a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Robot Stofzuiger: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek, ontdek jij de 10 beste robotstofzuigers getest op prestaties, betrouwbaarheid, en prijs-kwaliteitverhouding.

Unser Favorit: Lefant Robot Stofzuiger

Lefant Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Lefant Robot Stofzuiger

Lefant Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Vactidy Robot Stofzuiger

Vactidy Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Vactidy Robot Stofzuiger

Vactidy Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Xiaomi Robot Stofzuiger

Xiaomi Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Vactidy Robot Stofzuiger

Vactidy Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Dreame Robot Stofzuiger

Dreame Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Xiaomi Robot Stofzuiger

Xiaomi Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Lefant Robot Stofzuiger

Lefant Robot Stofzuiger
★★★★★

Unser Favorit: Roborock Robot Stofzuiger

Roborock Robot Stofzuiger
★★★★★

Of je nu geobsedeerd bent door schoonmaken of er gewoon een hekel aan hebt, een robotstofzuiger kan elke huishouding aanzienlijk vergemakkelijken. Deze slimme gadgets zijn ontworpen om jouw leven eenvoudiger te maken en jouw vloeren stralend schoon te houden met minimale inspanning van jouw kant. Ze kunnen stof, vuil en zelfs diervacht opzuigen, en vele modellen kunnen zelfs met de tijden en dagen worden geprogrammeerd om te passen bij jouw schema. Om jou te helpen bij het vinden van de beste robotstofzuiger, hebben we een nieuw onderzoek uitgevoerd en de 10 beste producten op de markt getest. Van basismodellen tot high-end apparaten met alle toeters en bellen, er is een robotstofzuiger voor elk huis en elk budget. Laten we beginnen met het ontdekken van de perfecte match voor jouw schoonmaakbehoeften.

Een robotstofzuiger is jouw persoonlijke schoonmaakassistent die zelfstandig je huis stofzuigt. Dit compacte, automatische apparaat is uitgerust met sensoren en slimme technologie om je vloeren en tapijten te reinigen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen zoals onder meubilair. Je kunt je robotstofzuiger programmeren om schoon te maken terwijl jij niet thuis bent, waardoor je meer vrije tijd overhoudt. Afhankelijk van het model kunnen sommige robotstofzuigers zelfs trappen detecteren om vallen te voorkomen, en sommige kunnen zelfs automatisch terugkeren naar hun laadstation om op te laden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Lefant Robot Stofzuiger

Lefant Robot Stofzuiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEFANT Robotstofzuiger is een compact en efficiënt reinigingsapparaat, uitgerust met gepatenteerde FreeMove-technologie en verbeterde 6D infrarood anti-botsingssensoren voor een vlekkeloze uitvoering en het vermijden van botssituaties. Zijn formaat maakt hem perfect voor reiniging onder meubilair en dankzij zijn grote stofbak van 500 ml hoeft hij niet vaak geleegd te worden. De stofzuiger is bijzonder effectief op dierenharen, waardoor het perfect is voor dierenbezitters. Met een lange batterijduur en automatische oplaadfunctie, heb je altijd een betrouwbaar hulpje bij de hand. De stofzuiger biedt 4 reinigingsmodi en een intelligente app voor op afstand bediening. Voor extra gemak kan de LEFANT Robotstofzuiger ook een mopping functie uitvoeren met de juiste toevoeging.

 • Voordeel 1: Geavanceerde FreeMove-technologie: Met de unieke gepatenteerde FreeMove-technologie kunnen de infrarood anti-botsingssensoren mogelijke obstakels detecteren en het reinigingspad dienovereenkomstig aanpassen. Ook de anti-val sensoren voorkomen dat de robot van de trap af valt.
 • Voordeel 2: Compact ontwerp met grote capaciteit: Ondanks het kleine en compacte formaat van 28 cm breed en slechts 7.6 cm hoog, herbergt deze robotstofzuiger een grote stofbak van 500 ml. Dit betekent dat hij gemakkelijk onder en rond meubels kan werken, terwijl hij nog steeds veel stof en vuil kan opvangen.
 • Voordeel 3: Ideaal voor huisdierbezitters: De krachtige digitale motor genereert een sterke zuigkracht. In combinatie met de unieke borstelloze zuigstructuur zorgt dit ervoor dat dierenharen en vuil gemakkelijk worden opgevangen, ideaal voor huisdierenbezitters.
 • Voordeel 4: Langere batterijduur en automatische oplading: Zodra de robot klaar is met schoonmaken, of wanneer de batterij bijna leeg is, keert hij automatisch terug naar het laadstation. Dankzij de lithium-ijzerfosfaatbatterijen heeft de robotstofzuiger een lange batterijduur en een looptijd van maximaal 100 minuten.
 • Voordeel 5: Flexibele reinigingsopties en gemakkelijke bediening: De robotstofzuiger biedt vier reinigingsmodi en kan op afstand worden bediend via de Lefant-app. Deze biedt ook de mogelijkheid om het zuigvermogen aan te passen en een reinigingsplan op te stellen. Bovendien kan de stofzuiger via spraakcommando’s met Google Assistant of Alexa bediend worden. Daarnaast kan de robotstofzuiger ook dienen als dweil als de bijpassende accessoires worden geïnstalleerd.
 • Nadeel 1: Hoewel de FreeMove-technologie indrukwekkend klinkt, kan het nog steeds te kort schieten bij het herkennen van alle obstakels. Dat betekent dat de robotstofzuiger niet altijd succesvol zal zijn bij het voorkomen van vastzitten, wat het reinigingsproces kan verstoren en jouw toezicht kan vereisen.
 • Nadeel 2: Het compacte ontwerp van de robotstofzuiger kan problematisch zijn als het gaat om het reinigen van grotere vuilpartikels. Vanwege zijn kleine afmetingen kan het mogelijk moeite hebben om iets groters dan stof of haar op te zuigen, wat resulteert in een minder dan optimale reinigingsprestatie.
 • Nadeel 3: De prestatie van de stofzuiger bij het opzuigen van dierenharen kan variëren, afhankelijk van de hoeveelheid en het type dierenhaar in jouw huis. Niet alle haren kunnen gemakkelijk in de vuilnisbak terechtkomen zoals beschreven.
 • Nadeel 4: Hoewel de robotstofzuiger is uitgerust met een lithium-ijzerfosfaatbatterij voor een langere levensduur, is de maximale looptijd volgens de productbeschrijving slechts 100 minuten. Dit kan onvoldoende zijn voor het grondig reinigen van grotere ruimtes, wat betekent dat de robot mogelijk moet worden opgeladen middenin de reinigingscyclus.
 • Nadeel 5: De dweilfunctie van de robotstofzuiger is niet inbegrepen in de basisverpakking, maar is een apart aan te schaffen accessoire. Dit betekent dat je extra moet betalen als je wilt dat jouw robotstofzuiger dweilt, en kan een niveau van ongemak toevoegen en ook het totale kostenplaatje verhogen.

