a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Sociale-Mediastatistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een uitgebreid, up-to-date overzicht verwachten van de nieuwste statistieken en trends op het gebied van sociale media, compleet met nieuwe gegevens om uw begrip van het huidige digitale landschap te verdiepen.

 • Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 3,8 miljard sociale media gebruikers.
 • De gemiddelde tijd die per dag op sociale media wordt doorgebracht is 145 minuten.
 • Facebook is de meest populaire social media site, met meer dan 2,7 miljard maandelijkse actieve gebruikers.
 • Instagram heeft ruim 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers.
 • YouTube heeft meer dan 2 miljard ingelogde gebruikers per maand.
 • In Nederland heeft 98% van de jongeren (16-24 jaar) toegang tot internet op hun mobiele telefoon.
 • 90% van de Nederlandse jongeren (16-24 jaar) gebruikt Instagram.
 • TikTok heeft wereldwijd meer dan 800 miljoen actieve gebruikers.
 • 70% van de 12- tot 15-jarigen in Nederland heeft een profiel op Instagram.
 • Van de Nederlandse Instagram-gebruikers is 43% man en 57% vrouw.
 • LinkedIn heeft meer dan 300 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.
 • In 2019 nam het wereldwijde mobiele social media gebruik met 10% toe in vergelijking met de voorgaande jaren.
 • Meer dan 500 miljoen mensen gebruiken dagelijks Instagram Stories.
 • 30% van de millennials zegt dat ze Instagram meerdere keren per dag checken.
 • TikTok is de meest gedownloade app op de Apple App Store, met meer dan 33 miljoen downloads.

Actuele Sociale-Mediastatistieken

Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 3,8 miljard sociale media gebruikers.

Dit getal is bijzonder indrukwekkend. Het betekent namelijk dat u, als sociale media gebruiker, zich bij een ontzettend groot aantal anderen voegt. Wereldwijd zijn er op dit moment meer dan 3,8 miljard mensen die gebruik maken van sociale media platformen. Dit varieert van bekende platformen zoals Facebook, Instagram en Twitter, tot misschien minder bekende applicaties. Deze stijging in het aantal gebruikers geeft ook aan hoe belangrijk sociale media zijn in de hedendaagse samenleving. Het vertegenwoordigt bijna de helft van de wereldbevolking. Of u nu producten wilt verkopen, diensten wilt aanbieden, of simpelweg wilt converseren en informatie wilt delen, sociale media vormen een onmisbaar kanaal om uw stem te laten horen in deze groeiende, digitale wereld.

De gemiddelde tijd die per dag op sociale media wordt doorgebracht is 145 minuten.

De statistiek die u leest, geeft aan dat de gemiddelde tijd die mensen dagelijks op sociale media doorbrengen, 145 minuten is. Dit betekent dat als we alle individuen nemen die gebruik maken van sociale media – van degenen die nauwelijks inloggen tot degenen die er de hele dag door scrollen – en we berekenen de tijd die zij doorbrengen, de gemiddelde waarde uitkomt op 145 minuten. Dit is iets meer dan twee uur per dag besteed aan sociale media. Het is belangrijk om op te merken dat dit een gemiddelde is, dus sommige mensen zullen veel minder tijd besteden en anderen veel meer. In de wereld van vandaag zijn sociale media een krachtig hulpmiddel geworden, dus het is zowel belangrijk als interessant om deze tijd bij te houden. Het is aan u hoe u deze statistiek interpreteert en hoe u hem gebruikt om uw eigen gedrag rond sociale media te evalueren.

Facebook is de meest populaire social media site, met meer dan 2,7 miljard maandelijkse actieve gebruikers.

U zou wellicht geïnteresseerd zijn om te weten dat Facebook de meest populaire social media site is. Wanneer we het hebben over populariteit, refereren we naar het aantal mensen dat de site actief gebruikt. Dit wordt gemeten door het aantal maandelijkse actieve gebruikers. Maandelijkse actieve gebruikers zijn individuen die een keer per maand of vaker inloggen op een platform. Facebook heeft volgens recente statistieken meer dan 2,7 miljard van deze maandelijkse actieve gebruikers wat betekent dat bijna een derde van de wereldbevolking maandelijks inlogt op Facebook. Dit maakt het een enorm krachtig en invloedrijk platform. Het getuigt van de brede aantrekkingskracht en populariteit van Facebook in onze steeds meer verbonden wereld.

Instagram heeft ruim 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers.

Deze statistiek geeft aan dat Instagram, een populaire sociale media-app, maandelijks door meer dan 1 miljard mensen actief wordt gebruikt. Dit betekent dat er elke maand 1 miljard individuele personen inloggen op hun Instagram-account en de app op een of andere manier gebruiken, zoals door berichten te plaatsen, foto’s te liken of te reageren, te bladeren door hun feed, verhalen te bekijken en nog veel meer. Dus, als u een bedrijfseigenaar bent die overweegt om sociale media te gebruiken om uw publiek te bereiken, is het belangrijk om te begrijpen dat Instagram een enorm potentieel heeft vanwege zijn grote en diverse gebruikersbestand.

