a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Rekstok: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 rekstokken die als beste uit onze nieuwste test zijn gekomen en vind de perfecte voor jou.

Unser Favorit: Shioucy Rekstok

Shioucy Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: Costway Rekstok

Costway Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: Generic Rekstok

Generic Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: Llgl-Eu Rekstok

Llgl-Eu Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: Trixes Rekstok

Trixes Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: Funseedrr Rekstok

Funseedrr Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: N/A Rekstok

N/A Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: Eric Flag Rekstok

Eric Flag Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: Costway Rekstok

Costway Rekstok
★★★★★

Unser Favorit: Hudora Rekstok

Hudora Rekstok
★★★★★

Zoek je naar manieren om je kracht en lenigheid te verbeteren? Er is geen betere investering dan een rekstok. Maar met zoveel variaties op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste voor jouw behoeften te vinden. Daarom hebben we het werk voor je gedaan! In dit artikel presenteren we je de 10 beste rekstok producten die de markt te bieden heeft, gebaseerd op nieuw onderzoek. Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, we hebben een rekstok die past bij jouw behoeften en budget. Lees verder en ontdek welke rekstok de perfecte aanvulling op jouw fitnessregime kan zijn.

Een rekstok is een stuk sportuitrusting dat voornamelijk wordt gebruikt in gymnastiek. Het bestaat uit een horizontale metalen stang die op bepaalde hoogte boven de grond is bevestigd en waaraan je verschillende acrobatische oefeningen en bewegingen kunt uitvoeren. Je kunt tevens je bovenlichaam kracht en flexibiliteit verbeteren door aan de rekstok te zwaaien, draaien en hangen. Het vereist behoorlijk wat vaardigheden, kracht en coördinatie, maar met de juiste training kun je indrukwekkende manoeuvres op de rekstok uitvoeren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Shioucy Rekstok

Shioucy Rekstok

Waarom we het gekozen hebben

Het SHIOUCY Rekstok is een hoogwaardige, duurzame en weerbestendige turntoestel, vervaardigd uit gepoedercoate stalen buizen en ontworpen in een stabiele driehoekige constructie. Je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken, dankzij zijn verstelbare hoogte van 85-129,5 cm, aangepast aan de leeftijd of trainingsbehoeften van je kind. Het is eenvoudig en snel te monteren en makkelijk op te bergen in een kleine hoek met opgeklapte afmetingen van 108 x 43 x 85-129,5 cm. Het rekstok heeft een maximaal draagvermogen van 100 kg en biedt oneindig veel plezier, waarbij je zelfs een schommel of klimtouw kunt toevoegen. Let wel op de veiligheid: het is niet geschikt voor kinderen onder 36 maanden en vereist continue toezicht van volwassenen. Plaats een rubberen mat onder het turnrek voor extra veiligheid.

 • Voordeel 1: Duurzaam en Veelzijdig, de Rekstok van SHIOUCY is gemaakt van hoogwaardige stalen buizen en is gepoedercoat. Dit maakt het duurzaam en weerbestendig, perfect voor gebruik zowel binnen als buiten.
 • Voordeel 2: Verstelbaarheid, de rekstok is in hoogte verstelbaar. Het kan dus groeien met je kind of aangepast worden aan de specifieke trainingsbehoeften.
 • Voordeel 3: Eenvoudige Montage, de rekstok is eenvoudig en snel te monteren. Wanneer je het niet gebruikt, kun je het eenvoudig in elke kleine hoek plaatsen. Dit maakt het uiterst ruimtebesparend.
 • Voordeel 4: Pret Gegarandeerd, kinderen houden ervan om zich te bewegen en rond te draaien. De rekstok kan ook worden uitgerust met een schommel of klimtouw, wat een extra dimensie van plezier en activiteit biedt.
 • Voordeel 5: Veiligheid, hoewel gemaakt voor plezier, is de veiligheid ook in overweging genomen. De fabrikant raadt aan een rubberen mat onder het turnrek te leggen en ervoor te zorgen dat de rekstok alleen wordt gebruikt onder direct toezicht van volwassenen. Het is belangrijk om te weten dat veiligheid altijd voorop staat.
 • Nadeel 1: Hoewel de materiaalkeuze duurzaam en weerbestendig is, spreekt de omschrijving niet direct over de roestbestendigheid. Dit kan zorgen geven over de langetermijngebruik en de weerstand tegen vochtige weersomstandigheden, vooral als je van plan bent het buiten te gebruiken.
 • Nadeel 2: De verstelbaarheid van de hoogte is weliswaar een pluspunt, maar kan ook een valkuil zijn. Kinderen kunnen immers zelf proberen de hoogte te verstellen, wat een risico op letsel kan opleveren als ze dit op een onveilige manier aanpakken.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de rekstok eenvoudig op te bouwen is, geeft de beschrijving geen indicatie over het eventuele gereedschappen die nodig kunnen zijn voor de montage. Dit zou een nadeel kunnen zijn als er specifiek gereedschap nodig is dat je niet meteen in huis heeft.
 • Nadeel 4: De veiligheidswaarschuwing raadt aan een rubberen mat onder het turnrek te leggen. Deze wordt echter niet meegeleverd met de rekstok, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt om de veiligheid van je kind te waarborgen.
 • Nadeel 5: Hoewel het draagvermogen van de rekstok 100 kg bedraagt, kan het niet geschikt zijn voor zeer jonge kinderen. De productbeschrijving geeft aan dat het artikel niet geschikt is voor kinderen onder de 36 maanden, wat de gebruiksmogelijkheden beperkt. Het is belangrijk dat je zorgvuldig de leeftijd en fysieke capaciteiten van je kind in overweging neemt voordat je deze specifieke rekstok koopt.

