a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Roeitrainer: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 roeitrainers op de markt, zorgvuldig getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek, om jou de beste fitnesservaring te bieden.

Ben je op zoek naar de perfecte aanvulling op je thuisgymnastiek of misschien een effectieve manier om je conditie te verbeteren? Een roeitrainer kan precies datgene zijn wat jij zoekt. Haal het meeste uit je training met deze robuuste, duurzame machines die zijn ontworpen om je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit te verhogen. Met onzekerheid over welke roeitrainer te kiezen, hebben wij het onderzoek gedaan en de top 10 roeitrainers getest die er op de markt beschikbaar zijn. Van technische specificaties tot prijs-kwaliteitverhouding, we hebben alles onder de loep genomen. Dus leun achterover, lees en ontdek de beste roeitrainer die past bij jouw behoeften en budget.

Een roeitrainer is een fitnessapparaat ontworpen om de actie van waterroeien na te bootsen. Het is uitstekend voor het bieden van een volledige lichaamstraining, waarbij jij zowel jouw boven- als onderlichaam kunt werken. Met een roeitrainer kun je je benen, armen, rug en core versterken. Bovendien helpt het ook in het verbranden van calorieën en het verbeteren van jouw cardiovasculaire conditie. Gebruikmakend van verstelbare weerstand, kan jij de intensiteit van jouw training aanpassen aan jouw specifieke fitnessniveau.

Check Uit

Onze favoriet #1

Ancheer Roeitrainer

Ancheer Roeitrainer

Waarom we het gekozen hebben

De ANCHEER Roeitrainer is een geavanceerde fitnessapparaat die je workout naar een hoger niveau tilt. Het heeft een fles- en telefoon-/pc-houder om je fitnessvideo’s gemakkelijk te bekijken, en 10 magnetische weerstandsniveaus voor een veeleisende training die nog weinig onderhoud vraagt. Comfort wordt niet op een lager pitje gezet, want deze roeitrainer is uitgerust met een oversized zitting die soepel langs de 41 inch glijrails glijdt en een hoogwaardig frame dat tot 150 kg kan dragen. Het beschikt ook over ergonomische voetspedalen met verstelbare riemen en antislip stuur voor optimale gebruikservaring. Je hoeft je geen zorgen te maken over de duurzaamheid want het komt met een 1-jarige kwaliteitsgarantie en gratis vervanging van reserveonderdelen binnen die periode.

 • Voordeel 1: De ANCHEER roeitrainer is uitgerust met een houder voor flessen en apparaten, zodat je gemakkelijk je favoriete fitnessvideo’s kunt bekijken terwijl je traint.
 • Voordeel 2: Met de 10-traps weerstandsinstelling kun je de intensiteit van je training aanpassen naar jouw wensen, wat zorgt voor een veeleisende en gepersonaliseerde training.
 • Voordeel 3: De roeitrainer beschikt over een oversized zitmeubel dat soepel langs de glijrails glijdt, hierdoor zit je comfortabel en stabiel tijdens je workout.
 • Voordeel 4: Het ergonomische voetspedaal met verstelbare bandjes zorgt ervoor dat je je quadriceps effectief kunt trainen terwijl je je benen heen en weer beweegt.
 • Voordeel 5: Het antislip stuur van de ANCHEER roeitrainer zorgt voor een goede grip tijdens je traning, waardoor het trainingscomfort en de veiligheid wordt verhoogd.
 • Nadeel 1: Hoewel de ANCHEER Roeitrainer een flessen- en telefoon-/pc-houder bevat, betekent dit dat als je niet voorzichtig bent, er het risico bestaat dat je tijdens een intense trainingssessie dranken kunt morsen of je apparaten kunt beschadigen.
 • Nadeel 2: De roeimachine heeft 10 magnetische weerstandsniveaus. Afhankelijk van je fitnessniveau, kunnen deze niveaus mogelijk niet voldoende variatie of uitdaging bieden, vooral als je een zeer ervaren roeier bent die op zoek is naar intensieve training.
 • Nadeel 3: Hoewel de oversized zitting bedoeld is om comfort te bieden, kan deze voor sommige gebruikers juist oncomfortabel zijn, vooral als je kleiner van postuur bent. Dit kan resulteren in een minder effectieve workout.
 • Nadeel 4: Het ergonomische voetspedaal dat helpt bij het inschakelen van je quadriceps kan ook beperkingen opleggen. Als de bandjes niet goed passen of als ze niet voldoende kunnen worden aangepast, kan het je beweging beperken of oncomfortabel aanvoelen tijdens het roeien.
 • Nadeel 5: De roeitrainer heeft een maximaal gewichtscapaciteit van 150 kg. Hoewel dit voldoende is voor de meeste gebruikers, kan het degenen die zwaarder zijn beperken of uitsluiten van het gebruik van dit apparaat.

