a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Reclame Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt verwachten dat deze blogpost u een actueel en grondig inzicht zal bieden in de nieuwste trends, cijfers en analytische gegevens over reclame statistieken, waardoor u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen voor uw marketingstrategieën.

 • U het interessant zou vinden dat ongeveer 30% van de internetgebruikers in 2020 een ad-blocker gebruikte.
 • U moet weten dat het grootste deel van de reclame-uitgaven, ongeveer 240 miljard dollar, in 2020 werd besteed aan digitale advertenties.
 • U zult gefascineerd zijn te weten dat van de totale digitale advertentie-uitgaven in 2019, Google goed was voor 31,1% en Facebook voor 22,1%.
 • U moet weten dat YouTube in 2019 wereldwijd 15,15 miljard dollar aan advertentie-inkomsten genereerde.
 • U moet weten dat in 2020, 92% van de marketeers sociale media gebruikten voor hun reclame-inspanningen.
 • U zult interessant vinden dat online video in 2020 het snelst groeiende advertentieformaat was, met een groei van 34,9%.
 • U zijn dat e-mail de derde meest invloedrijke bron van informatie voor B2B publiek.
 • U zou gefascineerd zijn te weten dat in 2020, 65% van de adverteerders van plan waren hun uitgaven aan audio-advertenties – zoals podcasts – te verhogen.
 • U moet weten dat geschat wordt dat tegen 2023, de totale mediabestedingen aan reclame zullen stijgen naar 691,89 miljard dollar.
 • U moet weten dat 7 op de 10 marketeers in de Verenigde Staten in 2020 zeiden dat ze de uitgaven voor sociale media zouden verhogen.
 • U moet weten dat Instagram in 2019 20 miljard dollar aan advertentie-inkomsten genereerde.
 • U zou geïntrigeerd zijn om te horen dat in 2019, het uitvoeren van een influencer marketing campagne de top strategie was voor 17% van de marketeers in het Verenigd Koninkrijk.

Actuele Reclame Statistieken

U het interessant zou vinden dat ongeveer 30% van de internetgebruikers in 2020 een ad-blocker gebruikte.

Het is voor u wellicht interessant om te ontdekken dat er in 2020 een significant aantal internetgebruikers waren die naar ad-blockers grepen. Om preciezer te zijn, gebruikte ongeveer 30% van de internetgebruikers de technologie van een ad-blocker. Dit betekent dat bijna een derde van de internetgebruikers ervoor koos om advertenties op websites en in apps te blokkeren. Het suggereert dat een aanzienlijk aantal mensen de voorkeur geeft aan een reclamevrije online ervaring. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals het verbeteren van de laadsnelheid, het verminderen van de hoeveelheid data die gebruikt wordt, of simpelweg het verhogen van het algemene gebruiksgemak door de afleiding van constant opduikende advertenties te verminderen. Deze statistiek kan u aanzetten tot nadenken over de effectiviteit van online advertentiestrategieën en de toenemende trend naar ad-blocker gebruik.

U moet weten dat het grootste deel van de reclame-uitgaven, ongeveer 240 miljard dollar, in 2020 werd besteed aan digitale advertenties.

U heeft wellicht gehoord dat er in 2020 het meeste geld aan digitale advertenties werd uitgegeven, rond de 240 miljard dollar om precies te zijn. Dit betekent dat bedrijven en organisaties allerlei soorten reclame enorm zijn gaan digitaliseren. Deze grote som geld werd besteed aan verschillende digitale advertenties waaronder sociale media advertenties, zoekmachine advertenties, e-mail marketing, en meer. Dit vertegenwoordigt een enorme verschuiving in de manier waarop bedrijven hun producten en services aan de consument brengen. De groei in digitale advertentie-uitgaven benadrukt het toenemende belang en de effectiviteit van digitale marketing in de huidige technologisch gedreven wereld. Terwijl traditionele vormen van advertenties zoals televisie en gedrukte media nog steeds relevant zijn, is het duidelijk dat digitale advertenties aanzienlijk aan invloed winnen.

U zult gefascineerd zijn te weten dat van de totale digitale advertentie-uitgaven in 2019, Google goed was voor 31,1% en Facebook voor 22,1%.

