a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Softbox: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

In ons nieuwste onderzoek hebben we de 10 beste softboxen voor jou getest en vergeleken om je te helpen de perfecte keuze te maken.

Wanneer je je verdiept in het wereldje van fotografie en film, kom je al snel tot de ontdekking dat goede belichting een cruciale factor is voor een excellent eindresultaat. Daarom is het belangrijk om de juiste apparatuur te kiezen voor je projecten, en een softbox is een van die essentiële tools die niet in je uitrusting mogen ontbreken. Samen met onze experts hebben we een intensief onderzoek uitgevoerd en de tien beste softboxen op de markt grondig getest. In deze gids nemen we je mee door onze bevindingen, om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze. Van het bepalen van de belangrijkste kenmerken tot het begrijpen van de verschillende types die beschikbaar zijn – lees verder voor onze topkeuzes en maak je klaar om je fotografie- of filmervaring te verbeteren. De testresultaten zijn compleet nieuw en up-to-date, dus laten we er gelijk invliegen!

Een Softbox is een essentieel stuk fotografieapparatuur dat je helpt bij het verzachten en verspreiden van licht. Het wordt vaak gebruikt in studiofotografie en is gewoonlijk een vierkante of rechthoekige doos met een wit doorschijnend materiaal aan de voorkant. Dit materiaal is bedoeld om het harde licht dat wordt geproduceerd door een flitslamp of andere lichtbron te verspreiden. Het resultaat is een veel meer flatterend en gelijkmatig licht, wat ideaal is voor portretfotografie en dichtbij opname. Met een Softbox kun je de lichtval beter beheersen en harde schaduwen vermijden, wat je eindresultaten sterk kan verbeteren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Fgen Softbox

Fgen Softbox

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De FGen Softbox is een eersteklas fotostudio-set van hoge kwaliteit. Het bevat een energiebesparende LED lamp van 85W, met 112 hoogwaardige lampkralen voor een heldere gloed en 80% energiebesparing. Met de mogelijkheid om de kleurtemperatuur (2700K – 6400K) en helderheid (1% – 100%) eenvoudig aan te passen, biedt deze softbox een fantastische fotografie-omgeving. Je kunt de lichtkleur aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren dankzij drie lichtmooden: wit (natuurlijk) licht, warm licht en koud licht. De set bevat ook twee afstandsbedieningen (batterijen niet inbegrepen) om de helderheid en kleurtemperatuur aan te passen. Deze softbox van 50 x 70 cm zorgt samen met een wit zacht lichtdoek voor een perfecte en gelijkmatige verlichting. Met de E27-fitting kan je gemakkelijk gloeilampen, TL-lampen of slave-flitslampen aansluiten. De draaibare (210°) softbox zorgt voor de ideale lichthoek, bevestigd op een hoogwaardige aluminiumlegering lamphouder verstelbaar van 68 tot 200 cm. De volledige set, inclusief 2 LED-softboxen, 2 LED-studiolampen, 2 lichtstandaards, 2 afstandsbedieningen en een gebruikershandleiding, is eenvoudig op te bergen en te transporteren in de bijgeleverde nylon draagtas.

 • Voordeel 1: Energiezuinige en aanpasbare verlichting – De FGen Softbox is uitgerust met een verbeterde 85W LED-lichtbak die een helder en helder licht biedt, dankzij de 112 hoogwaardige lampkralen. Bovendien biedt deze verlichting tot 80% energiebesparing. De kleurtemperatuur (2700K – 6400K) en helderheid (1% – 100%) kunnen eenvoudig worden aangepast om de fotografie-omgeving naar wens in te stellen.
 • Voordeel 2: Verschillende lichtkleurmodi – Met de FGen Softbox kun je genieten van 3 verschillende lichtkleurmodi: natuurlijk (wit) licht, warm licht en koud licht. Dit betekent dat je de lichtkleur vrij kunt veranderen om aan je diverse behoeften te voldoen, ideaal voor allerlei soorten opnamen – van YouTube/vlog-video-opname en livestreaming tot modefotostudio en dagelijkse familiefotoshoots.
 • Voordeel 3: Afstandsbedieningen voor gemakkelijke controle – Deze softbox komt met twee afstandsbedieningen waarmee je het licht kunt aan-/uitzetten en de helderheid en kleurtemperatuur van de lichtbakverlichting kunt aanpassen. Hiermee heb je totale controle over je belichting tot op een afstand van maximaal 10 meter.
 • Voordeel 4: Hoogwaardige en flexibele opstelling – De FGen Softbox is een hoogwaardige fotostudioset, met een softbox van 50 x 70 cm en een wit zacht lichtdoek voor perfecte en gelijkmatige verlichting. Bovendien kan de softbox 210° gedraaid worden om de beste lichthoek te krijgen. De lamphouder, gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering, is ook verstelbaar van 68 tot 200 cm.
 • Voordeel 5: Draagbaar en eenvoudig te installeren – De FGen Softbox fotostudiokit is ontworpen om draagbaar en eenvoudig te installeren te zijn. Het pakket bevat ook een nylon opbergtas, waardoor alles eenvoudig kan worden opgeborgen en vervoerd. Dit maakt deze softbox zeer handig voor fotografen die vaak onderweg zijn.
 • Nadeel 1: Aan de hand van de productbeschrijving wordt duidelijk dat er een mogelijkheid bestaat dat de Softbox merk FGen geleverd kan worden met ontbrekende of beschadigde accessoires. Dit betekent dat je mogelijk problemen kunt ervaren tijdens de installatie of het gebruik van het product.
 • Nadeel 2: Alhoewel de Softbox merk FGen wordt geleverd met 2 afstandsbedieningen, wordt er geen batterij meegeleverd. Dit betekent dat je zelf 2 AAA-batterijen moet aanschaffen om de afstandsbedieningen te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 3: De afstandsbediening heeft een effectieve afstand van maximaal 10 meter, maar wordt aanbevolen binnen 8 meter te gebruiken. Dit kan beperkingen opleggen aan de bruikbaarheid, afhankelijk van de afstand waarmee je het wilt gebruiken.
 • Nadeel 4: Het feit dat je wordt aangespoord om de doos voorzichtig te openen om de draagtas niet te beschadigen, suggereert dat de draagtas wellicht enigszins kwetsbaar is voor beschadiging tijdens het uitpakken. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de duurzaamheid van de draagtas op lange termijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de softbox 210° kan worden gedraaid om de beste lichthoek te verkrijgen, is er een beperking in de verstelbaarheid. Sommige fotografen of videografen hebben mogelijk een grotere bereik van verstelbaarheid nodig op basis van hun specifieke opname-omstandigheden.

