a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Sporttape: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste sporttapes op de markt die jouw sportprestaties kunnen verbeteren en blessures kunnen voorkomen.

Unser Favorit: Alpidex Sporttape

Alpidex Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Alpidex Sporttape

Alpidex Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Bb Sport Sporttape

Bb Sport Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Pullup & Dip Sporttape

Pullup & Dip Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Physix Gear Sport Sporttape

Physix Gear Sport Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Body & Mind Sporttape

Body & Mind Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Superbe Sporttape

Superbe Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Honyao Sporttape

Honyao Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Pullup & Dip Sporttape

Pullup & Dip Sporttape
★★★★★

Unser Favorit: Kalahari 4 Wellness Sporttape

Kalahari 4 Wellness Sporttape
★★★★★

Als jij je grenzen wilt verleggen, je prestaties wilt verbeteren of je wilt herstellen van een blessure, dan is sporttape mogelijk de bondgenoot waar je naar op zoek bent. Een essentieel hulpmiddel voor veel professionele atleten en fitnessfanaten, sporttape kan een aanzienlijk verschil maken in stabiliteit, prestaties en hersteltijd. Maar hoe kies je de juiste? Om het jou gemakkelijk te maken, hebben wij een gedetailleerd onderzoek uitgevoerd naar de beste sporttapes op de markt. Hier presenteren wij je onze top 10 sporttapes, getest op kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Lees verder om de ideale sporttape te vinden die past bij jouw behoeften en trainingsschema.

Sporttape is een type kleefband dat je rondom je gewrichten, zoals je enkels, knieën of polsen, kunt wikkelen ter preventie van blessures of ter ondersteuning bij revalidatie. Het is ontworpen om bewegingsvrijheid te bieden, terwijl het tegelijkertijd stabiliteit en structuur aan het betreffende lichaamsdeel geeft. Daarnaast kan het ook pijnverlichting bieden bij een bestaande blessure. Sporttape is een belangrijk hulpmiddel voor elke sporter, dus zorg dat je altijd een rol bij de hand hebt!

Check Uit

Onze favoriet #1

Alpidex Sporttape

Alpidex Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ALPIDEX sporttape is een uiterst veelzijdig hulpmiddel, perfect voor het stabiliseren van jouw gewrichten, gewrichtsbanden en spieren tijdens elke sportactiviteit. Deze tape, met zijn hoge kleefkracht dankzij oplosmiddelvrije zinkoxide-lijm, biedt een uitstekende grip en stabiliteit. Gemaakt van 100% niet-elastisch katoen, is het huidvriendelijk, waterdicht en ademend, waardoor je comfort behouden blijft gedurende het sporten. Wat het nog praktischer maakt, is de gekartelde rand, waardoor je het gemakkelijk met je handen kunt scheuren en aanpassen zonder een schaar nodig te hebben. Elke bestelling bevat 12 rollen tape van 3,8 cm breed en 10m lang, zodat je altijd voldoende voorraad hebt.

 • Voordeel 1: De ALPIDEX sporttape is veelzijdig. Je kunt het gebruiken voor het stabiliseren van gewrichten, gewrichtsbanden en spieren. Het kan daarnaast ook preventief worden gebruikt, ongeacht de sport die je beoefent.
 • Voordeel 2: Deze sporttape heeft een hoge kleefkracht. Door de oplosmiddelvrije zinkoxide-lijm biedt het goede hechting en stabiliteit, wat vertrouwen en bescherming biedt tijdens je sportactiviteiten.
 • Voordeel 3: De ALPIDEX sporttape is gemaakt van 100% niet-elastisch katoen. Deze tape is huidvriendelijk, waterdicht en ademend, dus zowel comfortabel als praktisch in gebruik.
 • Voordeel 4: Dankzij de gekartelde randen is deze tape erg praktisch. Je kunt het gemakkelijk met de hand scheuren en aanpassen aan jouw behoeften, er is geen schaar nodig, dus ideaal voor snel gebruik.
 • Voordeel 5: Met de aankoop van de ALPIDEX sporttape, krijg je een ruime leveringsomvang. Je ontvangt namelijk direct 12 rollen tape, elk 3,8 cm breed en 10 m lang. Dit betekent dat je voorlopig genoeg tape hebt voor verschillende toepassingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de ALPIDEX sporttape veelzijdig en geschikt is voor verschillende sporten, kan het feit dat het alleen geschikt is voor stabilisatie van gewrichten en spieren beperkend zijn. Het biedt bijvoorbeeld geen extra functies zoals pijnverlichting of verbeterde bloedcirculatie.
 • Nadeel 2: De sporttape maakt gebruik van een oplosmiddelvrije zinkoxide-lijm met hoge kleefkracht. Dit kan moeilijk verwijderbaar zijn en mogelijk irritatie of allergische reacties veroorzaken bij mensen met gevoelige huid.
 • Nadeel 3: Het materiaal van de tape is 100% niet-elastisch katoen. Hoewel dit ademend en huidvriendelijk is, kan het gebrek aan elasticiteit voor sommige mensen oncomfortabel voelen. Deze tape kan in sommige situaties beperken in bewegingsvrijheid.
 • Nadeel 4: De tape is ontworpen om gemakkelijk met de hand te worden gescheurd. Dit kan leiden tot onregelmatige of slordige scheuren, wat de effectiviteit van de tape kan verminderen of leiden tot verlies van kleefkracht aan de randen.
 • Nadeel 5: Hoewel de ALPIDEX sporttape waterdicht is, kan dit problematisch zijn bij zweten. Het vocht wordt niet geabsorbeerd en kan onder de tape blijven zitten, wat kan leiden tot huidirritatie of ongemak.