Onze favoriet #2

Lefant Robot Stofzuiger

Lefant Robot Stofzuiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEFANT Robot Stofzuiger is een ultradunne, efficiënte schoonmaakhulp voor je huis. Met slechts 7,8 cm kan de stofzuiger onder meubels en bedden schoonmaken, terwijl de grote stofbak van 0,5 liter veel stof kan verzamelen. Dankzij de geavanceerde FreeMove 3.0-technologie, met 13 elektronische sensoren, navigeert deze robot gemakkelijk om obstakels en voorkomt vastlopen. De M213S heeft geen rolborstel nodig om effectief te reinigen, in plaats daarvan zuigt het haar en stof rechtstreeks op in de stofcontainer. Je kunt kiezen uit 4 reinigingsmodi via de Wi-Fi-verbindingsapp en deze is ook compatibel met Alexa en Google Assistant voor handsfree bediening. Deze robotstofzuiger wordt geleverd met een laadstation, een adapter, zijborstels, een gebruikershandleiding, een reinigingsdoek en vochtinbrengende doekjes voor eenmalig gebruik. Ook ontvang je twee jaar kwaliteitsgarantie en 24-uurs professionele klantenservice na aankoop.

 • Voordeel 1: De Lefant Robot Stofzuiger is ultradun en heeft een diameter van maar 28 cm, waardoor hij zelfs onder meubels en bedden kan schoonmaken. Je hoeft dus niet te bukken of je meubels te verschuiven voor een grondige reiniging.
 • Voordeel 2: Deze stofzuiger heeft een grote stofbak van 0,5 liter. Dit betekent dat het meer stof kan verzamelen in één keer en je dus minder vaak de stofbak hoeft te legen.
 • Voordeel 3: Dankzij de 6D elektronische herkenningstechnologie met 13 sensoren, kan de robot effectief obstakels vermijden en onderbrekingen tijdens het reinigen minimaliseren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de stofzuiger vast komt te zitten.
 • Voordeel 4: De M213S is uitgerust met een geavanceerd borstelloos mondstuk dat haar en stof rechtstreeks in de grote stofcontainer zuigt. Dit maakt de reiniging gemakkelijker en efficiënter, zonder dat je handmatig verwarde haren moet verwijderen.
 • Voordeel 5: Met een Wi-Fi verbinding kan je kiezen uit vier reinigingsmodi en zelfs de robot met spraakopdrachten besturen via Alexa of Google Assistant. Dit maakt het schoonmaken een stuk handiger en flexibeler, omdat je de schoonmaak kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften en voorkeuren.
 • Nadeel 1: Hoewel de ultradunne behuizing van de LEFANT Robot Stofzuiger het mogelijk maakt om onder meubels te reinigen, kan dit ook een beperking zijn. De geringe hoogte kan problemen opleveren bij het navigeren over drempels of dikke tapijten.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat de Lefant-stofzuigerrobot 13 elektronische sensoren gebruikt om obstakels te voorkomen, wat zeker innovatief is. Echter, deze geavanceerde technologie kan wellicht te complex zijn voor sommige gebruikers om in te stellen en te onderhouden.
 • Nadeel 3: Het feit dat de stofzuiger geen rolborstel heeft, kan een nadeel zijn bij het behandelen van grotere vuildeeltjes, zoals dierenhaar, die soms complexere apparatuur vereisen om effectief te worden opgezogen.
 • Nadeel 4: De Lefant-stofzuiger is uitsluitend afhankelijk van zijn 0,5 liter stofbak om stof uit het hele huis te verzamelen. Dit betekent dat de stofbak mogelijk snel vol raakt bij grotere woningen of ruimtes met veel stof, wat zal leiden tot frequente leegmaakbeurten.
 • Nadeel 5: Hoewel de Lefant-stofzuiger compatibel is met Alexa en Google Assistant, betekent dit ook dat je zonder deze stemgestuurde assistenten mogelijk niet alle functies van de stofzuiger effectief kunt gebruiken. Dit kan een nadeel zijn voor mensen zonder deze technologieën of voor degenen die minder technologisch vaardig zijn.