Onze favoriet #2

Fgen Softbox

Fgen Softbox

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De FGen Softbox is een professionele fotostudioset ontworpen voor zowel fotografieliefhebbers als beginners, en is uitzonderlijk geschikt voor diverse fotografiescènes, van kinderfotografie tot portretfotografie. De set beschikt over twee energiebesparende foto lampen van 135W die helderder fotografisch licht verspreiden dan reguliere 85W lampen, en minimaliseert lichtverlies door de sterke reflectie van de zilveren stof in de softbox. Naast dit, heeft de set een aanpasbare lichtstandaard van 68 tot 200 cm, die te gebruiken is met je DSLR, mobiele telefoon of verschillende flitsers. De verstelbare kop en de ingesloten draagtas zorgen voor een gebruiksvriendelijke ervaring, waardoor je de set gemakkelijk kunt aanpassen en vervoeren. Zorg ervoor dat je contact opneemt met de leverancier bij eventuele problemen, zij beloven een oplossing binnen 24 uur.

 • Voordeel 1: Krachtige en efficiënte verlichting – De FGen softbox is uitgerust met twee 135W energiebesparende CFL fotolampen. Deze lampen verspreiden een helderder fotografisch licht dan sommige andere merken die gebruik maken van 85W lampen, waardoor jouw foto’s helder en duidelijk worden. De lampen produceren weinig warmte en hebben een lange levensduur, tot 10.000 uur.
 • Voordeel 2: Hoogwaardige softbox – De softbox van de FGen is ontworpen om de efficiëntie van het licht te maximaliseren en verlies van licht te beperken. De ingebouwde, sterk reflecterende zilveren stof en het externe schaduwdoek van nylonvezel kunnen de schaduw van het licht verzwakken en zorgen voor een zachter en delicater effect op je foto’s en video’s.
 • Voordeel 3: Verstelbare en multifunctionele lichtstandaard – De softbox komt met een volledig aanpasbare lichtstandaard, die gemakkelijk in hoogte kan worden aangepast tussen 68 en 200 cm. De lichtstandaard is ook multifunctioneel, met een bovenste interface die geschikt is voor DSLR-camera’s, mobiele telefoonhouders en verschillende flitsers.
 • Voordeel 4: Geschikt voor verschillende fotografie scènes – Of je nu een fotografieliefhebber, beginner, YouTube- of Instagram-influencer bent, deze FGen fotostudioset is perfect voor jou. Het is inzetbaar voor talloze fotografiegenres zoals kinderfotografie, trouwfotografie, huisdierenfotografie, stillevenfotografie en portretfotografie.
 • Voordeel 5: Draagbaar en gemakkelijk te gebruiken – De FGen softbox is ontworpen voor een eenvoudige installatie en gebruik, met een kop die tot 210° aanpasbaar is. Het wordt geleverd met een draagtas, dus je kunt het gemakkelijk meenemen waar je maar wilt. Dit maakt het niet alleen ideaal voor studiofotografie, maar ook voor onderweg of op locatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de verlichtingsset gemakkelijk aan te sluiten is, komt deze met een vast, niet-gegradeerde 2,5 m voedingskabel. Dit beperkt je in afstand van het stopcontact en kan het lastiger maken om de softbox vrij door je studio te bewegen.
 • Nadeel 2: Hoewel de FGen-fotolamp van 135 W helder licht verspreidt, genereert het ook warmte. Soms kan dit mogelijk een oncomfortabele werkomgeving creëren, vooral bij langdurige fotosessies.
 • Nadeel 3: Hoewel de lichtstandaards verstelbaar en multifunctioneel zijn, zijn ze gemaakt van een aluminiumlegering. Hoewel dit duurzaam lijkt, vragen sommige gebruikers zich misschien af hoeveel gewicht het daadwerkelijk kan dragen en of het stabiel genoeg is voor zwaardere apparaten.
 • Nadeel 4: De handleiding geeft aan dat de set eenvoudig in te stellen en te monteren is, maar voor beginners of minder technisch onderlegde personen kan dit proces eventueel nog steeds verwarrend of complex zijn.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de softbox-verlichtingssets draagbaar zijn, kan het formaat van 50x70cm voor sommigen mogelijk te groot zijn. De draagbaarheid kan worden beperkt als je een kleine auto hebt of vaak reist voor je werk.

