a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Seksuele Intimidatie Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost krijgt u een actueel overzicht van de meest recente statistieken omtrent seksuele intimidatie, welke de omvang en het effect van dit probleem op de maatschappij helder in kaart brengen.

  • Volgens een rapport van UN Women wordt bijna een op de drie (30%) vrouwen wereldwijd het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld door een intieme partner,
  • In Nederland hebben bijna 22% van de vrouwen en 6% van de mannen na het 15e levensjaar seksueel geweld meegemaakt,
  • In 2017 hebben 53% van de vrouwen en 27% van de mannen in Amsterdam ongewenst seksueel gedrag op straat ervaren,
  • Volgens een onderzoek van de EU is 55% van de vrouwen het doelwit geweest van seksuele intimidatie,
  • In België wordt 12% van de vrouwen het slachtoffer van stalkerij, vaak met een seksuele connotatie,
  • Volgens Amnesty International heeft 33% van vrouwelijke studenten in Nederland ongewenste seksuele handelingen ervaren,
  • Onderzoek toont aan dat 81% van de vrouwen en 43% van de mannen in de VS enige vorm van seksuele intimidatie of mishandeling heeft ervaren,
  • 17% van de werknemers in Nederland heeft wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie op het werk,
  • In Frankrijk heeft 12% van de vrouwen te maken gehad met verkrachting of poging tot verkrachting,
  • 10% van de vrouwen in Europa heeft online seksuele intimidatie ervaren,
  • In Canada heeft 43% van de vrouwen seksuele intimidatie op de werkplek ervaren,
  • Volgens WHO hebben wereldwijd ongeveer 120 miljoen meisjes (iets meer dan 1 op de 10) seksuele intimidatie ervaren,
  • In de Verenigde Staten heeft 38% van de vrouwen te maken gehad met gevallen van seksuele intimidatie op de werkplek,
  • Ongeveer 60% van de slachtoffers van seksueel misbruik in Australië zijn vrouw,
  • 14% van de Europese vrouwen heeft te maken gehad met een serieus probleem met seksuele intimidatie op het werk,

Actuele Seksuele Intimidatie Statistieken

Volgens een rapport van UN Women wordt bijna een op de drie (30%) vrouwen wereldwijd het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld door een intieme partner,

Dit statistiek voert ons naar een wereldwijde kwestie van hoog belang; geweld tegen vrouwen. Volgens een rapport van UN Women wordt bijna één op de drie, of 30% van de vrouwen overal ter wereld, het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld door een intieme partner. Dit betekent dat van elke drie vrouwen die u kent, statistisch gezien waarschijnlijk één te maken heeft gehad met een vorm van geweld in een intieme relatie, zoals mishandeling of seksueel geweld. Dit suggereert dat geweld tegen vrouwen, met name in intieme relaties, een wijdverspreid en ernstig wereldprobleem is dat aanzienlijke aandacht en interventie vereist.

In Nederland hebben bijna 22% van de vrouwen en 6% van de mannen na het 15e levensjaar seksueel geweld meegemaakt,

Dit statistiek geeft ons verontrustende inzichten in het seksueel geweld in Nederland. Als we deze cijfers ontrafelen, leren we dat bijna 22% van de vrouwen in Nederland na hun 15e levensjaar een vorm van seksueel geweld heeft ervaren. Dit betekent dat ongeveer een op de vijf vrouwen een dergelijke traumatische ervaring heeft gehad. Aan de andere kant, zien we dat 6% van de mannen iets vergelijkbaars heeft meegemaakt na hun 15e levensjaar. Hoewel dit percentage lager is dan bij vrouwen, vertegenwoordigt het nog steeds een aanzienlijke groep. Het is belangrijk om te benadrukken dat elk percentage hoger dan nul, een aandachtsgebied is dat aangepakt moet worden. Deze statistieken onderstrepen het belang van het voeren van discussies over en het vinden van oplossingen voor seksueel geweld binnen onze samenleving. Als u naar deze cijfers kijkt, zullen we het er waarschijnlijk over eens zijn dat het nodig is om meer te doen om deze getallen te verlagen.