Dit statistiek gaat over de verdeling van de totale uitgaven aan digitale advertenties in 2019 tussen verschillende platformen. In eenvoudige termen, het beschrijft welk deel van het totale geld besteed aan digitale advertenties door bedrijven wereldwijd naar specifieke platformen ging. Uit de gegeven cijfers is het duidelijk dat Google en Facebook de overhand hadden in deze sector. Google ontving 31,1% van de totale digitale advertentie-uitgaven. Dit betekent dat van elke 100 euro die werd uitgegeven aan digitale advertenties, iets meer dan 31 euro naar Google ging. Facebook was een andere belangrijke speler, goed voor 22,1% van de totale uitgaven. Dus voor elke 100 euro uitgegeven, ontving Facebook iets meer dan 22 euro. Samengevat betekent dit dat ongeveer 53,2% van de totale uitgaven aan digitale advertenties in 2019 naar Google en Facebook ging, wat hun dominante positie in de digitale advertentiemarkt onderstreept. Als u kijkt naar uw eigen digitale marketingstrategie, kunnen deze cijfers een indicatie geven van waar uw concurrenten mogelijk hun advertentiegeld investeren.

U moet weten dat YouTube in 2019 wereldwijd 15,15 miljard dollar aan advertentie-inkomsten genereerde.

U dient te begrijpen dat statistieken een cruciale rol spelen bij het kwantificeren van gegevens in onze dagelijkse leven. Neem bijvoorbeeld de genoemde statistiek dat YouTube in 2019 wereldwijd 15,15 miljard dollar heeft gegenereerd aan advertentie-inkomsten. Dit is een indrukwekkend getal die veel zegt over de enorm vloeiende digitale economie en hoe online platforms zoals YouTube profiteren van adverteerders om inkomsten te genereren. Het toont ook het toenemende belang aan van online media in de bedrijfswereld. Adverteerders zijn bereid dit gigantische bedrag uit te geven om hun producten en diensten voor het grote publiek van YouTube te plaatsen. In feite is de waarde van online adverteren zo groot dat het in sommige gevallen de traditionele advertenties overtreft.

U moet weten dat in 2020, 92% van de marketeers sociale media gebruikten voor hun reclame-inspanningen.

In 2020 gebruikten maar liefst 92% van de marketeers sociale media in hun reclamestrategieën, volgens de statistieken. Dit betekent dat bijna alle professionals in de marketingbranche sociale media als een potentieel platform zien voor het promoten en adverteren van hun producten of diensten. Dat duidt op het toenemende belang en de invloed van sociale mediakanalen in de hedendaagse reclamewereld. Het toont ook de waarde van sociale media als een effectief instrument voor merkpromotie en klantbetrokkenheid aan. Hierbij is het belangrijk voor u om te beseffen dat, ongeacht de grootte van uw bedrijf, het integreren van sociale media in uw marketingstrategie essentieel is om concurrerend te blijven in de huidige digitale markt.

U zult interessant vinden dat online video in 2020 het snelst groeiende advertentieformaat was, met een groei van 34,9%.

U zult ongetwijfeld merken dat de wereld van advertenties voortdurend evolueert en nieuwe vormen en formats ontwikkelt om de aandacht van de consument te trekken. Volgens de aangehaalde statistiek was in 2020 online video het snelst groeiende advertentieformaat. Dit betekent dat de uitgaven, de productie en het gebruik van online videoadvertenties in dat jaar met 34,9% zijn gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze explosieve groei illustreert hoe bedrijven en merken volop inzetten op de kracht van video om hun boodschappen op een meer boeiende en visuele manier te verspreiden en talloze consumenten bereiken die veel tijd online doorbrengen, vooral in het licht van de toenemende digitalisering aangedreven door de COVID-19 pandemie.

U zijn dat e-mail de derde meest invloedrijke bron van informatie voor B2B publiek.

Uit de statistiek blijkt dat e-mail de derde meest invloedrijke bron van informatie is voor een Business to Business (B2B) publiek. Dit betekent dat wanneer zakelijke professionals – degenen die actief zijn in B2B markten – informatie zoeken om hun bedrijfsbeslissingen te ondersteunen, e-mail de derde meest gebruikte en betrouwbare bron is. Het heeft zijn invloed bewezen bij het delen van bedrijfsinformatie, markttrends, nieuwe producten of diensten, enz. Boven e-mail zijn er slechts twee andere bronnen die als meer invloedrijk worden beschouwd. Het belang van dit inzicht voor u ligt in de erkenning van e-mail als een krachtig communicatiekanaal in B2B-omgevingen, wat betekent dat het op effectieve wijze kan worden gebruikt voor marketing-, verkoop- en klantrelatiebeheerstrategieën.