Onze favoriet #3

Godox Softbox

Godox Softbox

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Softbox van GODOX is een uitstekend hulpmiddel voor fotografen die streven naar professionaliteit. Met zijn aanzienlijke lichtdiffusieoppervlak van 120 cm en Bowens Mount, is deze softbox ideaal voor modefotografie, portretten en middelgrote tot grote productopnamen. Dankzij de verwijderbare binnen- en buitendiffusors kun je het licht verzachten en verspreiden voor een gelijkmatig, flatterend effect op jouw onderwerp. De 120 cm achthoekige softbox is uitgerust met een Bowens mount metalen ring adapter, wat zorgt voor brede compatibiliteit met flitsers of continu licht. Op deze manier helpt het je om zachte lichteffecten over een groot gebied te werpen. De GODOX Softbox maakt kleuren levendiger en vlekken worden vervaagd, waardoor jouw foto’s naar een nieuw niveau van professionaliteit worden getild. Bijkomend voordeel is dat het gemakkelijker te monteren is dan vele andere softboxen op de markt.

 • Voordeel 1: De SEDGEWIN Softbox komt met een 85 W dimbare LED-lamp hoofd. Het bijzondere hieraan is dat de kleurtemperatuur instelbaar is tussen 3200 en 5500 K, wat betekent dat je de lichtkwaliteit kunt aanpassen om precies de sfeer te bereiken die je wilt voor je foto’s of video’s.
 • Voordeel 2: Deze Softbox is voorzien van een handige afstandsbediening waarmee je heel gemakkelijk de licht- en kleurtemperatuur kunt instellen. Dit is vooral handig als je alleen werkt en de softbox niet constant handmatig wilt aanpassen.
 • Voordeel 3: De SEDGEWIN Softbox heeft een diffuser die de lichtstroom natuurlijk reduceert en schaduwen removeert voor perfecte opnames. Niet alleen dat, deze kan 210 graden worden gedraaid om alle hoeken te voldoen, zodat je kunt experimenteren met verschillende lichtposities om het gewenste effect te bereiken.
 • Voordeel 4: De standaard van deze softbox is gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering en heeft een dikke buis, wat hem uitzonderlijk sterk maakt voor zwaar werk. Dit betekent dat je op deze standaard kunt vertrouwen om je softbox te ondersteunen, zowel in de studio als op locatie.
 • Voordeel 5: De SEDGEWIN Softbox is verstelbaar in hoogte van 70 tot 200 cm, waardoor je de perfecte verlichtingshoek kunt behouden. Dit is vooral effectief wanneer je het licht op een specifiek gebied wilt richten of als je met modellen van verschillende lengtes werkt.
 • Nadeel 1: De Softbox merk SEDGEWIN maakt gebruik van een 85W LED-lamp, die ondanks de beweringen van het merk, mogelijk niet zo helder is als andere merken. Het feit dat dit specifiek wordt genoemd, kan een indicatie zijn dat helderheid een punt van zorg kan zijn bij dit product.
 • Nadeel 2: De bijgeleverde afstandsbediening wordt niet geleverd met batterijen, maar vereist twee AAA-batterijen die je zelf moet kopen. Dit kan wat ongemak opleveren en het gebruik van de afstandsbediening onmiddellijk na de aankoop beperken.
 • Nadeel 3: De Softbox SEDGEWIN heeft een instelbare kleurtemperatuur tussen 3200 en 5500 K. Hoewel dit flexibiliteit biedt, is het bereik mogelijk niet breed genoeg voor sommige fotografie- of videografiebehoeften.
 • Nadeel 4: Hoewel de Softbox kan worden gedraaid om aan alle hoeken te voldoen, vermeldt de beschrijving niet hoe gemakkelijk het is om deze aanpassingen te maken. Afhankelijk van hoe vaak je de hoek van je lichtbron moet veranderen, kan dit potentieel een probleem vormen.
 • Nadeel 5: De statieflichtstandaard, ondanks dat deze van aluminiumlegering is gemaakt, heeft volgens de productomschrijving een ‘dikke buis’. Dit zou kunnen betekenen dat het statief mogelijk zwaarder is dan andere opties op de markt, wat de draagbaarheid kan belemmeren, vooral als je van plan bent het vaak te verplaatsen.

Onze favoriet #4

Sedgewin Softbox

Sedgewin Softbox

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SEDGEWIN Softbox is een professionele studioverlichtingsset, ontworpen om je opnames naar een hoger niveau te tillen. Het beschikt over een 85W dimbare LED-lamp met een verstelbare kleurtemperatuur tussen 3200 en 5500K, getest om helderder te zijn dan veel concurrenten. Gebruiksgemak wordt verzekerd door een afstandsbediening waarmee je het licht en de kleurtemperatuur eenvoudig kunt aanpassen (let op: je moet zelf nog wel 2 AAA-batterijen aanschaffen). De softbox heeft een ingebouwde diffuser om licht natuurlijk te verspreiden en schaduwen te verwijderen, terwijl hij 210 graden kan draaien voor maximale flexibiliteit in je opstelling. Het bijgeleverde statief biedt solide steun dankzij zijn aluminiumlegering constructie en is verstelbaar in hoogte tussen 70-200cm. De set wordt geleverd met een draagtas voor gemakkelijke transport en we bieden een garantie van 24 maanden voor gemoedsrust.

