a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Remschijf: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de 10 beste remschijven op de markt die we voor jou hebben getest en beoordeeld.

Unser Favorit: Trw Remschijf

Trw Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Hygj Remschijf

Hygj Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Brembo Remschijf

Brembo Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Remschijf

Bosch Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Brembo Remschijf

Brembo Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Automotive Remschijf

Bosch Automotive Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Newgoal Remschijf

Newgoal Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Febi Bilstein Remschijf

Febi Bilstein Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Mszweirad Remschijf

Mszweirad Remschijf
★★★★★

Unser Favorit: Tektro Remschijf

Tektro Remschijf
★★★★★

Als je op zoek bent naar de beste remschijf voor jouw voertuig, dan ben je op de juiste plek gearriveerd. Het belang van goede remmen is niet te onderschatten. Het kan het verschil maken tussen een veilige stop en een gevaarlijke botsing. In dit artikel, hebben we ons nieuwste onderzoek samengevat en presenteren we de top 10 remschijven die momenteel op de markt beschikbaar zijn. We hebben uitgebreid getest en geëvalueerd op basis van prestaties, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Lees verder om te ontdekken welke remschijf het beste aan jouw behoeften voldoet.

Een remschijf is een essentieel onderdeel van jouw auto’s remsysteem. Het is een ronde, platte schijf, vaak gemaakt van gietijzer of composietmaterialen, die aan het wiel van je auto is bevestigd. Wanneer je remt, knijpen de remblokken tegen de remschijf, wat wrijving veroorzaakt en je auto vertraagt of tot stilstand brengt. Het is belangrijk om je remschijven regelmatig te controleren op slijtage, want als ze te dun worden, kunnen ze oververhit raken en remfalen veroorzaken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Trw Remschijf

Trw Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TRW Remschijf is een hoogwaardig auto-onderdeel met een doordachte verwerking van hoog koolstofgehalte. Het onderscheidt zich door zijn solide maatvoering met een minimale dikte van 22,4 mm, een algemene remschijfdikte van 24 mm en een diameter van 312 mm. Dit maakt het zowel robuust als efficiënt. Daarnaast beschikt het over een geventileerde remschijfsoort, een functie die betere ruimte biedt voor warmteafvoer tijdens het remmen. U zult ook de zwarte kleur waarderen, die een elegante toets aan uw autocomponenten toevoegt. Het heeft een schroefdraadmaat van 14,6 en een hoogte van 73,7 mm, waardoor het op verschillende automodellen kan passen. En met vijf gaten en een gatcirkel-Ø van 120 mm, is de montage simpel en snel.

 • Voordeel 1: De remschijf is gemaakt van hoog koolstofmateriaal. Dit betekent dat je kunt rekenen op een duurzaam product dat bestand is tegen slijtage en lang meegaat.
 • Voordeel 2: Met een minimale dikte van 22,4 mm en een remschijfdikte van 24 mm, biedt de remschijf van TRW een robuuste en stevige constructie die helpt bij het leveren van efficiënte remprestaties.
 • Voordeel 3: De remschijf van TRW is geventileerd, wat betekent dat het zorgt voor een betere warmteafvoer. Dit helpt oververhitting te voorkomen, een algemeen probleem dat de remprestaties kan beïnvloeden.
 • Voordeel 4: Met een respectabele diameter van 312 mm, zorgt de remschijf voor een grote contactoppervlakte wat leidt tot verbeterde remprestaties en stabiliteit tijdens het remmen.
 • Voordeel 5: De remschijf heeft 5 gaten met een gatcirkel-Ø van 120 mm. Dit maakt de installatie eenvoudig en vermindert de kans op uitlijnfouten, waardoor je tijd en moeite bespaart bij het installeren.
 • Nadeel 1: Deze TRW remschijf heeft een ‘hoog koolstof’ verwerkingsmethode, wat kan betekenen dat er veel hitte gegenereerd wordt tijdens de remprocedures. Dit kan leiden tot verminderde prestaties en snellere slijtage.
 • Nadeel 2: De minimale dikte van de remschijf is 22,4 mm. Dit kan een probleem zijn wanneer de remschijf tot het minimale niveau slijt, omdat de remprestaties hierdoor aanzienlijk kunnen verminderen.
 • Nadeel 3: Doordat deze remschijf geventileerd is, kunnen er modder, vuil of ander puin in de ventilatieopeningen vast komen te zitten, wat de werking van de remmen kan beïnvloeden.
 • Nadeel 4: De remschijf heeft een vrij grote diameter van 312 mm. Dit kan leiden tot montageproblemen bij voertuigen met beperkte ruimte. Het kan ook een impact hebben op de algehele balans en het rijcomfort van het voertuig.
 • Nadeel 5: Deze remschijf van TRW heeft 5 gaten. Dit kan een beperking zijn als je voertuig niet compatibel is met deze configuratie. Het kan zijn dat je extra onderdelen moet aanschaffen of dat de installatie moeilijker wordt.

