorderden en professionals.

 • Voordeel 1: Eenvoudig te Besturen – De VATOS RC Helikopter is uitgerust met een start/landing knop en trimbesturing. Dit betekent dat je met een simpele druk op de knop de helikopter kunt starten, landen en driften en kantelen corrigeren.
 • Voordeel 2: Hoogtebehoud en Niet-Storfunctie – Met de geavanceerde luchtdruktechnologie kan de helikopter automatisch op een bepaalde hoogte zweven na het starten. Daarnaast zorgt de 2,4 GHz afstandsbediening voor een stabiel signaal, vrij van signaalstoringen wanneer er meerdere helikopters vliegen.
 • Voordeel 3: Oplaadbare Accu – Deze RC helikopter is voorzien van een nieuwste accu die een langdurige vlucht mogelijk maakt. Je kunt dus langer genieten van je vliegtijd.
 • Voordeel 4: Lange Afstandsbediening met LED Lampjes – Je kunt het vliegtuig op afstand bedienen tot een bereik van 98,4 tot 131,2 voet. Daarbij zorgen de heldere LED-lampjes ervoor dat je ook in het donker kunt vliegen.
 • Voordeel 5: Plezier voor Alle Leeftijden en Gelegenheden – Of je nu een beginner, gevorderde of professional bent, deze RC helikopter is een ideaal vrijetijdsspeelgoed. Het is gemakkelijk te bedienen, wat betekent dat zowel kinderen als volwassenen het geweldig zullen vinden.
 • Nadeel 1: Hoewel de VATOS RC helikopter beschikt over een hoogtehoudfunctie, kan dit de dynamiek van het vliegen en de leerervaring beperken. Vooral gevorderde gebruikers willen misschien de volledige controle over de helikopter hebben en vinden het misschien niet prettig dat hij automatisch op een bepaalde hoogte blijft zweven.
 • Nadeel 2: Volgens de productomschrijving maakt het gebruik van de nieuwste accutechnologie, wat een langdurige vlucht mogelijk maakt. Er is echter geen specifiek tijdsbestek gegeven. Het begrip “langdurig” kan dus subjectief zijn en mogelijk niet aan de verwachtingen van alle gebruikers voldoen.
 • Nadeel 3: De helikopter wordt aangeboden als een plezier voor alle leeftijden, terwijl RC helikopters over het algemeen precisie en oefening vereisen om correct te hanteren. Er kunnen beperkingen zijn op de minimumleeftijd en vaardigheidsniveau dat nodig is om deze effectief te besturen.
 • Nadeel 4: Hoewel het product is uitgerust met LED-verlichting voor nachtvluchten, kan dit de accu sneller leegmaken en de vluchttijd verminderen. Bovendien kan het vliegen in het donker extra uitdagingen met zich meebrengen, zoals verminderde zichtbaarheid en oriëntatie.
 • Nadeel 5: De helikopter maakt gebruik van 2,4 GHz-technologie voor de afstandsbediening, die interferentie kan bieden als er meerdere helikopters tegelijk vliegen. Hoewel de helikopter beweert een storingsvrije functie te hebben, zijn er bepaalde omstandigheden waarin deze functie mogelijk niet volledig effectief is. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die in groepen of wedstrijden willen vliegen.

Onze favoriet #2

Revell Rc Helikopter

Revell Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Revell Control Sky Fun RC instaphelikopter is een aantrekkelijke, lichtgewicht helikopter van slechts 45 gram, klaar om te vliegen bij ontvangst. De robuuste aluminium romp maakt hem duurzaam en geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik bij lichte wind. Met de moderne, storingsvrije 3-kanaals 2,4 GHz afstandsbediening heb je volledige controle over de vlucht. Extra plezier krijg je door de boeiende lichteffecten van de LED-verlichting. De helikopter wordt opgeladen met een meegeleverde USB-oplader en is direct klaar voor gebruik zodra je de benodigde 6 x 1,5 V AA batterijen in de zender hebt geplaatst. Klaar om het plezier van radiografisch bestuurbare vliegactie te ontdekken!