 • Voordeel 1: De SEDGEWIN Softbox komt met een 85 W dimbare LED-lamp hoofd. Het bijzondere hieraan is dat de kleurtemperatuur instelbaar is tussen 3200 en 5500 K, wat betekent dat je de lichtkwaliteit kunt aanpassen om precies de sfeer te bereiken die je wilt voor je foto’s of video’s.
 • Voordeel 2: Deze Softbox is voorzien van een handige afstandsbediening waarmee je heel gemakkelijk de licht- en kleurtemperatuur kunt instellen. Dit is vooral handig als je alleen werkt en de softbox niet constant handmatig wilt aanpassen.
 • Voordeel 3: De SEDGEWIN Softbox heeft een diffuser die de lichtstroom natuurlijk reduceert en schaduwen removeert voor perfecte opnames. Niet alleen dat, deze kan 210 graden worden gedraaid om alle hoeken te voldoen, zodat je kunt experimenteren met verschillende lichtposities om het gewenste effect te bereiken.
 • Voordeel 4: De standaard van deze softbox is gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering en heeft een dikke buis, wat hem uitzonderlijk sterk maakt voor zwaar werk. Dit betekent dat je op deze standaard kunt vertrouwen om je softbox te ondersteunen, zowel in de studio als op locatie.
 • Voordeel 5: De SEDGEWIN Softbox is verstelbaar in hoogte van 70 tot 200 cm, waardoor je de perfecte verlichtingshoek kunt behouden. Dit is vooral effectief wanneer je het licht op een specifiek gebied wilt richten of als je met modellen van verschillende lengtes werkt.
 • Nadeel 1: De Softbox merk SEDGEWIN maakt gebruik van een 85W LED-lamp, die ondanks de beweringen van het merk, mogelijk niet zo helder is als andere merken. Het feit dat dit specifiek wordt genoemd, kan een indicatie zijn dat helderheid een punt van zorg kan zijn bij dit product.
 • Nadeel 2: De bijgeleverde afstandsbediening wordt niet geleverd met batterijen, maar vereist twee AAA-batterijen die je zelf moet kopen. Dit kan wat ongemak opleveren en het gebruik van de afstandsbediening onmiddellijk na de aankoop beperken.
 • Nadeel 3: De Softbox SEDGEWIN heeft een instelbare kleurtemperatuur tussen 3200 en 5500 K. Hoewel dit flexibiliteit biedt, is het bereik mogelijk niet breed genoeg voor sommige fotografie- of videografiebehoeften.
 • Nadeel 4: Hoewel de Softbox kan worden gedraaid om aan alle hoeken te voldoen, vermeldt de beschrijving niet hoe gemakkelijk het is om deze aanpassingen te maken. Afhankelijk van hoe vaak je de hoek van je lichtbron moet veranderen, kan dit potentieel een probleem vormen.
 • Nadeel 5: De statieflichtstandaard, ondanks dat deze van aluminiumlegering is gemaakt, heeft volgens de productomschrijving een ‘dikke buis’. Dit zou kunnen betekenen dat het statief mogelijk zwaarder is dan andere opties op de markt, wat de draagbaarheid kan belemmeren, vooral als je van plan bent het vaak te verplaatsen.

Onze favoriet #5

Andoer Softbox

Andoer Softbox

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Andoer studiofotografische verlichtingsset is een alles-in-één oplossing voor degenen die op zoek zijn naar professionele lichtopstellingen voor video-opnames, livestreams, portret- en productfotografie en meer. Deze set bevat 3 dimbare LED-lampen met 3 lichtstanden en kleurtemperaturen die ideaal zijn voor verschillende opnamescènes. Daarnaast krijg je 3 draaibare softboxen van 50×70 cm – ontworpen om je een uniforme en instelbare belichting te bieden. Gemak wordt verzekerd met bijgeleverde afstandsbedieningen en een draagtas, waardoor je je studio moeiteloos kunt opzetten waar je maar wilt. Het product wordt geleverd met een zorgeloze 18-maanden garantie en een gratis retour binnen een maand, dus je aankoop is absoluut risicovrij.

 • Voordeel 1: Deze Andoer studio fotografische verlichtingsset biedt je een compleet pakket voor al je fotografiebehoeften. Met drie ledlampen, drie softboxen, drie witte stoffen, drie lampstandaarden, drie afstandsbedieningen, een armhouder en een draagtas ben je klaar voor elke fotoshoot, of het nu gaat om portretten, productfotografie of video-opnames.
 • Voordeel 2: De hoogwaardige dimbare ledlampen in deze set zijn een grote aanwinst. Met 140 hoogwaardige led-bolletjes die 80% energie besparen, heb je altijd het juiste licht voor je shoot. De lampen hebben drie verlichtingsmodi en twee kleurtemperaturen, en je kunt de helderheid aanpassen om aan je specifieke verlichtingsbehoeften te voldoen.
 • Voordeel 3: De grote, flexibele softboxen zijn een ander sterk punt van deze set. De 50 x 70 cm grote softboxen met witte diffusordoek zorgen voor een perfecte, gelijkmatige verlichting. Ze kunnen 210 graden worden gedraaid om de optimale verlichtingshoek te bereiken.
 • Voordeel 4: De Andoer verlichtingsset is ook ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Met een meegeleverde afstandsbediening kun je de lampen van op afstand bedienen, zodat je de helderheid en kleurtemperatuur kunt aanpassen zonder de opstelling te onderbreken.
 • Voordeel 5: Tot slot, de set is ontworpen voor mobiliteit. Dankzij de meegeleverde draagtas kun je de volledige verlichtingsset gemakkelijk meenemen naar waar je hem ook nodig hebt, of dat nu thuis is, in een fotostudio, of op locatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de Andoer softbox kit wordt geleverd met afstandsbedieningen, kan het aantal van drie een overkill zijn, vooral als je op je eentje werkt.
 • Nadeel 2: De kleurtemperatuurbereik van 2800K-5700K zou misschien niet voldoende zijn voor enkele specifieke fotografiescènes waarin een lagere of hogere kleurtemperatuur gewenst kan zijn.
 • Nadeel 3: Een softbox van 50 x 70 cm zou voor kleine studio’s of thuisstudio’s te groot kunnen zijn en te veel ruimte kunnen innemen.
 • Nadeel 4: Hoewel de softbox 210 graden kan draaien, bereikt hij niet volledige 360 graden mobiliteit, wat in sommige fotografiescenario’s beperkend kan zijn.
 • Nadeel 5: Met het maximale hoogtebereik van de lichtstatieven (68-200 cm) zou het voor sommige fotografen lastig kunnen zijn om het licht precies op de gewenste hoogte te krijgen, vooral in situaties waarin extreme hoogte of laagte gewenst is.