Onze favoriet #2

Sportplus Roeitrainer

Sportplus Roeitrainer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SportPlus Roeitrainer is een uitstekende keuze voor thuisgebruik dankzij zijn onderhoudsvrije en stille magnetische remsysteem met 8 handmatig instelbare weerstandsniveaus, waardoor je zowel duur- als krachttraining kunt uitoefenen. Zijn grote, kantelbare LCD-computer houdt je up-to-date over je trainingsspecificaties zoals het totaal aantal roeislagen, caloriëenverbruik, tijd, polsslag en afstand. De kogelgelagerde, comfortabele roerstoel, de geïntegreerde vloerniveauregeling, transportwielen en grote pedalen met veiligheidsgordels zorgen voor extra gebruiksgemak. De kwaliteit en veiligheid van deze roeitrainer, getest volgens EN ISO 20957-1 en EN 957-7, is verzekerd, met een maximaal gebruikersgewicht van 150 kg.

 • Voordeel 1: De SportPlus Roeitrainer biedt variabele trainingsopties met zijn 8 manuele weerstandsniveaus. Dit maakt het mogelijk om de intensiteit van jouw trainingen aan te passen op basis van jouw persoonlijke fitnessdoelen.
 • Voordeel 2: Het kantelbare LCD-display zorgt voor gemakkelijke toegang tot je trainingsgegevens. Je kunt alles volgen, van totale roeislagen en calorieverbruik tot tijd en afstand, wat je trainingen effectief en doelgericht maakt.

  Voordeel 3: Robuust en duurzaam, deze roeimachine kan gebruikersgewicht tot 150 kg aan. Het is opgebouwd uit kogelgelagerde en comfortabele roerstoel met hoogwaardige aluminium rolband. Plus, het heeft een compact formaat welke makkelijk op te klappen is voor opslag.

 • Voordeel 4: Dankzij de geïntegreerde vloerniveauregeling en transportwielen aan de voorkant, is de roeimachine eenvoudig te verplaatsen en te positioneren. Met grote pedalen, antislip treden en verstelbare veiligheidsbanden biedt de machine extra gebruiksgemak en veiligheid.
 • Voordeel 5: Bij de productie van deze roeitrainer is aandacht besteed aan veiligheid. Het voldoet aan de normen EN ISO 20957-1 en EN 957-7. Dit geeft jou de zekerheid dat je een veilige en betrouwbare machine gebruikt voor je workouts.
 • Nadeel 1: Het weerstandsniveau van de SportPlus roeitrainer is manueel ingesteld, wat betekent dat je fysiek de weerstandsniveaus moet aanpassen tijdens de training. Voor sommigen kan dit een onderbreking van hun training zijn en het ritme verstoren.
 • Nadeel 2: Ondanks de aanwezigheid van een groot en kantelbaar LCD-scherm, zou het kunnen zijn dat je moeite hebt met het aflezen van je trainingsspecificaties op de machine terwijl je roeit. Dit hangt af van hoe flexibel en alert je tijdens het roeien bent.
 • Nadeel 3: De roeitrainer heeft een gebruikersgewichtslimiet van 150 kg, wat betekent dat zwaardere personen deze machine niet effectief of veilig kunnen gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel er een geïntegreerde vloerniveauregeling is, kan je nog steeds worden beperkt door de soort vloer waarop je Machine plaatst. Niet alle vloeren zijn even geschikt om effectief te trainen met deze roeitrainer.
 • Nadeel 5: Hoewel het ontwerp van de roeimachine stijlvol is, is dit niet altijd een garantie voor gebruiksgemak of comfort. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de grote pedalen niet comfortabel vindt of dat je moeite hebt om de verstelbare veiligheidsbanden aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.

Onze favoriet #3

Goplus Roeitrainer

Goplus Roeitrainer

Waarom we het gekozen hebben

De GOPLUS Roeitrainer is een hoogwaardig fitnessapparaat dat ontworpen is om je de ultieme full-body workout ervaring te bieden. Je kunt bijna 90% van je strekspieren trainen met dit apparaat, een effectiviteit die vergelijkbaar is met het daadwerkelijke roeien. Met 10 instelbare weerstandsniveaus, is het toestel perfect voor zowel beginners als ervaren fitnessbeoefenaars en zelfs voor diegenen die willen afvallen, dankzij het hoge energieverbruik dat het toestel met zich meebrengt. Het LCD-display geeft je jouw trainingstijd, stappen, totaal, verbrande calorieën en afstand weer, waardoor je gemakkelijk jouw vorderingen kunt bijhouden. Gemaakt van duurzaam ijzer, is de roeitrainer belastbaar tot 120 kg en functies zoals riemen op de pedalen, antislip handgrepen en zadel zorgen voor veiligheid tijdens je training. Het is inklapbaar en ruimte-efficiënt, waardoor het gemakkelijk op te bergen en zelfs mee te nemen op reis.

