a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Slaapthee: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de top 10 van beste slaapthee-producten getest op kwaliteit, smaak en effectiviteit om jouw nachtrust te bevorderen.

Unser Favorit: Top One Slaapthee

Top One Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: Pickwick Slaapthee

Pickwick Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: Qidosha Slaapthee

Qidosha Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: 8Hrs Slaapthee

8Hrs Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: 8Hrs Slaapthee

8Hrs Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: Dary Natury Slaapthee

Dary Natury Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: Biotiva Slaapthee

Biotiva Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: Apsara Slaapthee

Apsara Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: Valley Of Tea Slaapthee

Valley Of Tea Slaapthee
★★★★★

Unser Favorit: Valley Of Tea Slaapthee

Valley Of Tea Slaapthee
★★★★★

Ben jij op zoek naar een natuurlijke oplossing voor slapeloosheid of gewoon een hulpmiddel om elke nacht gemakkelijker in slaap te vallen? Dan ben je hier op de juiste plek! We hebben nieuw onderzoek gedaan naar de beste slaaptheeën op de markt en we hebben de top 10 voor je samengesteld. Onze uitgebreide gids zal je helpen om de slaapthee te kiezen die het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past. Van rustgevende kamille tot kalmerende valeriaan en alles daartussenin, er is een breed scala aan keuzes speciaal ontworpen om je te helpen ontspannen en genieten van een welverdiende nachtrust. Laten we dus duiken in de wereld van slaapthee en de voordelen ontdekken die het je kan bieden.

Slaapthee is een speciale theemix die natuurlijke kruiden en ingrediënten bevat die bedoeld zijn om je te helpen ontspannen en een betere nachtrust te bevorderen. Vaak bevat het ingrediënten zoals kamille, lavendel of valeriaan, die al lang bekend staan om hun slaapbevorderende eigenschappen. Het drinken van slaapthee kan een rustgevende routine zijn voor het slapengaan, en zorgt voor een natuurlijke en zachte manier om in slaap te vallen. Het is een perfect alternatief als je worstelt met slapeloosheid of gewoon een betere kwaliteit van slaap nodig hebt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Top One Slaapthee

Top One Slaapthee

Waarom we het gekozen hebben

TOP ONE Slaapthee is een kwalitatieve, natuurlijke manier om te ontspannen en een goede nachtrust te bevorderen. Deze thee komt in een verpakking van 20 theezakjes, elk gevuld met 3 gram aan gezonde ingrediënten zoals lotusblad, pepermuntblad, fenegriekzaden, zoethout, klittenband en meidoornvruchten. De theezakjes zijn vrij van pesticiden, glutenvrij en individueel verpakt voor jouw hygiëne en gemak; simpelweg overgieten met heet water voor een snel en comfortabel kopje thee. Na jarenlange ervaring met het samenstellen van hoogwaardige theeën streeft TOP ONE ernaar je de beste avondthee te bieden; rijk aan vitaminen en mineralen, rustgevend, makkelijk te mengen en zalig om te drinken voor het slapengaan.

 • Voordeel 1: Top One slaapthee belooft een kwalitateitsproduct te zijn, vrij van pesticiden en gluten. Dit maakt het een veilige en gezonde keuze voor je avondthee.
 • Voordeel 2: De slaapthee van Top One is rijk aan vitaminen en mineralen, wat bijdraagt aan je algehele gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 3: Met kruideningrediënten zoals lotusblad, pepermuntblad en fenegriekzaden, is deze thee niet alleen smaakvol, maar kan het ook helpen om stress te verminderen en uw lichaam te ontspannen voor een goede nachtrust.
 • Voordeel 4: De theezakjes van Top One zijn afzonderlijk verpakt voor gemak en hygiëne. Het is eenvoudig om een theezakje in een kopje te doen en het met heet water te overgieten, waardoor het perfect is voor snelle en eenvoudige bereiding.
 • Voordeel 5: Met tientallen jaren ervaring in het mengen van hoogwaardige thee uit de beste ingrediënten, streeft Top One ernaar om je de beste thee-ervaring te geven. Dus je kunt erop vertrouwen dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel het product glutenvrij en vrij van pesticiden wordt beweerd, wordt er geen specifieke informatie gegeven over certificeringen die dit bevestigen. Er wordt enkel vermeld dat de theezakjes ‘veilig en gezond’ zijn, maar hier worden geen concrete criteria of authentieke keurmerken voor gegeven.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat de thee rijk is aan vitaminen en mineralen, zonder specifiek te zijn over welke vitaminen en mineralen aanwezig zijn. Dit kan moeilijk zijn voor consumenten die hun inname van specifieke voedingsstoffen willen monitoren.
 • Nadeel 3: Hoewel de verkozen ingrediënten, zoals lotusblad, pepermuntblad, fenegriekzaden, zoethoutsnede, klittenbandsnede en meidoornvruchtensnede, interessant klinken, geeft de productomschrijving geen grondige uitleg over de specifieke voordelen van elk van deze ingrediënten.
 • Nadeel 4: De productomschrijving benoemt dat avondthee stress kan verminderen en helpen met ontspanning. Echter, het maakt niet duidelijk of deze claims wetenschappelijk onderbouwd zijn of gebaseerd zijn op anekdotisch bewijs.
 • Nadeel 5: Ten slotte, het product vermeldt dat Topone hoogstaande thee mengt uit de beste ingrediënten. Echter, er wordt geen informatie gegeven over waar deze ingrediënten vandaan komen, hoe ze worden gekweekt of geoogst, of hoe ze worden geselecteerd voor opname in de thee. Dit kan een nadeel zijn voor consumenten die waarde hechten aan transparante productie en sourcing praktijken.