Onze favoriet #6

Neewer Softbox

Neewer Softbox

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Neewer Softbox is een professioneel lichtsysteem dat perfect is voor je fotografiebehoeften. Het heeft een 60 x 60 cm softbox met een E27 fitting voor het direct aansluiten van gloeilampen, tl-lampen of slave-flash, om ideaal licht te bieden. Twee meegeleverde 85W 5500K CFL gloeilampen zorgen voor helder licht, terwijl ze minder heet blijven dan traditionele fotolampen. Er wordt een robuuste lichtstandaard van 224 cm meegeleverd, gemaakt van aluminiumlegering voor maximale stabiliteit. De set wordt geleverd met een handige nylon draagtas, zodat je alles netjes kunt inpakken en gemakkelijk kunt vervoeren. Dit is een zeer praktisch product met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 • Voordeel 1: De 60 x 60 cm softbox van Neewer beschikt over een E27-fitting, zodat jij direct gloeilampen, tl-lampen of slave-flash kunt aansluiten om het licht te bieden dat je nodig hebt.
 • Voordeel 2: De bijgeleverde 85 W 5500 K CFL gloeilampen hebben een lage bedrijfstemperatuur, waardoor ze niet zo heet worden als reguliere fotolampen. Dit zorgt voor een comfortabele, heldere werkomgeving voor je productfotografie.
 • Voordeel 3: De 224 cm lichtstandaard is gemaakt van een robuuste aluminiumlegering. Dit materiaal biedt jou buitengewone kracht, zelfs tijdens zware werkzaamheden, en garandeert dus een betrouwbare stabiliteit.
 • Voordeel 4: De softbox komt met een handige nylon draagtas. Hiermee kun je de softbox en zijn accessoires netjes opbergen en gemakkelijk met je meenemen, of je nu in de studio werkt of op locatie.
 • Voordeel 5: Ten slotte, het product is zeer praktisch. Dit betekent dat het ontworpen is met het oog op gebruiksgemak en effectiviteit, waardoor het een waardevolle aanvulling op je fotografie-uitrusting zal zijn.
 • Het beoordelen van een product op basis van zijn beschrijving kan moeilijk zijn, aangezien de tekortkomingen niet altijd naar voren komen. Desalniettemin, op basis van de gegeven productdetails, hier zijn vijf mogelijke nadelen die je kunt tegenkomen bij het gebruik van de Neewer Softbox:
 • Nadeel 1: De lampen zouden niet zo heet worden als de meeste fotolampen. Hoewel dit goed klinkt als veiligheidsmaatregel, zou dit een probleem kunnen zijn als je meer hitte nodig hebt om specifieke opnameomstandigheden of -effecten te creëren.
 • Nadeel 2: De softbox is voorzien van een E27-fitting. Dit kan misschien de soorten lampen die je kunt gebruiken beperken, omdat niet alle lampen met deze specificatie compatibel zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de 224cm lichtstandaard is gemaakt van aluminiumlegering, wordt er niets gezegd over het draagvermogen ervan. Dus als je zware accessoires moet gebruiken, loop je het risico om de standaard te overbelasten.
 • Nadeel 4: De softbox wordt geleverd met een nylon draagtas. Echter, nylon is niet altijd de stevigste materiaalkeuze en kan makkelijk scheuren bij toegenomen gewicht of met scherpe objecten.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving noemt dat het product een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Echter, een goede prijs-kwaliteitverhouding betekent niet altijd dat het product zal voldoen aan jouw specifieke behoeften of dat het van hoge kwaliteit is. Hierdoor kan dit product onder bepaalde omstandigheden mogelijk niet de verwachte prestaties leveren.

Onze favoriet #7

Ubeesize Softbox

Ubeesize Softbox

Waarom we het gekozen hebben

De UBeesize Softbox is een zeer functionele videoverlichtingskit voor uiteenlopende beeldopnamebehoeften. Het compacte LED-paneellicht kan onder diverse hoeken aangepast worden en biedt een reeks helderheidsniveaus, wat het onmisbaar maakt voor verschillende opnamesituaties. Dit product wordt geleverd met extra accessoires, waaronder een set van 2 * 4 kleurenfilters (rood, oranje, wit, blauw), ideaal voor productfotografie of het maken van YouTube-video’s, en een intrekbaar statief dat perfect voor videoconferenties en streaming is. Omdat het lichtpaneel via USB gevoed wordt, kun je rekenen op continue verlichting in allerlei situaties. Kortom, de UBeesize Softbox is een must-have voor elke video- en fotografieprofessional of -hobbyist, en biedt een eenvoudige en effectieve oplossing voor alle studios, opnames en livestreaming behoeften.