 • Voordeel 1: Dankzij de ergonomische vormgeving en eenvoudige bedieningselementen is deze roeitrainer van Tunturi perfect geschikt voor beginners of gelegenheidsgebruikers.
 • Voordeel 2: Met de optie om uit 4 weerstandsniveaus te kiezen, maakt het elastomeer-remsysteem het mogelijk om je training volledig aan te passen aan je individuele behoeften en doelen.
 • Voordeel 3: Omdat de roeitrainer op batterijen werkt, ben je niet gebonden aan één plek en kun je overal waar je maar wilt aan je conditie werken.
 • Voordeel 4: De roeitrainer houdt handige gegevens voor je bij, zoals de tijd, roeibewegingen per minuut en geschat calorieverbruik, waardoor je je vorderingen op de voet kunt volgen.
 • Voordeel 5: De roeitrainer is gemakkelijk opvouwbaar en uitgerust met transportwielen, wat het opbergen ervan een stuk eenvoudiger maakt. Dit maakt het een uiterst handige keuze als je niet veel ruimte hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel het voor beginners en gelegenheidsgebruikers ideaal kan zijn om met deze roeitrainer te beginnen vanwege zijn eenvoudige bedieningselementen, kan het een nadeel zijn voor gebruikers die na verloop van tijd meer technische mogelijkeheden willen.
 • Nadeel 2: De roeitrainer biedt slechts 4 weerstandsniveaus om je training aan te passen. Dit kan beperkend zijn voor sommige mensen die een breder scala aan intensiteiten in hun training willen om hun fitnessdoelen te bereiken.
 • Nadeel 3: Het feit dat de machine op batterijen werkt is handig voor draagbaarheid, maar kan ook een nadeel zijn. Vooral als de batterijen vaak vervangen moeten worden, wat zowel een gedoe als extra kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: Hoewel de roeitrainer tijd, roeibewegingen per minuut en geschat calorieverbruik aangeeft, ontbreken er andere geavanceerde datatracking opties, zoals hartslagmeting, wat een nadeel kan zijn voor diegenen die een uitgebreidere tracking van hun training wensen.
 • Nadeel 5: De machine is gemakkelijk op te vouwen en heeft transportwielen die het verplaatsen vergemakkelijken, dit zou echter kunnen betekenen dat het wellicht niet de stevigste optie op de markt is.

Onze favoriet #4

Tunturi Roeitrainer

Tunturi Roeitrainer

Waarom we het gekozen hebben

De Tunturi Roeitrainer is een ergonomisch ontworpen fitnessapparaat dat ideaal is voor beginners en gelegenheidsgebruikers. Met zijn eenvoudige bedieningselementen en vier weerstandsniveaus, afhankelijk van een elastomeer-remsysteem, kun jij je training naar eigen wensen aanpassen. Ook loopt hij op batterijen, waardoor je overal in huis of zelfs buiten kunt trainen. Hij biedt informatie over de tijd, het aantal roeibewegingen per minuut en je geschatte calorieverbruik, waardoor je je voortgang makkelijk kunt volgen. Voor de ruimtebewuste gebruiker is de Tunturi Roeitrainer gemakkelijk op te vouwen en met de transportwielen eenvoudig te verplaatsen voor opslag.

 • Voordeel 1: Dankzij de ergonomische vormgeving en eenvoudige bedieningselementen is deze roeitrainer van Tunturi perfect geschikt voor beginners of gelegenheidsgebruikers.
 • Voordeel 2: Met de optie om uit 4 weerstandsniveaus te kiezen, maakt het elastomeer-remsysteem het mogelijk om je training volledig aan te passen aan je individuele behoeften en doelen.
 • Voordeel 3: Omdat de roeitrainer op batterijen werkt, ben je niet gebonden aan één plek en kun je overal waar je maar wilt aan je conditie werken.
 • Voordeel 4: De roeitrainer houdt handige gegevens voor je bij, zoals de tijd, roeibewegingen per minuut en geschat calorieverbruik, waardoor je je vorderingen op de voet kunt volgen.
 • Voordeel 5: De roeitrainer is gemakkelijk opvouwbaar en uitgerust met transportwielen, wat het opbergen ervan een stuk eenvoudiger maakt. Dit maakt het een uiterst handige keuze als je niet veel ruimte hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel het voor beginners en gelegenheidsgebruikers ideaal kan zijn om met deze roeitrainer te beginnen vanwege zijn eenvoudige bedieningselementen, kan het een nadeel zijn voor gebruikers die na verloop van tijd meer technische mogelijkeheden willen.
 • Nadeel 2: De roeitrainer biedt slechts 4 weerstandsniveaus om je training aan te passen. Dit kan beperkend zijn voor sommige mensen die een breder scala aan intensiteiten in hun training willen om hun fitnessdoelen te bereiken.
 • Nadeel 3: Het feit dat de machine op batterijen werkt is handig voor draagbaarheid, maar kan ook een nadeel zijn. Vooral als de batterijen vaak vervangen moeten worden, wat zowel een gedoe als extra kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: Hoewel de roeitrainer tijd, roeibewegingen per minuut en geschat calorieverbruik aangeeft, ontbreken er andere geavanceerde datatracking opties, zoals hartslagmeting, wat een nadeel kan zijn voor diegenen die een uitgebreidere tracking van hun training wensen.
 • Nadeel 5: De machine is gemakkelijk op te vouwen en heeft transportwielen die het verplaatsen vergemakkelijken, dit zou echter kunnen betekenen dat het wellicht niet de stevigste optie op de markt is.