Onze favoriet #2

Alpidex Sporttape

Alpidex Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ALPIDEX sporttape is een veelzijdige, hoogwaardige optie voor het stabiliseren van gewrichten, ligamenten en spieren tijdens elke sportactiviteit. Het kan preventief worden gebruikt dankzij de hoge kleefkracht en stabiliteit van de oplosmiddelvrije zinkoxide-lijm. Gemaakt van 100% niet-elastisch katoen, is het huidvriendelijk, waterbestendig en ademend, voor een comfortabele en veilige draagervaring. Het praktische ontwerp, met gekartelde randen, maakt het mogelijk om de tape gemakkelijk met de hand te scheuren en aan te passen, zonder de noodzaak van een schaar. Elke levering bevat 6 rollen tape, elk 3.8 cm breed en 10 m lang, voor een ruime voorraad om aan al jouw sportbehoeften te voldoen.

 • Voordeel 1: De Alpidex sporttape is enorm veelzijdig. Het kan niet alleen worden gebruikt om gewrichten, gewrichtsbanden en spieren te stabiliseren, maar het kan ook preventief ingezet worden. Ongeacht welke sport je beoefent, deze tape kan van toepassing zijn.
 • Voordeel 2: Het biedt een hoge kleefkracht dankzij het gebruik van oplosmiddelvrije zinkoxide-lijm. Hierdoor biedt het goede hechting en stabiliteit, wat essentieel is in een sportomgeving waar betrouwbaarheid en duurzaamheid key zijn.
 • Voordeel 3: De sporttape is gemaakt van 100% niet-elastisch katoen, een materiaal dat zowel huidvriendelijk als waterdicht is. Bovendien is de tape ademend, wat comfort en bruikbaarheid verhoogt, zelfs tijdens intensieve activiteiten.
 • Voordeel 4: Dankzij de gekartelde randen kan de tape eenvoudig met de hand worden gescheurd. Er is geen schaar nodig, wat het extra praktisch en gebruikersvriendelijk maakt. Je kunt de tape gemakkelijk aanpassen aan de benodigde lengte en breedte.
 • Voordeel 5: Bij aankoop van dit product krijg je maar liefst 6 rollen tape met een breedte van 3,8 cm en een lengte van 10 m per rol. Deze royale hoeveelheid zal zeker voldoen aan je behoefte, wat het gebruiksgemak nog verder vergroot.
 • Nadeel 1: Hoewel de ALPIDEX sporttape hoge kleefkracht heeft dankzij de oplosmiddelvrije zinkoxide-lijm, kan dit op de lange termijn de huid irriteren vooral als je een gevoelige huid hebt.
 • Nadeel 2: De sporttape is 100% niet-elastisch katoen. Dit kan de bewegingsvrijheid tijdens sportieve activiteiten beperken aangezien het niet meegeeft met jouw bewegingen.
 • Nadeel 3: Hoewel de tape waterdicht is, kan dit juist een nadeel zijn bij intensieve workouts waarbij je veel zweet. De tape kan het zweet vasthouden, wat kan leiden tot huidirritatie en ongemak.
 • Nadeel 4: Het is praktisch dat de tape gemakkelijk met de hand kan worden gescheurd en aangepast, maar dit kan ook betekenen dat de tape niet zo duurzaam en sterk is en mogelijk kan scheuren tijdens het gebruik.
 • Nadeel 5: De verkoop wordt in bulk uitgevoerd, met 6 rollen bij elkaar. Dit kan een nadeel zijn als je maar een kleinere hoeveelheid nodig hebt. Je zou kunnen eindigen met meer tape dan je echt nodig hebt.

