a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Rode Wijnglazen: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien rode wijnglazen getest en goedgekeurd in ons nieuwste onderzoek, speciaal samengesteld om jou te helpen de beste keuze te maken.

Unser Favorit: Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen

Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Krosno Rode Wijnglazen

Krosno Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Sipour Rode Wijnglazen

Sipour Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Villeroy & Boch Rode Wijnglazen

Villeroy & Boch Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Wh Housewares Rode Wijnglazen

Wh Housewares Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Krosno Rode Wijnglazen

Krosno Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Bebabeba Rode Wijnglazen

Bebabeba Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Amisglass Rode Wijnglazen

Amisglass Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen

Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen
★★★★★

Unser Favorit: Rona Rode Wijnglazen

Rona Rode Wijnglazen
★★★★★

Als liefhebber van goede wijn weet jij dat niet alleen de keuze van de wijn, maar ook het glas waarin je deze serveert van belang is. Het vinden van het perfecte wijnglas kan echter een uitdaging zijn, met zoveel opties en stijlen om uit te kiezen. Je bent echter op de juiste plek beland. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de 10 beste rode wijnglazen voor je op een rijtje gezet. We hebben gekeken naar design, kwaliteit, prijs en gebruikersbeoordelingen om je te helpen de beste keuze te maken. Of je nu een sommelier bent of gewoon een wijnliefhebber, laten we samen de ideale glazen vinden die je wijnervaring zullen verbeteren. Lees verder voor de volledige lijst en onze beoordelingen.

Een wijnglas voor rode wijn, ook wel een rode wijnglas genoemd, is speciaal ontworpen om de beste kenmerken van rode wijn te benadrukken. Deze glazen hebben meestal een grotere, rondere kom om de wijn te laten ademen en de aroma’s volledig te ontwikkelen. Wanneer jij je rode wijn in dit soort glas schenkt, zul je merken dat de smaak en het aroma van de wijn aanzienlijk verbeteren. Een goed rode wijnglas kan jouw wijnervaring echt naar het volgende niveau tillen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen

Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen

Waarom we het gekozen hebben

De Rode Wijnglazen van Stölzle Lausitz zijn stijlvolle en functionele drinkgereedschappen dankzij hun modern en opvallend design. Gemaakt uit edel, loodvrij kristalglas, hebben ze een platte kelkbodem en een langgetrokken open haard die zorgt voor een onmiskenbaar helder geluid bij het proosten. Deze robuuste glazen stralen kwaliteit uit met hun fijne verdeling en garanderen een lange levensduur dankzij hun hoge stabiliteit. Wat ze uniek maakt, is hun nieuwste design dat een groot oppervlak biedt voor de optimale ontvouwing van aroma’s, zelfs bij kleine hoeveelheden wijn, en gemakkelijk zwenkt. Met een volume van 517 ml, een diameter van 9,3 cm en een hoogte van 22,6 cm, zijn deze vaatwasserbestendige wijnglazen ook heel praktisch. Ze hebben een hoge breukvastheid, zijn onbreekbaar en komen mooi verpakt aan bij jou.

 • Voordeel 1: Het Stölzle Lausitz rodewijnglas heeft een modern en markant ontwerp met een onmiskenbaar helder geluid, dit geeft een gevoel van luxe en verfijning bij elke slok die je neemt.
 • Voordeel 2: De glazen zijn van uitzonderlijke kwaliteit, gemaakt van edel loodvrij kristalglas, en bieden een hoge stabiliteit en lange levensduur. Dit betekent dat je niet vaak nieuwe glazen hoeft te kopen omdat deze minder snel breken.
 • Voordeel 3: De glazen zijn ontworpen voor optimale functionaliteit met wijn. De diep aangezette taille biedt een groot oppervlak, waardoor geur en smaak van de wijn zich optimaal kunnen ontvouwen. Ook is het zeer geschikt om te zwenken, waardoor je de wijn optimaal proeft.
 • Voordeel 4: De rodewijnglazen zijn ook praktisch, zelfs als je een drukke levensstijl hebt. Ze hebben een hoge breukvastheid en zijn vaatwasserbestendig, waardoor je tijd besteedt aan genieten van je wijn, niet aan het schoonmaken van de glazen.
 • Voordeel 5: Tot slot, de glazen zijn onbreekbaar en mooi verpakt, ideaal om cadeau te geven aan wijnliefhebbers of om jezelf te trakteren op een stukje luxe.
 • Gezien de productbeschrijving zijn er nauwelijks concrete nadelen te noemen van de Stölzle Lausitz rode wijnglazen. Echter, hier zijn enkele potentiële nadelen op basis van bepaalde gebruikersvoorkeuren:
 • Nadeel 1: De moderne en markante vorm van het glas past misschien niet bij ieders stijl of bij je huidige servies. Als je een voorkeur hebt voor traditioneler ontworpen wijnglazen, is dit ontwerp mogelijk niet naar jouw smaak.
 • Nadeel 2: Hoewel een platte kelkbodem kan bijdragen aan de ontvouwing van de aroma’s, kan dit ook betekenen dat de wijn sneller opwarmt als hij in het glas blijft, aangezien er meer oppervlak in contact is met de lucht.
 • Nadeel 3: Het glas heeft een hoog volume van 517 ml. Dit kan je ervan weerhouden om op een verfijnde manier kleinere porties wijn te serveren, wat een nadeel kan zijn als je bijvoorbeeld een wijnproeverij wilt houden.
 • Nadeel 4: Met een diameter van 9,3 cm en een hoogte van 22,6 cm zijn de glazen behoorlijk groot, wat opbergruimte kan kosten of zelfs problemen kan veroorzaken in kleinere vaatwassers.
 • Nadeel 5: Hoewel de glazen ‘breukvast’ zijn, betekent dit niet dat ze volledig onbreekbaar zijn. Ze zijn nog steeds gemaakt van glas en kunnen breken onder bepaalde omstandigheden, wat een risico vormt, vooral in huishoudens met kinderen of tijdens drukke sociale evenementen.