 • Voordeel 1: De Revell Control Sky Fun RC helikopter is een instapmodel, wat betekent dat het ideaal is voor beginners. Je kunt dus gemakkelijk het plezier van vliegen ervaren, ook al heb je nog geen ervaring.
 • Voordeel 2: Het heeft een stabiel en aantrekkelijk rompwerk van aluminium, waardoor het bestand is tegen kleine botsingen en ongelukken. Bovendien weegt het slechts 45 gram, wat zorgt voor een goede vliegervaring en het gemakkelijk te hanteren maakt.
 • Voordeel 3: De helikopter is uitgerust met een moderne, storingsvrije 3-kanaals 2,4 GHz afstandsbedieningstechniek. Dit betekent dat je jouw helikopter moeiteloos en ongehinderd kunt besturen, voor optimaal vliegplezier.
 • Voordeel 4: De Revell Control Sky Fun RC heeft leuke lichteffecten door LED-verlichting. Dit maakt het vliegen met je helikopter niet alleen overdag, maar ook in de avond of in donkere ruimtes mogelijk.
 • Voordeel 5: De helikopter is een Ready-to–Fly model. Dit betekent dat je alleen de helikopter hoeft op te laden met de meegeleverde USB-oplader en batterijen in de zender moet plaatsen en je bent klaar om te beginnen met vliegen. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite bij de voorbereiding.
 • Nadeel 1: De Revell Control Sky Fun RC instaphelikopter RtF is alleen geschikt voor binnenshuis gebruik of buiten bij weinig wind. Dit betekent dat het niet ideaal is voor dagen met meer wind of voor buitenspelletjes op open gebieden met veel wind.
 • Nadeel 2: Hoewel de moderne, storingsvrije 3-kanaals 2,4 GHz afstandsbedieningstechniek indrukwekkend klinkt, zou het lastig kunnen zijn voor beginners om dergelijke complexe besturing te begrijpen en te beheren.
 • Nadeel 3: De helikopter gebruikt 6 x 1,5 V AA batterijen voor de afstandsbediening. Dit gebruik van aparte batterijen kan zowel duur zijn in termen van vervangingen als hinderlijk zijn in termen van onderhoud, met name als je vergeet nieuwe batterijen te kopen en ze leeg zijn op een ongelegen moment.
 • Nadeel 4: Ondanks de leuke lichteffecten, worden ze geproduceerd door LED-verlichting. LED’s kunnen helder en oogstrelend zijn, wat mogelijk oncomfortabel of storend is tijdens het vliegen in het donker of in laag licht.
 • Nadeel 5: Met een vlieggewicht van slechts 45 gram kan deze helikopter potentieel licht en fragiel zijn. Dit kan het vatbaar maken voor schade bij ruw spelen of bij botsingen tijdens het vliegen.

Onze favoriet #3

Carson Rc Helikopter

Carson Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Carson Rc Helikopter is een ideale instapkeuze voor beginnende liefhebbers van op afstand bestuurbare helikopters. Dankzij zijn zendergestuurde LED-verlichting, die het navigeren vereenvoudigt en vluchten bij schemering mogelijk maakt, biedt deze helikopter volop vliegplezier. Je bedient het vliegklaar model met een 2-kanaals infrarood-afstandsbediening, voorzien van stuurtrimming voor optimale controle. Het opladen gaat heel gemakkelijk via USB, waardoor je kunt genieten van zo’n 11 minuten vliegtijd en snelheden tot wel 10 km/u. Let wel, je hebt een Mignon-set (AA) 500609043 nodig, wat niet inbegrepen is. Met de befaamde Carson-kwaliteit ben je tevens verzekerd van een veilig en betrouwbaar product.

 • Voordeel 1: Met de geïntegreerde LED-verlichting kun je het vliegen vereenvoudigen, zelfs bij schemering. Je kunt deze lichten inschakelen via de afstandsbediening, wat je helpt om gemakkelijker te navigeren.
 • Voordeel 2: De Carson RC helikopter is ideaal voor beginners. Met de Starter Tyrann 230 kom je moeiteloos in de wereld van op afstand bestuurbare helikopters. De stuurtrimming en de 2-kanaals infrarood afstandsbediening maken het besturen een stuk eenvoudiger.
 • Voordeel 3: Je zult van lange vliegtijden genieten met de Starter Tyrann. Met een USB-laadkabel kan de helikopter comfortabel opgeladen worden, wat je tot 11 minuten vliegtijd geeft en de helikopter kan tot 10 km/u versnellen.
 • Voordeel 4: Het pakket wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen met vliegen, inclusief een vliegklaar model, een afstandsbediening, een LiPo vliegaccu, een USB-lader en een handleiding. Het enige dat je nog nodig hebt, is een Mignon-set (AA) 500609043.
 • Voordeel 5: De helikopter komt van Carson, een specialist in op afstand bedienbare helikopters. Dit betekent dat je kunt rekenen op uitstekende kwaliteit en de beste productveiligheid, plus heel veel vliegplezier!
 • Nadeel 1: De Carson helikopter beschikt over een 2-kanaals infrarood-afstandsbediening, wat kan beperken in het bereik en de besturingsmogelijkheden. Dit maakt het minder ideaal voor gevorderde gebruikers die meer controle en complexiteit in hun vluchten willen.
 • Nadeel 2: Het laden van de Starter Tyrann gebeurt via een USB-kabel. Dit kan dus problemen opleveren als je op een plaats bent zonder toegang tot een USB-oplaadpunt.
 • Nadeel 3: De vliegtijd van de helikopter is slechts 11 minuten. Dit kan aan de korte kant zijn voor gebruikers die langere, ononderbroken vluchten willen ervaren.
 • Nadeel 4: Hoewel het model leverbaar is met een LiPo vliegaccu en een USB-lader, heb je nog steeds een Mignon-set (AA) nodig, die niet inbegrepen is in het pakket. Dit betekent dat je mogelijk extra kosten moet maken en voorbereidingen moet treffen voordat je kunt gaan vliegen.
 • Nadeel 5: De helikopter bereikt een snelheid van slechts 10 km/uur. Dit kan voor sommigen te langzaam zijn, vooral als je op zoek bent naar een model dat kan zorgen voor snelheid en opwinding.