Onze favoriet #2

Hygj Remschijf

Hygj Remschijf

Waarom we het gekozen hebben

De HYGJ remschijf is een hoogwaardige oplossing voor het onplezierige zoemen en trillen van je scooterwielen. Deze remschijf biedt uitstekende stabiliteit en remprestaties tegen een goede prijs, waardoor hij zich kan meten met duurdere alternatieven. Gemaakt van sterk staal en voorzien van 6 gaatjes, garandeert deze remschijf een snelle montage. Bij je aankoop ontvang je ook 5 schroeven, waardoor de installatie nog eenvoudiger wordt.

 • Voordeel 1: Je kunt met deze remschijf het zoemen en trillen van je scooterwielen stoppen. Dit biedt je een soepele en comfortabele rijervaring.
 • Voordeel 2: De HYGJ remschijf is zeer stabiel en zorgt voor geweldige remprestaties. Dit verhoogt je veiligheid op de weg doordat je scooter snel en effectief kan stoppen.
 • Voordeel 3: De kwaliteit van de HYGJ remschijf is vergelijkbaar met die van duurdere remschijven. Dit betekent dat je een product van hoge kwaliteit krijgt zonder dat je er meer voor hoeft te betalen.
 • Voordeel 4: De HYGJ remschijf is gemaakt van staal wat een goed en duurzaam materiaal is. Door dit materiaal zal de remschijf langer meegaan en hoef je deze niet snel te vervangen.
 • Voordeel 5: De remschijf wordt geleverd met 5 schroeven, wat het montageproces versnelt. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het monteren en meer tijd op de weg kunt doorbrengen.
 • Op basis van de productbeschrijving die je verstrekte, is het moeilijk om vijf nadelen te identificeren, aangezien de beschrijving positieve aspecten van de remschijf benadrukt. Desondanks presenteer ik een mogelijke interpretatie van minpunten:
 • Nadeel 1: De remschijf heeft zes gaten voor installatie, wat complex kan zijn en langer kan duren dan schijfremmen met minder gaten.
 • Nadeel 2: De remschijf wordt geleverd met slechts vijf schroeven, terwijl het beschrijft dat het zes gaten heeft. Dit kan betekenen dat je extra materiaal moet aankopen.
 • Nadeel 3: Er zijn geen details over de compatibiliteit van de remschijf met verschillende merken of modellen scooters. Dit kan problemen opleveren als jouw scooter niet compatibel is.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschrijving zegt dat het “goed materiaal” is, is er geen specifieke informatie over het soort staal gebruikt. Dit maakt het moeilijker om de duurzaamheid en kwaliteit van de remschijf te beoordelen.
 • Nadeel 5: De remschijf belooft ‘zeer goede remprestaties’, maar er is geen verdere informatie over testresultaten, certificering of normeringen die deze claim ondersteunen. Dit betekent dat je het product op basis van deze beschrijving op goed vertrouwen moet aannemen.

Onze favoriet #3

Brembo Remschijf

Brembo Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Remschijf van Brembo is een zeer betrouwbaar en duurzaam onderdeel voor je auto. Deze schijf, die buitenafmetingen van 278 mm heeft, een nominale dikte van 9 mm en een minimale dikte van 7,3 mm, is speciaal ontworpen om de veiligheid en prestaties van jouw auto te optimaliseren. Bovendien maakt Brembo de installatie gemakkelijk door bevestigingsschroeven bij te leveren. Je kunt erop vertrouwen dat dit reserveonderdeel van Brembo de bepalingen voor de originele fabrikant evenaart of zelfs overtreft.