Onze favoriet #3

Vactidy Robot Stofzuiger

Vactidy Robot Stofzuiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vactidy Robot Stofzuiger is een 2-in-1 reinigingsapparaat met een sterke zuigkracht en dweilfunctie. Deze robotstofzuiger zuigt snel stof en vuil op van harde vloeren en laagpolige tapijten, terwijl hij ook vlekken en vloeistoffen efficiënt verwijdert. Met zijn GyroNav Tech vermijdt hij obstakels en detecteert trappen. Via de bijbehorende app of afstandsbediening kun je flexibel tussen vier reinigingsmodi schakelen om aan jouw behoeften te voldoen. Het compacte en stille design maakt het mogelijk om onder meubels te reinigen, en wanneer de robot op tapijt rijdt, schakelt hij automatisch naar een sterkere zuigmodus. Je kunt dit apparaat eenvoudig vooraf instellen voor reiniging via de Vactidy app en zelfs spraakopdrachten geven via Alexa, Google Assistant of Siri. Na 120 minuten gebruik, of wanneer de reiniging voltooid is, gaat hij automatisch terug naar zijn laadstation om op te laden.

 • Voordeel 1: De Vactidy T6 robot stofzuiger beschikt over een sterke zuigkracht van 2800 Pa en een dieptereinigingsfunctie. Hierdoor ben je verzekerd van een grondige schoonmaak waarbij dierenharen, vuil en onzuiverheden uit bijvoorbeeld tapijten worden verwijderd.
 • Voordeel 2: Deze stofzuiger heeft een looptijd van 120 minuten en kan automatisch opladen. Hij is uitgerust met een 2500 mAh-batterij en kan een oppervlakte van 1300 vierkante meter in huis reinigen. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert de stofzuiger automatisch terug naar het laadstation.
 • Voordeel 3: Met vier efficiënte reinigingsmodi – auto, lege ruimte, rand en puntreiniging – kan je de reinigingsmethode kiezen die het beste bij jouw schoonmaakbehoeften past. Je kunt eenvoudig schakelen tussen deze modi met behulp van de meegeleverde afstandsbediening of via een mobiele app.
 • Voordeel 4: De Vactidy T6 is eenvoudig in gebruik dankzij de mogelijkheid van app- en spraakbediening. Je kunt de stofzuiger starten, plannen maken, de reinigingsmodus wijzigen, de schoonmaakrichting besturen en nog veel meer functies bedienen via de app of door gebruik te maken van Alexa of Google Assistant.
 • Voordeel 5: Deze robot stofzuiger kenmerkt zich door zijn intelligentie op het gebied van obstakel- en valpreventie. Door de ingebouwde infrarood val- en botsingssensoren voorkomt hij vallen van trappen en andere randen en kan hij tijdens het reinigen ook obstakels vermijden en meubels ontwijken. Bovendien kan hij met zijn slanke, flexibele ontwerp en 360 graden beweegbare wielen gemakkelijk onder meubels en rond hoeken bewegen voor een uitgebreide reiniging.
 • Nadeel 1: Hoewel de Vactidy T6 stofzuiger met 2800 PA een sterke zuigkracht heeft, is het mogelijk dat hij nog steeds moeite heeft om vastzittend vuil of stevig ingebedde dierenharen te verwijderen, aangezien de beschrijving alleen garandeert dat hij deze van tapijten afhaalt.
 • Nadeel 2: Met een looptijd van 120 minuten kan de robotstofzuiger terugkeren naar het laadstation voordat je hele huis is gereinigd, vooral als je in een groot huis woont of veel kamers hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de stofzuiger beschikt over vier efficiënte reinigingsmodi, is er een kans dat deze modi niet geschikt zijn voor alle reinigingstaken of oppervlakken in je huis, waardoor je mogelijk zelf de plekken moet aanpakken die de stofzuiger niet goed schoon krijgt.
 • Nadeel 4: De besturing van de stofzuiger vereist het gebruik van een app, Alexa of Google Assistant, wat technische uitdagingen kan opleveren voor mensen die niet technologisch onderlegd zijn. Bovendien, als er een storing is met de app of je wifi-netwerk, kan dit de functionaliteit van de stofzuiger beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Alhoewel de stofzuiger is ontworpen om onder meubels en om hoeken te reinigen, moeten deze gebieden nog steeds ruim genoeg zijn om het apparaat toe te staan er doorheen te bewegen. Als de ruimte te klein is, zal het apparaat waarschijnlijk moeilijk te bereiken plekken missen.

Onze favoriet #4

Vactidy Robot Stofzuiger

Vactidy Robot Stofzuiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vactidy T6 robotstofzuiger is een krachtige, slimme en gebruiksvriendelijke reinigingsoplossing voor jouw huis. Met een sterke zuigkracht van 2800 Pa en dieptereiniging optie, verwijdert hij dierenharen, vuil en onzuiverheden uit je tapijten met gemak. De stofzuiger kan met zijn 2500 mAh-batterij tot 120 minuten en 1300 vierkante meter reinigen, en keert automatisch terug naar het laadstation als de accu bijna leeg is. Hij heeft vier efficiënte reinigingsmodi: automatisch, lege ruimte, rand- en puntreiniging, te bedienen via de bijgeleverde afstandsbediening of via een mobiele app. Deze stofzuiger ondersteunt app- of spraakbediening via Alexa of Google Assistant en komt met veiligheidsfuncties, zoals infrarood val- en botsingssensoren. Hij klimt zonder problemen hellingen op tot 15 graden, en door zijn slanke ontwerp glijdt hij eenvoudig onder meubels en rond hoeken, voor een grondige schoonmaak van alle oppervlakken in jouw huis.