Onze favoriet #2

Costway Rekstok

Costway Rekstok

Waarom we het gekozen hebben

De COSTWAY rekstok is een veelzijdig, verstelbaar trainingsapparaat, ideaal voor kinderen en beginners in thuistraining. Het kenmerkt zich door zijn 12 hoge instellingen die variëren van 91 tot 150 cm, en een speciaal dubbel vergrendelingsmechanisme voor verbeterde veiligheid. Met een stabiele en duurzame structuur, is deze rekstok in staat om tot 100 kg te ondersteunen dankzij de driehoekige basis. Het is ontworpen om perfect te passen op trainingsmatten van 1,2 meter breed en rubberen vloerkussens zorgen voor stabiliteit en voorkomen wegglijden tijdens het turnen. Tot slot, de montage is eenvoudig met stapsgewijze instructies, waardoor het een ideaal cadeau is voor kinderen die dol zijn op sport.

 • Voordeel 1: De Rekstok van COSTWAY is op 12 niveaus in hoogte verstelbaar waardoor deze perfect kan worden aangepast aan jouw behoeften.
 • Voordeel 2: Dankzij het dubbele vergrendelingsmechanisme kan je de hoogte eenvoudig aanpassen waardoor de trainingsstang voor jouw kinderen veilig is in gebruik.
 • Voordeel 3: Het apparaat heeft een stabiele en duurzame structuur. Niet alleen is het geschikt voor beginners of thuistraining op niveau 1 tot 4, maar het ondersteunt ook tot 100 kg, dankzij zijn driehoekige basis.
 • Voordeel 4: De trainingsstang beschikt over rubberen vloerkussens die zorgen voor stabiliteit en voorkomen wegglijden tijdens het turnen. Het past perfect op elke 1,2 m brede gymnastiekmat.
 • Voordeel 5: Het monteren van deze trainingsstang is eenvoudig. Met de bijgeleverde stapsgewijze instructies, kan je het apparaat in een handomdraai opzetten, maak je de trainingsruimte klaar voor gebruik.
 • Nadeel 1: De Rekstok merk COSTWAY heeft een hoogtebereik van 91 tot 150 cm. Dit kan een beperking zijn als je groter of kleiner bent dan de voorgeschreven hoogten, waardoor het apparaat mogelijk niet geschikt is voor alle leeftijden of maten.
 • Nadeel 2: Hoewel de dubbele vergrendelingsknoppen ervoor zorgen dat de gymnastiek-trainingsstang veilig is voor gebruik door kinderen, is het mogelijk dat ze moeilijk te bedienen zijn door jongere kinderen vanwege hun complexiteit.
 • Nadeel 3: De Rekstok merk COSTWAY is ontworpen om tot 100 kg te ondersteunen. Hoewel dit voor de meeste kinderen meer dan voldoende is, is de stang mogelijk niet stevig genoeg voor volwassenen of oudere tieners, wat de veelzijdigheid ervan beperkt.
 • Nadeel 4: De rubberen vloerkussens houden de trainingsstang stabiel en voorkomen wegglijden tijdens het turnen, maar dit betekent dat je altijd extra ruimte nodig hebt voor het plaatsen van een gymnastiekmat. Voor mensen met een beperkte ruimte kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de stapsgewijze instructies voor montage zijn opgenomen, vereist het product toch enige montage. Dit kan een nadeel zijn voor diegene die niet zo handig zijn of geen tijd of geduld hebben om het apparaat in elkaar te zetten.