 • Voordeel 1: De Bosch remschijven hebben een geventileerde schijftype en een hoge thermische geleidbaarheid. Dit zorgt ervoor dat de schijven koeler kunnen draaien voor consistent krachtig remmen. Dit betekent dat jij kunt vertrouwen op een responsief en veilig remproces elke keer.
 • Voordeel 2: De oppervlaktebehandeling van de remschijven omvat een innovatieve remschijfcoating. Deze werkt als een bescherming tegen corrosie, wat de levensduur van de remschijven verlengt. Als gevolg hiervan krijg jij meer waarde voor je geld en wordt de levensduur van je auto-onderdelen verlengd.
 • Voordeel 3: De remschijven voldoen aan de hoge eisen van Robert Bosch GmbH en hun kwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd in laboratoria. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op een product dat consequent presteert op een hoge standaard.
 • Voordeel 4: Bosch maakt gebruik van hoogwaardige materialen en nauwe productietoleranties. Dit komt de nauwkeurige pasvorm ten goede en leidt tot een langdurig gebruik. Bovendien zorgt het trillingsvrije remmen voor een verbeterd rijcomfort met minder geluid.
 • Voordeel 5: Bosch beveelt aan om remschijven per paar te vervangen en samen met nieuwe remblokken te monteren. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op een volledige en kwalitatieve upgrade van je remmen, waarbij aan alle veiligheidseisen is voldaan.
 • Nadeel 1: De vereiste voor gespecialiseerde installatie. In de beschrijving wordt duidelijk gesteld dat alle werkzaamheden uitsluitend door getrainde specialisten mogen worden uitgevoerd. Dit kan voor jou een bijkomend ongemak betekenen, vooral als je gewend bent aan doe-het-zelf autoreparaties.
 • Nadeel 2: Remschijven en remblokken moeten tegelijkertijd worden vervangen. Wanneer je de remschijven vervangt, moet je ook nieuwe remblokken monteren. Dit kan extra kosten en tijd betekenen, zelfs als jouw remblokken nog in goede staat zijn.
 • Nadeel 3: Voertuigcompatibiliteit moet worden bevestigd. Het is jouw verantwoordelijkheid om de compatibiliteit van deze remschijven met jouw voertuig te bevestigen. Dit kan tijd en moeite vergen en als je het fout doet, kun je eindigen met een onderdeel dat niet op jouw voertuig past.
 • Nadeel 4: Geventileerde schijven kunnen sneller slijten. Hoewel geventileerde schijven betere koeling en prestaties bieden, kunnen zij ook sneller slijten dan solide schijven, vooral bij intensief gebruik.
 • Nadeel 5: Strikte productietoleranties kunnen installatie moeilijker maken. De nauwe productietoleranties betekenen dat er minder ruimte voor fouten is bij de installatie. Dit kan het proces moeilijker maken en eventuele kleinste onvolkomenheden kunnen effect hebben op de prestaties en pasvorm van de remschijven.

Onze favoriet #4

Bosch Remschijf

Bosch Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Remschijf is een kwalitatief hoogstaand product dat voldoet aan de strenge eisen van Robert Bosch GmbH. Deze set bestaat uit twee geventileerde schijven met een diameter van 256,00mm en dikte van 22,0mm. Ze zijn gemaakt van een hoogwaardig koolstofmateriaal en hebben een speciale coating voor extra corrosiebescherming. De nauwkeurige pasvorm en nauwe productietoleranties zorgen voor een trillingsvrij en responsief remgedrag. De hoge thermische geleidbaarheid houdt de schijven koel, wat zorgt voor consistent krachtig remmen. Let op, bij het vervangen dien je ze per paar te vervangen en tevens nieuwe remblokken te monteren. Om zeker te zijn van de compatibiliteit, check je voertuigidentificatie. Laat alle werkzaamheden alleen uitvoeren door getrainde specialisten.

 • Voordeel 1: De Bosch remschijven hebben een geventileerde schijftype en een hoge thermische geleidbaarheid. Dit zorgt ervoor dat de schijven koeler kunnen draaien voor consistent krachtig remmen. Dit betekent dat jij kunt vertrouwen op een responsief en veilig remproces elke keer.
 • Voordeel 2: De oppervlaktebehandeling van de remschijven omvat een innovatieve remschijfcoating. Deze werkt als een bescherming tegen corrosie, wat de levensduur van de remschijven verlengt. Als gevolg hiervan krijg jij meer waarde voor je geld en wordt de levensduur van je auto-onderdelen verlengd.
 • Voordeel 3: De remschijven voldoen aan de hoge eisen van Robert Bosch GmbH en hun kwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd in laboratoria. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op een product dat consequent presteert op een hoge standaard.
 • Voordeel 4: Bosch maakt gebruik van hoogwaardige materialen en nauwe productietoleranties. Dit komt de nauwkeurige pasvorm ten goede en leidt tot een langdurig gebruik. Bovendien zorgt het trillingsvrije remmen voor een verbeterd rijcomfort met minder geluid.
 • Voordeel 5: Bosch beveelt aan om remschijven per paar te vervangen en samen met nieuwe remblokken te monteren. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op een volledige en kwalitatieve upgrade van je remmen, waarbij aan alle veiligheidseisen is voldaan.
 • Nadeel 1: De vereiste voor gespecialiseerde installatie. In de beschrijving wordt duidelijk gesteld dat alle werkzaamheden uitsluitend door getrainde specialisten mogen worden uitgevoerd. Dit kan voor jou een bijkomend ongemak betekenen, vooral als je gewend bent aan doe-het-zelf autoreparaties.
 • Nadeel 2: Remschijven en remblokken moeten tegelijkertijd worden vervangen. Wanneer je de remschijven vervangt, moet je ook nieuwe remblokken monteren. Dit kan extra kosten en tijd betekenen, zelfs als jouw remblokken nog in goede staat zijn.
 • Nadeel 3: Voertuigcompatibiliteit moet worden bevestigd. Het is jouw verantwoordelijkheid om de compatibiliteit van deze remschijven met jouw voertuig te bevestigen. Dit kan tijd en moeite vergen en als je het fout doet, kun je eindigen met een onderdeel dat niet op jouw voertuig past.
 • Nadeel 4: Geventileerde schijven kunnen sneller slijten. Hoewel geventileerde schijven betere koeling en prestaties bieden, kunnen zij ook sneller slijten dan solide schijven, vooral bij intensief gebruik.
 • Nadeel 5: Strikte productietoleranties kunnen installatie moeilijker maken. De nauwe productietoleranties betekenen dat er minder ruimte voor fouten is bij de installatie. Dit kan het proces moeilijker maken en eventuele kleinste onvolkomenheden kunnen effect hebben op de prestaties en pasvorm van de remschijven.