Onze favoriet #2

Krosno Rode Wijnglazen

Krosno Rode Wijnglazen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rode Wijnglazen van KROSNO zijn een perfecte combinatie van elegantie en functionaliteit. Gemaakt uit kristallijn glas, blinken ze uit in kwaliteit en duurzaamheid, bestand tegen zowel mechanische schade als mattering. De set bestaat uit zes glazen met een interessant, minimalistisch ontwerp. Ze zijn voorzien van lange benen, die lastig verwarmen voorkomen, en een zorgvuldig ontworpen verbinding tussen de kelk en de voet. Elk glas heeft een royale capaciteit van 490 ml, een hoogte van 240 mm en een diameter van 99 mm. Deze grote capaciteit zorgt voor meer contact tussen de wijn en de lucht, waardoor de unieke aroma’s van de wijn vrijkomen. Geproduceerd door KROSNO, een gerenommeerde Europese glasfabrikant, weet je dat elk glas met grote zorg en toewijding is gemaakt. Daarnaast zijn ze vaatwasserbestendig, wat zorgt voor moeiteloze reiniging.

 • Voordeel 1: De Crystalline glasstructuur van de KROSNO rode wijnglazen maakt ze niet alleen visueel aantrekkelijk, maar zorgt ook voor een buitengewone duurzaamheid en weerstand tegen mechanische schade of verbleking. Je kunt ze bovendien veilig in de vaatwasser reinigen.
 • Voordeel 2: De set bestaat uit zes elegant ontworpen glazen die esthetiek combineren met functionaliteit. De lange stelen van de glazen voorkomen dat je wijn opwarmt door direct contact met je hand.
 • Voordeel 3: De subtiele verbinding van de steel met de kelk en de voet van het glas zal liefhebbers van minimalisme en elegante eenvoud zeker bekoren.
 • Voordeel 4: Met een capaciteit van 490 ml, een hoogte van 240 mm en een diameter van 99 mm, bieden deze glazen niet alleen ruime hoeveelheden van je favoriete wijn, maar zorgen ze ook voor een interessante vorm die er, doordat het meer contact maakt met de lucht, voor zorgt dat de unieke aroma’s van de wijn worden vrijgegeven.
 • Voordeel 5: KROSNO, de fabrikant van deze wijnglazen, is een gerenommeerde Europese glasfabrikant gespecialiseerd in de productie van prachtige glasproducten voor privéwoningen over de hele wereld. Dit waarborgt de uitzonderlijke kwaliteit en het unieke gevoel van de glazen, gecreëerd door zorgvuldig opgeleide ambachtslieden die passie hebben voor hun werk.
 • Nadeel 1: Hoewel het glas van topkwaliteit en duurzaam is, is er wel een risico op mattering, wat kan leiden tot een verlies van esthetiek na verloop van tijd.

  Nadeel 2: De set bestaat uit 6 glazen, wat beperkend kan zijn als je van plan bent om een groot evenement of feest te organiseren waar meer glazen nodig zijn.

 • Nadeel 3: Hoewel de voet goed verbonden is met de kelk en het been, is er een kans dat liefhebbers van moderne of flamboyante stijlen deze minimalistische en eenvoudige ontwerpesthetiek niet waarderen.
 • Nadeel 4: Met een capaciteit van 490 ml kunnen deze glazen als te groot worden beschouwd voor sommige soorten rode wijn die een kleiner glas vereisen om hun unieke aroma’s beter tot hun recht te laten komen.
 • Nadeel 5: De beschrijving noemt dat de glazen vaatwasserbestendig zijn. Hoewel dit een voordeel lijkt, kan dit nadelig zijn voor sommige mensen die geloven dat vaatwassen de kwaliteit van het glas over tijd kan verminderen of beschadigen.

Onze favoriet #3

Sipour Rode Wijnglazen

Sipour Rode Wijnglazen

Waarom we het gekozen hebben

De Sipour rode wijnglazen zijn de ultieme aanvulling op jouw drinkaccessoires. Deze hoogwaardige en duurzame wijnglazen zijn ontworpen met een elegant en modern design dat op elke tafel opvalt. Bijzonder veelzijdig, ze zijn perfect voor het serveren van diverse wijnen, van Riesling tot Merlot en Chardonnay tot Pinot Noir. Het beste is dat ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden waardoor je kunt genieten van topkwaliteit zonder een gat in je portemonnee te branden. Ze maken ook een prachtig cadeau voor de wijnliefhebber in je leven. Mis deze kans niet om je wijnervaring te verrijken!

