a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Skateboard: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 skateboards die als beste uit de test zijn gekomen in ons nieuwste onderzoek, speciaal voor jou samengesteld.

Unser Favorit: Weskate Skateboard

Weskate Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Ozbozz Skateboard

Ozbozz Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Costway Skateboard

Costway Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Funxim Skateboard

Funxim Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Hikole Skateboard

Hikole Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Whome Skateboard

Whome Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Evo Skateboard

Evo Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Hikole Skateboard

Hikole Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Beleev Skateboard

Beleev Skateboard
★★★★★

Unser Favorit: Weskate Skateboard

Weskate Skateboard
★★★★★

Ben je op zoek naar het perfecte skateboard om door de straten te cruisen, trucjes te doen in het skatepark of gewoonweg als transportmiddel te gebruiken? Dit artikel gaat je daar zeker bij helpen! We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en presenteren je graag de tien beste skateboards die momenteel op de markt zijn. Of je nu een beginner bent die net gaat starten met skaten, of een ervaren skateboarder die op zoek is naar een upgrade – deze lijst heeft het allemaal. Lees verder en ontdek de topkeuzes uit ons nieuwste skateboardonderzoek. Wees gerust, we hebben voor elk wat wils. Ontdek jouw perfecte skateboard en haal het meeste uit jouw skate ervaring!

Een skateboard is een sportartikel dat voornamelijk gebruikt wordt voor recreatie, competitie en vervoer. Het is een plat board met wielen aan de onderkant, ontworpen om je door straten en parken te laten glijden terwijl je diverse trucs uitvoert. Je bestuurt het skateboard door je gewicht te verplaatsen, te duwen met een voet of door handmatig de achterkant van het board op te tillen. Doordat je balans, coördinatie en kracht nodig hebt, is skaten een complete en dynamische sportactiviteit waar jij veel plezier aan kunt beleven.

Check Uit

Onze favoriet #1

Weskate Skateboard

Weskate Skateboard

Waarom we het gekozen hebben

Het WeSkate skateboard is een kant-en-klaar product, direct uit de doos en klaar om de weg op te gaan. Zijn solide constructie, met een 10 mm dik deck van 7-laags Canadees esdoornhout, kan rijders tot 100 kg aan. Met een symmetrisch concaaf ontwerp en dubbel calcium, biedt het een eenvoudig remproces en veel energie van hiel tot teen. Zijn 50 mm, 95 A antislip PU-wielen, gecombineerd met de ABEC-7 hogesnelheids precisielagers en schokdemping, bieden een vlotte en snelle rit, perfect voor het absorberen van alle mogelijke weg- en stoeprandscheuren. En alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook een prachtig en duurzaam geprint ontwerp, waarmee je zeker zult opvallen onder je vrienden, ongeacht hun leeftijd.

 • Voordeel 1: Direct gebruiksklaar: De WeSkate skateboard komt volledig gemonteerd, dus je kunt zo uit de doos op weg. Geen gedoe met montage en je kunt onmiddellijk genieten van je nieuwe ride.
 • Voordeel 2: Duurzaam en bestand tegen zwaar gewicht: Deze skateboard is gemaakt van 7-laags Canadees esdoornhout, met een dikte van 10mm. Het is sterk genoeg om rijders tot 100 kg te weerstaan, wat het zowel robuust als betrouwbaar maakt.
 • Voordeel 3: Eenvoudige bediening: Dankzij het symmetrisch concaaf ontwerp met dubbel calcium, kan je gemakkelijk remmen en meer energie van de hiel naar de teen overbrengen. Dit zorgt voor meer controle tijdens het skateboarden.
 • Voordeel 4: Soepele en snelle rit: Met de antislip PU-wielen van 50 mm 95 A, het precisielager ABEC-7 met hoge snelheid en schokdemping, ervaar je een gladde en snelle rit. Perfect voor het absorberen van alle huis- en stoeprandscheuren tijdens het rijden.
 • Voordeel 5: Stijlvol ontwerp: Het skateboard heeft een aantrekkelijk kleurenontwerp en afbeelding dat je zal laten opvallen tussen je vrienden. Dit skateboard is dus niet alleen functioneel, maar ook een stijlverklaring.
 • Nadeel 1: Hoewel het skateboard 100 kg kan dragen, is het misschien niet geschikt voor mensen die zwaarder zijn. Bovendien houdt deze beschrijving geen rekening met de slijtage die kan optreden door regelmatig zwaar gebruik.
 • Nadeel 2: Het skateboard maakt gebruik van een symmetrisch concaaf ontwerp voor het remmen. Dit zou moeilijk te beheersen kunnen zijn voor beginners of voor mensen die gewend zijn aan andere remmethodes.
 • Nadeel 3: Met het gebruik van PU-wielen die vooral gericht zijn op antislip en hoge snelheden, kan dit skateboard mogelijk niet zo goed presteren op ruwere oppervlakken of in gebieden met veel vuil en gruis.
 • Nadeel 4: Hoewel het een precisielager van ABEC-7 bevat, kunnen deze lagers een hoger onderhoud vereisen om hun hoge prestaties te behouden. Vooral als je vaak in de regen of in vochtige omstandigheden skate, dan kunnen deze lagers sneller slijten.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de print op het board aantrekkelijk en duurzaam wordt genoemd, kunnen er problemen zijn met het definitief behouden van de kleur en afbeelding na verloop van tijd, vooral na gebruik onder zware omstandigheden. Ook de smaak kan variëren: wat aantrekkelijk is voor sommigen, kan niet aantrekkelijk zijn voor anderen. Als je iets specifieks in gedachten hebt voor je skateboardontwerp, is dit design misschien niet wat jij zoekt.