Onze favoriet #5

Fitness Reality Roeitrainer

Fitness Reality Roeitrainer

Waarom we het gekozen hebben

De Fitness Reality Roeitrainer is een roeiapparaat met extra’s. Het enige op de markt dat bijkomende lichaamsoefeningen mogelijk maakt dankzij de innovatieve voorste stabilisator-voetkussens. Je kunt meer dan alleen roeien: curls, voorkomen roeien, rechtop roeien, voorheffen, triceps stretches, staande schouderpersen en meer. Het apparaat biedt een lage belasting totale lichaamstraining, met oefeningen die zich richten op onderarmen, biceps, triceps, schouders, benen en dijen. Op het LCD-display kun je je prestaties volgen, en met de gratis MyCloudFitness app kun je zelfs je trainingsdoelen instellen. Het apparaat is stil en comfortabel, met een brede, voorgevormde zitbank en ultrastille nylon roeiband. De grote antislipvoetpedalen bieden een grote bewegingsstraal. De roeitrainer voldoet aan strenge veiligheidsnormen en kan eenvoudig worden opgevouwen en verplaatst wanneer hij niet in gebruik is.

 • Voordeel 1: Het Fitness Reality roeitoestel biedt je de mogelijkheid om naast roeien ook veel andere lichaamsoefeningen te doen zoals curls, triceps strekken en schouderpersen dankzij de voor octrooi aangevraagde voorste stabilisator-voetkussens. Hierdoor krijg je een totale lichaamstraining die zich richt op vele lichaamsdelen zoals onderarmen, biceps, triceps, schouders, benen en dijen.
 • Voordeel 2: Het roeitoestel is eenvoudig in te stellen naar eigen voorkeur, dankzij 14-traps dubbele transmissie magnetische trekweerstand. Deze hoge mate van aanpasbaarheid betekent dat je je training naar wens kunt aanpassen, of je nu een eenvoudige of veeleisende training wilt.
 • Voordeel 3: Het Fitness Reality roeitoestel heeft een Bluetooth Smart Cloud Fitness functie waarmee je jouw trainingsresultaten via de MyCloudFitness app op iOS en Android kan volgen. Met de app kun je work-out-doelscenario’s instellen zoals tijd, afstand en calorieverbruik.
 • Voordeel 4: Comfort is een belangrijk onderdeel van dit roeitoestel, met een grote, voorgevormde zitbank en een ultrastille, duurzame nylon roeiband. Dit maakt het mogelijk om tijdens de training TV te kijken of muziek te beluisteren. De roeitrainer heeft ook kogellagerwielen voor zacht roeien.
 • Voordeel 5: Het product beschikt over diverse kenmerken die het gebruiksgemak verhogen. Zo zorgen de verstelbare bodemstabilisatoren aan de achterkant voor een soepele roeiervaring en maken de grote antislip voetpedalen met verstelbare riemringen het gemakkelijk om de voetlussen in te stellen naar wens. Dankzij de draaibare voetpedalen is er een grote bewegingsstraal mogelijk. Voor het gemak van opslaan en verplaatsen zijn er transportwielen inbegrepen en kan het apparaat gemakkelijk worden opgevouwen als het niet wordt gebruikt.
 • Nadeel 1: Ondanks de veelzijdigheid van de oefeningen, kan de toegevoegde complexiteit van extra lichaamsoefeningen op een roeimachine overweldigend of ingewikkeld zijn voor beginners of mensen die het liefst focussen op roei-bewegingen.
 • Nadeel 2: De voor octrooi aangevraagde voorste stabilisator-voetkussens voor extra oefeningen zouden mogelijk niet zo stabiel kunnen zijn als gespecialiseerde gymapparaten, waardoor ze misschien niet de beste keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar zeer intensieve workouts.
 • Nadeel 3: De Bluetooth Smart Cloud Fitness die vereist is om je trainingsresultaten te volgen, kan problemen opleveren voor diegenen zonder toegang tot iOS of Android apparaten of voor degenen die liever trainen zonder voortdurend verbonden te zijn met een apparaat.
 • Nadeel 4: Hoewel de roeimachine bedoeld is voor mensen met een breed bereik van lichaamslengte (1.44m – 1.98m), kan het minder comfortabel en effectief zijn voor mensen buiten dit bereik.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de roeimachine verstelbare bodemstabilisatoren heeft om schommelen te voorkomen, kan het nog steeds enige mate van instabiliteit hebben voor intensievere trainingen en kan het niet geschikt zijn voor mensen die een solide en absoluut stabiele trainingservaring verkiezen.