YouTube heeft meer dan 2 miljard ingelogde gebruikers per maand.

De statistiek ‘YouTube heeft meer dan 2 miljard ingelogde gebruikers per maand’ benadrukt de immense populariteit en brede gebruikersbasis van dit sociale mediaplatform. Dit betekent dat wereldwijd meer dan 2 miljard unieke gebruikers minstens een keer per maand inloggen op hun YouTube-account. Het weerspiegelt niet alleen de belangrijke status van YouTube in de wereld van digitale media, maar het toont ook de grote betrokkenheid van gebruikers aan. U moet bedenken dat elke ingelogde gebruiker een individu is die actief betrokken is bij het bekijken, delen, opmerken en misschien zelfs het maken en uploaden van video’s. Deze statistiek is ook een krachtige indicator voor adverteerders die streven naar een breed en betrokken publiek. Omdat u de enorme omvang en diversiteit van YouTube’s monthly active user base begrijpt, krijgt u een beter beeld van zijn reikwijdte en impact.

In Nederland heeft 98% van de jongeren (16-24 jaar) toegang tot internet op hun mobiele telefoon.

De statistiek die u hier ziet, betekent dat 98% van de jongeren in Nederland, in de leeftijdscategorie van 16 tot 24 jaar, toegang heeft tot internet op hun mobiele telefoon. Met andere woorden, bijna alle jongeren in deze leeftijdsgroep beschikken over een mobiele telefoon met een internetverbinding. Dit kan via wifi zijn of via een mobiel data-abonnement. Het betekent niet noodzakelijk dat ze altijd online zijn, maar wel dat ze de mogelijkheid hebben om online te gaan. Deze statistiek reflecteert de hoge mate van digitale betrokkenheid en connectiviteit onder jongeren in Nederland. Het toont ook aan dat mobiele technologie een integraal onderdeel is van hun dagelijks leven.

90% van de Nederlandse jongeren (16-24 jaar) gebruikt Instagram.

Uit de aangehaalde statistiek blijkt dat sociale media, specifiek Instagram, in Nederland zeer populair zijn onder jongeren. De statistiek stelt dat maar liefst 90% van de Nederlandse jongeren tussen de 16 en 24 jaar Instagram gebruikt. Dit betekent dat negen op de tien jongeren in deze leeftijdsgroep actief zijn op dit sociale mediaplatform. U kunt dit interpreteren als een aanwijzing voor de dominantie van Instagram in het sociale leven van jongeren. Ook kan het dienen als indicatie voor waar de jongere bevolking in Nederland haar informatie vandaan haalt, hoe zij met elkaar communiceert, en hoe zij haar vrije tijd besteedt.

TikTok heeft wereldwijd meer dan 800 miljoen actieve gebruikers.

De statistiek ‘TikTok heeft wereldwijd meer dan 800 miljoen actieve gebruikers’ verwijst naar het enorm grote aantal mensen die dit sociale media-platform actief gebruiken. Dit betekent dat over de hele wereld meer dan 800 miljoen mensen regelmatig inloggen op TikTok, content creëren, delen of interactie hebben met andere inhoud. Dit illustreert niet alleen de enorme populariteit van het platform, maar geeft ook aan hoe elk stukje content op TikTok het potentieel heeft om een bijna ongekend bereik en engagement te hebben. Elk van deze gebruikers vertegenwoordigt ook een potentiële consument, indicatief voor het belang van TikTok in marketingstrategieën en bedrijfsmodellen voor vele bedrijven en adverteerders over de hele wereld. Als u in zaken doet, kan dit inzicht u helpen om te begrijpen hoe u TikTok kunt benutten om een breder publiek te bereiken.

70% van de 12- tot 15-jarigen in Nederland heeft een profiel op Instagram.

Deze statistiek vertelt ons dat 70% van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 15 jaar een profiel heeft op Instagram. Dit betekent dat bijna driekwart van de jongeren in deze leeftijdscategorie actief is op dit sociale media platform. U kunt hieruit concluderen dat Instagram erg populair is onder de jongere bevolking in Nederland. Het geeft ook aan dat dit platform een belangrijke rol speelt in hun dagelijkse communicatie en sociale interactie. Het is dus voor u als ouder, leraar, marketingprofessional, of wie dan ook die geïnteresseerd is in deze leeftijdsgroep, belangrijk om dit medium te begrijpen en te erkennen als onderdeel van hun levens.

Van de Nederlandse Instagram-gebruikers is 43% man en 57% vrouw.