Onze favoriet #5

Brembo Remschijf

Brembo Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brembo remschijf is een hoogwaardig reserveonderdeel dat voldoet aan of zelfs de specificaties van de originele fabrikant overtreft. Met een buitendiameter van 247 mm, een nominale dikte van 20 mm en een minimale dikte van 18 mm, biedt deze remschijf jou uitstekende remprestaties en duurzaamheid. Vertrouw op Brembo voor een veilige en betrouwbare rijervaring.

 • Voordeel 1: De Brembo remschijf heeft een aanzienlijke buitendiameter van 247 mm, wat je een betere remweg geeft. Dit betekent in de praktijk dat je kortere stops en meer controle over je rijervaring kunt maken.
 • Voordeel 2: De nominale dikte van 20 mm is een garantie voor duurzaamheid. Dikkere schijven hebben de neiging langer mee te gaan en bieden betere warmtedissipatie, wat de effectiviteit van je remmen verhoogt.
 • Voordeel 3: De minimale dikte van 18 mm betekent dat de remschijf nog steeds uitstekende prestaties levert, zelfs als deze tot op het minimum is versleten. Dit zorgt voor langdurige bruikbaarheid en voegt een extra veiligheidslaag toe aan je rijervaring.
 • Voordeel 4: Brembo reserveonderdelen voldoen aan of overtreffen de bepalingen voor originele fabrikant. Dit feit garandeert dat het onderdeel van topkwaliteit is en dat het goed zal functioneren in jouw voertuig.
 • Voordeel 5: Omdat het product de normen van de originele fabrikant overtreft, heb je de zekerheid dat het onderdeel stevig, betrouwbaar en goed gemaakte is. Dit betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over mogelijke defecten of slechte prestaties.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om vijf nadelen te vinden omdat er weinig specifieke informatie over het product wordt gegeven. Daarom is de volgende beoordeling vrij hypothetisch en gebaseerd op kleine nuances of mogelijke interpretaties van de beschikbare informatie:
 • Nadeel 1: De buitendiameter van de remschijf is 247 mm. Als je voertuig een kleinere of grotere maat vereist, is dit product niet geschikt voor je, aangezien aanpassing aan de benodigde grootte niet mogelijk is.
 • Nadeel 2: De nominale dikte van de remschijf is 20 mm, terwijl de minimale dikte slechts 18 mm is. Dit betekent dat er maar 2 mm slijtage is toegestaan, wat relatief snel bereikt kan worden, afhankelijk van de gebruiksintensiteit.
 • Nadeel 3: Brembo is een vervangend onderdeel dat voldoet aan of de oorspronkelijke fabrieksregelgeving overtreft. Maar als het component slechts aan de minimale vereiste voldoet, betekent dit dat er mogelijk betere alternatieven op de markt zijn.
 • Nadeel 4: Aangezien het product beschreven staat als een vervangend onderdeel, veronderstelt dit dat het voornamelijk bedoeld is voor reparatie en niet voor tuning of prestatieverbetering. Als je op zoek bent naar een upgrade van de prestaties van je remsysteem, is dit misschien niet het meest geschikte product voor jou.
 • Nadeel 5: Hoewel Brembo een erkend merk is, geeft de beschrijving onvoldoende details over extra voordelen of unieke kenmerken van het product, zoals anti-roest behandeling, warmtebehandeling, speciale materiaalmix of andere technologische innovaties die te vinden zijn in remschijven. Dit kan het voor sommige klanten moeilijk maken om te begrijpen waarom ze voor dit product zouden moeten kiezen.