Onze favoriet #6

Ise Roeitrainer

Ise Roeitrainer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ISE Roeitrainer SY-2027 is een hoogwaardige roeimachine met waterweerstand, waardoor je thuis de echte roeibeweging kunt nabootsen. Dit roeitoestel onderscheidt zich door zijn duurzame en milieuvriendelijke ontwerp, voorzien van vier vleugels en water. De roeitrainer is ontworpen om comfortabel te trainen, dankzij het grote zadel en veilige voetsteunen met klittenband. De rails zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig aluminium, en het trekkoord verhoogt de veiligheid en effectiviteit van je training. Het LCD-scherm toont onder meer roeislagen, calorieverbruik en afstand, zodat je je prestaties nauwkeurig kunt volgen. Met zes instelbare weerstandsniveaus, train je meer dan 80% van je lichaamsspieren. Bovendien is de roeitrainer inklapbaar en uitgerust met transportwielen voor moeiteloos opbergen. De ISE Roeitrainer heeft bovendien een Bluetooth-functie, waarmee je via de Kinomap app je trainingen kunt simuleren voor een meeslepende ervaring. Dit niet alleen zorgt voor een uitgebreide workout, maar biedt je ook extra trainingsplezier.

 • Voordeel 1: De ISE roeimachine komt met waterbestendigheid dat je echte roeigevoel thuis simuleert. Het heeft een nieuwe, duurzame structuur die milieuvriendelijk is en heeft bovendien 6 instelbare weerstandsniveaus voor een efficiënte training op maat.
 • Voordeel 2: Het apparaat heeft een ergonomisch ontwerp met een comfortabel groot zadel dat zorgt voor een optimale zitpositie. De rails zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en het trekkoord zorgt voor een veilige training. De voetsteunen zijn uitgerust met klittenband, waardoor je voeten perfect kunnen worden vastgehouden.
 • Voordeel 3: De roeimachine is voorzien van een LCD-display dat de totale meter, roeislagen, calorieverbruik, tijd, afstand en slagen weergeeft. Zo heb je inzicht in de omvang van je beweging, het effect dat je wilt bereiken en de tijd die je nodig hebt voor je training.
 • Voordeel 4: De ISE roeitrainer is zowel functioneel als gemakkelijk op te bergen. Het apparaat biedt een uitgebreide training van het hele lichaam en legt meer dan 80% van je spieren aan het werk. Dankzij zijn opvouwbaarheid en transportwielen kan je het eenvoudig opbergen en zelfs in kleine ruimtes gebruiken.
 • Voordeel 5: Dit roeiapparaat is uitgerust met Bluetooth en kan worden verbonden met je telefoon of tablet voor interactieve trainingen. Met behulp van de beschikbare Kinomap app, kan je echte acties simuleren en krijg je een meeslepende ervaring. Dit maakt je training niet alleen effectief, maar ook leuker.
 • Nadeel 1: De ISE Roeitrainer maakt gebruik van waterweerstand, wat bij sommige gebruikers misschien net iets te natuurgetrouw en dus zwaar kan aanvoelen. De overstap van bijvoorbeeld een luchtmachine kan stroever verlopen.
 • Nadeel 2: Hoewel het toestel 6 weerstandsniveaus heeft, kan dit beperkt zijn voor sommige gebruikers die verlangen naar een breder scala aan intensiteitsniveaus.
 • Nadeel 3: Het display toont een breed scala aan metingen zoals totale meters, roeislagen, calorieverbruik, tijd, afstand, en slagen. Dit kan voor beginnende gebruikers of mensen die liever eenvoudige informatie hebben, overweldigend zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het roeitoestel gemakkelijk kan worden opgeborgen dankzij de inklapbaarheid en transportwielen, kan de noodzaak om dit na elk gebruik te doen voor sommige gebruikers als een bewerkelijke taak worden ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel de Bluetooth & app-connectiviteit voor velen een voordeel kan zijn, hangt de functionaliteit hiervan af van je telefoon- of tabletmodel. Mocht je geen gebruik maken van deze functionaliteit, dan heb je misschien het gevoel te betalen voor een feature die je niet gebruikt.

Onze favoriet #7

Costway Roeitrainer

Costway Roeitrainer

Waarom we het gekozen hebben

De Roeitrainer van het merk COSTWAY bootst, door middel van volledig bewegende armen op een hydraulisch systeem, het gevoel van echt water roeien na en zorgt voor een effectieve training van het hele lichaam, inclusief rug, benen, armen, buikspieren en bilspieren. Deze roeitrainer beschikt over een instelbare hydraulische weerstand met een maximale capaciteit van 50 kg, die eenvoudig te regelen is met de ontgrendelknop. Voor een meer wetenschappelijke training kun je gebruik maken van de ingebouwde LCD digitale monitor die tijd, telling, calorieën, afstand en totale tellingen weergeeft. Duurzaamheid en stabiliteit zijn gegarandeerd door het stevige stalen frame dat tot 100 kg kan dragen en 4 anti-slip doppen aan de onderkant bieden extra veiligheid. Ten slotte zorgen de antislip pedalen en comfortabele, extra gevoerde zitting voor balans, veiligheid en comfort, ongeacht de grootte van je voeten.