 • Voordeel 1: Deze elegante rodewijnglazen van Villeroy & Boch zijn gemaakt van hoogwaardig kristalglas, wat garant staat voor een luxe en stijlvolle presentatie. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor speciale gelegenheden.

  Voordeel 2: De glazen hebben een perfect gevouwen, dunne mondrand die bijdraagt aan een zeer aangenaam drinkgevoel. Dit detail verhoogt je ervaring bij het drinken van rode wijn.

 • Voordeel 3: Het eenvoudige ontwerp van de glazen zorgt voor een makkelijke integratie met je huidige glaswerk. Bovendien is dit ontwerp ideaal om te combineren met andere La Divina glazen, waardoor je een mooie, uniforme set kunt creëren.
 • Voordeel 4: Deze rodewijnglazen zijn niet alleen elegant, maar ook praktisch en duurzaam. Ze zijn vaatwasserbestendig en het hoogwaardige kristalglas zorgt ervoor dat ze hun glans behouden.
 • Voordeel 5: De vorm van elke rodewijnglas is zo ontworpen dat het bouquet van de wijn perfect kan ontwikkelen. Dit betekent dat de aroma’s en smaken van de wijn volledig tot hun recht komen, wat de wijnproefervaring nog beter maakt.
 • Nadeel 1: De wijnglazen van Villeroy & Boch zijn gemaakt van kristalglas. Hoewel dit een esthetisch aantrekkelijk materiaal is, is het ook kwetsbaar en kan het gemakkelijk breken als het per ongeluk wordt laten vallen of hardhandig wordt behandeld.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat deze glazen vaatwasserbestendig zijn omdat ze zijn gemaakt van hoogwaardig kristalglas. Toch kan herhaaldelijk wassen in de vaatwasser op den duur nog steeds slijtage veroorzaken.
 • Nadeel 3: De dunne mondrand van het glas draagt bij aan een aangename drinkervaring, maar dit kan ook een nadeel zijn. De dunne rand kan kwetsbaarder zijn voor chipping of breken, vooral tijdens het reinigen of opbergen.
 • Nadeel 4: Hoewel het eenvoudige ontwerp goed combineert met andere collecties, kan het gebrek aan uniekheid of distinctie voor sommigen een nadeel zijn. Deze wijnglazen hebben wellicht niet de aantrekkingskracht voor diegenen die op zoek zijn naar een meer opvallend of uniek ontwerp voor hun glazen.
 • Nadeel 5: De glazen komen als een set van vier. Als je een groter feest organiseert of simpelweg meer glazen nodig hebt, zou je meer sets moeten aanschaffen. Dit kan onhandig of onpraktisch zijn en zorgt voor extra ruimte voor opslag.

Onze favoriet #4

Villeroy & Boch Rode Wijnglazen

Villeroy & Boch Rode Wijnglazen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rode Wijnglazen van het merk Villeroy & Boch zijn een elegante set van vier, gemaakt van hoogwaardig kristalglas, ideaal voor stijlvolle gelegenheden en ook een perfect geschenk voor een housewarming of bruiloft. Deze glazen, met een inhoud van 470 ml, kenmerken zich door hun perfect gevouwen, dunne mondrand voor een aangenaam drinkgevoel en een glasvorm die de perfecte ontvouwing van de wijnboeketten mogelijk maakt. Het eenvoudige, tijdloze design past uitstekend bij elke collectie en kan ideaal met andere La Divina glazen worden uitgebreid. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor de horeca vanwege de vaatwasserbestendigheid en de duurzame glans van het hoogwaardige kristalglas.

 • Voordeel 1: Deze elegante rodewijnglazen van Villeroy & Boch zijn gemaakt van hoogwaardig kristalglas, wat garant staat voor een luxe en stijlvolle presentatie. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor speciale gelegenheden.

  Voordeel 2: De glazen hebben een perfect gevouwen, dunne mondrand die bijdraagt aan een zeer aangenaam drinkgevoel. Dit detail verhoogt je ervaring bij het drinken van rode wijn.