 • Voordeel 1: De Vactidy T6 robot stofzuiger beschikt over een sterke zuigkracht van 2800 Pa en een dieptereinigingsfunctie. Hierdoor ben je verzekerd van een grondige schoonmaak waarbij dierenharen, vuil en onzuiverheden uit bijvoorbeeld tapijten worden verwijderd.
 • Voordeel 2: Deze stofzuiger heeft een looptijd van 120 minuten en kan automatisch opladen. Hij is uitgerust met een 2500 mAh-batterij en kan een oppervlakte van 1300 vierkante meter in huis reinigen. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert de stofzuiger automatisch terug naar het laadstation.
 • Voordeel 3: Met vier efficiënte reinigingsmodi – auto, lege ruimte, rand en puntreiniging – kan je de reinigingsmethode kiezen die het beste bij jouw schoonmaakbehoeften past. Je kunt eenvoudig schakelen tussen deze modi met behulp van de meegeleverde afstandsbediening of via een mobiele app.
 • Voordeel 4: De Vactidy T6 is eenvoudig in gebruik dankzij de mogelijkheid van app- en spraakbediening. Je kunt de stofzuiger starten, plannen maken, de reinigingsmodus wijzigen, de schoonmaakrichting besturen en nog veel meer functies bedienen via de app of door gebruik te maken van Alexa of Google Assistant.
 • Voordeel 5: Deze robot stofzuiger kenmerkt zich door zijn intelligentie op het gebied van obstakel- en valpreventie. Door de ingebouwde infrarood val- en botsingssensoren voorkomt hij vallen van trappen en andere randen en kan hij tijdens het reinigen ook obstakels vermijden en meubels ontwijken. Bovendien kan hij met zijn slanke, flexibele ontwerp en 360 graden beweegbare wielen gemakkelijk onder meubels en rond hoeken bewegen voor een uitgebreide reiniging.
 • Nadeel 1: Hoewel de Vactidy T6 stofzuiger met 2800 PA een sterke zuigkracht heeft, is het mogelijk dat hij nog steeds moeite heeft om vastzittend vuil of stevig ingebedde dierenharen te verwijderen, aangezien de beschrijving alleen garandeert dat hij deze van tapijten afhaalt.
 • Nadeel 2: Met een looptijd van 120 minuten kan de robotstofzuiger terugkeren naar het laadstation voordat je hele huis is gereinigd, vooral als je in een groot huis woont of veel kamers hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de stofzuiger beschikt over vier efficiënte reinigingsmodi, is er een kans dat deze modi niet geschikt zijn voor alle reinigingstaken of oppervlakken in je huis, waardoor je mogelijk zelf de plekken moet aanpakken die de stofzuiger niet goed schoon krijgt.
 • Nadeel 4: De besturing van de stofzuiger vereist het gebruik van een app, Alexa of Google Assistant, wat technische uitdagingen kan opleveren voor mensen die niet technologisch onderlegd zijn. Bovendien, als er een storing is met de app of je wifi-netwerk, kan dit de functionaliteit van de stofzuiger beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Alhoewel de stofzuiger is ontworpen om onder meubels en om hoeken te reinigen, moeten deze gebieden nog steeds ruim genoeg zijn om het apparaat toe te staan er doorheen te bewegen. Als de ruimte te klein is, zal het apparaat waarschijnlijk moeilijk te bereiken plekken missen.

Onze favoriet #5

Xiaomi Robot Stofzuiger

Xiaomi Robot Stofzuiger

Waarom we het gekozen hebben

De Robot Stofzuiger van Xiaomi, modelnummer 47502, is een ultramoderne, gebruiksvriendelijke huishoudelijke helper. Met een gewicht van slechts 2,2 lbs (ongeveer 1 kg) is dit lichte maar krachtige apparaat ontworpen om je huis effectief en efficiënt schoon te maken. Het doet al het harde werk voor jou, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere taken. Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare, hoogwaardige robotstofzuiger, dan is dit product van Xiaomi zeker een aanrader voor jou.

 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving voor de Xiaomi Robot Stofzuiger, kan ik helaas geen specifieke voordelen van het product afleiden. De beschrijving bevat alleen een model nummer (‘47502’), het gewicht van het artikel (2,2 lbs), en de productcode (‘OB03468’), maar geeft geen specifieke kenmerken of voordelen van de stofzuiger zelf. Voor een meer gedetailleerde review zijn onderwerpen zoals de zuigkracht, batterijduur, navigatie en controle kenmerken, geluidsniveau en extra functies erg nuttig. Op basis van deze beperkte informatie kan ik je geen voordelen geven. Ik raad je aan meer specifieke productinformatie te zoeken voor een volledige beoordeling.
 • Het spijt me, maar er wordt onvoldoende informatie verschaft in de productbeschrijving om hieruit vijf nadelen te kunnen halen. De aangeleverde gegevens over het product Xiaomi Robot Stofzuiger Model nummer: 47502, Artikel Gewicht: 2,2 lbs [OB03468] geeft alleen informatie over het model nummer en het gewicht. Voor een volledige beoordeling en identificatie van eventuele nadelen, is meer gedetailleerde informatie nodig over specificaties, functies en prestaties van het product.