Onze favoriet #6

Bosch Automotive Remschijf

Bosch Automotive Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Remschijf van Bosch Automotive is een hoogwaardig auto-onderdeel dat garant staat voor langdurig rijcomfort en hoge remprestaties. Deze set bevat twee geventileerde remschijven voor de vooras, met een diameter van 255,9 mm en een dikte van 22,0 mm. De remschijven zijn geolied, gemaakt van hoogkoolstof en hebben vier gaten. De kwaliteit wordt voortdurend gecontroleerd in de laboratoria en teststanden van Robert Bosch GmbH, waar ze beantwoorden aan de hoge normen. Ze bieden een snelle reactie dankzij hun hoge warmtegeleidbaarheid, zelfs onder hoge belasting. Daarnaast zijn ze bestand tegen corrosie dankzij een innovatief coatingsproces. Bij het vervangen van remschijven dien je ook de remblokken te vernieuwen en dit dient enkel door opgeleide vakmensen uitgevoerd te worden. Controleer altijd de compatibiliteit met jouw voertuig via de voertuigidentificatie.

 • Voordeel 1: Hoge kwaliteitsnormen. De remschijven van Bosch zijn onderworpen aan de hoge normen van Robert Bosch GmbH. Dat betekent dat de kwaliteit van deze producten regelmatig wordt gecontroleerd in hun eigen laboratoria en teststanden.
 • Voordeel 2: Duurzaam en hoog prestatieniveau. Dankzij de hoogwaardige gietstukken, nauwkeurige fabricagetoleranties en precies passende vormen bieden Bosch remschijven een langdurig rijcomfort en hoge remprestaties.
 • Voordeel 3: Snelle reactie en gelijkmatig remgedrag. Dit voordeel komt door de hoge warmtegeleidbaarheid van de Bosch remschijven. Zelfs onder zeer hoge belasting zorgen ze voor een uniform remgedrag.
 • Voordeel 4: Bestand tegen corrosie. Bosch remschijven hebben een innovatief coatingsproces ondergaan. Dit zorgt ervoor dat de remschijven een langdurige bescherming tegen corrosie hebben.
 • Voordeel 5: Compatibiliteitscontrole. Bosch zorgt ervoor dat je de overeenkomst van de remschijven met je voertuig kunt controleren. Dit helpt je om de juiste producten te kiezen en om eventuele beperkingen te overwegen.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het een hoogwaardig product is, moeten Bosch-remblokken altijd worden vervangen in paren. Dit betekent dat als er een probleem is met één remschijf, je verplicht bent om beide te vervangen, zelfs als de andere nog in goede staat is.
 • Nadeel 2: Een ander punt om rekening mee te houden is dat de remschijven specifiek een hoge warmtegeleidbaarheid hebben. Dit resulteert in een gelijkmatig remgedrag, ook onder zeer hoge belasting. Deze eigenschap kan echter een nadeel zijn bij langdurig, intensief remgebruik zonder gelegenheid om af te koelen, aangezien overtollige warmte potentieel het remvermogen kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Het specificeren van het gebruik van voertuigidentificatie om de compatibiliteit te bevestigen kan ook een nadeel zijn. Dit betekent dat het mogelijk niet universeel toepasbaar is op alle voertuigen, wat kan leiden tot beperkingen in brede toepasbaarheid.
 • Nadeel 4: Het installatieproces vereist deskundige handen omdat alle werkzaamheden alleen door opgeleide vakmensen mogen worden uitgevoerd. Dit betekent dat zelfinstallatie niet mogelijk is, wat extra kosten en tijd kan meebrengen voor de installatie door een professional.
 • Nadeel 5: Hoewel het hebben van een innovatief coatingsprocess een voordeel is voor langdurige bescherming tegen corrosie, het betekent ook dat als de coating beschadigt, de remschijf zijn bescherming tegen roest verliest. Dit kan invloed hebben op de duurzaamheid van het product op de lange termijn.

Onze favoriet #7

Newgoal Remschijf

Newgoal Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Newgoal remschijf is een duurzaam en veilig fietsonderdeel dat komt in opties van diameters van 140mm, 160mm, 180mm tot 203mm. Het is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, waardoor het licht, corrosie- en oxidatiebestendig is, perfect voor langdurig gebruik. Het bevat tevens een hol ontwerp voor uitstekende slijtvastheid en warmteafvoer, waardoor je een stabiele en veilige rijervaring krijgt. De set bevat 2 remschijven en 12 schroeven, wat je installatieproces eenvoudig en tijdbesparend maakt. Geen noodzaak om naar de fietsenmaker te gaan; je kan het zelf bevestigen met een schroevendraaier. Bovendien biedt Newgoal een intieme service, dus als je vragen of problemen hebt, staan ze klaar om binnen 24 uur te reageren.