Onze favoriet #4

Carson Rc Helikopter

Carson Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Carson RC Helikopter is een op afstand bestuurbaar speelgoedvoertuig dat perfect is voor beginners die de wereld van RC helikopters willen ontdekken. Uitgerust met een inschakelbare led-verlichting via de zender, kun je moeiteloos navigeren en zelfs in de schemering vliegen. De indoor helikopter komt met een 2-kanaals infrarood-afstandsbediening en stuurtrimming voor eenvoudige besturing. Met een handige USB-lader krijg je tot 11 minuten vliegtijd en een snelheid van 10 km/h. Bij je aankoop ontvang je een vliegklaar model, afstandsbediening, LiPo vliegaccu, USB-lader en handleiding. Bovendien is de helikopter een toonbeeld van de originele Carson-kwaliteit, wat garant staat voor uitstekende prestaties, maximale productveiligheid en, natuurlijk, volop vliegplezier.

 • Voordeel 1: Met de geïntegreerde LED-verlichting kun je het vliegen vereenvoudigen, zelfs bij schemering. Je kunt deze lichten inschakelen via de afstandsbediening, wat je helpt om gemakkelijker te navigeren.
 • Voordeel 2: De Carson RC helikopter is ideaal voor beginners. Met de Starter Tyrann 230 kom je moeiteloos in de wereld van op afstand bestuurbare helikopters. De stuurtrimming en de 2-kanaals infrarood afstandsbediening maken het besturen een stuk eenvoudiger.
 • Voordeel 3: Je zult van lange vliegtijden genieten met de Starter Tyrann. Met een USB-laadkabel kan de helikopter comfortabel opgeladen worden, wat je tot 11 minuten vliegtijd geeft en de helikopter kan tot 10 km/u versnellen.
 • Voordeel 4: Het pakket wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen met vliegen, inclusief een vliegklaar model, een afstandsbediening, een LiPo vliegaccu, een USB-lader en een handleiding. Het enige dat je nog nodig hebt, is een Mignon-set (AA) 500609043.
 • Voordeel 5: De helikopter komt van Carson, een specialist in op afstand bedienbare helikopters. Dit betekent dat je kunt rekenen op uitstekende kwaliteit en de beste productveiligheid, plus heel veel vliegplezier!
 • Nadeel 1: De Carson helikopter beschikt over een 2-kanaals infrarood-afstandsbediening, wat kan beperken in het bereik en de besturingsmogelijkheden. Dit maakt het minder ideaal voor gevorderde gebruikers die meer controle en complexiteit in hun vluchten willen.
 • Nadeel 2: Het laden van de Starter Tyrann gebeurt via een USB-kabel. Dit kan dus problemen opleveren als je op een plaats bent zonder toegang tot een USB-oplaadpunt.
 • Nadeel 3: De vliegtijd van de helikopter is slechts 11 minuten. Dit kan aan de korte kant zijn voor gebruikers die langere, ononderbroken vluchten willen ervaren.
 • Nadeel 4: Hoewel het model leverbaar is met een LiPo vliegaccu en een USB-lader, heb je nog steeds een Mignon-set (AA) nodig, die niet inbegrepen is in het pakket. Dit betekent dat je mogelijk extra kosten moet maken en voorbereidingen moet treffen voordat je kunt gaan vliegen.
 • Nadeel 5: De helikopter bereikt een snelheid van slechts 10 km/uur. Dit kan voor sommigen te langzaam zijn, vooral als je op zoek bent naar een model dat kan zorgen voor snelheid en opwinding.