Onze favoriet #2

Pickwick Slaapthee

Pickwick Slaapthee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Pickwick Slaapthee is een 100% natuurlijke, cafeïnevrije kruidenthee gemaakt met een rustgevende melange van valeriaan, kamille en lavendel. Elke verpakking bevat 20 theezakjes die perfect zijn voor een kop thee voor het slapengaan. Deze unieke mix helpt je te ontspannen en je lichaam voor te bereiden op een goede nachtrust. Met Pickwick Slaapthee kun je de dag rustig afsluiten en je lichaam de rust geven die het nodig heeft.

 • Voordeel 1: Deze slaapthee van Pickwick is 100% natuurlijk, wat betekent dat je een gezonde en pure thee drinkt zonder chemische toevoegingen.
 • Voordeel 2: De toevoeging van valeriaan, kamille en lavendel zorgt voor een rustgevende werking. Dit helpt je om te ontspannen en beter te slapen.
 • Voordeel 3: De thee is cafeïnevrij, wat een groot voordeel is als je deze thee wilt drinken voor het slapengaan. Cafeïne kan je nachtrust immers ernstig verstoren.
 • Voordeel 4: In één verpakking zitten 20 theezakjes. Hierdoor kun je voldoende koppen thee zetten voordat je een nieuwe verpakking hoeft te kopen.
 • Voordeel 5: Deze thee van Pickwick is specifiek geschikt voor een kop thee. Dat betekent dat je het makkelijk kunt meten en snel een heerlijke warme kop thee kunt zetten.
 • Nadeel 1: De theezakjes bevatten valeriaan. Hoewel valeriaan bekend staat om zijn rustgevende eigenschappen, kan het bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken zoals hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten en zelfs slapeloosheid.
 • Nadeel 2: Deze thee is uitsluitend cafeïnevrij. Als je een energieboost zoekt of juist thee met cafeïne prefereert, dan is deze thee niet voor jou geschikt.
 • Nadeel 3: Het bevat ook kamille. Hoewel kamille veel gezondheidsvoordelen heeft, kan het allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor plantenfamilies zoals margrieten.
 • Nadeel 4: Deze thee bevat lavendel. Lavendel kan voor sommige mensen te sterk van smaak zijn en zelfs maagklachten veroorzaken.
 • Nadeel 5: De verpakking bevat 20 theezakjes. Dit kan misschien te weinig zijn voor frequente theedrinkers, wat betekent dat je vaker nieuwe verpakkingen moet aanschaffen.

Onze favoriet #3

Qidosha Slaapthee

Qidosha Slaapthee

Waarom we het gekozen hebben

De Slaapthee van QIDOSHA is een biologisch, hoogzuiver product vervaardigd uit ingrediënten die uitsluitend uit gecontroleerde biologische teelt komen. Deze thee onderscheidt zich door zijn hoge zuiverheid, bereikt door een CO2-drukbehandeling van de grondstof die geen resten achterlaat maar zorgt voor maximale productbescherming. Je kunt vertrouwen op hun bewezen kwaliteit, aangezien elke batch thee én de grondstoffen door een extern, geaccrediteerd laboratorium worden getest. QIDOSHA’s productieproces waarborgt ook de hypoallergene eigenschappen van de thee, door een strikte ruimtelijke scheiding van grondstoffen en thee te handhaven om elk mogelijke smaakbelemmering en kruisbesmetting met allergeenhoudende producten te vermijden.