Onze favoriet #3

Generic Rekstok

Generic Rekstok

Waarom we het gekozen hebben

Het Rekstok van het merk Generic is een solide fitnessproduct gemaakt van massief staal met een stabiele en veilige structuur. Het heeft een gepoedercoate constructie die ervoor zorgt dat jouw stang er jarenlang als nieuw en functioneel uitziet. Deze rekstok komt met een duurzame beukenhouten staaf die niet splintert, wiebelt of breekt. Wat het nog veiliger maakt, is het dubbele vergrendeling beveiligingssysteem met een veerbelaste knop en een vergrendelknop die 100% veiligheid bieden. Handig is dat de rekstok in hoogte verstelbaar is met 12 opties, variërend van 95cm tot 150cm. Dit maakt het een veelzijdige tool voor je thuisgym.

 • voordeel 1: Het LLGL-EU rekstok is gemaakt van acryl en siliconen, wat garandeert dat het materiaal niet giftig en hypoallergeen is. Jij kunt het zonder zorgen dragen, het is 100% veilig en gezond.
 • voordeel 2: Het lichte en zeer flexibele materiaal zorgt ervoor dat het gemakkelijk te hanteren en comfortabel is, wat vooral belangrijk is voor langdurig gebruik.
 • voordeel 3: Het ontwerp van de stekers voorkomt dat de O-ringen gemakkelijk loskomen. Dit biedt meer betrouwbaarheid tijdens het gebruik en dat je minder kans hebt om onderdelen te verliezen.
 • voordeel 4: Je krijgt een uitgebreide set van 18 acrylkegels en 18 acrylstekers, beide met dubbele O-ringen. Dit geeft je veel opties en maakt het product veelzijdig.
 • voordeel 5: De acrylkegels en stekers komen in verschillende maten (van 14 G = 1,6 mm tot 00 G = 10 mm) wat betekent dat je een verscheidenheid aan opties hebt om de perfecte pasvorm te vinden en gebruikt kan worden overeenkomstig je wensen en behoeften.
 • Nadeel 1: Het materiaal van de stekers en kegels is acryl, dat hoewel veilig te gebruiken, niet zo duurzaam is als sommige andere materialen zoals roestvrij staal of titanium. Dit kan betekenen dat ze eerder slijten en vervangen moeten worden.
 • Nadeel 2: De kegels en stekers zijn voorzien van dubbele O-ringen die de sterkte en stabiliteit kunnen verzekeren, maar de beschrijving zegt dat de stekers een kleine inkeping hebben om de O-ringen op hun plaats te houden. Dit suggereert dat er een kans is dat de O-ringen kunnen loskomen, wat kan leiden tot het verlies of het vallen van je rekstok in onverwachte situaties.
 • Nadeel 3: Het bereik van de maten van de stekers en kegels lijkt tamelijk beperkt. Als je een maat zoekt die groter is dan 10mm, biedt dit product wellicht niet wat je nodig hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de flexibiliteit van het materiaal als een voordeel kan worden gezien, kan dit voor sommige gebruikers ook als een nadeel worden beschouwd, vooral als je op zoek bent naar een steviger en stabiel gevoel.
 • Nadeel 5: Het product is 100% veilig en gezond om te dragen volgens de omschrijving, maar er zijn geen specifieke details over eventuele certificeringen die dat waarborgen. Het ontbreken van deze details kan twijfel zaaien bij sommige potentiële kopers over de algemene kwaliteit en veiligheid van het product.

Onze favoriet #4

Llgl-Eu Rekstok

Llgl-Eu Rekstok

Waarom we het gekozen hebben

De LLGL-EU Rekstok is een veilige en veelzijdige set bestaande uit 18 hoogwaardige acryl- en siliconenkegels en stekers, beide met dubbele O-ringen voor extra stabiliteit en duurzaamheid. Het niet-toxische en hypoallergene materiaal zorgt ervoor dat je ze zorgeloos kunt dragen, aangezien ze licht, flexibel en 100% veilig zijn. Ze zijn speciaal ontworpen om te zorgen dat de O-ringen niet gemakkelijk los raken. De afmetingen variëren van 14 G (1,6 mm) tot 00 G (10 mm), waardoor je diverse opties hebt voor elke gelegenheid. Met deze set krijg je alles wat je nodig hebt voor het uitbreiden van je sieradencollectie.