Onze favoriet #2

Ozbozz Skateboard

Ozbozz Skateboard

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Ozbozz skateboard is een helder gekleurd, compact en strak vormgegeven skateboard dat bijzonder geschikt is voor mensen met kleinere voeten. Het skateboard heeft een kwalitatief houten dek dat ongeveer 43cm lang en 13cm breed is, wat zorgt voor stabiliteit en wendbaarheid tijdens het rijden. Ideaal voor zowel beginnende als ervaren skaters die houden van kleur en stijl.

 • Voordeel 1: Dankzij het helder gekleurde skateboard van Ozbozz val jij zeker op. Het zorgt niet alleen voor een leuke uitstraling, maar verhoogt ook jouw zichtbaarheid voor anderen.
 • Voordeel 2: Het skateboard heeft een houten dek. Dit biedt een authentieke look en feel, en draagt tevens bij aan de stevigheid van het skateboard.
 • Voordeel 3: Het compacte ontwerp van het Ozbozz skateboard is perfect voor kleinere voeten. Hierdoor kan jij jouw voeten comfortabel positioneren en kan je met gemak opstappen en afstappen.
 • Voordeel 4: Met zijn formaat van ongeveer 43cm lang en 13cm breed, biedt dit skateboard de juiste balans tussen wendbaarheid en stabiliteit. Het zorgt ervoor dat jij behendig en veilig kunt manoeuvreren.
 • Voordeel 5: Ondanks dat het compact is, biedt dit skateboard voldoende ruimte om verschillende trucs uit te voeren. Dit maakt het tot een veelzijdig skateboard dat jouw skateboardervaring naar een hoger niveau tilt.
 • Nadeel 1: De felle kleur van het Ozbozz skateboard kan voor sommige mensen te opvallend of kinderachtig zijn. Als je een skateboard wilt dat er subtieler of volwassener uitziet, is dit misschien niet de beste optie voor je.
 • Nadeel 2: Het houten dek kan na verloop van tijd slijtage vertonen, vooral als je op ruw terrein skatet. Daar moet je dus voorzichtig mee zijn.
 • Nadeel 3: Het compacte ontwerp dat perfect is voor kleinere voeten, is niet geschikt voor mensen met grotere voeten. Dit kan het skaten moeilijk en oncomfortabel maken als je groter bent of grotere voeten hebt.
 • Nadeel 4: Met een lengte van ongeveer 43 cm en een breedte van 13 cm is dit skateboard aan de kleine kant. Dit betekent dat je misschien niet dezelfde stabiliteit en controle hebt als bij een groter skateboard, en dat kan de prestaties beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Dit skateboard wordt enkel in deze kleine maat gemaakt, wat de flexibiliteit van het gebruik beperkt. Als je van plan bent serieus te gaan skaten, kun je beter voor een volwassen maat kiezen waarmee je meer kunt doen en die met je mee kan groeien.

Onze favoriet #3

Costway Skateboard

Costway Skateboard

Waarom we het gekozen hebben

Het COSTWAY skateboard is een hoogwaardige keuze, ideaal voor zowel beginners als meer ervaren skateboarders. Dit skateboard is vervaardigd uit 7-laags esdoornhout, waardoor het robuust en zeer duurzaam is. De asdrager van aluminium verzekert jou van uitstekende stuurprestaties, terwijl het roestbestendigheid biedt. Voor een soepele rit zijn PU-wielen en ABEC-7 kogellagers inbegrepen, die tevens bijdragen aan een geweldige rijervaring. Het skateboard komt in een cool retro-design met een kleurrijke onderkant waardoor je zeker zal opvallen tijdens het draaien. Daarnaast is er geen montage nodig, je kan direct na het uitpakken beginnen met skaten. Om de veiligheid te waarborgen, is het houten board voorzien van een antislip oppervlak voor extra stabiliteit tijdens het rijden.