 • Voordeel 1: De 8hrS slaapthee is zorgvuldig ontworpen en getest om je snel in slaap te laten vallen en gedurende de nacht in slaap te houden. Deze werking wordt vertrouwd door atleten, slaapexperts en artsen, wat de betrouwbaarheid van het product onderstreept.
 • Voordeel 2: Deze slaapthee kalmeert en ontspant je lichaam en geest. De actieve ingrediënten in de kruidenmix, waaronder passiebloem en Californische klaproos, zijn natuurlijke en milde anxiolytica. Ze gaan rusteloosheid, stress en angstige gevoelens tegen, en hebben een krampstillend effect door je spieren te ontspannen.
 • Voordeel 3: De slaapthee is rijk aan antioxidanten en vitamines. Met slechts één kopje per dag kan je jouw dagelijkse inname van vitamines A, B, C en E, evenals antioxidanten, een boost geven.
 • Voordeel 4: De 8hrS slaapthee bevat een heerlijke mix van 8 natuurlijke relaxanten en zorgt voor een kalmerende en delicaat kruidige smaak wat ideaal is voor tijdens de winter- en herfstseizoenen.
 • Voordeel 5: De thee wordt op een organische manier geteeld, gedroogd en gemengd. Alle actieve bestanddelen zijn nog volledig werkzaam, omdat er geen andere bewerkingen zoals malen of veroliën aan te pas komen. Bovendien zijn de ingrediënten lokaal en verantwoordelijk ingekocht, en is de thee met de hand gemengd in Amsterdam. Je kunt dus genieten van een duurzaam en zorgvuldig gemaakt product.
 • Nadeel 1: Hoewel de 8hrS slaapthee zegt dat het je helpt om snel in slaap te vallen en in slaap te blijven, zijn er geen concrete basis voor deze claim. Ze zijn misschien vertrouwd door atleten, slaapexperts en artsen, maar er is geen duidelijke indicatie dat dit op feitelijk onderzoek of klinische tests is gebaseerd.
 • Nadeel 2: De thee bevat een melange van 8 natuurlijke relaxanten, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor een van de ingrediënten en kunnen mogelijk een allergische reactie krijgen. Dit kan ongemak of irritatie veroorzaken in plaats van ontspanning.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de kruiden op een organische manier worden geteeld en gedroogd, zijn er geen gegevens over de sporen van pesticiden, herbiciden of andere schadelijke stoffen die op een organische manier moeilijk te beheersen zijn.
 • Nadeel 4: De theemelange wordt ter plekke bereid in Amsterdam. Hoewel dit klinkt als een positief punt, kan dit leiden tot inconsistenties in de kwaliteit en smaak van de thee, omdat mensen niet altijd dezelfde consistentie kunnen bereiken als machines.
 • Nadeel 5: Eén verpakking bevat genoeg voor ongeveer 30 tot 35 kopjes. Dit betekent dat je, zelfs als je elke dag één kopje drinkt, binnen één maand al een nieuw pakje moet kopen. Dit kan op de lange termijn ongemak en extra kosten met zich meebrengen.

Onze favoriet #4

8Hrs Slaapthee

8Hrs Slaapthee

Waarom we het gekozen hebben

De 8hrS Slaapthee is het ideale slaapmutsje, speciaal ontworpen om je snel te helpen inslapen en door te slapen. Het bestrijdt rusteloosheid, stress en angst door je brein en lichaam te kalmeren en te ontspannen. De thee bevat natuurlijke ingrediënten zoals passiebloem en Californische klaproos, die helpen bij het opwekken van slaap en ontspannen van de spieren. Het is rijk aan antioxidanten en vitamines (A, B, C & E) en heeft een delicate, kruidige smaak dankzij de blend van acht natuurlijke relaxanten. Elke zorgvuldig geselecteerde ingrediënt is organisch, onbewerkt en lokaal geproduceerd, en vervolgens met de hand gemengd in Amsterdam. Een 50 gram verpakking zorgt voor 30 tot 35 kopjes thee. De thee komt in een biologisch afbreekbare verpakking, compleet met een houten maatlepeltje. Geniet van deze thee 20-30 minuten voor het slapengaan voor een optimale ervaring.

 • Voordeel 1: De 8hrS slaapthee is zorgvuldig ontworpen en getest om je snel in slaap te laten vallen en gedurende de nacht in slaap te houden. Deze werking wordt vertrouwd door atleten, slaapexperts en artsen, wat de betrouwbaarheid van het product onderstreept.
 • Voordeel 2: Deze slaapthee kalmeert en ontspant je lichaam en geest. De actieve ingrediënten in de kruidenmix, waaronder passiebloem en Californische klaproos, zijn natuurlijke en milde anxiolytica. Ze gaan rusteloosheid, stress en angstige gevoelens tegen, en hebben een krampstillend effect door je spieren te ontspannen.
 • Voordeel 3: De slaapthee is rijk aan antioxidanten en vitamines. Met slechts één kopje per dag kan je jouw dagelijkse inname van vitamines A, B, C en E, evenals antioxidanten, een boost geven.
 • Voordeel 4: De 8hrS slaapthee bevat een heerlijke mix van 8 natuurlijke relaxanten en zorgt voor een kalmerende en delicaat kruidige smaak wat ideaal is voor tijdens de winter- en herfstseizoenen.
 • Voordeel 5: De thee wordt op een organische manier geteeld, gedroogd en gemengd. Alle actieve bestanddelen zijn nog volledig werkzaam, omdat er geen andere bewerkingen zoals malen of veroliën aan te pas komen. Bovendien zijn de ingrediënten lokaal en verantwoordelijk ingekocht, en is de thee met de hand gemengd in Amsterdam. Je kunt dus genieten van een duurzaam en zorgvuldig gemaakt product.
 • Nadeel 1: Hoewel de 8hrS slaapthee zegt dat het je helpt om snel in slaap te vallen en in slaap te blijven, zijn er geen concrete basis voor deze claim. Ze zijn misschien vertrouwd door atleten, slaapexperts en artsen, maar er is geen duidelijke indicatie dat dit op feitelijk onderzoek of klinische tests is gebaseerd.
 • Nadeel 2: De thee bevat een melange van 8 natuurlijke relaxanten, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor een van de ingrediënten en kunnen mogelijk een allergische reactie krijgen. Dit kan ongemak of irritatie veroorzaken in plaats van ontspanning.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de kruiden op een organische manier worden geteeld en gedroogd, zijn er geen gegevens over de sporen van pesticiden, herbiciden of andere schadelijke stoffen die op een organische manier moeilijk te beheersen zijn.
 • Nadeel 4: De theemelange wordt ter plekke bereid in Amsterdam. Hoewel dit klinkt als een positief punt, kan dit leiden tot inconsistenties in de kwaliteit en smaak van de thee, omdat mensen niet altijd dezelfde consistentie kunnen bereiken als machines.
 • Nadeel 5: Eén verpakking bevat genoeg voor ongeveer 30 tot 35 kopjes. Dit betekent dat je, zelfs als je elke dag één kopje drinkt, binnen één maand al een nieuw pakje moet kopen. Dit kan op de lange termijn ongemak en extra kosten met zich meebrengen.