Onze favoriet #5

Vatos Rc Helikopter

Vatos Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VATOS RC Helikopter is een op afstand bestuurbare helikopter met gebruiksvriendelijke functies zoals one-touch start/landing en corrigerende drift en kantelbesturing, ideaal voor zowel beginners als professionals. De helikopter maakt gebruik van de nieuwste gyroscooptechnologie en heeft geen montage nodig. Het beschikt over een 2.4 GHz afstandsbediening met 3 kanalen, die zich aanpast aan geavanceerde luchtdruktechnologie, waardoor de helikopter na het opstijgen op een ingestelde hoogte kan zweven. De helikopter biedt een breed besturingsbereik van 98,4 tot 131,2 voet en de inbegrepen LED-display maakt het ook mogelijk om ‘s avonds te vliegen. Een andere belangrijke functie is de niet-storingsfunctie die signaalinterferentie voorkomt wanneer meerdere helikopters tegelijk vliegen. De helikopter wordt geleverd met een USB-oplaadbare batterij, wat zorgt voor gemak en praktische oplaadmogelijkheden. Dit maakt de VATOS RC-helikopter een fantastisch cadeau voor alle leeftijden, dankzij de toegankelijkheid en veelzijdigheid.

 • Voordeel 1: De VATOS RC helikopter biedt een geweldige gebruikservaring met functies als One Touch Start/Landing en corrigerende drift en kantelbesturing. Dit maakt het spelen met de helikopter eenvoudig, ongeacht of je een beginner of pro bent.
 • Voordeel 2: Met de toepassing van de nieuwste gyroscooptechnologie is deze helikopter klaar voor gebruik zonder enige noodzakelijke montage. Bovendien wordt het geleverd met een paar reservespiralen, wat de levensduur vergroot.
 • Voordeel 3: Deze RC helikopter is voorzien van een 2,4 GHz afstandsbediening waardoor deze een sterk en stabiel signaal kan bieden. Het heeft ook een niet-interferentie functie die signaalstoringen voorkomt wanneer er meerdere helikopters samen vliegen.
 • Voordeel 4: De VATOS helikopter kan een verrassend en veelzijdig cadeau zijn voor mensen van alle leeftijden. Zowel kinderen als volwassenen, amateurs en professionele spelers zullen er snel van kunnen genieten vanwege de gebruiksvriendelijkheid.
 • Voordeel 5: Met de USB-oplaadbare batterij in de helikopter kun je er zeker van zijn dat je altijd een manier kunt vinden om het op te laden, waardoor het nog praktischer en handiger is. De ingebouwde accu voorkomt dat je hem verliest, wat een zeer doordacht ontwerpelement is. Het toestel is ook uitgerust met LED-verlichting voor nachtvluchten, waardoor je niet langer beperkt wordt door een bepaald terrein of tijdstip van de dag.
 • nadeel 1: Hoewel de VATOS RC helikopter uitgerust is met geavanceerde technologie zoals one-touch start/landing en corrigerende drift en kantelbesturing, betekent dit misschien ook dat het een complex stuk speelgoed is. Als je nieuw bent met RC helikopters, kan dit even wennen zijn en mogelijk een leercurve vereisen.
 • nadeel 2: De VATOS RC helikopter maakt gebruik van een 2,4 GHz afstandsbediening. Hoewel dit een sterk en stabiel signaal zou moeten bieden, kan het ook interferentie veroorzaken met andere apparaten die op dezelfde frequentie werken. Wanneer vele van deze helikopters samen vliegen, kan het zijn dat de signalen elkaar verstoren.
 • nadeel 3: Ondanks dat de omschrijving aangeeft dat deze helikopter voor alle leeftijden is, zijn er mogelijk kleine onderdelen aanwezig die een verstikkingsgevaar kunnen vormen voor jongere kinderen. Het is daarom belangrijk om toezicht te houden bij jongere kinderen.
 • nadeel 4: De grote vliegafstand van de VATOS RC helikopter kan een uitdaging vormen. Met een bereik van 30 tot 40 meter kun je makkelijk uit het zicht verliezen, vooral in het donker, ook al is de helikopter uitgerust met een LED-display. Dit kan zorgen voor verlies of schade aan de helikopter.
 • nadeel 5: Hoewel het model wordt geleverd met een USB-oplaadbare ingebouwde batterij, wordt er niet aangegeven hoe lang de batterij meegaat. Als de batterijduur kort is, zou dit kunnen resulteren in kortere speelsessies en frequenter opladen.

Onze favoriet #6

Carson Rc Helikopter

Carson Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De RC Helikopter van het merk Carson is perfect voor beginners dankzij de intelligente gyro-elektronica en uitstekende vliegeigenschappen. Met de 2,4 GHz afstandsbediening kun jij de helikopter naar wens trimmen en een LED positielicht schakelen voor vluchten bij schemering. Het is een 100% complete set met zender, batterijen, vluchtaccu, oplader en instructies, direct klaar om te vliegen na opladen. En met een vliegtijd van ongeveer 10 minuten en oplaadtijd van circa 45 minuten, biedt het je genoeg tijd om van het vliegen te genieten. Betrouwbaar en plezierig, deze RC Helikopter weerspiegelt de originele Carson kwaliteit, gegarandeerd voor hoge productveiligheid en veel vliegplezier.