 • Voordeel 1: Het Funxim skateboard is voorzien van een grote concave Double Kick-ontwerp en verbeterde PU-wielen van 52 x 36 mm. Dit zorgt voor extra comfort en maakt het skateboard ideaal voor zowel beginners als voor meer ervaren skaters die geavanceerde stunts willen uitvoeren.
 • Voordeel 2: Het skateboard heeft een kleurrijk en creatief grafisch ontwerp. Dit maakt je niet alleen uniek en onderscheidt je van je vrienden, maar is ook duurzaam dankzij de warmteoverdrachtdruktechniek.
 • Voordeel 3: Het Funxim skateboard is onderdeel van een unieke collectie. Dit weerspiegelt jouw individuele stijl en persoonlijkheid als rijder en voldoet aan de eisen van het elite-team van Funxim.
 • Voordeel 4: Het skateboard komt volledig geassembleerd aan. Dit betekent dat je geen tijd hoeft te besteden aan het monteren en direct kunt beginnen met skaten.
 • Voordeel 5: Het skateboard biedt een snelle reactie vanaf de grond en is geschikt voor verschillende oppervlakken, van pendelaars en skateparken tot hellingen en zwembaden. Zelfs oneffen oppervlakken kunnen worden bedwongen dankzij de gladde PU-wielen met hoge terugslag en precisielagers.
 • Nadeel 1: Hoewel de Funxim Skateboard specifiek geschikt is voor beginners en primaire skating-wegen, betekent dit mogelijk dat het niet ideaal is voor meer ervaren skateboarders of voor het gebruik op meer geavanceerde parcours.
 • Nadeel 2: De skateboard wordt geleverd met een maximale belastbaarheid van 220 lbs (ongeveer 100 kg). Dit kan een beperking zijn als je iets zwaarder bent, omdat het de duurzaamheid en de prestaties van het skateboard kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Het skateboard maakt gebruik van 52mm PU wielen. Hoewel dit zorgt voor extra comfort, kan dit formaat wielen minder geschikt zijn voor het uitvoeren van sommige complexe stunts of op ruwere terreinen.
 • Nadeel 4: De Funxim skateboard maakt gebruik van een warmteoverdrachtdruk om het patroon op het board te drukken. Hoewel dit duurzaam is, mogelijk vervaagt de print na verloop van tijd door de constante blootstelling aan zonlicht en zware slijtage.
 • Nadeel 5: Het product vereist geen montage wat betekent dat je niet in staat bent om de onderdelen te personaliseren. Dit kan een nadeel zijn voor diegenen die graag hun uitrusting op maat willen maken.

Onze favoriet #4

Funxim Skateboard

Funxim Skateboard

Waarom we het gekozen hebben

Het Funxim Skateboard is een full-size, 31 x 8 inch dubbele kick skateboard met een opvallend kleur- en grafisch ontwerp dat is bedrukt met een duurzame warmteoverdracht methode, waardoor het zeer uniek en langdurig is. Dit skatebord, dat een royale maximale belasting van 220 lbs aankan, beschikt over verbeterde 52 x 36 mm PU-wielen en een 18-inch wielbasis, waardoor het comfortabeler is en geschikt voor zowel beginners als primaire skating-wegen. Dit skateboard maakt deel uit van de Funxim-collectie, speciaal ontworpen om de stijl en persoonlijkheid van hun elite rijders te reflecteren. Het is direct uit de doos speelklaar, ideaal voor zowel beginnende als ervaren skaters die geavanceerde trucs willen uitvoeren. Bovendien zorgen de gladde, 52 mm, 95A PU-wielen met hoge terugslag, 608 2RS precisielagers en 95A PU-bus voor snelle reacties, geschikt voor bijna elke ondergrond, zelfs ongelijk terrein.

 • Voordeel 1: Het Funxim skateboard is voorzien van een grote concave Double Kick-ontwerp en verbeterde PU-wielen van 52 x 36 mm. Dit zorgt voor extra comfort en maakt het skateboard ideaal voor zowel beginners als voor meer ervaren skaters die geavanceerde stunts willen uitvoeren.
 • Voordeel 2: Het skateboard heeft een kleurrijk en creatief grafisch ontwerp. Dit maakt je niet alleen uniek en onderscheidt je van je vrienden, maar is ook duurzaam dankzij de warmteoverdrachtdruktechniek.
 • Voordeel 3: Het Funxim skateboard is onderdeel van een unieke collectie. Dit weerspiegelt jouw individuele stijl en persoonlijkheid als rijder en voldoet aan de eisen van het elite-team van Funxim.
 • Voordeel 4: Het skateboard komt volledig geassembleerd aan. Dit betekent dat je geen tijd hoeft te besteden aan het monteren en direct kunt beginnen met skaten.
 • Voordeel 5: Het skateboard biedt een snelle reactie vanaf de grond en is geschikt voor verschillende oppervlakken, van pendelaars en skateparken tot hellingen en zwembaden. Zelfs oneffen oppervlakken kunnen worden bedwongen dankzij de gladde PU-wielen met hoge terugslag en precisielagers.
 • Nadeel 1: Hoewel de Funxim Skateboard specifiek geschikt is voor beginners en primaire skating-wegen, betekent dit mogelijk dat het niet ideaal is voor meer ervaren skateboarders of voor het gebruik op meer geavanceerde parcours.
 • Nadeel 2: De skateboard wordt geleverd met een maximale belastbaarheid van 220 lbs (ongeveer 100 kg). Dit kan een beperking zijn als je iets zwaarder bent, omdat het de duurzaamheid en de prestaties van het skateboard kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Het skateboard maakt gebruik van 52mm PU wielen. Hoewel dit zorgt voor extra comfort, kan dit formaat wielen minder geschikt zijn voor het uitvoeren van sommige complexe stunts of op ruwere terreinen.
 • Nadeel 4: De Funxim skateboard maakt gebruik van een warmteoverdrachtdruk om het patroon op het board te drukken. Hoewel dit duurzaam is, mogelijk vervaagt de print na verloop van tijd door de constante blootstelling aan zonlicht en zware slijtage.
 • Nadeel 5: Het product vereist geen montage wat betekent dat je niet in staat bent om de onderdelen te personaliseren. Dit kan een nadeel zijn voor diegenen die graag hun uitrusting op maat willen maken.