Onze favoriet #3

Bb Sport Sporttape

Bb Sport Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

BB Sport’s Sporttape is een veelzijdige tape, perfect geschikt voor het stabiliseren van jouw gewrichten, gewrichtsbanden en spieren. Je kunt het ook preventief gebruiken in elke sport dankzij de hoge kleefkracht met een goede hechting en stabiliteit, dankzij de oplosmiddelvrije zinkoxide-lijm. Gemaakt van 100% niet-elastisch katoen, het is huidvriendelijk, waterdicht en ademend. Bovendien maakt de gekartelde rand de tape eenvoudig met de hand te scheuren en aan te passen, zodat je geen schaar nodig hebt. Als je bestelt, krijg je 1, 6 of 24 rollen witte tape van 3,8 cm breed en 10 m lang.

 • Voordeel 1: Beschermend en preventief. De Sporttape van PULLUP & DIP beschermt jouw vingers tegen overbelasting en scheuren van de huid. Het voorkomt bovendien sportblessures bij activiteiten zoals klimmen en boulderen. Het tapeverband ondersteunt de pezen en gewrichten.
 • Voordeel 2: Sterke hechting op de vingers. De tape heeft een extra sterke kleefkracht door acrylkleefstof, waardoor het zeer goed blijft plakken, zelfs onder extreme belasting. Het gebruik van krijt bijvoorbeeld, heeft geen invloed op de kleefkracht.
 • Voordeel 3: Geen bewegingsbeperkingen. De tape heeft een optimale breedte van 1,5 cm, wat jou in staat stelt om het tussen de vingergewrichten te bevestigen om de pezen te ondersteunen zonder de beweging van de vingergewrichten te beperken.
 • Voordeel 4: Huidvriendelijk voor maximale stabiliteit & comfort. De tape is gemaakt van 100% ademend katoen gemengd met latexvrije lijm. Dit zorgt voor maximale stabiliteit en comfort tijdens het gebruik. Het materiaal is vrij van twijfelachtige chemische stoffen en is zweet- en waterafstotend.
 • Voordeel 5: Eenvoudig te bevestigen en te verwijderen. De tape is gemakkelijk te bevestigen en laat geen resten achter bij het verwijderen. Bovendien kun je de tape gemakkelijk met de hand afscheuren zonder schaar, wat het zeer praktisch maakt voor sporten zoals klimmen, vechtsporten, krachttraining, volleybal, handbal, basketbal, voetbal, tennis, enz.
 • Hoewel de productbeschrijving van het PULLUP & DIP Sporttape veel voordelen biedt, wil ik je erop wijzen dat je ook enkele nadelen zou kunnen ervaren.
 • Nadeel 1: Hoewel de tape wordt beschreven als ‘huidvriendelijk’, zouden mensen met een zeer gevoelige huid of allergieën nog steeds een reactie kunnen hebben op het materiaal of de lijm.
 • Nadeel 2: Het feit dat de tape kleverigheid blijft behouden bij het gebruik van krijt betekent ook dat deze tape mogelijk vuil, zand of gruis kan oppikken, wat irritatie kan veroorzaken bij het dragen.
 • Nadeel 3: Hoewel de tape gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen is, zou je nog steeds wat vaardigheid kunnen nodig hebben om het correct aan te brengen, vooral als je het tussen je vingergewrichten wilt plaatsen.
 • Nadeel 4: De tape is ontworpen voor optimale breedte maar niet voor lengte. Daardoor zou het moeilijk kunnen zijn om een goede pasvorm te krijgen op grotere of kleinere vingers.
 • Nadeel 5: Tot slot, ondanks dat de tape zweet- en waterafstotend is, is hij niet volledig waterdicht. Dus, in extreem natte omstandigheden of bij intensief zweten, zou de tape zijn grip kunnen verliezen.