 • Voordeel 3: Het eenvoudige ontwerp van de glazen zorgt voor een makkelijke integratie met je huidige glaswerk. Bovendien is dit ontwerp ideaal om te combineren met andere La Divina glazen, waardoor je een mooie, uniforme set kunt creëren.
 • Voordeel 4: Deze rodewijnglazen zijn niet alleen elegant, maar ook praktisch en duurzaam. Ze zijn vaatwasserbestendig en het hoogwaardige kristalglas zorgt ervoor dat ze hun glans behouden.
 • Voordeel 5: De vorm van elke rodewijnglas is zo ontworpen dat het bouquet van de wijn perfect kan ontwikkelen. Dit betekent dat de aroma’s en smaken van de wijn volledig tot hun recht komen, wat de wijnproefervaring nog beter maakt.
 • Nadeel 1: De wijnglazen van Villeroy & Boch zijn gemaakt van kristalglas. Hoewel dit een esthetisch aantrekkelijk materiaal is, is het ook kwetsbaar en kan het gemakkelijk breken als het per ongeluk wordt laten vallen of hardhandig wordt behandeld.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat deze glazen vaatwasserbestendig zijn omdat ze zijn gemaakt van hoogwaardig kristalglas. Toch kan herhaaldelijk wassen in de vaatwasser op den duur nog steeds slijtage veroorzaken.
 • Nadeel 3: De dunne mondrand van het glas draagt bij aan een aangename drinkervaring, maar dit kan ook een nadeel zijn. De dunne rand kan kwetsbaarder zijn voor chipping of breken, vooral tijdens het reinigen of opbergen.
 • Nadeel 4: Hoewel het eenvoudige ontwerp goed combineert met andere collecties, kan het gebrek aan uniekheid of distinctie voor sommigen een nadeel zijn. Deze wijnglazen hebben wellicht niet de aantrekkingskracht voor diegenen die op zoek zijn naar een meer opvallend of uniek ontwerp voor hun glazen.
 • Nadeel 5: De glazen komen als een set van vier. Als je een groter feest organiseert of simpelweg meer glazen nodig hebt, zou je meer sets moeten aanschaffen. Dit kan onhandig of onpraktisch zijn en zorgt voor extra ruimte voor opslag.

Onze favoriet #5

Wh Housewares Rode Wijnglazen

Wh Housewares Rode Wijnglazen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rode Wijnglazen van het merk WH Housewares zijn van de hoogste kwaliteit en ongelooflijk duurzaam, dankzij hun loodvrije en milieuvriendelijke ontwerp. De glazen bezitten een kristalkwaliteit helderheid, wat ze er prachtig uit laat zien. De set bestaat uit vier glazen, een essentiële aanvulling voor je eettafel en keuken. Bovendien zijn ze vaatwasmachinebestendig, waardoor je ze zonder moeite gemakkelijk schoon kunt houden.

 • Voordeel 1: Hoge kwaliteit – De Rode Wijnglazen van het merk WH Housewares zijn loodvrij en milieuvriendelijk, waardoor ze veilig zijn voor jouw gebruik en ongelooflijk duurzaam.
 • Voordeel 2: Unieke elegantie – Deze wijnglazen kenmerken zich door hun kristalkwaliteit helderheid, waardoor ze niet alleen perfect helder zijn, maar ook een absolute aanvulling op de elegantie van jouw eettafel.
 • Voordeel 3: Perfecte set – De WH Housewares wijnglazen worden geleverd in een set van 4, wat een essentiële aanvulling op jouw eettafel en keuken maakt.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk te onderhouden – Deze wijnglazen zijn vaatwasmachinebestendig, waardoor je ze moeiteloos en zonder gedoe kunt wassen, en ze in perfecte staat kunt houden!
 • Voordeel 5: Praktisch – Vanwege hun duurzaamheid en vaatwasmachinebestendige eigenschappen, zijn deze wijnglazen niet alleen elegant, maar ook praktisch voor dagelijks gebruik.
 • Het is op basis van de gegeven productomschrijving moeilijk om nadelen te vinden, maar hier zijn enkele potentiële nadelen afhankelijk van je persoonlijke behoeften en voorkeuren:
 • Nadeel 1: Hoewel de drinkglazen loodvrij en milieuvriendelijk zijn, maakt de beschrijving niet expliciet duidelijk welk materiaal daadwerkelijk wordt gebruikt. Als je specifieke voorkeuren of allergieën hebt, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 2: De wijnglazen worden in een set van vier verkocht. Als je een groter huishouden hebt of graag feesten voor meer mensen organiseert, kan je meer sets moeten kopen om iedereen te kunnen bedienen.
 • Nadeel 3: De glazen zijn vaatwasserbestendig, wat suggereert dat ze dikker en mogelijk zwaarder kunnen zijn dan handwas-only glazen. Als je de voorkeur geeft aan lichtere glazen, is dit mogelijk niet perfect voor jou.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt een ‘kristalkwaliteit helderheid’, wat betekent dat vlekken, vingerafdrukken en watervlekken mogelijk zeer zichtbaar zijn. Dit kan extra inspanning vergen om ze er altijd op hun best uit te laten zien.
 • Nadeel 5: Hoewel de glazen zijn ontworpen voor ‘unieke elegantie’, vermeldt de beschrijving niet of ze een bepaalde stijl of ontwerp volgen. Als je op zoek bent naar wijnglazen die bij een specifiek interieur of eettafel passen, kan de mogelijk gebrek aan detail hier een nadeel zijn.

Onze favoriet #6

Krosno Rode Wijnglazen

Krosno Rode Wijnglazen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rode Wijnglazen van KROSNO combineren vakmanschap en elegantie, perfect voor het serveren van elke soort wijn, vooral een aromatische Bourgondische. Deze set van zes glazen is vervaardigd uit Crystalline glas, waardoor ze uitermate duurzaam en krasbestendig zijn. Ze zijn vaatwasserbestendig en gekenmerkt door de verfijnde combinatie van het slanke been, de gladde rand en de voet, wat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan de totale wijnproeverij ervaring. Elk glas heeft een indrukwekkende capaciteit van 860 ml, perfecte proporties, en een transparantie die de eigenschappen van de wijn onthult. Als product van KROSNO, een gerenommeerde Europese glasfabrikant, profiteer je van uitzonderlijke kwaliteit en het unieke gevoel van verbondenheid dat elk glasproduct van hen biedt.