 • Voordeel 1: Volledige instelbaarheid. Met een universele 1/4 kogelkop kun je het LED-paneellicht 180° aanpassen om gemakkelijk te voldoen aan je verschillende opnamehoekvereisten. De variabele helderheidsoptie geeft je de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan je specifieke behoeften.
 • Voordeel 2: Diverse opname-effecten. De led-desktopvideoverlichting wordt geleverd met 2 sets van 4 kleurenfilters – rood, oranje, wit en blauw, waardoor je op flexibele wijze tegemoet kunt komen aan verschillende fotografie-eisen en visuele effecten.
 • Voordeel 3: Ideaal voor productfotografie. Met een intrekbaar statief die zich uitstrekt tot verschillende hoogten, van 23,7 inch tot 58 inch, is de kit zeer veelzijdig. Je kunt deze camerastandaard gebruiken voor opnames of spelstreaming en hij kan direct worden aangesloten op de verlichtingspaneel voor optimale positieverlichting.
 • Voordeel 4: USB-voeding. Dit product biedt krachtige verlichtingsopties en kan worden gevoed via elke USB-poort, wat zorgt voor continue verlichting in verschillende situaties. Je hebt de mogelijkheid om hem aan te sluiten op een desktopcomputer of het stopcontact te verplaatsen indien nodig.
 • Voordeel 5: Multifunctioneel gebruik. De studioverlichtingskit is een geweldige hulp bij het vastleggen van het juiste moment om de beste resultaten te bereiken bij het opnemen van een video. De kit biedt perfecte verlichting voor studio’s en kan worden gebruikt voor video’s, afbeeldingen en basisfotografie met verschillende desktopstudio’s.
 • Nadeel 1: Hoewel de UBeesize Softbox-kit veelzijdig is, biedt hij mogelijk niet voldoende lichtintensiteit voor sommige gebruikers. De helderheid wordt geregeld tussen 10% en 100%, maar het is onduidelijk hoe helder de 100% daadwerkelijk is, wat mogelijk niet genoeg is voor sommige opnamesituaties.
 • Nadeel 2: Het wordt aanbevolen om de lamp te gebruiken met een 5V 2A stekker, wat extra kosten met zich mee zou kunnen brengen als je er geen een bij de hand hebt, aangezien deze niet inclusief lijkt te zijn in de kit.
 • Nadeel 3: Hoewel het product een 1/4 universele kogelkop heeft voor verstelbaarheid, kan deze beperkingen hebben in vergelijking met andere montage-opties. Er is mogelijk geen volledige 360°-rotatie mogelijk, wat de hoeken kan beperken die je kunt bereiken met de lichtopstelling.
 • Nadeel 4: Hoewel de UBeesize Softbox een intrekbaar statief heeft met een instelbare hoogte, kan de maximale hoogte van 58 inch te kort zijn voor bepaalde productfotografie-instellingen of videografie-sessies waarbij een hogere verlichtingshoek nodig is.
 • Nadeel 5: De set bevat 2 sets van 4 kleurenfilters (rood, oranje, wit, blauw). Als je van plan bent om fotografie te doen die meer geavanceerde of andere kleurfilters vereist, dan is deze set mogelijk niet voldoende voor je behoeften.

Onze favoriet #8

Smallrig Softbox

Smallrig Softbox

Waarom we het gekozen hebben

De SMALLRIG Parabolic Softbox 3586 is een onmisbaar accessoire voor je verlichting, ontworpen voor snelle installatie en gebruiksgemak. Met een innovatief quick-release-structuur en persontwerp, kan je de softbox binnen 15 seconden opzetten, klaar om een uniform, zacht lichteffect te creëren dankzij een combinatie van oxford plaid soft light dubbele stof en antireflectiecoating. De 16 parapluribben zorgen voor een cirkelvormig lichtgevend oppervlak, terwijl de staalconstructie van militaire kwaliteit zorgt voor duurzaamheid en hittebestendigheid. De softbox heeft een universele Bowens-montage, ideaal voor compatibiliteit met verschillende merken. Met een diameter van 85 cm en een gewicht van slechts 1,3 kg, is het perfect voor diverse scenario’s, van livestreaming tot bruiloften. Je krijgt ook een honingraatrooster, interne en externe diffusie, een draagtas en een handleiding.