Onze favoriet #5

Hikole Skateboard

Hikole Skateboard

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Hikole skateboard is een uitmuntende keuze voor beginners die hun skatestunts zoals de 360 en OL-actie willen oefenen. Het heeft een dubbel kick-concave design van 78,7 x 20,3 cm en is gemaakt van zeer duurzaam en dicht 7-laags Canadees esdoornhout, waardoor het een maximaal draagvermogen van 100 kg kan ondersteunen. Ideaal voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 5 jaar. Je hoeft je geen zorgen te maken over montage, want het wordt als een compleet professioneel skateboard geleverd. Met super gladde 50 mm 85 A PU-wielen, ABEC-7 precisiekogellagers en PU-bussen, is dit skateboard geschikt voor straatskaten, skate-parken, hellingen, zwembaden en andere gladde of zelfs ruwe oppervlakken. Bovendien zorgt de hoogwaardige zwarte griptape op het board voor een stabielere en krachtigere grip tijdens het skaten.

 • Voordeel 1: Met het dubbel kick-concave ontwerp van 78,7 x 20,3 cm is het Hikole skateboard ideaal voor beginners. Jij kunt gemakkelijk een aantal basisstunts uitvoeren, zoals 360 graden draaien en OL-acties.
 • Voordeel 2: Het skateboard is gemaakt van zeer dicht 7-laags Canadees esdoornhout, hetgeen het zeer duurzaam maakt. Het heeft een maximaal draagvermogen van 100 kg, wat betekent dat het geschikt is voor zowel kinderen vanaf 5 jaar als volwassenen.
 • Voordeel 3: Het Hikole skateboard is een compleet professioneel skateboard dat geen montage vereist. Dit maakt het heel praktisch voor jou, je kunt gelijk beginnen met skaten zodra je het ontvangt.
 • Voordeel 4: Met zijn supergladde 50 mm 85 A PU-wielen, ABEC-7 precisiekogellagers en PU-bussen, biedt dit skateboard jou een soepele rit op de straat, skate-parken, hellingen, zwembaden en andere gladde oppervlakken, of zelfs ruwe vloeren.
 • Voordeel 5: Het Hikole skateboard is voorzien van hoogwaardige zwarte griptape, die jou een stabielere en krachtigere grip biedt tijdens het skaten. Dit zorgt ervoor dat jij je volledig veilig en in controle voelt terwijl je op het board staat.
 • nadeel 1: Het skateboard is mogelijk niet geschikt voor gevorderde trucs. De productbeschrijving benadrukt dat het ideaal is voor beginners die basisstunts uitvoeren, dus als je een meer gevorderde skater bent, vind je dit misschien niet uitdagend genoeg.
 • nadeel 2: Het maximale draagvermogen is 100 kg. Hoewel dit geschikt is voor veel gebruikers, kunnen mensen die meer wegen, het skateboard niet gebruiken, wat de toegankelijkheid van het product beperkt.
 • nadeel 3: Er is geen vermelding van aanpasbaarheid. Dit skateboard komt volledig gemonteerd, wat betekent dat je mogelijk geen aanpassingen of personalisaties kunt maken aan de skateboard setup.
 • nadeel 4: Het is gemaakt voor relatief gladde oppervlakken. De beschrijving geeft aan dat het geschikt is voor skateparken, straten, hellingen en zwembaden. Het is onzeker hoe goed het op heel ruwe of oneffen oppervlakken zou presteren.
 • nadeel 5: Hoewel het gebruik van zeer dicht 7-laags Canadees esdoornhout voor duurzaamheid zorgt, kan dit het skateboard zwaarder maken dan andere modellen, wat een nadeel kan zijn voor jongere of kleinere skaters.

Onze favoriet #6

Whome Skateboard

Whome Skateboard

Waarom we het gekozen hebben

Het WHOME skateboard is een professioneel merk dat zich richt op de liefde en passie voor skateboarden, waarbij het design en de fabricage jaarlijks worden verbeterd door feedback en herzieningen van de gebruikers. Dit skateboard is geschikt voor iedereen: beginners, gevorderden, kinderen en volwassenen. Het biedt aan jou de mogelijkheid om skills als de ollie en kickflip te oefenen, en is voorzien van diverse patronen door thermische overdracht. WHOME heeft extra aandacht besteed aan de wielen door deze groter en zachter te maken voor meer balans, waardoor het skateboard eenvoudiger te controleren is en je gemakkelijker kunt leren skaten op gewone wegen. Met een volledige grootte van 31 x 8 inch en een wielbasis van 18 inch, is dit skateboard gemaakt van 8 lagen alpine hard rock esdoorn en voorzien van een premium anti-slip tape. Het kan maximaal 220 ton dragen en is uitgerust met een 5 inch A356 aluminiumlegering pro Truck met een medium carbon stalen as. Het komt alm klaar voor gebruik en bevat een all-in-one T-tool voor aanpassingen, waardoor het een ideaal geschenk is. WHOME biedt ook een 12 maanden garantie en vriendelijke klantenservice.