 • Voordeel 1: Kwaliteitsmateriaal – De KROSNO rode wijnglazen zijn gemaakt van topkwaliteit crystalline glas. Dit maakt ze niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook buitengewoon duurzaam en bestand tegen mechanische schade of mattering. Bovendien zijn ze vaatwasserbestendig.
 • Voordeel 2: Elegant ontwerp – De glazen komen in een set van zes en zijn afkomstig uit de elegante SPLENDOR-collectie. Ze zijn perfect voor het serveren van elke soort wijn, maar vooral voor aromatische Bourgondische wijnen.
 • Voordeel 3: Doordacht design – De verfijnde combinatie van het been met de kelk en de voet is niet alleen een genot voor het oog, maar draagt ook bij aan een volledige wijnproeverij ervaring.
 • Voordeel 4: Grote capaciteit – Elk glas heeft een capaciteit van 860 ml. De slanke vorm en perfecte verhouding van het glas zijn bevorderlijk voor het proeven van wijn.
 • Voordeel 5: Geproduceerd door gerenommeerde fabrikant – De KROSNO rode wijnglazen zijn geproduceerd door een gerenommeerde Europese glasfabrikant die gespecialiseerd is in het maken van prachtige glasproducten. Deze ambachtslieden zijn zorgvuldig opgeleid en stellen hun vak voorop. Elk glas is dus van uitzonderlijke kwaliteit met een uniek gevoel van verbondenheid.
 • Hoewel de Rode Wijnglazen van KROSNO ongetwijfeld prachtig en elegant zijn, zijn er enkele mogelijke nadelen die je kunt overwegen voordat je ze koopt:
 • Nadeel 1: Ze zijn specifiek ontworpen voor rode wijn, vooral Bourgondische wijnen. Als je een groot fan bent van witte wijnen of roséwijnen, zijn deze glazen misschien niet de beste keuze voor je.
 • Nadeel 2: Hoewel het merk benadrukt dat de glazen zijn gemaakt van hoogwaardig crystalline glas dat duurzaam en bestand tegen mechanische schade of mattering is, betekent dit niet dat ze onbreekbaar zijn. Dit is iets om rekening mee te houden, vooral als je kleine kinderen hebt of vaak gasten over de vloer hebt.
 • Nadeel 3: Elk glas heeft een capaciteit van 860 ml, wat voor sommige mensen misschien te groot is. Als je de voorkeur geeft aan kleinere glazen om je wijn te waarderen, dan zijn deze glazen misschien niet de ideale keuze voor jou.
 • Nadeel 4: De glazen hebben een slanke vorm en perfecte verhoudingen die bevorderlijk zijn voor het proeven van wijn. Dit betekent echter ook dat ze niet zo gemakkelijk te hanteren zijn als robuustere wijnglazen. Dit kan een probleem zijn als je ze bijvoorbeeld buiten op het terras wilt gebruiken.
 • Nadeel 5: Het feit dat de glazen vaatwasserbestendig zijn betekent niet dat ze hun glans behouden na veelvuldig wassen in de vaatwasser. Hoewel dit niet expliciet wordt genoemd in de productbeschrijving, wordt over het algemeen aangeraden om fijne drinkglazen met de hand te wassen om hun levensduur te verlengen.

Onze favoriet #7

Bebabeba Rode Wijnglazen

Bebabeba Rode Wijnglazen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BeBaBeBa Rode Wijnglazen zijn een prachtige aanwinst voor elke tafelsetting, met hun klassieke design en opvallende felrode kleur. Ze zijn handgeblazen van hoogwaardig, glanzend kristalglas, bekend om zijn helderheid en duurzaamheid terwijl ze loodvrij en vaatwasmachinebestendig zijn, ideaal voor dagelijks gebruik. De elegante ronding van het glas verrijkt de visuele esthetiek van je wijn en de set is, dankzij hun vakmanschap en esthetiek, een perfect cadeau voor wijnliefhebbers. Deze wijnglazen zijn veelzijdig bruikbaar, zowel voor rode als witte wijn, rosé, maar ook voor sappen en cocktails. Elk glas, met een hoogte van 8,7 inch en een diameter van 3 inch, heeft een capaciteit van 15 oz. Hoewel ze zorgvuldig handgeblazen worden door ambachtslieden, kunnen er lichte bubbels of rimpelingen optreden, wat bijdraagt aan de unieke charme van elk glas.