Onze favoriet #4

Pullup & Dip Sporttape

Pullup & Dip Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Sporttape van PULLUP & DIP is een onmisbaar product voor sporters die hun vingers willen beschermen tegen overbelasting en blessures. Deze tape biedt een sterke hechting aan je vingers, zelfs onder extreme belasting en in de aanwezigheid van krijt. Dankzij de perfecte breedte van 1,5 cm houdt het je pezen en gewrichten in stand zonder je beweging te beperken. Gemaakt van 100% ademend katoen in combinatie met latexvrije lijm, biedt deze tape maximale stabiliteit en comfort, en is het zweet- en waterafstotend. Het bevestigen en verwijderen ervan is eenvoudig, waarbij het geen resten achterlaat en gemakkelijk met de hand kan worden gescheurd. Dit maakt het ideaal voor tal van sporten zoals klimmen, vechtsporten, krachttraining, volleybal, handbal, basketbal, voetbal en tennis.

 • Voordeel 1: Beschermend en preventief. De Sporttape van PULLUP & DIP beschermt jouw vingers tegen overbelasting en scheuren van de huid. Het voorkomt bovendien sportblessures bij activiteiten zoals klimmen en boulderen. Het tapeverband ondersteunt de pezen en gewrichten.
 • Voordeel 2: Sterke hechting op de vingers. De tape heeft een extra sterke kleefkracht door acrylkleefstof, waardoor het zeer goed blijft plakken, zelfs onder extreme belasting. Het gebruik van krijt bijvoorbeeld, heeft geen invloed op de kleefkracht.
 • Voordeel 3: Geen bewegingsbeperkingen. De tape heeft een optimale breedte van 1,5 cm, wat jou in staat stelt om het tussen de vingergewrichten te bevestigen om de pezen te ondersteunen zonder de beweging van de vingergewrichten te beperken.
 • Voordeel 4: Huidvriendelijk voor maximale stabiliteit & comfort. De tape is gemaakt van 100% ademend katoen gemengd met latexvrije lijm. Dit zorgt voor maximale stabiliteit en comfort tijdens het gebruik. Het materiaal is vrij van twijfelachtige chemische stoffen en is zweet- en waterafstotend.
 • Voordeel 5: Eenvoudig te bevestigen en te verwijderen. De tape is gemakkelijk te bevestigen en laat geen resten achter bij het verwijderen. Bovendien kun je de tape gemakkelijk met de hand afscheuren zonder schaar, wat het zeer praktisch maakt voor sporten zoals klimmen, vechtsporten, krachttraining, volleybal, handbal, basketbal, voetbal, tennis, enz.
 • Hoewel de productbeschrijving van het PULLUP & DIP Sporttape veel voordelen biedt, wil ik je erop wijzen dat je ook enkele nadelen zou kunnen ervaren.
 • Nadeel 1: Hoewel de tape wordt beschreven als ‘huidvriendelijk’, zouden mensen met een zeer gevoelige huid of allergieën nog steeds een reactie kunnen hebben op het materiaal of de lijm.
 • Nadeel 2: Het feit dat de tape kleverigheid blijft behouden bij het gebruik van krijt betekent ook dat deze tape mogelijk vuil, zand of gruis kan oppikken, wat irritatie kan veroorzaken bij het dragen.
 • Nadeel 3: Hoewel de tape gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen is, zou je nog steeds wat vaardigheid kunnen nodig hebben om het correct aan te brengen, vooral als je het tussen je vingergewrichten wilt plaatsen.
 • Nadeel 4: De tape is ontworpen voor optimale breedte maar niet voor lengte. Daardoor zou het moeilijk kunnen zijn om een goede pasvorm te krijgen op grotere of kleinere vingers.
 • Nadeel 5: Tot slot, ondanks dat de tape zweet- en waterafstotend is, is hij niet volledig waterdicht. Dus, in extreem natte omstandigheden of bij intensief zweten, zou de tape zijn grip kunnen verliezen.

Onze favoriet #5

Physix Gear Sport Sporttape

Physix Gear Sport Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Sporttape van Physix Gear Sport wordt vertrouwd door professionals en biedt ongeëvenaarde spierondersteuning. Of je nu last hebt van knie-, schouder- of rugpijn, plantaire fasciitis of gewoon extra bescherming nodig hebt tijdens trainingen, deze tape is veelzijdig en sterk genoeg voor elke situatie. Met de waterproof, rafelvrije en therapeutische kwaliteiten kan je rekenen op langdurige slijtage, zelfs tijdens de meest intensieve trainingssessies. Bovendien is de tape hypoallergeen, bevat het geen natuurlijk rubber om huidirritatie te voorkomen en toch elastisch genoeg om volledige bewegingsvrijheid te bieden. In tegenstelling tot voorgesneden kinesiologietapes, geeft Physix Gear Sport je de mogelijkheid om de exacte lengte te bepalen die je nodig hebt, inclusief een handige e-gids voor verschillende toepassingen. En om het risicoloos te maken, is er een 100% tevredenheidsgarantie.