 • Voordeel 1: De COSTWAY roeitrainer biedt een volledig bewegingsbereik. De volledige beweging van de armen simuleert het gevoel van het roeien op echt water, wat zorgt voor effectieve training van diverse delen van je lichaam zoals de rug, benen, armen, buikspieren en bilspieren.
 • Voordeel 2: De roeitrainer heeft verstelbare hydraulische weerstand. Dankzij een ontgrendelknop kun je de weerstand gemakkelijk verhogen of verlagen, om aan jouw trainingsbehoeften te voldoen. De maximale weerstand is 50 kg, dit maakt de roeitrainer geschikt voor beginners en gevorderden.
 • Voordeel 3: De roeitrainer is uitgerust met een digitale LCD-Monitor. Dit beeldscherm geeft belangrijke trainingsinformatie weer zoals tijd, aantal roeislagen, calorieën, en totale afstanden. Dit helpt je bij het opstellen van een wetenschappelijk onderbouwd fitnessprogramma.
 • Voordeel 4: De roeitrainer heeft een robuust stalen frame. Het is gemaakt van hoogwaardig staal voor opmerkelijke robuustheid en duurzaamheid. Het stevige ontwerp zorgt voor een grotere stabiliteit tijdens de training en kan tot 100 kg dragen.
 • Voordeel 5: Het apparaat heeft anti-slip pedalen en een comfortabele zitting. De oversized voetpedalen hebben verstelbare haakjes en lussen die geschikt zijn voor alle maten voeten. Daarnaast zorgt het extra gevoerde kussen ervoor dat je comfortabel kunt zitten tijdens je workout, wat bijdraagt aan een langere en effectievere trainingssessie.
 • Nadeel 1: Hoewel dit apparaat een volledig bewegingsbereik biedt, kan dit een nadeel zijn voor mensen met beperkte mobiliteit, blessures of met specifieke lichamelijke beperkingen.
 • Nadeel 2: De maximale weerstand is 50kg. Dit kan voor sommige gebruikers die op zoek zijn naar intensieve training mogelijk niet genoeg zijn.
 • Nadeel 3: Het gebruik van een LCD digitale monitor kan technische problemen en leesbaarheidsproblemen opleveren, vooral voor oudere gebruikers of mensen die minder technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 4: Het stalen frame van deze roeimachine is weliswaar stevig, maar kan zwaar zijn om te verplaatsen of op te bergen, wat een probleem kan zijn als je ruimte beperkt is.
 • Nadeel 5: Hoewel de anti-slip pedalen verstelbaar zijn, kunnen ze misschien toch oncomfortabel zijn of niet geschikt voor mensen met specifieke schoenmaten of voetproblemen. Ook kan het extra gevoerde kussen, bedoeld om comfort te garanderen, niet voldoende zijn voor langdurige trainingssessies of mensen met rugklachten.

Onze favoriet #8

Joroto Roeitrainer

Joroto Roeitrainer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De JOROTO Roeitrainer is ontworpen voor een buitengewone thuisroeierervaring door een unieke combinatie van lucht- en magneetweerstanden te gebruiken. Hierdoor geniet je van een rustig loopgevoel met de optie om de intensiteit te verhogen door harder te roeien. Bovendien ondersteunt het toestel de verbinding met apps zoals Kinomap via Bluetooth en een tablethouder voor een meeslepende roeibeleving. Op het LCD-display lees je nauwkeurig je tijd, toerental, hartslag en andere relevante trainingsdata af. De roeitrainer is gebouwd om gebruikers tot 210 cm te ondersteunen met een duurzame, comfortabele ergonomische zitting en een krasbestendige, aluminiumoxide rail. Met 10 aanpasbare weerstandsniveaus biedt het veelzijdigheid voor beginners tot professionals. De JOROTO Roeitrainer is ook makkelijk op te vouwen en te verplaatsen voor opslagbehoeften. Daarnaast garandeert JOROTO levenslange klantenservice voor je volledige tevredenheid.

