a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Smsen Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt verwachten dat u in de blogpost wordt bijgepraat over de meest actuele statistieken en trends rondom sms’en, met behulp van de nieuwste gegevens verzameld uit betrouwbare bronnen.

 • U zult verbaasd zijn te horen dat er elke dag wereldwijd ongeveer 23 miljard SMS-berichten worden verstuurd,
 • 97% van de smartphonebezitters gebruikt wekelijks hun SMS-toepassing,
 • SMS-boodschappen hebben een open rate van 98%,
 • Binnen 3 minuten na ontvangst wordt 90% van de SMS-berichten geopend,
 • Ongeveer 80% van de internetgebruikers wereldwijd heeft een mobiel toestel,
 • Het gemiddelde aantal teksten die mensen elke dag sturen is 94,
 • 75% van de millennials geeft de voorkeur aan SMS-communicatie voor leveringen en promoties,
 • Meer dan 50% van de klanten geeft de voorkeur aan SMS-communicatie voor klantenservice,
 • Tegen 2020 werd verwacht dat het aantal verstuurde en ontvangen SMS-berichten wereldwijd zou stijgen tot 2,2 biljoen,
 • Ongeveer 20% van de financiële instellingen gebruikt SMS om met hun klanten te communiceren,
 • 64% van de consumenten vindt het een goed idee voor klantenservice om via SMS te kunnen communiceren,
 • In 2020 werden er wereldwijd verwacht meer dan 1,5 biljoen SMS-bedrijfsberichten te versturen,
 • Het gemiddelde open percentage van SMS voor alle industrieën is indrukwekkend, maar varieert per segment, met tarieven tot 98%,

Actuele Smsen Statistieken

U zult verbaasd zijn te horen dat er elke dag wereldwijd ongeveer 23 miljard SMS-berichten worden verstuurd,

Als statisticus is het mijn taak om de getallen die we elke dag tegenkomen begrijpelijk te maken en context te geven. Neem bijvoorbeeld de verrassende statistiek dat er wereldwijd elke dag ongeveer 23 miljard SMS-berichten worden verstuurd. Het is misschien moeilijk te bevatten, maar die 23 miljard berichten geven een beeld van onze moderne communicatie. Het wordt duidelijk dat SMS-berichten nog steeds een cruciaal onderdeel zijn van hoe we communiceren, ondanks de opkomst van apps en sociale media. Dus als je denkt aan het aantal berichten dat je dagelijks stuurt, ben jij en je bijdrage er een van de vele miljarden. Het is een verbluffende herinnering aan hoe verbonden onze wereld werkelijk is.

97% van de smartphonebezitters gebruikt wekelijks hun SMS-toepassing,

Deze statistiek geeft aan dat van alle mensen die in het bezit zijn van een smartphone, 97% elke week hun SMS-toepassing gebruikt. Dit betekent dat bijna alle smartphonebezitters het verzenden van tekstberichten als een standaard onderdeel van hun communicatie gebruiken. U kunt dit zien als een reflectie op hoe belangrijk en veelzijdig SMS als communicatiemiddel is geworden, zelfs in een tijdperk dat wordt gedomineerd door internetgebaseerde berichten en sociale mediaplatforms. Het toont ook aan hoe sterk de adoptie is van deze technologie. Zelfs als u niet tot de 97% behoort, is het duidelijk dat de meeste andere smartphonegebruikers wel regelmatig SMS’en.

SMS-boodschappen hebben een open rate van 98%,

U moet het volgende weten over het statistische feit dat SMS-berichten een open rate van 98% hebben. De open rate geeft aan hoe groot het percentage is van de ontvangers die een bepaald bericht ook daadwerkelijk openen. Dus, als we het hebben over een open rate van 98% voor SMS-berichten, betekent dit dat bijna alle mensen (98 van de 100) die een sms ontvangen, deze berichten ook echt lezen. Dit toont aan dat SMS een zeer effectief communicatiemiddel is, omdat bijna alle ontvangen berichten worden geopend en gelezen.

Binnen 3 minuten na ontvangst wordt 90% van de SMS-berichten geopend,

De statistiek ‘Binnen 3 minuten na ontvangst wordt 90% van de SMS-berichten geopend,’ belicht de snelheid en effectiviteit van SMS als communicatiemiddel. Dit betekent dat wanneer u een SMS-bericht verstuurt, 90% van de ontvangers het bericht binnen 3 minuten na ontvangst openen. In andere woorden, de overgrote meerderheid van de mensen leest een SMS bijna onmiddellijk na het ontvangen ervan. Dit onderstreept het potentieel van SMS voor zeer tijdgevoelige communicatie, bijvoorbeeld voor belangrijke meldingen, herinneringen of marketingberichten.