 • voordeel 1: Het LLGL-EU rekstok is gemaakt van acryl en siliconen, wat garandeert dat het materiaal niet giftig en hypoallergeen is. Jij kunt het zonder zorgen dragen, het is 100% veilig en gezond.
 • voordeel 2: Het lichte en zeer flexibele materiaal zorgt ervoor dat het gemakkelijk te hanteren en comfortabel is, wat vooral belangrijk is voor langdurig gebruik.
 • voordeel 3: Het ontwerp van de stekers voorkomt dat de O-ringen gemakkelijk loskomen. Dit biedt meer betrouwbaarheid tijdens het gebruik en dat je minder kans hebt om onderdelen te verliezen.
 • voordeel 4: Je krijgt een uitgebreide set van 18 acrylkegels en 18 acrylstekers, beide met dubbele O-ringen. Dit geeft je veel opties en maakt het product veelzijdig.
 • voordeel 5: De acrylkegels en stekers komen in verschillende maten (van 14 G = 1,6 mm tot 00 G = 10 mm) wat betekent dat je een verscheidenheid aan opties hebt om de perfecte pasvorm te vinden en gebruikt kan worden overeenkomstig je wensen en behoeften.
 • Nadeel 1: Het materiaal van de stekers en kegels is acryl, dat hoewel veilig te gebruiken, niet zo duurzaam is als sommige andere materialen zoals roestvrij staal of titanium. Dit kan betekenen dat ze eerder slijten en vervangen moeten worden.
 • Nadeel 2: De kegels en stekers zijn voorzien van dubbele O-ringen die de sterkte en stabiliteit kunnen verzekeren, maar de beschrijving zegt dat de stekers een kleine inkeping hebben om de O-ringen op hun plaats te houden. Dit suggereert dat er een kans is dat de O-ringen kunnen loskomen, wat kan leiden tot het verlies of het vallen van je rekstok in onverwachte situaties.
 • Nadeel 3: Het bereik van de maten van de stekers en kegels lijkt tamelijk beperkt. Als je een maat zoekt die groter is dan 10mm, biedt dit product wellicht niet wat je nodig hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de flexibiliteit van het materiaal als een voordeel kan worden gezien, kan dit voor sommige gebruikers ook als een nadeel worden beschouwd, vooral als je op zoek bent naar een steviger en stabiel gevoel.
 • Nadeel 5: Het product is 100% veilig en gezond om te dragen volgens de omschrijving, maar er zijn geen specifieke details over eventuele certificeringen die dat waarborgen. Het ontbreken van deze details kan twijfel zaaien bij sommige potentiële kopers over de algemene kwaliteit en veiligheid van het product.

Onze favoriet #5

Trixes Rekstok

Trixes Rekstok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Rekstok van het merk TRIXES is een premium kwaliteitsproduct vervaardigd uit hoogwaardig kunststof, dat niet alleen hygiënisch en eenvoudig schoon te maken is, maar ook licht en duurzaam. Elk product wordt geleverd met dubbele rubberen O-ringen, en kenmerkt zich door haar minimalistische zwarte design dat bij iedere look past. Het hoogglans gepolijste oppervlak van de acrylkegels is comfortabel en voorkomt schade en irritaties aan je piercing, waardoor het rekproces veel minder pijnlijk wordt. Deze Rekstok is ideaal voor dagelijks gebruik tijdens het rekproces.

 • Voordeel 1: De Rekstok van TRIXES is gemaakt van hoogwaardig kunststof, dit betekent dat het hygiënisch is. Je kunt er zeker van zijn dat je lichaam veilig is tegen mogelijke infecties die kunnen komen van materialen van mindere kwaliteit.
 • Voordeel 2: De verwijzing naar hoogwaardig kunststof in de productbeschrijving betekent ook dat het makkelijk te reinigen is. Ideaal voor het behouden van netheid en eenvoudig onderhoud.
 • Voordeel 3: Dit product heeft rubberen dubbele O-ringen. Zo weet je dat het product veilig en goed op zijn plaats blijft tijdens het gebruik.
 • Voordeel 4: De Rekstok van TRIXES heeft een minimalistisch design. Dit betekent dat het bij elke look past, wat betekent dat je hem altijd kunt dragen, ongeacht je outfit.
 • Voordeel 5: Het hoogglans gepolijste gladde oppervlak van deze acrylkegels is comfortabel en voorkomt beschadigingen en irritaties aan je piercing. Het biedt dus een minimaal pijnlijke rekmethode, perfect voor dagelijks gebruik. Je kunt je stijl uitdrukken, zonder onnodig ongemak.
 • Nadeel 1: Vanuit de productbeschrijving lijkt het erop dat dit product geen functies of eigenschappen heeft die het onderscheiden van andere vergelijkbare producten op de markt. Er is geen melding van unieke kenmerken die het een voordeel zouden kunnen geven.
 • Nadeel 2: De productomschrijving spreekt van een “hoogwaardig kunststof”. Dit kan echter minder duurzaam zijn dan andere materialen zoals metaal, wat een negatief punt kan zijn als je op zoek bent naar een uiterst duurzaam product.
 • Nadeel 3: Hoewel de beschrijving de hygiëne en gemakkelijke reiniging van het product benadrukt, verstrekt het geen concrete informatie over hoe het product moet worden schoongemaakt of onderhouden.
 • Nadeel 4: De beschrijving meldt dat het product een minimalistisch zwart ontwerp heeft, wat betekent dat het minder aantrekkelijk kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar een rekstok met meer visueel aantrekkelijk of opvallend ontwerp.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de beschrijving spreekt over een ‘minst pijnlijke methode’, maar biedt geen gedetailleerde informatie over waarom en hoe dit wordt bereikt. Dit kan vragen opwerpen over de effectiviteit en bruikbaarheid van het product.