Onze favoriet #5

8Hrs Slaapthee

8Hrs Slaapthee

Waarom we het gekozen hebben

De 8hrS slaapthee is jouw ideale slaapmutsje, speciaal ontworpen om je snel en langdurig in slaap te helpen. Deze unieke melange kalmeert en ontspant door stress en onrust tegen te gaan met natuurlijke, actieve ingrediënten zoals passiebloem, bekend om haar slaapverwekkende en spierontspannende eigenschappen. Bovendien krijgt je dagelijkse inname van antioxidanten en vitamines een boost. De blend heeft een subtiele, licht zurige, fruitige smaak dankzij de combinatie van 8 hoogwaardige natuurlijke relaxanten, onder andere Californische klaproos, lavendel en rooibos. Handgemengd in Amsterdam, wordt deze biologische thee lokaal geteeld en onbewerkt geleverd, direct uit de regio’s waar de ingrediënten van nature gedijen. Met één 50g verpakking kun je 30 tot 35 heerlijke kopjes thee zetten, ideaal om 30 minuten voor het slapengaan te consumeren. De thee wordt geleverd in een biologisch afbreekbare verpakking met een houten maatlepeltje, om een maximaal respect voor de natuur te garanderen.

 • Voordeel 1: Verbeterde slaapkwaliteit – 8hrS slaapthee is ontworpen om je snel in slaap te laten vallen en gedurende de nacht in slaap te houden. Deze thee wordt niet alleen vertrouwd door atleten, maar ook door slaapexperts en artsen.
 • Voordeel 2: Kalmerend effect – De actieve ingrediënten in deze slaapthee bestrijden rusteloosheid, stress en angstige gevoelens. Ze werken kalmerend en brengen je lichaam en geest tot rust.
 • Voordeel 3: Bevordering van ontspanning en slaap – Dankzij de aanwezigheid van passiebloem, bekend om zijn kalmerende eigenschappen, stimuleert deze thee niet alleen de slaap, maar ontspant ook de spieren. De aanwezige natuurlijke relaxanten in de blend versterken deze effecten.
 • Voordeel 4: Rijk aan antioxidanten en vitamines – Niet alleen is de thee heerlijk, het kan ook je dagelijkse inname van antioxidanten en vitamines (A, B, C & E) verhogen. Een gemakkelijke en lekkere manier om je gezondheid te ondersteunen.
 • Voordeel 5: Duurzaamheid en kwaliteit – De ingrediënten zijn biologisch, onbewerkt en lokaal verkregen, wat betekent dat ze van hoge kwaliteit zijn en bijdragen aan een duurzame toeleveringsketen. Bovendien wordt de thee handgemengd in Amsterdam en verpakt in biologisch afbreekbare verpakkingen. Zo geniet je van optimale kwaliteit en laat je een minimale ecologische voetafdruk na.
 • Nadeel 1: Hoewel de 8hrS slaapthee belooft dat het snel inslaapt en in slaap blijft, kan deze bewering per individu sterk variëren. Wat voor de ene persoon werkt, kan voor de andere persoon niet hetzelfde effect hebben.
 • Nadeel 2: De ingrediënten in de thee gaan stress en rusteloosheid tegen, en hoewel het veel van dezelfde extracten als slaappillen bevat, zonder de ‘chemische troep’, zou dit kunnen betekenen dat het niet zo sterk is als medicinale opties.
 • Nadeel 3: Het feit dat deze thee natuurlijke, milde anxiolytica bevat zoals passiebloem kan enige verwarring veroorzaken. Hoewel de productbeschrijving stelt dat er geen bijwerkingen zoals afhankelijkheid zijn, kan voor sommige mensen bij continu gebruik nog steeds een zekere mate van afhankelijkheid ontstaan.
 • Nadeel 4: De thee is een blend van 8 natuurlijke relaxanten met een subtiel zure en fruitige smaak. Deze smaakcombinatie kan echter niet voor iedereen aangenaam zijn en kan dus een potentieel nadeel zijn voor sommige consumenten.
 • Nadeel 5: Hoewel het ongetwijfeld goed is dat al deze ingrediënten op een organische manier worden geteeld en lokaal worden verkregen, kan de consistentie van de kwaliteit en de smaak van de ingrediënten hierdoor variëren. In gebieden waar de teelt van deze ingrediënten niet het hele jaar door mogelijk is, kunnen productievertragingen optreden.