 • Voordeel 1: WHOME is een professioneel merk dat niet alleen gefocust is op het fabriceren van skateboards, maar ook gepassioneerd is over de sport zelf. Deze passie zorgt ervoor dat ze constant hun ontwerp updaten en verbeteren op basis van de feedback en beoordelingen van hun gebruikers.
 • Voordeel 2: Het skateboard is ontworpen voor zowel beginners als gevorderden, kinderen en volwassenen. Of je nu net begint te leren skateboarden of al wat meer ervaring hebt en je ollies en kickflips wil oefenen, dit skateboard is geschikt voor jou.
 • Voordeel 3: Het skateboard is specifiek ontworpen om gebruikt te worden op straat, een omgeving waar veel beginners starten. De licht grotere en zachte wielen van 53mm en 88A hardness zorgen ervoor dat je gemakkelijker balans kan houden, een essentieel onderdeel van het leren skateboarden.
 • Voordeel 4: Het product is gemaakt van kwalitatieve materialen. Het deck bestaat uit 8-lagen alpine hard rock esdoorn en is dubbel concave met een premium grip tape. De trucks zijn van 5 inch A356 aluminiumlegering met een medium carbon stalen as. Hierbij komen nog de WHOME hoge precisie stalen ABEC-9 lagers. Deze materiaalkeuzes tonen aan dat het skateboard niet alleen robuust en duurzaam is, maar ook gemaakt is om optimale prestaties te leveren.
 • Voordeel 5: Het skateboard is voorzien van prachtige ontwerpen door middel van thermische overdracht op de rug van het deck. Dit maakt ieder skateboard uniek en aantrekkelijk voor zowel tieners als volwassenen.
 • Nadeel 1: Hoewel het skateboard van het merk WHOME is ontworpen voor zowel beginners als gevorderden, kinderen en volwassenen, kan dit betekenen dat het niet optimaal is voor een specifieke groep. Het kan te technisch zijn voor beginners, terwijl het niet genoeg uitdaging biedt voor gevorderden, gezien het feit dat een algemeen ontwerp meestal niet gespecialiseerd is voor een bepaalde gebruikersgroep.
 • Nadeel 2: Het skateboard heeft 53mm 88A wielen, die wat groter en zachter zijn om meer balans te krijgen. Dit kan goed zijn voor beginners op straat, maar deze eigenschap kan het minder geschikt maken voor gladde skateparken en zwembadterrassen waar kleinere en hardere wielen vaak de voorkeur hebben.
 • Nadeel 3: Hoewel er een groot scala aan patronen en designs beschikbaar is bedoeld voor tieners, jongens, meisjes, volwassenen en kinderen, wordt niet uitdrukkelijk vermeld of er specifiek aandacht is voor unisex of genderneutrale opties. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een meer neutrale stijl.
 • Nadeel 4: Het WHOME skateboard maakt gebruik van een 8-laags alpine hard rock esdoorn dubbele kick concave deck, wat betekent dat het vrij zwaar kan zijn. Dit kan het vervoer ervan bemoeilijken en beperkt de snelheid en wendbaarheid van het board enigszins.
 • Nadeel 5: Het skateboard wordt geleverd als All-in-One T-Tool, wat betekent dat je zelf aanpassingen zult moeten maken. Dit kan ontmoedigend zijn als je dit nog nooit eerder hebt gedaan of gewoon het gemak wilt hebben van een board dat klaar is om te rijden zonder enige aanpassingen. Hoewel dit misschien aantrekkelijk is voor meer ervaren skaters, kan het voor beginners een ongemak vormen.

Onze favoriet #7

Evo Skateboard

Evo Skateboard

Waarom we het gekozen hebben

Het EVO 22 Inch Light-Up Penny Board is het perfecte skateboard voor zelfs de kleinste van skateboarders, ideaal voor zowel beginners als professionals. Dit ingrijpende plankje wordt volledig geassembleerd geleverd en is klaar voor elk avontuur. Het breed 22-inch dek is ontworpen voor comfort en balans, met een antislip oppervlak voor extra tractie. Het beschikt over 3 PP-trucks, verlichte PVC wielen en ABEC-5 lagers, die samen zorgen voor stabiliteit en een uiterst soepele rit. Dit Light-Up Skateboard, geschikt voor rijders vanaf 3 jaar en tot 20kg, is niet alleen een stijlvol cadeau, maar ook een geweldig hulpmiddel voor je kind om motorische vaardigheden te ontwikkelen. Met de EVO reeks van HTI ben je altijd verzekerd van topkwaliteit en geweldige waarde.