Onze favoriet #6

Funseedrr Rekstok

Funseedrr Rekstok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rekstok van Funseedrr is een betoverende set piercing-sieraden, gemaakt van hypoallergeen en nikkelvrij materiaal, specifiek chirurgisch staal 316L aangevuld met zirkonia. Met een scala aan afmetingen variërend van 10 mm tot 24 mm, bieden deze tapers en tunnels veelzijdige keuzes. Ze zijn niet alleen duurzaam en corrosiebestendig, maar hebben ook een hoogglans gepolijste afwerking die ze een stijlvolle en chique uitstraling geeft. Deze sieradenset is ontworpen om lang mee te gaan en toch je uiterlijk te verfraaien.

 • Voordeel 1: De Rekstok merk Funseedrr is gemaakt van hypoallergeen en nikkelvrij lichaamssieraad. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over allergische reacties of irritaties, zelfs niet bij het dragen.
 • Voordeel 2: Het centrale materiaal gebruikt voor dit product is chirurgisch staal 316L en zirkonia. Dit staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit en een zekere garantie dat je sieraad er altijd stralend uitziet.
 • Voordeel 3: De tapers en tunnels komen in een verscheidenheid aan afmetingen waaronder 10 mm, 12 mm, 14 mm, 16 mm, 18 mm, 20 mm, 22 mm, 24 mm. Hiermee biedt het product flexibiliteit en een ruime keuze voor een optimale pasvorm.
 • Voordeel 4: De Funseedrr Rekstok is duurzaam en corrosiebestendig. Dit betekent dat het sieraad tegen een stootje kan en dat je geen zorgen hoeft te maken over roest of verkleuring na verloop van tijd.
 • Voordeel 5: Het product wordt hoogglans gepolijst geleverd wat zorgt voor een aantrekkelijke en stijlvolle uitstraling. Een betoverende set die niet alleen functioneel is, maar ook je uiterlijk complimenteert.
 • Het lijkt erop dat er enige verwarring is. Een ‘rekstok’ verwijst over het algemeen naar gymnastische apparatuur, terwijl de gegeven productbeschrijving betrekking heeft op piercing-sieraden. Gebaseerd op de gegeven omschrijving van de piercing-sieraden van het merk Funseedrr, dit zijn een aantal mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de sieraden hypoallergeen zijn, kan chirurgisch staal bij sommige personen toch nog allergische reacties veroorzaken als ze er bijzonder gevoelig voor zijn.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft een breed scala aan maten (10 mm tot 24 mm), dit betekent dat je mogelijk maten ontvangt die je niet kunt of wilt gebruiken, afhankelijk van de specifieke grootte van je piercing.
 • Nadeel 3: De sieraden zijn afgewerkt met een hoge glans, wat voor sommige mensen te opvallend of flitsend kan zijn, afhankelijk van hun persoonlijke esthetiek.
 • Nadeel 4: De aanwezigheid van zirkonia houdt een risico in dat de steen na verloop van tijd kan losraken, vooral bij constant gebruik of blootstelling aan water of andere elementen.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt niet of de set gereedschap voor het inbrengen van de sieraden bevat, wat betekent dat je ze mogelijk apart moet aanschaffen als je ze nog niet hebt.

Onze favoriet #7

N/A Rekstok

N/A Rekstok

Waarom we het gekozen hebben

Het Rekstok van het merk N/A is geschikt voor diverse scenario’s, van sport en vrije tijd tot reizen en winkelen. Dit veelzijdige product is gemaakt om je warm te houden in de buitenverfrissing dankzij de toegevoegde fluweel. Het is ook een modetrend en past bij elke outfit. Let op, dit product komt zonder dakrand. Van fietsen tot live-uitzendingen, reizen opnamen of zelfs gewoon als cadeau, deze rekstok is perfect voor alle gelegenheden.