 • Voordeel 1: De Carson RC Helikopter is bijzonder beginner-vriendelijk. Dankzij de intelligente gyroscoop elektronica en voortreffelijke vliegeigenschappen, is het besturen van deze helikopter een fluitje van een cent, zelfs als je voor het eerst een op afstand bestuurbare helikopter vliegt.
 • Voordeel 2: De helikopter is uitgerust met een 2,4 GHz afstandsbediening. Dit betekent dat je de helikopter kunt trimmen en fuine-tunen voor optimale prestaties. Bovendien is de LED positielicht schakelbaar via de zender, wat het mogelijk maakt om in de schemering te vliegen.
 • Voordeel 3: Deze RC helikopter wordt geleverd als een 100% complete set. Dit betekent dat naast de helikopter en de afstandsbediening ook het zenderbatterijen, vluchtaccu, oplader en instructies zijn inbegrepen. Meteen na het opladen ben je klaar om te vliegen.
 • Voordeel 4: Met een vliegtijd van ongeveer 10 minuten per oplaadbeurt kun je volop genieten van je vliegavonturen. De oplaadtijd is ongeveer 45 minuten met de meegeleverde USB oplaadkabel.
 • Voordeel 5: De Carson RC helikopter is gemaakt met de originele Carson kwaliteit. Als specialist in op afstand bestuurbare helikopters, garandeert Carson dat hun producten van uitstekende kwaliteit zijn met de hoogste productveiligheid. En natuurlijk krijg je ook gegarandeerd veel plezier!
 • Nadeel 1: Hoewel deze RC helikopter beginner-vriendelijk is, kan het feit dat je afhankelijk bent van de intelligente gyro-elektronica voor besturing betekenen dat er een gebrek is aan uitdaging voor meer ervaren piloten, waardoor dit model minder aantrekkelijk is voor hen.
 • Nadeel 2: De 2,4 GHz afstandsbediening beschikt over een LED positielicht, wat handig is bij schemering, maar deze functie kan overbodig zijn of de batterij sneller leeg laten lopen als je voornamelijk overdag vliegt.
 • Nadeel 3: Het feit dat de RC helikopter een volledige set is kan handig zijn, echter betekent dit dat er geen ruimte is voor eigen aanpassingen of upgrades. Je zit vast aan de inbegrepen apparatuur.
 • Nadeel 4: De vlieg- en oplaadtijd kan voor sommigen een probleem zijn. Een vliegtijd van slechts 10 minuten kan beperkend zijn, terwijl de langere oplaadtijd van 45 minuten betekent dat je aanzienlijk langer moet wachten om opnieuw te kunnen vliegen.
 • Nadeel 5: Hoewel de originele Carson kwaliteit wordt benadrukt, wordt er niet specifiek gesproken over de duurzaamheid van de helikopter. Dit kan een punt van zorg zijn, vooral voor nieuwe piloten die mogelijk meer ongelukken kunnen maken.

Onze favoriet #7

Modster Rc Helikopter

Modster Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MODSTER EC-135 is een indrukwekkende RC helikopter, detailrijk en nauwkeurig in design, dat haast niet van het origineel te onderscheiden is. Deze helikopter biedt een spannende vliegervaring, versterkt door zijn zweeffunctie en knop-gebaseerde opstijgen en landen. Je zult de fijne stabilisatiesensorie waarderen die je eerste vluchten makkelijker maakt, en ervaren piloten zullen genieten van zijn nauwkeurige besturingsgedrag. Daarnaast zorgt de krachtige 2S 350mAh batterij voor een vliegtijd van wel 15 minuten en is in slechts 60 minuten weer opgeladen via USB. Het pakket bevat tevens een afstandsbediening die kan worden omgeschakeld naar Mode1 of Mode2 voor een persoonlijke vliegervaring.