 • Voordeel 1: De JOROTO roeitrainer biedt een unieke roeiervaring dankzij de combinatie van lucht- en magneetweerstand. Dit betekent dat je kunt genieten van een rustig en continu loopgevoel, maar ook van toenemende intensiteit naarmate je harder roeit, wat een zeer natuurlijke, soepele en stille workout biedt.
 • Voordeel 2: Deze roeitrainer ondersteunt Kinomap en andere apps die het FTMS-protocol ondersteunen, wat een meeslepende roeibeweging biedt via een bluetooth-verbinding. Plus, het LCD-display zorgt voor nauwkeurige tracking van je prestaties zoals tijd, afstand, calorieën, hartslag en meer, zodat je altijd op de hoogte bent van je vorderingen.
 • Voordeel 3: De roeitrainer is geschikt voor gebruikers tot 210 cm dankzij de lange rail van 125 cm, die gemaakt is van slijtvast aluminiumoxide om krassen effectief te voorkomen. De comfortabele en ademende zitting zorgt voor gemak tijdens langdurige oefeningen.
 • Voordeel 4: Met 10 instelbare weerstandsniveaus kan je de intensiteit van je workouts aanpassen aan je specifieke behoeften en capaciteiten. Het unieke dubbele weerstandssysteem met een vliegwiel biedt een sterkere weerstand dan reguliere roeiapparaten, wat een efficiënte oefening garandeert voor zowel beginners als professionals.
 • Voordeel 5: Het roeitoestel is eenvoudig op te vouwen en op te bergen, waardoor het ideaal is voor kleinere woonruimtes. De draagbare handgreep en ingebouwde transportwielen zorgen voor een gemakkelijke en comfortabele verplaatsing van het apparaat.
 • Nadeel 1: Hoewel deze roeitrainer ondersteuning biedt voor verschillende fitness-apps via bluetooth, staat het niet expliciet of de roeitrainer zelf beschikt over een hartslagmonitor. Je hebt waarschijnlijk een aparte hartslagmonitor nodig als je nauwkeurige hartslagmetingen wilt tijdens je training, wat extra kosten en gedoe met zich meebrengt.
 • Nadeel 2: Hoewel het positief is dat de JOROTO roeitrainer een groot gewicht aankan, kan het zijn dat het apparaat zelf zwaar is. Dit kan het moeilijk maken om te verplaatsen, zelfs met de ingebouwde transportwielen. Dit kan een uitdaging vormen als je een kleine leefruimte hebt of als je het apparaat vaak verplaatst.
 • Nadeel 3: Het roeitoestel biedt 10 verschillende weerstandsniveaus, dit biedt weliswaar variëteit, maar het kan beperkend zijn voor ervaren roeiers die op zoek zijn naar meer intensieve trainingsniveaus.
 • Nadeel 4: Hoewel de roeitrainer opvouwbaar is, geeft de productbeschrijving aan dat de afmetingen in gevouwen toestand 242 x 47 x 88 cm zijn – wat zich nog steeds vertaalt in een vrij groot formaat. Als je ruimte beperkt is, kan dit nog steeds te veel ruimte innemen.
 • Nadeel 5: Hoewel de rail een goede lengte heeft voor gebruikers tot 210 cm, kunnen mensen die langer zijn dan deze maat problemen ondervinden bij een volledige, comfortabele roeihouding. Dit kan de kwaliteit van hun workout beperken.

Onze favoriet #9

Care Fitness Roeitrainer

Care Fitness Roeitrainer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CARE FITNESS SR-911 Roeitrainer is jouw ultieme hulpmiddel voor een complete lichaamstraining. Deze magnetische roeimachine, met een evenwichtige centrale trek en een traagheidsmassa van 4 kg, stelt je in staat om op een zachte manier zowel je cardio als alle spieren in je lichaam te trainen. De machine heeft een handmatig verstelbare magnetische weerstand met 8 niveaus voor aanpasbare inspanning en een helder LED-display om je prestaties bij te houden. Geruisloos en flexibel in beweging en voorzien van een comfortabele stoel met vergrendelbare en antislip pedalen, draagt deze robuuste roeimachine, vervaardigd met een stijve stalen structuur en aluminium balk, bij aan een veilige en optimale houding. Makkelijk op te bergen en verplaatsbaar dankzij de wielen, past hij perfect in je woonruimte. De SR-911 is ISO 20957 gecertificeerd en biedt een garantie van vijf jaar op het chassis en twee jaar op slijtageonderdelen.

 • Voordeel 1: Deze roeimachine van CARE FITNESS is uitgerust met een magnetisch weerstandsmechanisme, waardoor je een soepele en stille workout kunt hebben. Hiermee kun je ongestoord blijven trainen, zelfs in een druk huishouden of appartement.
 • Voordeel 2: De SR-911 roeimachine heeft 8 verschillende weerstandsniveaus die handmatig verstelbaar zijn. Zo kun je de intensiteit van je workouts naar wens aanpassen, gebaseerd op je eigen sportieve doelen en persoonlijk fitnessniveau.
 • Voordeel 3: De roeimachine biedt een volledige lichaamstraining. Het helpt bij het versterken van al je spieren en tegelijkertijd verbeter je ook je cardiovasculaire conditie. Dit maakt het een zeer veelzijdig fitnessapparaat dat uitermate geschikt is voor je complete work-outs.
 • Voordeel 4: De SR-911 Roeitrainer is uitgerust met een LED-display waarop je al je prestatiegegevens zoals tijd, afstand, roeiteller per minuut en calorieverbranding kunt volgen. Dit stelt je in staat om je voortgang bij te houden en eventueel je training aan te passen om betere resultaten te behalen.
 • Voordeel 5: De roeimachine is ontworpen voor zowel comfort als stabiliteit. Het is uitgerust met een comfortabele zitplek, anti-slip pedalen en een stijve stalen structuur. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele houding tijdens het roeien, waardoor je optimaal kunt presteren tijdens je trainingen.
 • Nadeel 1: De magnetische roeimachine SR-911 heeft een handmatig verstelbare weerstand. Dit kan als een nadeel worden gezien, omdat je niet direct tijdens je workout de weerstand kunt verhogen of verlagen. Elk level vereist een aparte handmatige instelling wat een onderbreking in je training kan betekenen.
 • Nadeel 2: Het LED-display toont je trainingsgegevens, zoals tijd, SPM, afstand en geschatte verbrande calorieën. Echter, het biedt geen verdere integratie met fitness apps voor meer gedetailleerde trainingsinsights of het volgen van je voortgang op de langere termijn.
 • Nadeel 3: Hoewel dit model een stille werking heeft dankzij het magnetische remsysteem, kan dit ook een beperking vormen. Magnetische systemen bieden vaak niet dezelfde mate van weerstand en realistisch roeigevoel dat je zou krijgen van lucht- of waterweerstandsystemen.
 • Nadeel 4: De SR-911 wordt aangeprezen voor zijn comfort, met functies zoals vergrendel- en antislippedalen en een stoel met kogellagers. Dit suggereert echter dat er mogelijk op andere modellen betere ergonomische opties beschikbaar zijn voor een comfortabelere ervaring.
 • Nadeel 5: Hoewel deze roeimachine ruimtebesparend en gemakkelijk te verplaatsen is met vermelding van de wielen, zijn de afmetingen van de roeimachine nog steeds vrij groot (156x55x70cm). Hierdoor kan het apparaat wellicht niet passen in kleinere huisruimtes en wellicht niet gemakkelijk op te bergen zijn in kleinere woningen.