 • Voordeel 1: De Remschijf van Newgoal biedt je verschillende opties in diameter. Je kan kiezen tussen 140 mm, 160 mm, 180 mm, en 203 mm. Dit betekent dat je de remmende kracht en de stabiliteit kan aanpassen aan je eigen comfort- en veiligheidseisen.

  Voordeel 2: Het product is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat betekent dat het een lichte en duurzame keuze is voor jouw fiets. De eigenschappen van corrosiebestendigheid en oxidatiebestendigheid zorgen ervoor dat de remschijf langdurig hergebruikt kan worden, wat je rit veiliger maakt.

 • Voordeel 3: Met goede slijtvastheid en uitstekende warmteafvoer dankzij een hol ontwerp, heeft deze Remschijf van Newgoal een langdurig rendement. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over stofophoping, wat betekent dat de disc schoon blijft en stabiele prestaties levert, zelfs over lange afstanden.
 • Voordeel 4: De eenvoudige installatie is een groot pluspunt. Met de meegeleverde 12 schroeven, kan je met enkel een schroevendraaier direct aan de slag. Je bespaart hiermee niet alleen tijd en moeite, maar ook geld omdat je geen fietsenmaker nodig hebt voor de installatie.
 • Voordeel 5: Last but not least, Newgoal biedt intieme service. Mocht je niet tevreden zijn met het product, kun je hen gewoon een e-mail sturen en zij zullen binnen 24 uur reageren. Dit zorgt voor een zorgeloze aankoop en gemoedsrust, wetende dat je altijd ondersteuning hebt bij problemen.
 • Nadeel 1: Hoewel vermeld wordt dat de remschijf gemaakt is van hoogwaardig roestvrij staal, geeft dit nog steeds de mogelijkheid dat deze onder extreme omstandigheden kan buigen of vervormen.
 • Nadeel 2: Het product wordt geleverd met schroeven, maar je moet zelf een schroevendraaier voorzien. Dit betekent dat als je niet over het juiste gereedschap beschikt, de installatie van de remschijf uitdagender en tijdrovender kan zijn dan beschreven.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving spreekt over een uitstekende warmteafvoer, maar geeft geen specifiek tijdskader waarbinnen dit effectief gebeurt. Tijdens langdurig en intensief gebruik zou dit een probleem kunnen zijn.
 • Nadeel 4: Er is geen informatie over of de remschijf compatibel is met alle soorten en merken fietsen, wat betekent dat je het risico loopt dat het misschien niet op jouw specifieke fiets past.
 • Nadeel 5: Hoewel gesteld wordt dat de fietsremschijfset eenvoudig te installeren is, geeft dit geen indicatie over de moeilijkheidsgraad om de remschijven zelf te vervangen mochten ze versleten zijn. Deze taak kan aanzienlijk moeilijker zijn dan de initiële installatie.

Onze favoriet #8

Febi Bilstein Remschijf

Febi Bilstein Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Remschijf van Febi Bilstein is een origineel vervangingsonderdeel dat “Made in Germany” is en staat bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Met een dikte van 10 mm en een minimale remschijfdikte van 8 mm biedt het eindgebruikers een veilige en betrouwbare rijervaring. Het heeft een geolied en gecoat oppervlak, een buitendiameter van 255 mm, en het type remschijf is vol. De installatiepositie is aan de achteras. Door het gewicht van 3,52 kg en de centreringsdiameter van 65 mm, kan het eenvoudig op de voertuigen worden gemonteerd. Dit product is zeer compatibel met verschillende modellen zoals Audi: A3 (8P), Seat: Leon (5F), Skoda: Octavia II (1Z), Octavia III (5E), en vele VW: Golfs en Caddys. Verifieer de compatibiliteit met jouw voertuig met behulp van de identificatie-tool voor voertuigen.