 • Voordeel 1: Vliegavontuur gegarandeerd. De MODSTER EC-135 helikopter zorgt voor vliegplezier voor het hele gezin. Je kunt de zweeffunctie, optillen en landen met een simpele druk op de knop ervaren, samen met vele andere doordachte functies.
 • Voordeel 2: Fine-tuning Stabiliseringssensor. Deze functie vergemakkelijkt je eerste vluchten enorm. Starten en landen zijn mogelijk met een eenvoudige druk op de knop. Als je al een ervaren piloot bent, zul je het nauwkeurige bedieningsgedrag van de helikopter geweldig vinden.
 • Voordeel 3: Gedetailleerde schaalmodel. De MODSTER EC-135 onderscheidt zich nauwelijks van het originele model. Ontdek nieuwe avonturen met de EC-135 in het ontwerp van de ÖAMTC en geniet van de levensechte ervaring.
 • Voordeel 4: Langdurige vliegtijd. De krachtige 2S 350mAh batterij van de helikopter zorgt voor vliegtijden van maximaal 15 minuten. Binnen 60 minuten is hij via de meegeleverde USB-kabel weer opgeladen en klaar voor je volgende vliegavontuur.
 • Voordeel 5: Inclusief afstandsbediening. Bij de aankoop van de OP Afstand Bestuurde RC helikopter krijg je niet alleen de helikopter zelf, maar ook een afstandsbediening en ontvanger. Voor een individuele vliegervaring kan de afstandsbediening worden omgeschakeld naar Mode1 of Mode2.
 • Hoewel het moeilijk is om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, toch zijn er enkele mogelijke gebieden die als mogelijke nadelen kunnen worden beschouwd:
 • Nadeel 1: Je wordt sterk afhankelijk van de stabilisatiesensor voor je eerste vluchten. Hoewel dit geweldig is voor beginners, kan dit een beperking vormen voor ervaren piloten die meer controle over hun vluchten willen hebben.
 • Nadeel 2: De afstandsbediening heeft een omschakelbare Mode1 of Mode2 voor individueel vliegplezier. Als je niet bekend bent met deze modi, kan dit in het begin enige verwarring veroorzaken.
 • Nadeel 3: De helikopter heeft een vliegtijd van 15 minuten, wat voor sommige gebruikers wellicht te kort is. Als je van plan bent om lange vliegsessies te hebben, moet je mogelijk extra batterijen aanschaffen.
 • Nadeel 4: Het opladen van de batterij duurt 60 minuten, wat betekent dat je gedurende deze tijd niet kunt vliegen. Als je geen reservebatterijen hebt, wordt je speeltijd onderbroken door deze oplaadtijd.
 • Nadeel 5: Hoewel het ontwerp gedetailleerd en nauwkeurig is, kan de nadruk op het ontwerp ten koste gaan van andere mogelijke functies. Als je op zoek bent naar een RC helikopter met meer technische mogelijkheden en minder nadruk op het uiterlijk, vind je dit misschien een nadeel.

Onze favoriet #8

Amewi Rc Helikopter

Amewi Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Amewi AFX4 Single Rotor Helikopter is een 4-kanaals, 6G RTF 2,4GHz RC Helikopter. Gebouwd om de ervaring van het vliegen met een op afstand bestuurde helikopter te optimaliseren, biedt deze Amewi helikopter een soepele en stabiele vlucht, dankzij de geavanceerde 4-kanaals besturing en 6G technologie. Met zijn 2.4GHz frequentie, ben je verzekerd van een sterke, interferentievrije verbinding voor ononderbroken vliegplezier. Het pakket bevat één volledig klaar-om-te-vliegen (RtF) helikopter, dat betekent dat je alles wat je nodig hebt om te starten in één pakket krijgt.

 • Op basis van de productbeschrijving kan ik de volgende voordelen van de Amewi AFX4 Single Rotor Helikopter vaststellen:
 • Voordeel 1: De ‘4-kanaals’ functie van deze RC helikopter biedt jou de mogelijkheid om verschillende bewegingen en manoeuvres uit te voeren. Jij kunt op en neer, links en rechts, naar voren en naar achteren vliegen en zelfs zijwaarts vliegen, wat een spannende en flexibele vliegervaring biedt.
 • Voordeel 2: De ‘6G’ aanduiding suggereert dat deze helikopter is uitgerust met een stabilisatiesysteem om de vlucht te balanceren. Dit zorgt ervoor dat het voor jou makkelijker is om de helikopter te besturen, vooral als je een beginner bent.
 • Voordeel 3: Het ‘RTF’ (Ready-to-Fly) aspect betekent dat de helikopter direct gereed is om te vliegen zonder dat er ingewikkelde montage nodig is. Dit bespaart jou tijd en laat jou sneller genieten van jouw vliegervaring.
 • Voordeel 4: De 2,4GHz RC (Radio Controlled) technologie waar deze helikopter gebruik van maakt, betekent dat jij minder kans hebt op interferentie met andere RC apparaten. Daardoor kun je soepeler en storingsvrij vliegen.
 • Voordeel 5: Je krijgt direct ‘1 stuk’ geleverd. Dit betekent dat je niet meerdere aankopen hoeft te doen om van het volledige product te kunnen genieten. Alles wat je nodig hebt voor jouw vliegervaring zit al inbegrepen.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om concrete nadelen te identificeren, want tot onze beschikking hebben we zeer beperkte informatie over de RC Helikopter van Amewi. Echter, volgens de algemene algemene ervaring met dit type producten, kunnen de volgende nadelen worden opgemerkt:
 • Nadeel 1: Het is een 4-kanaals product, wat betekent dat de helikopter slechts in vier richtingen kan worden bestuurd. Dit kan jou de beperking geven bij complexe manoeuvres of snelle aanpassingen tijdens de vlucht.
 • Nadeel 2: Het product bevat maar 1 stuk. Dit betekent dat als er iets breekt, je niet direct een reserveonderdeel hebt om te vervangen. Het gebrek aan extra onderdelen betekent dat je mogelijk niet kan blijven vliegen als er iets kapot gaat.
 • Nadeel 3: De 2,4 GHz frequentie betekent dat de helikopter wellicht niet optimaal presteert in gebieden met veel radiofrequentie interferentie. Je zou dus problemen kunnen ervaren bij het besturen in bepaalde omgevingen.
 • Nadeel 4: Het product wordt als RTF (Ready to Fly) geleverd wat betekent dat je er direct mee aan de slag kan. Voor sommige hobbyisten kan dit een nadeel zijn omdat ze liever het plezier van de montage en de aanpassing van de helikopter hebben.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt geen functies zoals een camera of GPS. Dit betekent dat je mogelijk beperkt bent in je vliegervaring en dat functies zoals het opnemen van video’s of het volgen van bepaalde vliegroutes niet beschikbaar zijn op dit model.

