a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Sociale Handel Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost krijgt u een actueel overzicht van de sociale handel statistieken, verrijkt met de meest recente gegevens, om u een grondig inzicht te geven in de huidige trends en ontwikkelingen binnen de wereld van sociale handel.

 • 30% van het winkelend publiek zegt dat het in staat zou zijn om iets direct te kopen via sociale media platforms.
 • 87% van de consumenten zeggen dat sociale media hen helpt bij hun aankoopbeslissing.
 • Sociale media-gebruikers hebben ongeveer 3,5 uur per dag besteed aan sociale netwerksites in 2020.
 • 75% van de mensen zeggen dat ze sociale media hebben gebruikt als onderdeel van hun koopproces.
 • Er wordt verwacht dat de wereldwijde sociale handelsmarkt zal groeien tot bijna $605 miljard binnen de komende zeven jaar.
 • Facebook genereert 80% van de sociale media gebaseerde omzet.
 • 55% van de online shoppers zegt dat ze rechtstreeks van een merk kopen op sociale media.
 • 70% van de winkelende tieners wenden zich tot Instagram voor productontdekking.
 • Het bedrag dat in 2021 op sociale media is uitgegeven, wordt geschat op $1021 miljard.
 • 35% van de consumenten ontdekt nieuwe producten via sociale media.
 • 39% van Instagram-gebruikers zeggen dat ze meer geïnteresseerd zouden zijn in een product als het wordt gedeeld / aanbevolen door een influencer.
 • 42% van de online shoppers hebben gebruik gemaakt van kopen knop op Facebook.
 • 60% van de consumenten zeggen dat ze wel eens een product hebben ontdekt op Instagram.
 • Pinterest doelde om 50% van de nieuwe aanmeldingen vrouwen buiten de VS te hebben in 2020, waarbij meer dan 60% van de Buitenlandse aanmeldingen van Pinterest zijn.

Actuele Sociale Handel Statistieken

30% van het winkelend publiek zegt dat het in staat zou zijn om iets direct te kopen via sociale media platforms.

Uit deze statistiek blijkt dat 30% van de mensen die winkelen aangeeft dat ze bereid zijn om een product of dienst meteen te kopen als deze op sociale media platforms wordt aangeboden. Met andere woorden, als u een item op Facebook, Instagram, Twitter of een ander sociaal platform tegenkomt en de mogelijkheid bestaat om het daar te kopen, dan zou bijna een derde van alle shoppers dit direct doen. Dit toont het groeiende belang van sociale media als verkoopplatform en de bereidheid van consumenten om via deze kanalen aankopen te doen.

87% van de consumenten zeggen dat sociale media hen helpt bij hun aankoopbeslissing.

Uit de vermelde statistiek blijkt dat sociale media een significant effect hebben op het koopgedrag van consumenten, met name in hun besluitvormingsproces. Concreet stelt 87% van de consumenten dat hun aankoopbeslissingen worden beïnvloed door sociale media. Dit kan verschillende implicaties hebben. Bijvoorbeeld, consumenten kunnen productrecensies, aanbevelingen of zelfs advertenties op socialemediaplatforms gebruiken om informatie te verzamelen over potentiële aankopen. Deze informatie helpt hen bij het vormen van een mening over een product of dienst, waarbij ze de voor- en nadelen afwegen alvorens een aankoopbeslissing te nemen. Voor u als lezer betekent dit dat de berichten, beoordelingen en advertenties die u op sociale media ziet, uw perceptie van een product en uw besluit om het te kopen waarschijnlijk zal beïnvloeden.

Sociale media-gebruikers hebben ongeveer 3,5 uur per dag besteed aan sociale netwerksites in 2020.

Deze statistiek toont aan dat sociale media een aanzienlijk deel van onze dagelijkse tijdsbesteding innemen. Volgens de gegevens heeft een gemiddelde gebruiker van sociale media in 2020 dagelijks ongeveer 3,5 uur op sociale netwerksites doorgebracht. Dit is een behoorlijke tijdsinvestering en het benadrukt hoe geïntegreerd deze platforms zijn in ons dagelijks leven. Het kan om zowel persoonlijk als professioneel gebruik gaan. U, als lezer, maakt waarschijnlijk ook deel uit van deze statistiek. Dit kan u aan het denken zetten over hoeveel tijd u zelf doorbrengt op deze platforms en of u dit misschien wilt aanpassen. Het geeft ook aan dat bedrijven en organisaties sociale media effectief kunnen gebruiken om hun publiek te bereiken, gezien de hoeveelheid tijd die mensen op deze platforms doorbrengen.

75% van de mensen zeggen dat ze sociale media hebben gebruikt als onderdeel van hun koopproces.