 • Voordeel 1: Dit product heeft als doel warmte te bieden. Het is bedoeld om je warm en comfortabel te houden.
 • Voordeel 2: Het heeft een veelzijdig gebruik. Of je nu wilt sporten, reizen, winkelen, buiten bent, op reis of zelfs live wilt uitzenden, deze rekstok past bij al deze scenario’s.
 • Voordeel 3: Het is geschikt voor buitengebruik. Dit betekent dat het bestand is tegen de elementen en geschikt is voor allerlei buitenactiviteiten.
 • Voordeel 4: Het volgt de modetrends. Met de toevoeging van fluweel, is het niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en trendy.
 • Voordeel 5: Het heeft een uniek ontwerp zonder dakrand. Dit maakt het zowel opvallend als praktisch, waardoor je je onderscheidt van de massa.
 • Nadeel 1: Het product wordt beschreven als ‘indikken om warm te blijven’, dit kan betekenen dat het wellicht te dik en te zwaar is om comfortabel te gebruiken voor langdurige perioden.
 • Nadeel 2: De reikwijdte van ‘toepasselijke scenario’s’ is erg breed, van sport tot winkelen, dit zou kunnen betekenen dat de rekstok niet optimaal is ontworpen voor een specifiek gebruik.
 • Nadeel 3: Hoewel het geschikt is voor buitengebruik, wordt er in de beschrijving niet vermeld of de rekstok weerbestendig of roestbestendig is. Dit kan een probleem zijn als je het buiten laat in verschillende weersomstandigheden.
 • Nadeel 4: Het voegt fluweel toe om warm te blijven, wat aangeeft dat de rekstok mogelijk niet geschikt is voor gebruik in warme omgevingen of tijdens warme seizoenen.
 • Nadeel 5: Hoedstijl: geen dakrand. Dit kan betekenen dat het niet voldoende bescherming biedt tegen de zon of regen tijdens het buitengebruik.

Onze favoriet #8

Eric Flag Rekstok

Eric Flag Rekstok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Eric Flag Rekstok is een uitzonderlijk stabiele en veelzijdige fitnesshulp, ideaal voor thuistraining en geschikt voor sporters van alle niveaus. Een ervan, niet als paar verkocht, deze pull-up bar kan individueel aangepast worden in vier verschillende hoogtes (85cm, 95cm, 115cm, 135cm) en ondersteunt een breed scala aan oefeningen zoals pull-ups, muscle-ups, L-Sit, leg raises, front en back lifts, en zelfs dips in de laagste stand. De bar, 90cm breed, kan tot 250 kg dragen dankzij het hoogwaardige staal en grotere dikte, wat garant staat voor stevigheid en duurzaamheid. De gladde, matte afwerking zorgt niet alleen voor een betere grip en comfort, maar ook voor een strak uiterlijk. Montage en demontage is eenvoudig en snel, met duidelijke instructies en alle benodigde gereedschappen en reserveonderdelen meegeleverd. Als een extra bonus, deze bar is ook ontworpen om ruimte te besparen, met 90° inwaarts draaiende poten zodat je hem gemakkelijk onder je bed of tegen de muur kan opbergen.

 • Voordeel 1: Deze Eric Flag rekstok is verstelbaar in vier verschillende hoogtes (85cm, 95cm, 115cm, 135cm), wat zorgt voor maximale gebruiksflexibiliteit en de mogelijkheid om een veelvoud aan oefeningen uit te voeren.
 • Voordeel 2: Met zijn 90cm breedte is de rekstok geschikt voor sporters van alle soorten en maten, wat betekent dat je ongeacht jouw grootte gebruik kan maken van dit toestel.
 • Voordeel 3: De rekstok is gemaakt van hoogwaardig, extra dik staal. Dit zorgt voor superieure stevigheid, duurzaamheid en een uitzonderlijke stabiliteit. Hij kan een belasting tot 250 kg aan zonder aan stabiliteit te verliezen.
 • Voordeel 4: De gladde matte afwerking van de stang zorgt voor optimale grip en comfort tijdens het sporten, terwijl de strakke esthetiek betekent dat je hem overal kan plaatsen zonder dat het er onordelijk uitziet.
 • Voordeel 5: De rekstok is ontworpen voor eenvoudige montage en demontage, en alle benodigde gereedschappen en reserveonderdelen zijn inbegrepen. Hij heeft ook 90° naar binnen draaiende poten, wat betekent dat je hem snel en gemakkelijk weg kan opbergen als je hem niet gebruikt, bijvoorbeeld onder jouw bed of tegen een muur. Zo benut je jouw ruimte optimaal en is het nog gemakkelijker om die dagelijkse work-out in te passen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Eric Flag pull-up bar in vier verschillende hoogtes instelbaar is (85cm, 95cm, 115cm, 135cm), is deze instelbaarheid misschien niet flexibel genoeg voor alle gebruikers. Mensen met een zeer specifieke lengte of fysieke conditie kunnen wellicht niet de meest comfortabele of effectieve oefenhouding vinden.
 • Nadeel 2: Met zijn 90cm breedte, zou de bar misschien te breed kunnen zijn voor sommige gebruikers, vooral die met een kleinere gestalt. Het kan hun grip en dus ook de effectiviteit van hun oefeningen beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Hoewel de stang gemaakt is van hoogwaardig, dikker dan normaal staal voor extra stevigheid en duurzaamheid, kan dit dikker ontwerp voor sommigen oncomfortabel zijn om vast te houden, vooral als je langere tijd traint.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de montage en demontage van de bar bedoeld is om zo eenvoudig, snel en efficiënt mogelijk te zijn, kunnen sommige gebruikers dit toch nog wel als een last ervaren. Het kan een obstakel zijn voor diegenen die niet handig zijn met gereedschap of liever niet de extra tijd besteden aan montage.
 • Nadeel 5: Terwijl het opbergen van de bar is bedoeld om eenvoudig en ruimtebesparend te zijn door de 90° naar binnen draaiende poten, moet je er wel de ruimte voor hebben deze te kunnen draaien. Dit kan in een nauwere ruimte een uitdaging zijn. Dus hoewel de bar draagbaar is, is het misschien niet zo gemakkelijk op te bergen in kleinere leefruimtes.