 • Voordeel 1: Elegant Ontwerp: Met hun klassieke, tijdloze ontwerp, zijn de Rode Wijnglazen van BeBaBeBa een verrijking voor iedere eettafel. De glazen hebben een fraaie vorm die je wijn nog beter doet uitkomen en de felrode kleur van het glas voegt een extra vleugje stijl toe aan je tafel.
 • Voordeel 2: Hoge Kwaliteit: Deze wijnglazen zijn vervaardigd uit hoogwaardig kristalglas, gekend voor zijn glans, helderheid en duurzaamheid. Daarenboven zijn ze loodvrij en kunnen ze veilig in de vaatwasser, handig voor dagelijks gebruik.
 • Voordeel 3: Perfect Geschenk: Deze set kristallen wijnglazen is het ideale cadeau voor wijnliefhebbers. Dankzij het elegante design en de superieure kwaliteit zijn deze glazen een speciaal en gedenkwaardig cadeau voor allerlei gelegenheden zoals bruiloften, jubilea en verjaardagen.
 • Voordeel 4: Veelzijdig in Gebruik: De wijnglazen zijn niet alleen bedoeld voor rode wijn, maar kunnen ook perfect gebruikt worden voor het serveren van witte wijn, rosé, andere alcoholische dranken of zelfs sappen en cocktails.
 • Voordeel 5: Uniek Handwerk: Elk BeBaBeBa wijnglas is handgeblazen door ambachtslieden met jarenlange ervaring. Dankzij dit handgemaakte proces is elk wijnglas uniek. Enige imperfecties, zoals luchtbelletjes of rimpels, zijn een normaal onderdeel van dit ambachtelijke proces en maken elk glas uitzonderlijk.
 • nadeel 1: Hoewel de BeBaBeBa wijnglazen worden aangeprezen voor hun luxe, kwalitatieve kristalglas, wordt in de beschrijving gewezen op hoe breekbaar ze zijn. Je moet dus voorzichtig zijn met hun hantering om breuk en schade te voorkomen.
 • nadeel 2: De handgeblazen productie kan resulteren in wat de beschrijving “bellen en rimpelingen” noemt. Hoewel dit wordt gepresenteerd als een teken van vakmanschap, zou je een perfect glad en bellen-vrij glas verwachten voor je wijn genot.
 • nadeel 3: Hoewel de glazen dat wel zijn beschreven als vaatwasmachinebestendig, kan het regelmatig gebruik van de vaatwasser vanwege de breekbaarheid van het kristal uiteindelijk leiden tot schade. Je zou daarom overwegen om je glazen met de hand te wassen, wat extra tijd en moeite kost.
 • nadeel 4: De rode kleur van de glazen, hoewel elegant, zou het moeilijker kunnen maken om de kleur van je wijn te beoordelen, wat een belangrijk onderdeel kan zijn van de wijnproefervaring.
 • nadeel 5: De mix van hun gebruik voor verschillende drinkwaren kan voor sommigen een nadeel zijn. Als je specifieke glazen voor bepaalde dranken voorkeurt – rode wijn glazen voor rode wijn en witte wijn glazen voor witte wijn, bijvoorbeeld – voel je misschien dat deze glazen je de fijnere punten van het genieten van verschillende dranken niet laten ervaren.

Onze favoriet #8

Amisglass Rode Wijnglazen

Amisglass Rode Wijnglazen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Amisglass rode wijnglazen zijn speciaal ontworpen voor wijnliefhebbers en sommeliers, en beloven je wijnproefervaring aanzienlijk te verbeteren. Dankzij de ultradunne, lasergesneden rand en het unieke ontwerp van de glazen kan je wijn ademen en daardoor volledig tot zijn recht komen. Ze vormen de perfecte combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en elegantie, en ze komen tegemoet aan een luxueuze wining ervaring met hun prachtige kristallen bel en lange, sierlijke steel. Deze glazen zijn niet alleen ideaal voor allerlei gelegenheden, maar vormen ook een prachtig cadeau voor andere wijnliefhebbers in je leven. Ze zijn stevig verpakt om breuk tijdens het vervoer te voorkomen en als er toch een glas kapot gaat, zorgt Amisglass voor volledige terugbetaling of vervanging. Trakteer jezelf op deze prachtige wijnglazen en ervaar de volle smaak van je favoriete wijnen als nooit tevoren.