Ongeveer 80% van de internetgebruikers wereldwijd heeft een mobiel toestel,

Deze statistiek betekent dat wereldwijd 80% van de mensen die het internet gebruiken, dit doen via een mobiel apparaat. U kunt deze informatie zien als een indicatie van de hoge mate van technologische integratie in ons dagelijks leven. Mensen gebruiken mobiele toestellen voor uiteenlopende doeleinden, zoals communiceren, werken, leren, entertainment en nog veel meer. Deze toestellen zijn vaak de voornaamste tool voor toegang tot het internet vanwege hun draagbaarheid en gebruiksgemak. Omdat het aantal mensen dat mobiele apparaten gebruikt blijft groeien, wordt het duidelijk dat dit een belangrijk onderdeel is van de moderne technologische ervaring. Dat 80% van de internetgebruikers een mobiel apparaat gebruikt, is een weerspiegeling van deze trend.

Het gemiddelde aantal teksten die mensen elke dag sturen is 94,

Het aantal berichten dat we elke dag sturen kan veel onthullen over ons communicatiegedrag. Een recente statistiek toont aan dat het gemiddelde aantal teksten dat mensen elke dag sturen, 94 bedraagt. Dit betekent dat als u alle sms’jes, chats en directe berichten samen zou nemen die iemand in een dag verstuurt, dit aantal gemiddeld uitkomt op 94. Dit is echter een gemiddelde, wat betekent dat sommige mensen waarschijnlijk minder berichten uitwisselen, terwijl anderen er veel meer sturen. Het illustreert hoe centraal technologie en digitale communicatie tegenwoordig in ons dagelijks leven zijn geworden.

75% van de millennials geeft de voorkeur aan SMS-communicatie voor leveringen en promoties,

Uit de statistiek blijkt dat 75% van de millennials, een generatie geboren tussen ongeveer 1980 en 2000, de voorkeur geeft aan SMS-communicatie als het gaat om leveringen en promoties. Dit betekent dat driekwart van deze bevolkingsgroep liever tekstberichten ontvangt om op de hoogte te worden gehouden over de status van een levering of om nieuwe promoties en aanbiedingen te vernemen dan andere vormen van communicatie. Dit kan belangrijk zijn voor bedrijven om in gedachten te houden bij het ontwikkelen van hun marketingstrategie en klantcommunicatie. Als u zich richt op een millennial publiek, kan het dus efficiënter zijn om SMS-communicatie te gebruiken boven andere kanalen zoals e-mail of social media.

Meer dan 50% van de klanten geeft de voorkeur aan SMS-communicatie voor klantenservice,

Uit de genoemde statistiek blijkt dat meer dan de helft van de klanten de voorkeur geeft aan SMS-communicatie voor klantenservice. Dit betekent dat ze liever een tekstbericht ontvangen dan dat ze een telefoontje plegen of een e-mail sturen voor klantenservice. Dit kan te maken hebben met het gemak en de snelheid van tekstberichten, aangezien u met dit medium in uw eigen tijd kunt reageren en de informatie die voor u belangrijk is gemakkelijk kunt terugvinden. Als klantenserviceprovider is het belangrijk om op dit gedrag in te spelen en te zorgen voor een effectieve en efficiënte SMS-communicatie om zo de klanttevredenheid te maximaliseren. Het lijkt er dus op dat als u als bedrijf een snelle en efficiënte klantenservice wilt bieden, het aanbieden van klantenservice via SMS een goede verzamelkeuze zou kunnen zijn.

Tegen 2020 werd verwacht dat het aantal verstuurde en ontvangen SMS-berichten wereldwijd zou stijgen tot 2,2 biljoen,

Dit statistiek geeft aan dat er in 2020 wereldwijd naar schatting 2,2 biljoen SMS-berichten zouden zijn verzonden en ontvangen. Dit cijfer laat zien hoeveel mensen nog steeds de traditionele methode van SMS-berichten gebruiken om te communiceren, ondanks de opkomst van internetgebaseerde berichtenplatforms zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Dit betekent dus dat als u deel uitmaakte van deze statistiek, u samen met miljoenen anderen over de hele wereld veelvuldig SMS-berichten zou hebben gebruikt als communicatiemiddel. We moeten ook rekening houden met het feit dat in sommige regio’s van de wereld de toegang tot internet nog steeds beperkt is, waardoor SMS een prevalente methode van communicatie blijft.