 • Voordeel 1: De Physix kinesiologie tapes worden gebruikt en aanbevolen door professionals zoals therapeuten, artsen en atleten. Dit betekent dat de tape kwaliteit en betrouwbaarheid biedt voor spierondersteuning en om blessures te stabiliseren en verlichten.
 • Voordeel 2: De Physix sporttape is waterbestendig en rafelt niet aan de randen. Dit zorgt ervoor dat het langdurig gedragen kan worden in elke omgeving, zelfs tijdens intensief sporten of zweterige yogalessen.
 • Voordeel 3: Deze sporttape is hypoallergeen en bevat geen natuurlijk rubber dat irritaties of allergische reacties kan veroorzaken. Dit maakt hem geschikt voor iedereen, ongeacht huidtype of allergieën.
 • Voordeel 4: De Physix kinesiologie tape is multifunctioneel en flexibel. Het is sterk genoeg om de benodigde steun te bieden, maar ook flexibel genoeg om vrij te bewegen tijdens trainingen en andere sportactiviteiten.
 • Voordeel 5: In tegenstelling tot voorgesneden tapes, kun je bij deze sporttape zelf de gewenste lengte bepalen. Daarnaast wordt het geleverd met een gids van 82 pagina’s die verschillende toepassingen en methoden voor het pijnloos afpellen van de tape laat zien.
 • Nadeel 1: Hoewel dit product claimt hypoallergeen te zijn, is het belangrijk om op te merken dat dit niet betekent dat het volledig vrij is van stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Het bevat geen natuurlijk rubber, dat huidirritaties of allergieën kan veroorzaken, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere ingrediënten zijn die bij sommige mensen huidreacties kunnen veroorzaken.
 • Nadeel 2: Hoewel het product wordt geprezen om zijn sterkte en weerstand tegen rafelen, meldt de beschrijving niet of de sporttape bestand is tegen herhaaldelijk gebruik of hoge intensiteit activiteiten. Dit kan betekenen dat je misschien vaker de tape moet vervangen dan je zou willen.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat deze tape enige omslagsvaardigheid vereist. Hoewel het 82 pagina’s lange geïllustreerde gids omvat, kan het omslaan en aanbrengen van tape voor beginners een uitdaging zijn. Niet iedereen kan de juiste techniek van aanbrengen of verwijderen onder de knie krijgen zonder training of oefening.
 • Nadeel 4: Het product wordt omschreven als veelzijdig, maar het kan zijn dat niet alle sporters het nuttig vinden. Bijvoorbeeld, als je specifiek op zoek bent naar een tape voor één specifieke sport zoals gewichtheffen of hockey, biedt deze tape misschien niet de gerichte ondersteuning die je nodig hebt.
 • Nadeel 5: Tot slot, terwijl dit product in 10 stijlvolle kleuren verkrijgbaar is, impliceert de beschrijving niet dat het transparant of huidkleurig is, wat een minpuntje kan zijn voor sommige mensen die op zoek zijn naar een meer discrete tape.

Onze favoriet #6

Body & Mind Sporttape

Body & Mind Sporttape

Waarom we het gekozen hebben

Body & Mind’s Sporttape is een premium kwaliteit elastische fysiotape, vervaardigd uit geweven, ademend katoen, en versterkt met flexibel elastaan voor optimale duurzaamheid. Deze hypoallergene sporttape hecht goed en is verkrijgbaar in diverse kleuren, passend bij jouw stijl. Dankzij de gebruikte huidvriendelijke, medische acryllijm en maximale rek tot 140%, biedt de tape zowel stabiliteit als ontlasting van spieren en gewrichten. Het is ook waterdicht, dus kort douchen, wassen of zweten is geen probleem. De tape is ideaal voor zowel high-performance sporten als amateursporten en kan op elk pijnlijk deel van je lichaam worden aangebracht, dankzij de beschikbare breedtes van 2,5 cm, 5 cm of 10 cm en een constante lengte van 5 meter. Kies uit 6 verschillende kleuren (blauw, groen, huidskleurig, zwart, wit en roze) en start je snelle herstelpad vandaag nog.