 • Voordeel 1: Verbeter je wijnproefervaring. Deze Amisglass rode wijnglazen zijn speciaal ontworpen voor sommeliers en zullen je drink- en wijnproeverij enorm verbeteren. Dankzij een lasergesneden, ultradunne rand ademt je wijn beter en wordt de smaak versterkt.
 • Voordeel 2: Verhoog de elegantie van je eetmomenten. De perfecte balans van het glas in je hand, de elegante steel die je vingers raakt, de prachtige kristallen bel van de rand en de delicate geur van wijn die om de kom wervelt dragen allemaal bij aan een unieke en elegante ervaring.
 • Voordeel 3: Goed gefabriceerd glas met het zogenoemde koude incisieproductieproces. De Amisglass wijnglazen zijn voorzien van uniforme en dunne randen, een goed gesneden beker die een goed gevoel voor de lip geeft en gladde en naadloze stelen die ook de wijn temperatuur onbeïnvloed door de warmte van de hand houden. Ondanks de dunheid, zijn de glazen sterk en taai.
 • Voordeel 4: Veelzijdig te gebruiken. Deze functionele, duurzame en elegante gesteelde wijnglazen zijn perfect voor verschillende gelegenheden. Ze zijn ideaal voor wijnproeverijen, familiefeesten, soirees of elke andere gelegenheid waarbij je indruk kunt maken op je gasten. Ze zijn niet alleen geschikt voor rode wijn, maar ook voor witte wijn.
 • Voordeel 5: Verzekerd van veilige levering. De grote Amisglass wijnglazen worden geleverd in een zeer stevige verpakking die de veiligheid tijdens het transport garandeert. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, aarzel dan niet om contact op te nemen voor vervanging van gebroken glazen.
 • Nadeel 1: Hoewel het unieke ontwerp van de Amisglass rode wijnglazen je wijn laat ademen en de smaak versterkt, kan het ook betekenen dat je tijd moet besteden aan het leren hoe je het glas op de juiste manier moet hanteren om het meeste uit je wijn te halen. Dit kan voor sommigen vervelend zijn.
 • Nadeel 2: De laser-koudsnijproces dat gebruikt wordt om de randen van deze glazen te maken zijn ultradun. Dit kan betekenen dat ze meer gevoelig zijn voor chippen of breken dan dikker glas, ondanks de bewering dat ze “dun en taai” zijn.
 • Nadeel 3: Het feit dat de stelen van de glazen glad en naadloos zijn kan een nadeel zijn voor mensen die een stevige grip op hun glas willen. Er kan een risico zijn dat het glas uit je hand glijdt, vooral als je handen vochtig of nat zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschrijving aangeeft dat de glazen geschikt zijn voor zowel rode als witte wijn, prefereren sommige wijnliefhebbers verschillende soorten glazen voor verschillende soorten wijn. Het feit dat deze glazen bedoeld zijn om “one size fits all” te zijn, kan dus een nadeel zijn voor echte wijnkenners.
 • Nadeel 5: Ondanks de nadruk op transportveiligheid, bestaat er altijd het risico van breuk bij verzending voor glaswerk, ongeacht hoe stevig de verpakking is. Hoewel de beschrijving dit als een overwinning presenteert, kan het nog steeds een bron van stress zijn om te wachten en te hopen dat je aankoop heel aankomt.

Onze favoriet #9

Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen

Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Stölzle Lausitz Rode Wijnglazen zijn ontworpen om elegantie te combineren met duurzaamheid en functionaliteit, ideaal voor volle rode wijnen zoals Chianti Classico of Montepulciano. Het grote, gebogen glas biedt voldoende ruimte voor het draaien en luchtcirculatie, waardoor de aroma’s op een optimale manier zich kunnen ontvouwen. Het naadloze design, met de greep direct uit de kelk, benadrukt de elegantie terwijl het buiten stevig blijft. Deze glazen zijn onderdeel van de ‘Revolution’ wijnglas collectie, ontwikkeld door Wilhelm Holzbauer en wijnkenner Heinz. Als onderdeel van Stölzle Lausitz, Duitsland’s nummer 1 in wijn- en champagneglazen met een productie traditie sinds 1889, ben je verzekerd van speciale kwaliteitsborging en een robuuste snelle levering.

 • Voordeel 1: De Rode Wijnglazen van Stölzle Lausitz hebben een perfecte combinatie van uiterlijk, duurzaamheid en functionaliteit. Ze zijn ideaal voor klassieke rode wijn met veel lichaam, zoals Chianti Classico of Montepulciano.
 • Voordeel 2: Ze hebben een elegant ontwerp. Het wijd uitlopende, gebogen glas biedt voldoende ruimte voor het draaien van de wijn en luchtcirculatie. Hierdoor kunnen de aroma’s optimaal worden opgenomen in de hoge aromatische open haard van het wijnglas.
 • Voordeel 3: Het functionele ontwerp van de rode wijnglazen van Stölzle Lausitz maakt ze erg handig. Dankzij de greep direct uit de kelk van het glas, zijn ze elegant zonder naden of uitstekende delen, en bieden ze toch voldoende stabiliteit, ook voor buitengebruik.
 • Voordeel 4: De glazen maken deel uit van de Revolution wijnglascollectie, die is ontwikkeld door Wilhelm Holzbauer en wijnkenner Heinz. Het karakteristieke ontwerp biedt je een prachtige selectieoptie.
 • Voordeel 5: Ze zijn vervaardigd door Stölzle Lausitz, de nummer 1 in Duitsland op het gebied van wijn- en champagneglazen. Het bedrijf heeft een lange traditie van productie sinds 1889 en biedt een robuuste en snelle levering, evenals een speciale kwaliteitsborging.
 • nadeel 1: Dit Stölzle Lausitz rode wijnglas is specifiek ontworpen voor klassieke rode wijn met veel lichamen zoals Chianti Classico of Montepulciano. Dit kan als een nadeel worden gezien als je een liefhebber bent van andere soorten wijn, aangezien de optimalisatie voor deze specifieke variëteiten mogelijk niet dezelfde resultaten oplevert bij andere wijnsoorten.
 • nadeel 2: Het wijnglas heeft een groot, gebogen glas wat veel ruimte biedt om te draaien. Dit vereist echter wel een zekere techniek, hetgeen een nadeel kan zijn voor beginnende wijnliefhebbers die nog niet bekend zijn met deze methodes van wijnproeven.
 • nadeel 3: De glazen zijn ontwikkeld door Wilhelm Holzbauer en Heinz, waarbij hun persoonlijke stijl en smaak in het design naar voren komt. Dit kan een nadeel zijn als je eigen smaak niet overeenkomt met hun ontwerptesthetiek.
 • nadeel 4: De functionaliteit van het glas is verbeterd door de uit de kelk genomen greep. Dit zorgt voor een bepaalde esthetische elegantie maar kan afdoen aan de algehele grip van het glas. Hierdoor kan het glas mogelijk minder comfortabel of minder veilig aanvoelen om vast te houden, vooral als het glas vol is.
 • nadeel 5: Hoewel robuustheid en snelle levering worden beloofd, is er niets vermeld over de specifieke materiaalkeuzes van de wijnglazen. Als je specifieke voorkeuren hebt voor bepaalde materialen (zoals loodvrij glas bijvoorbeeld), moet je extra onderzoek doen om te bepalen of deze glazen aan die eisen voldoen.