In 2017 hebben 53% van de vrouwen en 27% van de mannen in Amsterdam ongewenst seksueel gedrag op straat ervaren,

Uit de statistiek blijkt dat in 2017 bijna de helft van de vrouwen in Amsterdam te maken heeft gehad met ongewenst seksueel gedrag op straat. Om precies te zijn, 53% van de vrouwen heeft dergelijk gedrag ervaren. Dit wil zeggen dat meer dan één op de twee vrouwen in het openbaar een vorm van seksuele intimidatie heeft meegemaakt. Voor mannen was dit percentage aanzienlijk lager, namelijk 27%. Toch is dit nog meer dan één op de vier mannen, wat aantoont dat ook zij in aanzienlijke mate te maken krijgen met dit ongewenste gedrag. Het is belangrijk te vermelden dat seksuele intimidatie gemeenschappelijk, maar niet normaal is en dat niemand het zou moeten ervaren, ongeacht geslacht. Deze statistieken tonen aan dat het een alomtegenwoordig probleem is dat onze aandacht en actie vereist.

Volgens een onderzoek van de EU is 55% van de vrouwen het doelwit geweest van seksuele intimidatie,

Volgens een onderzoek van de Europese Unie is het een verontrustende statistiek dat 55% van de vrouwen het doelwit is geweest van seksuele intimidatie. Dit betekent dat meer dan de helft van de vrouwelijke bevolking in de EU op een bepaald moment in hun leven ongewenste seksuele aandacht of gedrag heeft ervaren. Dit gedrag kan variëren van opmerkingen met een seksuele ondertoon tot aan meer ernstige vormen van seksuele intimidatie zoals seksueel geweld of aanranding. Het benadrukt de urgentie van het aanpakken van dit probleem en het bevorderen van gelijkheid en veiligheid voor alle vrouwen in de EU. Voor u, als lezer, is het belangrijk om te begrijpen dat dit een wijdverbreid en ernstig probleem is, dat vergaande impact heeft op de levens van vrouwen en de samenleving als geheel.

In België wordt 12% van de vrouwen het slachtoffer van stalkerij, vaak met een seksuele connotatie,

Deze statistiek geeft aan dat in België 12% van de vrouwen te maken krijgt met stalkerij, en dit gaat vaak gepaard met een seksuele connotatie. Dit betekent dat in een geschatte populatie van 100 vrouwen, 12 vrouwen worden lastiggevallen of op een obsessieve manier gevolgd, vaak met de insinuatie of directe suggestie van seksuele interesse of intentie. Dit is een belangrijke statistiek omdat het ons bewust maakt van de ernst en de prevalentie van stalkerij tegen vrouwen in onze maatschappij. Het onderstreept ook de noodzaak voor juiste interventies en steunmechanismen om de getroffen vrouwen te helpen. Als u een vrouw bent in België, is het belangrijk om te weten dat hulp en ondersteuning beschikbaar zijn als u ooit in een dergelijke situatie verkeert.

Volgens Amnesty International heeft 33% van vrouwelijke studenten in Nederland ongewenste seksuele handelingen ervaren,

Uit de statistieken van Amnesty International blijkt dat er sprake is van een zorgwekkende situatie onder de vrouwelijke studentenpopulatie in Nederland. Maar liefst 33% van deze groep heeft ervaring met ongewenste seksuele handelingen. Dit betekent dat één op de drie vrouwelijke studenten in dit land dit soort betreurenswaardige ervaringen heeft meegemaakt. Ter verduidelijking, ongewenste seksuele handelingen zijn in dit geval handelingen die op welke manier dan ook als intimiderend of ontoelaatbaar worden ervaren door de betrokkene. Dit kunnen fysieke handelingen zijn, maar betreft ook situaties van verbale of non-verbale seksuele intimidatie. Het is een kwestie die serieuze aandacht vraagt om het welzijn en de veiligheid van vrouwelijke studenten te waarborgen.

Onderzoek toont aan dat 81% van de vrouwen en 43% van de mannen in de VS enige vorm van seksuele intimidatie of mishandeling heeft ervaren,

Uit dit onderzoek blijkt dat seksuele intimidatie en mishandeling een significant probleem zijn in de Verenigde Staten. U moet begrijpen dat maar liefst 81% van de vrouwen en 43% van de mannen melding maken van enige vorm van dergelijke ervaringen. Dit betekent dat bijna vier op de vijf vrouwen en bijna de helft van alle mannen in de VS zeggen dat ze seksueel geïntimideerd of mishandeld zijn. Deze cijfers zijn aanzienlijk en lichten een belangrijk sociaal probleem uit dat dringend aandacht en actie behoeft. Echter, het is ook belangrijk om te onthouden dat dit zelfgerapporteerde data zijn, en de werkelijke getallen kunnen afwijken, zowel naar boven als naar beneden, vanwege factoren zoals onderrapportage of overrapportage. Het blijft echter duidelijk dat seksuele intimidatie en mishandeling wijdverspreid zijn in de VS, wat aangeeft dat meer inspanningen nodig zijn om dit probleem aan te pakken. U moet deze getallen in gedachten houden als u dit probleem wilt begrijpen en deel wilt uitmaken van de oplossing.