Uit deze statistiek blijkt dat 75% van de mensen aangeeft sociale media te hebben gebruikt als onderdeel van hun koopproces. Dit betekent dat driekwart van de ondervraagden sociale media-kanalen raadpleegt voordat ze een aankoop doen. Ze kunnen bijvoorbeeld productrecensies lezen, aanbevelingen van vrienden zien of aanbiedingen van bedrijven volgen. Het is een indicatie van het groeiende belang van sociale media in het hedendaagse koopgedrag. Als u een bedrijfseigenaar of marketeer bent, onderstreept deze statistiek het belang van een sterke en aantrekkelijke aanwezigheid op sociale media kanalen, om de zichtbaarheid van uw producten te vergroten en aankoopbeslissingen te beïnvloeden.

Er wordt verwacht dat de wereldwijde sociale handelsmarkt zal groeien tot bijna $605 miljard binnen de komende zeven jaar.

De statistiek geeft aan dat er een aanzienlijke groei wordt verwacht in de wereldwijde sociale handelsmarkt in de komende zeven jaar. Sociale handel is een vorm van elektronische handel waarbij sociale media of online media die gemeenschapsgedrag ondersteunen, worden gebruikt om de online koop en verkoop van producten en diensten te bevorderen. Volgens deze voorspelling zal deze markt groeien tot een enorme som van ongeveer $605 miljard. Dit betekent dat de hoeveelheid geld die wereldwijd wordt besteed aan aankopen die worden beïnvloed door of plaatsvinden op sociale media platformen, aanzienlijk zal toenemen. Deze verwachte groei geeft de toenemende impact van sociale media op consumentengedrag en e-commerce aan. U kunt dit zien als een toenemende kans voor bedrijven om hun producten en diensten op sociale media platformen te verkopen en te promoten om deze groeiende markt te benutten.

Facebook genereert 80% van de sociale media gebaseerde omzet.

De statistiek duidt erop dat Facebook een zeer dominant platform is op het gebied van sociale media. Als we deze uitdrukken in cijfers, betekent het dus dat van elke 100 euro die via sociale media wordt verdiend, 80 euro afkomstig is van activiteiten op Facebook. Dit kan variëren van advertentie-inkomsten, in-app aankopen tot betaalde promoties door bedrijven. Deze overweldigende meerderheid van de sociale-media-gebaseerde omzet geeft u een idee van de invloed en relevantie van Facebook in de huidige digitale economie. Het laat ook zien hoe belangrijk het voor bedrijven kan zijn om een sterke aanwezigheid en marketingstrategie op Facebook te hebben.

55% van de online shoppers zegt dat ze rechtstreeks van een merk kopen op sociale media.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat 55% van de mensen die online winkelen aangeven dat ze rechtstreeks van een merk kopen op sociale media. Dit betekent dat meer dan de helft van de online shoppers producten of diensten koopt door rechtstreeks te reageren op berichten, advertenties of andere promoties van merken op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram of Twitter. Deze trend toont het groeiende belang van sociale media in de e-commerce wereld. Als u een retailer bent, kan dit betekenen dat het opbouwen en onderhouden van een sterke sociale media aanwezigheid een essentiële factor kan zijn om uw verkoopcijfers te verhogen.

70% van de winkelende tieners wenden zich tot Instagram voor productontdekking.

Volgens de genoemde statistiek gebruikt 70% van de tieners die winkelen Instagram om nieuwe producten te ontdekken. U kunt dit zo interpreteren: van elke 10 tieners die winkelen, gebruiken 7 van hen Instagram als hulpmiddel om te zoeken naar nieuwe items die ze mogelijk willen kopen. Dit geeft aan dat Instagram een zeer invloedrijk platform is in het koopgedrag van tieners, die ook een aanzienlijk deel van de consumentenmarkt vormen. Voor bedrijven en merken zou dit betekenen dat ze Instagram zouden moeten overwegen als een cruciaal onderdeel van hun marketingstrategieën om dit jonge publiek te bereiken.

Het bedrag dat in 2021 op sociale media is uitgegeven, wordt geschat op $1021 miljard.

De statistiek dat er in het jaar 2021 naar schatting $1021 miljard is uitgegeven op sociale media is vrij indrukwekkend. Het gaat hierbij om alle uitgaven die bedrijven en individuen hebben gedaan om reclame en aandacht te genereren op sociale media platforms. Dit kan variëren van betaalde advertenties en gesponsorde posts, tot geld besteed aan influencer marketing en content creatie. U zult begrijpen dat met de groei van sociale media als een platform voor zowel persoonlijke communicatie als bedrijfsactiviteiten, de uitgaven eveneens enorm zijn toegenomen. Uit deze statistiek blijkt het enorme economische belang van sociale media in onze hedendaagse digitale economie.