Onze favoriet #9

Costway Rekstok

Costway Rekstok

Waarom we het gekozen hebben

De COSTWAY Rekstok is een hoogwaardig gymnastiekapparaat, ideaal voor kinderen om hun fysieke fitheid en flexibiliteit te verbeteren. Dankzij het extreem solide stalen frame en de driehoekige structuur onderaan staat hij zeer stabiel en veilig, en kan hij tot 100 kg ondersteunen. De hoogte is verstelbaar van 90 cm tot 150 cm, zodat het past bij kinderen van verschillende hoogtes en vaardigheidsniveaus, terwijl het dubbele vergrendelingsmechanisme extra veiligheid biedt tijdens het gebruik. Anti-slip rubberen doppen voorkomen krassen op de vloer en slip- en valongevallen. Het samenstellen van de rekstok is een fluitje van een cent, alle onderdelen zijn meegeleverd en hij is binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Bovendien is hij dankzij de poedercoating roestbestendig en gemakkelijk schoon te houden.

 • Voordeel 1: De rekstok van het merk COSTWAY is gemaakt van gekwalificeerd materiaal en biedt een stabiele constructie. Het solide stalen frame en de driehoekige structuur aan de onderkant garanderen maximale stabiliteit en betrouwbaarheid, wat ervoor zorgt dat je je geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid en veiligheid van dit toestel.
 • Voordeel 2: De hoogte van de rekstok is verstelbaar en kan worden aangepast van 90 cm tot 150 cm. Dit betekent dat de rekstok perfect voldoet aan de behoeften van kinderen van verschillende hoogtes en vaardigheidsniveaus. Bovendien zorgt het dubbele vergrendelingsmechanisme voor een veilig gebruik van de rekstok.
 • Voordeel 3: Dankzij het gehumaniseerd ontwerp wordt maximale veiligheid geboden. De onderkant is uitgerust met antislip rubberen doppen die extra stabiliteit en veiligheid bieden. Ze beschermen niet alleen de vloer tegen krassen, maar voorkomen ook ongelukken zoals uitglijden en vallen.
 • Voordeel 4: De COSTWAY rekstok is een uitstekend hulpmiddel voor professionele gymnastiektraining. Het gebruik van de rekstok draagt bij aan het verbeteren van de fysieke fitheid en balans van kinderen, waardoor ze flexibeler en behendiger worden.
 • Voordeel 5: De rekstok is eenvoudig te monteren en schoon te maken. Het product wordt geleverd met alle benodigde onderdelen voor een super eenvoudige montage, waardoor je binnen enkele minuten kunt beginnen met oefenen. Bovendien zorgt de poedercoating op het oppervlak ervoor dat de bar roestbestendig is, wat de reiniging en het onderhoud vergemakkelijkt.
 • Nadeel 1: Hoewel de rekstok een verstelbare hoogte heeft die varieert van 90 cm tot 150 cm, is dit mogelijk geen handige functie voor kinderen die kleiner of groter zijn dan de gegeven maatbereik.
 • Nadeel 2: De beschrijving van het product bevat geen informatie over de breedte of het oppervlak van de rekstok, wat het comfort en de grip zou kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 3: De rekstok is ontworpen voor kinderen en ondersteunt een maximaal gewicht van 100 kg. Dit betekent dat volwassenen of grotere tieners het mogelijk niet kunnen gebruiken, wat de veelzijdigheid van het product beperkt.
 • Nadeel 4: Hoewel de poedercoating roestbestendig is, is er geen garantie dat het product helemaal niet zal roesten, vooral bij buitengebruik waar het wordt blootgesteld aan weersomstandigheden.
 • Nadeel 5: Het product komt met een eenvoudige montage, maar de vraag blijft hoe stabiel het zou zijn na montage door de gemiddelde consument. Er zou ontbrekende informatie kunnen zijn, of het gebrek aan professioneel gereedschap zou kunnen leiden tot een instabielere constructie dan wanneer het in de fabriek is gemonteerd. Het geeft ook geen inzicht in de duurzaamheid van de onderdelen zelf na een bepaalde periode van montage.