Onze favoriet #6

Dary Natury Slaapthee

Dary Natury Slaapthee

Waarom we het gekozen hebben

Dary Natury’s Slaapthee is een biologisch gecertificeerd, duurzaam product, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde kruiden als IJslands korstmos, pijnboomknop, tijm en salieblad, die met respect voor het milieu geplukt worden. De kruidensamenstelling biedt je een natuurlijke, cafeïnevrije infusie met een delicate smaak en aroma, ideaal voor extra ontspanning en rust na een drukke dag. Met meer dan 30 jaar ervaring haalt Dary Natury het beste uit de natuur, garandeert producten van de hoogste kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen, en is daarbij toegewijd aan milieubewuste praktijken en aan het behoud van traditionele kruidengeneeskunde. Deze slaapthee is dan ook de perfecte keuze voor veganisten, vegetariërs en liefhebbers van natuurlijke producten.

 • Voordeel 1: Je ondersteunt het milieu – De kruiden in deze thee zijn 100% biologisch geteeld en met de hand geplukt in gecertificeerde en natuurlijk ongerepte gebieden. Dit productieproces draagt bij aan het evenwicht en het welzijn van het milieu.
 • Voordeel 2: Kracht van natuurlijke kruiden – Door het consumeren van deze thee profiteer je van zorgvuldig geselecteerde kruiden zoals IJslands korstmos, pijnboomknop, tijm en salieblad. Deze ingrediënten zijn bekend om hun potentiële gezondheidsvoordelen.
 • Voordeel 3: Verbetering van je stemming – De thee is ontworpen om je te helpen ontspannen na een zware dag en je humeur te verbeteren. Dit komt door de aanwezigheid van natuurlijke, cafeïnevrije infusie met een zachte kruidensmaak en aroma.
 • Voordeel 4: Jarenlange ervaring en zorg – Dary Natury maakt al meer dan 30 jaar kruidenproducten op basis van traditionele wijsheid en moderne kruidenkunde. Je kunt dus vertrouwen op hun expertise en toewijding aan kwaliteit en effectiviteit.
 • Voordeel 5: Vrij van kunstmatige toevoegingen – Deze thee bevat geen kunstmatige smaakstoffen en kleuren, conserveermiddelen, of parabenen. Dit maakt het een veilige en natuurlijke keuze voor veganisten en vegetariërs.
 • nadeel 1: Hoewel de samenstelling van de thee puur natuurlijk is, betekent dit ook dat het helemaal geen cafeïne bevat. Als je een oppepper nodig hebt of gewend bent aan cafeïne, is deze thee misschien niet geschikt voor jou.
 • nadeel 2: De productbeschrijving benoemt verschillende kruiden zoals IJslands korstmos en pijnboomknop. Hoewel de diversiteit van kruiden kan bijdragen aan de unieke smaak, zou het ook kunnen dat niet iedereen alle ingrediënten verdraagt of lekker vindt.
 • nadeel 3: De thee is gemaakt voor ontspanning en kalmering, dus misschien is het niet de beste keuze als je zoekt naar een thee die je op een natuurlijke manier energie geeft.
 • nadeel 4: Deze thee is vanwege de natuurlijke ingrediënten aanbevolen voor veganisten en vegetariërs. Dit betekent dat er geen zuivel- of honingaroma’s in zitten, die veel thee-drinkers wel kunnen waarderen.
 • nadeel 5: Omdat de thee volledig biologisch is en met de hand wordt geplukt, kan de beschikbaarheid variëren vanwege de afhankelijkheid van het seizoen en de weersomstandigheden. Er kunnen ook kleine variaties in smaak en aroma zijn tussen de verschillende batches.

Onze favoriet #7

Biotiva Slaapthee

Biotiva Slaapthee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Slaapthee van BIOTIVA, BIO ABEND TEA, is een product van hoge kwaliteit dat gemaakt is met 100% pure biologische ingrediënten zoals citroenmelisse, bramenblaadjes, citroengras, kamille, valeriaanwortel, hopbloesems, coniferen en rozenblaadjes. Het komt zonder toevoegingen, zoals losmiddelen, vulstoffen of superplasticsticizers en is vrij van lactose, gluten, soja en toegevoegde suikers, waardoor het een veganistische keuze is. De ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd en verwerkt met nadruk op duurzaamheid en behoud van actieve bestanddelen. Met meer dan 35 jaar aan biologische expertise, wordt het product gecontroleerd en gebotteld in Duitsland en staat het merk garant voor jouw tevredenheid en streeft ernaar altijd een oplossing te vinden mocht je ontevreden zijn, vragen hebben of hulp nodig hebben.