17% van de werknemers in Nederland heeft wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie op het werk,

Uit de statistiek blijkt dat 17% van de werknemers in Nederland heeft aangegeven ooit een vorm van seksuele intimidatie op het werk te hebben ervaren. Dit betekent dat bijna 1 op de 5 werknemers in Nederland weleens te maken heeft gehad met ongewenst seksueel gedrag in de werkomgeving. Het kan hierbij gaan om uiteenlopende gedragingen, variërend van ongepaste grappen en opmerkingen tot aan duidelijke grensoverschrijdingen zoals ongewenste aanrakingen. Deze cijfers zijn significant en zetten aan tot een dringende oproep voor een veiligere, respectvollere werksfeer in heel Nederland waarin dergelijke acties op geen enkele manier worden getolereerd.

In Frankrijk heeft 12% van de vrouwen te maken gehad met verkrachting of poging tot verkrachting,

In deze statistiek wordt aangegeven dat in Frankrijk 12% van de vrouwen heeft ervaren wat gedefinieerd wordt als verkrachting of een poging tot verkrachting. Dit betekent dat iets meer dan een op de acht vrouwen in Frankrijk dergelijke vreselijke ervaringen heeft gehad. Deze statistiek houdt niet alleen rekening met de gevallen van verkrachting, maar ook met de gevallen waarin een poging tot hetzelfde delict voorkwam. Het is belangrijk voor u om te onthouden dat, ondanks dat het een aanzienlijk percentage vertegenwoordigt, dit nummer waarschijnlijk hoger ligt, omdat veel gevallen van seksueel misbruik ongerapporteerd blijven, wat dit een complex onderwerp maakt voor statistische analyse en rapportage.

10% van de vrouwen in Europa heeft online seksuele intimidatie ervaren,

U moet zich bewust zijn van een belangrijke, hoewel verontrustende, statistiek: 10% van de vrouwen in Europa heeft ervaringen met online seksuele intimidatie. Dit betekent dat, op elke tien vrouwen, er één vrouw is die ongewenste en ongepaste seksuele aandacht heeft ervaren terwijl ze gebruik maakte van het internet. Dit kan variëren van expliciete berichten en afbeeldingen tot pesten en bedreigingen met een seksueel karakter. Het is een significante indicator van een groter, overkoepelend probleem van seksisme en disrespect in de digitale wereld. Deze cijfers moeten ons aansporen om actie te ondernemen en een veilige online omgeving te creëren voor alle gebruikers, ongeacht hun geslacht.

In Canada heeft 43% van de vrouwen seksuele intimidatie op de werkplek ervaren,

Deze statistiek geeft aan dat een aanzienlijk deel van de vrouwelijke beroepsbevolking in Canada wordt geconfronteerd met een ernstig gebrek aan respect en veiligheid op de werkplek, namelijk seksuele intimidatie. Wanneer we zeggen dat 43% van de vrouwen in Canada seksuele intimidatie op het werk heeft ervaren, betekent dit dat bijna de helft van de vrouwelijke werknemers op enig moment in hun carrière ongewenst seksueel gedrag heeft ervaren, variërend van ongepaste opmerkingen tot fysiek misbruik. U moet weten dat deze cijfers een urgent probleem aankaarten en aangeven dat er behoefte is aan een sterker beleid en regulering op de werkplek om deze intimidatie tegen te gaan. Met deze kennis in uw achterhoofd, kan het helpen om bewustwording te creëren en bij te dragen aan het ontwikkelen van veiligere en respectvolle werkomgevingen voor iedereen.