Onze favoriet #9

Revell Rc Helikopter

Revell Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Revell RC Helikopter is de perfecte keuze voor beginnende vliegers. Dankzij het coaxiaal rotorsysteem en de elektronische tol (Gyro) is hij zeer makkelijk te besturen. Je hoeft alleen maar de hoogte en de linkse/rechtse bewegingen te regelen, de helikopter vliegt automatisch vooruit. De infrarood afstandsbediening heeft 2 besturingskanalen en een oplaadfunctie voor de helikopter. De robuuste kunststof romp met ledverlichting en “glow-in-the-dark”-effecten maakt hem bijzonder ongevoelig voor schade. Met een gewicht van slechts 18 g is de helikopter erg licht, en dus enkel geschikt voor binnengebruik. De benodigde batterij voor de helikopter is inbegrepen, helaas zijn de batterijen voor de afstandsbediening niet bijgeleverd.

 • Voordeel 1: De Revell RC Helikopter is perfect voor beginners. Dankzij het coaxiaal rotorsysteem en de elektronische tol (Gyro) is het zeer eenvoudig te vliegen. Zo kun jij jezelf met gemak de basisvaardigheden van het vliegen met een RC helikopter aanleren.
 • Voordeel 2: Het model is perfect om te oefenen. Je hoeft enkel de hoogte en de richting (links/rechts) te regelen. De helikopter vliegt automatisch vooruit. Dit betekent dat je minder aspecten tegelijkertijd hoeft te controleren, waardoor je in een rustiger tempo kunt leren vliegen.
 • Voordeel 3: De helikopter is uitgerust met een infrarood afstandsbediening met 2 besturingskanalen en een oplaadfunctie voor de helikopter. Hierdoor heb je nauwkeurige controle en gemakkelijke toegang tot het opladen.
 • Voordeel 4: De Revell RC Helikopter is zeer robuust. Met een romp gemaakt van kunststof en LED-verlichting met “glow-in-the-dark”-effecten is de helikopter bestand tegen ruw gebruik en zorgt hij tegelijkertijd voor een geweldige visuele ervaring.
 • Voordeel 5: Met een gewicht van slechts 18 gram is deze helikopter zeer licht en is daardoor alleen geschikt voor binnengebruik. Dit maakt de helikopter gemakkelijk te hanteren en veilig om te gebruiken binnen het comfort van je eigen huis.
 • Nadeel 1: Hoewel de Revell RC helikopter perfect is voor beginners, kan het coaxiaal rotorsysteem en de elektronische tol (Gyro) het voor ervaren vliegers minder uitdagend maken. Hierdoor is het mogelijk dat deze helikopter niet geschikt is als je op zoek bent naar een complexere vliegervaring.
 • Nadeel 2: De infrarood afstandsbediening heeft slechts twee besturingskanalen. Dit kan de besturingsmogelijkheden beperken vergeleken met andere RC helikopters op de markt die meer kanalen bieden.
 • Nadeel 3: De Revell RC helikopter is alleen geschikt voor binnen. Dit beperkt wellicht je vliegmogelijkheden als je graag buiten met je RC helikopter wilt vliegen.
 • Nadeel 4: Een ander nadeel kan zijn dat ondanks de robuuste kunststof romp, door mogelijke botsingen of vallen, er toch schade kan ontstaan aan andere onderdelen van de helikopter die wellicht niet even robuust zijn.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de batterij voor de werking van de helikopter wordt meegeleverd, zijn de batterijen voor de afstandsbediening niet inbegrepen. Hierdoor zal je deze apart moeten aanschaffen voordat je van je RC helikopter kunt genieten.