 • Voordeel 1: Alle ingrediënten in de BIO ABEND TEA van BIOTIVA zijn 100% natuurlijk en biologisch. Deze omvatten gedroogde citroenmelisse, bramenblaadjes, citroengras, kamille, valeriaanwortel, hopbloesems, coniferen en rozenblaadjes. Dit betekent dat je kunt genieten van een pure en onbewerkte slaapthee die vrij is van kunstmatige toevoegingen.
 • Voordeel 2: BIOTIVA hecht veel waarde aan een productieproces dat de actieve bestanddelen van de ingrediënten respecteert. Hierdoor profiteer je van de hoogste effectieve kwaliteit, aangezien de ingrediënten op een manier zijn verwerkt die vriendelijk is voor hun actieve bestanddelen.
 • Voordeel 3: De slaapthee van BIOTIVA past bij bijna iedere levensstijl. Het product is veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en zonder toegevoegde suiker. Hierdoor kun je met een gerust hart genieten van je kopje thee, wetende dat het geen stoffen bevat die niet bij jouw voedingsbehoeften passen.
 • Voordeel 4: Met meer dan 35 jaar ervaring in biologische producten, kent BIOTIVA de beste teeltgebieden en de meest betrouwbare telers en verwerkers. Elke partij product wordt in de eigen fabriek van BIOTIVA gecontroleerd en gebotteld. Zo kun je erop vertrouwen dat je een product van topkwaliteit in handen hebt.
 • Voordeel 5: BIOTIVA is een familiebedrijf dat om de klant geeft. Mocht je ontevreden zijn, een vraag hebben of hulp nodig hebben, dan staat BIOTIVA voor je klaar. Dus je kunt erop vertrouwen dat je niet alleen een hoogwaardig product koopt, maar ook uitstekende klantenservice kunt verwachten.
 • Nadeel 1: Ondanks al de goede eigenschappen zoals veganistisch, lactosevrij, glutenvrij en suikervrij te zijn, is de Slaapthee van BIOTIVA waarschijnlijk niet geschikt voor mensen met bepaalde allergieën. Het bevat ingrediënten zoals citroenmelisse, bramenblaadjes, citroengras, kamille, valeriaanwortel, hopbloesems, coniferen en rozenblaadjes, die allergische reacties kunnen veroorzaken bij sommige individuen.
 • Nadeel 2: De thee wordt opgeslagen in een verpakking met ritssluiting. Dit kan een nadeel zijn als je jouw thee graag fris en luchtdicht wilt houden, omdat een ritssluiting kan lekken en lucht kan laten binnendringen, wat kan leiden tot bederf of verlies van aroma.
 • Nadeel 3: Hoewel de thee biologisch is, kunnen sommige mensen het een nadeel vinden dat er geen informatie wordt gegeven over eventuele pesticide residuen op de gebruikte planten. Hoewel biologische landbouw minder pesticiden gebruikt, is het niet altijd 100% vrij van pesticiden.
 • Nadeel 4: De beschrijving van het product geeft geen informatie over de smaak van de thee. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn, aangezien de smaak een belangrijke factor is bij de keuze van een thee.
 • Nadeel 5: Er wordt niet aangegeven hoeveel porties er in één verpakking zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je niet weet hoe lang het product mee zal gaan en kan het lastig maken om te bepalen hoeveel je moet bestellen of kopen, afhankelijk van hoe vaak je het wilt drinken.

Onze favoriet #8

Apsara Slaapthee

Apsara Slaapthee

Waarom we het gekozen hebben

Apsara’s Slaapthee is een hoogwaardige thee die je de hele dag door kunt drinken, vol met gezonde ingrediënten zoals ginseng, lindebloesem en tijm. Het zet niet alleen je energie op, maar versterkt ook je darmen en immuunsysteem. De toegevoegde gember helpt je lichaam om extra antibacteriële stoffen op te nemen, wat bijdraagt aan de bestrijding van ziekten van de bovenste luchtwegen. Deze slaapthee, met levendige tonen van bloemen, citroen tijm en bittere ginseng, zorgt voor een fantastisch genot, dat na slechts 7 minuten trekken klaar is om te drinken. Verpakt in een slimme beschermhoes blijft het rijke aroma lang behouden. Met pure, natuurlijke ingrediënten biedt Apsara je een eersteklas smaakervaring.