 • Voordeel 1: Snelle Installatie – De SMALLRIG Parabolic Softbox is ontworpen voor gemakkelijke installatie. Dankzij de quick-release structuur kan je de softbox binnen 15 seconden monteren en demonteren. Dit bespaart je tijd en moeite en maakt het gebruik zeer handig.
 • Voordeel 2: Uniform en Zacht Lichteffect – Deze softbox levert een continu, zacht en uniform licht dankzij de industriële kwaliteit Oxford plaid soft light dubbele stof en hoogwaardige antireflectiecoating. Dit behoudt de primaire kleurtemperatuur en CRI, en geeft je beelden een professioneel uitziende uitstraling.
 • Voordeel 3: Sterk en Duurzaam – De parabolische softbox is gemaakt van sterk, hoogwaardig, bestand tegen hoge temperaturen, militair staal. Het ontwerp omvat ook 16 paraplu ribben, die niet alleen zorgen voor ondersteuning, maar ook de vorm en het effect van het licht verbeteren.
 • Voordeel 4: Brede Compatibiliteit – Dankzij het universele Bowens-montageontwerp kan deze softbox worden gebruikt met vele merken point-source videolichten op de markt, waardoor het een uitstekende keuze is voor professionals die met verschillende soorten apparatuur werken.
 • Voordeel 5: Veelzijdig Gebruik – Of je nu aan het livestreamen bent, een vlog maakt of een documentaire filmt, de SMALLRIG Parabolische Softbox is ontworpen om te voldoen aan je diverse behoeften met betrekking tot zacht licht. Daarbij komt dat het door zijn lichte gewicht van slechts 1,3 kg makkelijk te vervoeren is.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn er enkele nadelen die mogelijk kunnen opduiken bij het gebruik van de SMALLRIG Parabolic Softbox. Hier zijn er vijf:
 • Nadeel 1: Grootte en gewicht – Hoewel de softbox slechts 1,3 kg weegt, is de diameter 85 cm. Dit betekent dat het misschien niet geschikt is voor kleinere ruimtes of draagbare scenarios.
 • Nadeel 2: Compatibiliteit – De softbox is ontworpen met een universele Bowens-montage, dus hoewel dit het compatibel maakt met een reeks verlichtingsapparatuur, als je niet beschikt over Bowens-compatibele uitrusting, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 3: Beperkte variëteit aan lichteffecten – De softbox biedt een uniform zacht lichteffect, wat betekent dat je misschien beperkt bent als je op zoek bent naar een verscheidenheid aan lichteffecten voor je projecten.
 • Nadeel 4: Geen vermelding van water- of weersbestendigheid – Hoewel de softbox wordt beschreven als sterk en duurzaam, is er geen vermelding van water- of weersbestendigheid. Dit zou een bezorgdheid kunnen zijn als je van plan bent om buitenshuis te fotograferen.
 • Nadeel 5: Mogelijke overcomplexiteit – Met andere onderdelen zoals een honingraatrooster, interne en externe diffusie, kan dit product overbodig zijn voor beginners of degenen die op zoek zijn naar een eenvoudigere setup.

Onze favoriet #9

Ambitful Softbox

Ambitful Softbox

Waarom we het gekozen hebben

De AMBITFUL Softbox is een professioneel, hoogwaardig product dat is ontworpen om je fotografie naar een hoger niveau te tillen. Met een 8-polige, opvouwbare achthoekige structuur van 65/90 cm biedt het een ruim bereik voor je belichting. De Bowens Mount maakt hem eenvoudig instelbaar voor de meeste ledlampen. De softbox is breed inzetbaar, ideaal voor zowel studio- als buitenfotografie en is gemakkelijk en snel op te zetten. De superieure stof zorgt voor een uitstekende afwerking en kreukbestendigheid. Plus, de reflecterende zilveren binnenkant helpt lichtverlies te verminderen, terwijl de witte zachte doek zorgt voor een gelijkmatige lichtverspreiding. Kortom, met de AMBITFUL Softbox krijg je moeiteloos professionele fotoresultaten.

 • Voordeel 1: De AMBITFUL Softbox is professioneel en hoogwaardig, met een 8-polige 65/90 cm opvouwbare achthoekige softbox die ervoor zorgt dat je altijd de juiste belichting hebt voor jouw fotoshoots.
  Voordeel 2: Het Bowens Mount type maakt het compatibel met de meeste ledlampen, zodat je niet beperkt bent tot het gebruik van één specifiek type lamp.
  Voordeel 3: De AMBITFUL Softbox heeft een breed toepassingsgebied en is zowel geschikt voor studio- als outdoorshoots. Dit maakt hem flexibel in gebruik en een waardevolle aanvulling voor elke fotograaf.
  Voordeel 4: Het product is eenvoudig te installeren, wat tijd bespaart en moeiteloos werkt. Dit betekent dat je meer tijd kunt besteden aan het focussen op je shoot in plaats van op het opzetten van je uitrusting.
  Voordeel 5: De softbox is gemaakt van superieure stoffen die niet alleen een uitstekende afwerking hebben, maar ook kreukbestendig zijn. Dit garandeert duurzaamheid en voorkomt dat je tijd en moeite moet steken in het onderhoud van de softbox. Bovendien minimaliseert de reflecterende zilveren binnenkant lichtreductie en verzekert de witte zachte doek een gelijkmatige verzachting van het licht.
 • Het kan moeilijk zijn om nadelen te vinden op basis van alleen deze productbeschrijving, maar hier zijn enkele punten die als mogelijke nadelen kunnen worden beschouwd:
 • Nadeel 1: De AMBITFUL Softbox is opvouwbaar en heeft 8 polen. Dit kan complexer zijn om in te stellen dan modellen met minder polen, wat betekent dat je misschien meer tijd moet besteden aan het installeren dan je zou willen.
 • Nadeel 2: Het Bowens Mount type geeft aan dat deze softbox specifiek is ontworpen voor bepaalde soorten verlichting. Als je geen ledlampen of Bowens Mount-type verlichting bezit, is deze softbox mogelijk niet compatibel met je huidige uitrusting.
 • Nadeel 3: De beschrijving geeft aan dat deze softbox een “breed toepassingsgebied” heeft, zowel geschikt voor studio- als outdoorshoots. Dit kan echter betekenen dat het niet specifiek is geoptimaliseerd voor een van beide omgevingen, waardoor de prestaties in sommige scenario’s eventueel minder kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De stoffen die worden gebruikt, worden omschreven als “superieur” met “uitstekende afwerking en fijne kreukbestendigheid”. Maar, het geeft niet aan of de stoffen ook brandbestendig zijn, wat voor sommigen tot veiligheidszorgen kan leiden bij intensief gebruik van de verlichting.
 • Nadeel 5: De vermelding van de “reflecterende zilveren binnenkant” betekent wellicht dat het licht dat door deze softbox wordt doorgelaten, misschien koeler of harder is dan gewenst, afhankelijk van het gewenste effect. Je zal mogelijk moeten aanpassen aan de output van deze softbox.