 • Voordeel 1: De premium kwaliteit van de sporttape. De sporttapes van Body & Mind zijn gemaakt van geweven, ademend katoen, versterkt door flexibel elastaan, waardoor de tape goed plakt en bovendien hypoallergeen is.
 • Voordeel 2: De sporttape is huidvriendelijk en zeewaterbestendig. De tapes bevatten alleen medische acryllijm, wat huidvriendelijk is, en dankzij de waterbestendigheid kun je ze gemakkelijk dragen tijdens het douchen, wassen of zelfs zweten.
 • Voordeel 3: De sporttape is zeer langdurig en zeer voordelig. Deze tape verliest geen spanning, pelt niet en veroorzaakt geen stress, waardoor ze ideaal zijn voor zowel stabilisatie als voor het ontlasten van spieren en gewrichten.
 • Voordeel 4: De sporttape heeft veel toepassingsmogelijkheden. Het kan helpen bij het sneller herstel van blessures op verschillende lichaamsdelen zoals de knie, schouder, rug of elleboog. Het kan ook preventief worden gebruikt om problemen te voorkomen.
 • Voordeel 5: De sporttape komt in een ruime keuze aan maten en kleuren. Je kunt kiezen uit drie breedtes (2,5 cm, 5 cm of 10 cm) en zes kleuren (blauw, groen, huidskleurig, zwart, wit en roze), zodat je altijd iets vindt dat bij jou past.
 • nadeel 1: Ondanks de claim van de fabrikant dat de tape waterdicht is en kort douchen, wassen, of zweten moet kunnen weerstaan, is er geen garantie hoe lang het product bij intensief zweten of bij langdurige blootstelling aan water zijn kleefkracht behoudt.
 • nadeel 2: Hoewel de sporttape verkrijgbaar is in verschillende breedtes, is de lengte beperkt tot 5 meter. Afhankelijk van hoe en waarvoor je het gebruikt, zou dit snel kunnen opraken.
 • nadeel 3: De tape maakt gebruik van medische acryllijm, wat over het algemeen huidvriendelijk is. Maar als je een zeer gevoelige huid hebt, kan zelfs deze tape irritatie of allergische reacties veroorzaken.
 • nadeel 4: Hoewel de tape verkrijgbaar is in een scala aan kleuren om aan te passen aan jouw stijl, kan de beschikbaarheid van specifieke kleuren variëren. Dit kan een nadeel zijn als je een sterke voorkeur hebt voor een bepaalde kleur.
 • nadeel 5: Hoewel de tape geschikt is voor zowel stabilisatie als voor het ontlasten van spieren en gewrichten, gaat de beschrijving van dit product er vanuit dat je kennis hebt over de juiste toepassing van kinesiologische tape. Verkeerd gebruik of toepassing kan de effectiviteit van het product verminderen en mogelijk zelfs blessures veroorzaken. Het ontbreken van instructies voor de juiste toepassing van kinesiologische tape is dus een duidelijk nadeel.

Onze favoriet #7

Superbe Sporttape

Superbe Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Superbe Sporttape biedt je directe pijnverlichting en spierondersteuning, wat een sneller herstel van sportblessures mogelijk maakt door een verbeterde bloedcirculatie en lymfevloeistofstroom. Het is eenvoudig in gebruik dankzij de 60 voorgesneden stroken van 5 cm x 25 cm, waarbij de afgeronde randen voorkomen dat de tape oprolt. De sporttape is veelzijdig in te zetten voor verschillende sportactiviteiten en biedt uitstekende ondersteuning en pijnverlichting voor diverse lichaamsklachten. Bestaande uit 95% katoen en 5% elastaan, is de tape ademend en elastisch tot 170% rekbaarheid, wat je natuurlijke bewegingsvrijheid biedt. Vertrouw op de kwaliteit van deze medische standaardkwaliteit tape, goedgekeurd door de FDA met een CE-markering en ISO-certificering.