 • Voordeel 1: De Apsara Slaapthee is een thee voor de hele dag. Dankzij de toevoeging van ginseng, lindebloesem en tijm geniet je van een thee met gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ginseng zorgt voor meer energie, terwijl lindebloesem met tijm je darmen en het immuunsysteem versterkt.
 • Voordeel 2: Deze thee ondersteunt je immuunsysteem. De thee bevat gember en andere kruiden die bijdragen aan het opnemen van een extra dosis antibacteriële stoffen. Deze kunnen de afweer van je lichaam versterken bij het bestrijden van ziekten van de bovenste luchtwegen.
 • Voordeel 3: De Apsara Slaapthee biedt een fantastisch genot. Met een fijn kruidenboeket waarin de zoete touch van bloemen, citroen tijm en bittere ginseng levendig blijft, maakt het van je theemoment een ware smaaksensatie.
 • Voordeel 4: De thee is makkelijk te bereiden. Al na 7 minuten trekken kun je warm genieten van deze overheerlijke thee. Het is dus de ideale keuze voor wanneer je snel een smaakvolle, gezonde thee wil klaarmaken.
 • Voordeel 5: De Apsara Slaapthee is een natuurlijke thee met een vol aroma. Dankzij de slimme beschermhoes blijft het volle aroma van de puur natuurlijke ingrediënten lang behouden. Met deze thee ben je dus altijd verzekerd van een prachtig genot.
 • Nadeel 1: Hoewel de Apsara Slaapthee beweert extra energie te geven door de toevoeging van ginseng, kan dit nadelig zijn als je de thee vlak voor het slapen gaat drinken. Ginseng kan alert maken, wat wellicht niet helpt om in slaap te komen.
 • Nadeel 2: De thee bevat citroen tijm en bittere ginseng, dit kan wellicht niet iedereen aanspreken. Als je geen fan bent van kruidige of bittere thee, dan zal deze combinatie misschien als niet aangenaam worden ervaren.
 • Nadeel 3: Het wordt aangegeven dat het product helpt bij de versterking van het immuunsysteem, maar zonder specifieke details over de hoeveelheid van de ingrediënten. Het is onduidelijk hoeveel thee je moet drinken om hiervan te profiteren en of de thee daadwerkelijk een merkbaar effect heeft.
 • Nadeel 4: De thee heeft een trektijd van 7 minuten. Dit kan langer zijn dan sommige mensen gewend zijn voor een kop thee en kan het totale proces voor het bereiden van de thee langer maken dan je zou willen.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving noemt dat de thee verpakt is in een slimme beschermhoes, geeft het geen details over de maatregelen om het product vers te houden na opening. Dit kan invloed hebben op de houdbaarheid en daarmee de kwaliteit van het product na verloop van tijd.

Onze favoriet #9

Valley Of Tea Slaapthee

Valley Of Tea Slaapthee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Valley of Tea’s Slaapthee is jouw perfecte late-avond metgezel, ontworpen om je te helpen loslaten en zorgeloos de nacht in te glijden. Deze zorgvuldig samengestelde mix combineert de kalmerende krachten van kruiden en kamille, verrijkt met mineralen en antioxidanten afkomstig uit appel, citroengras, venkel, cacaobonen en andere vruchten. Met een perfecte balans tussen zoet en zuur en een rijke fruitige nasmaak, biedt deze non-caffeïnehoudende thee een heerlijke manier om tot rust te komen na een lange dag. De keuze voor hoge kwaliteit producten garandeert dat je thee boordevol waardevolle stoffen zit.

 • Voordeel 1: De slaapthee van Valley of Tea helpt je te kalmeren en ontspannen voor het slapen gaan. De kruiden en kamille in de thee zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt wegdromen.
 • Voordeel 2: De theemix is zorgvuldig samengesteld uit allerlei kruiden en specerijen. Hierdoor is de thee niet alleen smaakvol, maar zit het ook vol met essentiële mineralen en antioxidanten.
 • Voordeel 3: De ingrediënten voor deze slaapthee, zoals appel, citroengras, venkel en cacaobonen, zorgen voor een perfecte balans tussen zoet en zuur. Het resultaat is een rijke, fruitige nasmaak die je helpt te ontspannen na een lange dag.
 • Voordeel 4: Slaapthee van Valley of Tea bevat geen cafeïne, waardoor het de ideal drink is om ‘s avonds tot rust te komen.
 • Voordeel 5: Valley of Tea hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van hun producten. Ze zoeken wereldwijd naar de beste ingrediënten, zodat de thee vol zit met de juiste en gezonde voedingsstoffen.
 • Nadeel 1:De slaapthee van Valley of Tea kan misschien te zoet of te zuur zijn voor sommige mensen. Hoewel de perfecte mengeling wordt geprezen, kan dit niet voor iedereen zo zijn en kan het de slaapbevordering negatief beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Het product bevat een breed scala aan ingrediënten zoals appel, citroengras, venkel, cacaobonen en andere kruiden en vruchten, wat een risico op allergische reacties kan veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor een van deze ingrediënten.
 • Nadeel 3: Hoewel deze slaapthee geen cafeïne bevat, kan het zijn dat sommige mensen het moeilijk vinden om in slaap te vallen als ze vlak voor het slapengaan vocht innemen, wat de doelgroep van het product zou kunnen beperken.
 • Nadeel 4: Niet iedereen vindt kruidige theesmaak die Valley of Tea te bieden heeft aangenaam. De mix van meerdere kruiden en vruchten kan een sterke smaak hebben en mogelijk niet ieders smaakpapillen aanspreken.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het bedrijf wereldwijd zoekt naar de beste producten, geeft het niet specifiek aan dat het biologische of op een duurzame manier geproduceerde ingrediënten gebruikt. Mensen die waarde hechten aan duurzaamheid en biologisch geteelde producten kunnen dit als een nadeel zien.