Ongeveer 20% van de financiële instellingen gebruikt SMS om met hun klanten te communiceren,

In de hedendaagse wereld van digitalisering benutten bedrijven verschillende communicatiekanalen om met hun klanten in contact te blijven. Uit de statistiek blijkt dat 20% van de financiële instellingen SMS gebruikt om met hun klanten te communiceren. Dit betekent dat een op de vijf financiële instellingen voor deze vorm van directe communicatie kiest. Het kan zijn dat ze SMS-berichten sturen om klanten op de hoogte te houden van hun accountactiviteiten, veranderingen in beleid, belangrijke herinneringen of gewoon als een middel om effectief met hun klanten te communiceren. Dus als u een klant bent van een financiële instelling, is er een kans van 20% dat u informatie via SMS van hen ontvangt.

64% van de consumenten vindt het een goed idee voor klantenservice om via SMS te kunnen communiceren,

Uit de statistiek blijkt dat maar liefst 64% van de consumenten de mogelijkheid om met klantenservice te communiceren via SMS als positief ziet. Dit duidt op een behoorlijk hoge voorkeur voor deze communicatiemethode vergeleken met mogelijk andere methoden. Het kan komen door allerlei redenen zoals het gemak, de snelheid, de mogelijkheid om op elk gewenst moment te communiceren, of simpelweg de persoonlijke voorkeur voor tekstcommunicatie. Als u een bedrijfseigenaar bent, is dit een waardevol inzicht. Deze gegevens kunnen van invloed zijn op hoe u besluit te communiceren met uw klanten, waarbij de nadruk wordt gelegd op deze voorkeur voor SMS. Door aandacht te besteden aan wat uw klanten willen en nodig hebben, kunt u de klantervaring en klanttevredenheid aanzienlijk verbeteren.

In 2020 werden er wereldwijd verwacht meer dan 1,5 biljoen SMS-bedrijfsberichten te versturen,

In gewone taal betekent deze statistiek dat er in het jaar 2020 wereldwijd naar verwachting meer dan 1,5 biljoen SMS-berichten door bedrijven worden verzonden. Een biljoen is een astronomisch groot getal, komend na miljarden, wat betekent dat deze statistiek aangeeft dat bedrijven op een zeer grote schaal gebruik maken van SMS om te communiceren. Deze berichten kunnen bestaan uit meldingen, updates, reclame, ondersteunende berichten en meer. Het kan zowel een communicatiemethode tussen bedrijven (B2B) als een communicatiemethode tussen bedrijven en consumenten (B2C) omvatten. Deze stat laat zien hoe ondanks de opkomst van andere communicatieplatforms, SMS nog steeds een cruciaal communicatiekanaal voor bedrijven blijft.

Het gemiddelde open percentage van SMS voor alle industrieën is indrukwekkend, maar varieert per segment, met tarieven tot 98%,

In deze statistiek wordt het gemiddelde open percentage van SMS-berichten over alle industrieën gemeten. Hieruit blijkt dat SMS een zeer effectief communicatiemiddel is, omdat het open percentage indrukwekkend hoog is. Echter, dit percentage is niet gelijk in elke industrie. Er kan variatie zijn per segment of sector binnen de industrieën. Sommige segmenten kunnen een nog hoger open percentage hebben, tot wel 98%. Dat betekent dat bijna alle SMS-berichten die in die specifieke segmenten of sectoren worden verstuurd, daadwerkelijk worden geopend en gelezen. U kunt uit deze statistiek begrijpen dat SMS nog steeds een zeer krachtig communicatiemiddel is, waarbij het succes sterk afhangt van het segment waarin u actief bent.

Referenties

0. – https://www.textmarketer.co.uk

1. – https://hostingtribunal.com

2. – https://www.textrequest.com

3. – https://www.ibm.com

4. – https://www.heywire.com

5. – https://www.campaignmonitor.com

6. – https://www.pewresearch.org

7. – https://www.juniperresearch.com

8. – https://techjury.net

9. – https://mobilityexchange.mercer.com

10. – https://www.openmarket.com

Inhoudsopgave