Onze favoriet #10

Tunturi Roeitrainer

Tunturi Roeitrainer

Waarom we het gekozen hebben

De Tunturi Roeitrainer is een ergonomisch ontworpen apparaat, ideaal voor zowel beginners als gelegenheidsgebruikers dankzij de eenvoudige bedieningselementen. Het apparaat biedt je de mogelijkheid je training te personaliseren met 8 magnetische weerstandsniveaus. Je kunt je voortgang volgen via het display dat de verstreken tijd, het aantal slagen, de afgelegde afstand en slagen per minuut toont. Voor gemakkelijke opslag en transport is de roeitrainer inklapbaar en uitgerust met transportwielen. Bovendien zorgen de grote anti-slip voetpedalen met verstelbare voetlussen voor stabiliteit tijdens de training.

 • Voordeel 1: De Roeitrainer van Tunturi is ergonomisch ontworpen en heeft eenvoudige bedieningselementen, wat het ideaal maakt als je een beginner bent of slechts af en toe traint.
  Voordeel 2: Je kunt je training afstemmen op je eigen tempo en intensiteit, want de roeitrainer heeft 8 magnetische weerstandsniveaus om uit te kiezen.
  Voordeel 3: Het display is zeer informatief, het laat je de verstreken tijd zien, het aantal slagen dat je hebt gedaan, de afstand die je hebt afgelegd en zelfs de slagen per minuut.
  Voordeel 4: Ben je klaar met trainen? Dan is het apparaat eenvoudig op te bergen.
  Dankzij de inklapbaarheid en de vervoerswielen op de grond, kun je het gemakkelijk verplaatsen en opbergen.
  Voordeel 5: Veiligheid is ook geen probleem met deze roeitrainer. De grote anti-slip voetpedalen hebben verstelbare voetlussen, wat zorgt voor een veilige grip tijdens je training.
 • nadeel 1: De Roeitrainer van Tunturi wordt aangeprezen als een ergonomische trainer met eenvoudige bedieningselementen, wat ideaal is voor beginners, maar dit kan beperkt zijn voor meer ervaren gebruikers die een meer complexe en uitdagende interface zoeken om hun training naar een hoger niveau te tillen.
 • nadeel 2: Deze Roeitrainer biedt 8 magnetische weerstandsniveaus om je training aan te passen. Hoewel dit voor sommigen een voordeel kan zijn, kunnen anderen dit beperkend vinden, specifiek als je op zoek bent naar een apparaat met meer niveaus van weerstand voor meer gevarieerde en intensievere trainingen.
 • nadeel 3: Het display toont alleen de verstreken tijd, het aantal slagen, de afgelegde afstand of de slagen/minuut. Dit kan als een nadeel worden beschouwd als je andere soorten metingen of een meer uitgebreide feedback van je training wilt, zoals calorieverbranding, hartslag of prestatiegeschiedenis.
 • nadeel 4: Hoewel de Roeitrainer inklapbaar is voor eenvoudige opslag, kan het samenvouwen en verplaatsen van de trainer een nadeel zijn voor mensen met beperkte lichaamskracht of mobiliteitsproblemen, ook al beschikt het ding over transportwielen.
 • nadeel 5: De Roeitrainer is uitgerust met grote anti-slip voetpedalen met verstelbare voetlussen. Dit betekent echter niet automatisch dat het geschikt is voor alle voetmaten en -vormen. Daarom kan je het oncomfortabel vinden als je een specifieke voetgrootte of -vorm hebt die niet goed in standaard voetpedalen past.

Na zorgvuldige evaluatie van deze top 10 roeitrainers, kunnen we concluderen dat er voor elk fitnessniveau en budget een model beschikbaar is dat aan jouw wensen voldoet. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde roeier, de keuze voor de beste roeitrainer hangt af van je persoonlijke behoeften en doelen. Denk aan factoren zoals de soort weerstand, je beschikbare ruimte, je budget, extra functies en de algehele duurzaamheid van het apparaat. Als je consistent gebruikt maakt van je roeitrainer, zul je verbeteringen zien in zowel je cardiovasculaire conditie als in je kracht. Maak dus een weloverwogen keuze en investeer in de roeitrainer die het beste aansluit bij jouw levensstijl.

Inhoudsopgave