Onze favoriet #10

Valley Of Tea Slaapthee

Valley Of Tea Slaapthee

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Slaapthee van Valley of Tea is een meesterlijk samengestelde blend van kruiden zoals kamille, specerijen en vruchten zoals appel, citroengras, venkel en cacaobonen. Speciaal ontworpen om je te helpen ontspannen voor het slapengaan, is deze thee een perfecte balans tussen zoet en zuur, met een rijk fruitige nasmaak voor optimale ontspanning na een lange, vermoeiende dag. En omdat deze slaapthee geen cafeïne bevat, is hij de perfecte bedtijd metgezel. Omdat Valley of Tea gelooft dat kwaliteit gelijk staat aan voordelen, wordt deze slaapthee gemaakt met de fijnste ingrediënten van over de hele wereld, rijk aan essentiële mineralen en krachtige antioxidanten.

 • Voordeel 1: De slaapthee van Valley of Tea helpt je te ontspannen en doordringt je van een gevoel van kalmte voor je naar bed gaat. Het is de perfecte drinkgewoonte om je slaaproutine te ondersteunen.

  Voordeel 2: De blend van kruiden en kamille in deze thee kan je helpen zorgenvrij de nacht in te glijden. Deze gevarieerde mix van ingrediënten is speciaal geselecteerd om zowel een rustgevend effect te hebben als om een lekkere smaak te bieden.

 • Voordeel 3: De slaapthee zit vol met gezonde mineralen en antioxidanten. De ingrediënten zoals appel, citroengras en venkel dragen bij aan je algehele gezondheid door je lichaam te vullen met essentiële voedingsstoffen.
 • Voordeel 4: De slaapthee heeft een perfecte balans van zoet en zuur met een rijke fruitige nasmaak, waardoor het een aangename manier is om na een lange dag te ontspannen. Het bevat ook geen cafeïne, waardoor je van een rustige nacht verzekerd bent.
 • Voordeel 5: De kwaliteit van de slaapthee is extreem hoog. Valley of Tea zoekt wereldwijd naar de beste producten, wat betekent dat je altijd kunt vertrouwen op de effectiviteit en het hoge gehalte aan gezonde stoffen in hun thee.
 • Nadeel 1: Hoewel het aanbod van ingrediënten in deze slaapthee uitgebreid en kwalitatief lijkt te zijn, kan het mogelijk voor enkele mensen te complex zijn. Als je allergisch bent voor één van de vele ingrediënten (zoals bijvoorbeeld appel, citroengras, venkel of cacaobonen), dan is deze thee mogelijk niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 2: Veel mensen houden van de cafeïne-kick die een kopje thee of koffie kan geven. Aangezien deze slaapthee geen cafeïne bevat, is het mogelijk dat je deze oppepper mist, zeker als je gedurende de dag behoefte hebt aan zo’n opkikker.
 • Nadeel 3: De beschrijving geeft aan dat de thee een perfecte mengeling is van zoet en zuur met een rijke fruitige nasmaak. Niet iedereen heeft dezelfde smaakvoorkeuren, dus dit kan een nadeel zijn voor diegenen die geen fan zijn van zoete, zure of fruitige theesoorten.
 • Nadeel 4: Het merk Valley of Tea zoekt over de hele wereld naar de beste producten. Hoewel dit in eerste instantie positief lijkt omdat het zich richt op kwaliteit, zou het ook kunnen betekenen dat de thee minder duurzaam is door de grote afstanden die worden afgelegd om de ingrediënten te source. Het merk geeft hier echter geen expliciete informatie over, wat het voor milieubewuste consumenten moeilijk maakt om een oordeel te vellen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product belooft te helpen bij het ontspannen en rustiger worden voor het slapengaan, is het mogelijk dat het niet werkt voor iedereen. De effectiviteit van kruiden- en specerijencombinaties kan namelijk variëren per persoon. Er zijn geen garanties dat deze specifieke mix je daadwerkelijk zal helpen om beter te slapen.

Na het zorgvuldig evalueren en testen van de tien beste slaaptheeën op de markt, is het duidelijk geworden dat de juiste selectie ervan een aanzienlijke invloed kan hebben op je slaapervaring en kwaliteit. Met diverse kruidencombinaties en smaken om uit te kiezen, kun jij een slaapthee vinden die past bij jouw voorkeuren en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijk slaaphulpmiddel of gewoon een kalmerend drankje om je avond af te sluiten, er is een mix voor jou. Onthoud altijd dat, hoewel slaaptheeën nuttig kunnen zijn, zij een aanvulling dienen te zijn op goede slaapgewoonten voor de beste resultaten. Probeer vandaag nog één van deze topmerken en ervaar het verschil dat een kopje slaapthee kan maken in je nachtelijke routine!

Inhoudsopgave