Volgens WHO hebben wereldwijd ongeveer 120 miljoen meisjes (iets meer dan 1 op de 10) seksuele intimidatie ervaren,

Volgens de statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben wereldwijd circa 120 miljoen meisjes, wat neerkomt op iets meer dan 1 op de 10, seksuele intimidatie ervaren. U moet begrijpen dat deze statistiek aangeeft dat meer dan 10% van de meisjes over de hele wereld met een vorm van seksuele intimidatie te maken heeft gehad. Dit kan variëren van ongewenst seksueel gedrag tot expliciete seksuele handelingen. Het toont de ernst en de schaal van dit probleem aan, dat zelfs met vooruitgang en groeiende bewustwording, nog steeds wijdverspreid is in onze samenleving. Het onthult ook de noodzaak voor voortdurende inspanningen om bewustzijn te creëren rondom dit onderwerp, en om maatregelen te nemen om het aantal slachtoffers van seksuele intimidatie te verminderen.

In de Verenigde Staten heeft 38% van de vrouwen te maken gehad met gevallen van seksuele intimidatie op de werkplek,

De gegeven statistiek geeft aan dat in de Verenigde Staten 38% van de vrouwen ooit is geconfronteerd met gevallen van seksuele intimidatie op de werkplek. Dit betekent dat bijna vier op de tien vrouwen in de VS tijdens hun professionele carrière te maken hebben gehad met onaangename en ongewenste seksuele aandacht, opmerkingen, aanrakingen of zelfs dwang op hun werkplek. Dit kan variëren van ongepaste opmerkingen tot ernstige gevallen van aanranding. Seksuele intimidatie kan niet alleen een diepgaand negatief effect hebben op het welzijn en de mentale gezondheid van de slachtoffers, maar ook op hun werkprestaties en carrière-ontwikkeling. Het is een ernstig probleem dat nog steeds aanwezig is in de Amerikaanse arbeidsomgeving.

Ongeveer 60% van de slachtoffers van seksueel misbruik in Australië zijn vrouw,

De statistiek die u voor u heeft, geeft aan dat ongeveer 60% van de slachtoffers van seksueel misbruik in Australië vrouw zijn. Dit betekent dat in de gerapporteerde gevallen van seksueel misbruik, de meerderheid van de slachtoffers vrouwelijk is. Echter, het is belangrijk om op te merken dat dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat vrouwen meer vatbaar zijn voor misbruik dan mannen. De statistiek kan ook een weerspiegeling zijn van de meldingsbereidheid, het kan zijn dat vrouwen meer geneigd zijn om gevallen van seksueel misbruik te melden dan mannen. Tegelijkertijd mogen we niet over het hoofd zien dat dit cijfer ernstige zorgen oproept over de veiligheid van vrouwen in Australië. Het onderstreept het belang van voortgezette inspanningen om seksueel geweld aan te pakken en geeft de noodzaak aan om richtlijnen en ondersteuning te bieden aan de slachtoffers.

14% van de Europese vrouwen heeft te maken gehad met een serieus probleem met seksuele intimidatie op het werk,

Deze statistiek geeft aan dat seksuele intimidatie op het werk een significant probleem blijft in Europa. Concreet heeft naar schatting 14% van de Europese vrouwen te maken gehad met een ernstig geval van seksuele intimidatie op hun werkplek. Dit betekent dat ongeveer één op de zeven vrouwen die in Europa werken op enig moment op hun werkplek met deze uitdaging te maken heeft gehad. Het is belangrijk om te bedenken dat dit alleen de gerapporteerde gevallen betreft. Veel slachtoffers van seksuele intimidatie blijven stil uit angst voor vergelding of stigmatisering. Dus het daadwerkelijke aantal kan veel hoger zijn. U, als lezer, moet zich ervan bewust zijn dat dit een belangrijk sociaal probleem is dat breed aandacht en actie vereist om het op te lossen.

Referenties

0. – https://www.unwomen.org

1. – https://igvm-iefh.belgium.be

2. – https://www.ois.amsterdam.nl

3. – https://www.weforum.org

4. – https://www.abs.gov.au

5. – https://www.egalite-femmes-hommes.gouv.fr

6. – https://fra.europa.eu

7. – https://www.pewresearch.org

8. – https://canadianwomen.org

9. – https://www.who.int

10. – https://www.rivm.nl

11. – https://www.fnv.nl

12. – https://www.amnesty.nl

13. – https://www.npr.org

Originally posted 2023-11-14 12:15:35.

Lees meer over ons beoordelingsproces →

Heb je feedback of ben je niet tevreden met onze beoordelingen? Neem hier contact met ons op

Inhoudsopgave