 • Voordeel 1: Het EVO 22-inch Light-Up Penny Board is uiterst veelzijdig. Of je nu jong of oud, beginner of ervaren skater bent, het is ontworpen om een soepele en comfortabele rit te bezorgen.
 • Voordeel 2: Dit skateboard komt volledig geassembleerd, klaar voor elk avontuur. Je hoeft dus geen tijd te verliezen met monteren en kunt direct beginnen met skaten.
 • Voordeel 3: Het 56 cm brede dek biedt voldoende ruimte om je evenwicht te leren bewaren en bevat een antislip oppervlak voor extra grip en veiligheid tijdens het skaten.
 • Voordeel 4: De EVO Penny Board heeft 3 PP-trucks en PVC lichtgevende wielen, gekoppeld aan ABEC-5 lagers. Dit zorgt niet alleen voor een stijlvolle look, maar ook voor stabiliteit en een ultra-soepele rit.
 • Voordeel 5: Het EVO Penny Board is niet enkel leuk, maar ook educatief. Tijdens het skaten ontwikkelen kinderen hun motorische vaardigheden en verbeteren ze hun coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht, wat hen bij andere fysieke activiteiten van pas kan komen.
 • Nadeel 1: Hoewel het EVO 22 INCH LIGHT-UP PENNY BOARD een maximumgewicht heeft van 20kg, betekent dit dat het mogelijk niet geschikt is voor sommige oudere of iets zwaardere kinderen, tieners of volwassenen.
 • Nadeel 2: Het skateboard wordt volledig geassembleerd geleverd, dat betekent dat je niet de keuze hebt om zelf aanpassingen te maken of het board te personaliseren voordat je het voor het eerst gebruikt.
 • Nadeel 3: Het feit dat er lichtgevende wielen op dit EVO skateboard zitten kan leuk zijn voor sommige skaters, maar het kan ook een afleiding zijn wanneer je proberen te oefenen en je skateboardvaardigheden te verfijnen.
 • Nadeel 4: Het gebruikte materiaal voor de wielen, PVC, is niet het sterkste materiaal voor duurzaamheid op de lange termijn. Dit betekent dat ze uiteindelijk versleet kunnen raken, wat vroegtijdige slijtage en potentiële vervangingskosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 5: De EVO 22-inch Light-Up Penny Board is specifiek ontworpen als beginners skateboard. Voor ervaren skaters of degenen die meer geavanceerde trucs willen proberen, is het mogelijk dat dit board niet voldoende voldoet aan hun behoeften of verwachtingen.

Onze favoriet #8

Hikole Skateboard

Hikole Skateboard

Waarom we het gekozen hebben

Het Hikole skateboard is een hoogwaardig, professioneel skateboard dat ideaal is voor zowel beginners als ervaren skaters. Het is gemaakt van duurzaam 7-laags Canadees esdoornhout en stevige aluminiumlegering, waardoor het zowel licht als sterk is. Met afmetingen van 78,8 cm bij 20,3 cm is het makkelijk te vervoeren. De 55 mm 85 A PU-wielen en ABEC-11 high-speed kogellagers zorgen voor uitstekende schokdemping, stabiliteit en snelheid. Dankzij het oppervlak bedekt met schuurpapier, biedt het skateboard sterke grip en slipbestendigheid voor een veilige rijervaring. Het dubbelkick- en vervormingsontwerp aan beide uiteinden maakt sturen eenvoudig, wat je helpt bij het leren van geavanceerde skateboardtechnieken. Het volledig gemonteerde skateboard, met een uniek en levendig ontwerp, is een perfect cadeau voor skaters van alle leeftijden.

 • Voordeel 1: Het Hikole skateboard is licht en duurzaam, gemaakt van 7-laags Canadees esdoornhout en een sterke aluminiumlegering. Hierdoor is het een ideale keuze voor zowel beginners als professionele skaters.
 • Voordeel 2: Dankzij de zeer elastische 55 mm 85 A PU-wielen en ABEC-11 high-speed kogellagers is het Hikole skateboard stabiel en veilig. De uitstekende schokdemping zorgt ervoor dat je op hoge snelheid stabiel blijft en sneller je evenwicht kunt houden.
 • Voordeel 3: Het Hikole skateboard heeft een hoge wrijving en sterke slipweerstand, wat voor een stevige grip zorgt. Dit wordt bereikt door het oppervlak van het skateboard te bekleden met schuurpapier. Deze feature zorgt voor een veilige rijervaring.
 • Voordeel 4: Het skateboard heeft een volledig symmetrisch dubbelkick-design en een vervormingsontwerp aan beide uiteinden dat het draaien vergemakkelijkt. Hierdoor heb je een uitstekende controle en kun je eenvoudig de richting van het skateboard veranderen. Zo wordt het leren van geavanceerde skateboardvaardigheden en trucs een stuk gemakkelijker.
 • Voordeel 5: Het Hikole skateboard is volledig geassembleerd bij aankoop, wat het een geweldig cadeau maakt voor zowel kinderen als volwassenen. Bovendien heeft het een robuust en duurzaam ontwerp dankzij het unieke warmteoverdrachtsproces, waardoor het zijn glans lange tijd kan behouden.
 • Nadeel 1: Hoewel het Hikole skateboard licht en draagbaar is, kan het voor sommige gebruikers te klein zijn vanwege de afmetingen van 78,8 cm lang en 20,3 cm breed. Dit kan betekenen dat als je grotere voeten of een groter lichaam hebt, je het bord mogelijk niet comfortabel vindt.
 • Nadeel 2: Het skateboard maakt gebruik van een zeer sterke aluminiumlegering, wat geweldig is voor de duurzaamheid, maar dit kan ten koste gaan van het comfort. Aluminiumlegeringen kunnen hard aanvoelen onder de voeten, en dit kan minder comfortabel zijn tijdens langere ritjes.
 • Nadeel 3: Hoewel het skateboard is uitgerust met zeer elastische 55 mm 85 A PU-wielen en ABEC-11 high-speed kogellagers voor uitstekende schokdemping, kunnen deze kenmerken het skateboard voor beginners moeilijk te beheersen maken, omdat ze snellere en meer responsieve bewegingen mogelijk maken.
 • Nadeel 4: De hoogwaardige grip en slipweerstand van het skateboard wordt geboden door het oppervlak dat is bekleed met schuurpapier. Dit kan na verloop van tijd slijtage veroorzaken op schoenen en kan ruw zijn op de handen bij manoeuvreren.
 • Nadeel 5: Hoewel het skateboard symmetrisch is ontworpen voor gemakkelijk draaien, kan dit ontwerp voor sommigen moeilijk te beheersen zijn. Een symmetrisch bord vereist meer vaardigheid en beheersing om te manoeuvreren en kan voor beginners of jongere skaters een uitdaging zijn.