35% van de consumenten ontdekt nieuwe producten via sociale media.

Blijkbaar speelt sociale media een belangrijke rol in hoe u, als consument, nieuwe producten ontdekt. Volgens de statistieken zegt 35% van de consumenten dat ze nieuwe producten via sociale media leren kennen. Dit wijst op het groeiende belang van dit medium in de consumentenmarkt. Als u bij deze groep hoort, bent u waarschijnlijk iemand die regelmatig platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest bezoekt en waar productadvertenties, beoordelingen en aanbevelingen een impact hebben op uw koopgedrag. Deze statistiek onderstreept het belang van sociale media voor marketing en productontdekking.

39% van Instagram-gebruikers zeggen dat ze meer geïnteresseerd zouden zijn in een product als het wordt gedeeld / aanbevolen door een influencer.

Uit de opgegeven statistiek blijkt dat 39% van de Instagram-gebruikers aangeeft dat zij meer interesse zouden hebben in een product als het wordt gedeeld of aangeraden door een influencer. Met andere woorden, bijna 4 op de 10 Instagram-gebruikers vertrouwen op de aanbevelingen van de influencers die zij volgen om hun koopbeslissingen te maken. Dit toont het belang en de invloed aan van populaire Instagram-persoonlijkheden in de promotie en marketing van producten en diensten. U, als ondernemer of merkeigenaar, zou dit in uw marketingstrategie op sociale media willen opnemen door samen te werken met influencers om uw producten of diensten te promoten en zo de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid ervan bij uw doelpubliek te verhogen.

42% van de online shoppers hebben gebruik gemaakt van kopen knop op Facebook.

Uit statistieken blijkt dat 42% van de online shoppers op enig moment gebruik heeft gemaakt van de ‘kopen’ knop op Facebook. Met andere woorden, bijna de helft van de mensen die online winkelen, heeft, door op deze knop te klikken, een aankoop gedaan of een product of dienst besteld via Facebook. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze hun aankoop volledig via Facebook hebben uitgevoerd, maar minstens op een bepaald moment tijdens hun winkelervaring hebben ze de functie wel gebruikt. Dit duidt op het groeiende belang en de impact van socialmediaplatforms, zoals Facebook, in e-commerce en online winkelen.

60% van de consumenten zeggen dat ze wel eens een product hebben ontdekt op Instagram.

Uit de statistiek blijkt dat 60% van de consumenten zegt dat ze ooit een product hebben ontdekt op Instagram. Dit betekent dat meer dan de helft van de consumenten blootgesteld is aan producten of diensten via dit sociale mediaplatform, wat de impact van Instagram als marketingtool benadrukt. Voor u als consument betekent dit dat u waarschijnlijk tot de groep behoort die nieuwe producten of merken ontdekt via Instagram. Dit kan variëren van kleding en schoonheidsproducten tot huishoudelijke artikelen en elektronica. Deze statistiek onderstreept dus ook het groeiende belang van sociale media in ons dagelijks leven en onze aankoopbeslissingen.

Pinterest doelde om 50% van de nieuwe aanmeldingen vrouwen buiten de VS te hebben in 2020, waarbij meer dan 60% van de Buitenlandse aanmeldingen van Pinterest zijn.

Volgens deze statistiek had Pinterest het doel gesteld dat in 2020 de helft van de nieuwe aanmeldingen afkomstig zou zijn van vrouwen buiten de Verenigde Staten. Dit betekent dat Pinterest een gevarieerd gebruikersbestand nastreeft, waarbij ze vrouwen uit andere landen actief willen betrekken bij hun platform. Belangrijker nog is de tweede helft van de statistiek die aangeeft dat meer dan 60% van de aanmeldingen bij Pinterest uit het buitenland komt. Dit laat zien dat Pinterest niet alleen een populaire tool is in de VS, maar een breed internationaal publiek heeft dat op het platform actief is. Als u overweegt om Pinterest te gebruiken – hetzij voor persoonlijk gebruik, hetzij voor uw bedrijf – kunt u er rekening mee houden dat het een groot en divers publiek heeft met een sterke internationale aanwezigheid.

Referenties

0. – https://www.digitalcommerce360.com

1. – https://www.shopify.com

2. – https://optinmonster.com

3. – https://www.digitalmarketing.org

4. – https://www.statista.com

5. – https://www.bigcommerce.es

6. – https://www.warc.com

7. – https://www.emarketer.com

8. – https://www.avionos.com

9. – https://www.socialmediatoday.com

10. – https://www.bigcommerce.com

11. – https://www.smartinsights.com

Inhoudsopgave