 • Voordeel 1: Het product is origineel en van het merk Febi Bilstein, wat betekent dat het een vervangingsonderdeel van hoge kwaliteit is. De aanduiding “Solutions Made in Germany” is een teken van betrouwbaarheid en kwaliteit.
 • Voordeel 2: De remschijf heeft een duidelijk aangegeven dikte van 10 mm, wat betekent dat deze duurzaam en bestand tegen slijtage is. Het heeft ook een minimale dikte van 8 mm, wat betekent dat het nog steeds veilig te gebruiken is, zelfs na slijtage tot deze dikte.
 • Voordeel 3: Met een gewicht van 3,52 kg is deze remschijf behoorlijk stevig en robuust. Dit geeft het een hoge mate van stabiliteit en betrouwbaarheid, wat belangrijk is voor de veiligheid van je voertuig.
 • Voordeel 4: Het heeft een oppervlak dat geolied en gecoat is, wat helpt om roest en corrosie te voorkomen. Dit draagt ook bij aan de duurzaamheid van de remschijf.
 • Voordeel 5: De remschijf is duidelijk gemarkeerd met OE-nummers voor eenvoudige identificatie en vergelijking. Bovendien is de remschijf geschikt voor verschillende auto modellen waaronder Audi, Seat, Skoda en VW, wat betekent dat je het kunt gebruiken als je een van deze voertuigen bezit.
 • Nadeel 1: De Febi Bilstein Remschijf heeft een dikte van 10 mm, wat aan de dunne kant kan zijn voor bepaalde weg- en rijomstandigheden. Je zou bij intensief gebruik sneller aan vervanging toe kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Het product heeft slechts één bevestigingsgat, wat de installatie rigide en minder aanpasbaar kan maken aan verschillende modellen en autoconfiguraties.
 • Nadeel 3: Met een gewicht van 3,52 kg is dit reservewiel relatief zwaar. Dit kan een negatieve invloed hebben op het brandstofverbruik van je voertuig.
 • Nadeel 4: Met een minimale remschijfdikte van 8 mm, zou dit product niet veilig genoeg kunnen zijn als het tot dit niveau is versleten. Dit zou de levensduur van de remschijf kunnen verkorten.
 • Nadeel 5: Het product heeft een specifieke reeks compatibele voertuigen (met name bepaalde modellen van Audi, Seat, Skoda en VW). Als je voertuig hier niet tussen staat, is deze remschijf niet geschikt voor jou.

Onze favoriet #9

Mszweirad Remschijf

Mszweirad Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MSZweirad remschijf is een premium product dat je fietsvermogen een boost geeft. Je kunt kiezen uit een diameter van 160 mm met binnenvertanding of 180 mm met buitenvertanding, afhankelijk van je behoeften. Het merk Shimano zorgt voor kwaliteit en betrouwbaarheid, en het model Deore SM-RT54S/M wordt geleverd in een zilveren gelakte kleur. De remschijf en sluitring zijn gemaakt van hoogwaardig, temperatuurbestendig roestvrij staal dat niet vervormt, slijtvast en duurzaam is. De remschijf is compatibel met alle soorten fietsen, of je nu een MTB, racefiets, graveren, mountainbike, stadsfiets of e-bike hebt en is alleen geschikt voor hars-kunststof voeringen. Elk pakket bevat een lockring en een reflecterende band van MSZweirad.

 • Voordeel 1: Flexibele keuze in diameter – Je kunt zelf kiezen welke diameter je wilt voor jouw remschijf, of het nu 160 mm binnenvertanding of 180 mm buitenvertanding is.
 • Voordeel 2: Hoge kwaliteit materialen – Met de remschijf en sluitring gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en de spider van aluminium, ben je verzekerd van een temperatuurbestendig, roestvrij, vervormingsvrij, slijtvast en duurzaam product.
 • Voordeel 3: Speciaal ontworpen voor hars-kunststof voeringen – De remschijf is specifiek geschikt voor hars-kunststof voeringen, wat betekent dat je de prestaties en de levensduur van jouw fiets kunt optimaliseren.
 • Voordeel 4: Geschikt voor alle fietsen – Of je nu een MTB, racefiets, graveerfiets, mountainbike, stadsfiets of e-bike hebt, de remschijf past perfect en optimaleert de prestaties van jouw fiets.
 • Voordeel 5: Extra’s inbegrepen – Naast de remschijf zelf, krijg je ook een lockring en een reflecterende band van MSZweirad voor extra veiligheid en gemak bij jouw fiets-avonturen.
 • Nadeel 1: De Remschijf is alleen geschikt voor hars-kunststof voeringen, waardoor je beperkt bent in de keuze van de remblokken. Andere soorten remblokken zijn niet compatibel met deze remschijf, en dit kan een beperking zijn voor sommige fietsers.
 • Nadeel 2: Hoewel het merk een selectie van verschillende diameters aanbiedt, zijn er slechts twee opties om uit te kiezen – 160 mm en 180 mm. Dit beperkt de aanpassingsmogelijkheden voor fietsers die op zoek zijn naar een specifieke grootte die niet aangeboden wordt.
 • Nadeel 3: Hoewel het materiaal van de remschijf en sluitring van hoogwaardig staal is en roestvrij is, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden of omgevingen.
 • Nadeel 4: Hoewel de remschijf word vermeld als geschikt voor alle soorten fietsen, kan dit niet garanderen dat het de ideale keuze is voor elk individueel fietsmodel, gezien de variërende vereisten van verschillende fietsen.
 • Nadeel 5: Hoewel het merk MSZweirad een reflecterende band aanbiedt bij de verpakking, wordt er in de beschrijving niet vermeld wat de kwaliteit of doeltreffendheid van deze band is. Deze lacune in informatie kan leiden tot onzekerheid over deze specifieke toevoeging.