Onze favoriet #6

Vactidy Robot Stofzuiger

Vactidy Robot Stofzuiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vactidy T7 robotstofzuiger is een slim ontworpen apparaat dat zowel stofzuigen als dweilen combineert, met een krachtige zuigkracht van 2800 Pa en diverse reinigingsmodi die passen bij jouw schoonmaakbehoeften. De robot heeft een 2500 mAh batterij die tot 120 minuten ononderbroken reiniging mogelijk maakt en heeft de capaciteit om een oppervlak van maximaal 1300 vierkante meter te bedekken. Met een intelligent voice assistant kun je het apparaat eenvoudig bedienen met stemcommando’s via Siri, Alexa, IFTTT en Google Assistant. De Vactidy T7 keert automatisch terug naar het oplaadstation wanneer de batterij bijna leeg is. Daarbij zijn het stof- en waterreservoir goed voor een grondige reiniging, en de robot schakelt automatisch over naar de krachtigste zuigstand bij het reinigen van tapijten. Het ultraslanke en geluidsarme design betekent dat dit apparaat nauwelijks een impact heeft op je dagelijks leven, terwijl het toch een grondige reiniging garandeert. Met de Vactidy T7 robotstofzuiger krijg je een praktische en effectieve schoonmaakoplossing in huis.

 • Voordeel 1: De Vactidy robotstofzuiger heeft zowel een stofzuig- als een dweilfunctie. Deze functies samen zorgen voor een grondige schoonmaak, waarbij het apparaat stof, vuil en vlekken effectief kan verwijderen van je harde vloeren en laagpolige tapijten.
 • Voordeel 2: Het apparaat heeft een grote stof- en watertank met respectievelijk inhoud van 250 ml en 230 ml. Dat betekent dat de stofzuiger de capaciteit heeft voor uitgebreide schoonmaakwerkzaamheden zonder vaak geleegd of hervuld te hoeven worden.
 • Voordeel 3: De Vactidy robotstofzuiger is uitgerust met een krachtige batterij die tot 120 minuten continu schoonmaken mogelijk maakt. Wanneer de accu bijna leeg is of wanneer de schoonmaaktaak voltooid is, gaat de robot automatisch terug naar het laadstation.
 • Voordeel 4: Je hebt volledige controle dankzij de vier reinigingsmodi die de stofzuiger biedt. Met behulp van een afstandsbediening of de app, kun je eenvoudig schakelen tussen de modi om de meest effectieve schoonmaak voor je ruimte te garanderen.
 • Voordeel 5: De stofzuiger is compatibel met intelligente stemassistenten zoals Siri, Alexa, IFTTT en Google Assistant. Dit geeft je het gemak om met spraakopdrachten je schoonmaakwerkzaamheden te sturen en te plannen, zonder fysieke interactie met het apparaat.
 • Nadeel 1: Ondanks de sterke zuigkracht van 2800 Pa, kan de Vactidy robotstofzuiger alleen stof en vuil van harde vloeren en tapijten met een laag profiel snel verwijderen, dit kan betekenen dat de stofzuiger moeite kan hebben met het schoonmaken van hoogpolige tapijten en vloerbedekkingen.
 • Nadeel 2: Hoewel de T7 robotstofzuiger een lange batterijduur heeft en tot 120 minuten ononderbroken kan reinigen, is het wel zo dat als de accu leeg is, de robot moet terugkeren naar het laadstation om op te laden. Dit kan de snelheid en efficiëntie van de reinigingscyclus beïnvloeden, vooral als je een groot gebied moet reinigen.
 • Nadeel 3: Hoewel de stofzuiger vier reinigingsmodi heeft om te schakelen tussen verschillende reinigingsroutes, kunnen er toch gebieden worden gemist. Het maximale effect van de reinigingsmodi is afhankelijk van de juiste keuze van de modi en de instelling.
 • Nadeel 4: Hoewel de functie van de Intelligent Voice Assistant handig kan zijn, is het ook mogelijk dat de stofzuiger niet reageert op stemcommando’s als je buiten het bereik van de spraakassistent bent, of als er een storing is in de internetverbinding.
 • Nadeel 5: Ondanks de ultraplat ontwerp en een hoogte van slechts 7,5 cm, kunnen er nog steeds hoeken of gebieden zijn waar de stofzuiger moeilijk bij kan komen, zoals onder zeer lage meubels of in krappe ruimtes.

Onze favoriet #7

Dreame Robot Stofzuiger

Dreame Robot Stofzuiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreame Robot Stofzuiger is een krachtige en technisch geavanceerde oplossing voor je huishoudelijke schoonmaak. Met een sterke zuigkracht van maximaal 4000Pa en een combinatie van een 270ml watertank en 570ml stofbak, is deze robotstofzuiger ideaal voor huishoudens met huisdieren of voor degenen die worstelen met los haar. Het maakt gebruik van lidar-navigatie met een 360-graden laserscanner, en heeft het vermogen om je huisplattegrond te onthouden. De dweilrobot heeft een robuuste 5200mAh batterij die tot 150 minuten schoonmaaktijd levert en automatisch terugkeert naar het laadstation wanneer de batterij bijna leeg is. De stofzuiger heeft ook vier schoonmaakmodi en de mogelijkheid om de zuigkracht te verhogen bij het betreden van tapijten. Alle functies zijn toegankelijk via een gebruiksvriendelijke app, waarmee je de schoonmaaktaak kunt plannen, virtuele grenzen kunt instellen, en zelfs OTA-upgrades kunt uitvoeren. Als extra bonus is het compatibel met Alexa-spraakbesturing en werkt het stil aan 65 dB. De verpakking bevat de robotstofzuiger, een oplaadstation, een watertank, een zijborstel, een dweil, een hoogspanningslijn en schoonmaakgereedschap.