Onze favoriet #10

Neewer Softbox

Neewer Softbox

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Neewer Softbox is een set die zorgvuldig ontworpen is om de kwaliteit van je foto’s te verbeteren. De rechthoekige (15 x 12,5 cm) en achthoekige (15 cm) softboxen geven je de keuze om lijnvormige, verbrede lichtopbrengst te creëren of een uitgebalanceerde verlichting die schaduwen vermindert en oneffenheden verzacht. Of je nu mooiere portretten wilt schieten of zachtere schaduwen in je opnames wilt, de Softbox van Neewer stelt je in staat om dat te doen. Gemaakt van duurzaam nylon en PVC-zilver, de Softboxen zijn niet alleen gemaakt om lang mee te gaan, maar helpen ook bij het intensiveren van de lichtbron terwijl ze een neutrale kleurtemperatuur behouden. Het installatieproces is eenvoudig en moeiteloos dankzij elastische strips en aanraaksluitingen. Bovendien zijn deze softboxen compact en draagbaar omdat ze plat kunnen worden opgevouwen en passen in de bijgeleverde opbergzakjes, klaar voor je volgende fotoshoot. Ze zijn compatibel met verschillende flitsers van merken zoals Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Godox en Neewer.

 • Voordeel 1: Met de rechthoekige Softbox ben je altijd verzekerd van een lineaire en verbrede lichtopbrengst die de gezichtskenmerken van je onderwerpen benadrukt. Dit kan je fotografie naar een hoger niveau tillen.
 • Voordeel 2: De achthoekige Softbox biedt de mogelijkheid om de lichtbron te verbreden en een gebalanceerde verlichting te bereiken die schaduwen elimineert en oneffenheden vermindert, waardoor je foto’s er professioneler uitzien.
 • Voordeel 3: De Softbox is gemaakt van duurzaam nylon, wat betekent dat het een lange levensduur heeft. Het PVC-zilveren interieur kan de lichtbron intensiveren met behoud van een neutrale kleurtemperatuur voor een getrouwe kleurweergave.
 • Voordeel 4: Dankzij de aanraakbevestiging, elastische strips en aanraaksluitingen, kun je de softboxen eenvoudig en met minimale inspanning bevestigen en verwijderen. Bovendien kunnen de softboxen plat worden opgevouwen voor gemakkelijk transport.
 • Voordeel 5: Deze Softbox is universeel en geschikt voor diverse merken en types flitsers zoals Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Godox en uiteraard het merk Neewer zelf, wat deze Softbox zeer veelzijdig maakt.
 • nadeel 1: Ondanks zijn veelzijdigheid is de Neewer Softbox niet compatibel met alle merken van cameraflitsers. Als je een flitser van een onbekend merk of ouder model hebt, kan het zijn dat dit niet past.
 • nadeel 2: De Neewer Softbox wordt beschreven als een softbox die gemakkelijk bevestigd en verwijderd kan worden. Echter, als je vaak losmaakt en opnieuw monteert, kan dit leiden tot slijtage aan de elastische strips en aanraaksluitingen, die essentieel zijn voor de bevestiging van de softbox.
 • nadeel 3: Hoewel de rechthoekige en achthoekige softboxes veelzijdige lichtpatronen kunnen creëren, kunnen ze mogelijk niet geschikt zijn voor alle fotografie-omstandigheden. In situaties waar een rondere lichtbron nodig is, kunnen deze vormen van de softbox beperkend zijn.
 • nadeel 4: Het zilveren PVC-interieur dat de lichtbron intensiveert, kan potentieel te helder of te intens zijn voor bepaalde fotografie-omstandigheden. Dit hangt sterk af van de specifieke belichtingseisen van de fotoshoot.
 • nadeel 5: Tenslotte, de zwarte buitenkant van nylon is weliswaar duurzaam, maar kan stof en vuil aantrekken. Je zult regelmatige reinigingsroutines moeten onderhouden om je softboxes in hun beste staat te houden.

Na uitgebreid onderzoek en zorgvuldige evaluatie van de beste Softbox-producten op de markt, kunnen we concluderen dat er voor elke soort fotograaf en videomaker een perfect model is. Het maakt niet uit welk budget je hebt, hoe ingewikkeld je opstelling is, of welke specifieke eisen je stelt aan je Softbox, er is zeker een product dat past bij jouw behoeften. Of je nu een professional bent, een enthousiast hobbyist of zelfs een beginner in fotografie en videografie, investeren in een betrouwbare, robuuste en veelzijdige Softbox kan je bijdrage aan het vak aanzienlijk verhogen. Dus kies zorgvuldig je Softbox uit en laat je creativiteit de vrije loop. Het draait allemaal om het vastleggen van dat perfecte beeld.

Inhoudsopgave