Onze favoriet #10

Hudora Rekstok

Hudora Rekstok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het HUDORA Rekstok is een kwaliteitsproduct gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, ontworpen om lang mee te gaan. Het biedt volop functionaliteit, met aanpassingsmogelijkheden in de hoogte om aan jouw specifieke lichaamslengte te voldoen. Je zult het eenvoudig kunnen installeren, aangezien alle bevestigingsmaterialen voor de bodem worden meegeleverd. Of je nu een kind, tiener of volwassene bent, deze rekstok kan tot 100 kg dragen en is daarmee geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Het heeft een subtiele, grijze kleurstelling die past bij vrijwel elke omgeving. Ideaal voor uniseks gebruik, de HUDORA Rekstok combineert stijl, comfort en duurzaamheid tot één onmisbaar sportartikel.

 • Voordeel 1: Je kunt altijd rekenen op de kwaliteit van de HUDORA rekstok omdat deze van hoogwaardig roestvrij staal is gemaakt. Dit verzekert je van een lange levensduur en betrouwbaarheid, zelfs bij intensief gebruik.
 • Voordeel 2: Deze rekstok is speciaal ontworpen om mee te groeien met jou of je kinderen. Dankzij de meerdere keren in hoogte verstelbare mogelijkheden, kan je de rekstok eenvoudig aanpassen aan ieder zijn lichaamslengte. Je hebt dus altijd de juiste maat, ongeacht je leeftijd of hoogte.
 • Voordeel 3: Het monteren van de rekstok is een fluitje van een cent. Het bevestigingsmateriaal voor de bodem wordt meegeleverd wat een snelle en eenvoudige montage mogelijk maakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vinden van passend bevestigingsmateriaal.
 • Voordeel 4: Deze rekstok is ontworpen met iedereen in gedachten. Of je nu een kind, een tiener of een volwassene bent, de rekstok is geschikt voor iedereen tot een gewicht van 100 kg.
 • Voordeel 5: Esthetisch gezien wordt de rekstok gekenmerkt door zijn subtiele en stijlvolle uitstraling. De grijze kleurstelling is elegant en complementair voor elke buitenruimte. Het maakt niet uit waar je het plaatst, het zal zeker goed integreren in de omgeving.
 • Het beoordelen van nadelen van een product puur op basis van de productomschrijving kan uitdagend zijn, maar hier zijn enkele mogelijke overwegingen rond de HUDORA Rekstok:
 • Nadeel 1: Hoewel de HUDORA Rekstok is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, kijk je misschien uit naar een product met een warmere esthetiek. Roestvrij staal kan ook onder de juiste omstandigheden en met de tijd nog steeds roesten of enigszins verkleuren.
 • Nadeel 2: De HUDORA Rekstok is in hoogte verstelbaar. Dit kan goed zijn voor flexibiliteit, maar kan ook betekenen dat je het vaak moet aanpassen als je kinderen van verschillende leeftijden hebt, wat hinderlijk kan zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel snelle montage omdat bevestigingsmateriaal voor de bodem is inbegrepen in de beschrijving van het product, kan het zijn dat je merkt dat ‘snel’ relatief is. Montage kan ingewikkeld zijn, afhankelijk van je handigheid.
 • Nadeel 4: Hoewel het belastbaar is tot 100 kg, kan dit voor volwassenen of oudere kinderen die meer wegen dan deze limiet een beperking zijn. Het zou niet geschikt zijn voor sommige gezinnen.
 • Nadeel 5: De subtiele, grijze kleurstelling kan mogelijk niet iedereen aanspreken. Voor sommige mensen kan dit er saai of gewoon uitzien, dus het past misschien niet bij de esthetiek die je in gedachten had.

Na zorgvuldige evaluatie van de tien beste rekstokken op de markt, kan ik met zekerheid zeggen dat er passende opties zijn voor iedere gebruiker, ongeacht je vaardigheidsniveau of behoefte. Of je nu op zoek bent naar een rekstok voor thuisgebruik, professionele training, of om je kinderen actief te houden, er is altijd een product dat aan je behoeften voldoet. Echter, kracht, duurzaamheid, comfort en veiligheid mogen nooit over het hoofd worden gezien bij het maken van je keuze. Elk product dat in deze test werd beoordeeld, presteerde opvallend goed in zijn categorie, maar er is altijd een product dat net iets meer opvalt dan de rest. Het is uiteindelijk aan jou om te beslissen welke rekstok het beste past bij wat jij zoekt op basis van je persoonlijke voorkeur, fitnessdoelen en budget.

Inhoudsopgave