 • Voordeel 1: Dreame robotstofzuiger biedt een verbeterde zuigkracht van maximaal 4000Pa. Dit is ideaal voor huishoudens met huisdieren en problemen met haar. Met een watertank van 270 ml en een stofbak van 570 ml kun je rekenen op uitstekende reinigingsresultaten.
 • Voordeel 2: De Lidar-navigatie maakt gebruik van een laserscanner die 360 graden kan detecteren, waardoor de robotstofzuiger automatisch de kaart van je huis kan onthouden. Daarnaast kun je via de app specifieke gebieden selecteren die je wilt reinigen.
 • Voordeel 3: Deze robotstofzuiger heeft een krachtige batterij van 5200 mAh die tot 150 minuten meegaat. Als de batterij bijna leeg is, keert de robot automatisch terug naar het laadstation om zichzelf op te laden en gaat verder met schoonmaken vanaf de plaats waar hij de laatste keer is geëindigd nadat hij volledig is opgeladen.
 • Voordeel 4: Je kunt kiezen uit 4 niveaus van zuigkracht. De robot verhoogt automatisch de zuigkracht zodra hij van de harde vloer het tapijt binnenkomt en reinigt dan krachtiger. Via de app kun je de watertank bedienen om het waterniveau te regelen.
 • Voordeel 5: Je kunt de Dreame robotstofzuiger bedienen via de app en Alexa. Met de app kun je het reinigingsschema instellen, virtuele grenzen instellen en OTA online upgraden. De robotstofzuiger ondersteunt ook Alexa-spraakbesturing voor een nog makkelijker gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dreame robotstofzuiger een indrukwekkende zuigkracht heeft, kan het een probleem worden als je huis is uitgerust met hoogpolige tapijten of zachte vloerbedekkingen. Hoge zuigkracht kan ervoor zorgen dat de stofzuiger vastloopt of niet efficiënt zuigt op dergelijke oppervlakken.
 • Nadeel 2: De robotstofzuiger maakt gebruik van Lidar-navigatie die vereist dat de ruimte voldoende verlicht is voor een accurate scanning. Dit betekent dat het in donkere omstandigheden of ‘s nachts mogelijk niet zo efficiënt functioneert.
 • Nadeel 3: Hoewel de robotstofzuiger een krachtige 5200 mAh batterij heeft waarmee deze tot 150 minuten kan werken, kan de looptijd aanzienlijk verminderen op volledige kracht of bij gebruik van extra functies zoals dweilen.
 • Nadeel 4: De Dreame robotstofzuiger is afhankelijk van een app voor een volledige functionaliteit. Dit kan een nadeel zijn als je geen smartphone gebruikt of als je moeite hebt met technologie. Bovendien, het kan ook problemen opleveren als je huis geen goede WiFi-dekking heeft.
 • Nadeel 5: Hoewel het geluid van 65 dB niet extreem luid is, kan het toch storend zijn als je op zoek bent naar een stille omgeving, vooral als je thuis werkt of studeert.

Onze favoriet #8

Xiaomi Robot Stofzuiger

Xiaomi Robot Stofzuiger

Waarom we het gekozen hebben

De Xiaomi Robot Stofzuiger E12 EU is een uitzonderlijk gebruikersvriendelijke robotstofzuiger. Je geniet met dit apparaat van hoogwaardige kwaliteit gecombineerd met indrukwekkende prestaties. Het zorgt niet alleen voor een onberispelijk schone woonomgeving, maar faciliteert ook een gemakkelijke bediening, waardoor jouw huishoudelijke taken moeiteloos en efficiënt worden voltooid.

 • Voordeel 1: De Xiaomi Robot Stofzuiger E12 EU is eenvoudig te gebruiken. Dit betekent dat je geen technisch genie hoeft te zijn om dit apparaat te bedienen. Je zult in staat zijn om de stofzuiger moeiteloos te gebruiken, ongeacht je technische vaardigheden.
 • Voordeel 2: De stofzuiger wordt gekenmerkt door zijn goede kwaliteit. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de duurzaamheid en robuustheid van de stofzuiger, wat betekent dat deze lang mee zal gaan.
 • Voordeel 3: De Xiaomi Robot Stofzuiger doet niet alleen zijn werk goed, maar prestatiesterk. Dit betekent dat je kan rekenen op grondige reiniging bij elk gebruik.
 • Voordeel 4: Met de specifieke EU-variant van de E12, kun je ervan uitgaan dat deze Robot Stofzuiger ontworpen is om aan Europese normen en eisen te voldoen. Dit betekent dat het product veiligheid en compatibiliteit waarborgt binnen het Europese domein.
 • Voordeel 5: Omdat het een robot stofzuiger is, biedt het je de luxe van tijd en moeite te besparen. Je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn om schoon te maken. Deze stofzuiger doet het werk voor je terwijl jij je bezighoudt met andere dingen. Dit maakt de Xiaomi Robot Stofzuiger tot een zeer handige toevoeging aan je huishouden.
 • Het formuleren van nadelen op basis van deze korte en overwegend positieve productbeschrijving is een behoorlijke uitdaging. Ik zal echter mijn best doen.
 • Nadeel 1: Gebaseerd op de beschrijving ‘Eenvoudig te gebruiken’, is het mogelijk dat de robotstofzuiger E12 EU, ondanks het gebruiksgemak, beperkte geavanceerde functies of instellingen heeft die andere modellen of merken wel bieden.
 • Nadeel 2: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het product ‘goede kwaliteit’ en ‘prestatie’ biedt, geeft het niet aan hoe het presteert onder uitdagende omstandigheden, zoals grote hoeveelheden stof of vuil, of op verschillende soorten vloeroppervlakken.
 • Nadeel 3: Er is geen informatie gegeven over hoe goed de stofzuiger obstakels kan detecteren en vermijden. Dit zou kunnen betekenen dat hij mogelijk moeite heeft met het navigeren in complexe of rommelige ruimtes.
 • Nadeel 4: Er is niets vermeld over de batterijduur van de robotstofzuiger. Het is dus onbekend hoe lang het apparaat kan schoonmaken voordat het moet worden opgeladen.
 • Nadeel 5: Tot slot is er geen enkele vermelding van een app of interface waarmee je de robot stofzuiger kunt programmeren of bedienen. Dit kan betekenen dat eventuele programmering of instellingen minder intuïtief zijn dan bij andere modellen.