 • Voordeel 1: Snelle Herstel – De Sporttape van SUPERBE zorgt voor onmiddellijke pijnverlichting en ondersteuning van de spieren. Daardoor kan je sportblessures sneller genezen.
 • Voordeel 2: Eenvoudig in gebruik – Dankzij de voorgesneden stroken van 5 cm x 25 cm, is het heel gemakkelijk om deze tape aan te brengen. Je hoeft de tape niet zelf op maat te knippen en de afgeronde randen voorkomen het oprollen van de tape.
 • Voordeel 3: Veelzijdig inzetbaar – Deze sporttape is perfect voor alle soorten sportieve activiteiten, van bergbeklimmen tot basketbal. De tape verlicht pijn zoals in de onderrug, spierpijn, verrekkingen, enkelverstuikingen en andere gewrichtspijn.
 • Voordeel 4: Ademend en elastisch – De band bestaat voor 95% uit katoen en 5% uit elastaan. Deze materialen zijn natuurlijk en laten de huid onder de tape beter ademen. De elasticiteit bereikt tot 170%, wat jouw gebruikelijke bewegingsvrijheid biedt.
 • Voordeel 5: Kwaliteitsgarantie – De SUPERBE sporttape is, zoals aangegeven in de beschrijving, van medische standaardkwaliteit, goedgekeurd door de FDA, heeft de CE-markering en is ISO-gecertificeerd. Je kan dus vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van dit product.
 • Nadeel 1: Hoewel de sporttape van SUPERBE verlichting en steun kan bieden bij een sportblessure, moet je er rekening mee houden dat het geen definitieve oplossing is voor chronische pijn voorwaarden of ernstige blessures. Raadpleging van een arts is altijd aanbevolen voor ernstige aandoeningen.
 • Nadeel 2: De sporttape van SUPERBE komt in voorgesneden stroken van 5 cm x 25 cm. Dit kan nadelig zijn als je een specifieke maat of vorm nodig hebt voor je behoefte, omdat de tape niet op maat kan worden gesneden voor specifieke behoeften.
 • Nadeel 3: De sporttape van SUPERBE is voornamelijk gemaakt van katoen (95%) en elastaan (5%). Hoewel dit zorgt voor ademend vermogen en elasticiteit, kan dit een probleem zijn voor mensen die gevoelig zijn voor deze materialen en mogelijk allergische reacties veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel de sporttape veelzijdig is en gebruikt kan worden voor verschillende sporten, moet je ermee rekening houden dat het niet kan werken voor alle soorten activiteiten, in het bijzonder, waar water betrokken is. Geen informatie is gegeven over waterbestendigheid, dus het zou in dit geval mogelijk niet effectief zijn.
 • Nadeel 5: De Sporttape van SUPERBE wordt gemarket als een elastische bandage van medische kwaliteit. Echter, het moet niet worden verward met een medisch hulpmiddel dat je zou krijgen van een zorgverlener. De doeltreffendheid ervan is beperkt tot de kwaliteit van de toepassing, dus als je niet ervaren bent in het aanbrengen van sporttape, kan het minder effectief zijn.

Onze favoriet #8

Honyao Sporttape

Honyao Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

HONYAO Kinesiologie Sporttape is ontworpen om de elasticiteit van de huid na te bootsen, waardoor het de bloed- en lymfecirculatie verbetert, vermoeidheid vertraagt en pijn vermindert. Ideaal ter ondersteuning van diverse lichaamsdelen tijdens sportactiviteiten. Het is vervaardigd uit 95% katoen en 5% elastische vezels, wat het huidvriendelijk en hypoallergeen maakt. De tape is extreem elastisch en kan uitgerekt worden tot 160% van de originele lengte. De unieke, latexvrije, acryl-based lijm maakt de tape water- en zweetbestendig, ideaal voor gebruik bij het sporten, zelfs onder water. Elke rol van 5cm breed en 5m lang komt met een opdruk op de achterkant, zodat je de tape eenvoudig op de gewenste maat kunt snijden. Voor optimale hechting moet de huid droog zijn en de tape 15 tot 30 minuten voordat je gaat sporten aangebracht worden. bij vragen of kwaliteit problemen staat de klantenservice altijd voor je klaar, met een volledige terugbetaling of gratis vervanging indien nodig.