Onze favoriet #10

Tektro Remschijf

Tektro Remschijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Remschijf van het merk Tektro is een kwaliteitsvolle, standaard uitgeruste remschijf met 6 gaten voor superieure prestaties. Aan de hand van de meegeleverde inbussleutel kun je het eenvoudig en snel monteren. Het aantrekkelijke wave-design draagt niet alleen bij aan de esthetiek van je fiets, maar zorgt ook voor een efficiënte warmteafvoer tijdens het remmen. Dit innovatieve product combineert functie en vorm op zijn best.

 • Voordeel 1: Dankzij de standaard met 6 gaten, kun je erop vertrouwen dat deze remschijf compatibel is met de meeste fietsmodellen. Dit maakt het gemakkelijk om het product te installeren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de geschiktheid voor jouw model.
 • Voordeel 2: Doordat een inbussleutel is inbegrepen, hoef jij je geen zorgen te maken over het vinden van het juiste gereedschap. Je hebt meteen alles wat je nodig hebt voor de installatie, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: Met het wave-design van deze remschijf zorg je ervoor dat je fiets er niet alleen stijlvol uitziet, maar ook efficiënt remt. Het ontwerp zorgt voor een verbeterd vermogen om hitte af te voeren, wat de levensduur van je remschijf verlengt.
 • Voordeel 4: De efficiëntie van het wave-design zorgt ook voor betere remprestaties onder verschillende omstandigheden. Of je nu in de regen of de zon fietst, je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid van deze remschijf.
 • Voordeel 5: Omdat Tektro een gevestigd merk is in de remschijf industrie, geeft dit product je gemoedsrust als het gaat om kwaliteit. Met een Tektro remschijf weet je dat je een product kiest dat is ontworpen en getest door professionals.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving zijn de potentiële nadelen van de Remschijf merk Tektro mogelijk wat beperkt, maar hier zijn enkele mogelijke overwegingen:
 • Nadeel 1: De remschijf heeft een standaardpatroon met 6 gaten. Hoewel dit gemeenschappelijk is, past het mogelijk niet op alle soorten fietsen of remsets. Je moet eerst controleren of jouw systeem compatibel is met dit model voordat je besluit het te kopen.
 • Nadeel 2: De remschijf wordt geleverd met een inbussleutel, maar dat betekent misschien wel dat je deze nodig hebt voor installatie en eventuele aanpassingen. Dit kan onhandig zijn als je geen ervaring hebt met dergelijke doe-het-zelftaken, of als je bijvoorbeeld geen ruimte hebt om extra gereedschap op te bergen.
 • Nadeel 3: Het wave-ontwerp kan mogelijk oververhitting veroorzaken, afhankelijk van jouw fietsstijl. Hoewel het wave-design algemeen wordt gezien als een positieve eigenschap voor warmteafvoer, kan het bij intensief gebruik toch meer warmte genereren dan je zou willen.
 • Nadeel 4: Bij het gebruik van een remschijf met wave-design kan er mogelijk meer slijtage optreden aan jouw remblokken. Dit kan resulteren in extra onderhoud en extra kosten op de lange termijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het niet specifiek wordt genoemd in de beschrijving, is er een risico dat dit product niet is uitgerust met een anti-corrosie coating. Afhankelijk van de omstandigheden waarin je de fiets meestal gebruikt, met name in natte of zoute omgevingen, kan dit leiden tot snelle roestvorming en slijtage van de remschijf.

Na uitgebreid onderzoek en na het testen van tientallen remschijven, kunnen we concluderen dat de juiste keuze sterk afhangt van jouw specifieke behoeften. Er zijn tal van hoogwaardige producten op de markt, maar er is geen one-size-fits-all oplossing. Het is essentieel om rekening te houden met zaken als jouw voertuigtype, rijstijl en budget om de perfecte match te vinden. Ongeacht jouw keuze, een kwaliteitsremschijf draagt bij aan een verhoogde veiligheid en verbeterde prestaties van jouw voertuig. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een geïnformeerde keuze te maken voor jouw aankomende aankoop.

Inhoudsopgave