Onze favoriet #9

Beleev Skateboard

Beleev Skateboard

Waarom we het gekozen hebben

Het BELEEV Skateboard is een zeer gebruiksvriendelijk en compleet skateboard dat klaar is voor gebruik zodra je het uitpakt. Dit 80 x 20 cm brede bord biedt voldoende ruimte om comfortabel je voeten te plaatsen, en weegt slechts 2,15 kg, waardoor je er gemakkelijk mee kunt rijden, sturen en vervoeren. Met zijn stevige constructie van 10 mm dik, 7-laags Canadees esdoornhout, kan het bestuurders tot wel 100 kg dragen. Het skateboard heeft daarnaast een robuust aluminiumlegering vrachtwagenontwerp, dat het zowel betrouwbaar als duurzaam maakt. Dankzij het symmetrische, concave ontwerp met dubbele trappen, samen met de waterbestendige, antislip griptape, is het eenvoudig te besturen en voelt de rit veilig aan. De combinatie van antislip 55 mm 95A PU-wielen, high-speed ABEC-7 precisielagers, en superieure schokdemping biedt een soepele en snelle rijervaring. Jouw skateboard komt met een all-in-one skate T-gereedschap voor eenvoudig onderhoud of reparatie. Bovendien onderscheidt het skateboard zich door zijn aantrekkelijke kleur en grafisch ontwerp, met een patronen die met behulp van warmteoverdracht duurzaam zijn gedrukt. Dit maakt het BELEEV Skateboard ideaal voor alle niveaus en stijlen van ruiters, van beginners tot professionals, en voor cruisers en freestylers.

 • Voordeel 1: Gemakkelijk in gebruik: Het BELEEV skateboard wordt volledig geassembleerd geleverd en is direct klaar voor gebruik. Dankzij het lichte gewicht van slechts 2,15 kg, kun je hiermee gemakkelijk rijden, sturen en het board vervoeren.
 • Voordeel 2: Kracht en duurzaamheid: Dit skateboard is gemaakt van 7-laags Canadees esdoornhout dat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid. Het is ontworpen om bestuurders tot 100 kg te ondersteunen en is uitgerust met zware aluminiumlegering, waardoor het skateboard robuust en betrouwbaar is.
 • Voordeel 3: Eenvoudig te sturen: Dankzij het symmetrische, concaaf ontwerp, kun je eenvoudig remmen en meer energie van de hiel naar de tenen geleiden. De slipvaste griptape zorgt voor een uitstekende verbinding tussen je schoenen en het board voor een veilige skate-ervaring, waardoor je veel controle en balans behoudt.
 • Voordeel 4: Soepele en snelle rit: Met het BELEEV skateboard kun je genieten van een vlotte rit. De antislip 55 mm 95A PU-wielen, hoge snelheids abec-7 precisielagers en superieure schokdemping bieden je een soepele en snelle rit ervaring. Bovendien wordt het geleverd met een alles-in-één skate T-tool voor eventuele aanpassingen of reparaties.
 • Voordeel 5: Mooi en duurzaam ontwerp: Het skateboard heeft een creatief en opvallend kleur- en grafisch ontwerp, dat zeker indruk zal maken op je vrienden. Het patroon is duurzaam en zal lang meegaan omdat het met een warmteoverdrachtsdruk op de plaat is gedrukt.
 • Nadeel 1: Hoewel het skateboard geschikt is voor bestuurders tot 100 kg, kan het voor zwaardere skaters problemen veroorzaken of zelfs sneller slijten. Dus als je meer dan 100 kg weegt, is dit skateboard waarschijnlijk niet geschikt voor je.
 • Nadeel 2: De minimale leeftijdsaanbeveling voor dit skateboard is 14 jaar. Dus hoewel het een sterk en duurzaam product is, kan het minder geschikt zijn voor jongere kinderen die nog maar net beginnen met skateboarden.
 • Nadeel 3: Het skateboard weegt 2,15 kg. Hoewel dit relatief licht is, kan het voor sommige gebruikers nog steeds zwaar aanvoelen, vooral voor jongere kinderen die het misschien moeilijk vinden om het board te dragen of te sturen.
 • Nadeel 4: Hoewel de 95A PU-wielen soepel en snel rijden, kunnen ze misschien hard zijn voor gebruik in ruwere terreinen. Voor je dus gaat cruisen of trucs uitvoert, is het belangrijk om te weten dat het mogelijk niet even goed presteert op oneffen of ruwe oppervlakken.
 • Nadeel 5: Het symmetrische, concave ontwerp van het board kan in het begin ontmoedigend zijn voor beginners. Het vereist enige oefening om te wennen aan het remmen en de energie van de hiel tot aan de tenen, wat mogelijk niet ideaal is voor nieuwe skateboarders.