Onze favoriet #10

Rona Rode Wijnglazen

Rona Rode Wijnglazen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rode Wijnglazen van RONA zijn een ware blikvanger, perfect voor elke feestelijke gelegenheid of event. Deze bekende Europese onderneming, die meer dan 130 jaar geleden opgericht werd, levert glazen die in geen minder dan Buckingham Palace en het Witte Huis te zien zijn, gebruikt worden door grote luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates en KLM, en pronken in luxe hotels van Dubai tot Las Vegas. De gesteelde wijnglazen zien er geweldig uit op foto’s en zijn ideaal voor op social media. Ze zijn vervaardigd uit loodvrij kristalglas, wat ze sterker maakt dan reguliere glazen. Bovendien kun je erop vertrouwen dat ze veilig bij je thuis arriveren, dankzij hun beschermende verpakking met noppenfolie en stevig karton. Een glas van RONA staat garant voor kwaliteit en stijl.

 • Voordeel 1: De RONA rode wijnglazen trekken gegarandeerd de aandacht op elk feest of evenement. Hiermee voeg je dus echt iets speciaals toe aan je tafeldecoratie.
 • Voordeel 2: RONA is een gevestigd Europees merk, opgericht meer dan 130 jaar geleden en wordt wereldwijd gewaardeerd, zelfs in prestigieuze plaatsen zoals Buckingham Palace en het Witte Huis.
 • Voordeel 3: Deze wijnglazen zijn ideaal voor het maken van mooie foto’s voor sociale media. Ze zien er geweldig uit op foto’s, wat vaak leidt tot veel waardering en ‘likes’.
 • Voordeel 4: RONA wijnglazen zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel en duurzaam. Ze zijn gemaakt van loodvrij kristalglas, dat veel sterker is dan gewoon glas.
 • Voordeel 5: Je kunt erop vertrouwen dat deze glazen veilig bij je thuis aankomen, ze worden zorgvuldig verpakt in noppenfolie en stevig karton om breuk te voorkomen.
 • Nadeel 1: De RONA rode wijnglazen lijken vooral ontworpen te zijn om op te vallen, zelfs te schitteren op social media. Als je op zoek bent naar meer subtiele, tijdloze wijnglazen die passen bij elk interieur en evenement, dan is dit misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 2: Hoewel RONA een bekend Europees merk is waarvan de producten zelfs in Buckingham Palace en het Witte Huis te zien zijn, betekent dit niet per se dat het de beste optie voor jou is. Hoogwaardige merknaambekendheid garandeert niet altijd dat het product aan je specifieke behoeften voldoet.
 • Nadeel 3: Hoewel de glazen van loodvrij kristalglas zijn gemaakt en sterker zijn dan gewoon glas, zijn ze niet onbreekbaar. Kristalglas is nog steeds fragiel en je moet er extra zorg aan besteden bij het schoonmaken en opslaan.
 • Nadeel 4: Het gebruikte materiaal, kristalglas, hoeft niet noodzakelijkerwijs betere wijnbeleving te bieden. Er zijn soms misvattingen dat kristalglas wijn beter laat smaken, hoewel dit tot op heden niet wetenschappelijk bewezen is.
 • Nadeel 5: De speciale aandacht aan de verpakking kan extra kosten met zich meebrengen in termen van verzending en handling. Zeker als je alleen online winkelt, kan dit tot hogere kosten leiden, zelfs als de prijs van de glazen zelf niet hoog is.

Na diepgaand onderzoek en het testen van talrijke rode wijnglazen, zijn we tot de conclusie gekomen dat er een breed scala aan geweldige producten beschikbaar is. Deze top 10 rode wijnglazen onderscheiden zich door hun design, kwaliteit en functionaliteit. Wat je wensen en budget ook zijn, er is zeker iets voor jou in deze lijst. Van elegant en luxueus tot duurzaam en budgetvriendelijk, elk van deze rode wijnglazen zal je wijnervaring naar een hoger niveau tillen. We raden je aan om de tijd te nemen om deze producten te bekijken en het rode wijnglas te kiezen dat het beste bij jouw stijl en wijnvoorkeur past. Geniet van je wijn op de beste manier mogelijk; proost!

Inhoudsopgave