Dit statistiek geeft inzicht in de geslachtsverdeling onder de Nederlandse Instagram-gebruikers. Uit de gegevens blijkt dat van de totale populatie Nederlandse Instagram-gebruikers, 43% man is en 57% vrouw. Het betekent dus dat als u bijvoorbeeld een groep van 100 Nederlandse Instagram-gebruikers zou nemen, u zou verwachten dat ongeveer 43 van hen man zouden zijn en de resterende 57 vrouw. Dit suggereert dat Instagram in Nederland populairder lijkt te zijn bij vrouwen dan bij mannen. Echter, dit vertelt ons niets over de intensiteit of het soort gebruik. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn met het trekken van al te brede conclusies op basis van deze statistiek.

LinkedIn heeft meer dan 300 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

LinkedIn, een professioneel netwerkplatform, heeft meer dan 300 miljoen actieve maandelijks gebruikers. Dit betekent dat elke maand meer dan 300 miljoen mensen inloggen op hun LinkedIn-account en actief deelnemen aan de activiteiten op het platform. Deze activiteiten kunnen bestaan uit berichten plaatsen, reageren op updates, contact maken met andere professionals of het zoeken naar nieuwe carrièremogelijkheden. Dit is een zeer indrukwekkend aantal, wat u aantoont dat LinkedIn een belangrijke tool is voor professionele netwerkvorming en het zoeken naar werk. Het grote aantal actieve gebruikers draagt bij aan de waarde en relevantie van dit platform in de professionele wereld.

In 2019 nam het wereldwijde mobiele social media gebruik met 10% toe in vergelijking met de voorgaande jaren.

In 2019 is er wereldwijd een opmerkelijke toename van mobiel social media gebruik waargenomen. U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat het gebruik met maar liefst 10% is gestegen in vergelijking met voorgaande jaren. Dit betekent dat er een aanzienlijke groei was in het aantal mensen dat social media platforms gebruikte op hun mobiele apparaten. Dit kan deels te wijten zijn aan de toegenomen beschikbaarheid en betaalbaarheid van smartphones en data-abonnementen, maar ook aan de voortdurende populariteit en ontwikkeling van social media platforms zelf. De stijging met 10% is een belangrijke indicator van hoe ingebed deze technologieën zijn in ons dagelijks leven, en dit cijfer onderstreept het toenemende belang van mobiele toegankelijkheid voor social media bedrijven.

Meer dan 500 miljoen mensen gebruiken dagelijks Instagram Stories.

U heeft waarschijnlijk weleens gehoord van Instagram Stories, maar wist u dat deze functie dagelijks door meer dan 500 miljoen mensen wordt gebruikt? Dit statistiek geeft aan dat Instagram Stories een zeer essentieel onderdeel is van de dagelijkse internet-activiteit voor een aanzienlijk aantal mensen wereldwijd. Met de toevoeging van diverse functies zoals polls, vragen, locatie-tags en gifs, hebben Stories een zeer interactieve ervaring gecreëerd. Dit houdt in dat, op elk gegeven moment van een dag, een enorm aantal mensen verhalen bekijkt, deelt, uploadt of interactie heeft met Instagram Stories, en dit aantal overstijgt de 500 miljoen.

30% van de millennials zegt dat ze Instagram meerdere keren per dag checken.

Uit de gepresenteerde statistiek blijkt dat 30% van de millennials aangeeft dat ze Instagram meerdere keren per dag checken. Om dit in perspectief te plaatsen: millennials zijn personen die geboren zijn tussen 1981 en 1996. Het cijfer betekent dat bijna één op de drie millennials regelmatig gedurende de dag een kijkje neemt op Instagram. Dit kan eenvoudigweg gaan om het bekijken van foto’s en video’s van vrienden, het volgen van nieuwsberichten of misschien om marketinggerelateerde redenen. De statistiek geeft aan dat Instagram een belangrijk onderdeel is van de dagelijkse activiteiten en routine van een aanzienlijk percentage van de millennials.

TikTok is de meest gedownloade app op de Apple App Store, met meer dan 33 miljoen downloads.

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat TikTok de meest gedownloade app is op de Apple App Store, met meer dan 33 miljoen downloads. Dit betekent dat onder alle apps die beschikbaar zijn in de Apple App Store, TikTok de meeste keren is gedownload door gebruikers. Het aanzienlijke aantal van 33 miljoen downloads wijst op de populariteit en het uitgebreide gebruik van de app. Het kan zijn dat factoren zoals het delen van korte video’s, de interactieve natuur van de app of de trending ‘viral’ inhoud bijdragen aan deze populariteit. Kortom, deze statistiek benadrukt de dominantie van TikTok in het huidige digitale landschap.

Referenties

0. – https://www.omnicoreagency.com

1. – https://www.cbs.nl

2. – https://www.businessofapps.com

3. – https://www.statista.com

4. – https://www.marketingfacts.nl

Inhoudsopgave