Onze favoriet #9

Lefant Robot Stofzuiger

Lefant Robot Stofzuiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEFANT Robot Stofzuiger is een indrukwekkend reinigingsapparaat, ontworpen om jouw leven gemakkelijker te maken. Dankzij de nauwkeurige LDS-navigatie en het SLAM-algoritme legt de robot efficiënte schoonmaakroutes vast en kan jij via de bijbehorende app precies zien welk gebied is schoongemaakt. Uitgerust met een krachtige motor met een zuigkracht van 4000Pa, past de drijvende borstel zich aan oneffen vloeren aan, terwijl de zijborstels stof en vuil verzamelen. Praktisch is de 2-in-1 functie: de robot kan tegelijkertijd vegen en dweilen door zijn 160 ml watertank en 520 ml stofbak. De ingebouwde infraroodsensor zorgt voor botsingdetectie en obstakelvermijding. Met verschillende schoonmaakmodi, app- en spraakbediening en een krachtige 4000 mAh-batterij die een gebied van 200㎡ of 200 minuten aan schoonmaak biedt, is de LEFANT Robot Stofzuiger een uitstekende keuze voor efficiënte, handsfree schoonmaak.

 • Voordeel 1: De LEFANT robotstofzuiger heeft een geavanceerde LDS-navigatie en SLAM-algoritme. Dit betekent dat de robot zeer nauwkeurige kaarten kan creëren van jouw ruimte, waardoor het elke hoek effectief kan stofzuigen. Je kunt de stofzuigroute van de robot ook in realtime volgen via de app.
 • Voordeel 2: Deze stofzuiger heeft een krachtige zuigkracht van 4000Pa en is uitgerust met een drijvende borstel die zich aanpast aan oneffen vloeren. Samen met twee zijborstels zorgt dit voor een grondige en effectieve reiniging, zelfs bij kruimels, stof en dierenhaar.
 • Voordeel 3: De LEFANT robotstofzuiger heeft ook een 2-in-1 zuig- en dweilfunctie. Uitgerust met een watertank van 160 ml en een stofbak van 520 ml, kunt je tegelijkertijd vegen en dweilen, waardoor de robotstofzuiger zowel tijd als moeite bespaart.
 • Voordeel 4: Er zijn talloze reinigingsmodi waaruit je kunt kiezen om aan jouw specifieke reinigingsbehoeften te voldoen. Of je nu een specifieke zone, een vast punt of de hele ruimte wilt schoonmaken, je hoeft alleen maar je telefoon te gebruiken om de gebieden op de kaart te selecteren.
 • Voordeel 5: De robotstofzuiger is uitgerust met FreeMove 3.0-technologie, een 6D anti-botsingsinfraroodsensor die obstakels detecteert en ervoor zorgt dat de robot soepel en zelfstandig door de ruimte kan navigeren. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de stofzuiger zonder problemen zijn werk doet, zelfs in complexe omgevingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de LEFANT robotstofzuiger de mogelijkheid heeft om de reinigingsroutes efficiënt te plannen en te programmeren, kan het complex zijn om dit te beheren. Als je niet technisch onderlegd bent, kan het navigeren door de verschillende instellingen in de app en het programmeren van schoonmaakroutes een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: De stofzuiger is alleen compatibel met 2,4 GHz Wi-Fi voor toepassing en spraakbediening. Dit kan een probleem zijn als jouw draadloos netwerk op een andere frequentie draait, zoals 5 GHz. Je zou dan mogelijk jouw routerinstellingen moeten aanpassen of een andere compatibele router moeten aanschaffen.
 • Nadeel 3: Hoewel de robotstofzuiger is uitgerust met zowel een stofbak als een watertank, kan de capaciteit een beperking vormen. Met een stofbak van 520 ml en een watertank van 160 ml moet je de stofzuiger mogelijk meerdere keren legen en bijvullen tijdens grote schoonmaakbeurten. Dit kan met name problematisch zijn bij het schoonmaken van grotere woningen.
 • Nadeel 4: Het lijkt erop dat de robotstofzuiger gebruik maakt van fysieke zijborstels om stof en vuil op te nemen. Hoewel dit kan helpen bij het schoonmaken van hoeken en kieren, kunnen deze borstels ook objecten zoals draden en klein speelgoed opzuigen, wat kan leiden tot verstoppingen.
 • Nadeel 5: De LEFANT robotstofzuiger heeft een ingebouwde batterij die ongeveer 200 minuten meegaat na volledig opladen. Dit betekent dat de stofzuiger mogelijk niet in staat is een heel groot huis in één keer schoon te maken. Als de batterij leegraakt voordat de schoonmaaktaak is voltooid, keert de stofzuiger terug naar het oplaadstation, wat de totale schoonmaaktijd verlengt.