Onze favoriet #10

Vatos Rc Helikopter

Vatos Rc Helikopter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VATOS RC Helikopter is een geavanceerd op afstand bestuurd vliegtuig, uitgerust met de nieuwste technologie die een vlotte en eenvoudige bediening mogelijk maakt. Je kan genieten van probleemloos spelen met de 1-knops start/landing en trimbesturing die driften en kantelen corrigeert. De helicopter beschikt over een hoogtebehoudfunctie en storingsvrije technologie, waarmee het automatisch op een bepaalde hoogte blijft zweven en signaalstoringen voorkomt wanneer meerdere toestellen tegelijk vliegen. Met de oplaadbare batterij geniet je van een lange vliegtijd. Deze helikopter is ontworpen om te vliegen binnen een bereik van 98.4 tot 131.2 voet, en de ingebouwde heldere LED-lichten laten je zelfs in het donker vliegen. Ideaal voor alle leeftijden en niveaus en geschikt voor verschillende gelegenheden, zal zowel jij als je kind genieten van dit leuke en eenvoudige te bedienen vrijetijdsspeelgoed.

 • Voordeel 1: Gemakkelijk in gebruik – De VATOS RC helikopter is uitgerust met een functie voor starten en landen met één knop, waardoor het spelen met deze helikopter eenvoudig en probleemloos is. Je hoeft je geen zorgen te maken over het corrigeren van driften en kantelen dankzij de geïntegreerde trimcontrole.
 • Voordeel 2: Hoogtebehoud en niet-storingfunctie – Deze helikopter heeft een hoogtehoudfunctie met geavanceerde luchtdruktechnologie waardoor hij automatisch op een bepaalde hoogte kan blijven zweven na opstijgen. Bovendien is hij uitgerust met een 2,4 GHz afstandsbediening voor een stabiel signaal en een storingsvrije functie, zodat je geen last hebt van signaalstoringen, zelfs als er meerdere helikopters tegelijk vliegen.
 • Voordeel 3: Oplaadbare accu – De VATOS RC helikopter is uitgerust met de nieuwste accu, zodat je kunt genieten van een lange vlucht.
 • Voordeel 4: Lange afstand met afstandsbediening en ledlampjes – Je kan de helikopter op afstand besturen binnen een bereik van 98,4 tot 131,2 voet. Verder is er een helder ledlicht, zodat je ook in het donker kunt vliegen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan de locatie of de tijd.
 • Voordeel 5: Geschikt voor alle leeftijden en gelegenheden – Deze RC-helikopter is een ideaal vrijetijdsspeelgoed voor beginners, gevorderden en professionals. Ondanks de vele functies is het eenvoudig te bedienen. Zowel kinderen als volwassenen zullen er veel plezier aan beleven.
 • Nadeel 1: Terwijl de VATOS RC helikopter beschikt over geavanceerde technologieën, zoals een hoogtebehoud functie en een storingsvrije functie, zou de complexiteit van deze functies overweldigend kunnen zijn voor beginners. Ondanks dat het product beschreven wordt als vriendelijk voor gebruikers van alle vaardigheidsniveaus, kan het een uitdaging zijn om deze geavanceerde functies volledig te begrijpen en te bedienen.
 • Nadeel 2: De helikopter wordt geleverd met een oplaadbare batterij die lange vliegtijden mogelijk maakt, maar de productbeschrijving geeft geen specifieke informatie over de exacte vliegtijd of de benodigde oplaadtijd. Deze onbekende factoren kunnen potentiële problemen vormen voor gebruikers.
 • Nadeel 3: De controle afstand van de helikopter varieert tussen 98,4 tot 131,2 voet. Hoewel dit een redelijk bereik is, kan het beperkend zijn voor gebruikers die de helikopter in grote open ruimtes willen gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel de afstandsbediening is uitgerust met LED-lampjes om het vliegen in het donker mogelijk te maken, kan de effectiviteit van deze functie variëren afhankelijk van hoe donker de omgeving is. Het zou moeilijk kunnen zijn om de helikopter te zien of te besturen in zeer donkere omstandigheden.
 • Nadeel 5: De helikopter is ontworpen voor plezier en recreatie, niet voor praktische toepassingen, zoals fotografie of videografie. Dus als je op zoek bent naar een drone om luchtfoto’s of -video’s te maken, is dit misschien niet het meest geschikte product voor jou.

Na een grondige analyse van de tien beste RC helikopters op de markt, gebaseerd op ons nieuwe onderzoek, kunnen we met zekerheid zeggen dat er een RC helikopter is voor elke liefhebber van modelvliegen. Of je nu een beginner bent die net zijn vleugels uitslaat, of een ervaren piloot die op zoek is naar een uitdagend nieuw model, de diversiteit aan producten is indrukwekkend. Let wel, het kiezen van de perfecte RC helikopter is afhankelijk van je vaardigheidsniveau, budget en wensen. Ongeacht wat je voorkeur is, vergeet niet dat veiligheid altijd op de eerste plaats moet komen bij het bedienen van deze indrukwekkende apparaten.

Inhoudsopgave