U zou gefascineerd zijn te weten dat in 2020, 65% van de adverteerders van plan waren hun uitgaven aan audio-advertenties – zoals podcasts – te verhogen.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn in deze statistiek uit de branche voor digitale marketing. In 2020 was naar verluidt 65% van de adverteerders van plan om hun uitgaven aan audio-advertenties, zoals podcasts, te verhogen. Dit suggereert een toenemende trend en waardering voor dit soort media als een effectief kanaal om producten en diensten aan consumenten te promoten. Als de trend doorzet, kunnen we verwachten dat de uitgaven voor audio-advertenties in de toekomst nog zullen groeien. Dit staat voor veranderingen in de consumptiegewoonten van de mensen en de verschuiving van traditionele reclamemethoden naar meer digitale en innovatieve aanpakken.

U moet weten dat geschat wordt dat tegen 2023, de totale mediabestedingen aan reclame zullen stijgen naar 691,89 miljard dollar.

U dient te begrijpen dat statistieken op basis van huidige trends en voorspellingen sterk suggereren dat tegen het jaar 2023 de totale wereldwijde mediabestedingen aan reclame naar verwachting zullen groeien tot een bedrag van ongeveer 691,89 miljard dollar. Dit impliceert een aanzienlijke groei van de reclame-industrie op de wereldmarkt. Deze groei kan worden toegeschreven aan diverse factoren zoals technologische ontwikkelingen, een toenemend aantal bedrijven dat investeert in reclame, en de sterke competitie tussen bedrijven om de aandacht van de consument te trekken. Dus, als we deze trend als basis nemen, wordt ervan uitgegaan dat bedrijven steeds meer investeren in reclame, wat leidt tot het enorm hoge bedrag van bijna 692 miljard dollar in 2023.

U moet weten dat 7 op de 10 marketeers in de Verenigde Staten in 2020 zeiden dat ze de uitgaven voor sociale media zouden verhogen.

Deze statistiek houdt in dat in het jaar 2020, 70% van de marketeers in de Verenigde Staten aangaven dat ze van plan waren om meer geld uit te geven aan sociale media. Dit betekent niet alleen dat sociale media een steeds prominentere rol spelen in de marketingstrategieën van bedrijven, maar het suggereert ook dat deze professionals het nut en het potentieel van sociale media in de huidige digitale tijdperk begrijpen. Ze geloven dat meer investeringen in dit gebied tot betere resultaten kunnen leiden, zoals een hogere merkbekendheid, verbeterde klantenrelaties of zelfs hogere verkoopcijfers. Dus, als u een ondernemer bent die overweegt om te investeren in sociale media marketing, zou deze statistiek u kunnen laten zien dat u niet alleen bent en dat velen in de branche de waarde van deze investering zien.

U moet weten dat Instagram in 2019 20 miljard dollar aan advertentie-inkomsten genereerde.

De statistiek die u ziet, betekent dat Instagram, een van de meest populaire sociale netwerkplatforms, in het jaar 2019 een opmerkelijke 20 miljard dollar heeft gegenereerd uit advertentie-inkomsten alleen. Advertentie-inkomsten zijn geld dat wordt verdiend door het platform voor het tonen van betaalde advertenties van andere bedrijven of individuen op hun site. Deze advertenties worden meestal weergegeven in de vorm van gesponsorde berichten of verhalen. Deze hoge inkomsten vormen een duidelijk bewijs van de groeiende populariteit en het toenemende gebruik van Instagram als krachtig marketing- en advertentieplatform. Met deze informatie kunt u het belang van Instagram als waardevol kanaal voor digitale marketing beter waarderen.

U zou geïntrigeerd zijn om te horen dat in 2019, het uitvoeren van een influencer marketing campagne de top strategie was voor 17% van de marketeers in het Verenigd Koninkrijk.

Statistieken zijn een belangrijk onderdeel van ons begrip van onze wereld, vooral in de wereld van marketing. U zou wellicht geïnteresseerd zijn om te weten dat in 2019 het opzetten van een influencer marketing campagne door 17% van de marketeers in het Verenigd Koninkrijk als de meest effectieve strategie werd beschouwd. Dit betekent dat bijna één op de vijf marketeers het inzetten van invloedrijke personen of figuren in de samenleving als strategische aanpak koos om hun product of dienst te promoten. Dit toont het groeiende bewustzijn van het belang en de invloed van sociale media in marketing en de erkenning van ‘influencers’ als krachtige promotors voor merken en producten.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.iab.com

2. – https://www.emarketer.com

3. – https://www.hubspot.com

4. – https://influencermarketinghub.com

Inhoudsopgave