Onze favoriet #10

Roborock Robot Stofzuiger

Roborock Robot Stofzuiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Roborock S8 robotstofzuiger is een intelligent en krachtig huishoudapparaat dat je de meest grondige schoonmaakbeurt biedt. Met een zuigkracht van maximaal 6000Pa, het dubbele van zijn voorganger, zuigt hij snel vuil, haar, stof en meer op van zowel harde vloeren als tapijten. Dankzij de DuoRoller borstel verwijdert hij effectief klein vuil en stofdeeltjes, terwijl hij ook het aantal klitten vermindert. De S8 heeft een geüpgraded dweilsysteem dat drieduizend keer per minuut schrobt en tot 5mm opheft om hardnekkige vlekken te bestrijden. Voorzien van 3D lichtsensor technologie, leert de S8 om obstakels nauwkeurig te herkennen, waardoor hij intelligenter en efficiënter kan werken. Het geïntegreerde precisie navigatiesysteem helpt hem de optimale route te vinden voor een snellere schoonmaak. Ook heeft de S8 de optie voor gepersonaliseerde schoonmaakroutines voor specifieke gebieden in je huis, en wanneer de klus klaar is of de batterij bijna leeg is, keert hij zelfstandig terug naar het oplaadstation.

 • Voordeel 1: De Roborock S8 robotstofzuiger heeft een uitzonderlijke zuigkracht van 6000Pa. Dat is meer dan het dubbele van het vorige model, de Roborock S7. Dit betekent dat hij snel vuil, haar, stof en meer opzuigt, zowel op harde vloeren als op tapijten.
 • Voordeel 2: Dankzij de DuoRoller borstel kan deze robotstofzuiger effectief vuil en kleine stofdeeltjes verwijderen. Het vermindert ook haarklitten en kan uitstekend vegen. Verschillende reinigingsmodi zorgen ervoor dat jouw huis schoner is dan ooit tevoren.
 • Voordeel 3: De Roborock S8 beschikt over een geüpgraded dweilsysteem dat tot 3000 keer per minuut kan schrobben en de mop tot 5 mm kan optillen om opgedroogde vlekken dieper te verplaatsen.
 • Voordeel 4: Deze robotstofzuiger is uitgerust met hoge intelligentie, inclusief 3D Structured Light obstacle sensing. Dit proces herkent nauwkeurig obstakels, waardoor de robotstofzuiger slimmer denkt en sneller werkt.
 • Voordeel 5: Het Precisie Navigatie Systeem maakt gedetailleerde kaarten voor een optimale reinigingsroute. Met de mogelijkheid om automatisch moeilijke plekken te detecteren en no-go zones in te stellen in de Roborock app, wordt navigatie een fluitje van een cent.
 • Voordeel 6: Met de mogelijkheid om aangepaste reinigingsroutines in te stellen, kun je ervoor kiezen om bepaalde zones in huis op aanvraag of regelmatig te reinigen. Als de reiniging is voltooid of de batterij bijna leeg is, keert de robotstofzuiger automatisch terug naar het laadstation.
 • Op basis van de verstrekte productinformatie kunnen de volgende nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: Voor sommige huishoudelijke omgevingen kan de krachtige zuigkracht van 6000Pa te sterk zijn, wat schade kan veroorzaken aan gevoelige vloeren of dunne tapijten.
 • Nadeel 2: Doordat de Roborock S8 stofzuiger uitgerust is met een Dual Rubber Main Brush, kan het zijn dat deze niet even effectief is bij het aanpakken van grotere stukken vuil of objecten.
 • Nadeel 3: Ofschoon de Roborock S8 een geavanceerd dweilsysteem heeft, kan het een nadeel zijn als er geen aparte water tank beschikbaar is. Het moet vaak worden bijgevuld als je een groot huis hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de Roborock S8 slimme obstakeldetectie heeft, kan deze mogelijk niet volledig betrouwbaar zijn en kan de stofzuiger vastlopen of waardevolle objecten in huis raken.
 • Nadeel 5: Het feit dat de Roborock S8 zelfopladend is, kan betekenen dat hij op voor jou onhandige momenten zou kunnen stoppen met reinigen om op te laden. Dit zou je schoonmaakplanning kunnen onderbreken of vertragen.

Concluderend, na grondig onderzoek en analyse, kunnen we bevestigen dat een robotstofzuiger een uitstekende investering is voor elk huishouden. Ze houden je huis schoon, zelfs op de moeilijkste plekken, en met de minst mogelijke inspanning van jouw kant. Onze lijst van de 10 beste robotstofzuigers biedt een scala aan opties voor verschillende behoeften en budgetten. Deze intelligente apparaten besparen niet alleen tijd, maar houden ook rekening met de grootte van je woning, de aanwezigheid van huisdieren, en het soort oppervlak dat moet worden schoongemaakt. Overweeg je aankoop dus zorgvuldig en maak de keuze die het beste bij jouw levensstijl past. Je zal je afvragen hoe je ooit zonder hebt kunnen doen!

Inhoudsopgave