Onze favoriet #10

Weskate Skateboard

Weskate Skateboard

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het WeSkate skateboard is een duurzaam en stabiel bord, ontworpen met een 31 x 20 cm dubbele kick concave en een 7-laags esdoorn deck om de impact van skateboarden en het leren van nieuwe trucs te weerstaan. Het kan tot 220 kg aan. Dankzij high-speed 85A PU-wielen, ABEC7-lagers en PU-bussen biedt het je uitstekende balanscontrole en schokabsorptie voor een betere skateboardervaring. Het skateboard heeft ook een waterdicht en hittebestendig patroonontwerp dat de glans behoudt, en een antislip gripband voor stabiliteit. Opvallende kleuren en grafische ontwerpen maken je onderscheidend. Het wordt compleet geleverd met robuuste aluminiumlegering assen, waardoor je direct uit de doos kunt beginnen. Geschikt voor alle niveaus skaters, dit skateboard is perfect om lekker buiten te genieten.

 • Voordeel 1: Het skateboard is ontworpen om duurzaam en stabiel te zijn, met een double kick concave design en 7 lagen hard Canadees esdoorndeck. Het is dus ontworpen om weerstand te bieden tegen de impact van skateboarden en het leren van nieuwe trucs, met een maximale belasting van tot 220 kg.
 • Voordeel 2: Om een betere ervaring te bieden, wordt het skateboard geleverd met high-speed 85A PU-wielen, ABEC7-lagers en PU-bussen met hoog trekniveau, voor betere balanscontrole en schokdemping. Dit zorgt ervoor dat je een betere skate-ervaring hebt.
 • Voordeel 3: Dankzij het waterdichte en snel warmteoverdrachtspatroon-design is het skateboard niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Het kan zijn glans lang behouden en de antislipband met hoge dichtheid zorgt ervoor dat je stabiel blijft tijdens het skateboarden.
 • Voordeel 4: Het skateboard is klaar voor gebruik direct uit de doos. Je bespaart tijd en moeite omdat het compleet is met robuuste assen van aluminiumlegering.
 • Voordeel 5: Het skateboard is geschikt voor alle niveaus, of je nu een beginner of ervaren skater bent. Het kan worden gebruikt voor het genieten van vrije tijd buitenshuis, en het kleur- en grafische ontwerp van het board is zeer opvallend en creatief, zodat je je zeker zult onderscheiden.
 • Nadeel 1: Hoewel het skateboard stabiel en duurzaam is, zou je problemen kunnen ervaren met het maken van nieuwe trucs als het bord te zwaar is. Het feit dat het bestand is tegen maximaal 220 kg, suggereert een aanzienlijk gewicht.
 • Nadeel 2: Het skateboard is uitgerust met high-speed 85A PU-wielen die samenwerken met ABEC7-lagers. Hoewel dit goed klinkt, kunnen te snelle wielen voor beginners moeilijk te controleren zijn en leiden tot ongelukken.
 • Nadeel 3: Het design van waterdicht en snel warmteoverdrachtspatroon kan ervoor zorgen dat het skateboard te warm wordt om op te rijden tijdens warme zomerdagen, wat oncomfortabel of zelfs gevaarlijk kan zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het skateboard wordt geleverd als een volledig geassembleerd product, kan het een nadeel zijn voor diegenen die het plezier en de ervaring van het zelf samenstellen van hun skateboard missen. Bovendien kun je bij voorgemonteerde skateboards niet de kwaliteit van de montage controleren.
 • Nadeel 5: Het skateboard wordt gepresenteerd als geschikt voor alle niveaus van skaters. Dit kan echter betekenen dat het niet specifiek is ontworpen voor meer geavanceerde of professionele skaters, die mogelijk op zoek zijn naar gespecialiseerdere functies die niet aanwezig zijn in een ‘one size fits all’ model.

Na grondig onderzoek en testen van de top 10 skateboards op de markt, is het duidelijk dat de perfecte keuze sterk afhangt van jouw individuele behoeften en ervaringsniveau. Maar ongeacht of je een beginner bent, een professional of er gewoon als hobby van geniet, er is voor iedereen een skateboard dat past bij jouw stijl, comfort en budget. Zorg ervoor dat je het board kiest dat veilig, duurzaam en in overeenstemming is met jouw rijvaardigheden. Staar je niet blind op flitsende ontwerpen; focus vooral op de kwaliteit van de bouw en materialen. Naarmate je vertrouwd raakt met het skateboarden, kan je jouw board verder aanpassen. Dus neem je tijd, doe je onderzoek goed en kies het skateboard dat het beste past bij wat jij nodig hebt. Veel plezier met skateboarding!

Inhoudsopgave