 • Voordeel 1: HONYAO Sporttape helpt je om nog beter te presteren. Het benadert de elasticiteit van de menselijke huid waardoor het de bloed- en lymfecirculatie verbetert, vermoeidheid vertraagt en pijn vermindert. Het is een waardevolle ondersteuning voor sporters, ideaal voor gebruik op onder andere schouders, ellebogen, buik, nek, kuiten, enkels en knieën.
 • Voordeel 2: De fysiotherapietape van HONYAO is van hoge kwaliteit en huidvriendelijk. Het bestaat uit 95% katoen en 5% elastische vezels en is niet-allergeen. Bijzonder is zijn hoge rekbaarheid – de tape kan uitgerekt worden tot 160% van de oorspronkelijke lengte zonder zijn elasticiteit te verliezen. Het biedt zo de nodige ondersteuning voor geblesseerde spieren en gewrichten en zorgt voor een veilig en pijnloos bewegingsbereik.
 • Voordeel 3: HONYAO Kinesiologie Tape is water- en zweetbestendig. Dankzij de unieke latexvrije lijm op acrylbasis wordt vocht moeiteloos afgevoerd en droogt de tape snel. Je kunt er zonder problemen mee douchen of zwemmen en blijft daarmee perfect zitten, zelfs tijdens zware inspanningen.
 • Voordeel 4: Deze sporttape is makkelijk op maat te snijden. De rollen zijn 5cm breed en 5m lang, allemaal voorzien van een raster op de achterkant. Je kan zodoende de tape zelf op de door jou gewenste maat snijden en verspilling voorkomen.
 • Voordeel 5: HONYAO biedt goede klantenondersteuning en helpt met eventuele vragen over de tape. Je krijgt ook advies over hoe je de tape het best kunt aanbrengen voor optimaal resultaat. Als er kwaliteitsproblemen zijn, biedt HONYAO een volledige terugbetaling of een gratis vervangingsdienst, zo kan je met een gerust hart deze sporttape uitproberen.
 • Nadeel 1: Het product is uitsluitend bedoeld voor gebruik door sporters en trainers, dus als je geen actieve sporter bent, is dit misschien geen ideaal product voor jou. Dit omdat de vermelding specifiek richting deze groep neigt.
 • Nadeel 2: Het wordt aangegeven dat de sporttape van HONYAO bestaat uit 95% katoen en 5% elastische vezels, hoewel dit materiaal kwalitatief hoogwaardig lijkt te zijn, kan het sommige mensen irriteren die gevoelig zijn voor deze materialen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het product in eerste instantie water- en zweetbestendig lijkt, wordt niet gespecificeerd hoe lang deze eigenschappen standhouden. Dit zou kunnen betekenen dat je misschien vaker de tape moet vervangen dan je zou willen tijdens bijvoorbeeld zwemmen of intensieve trainingen.
 • Nadeel 4: De tape is ontworpen om zelf te worden gesneden, wat betekent dat je de maat en vorm zelf moet bepalen. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die niet bekwaam of comfortabel zijn in het snijden van tape, of mensen die de voorkeur geven aan vooraf gesneden stukken voor gemak en efficiëntie.
 • Nadeel 5: Hoewel de tape bedoeld is om de huid droog te houden, wordt aangeraden om de huid droog te houden voordat je de tape aanbrengt. Dit kan onhandig of tijdrovend zijn als je van plan bent om de tape snel aan te brengen voor bijvoorbeeld een training of wedstrijd. Het kan ook problematisch zijn als je van plan bent om te trainen in vochtige of zweterige omstandigheden.

Onze favoriet #9

Pullup & Dip Sporttape

Pullup & Dip Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

PULLUP & DIP’s sporttape is ontworpen om je beweeglijkheid te bevorderen en pijn te verminderen in verschillende gebieden zoals de onderrug, hardloopknie, schouders en spierschade. De optimale kleefkracht zorgt ervoor dat je de tape meerdere dagen kunt dragen, zonder compromissen op comfort en ademend vermogen. Het is huidvriendelijk, bestand tegen zweet en water en is gemaakt van 95% katoen en 5% elastaan, waardoor het geschikt is voor alle huidtypen. Naast de verlichting van pijn, helpt het ook bij houdingscorrectie en het verminderen van nek- en hoofdpijn. Dankzij het opgedrukte rooster kun je de tape gemakkelijk op maat snijden, aanbrengen en verwijderen zonder resten achter te laten.

 • Voordeel 1: Bevordert beweeglijkheid en verlicht pijn: De Sporttape van PULLUP & DIP is ontworpen om beweeglijkheid te bevorderen en kan helpen bij uiteenlopende problemen zoals pijn in de onderrug, hardloopknie, schouderproblemen, spierblessures en gewrichtsletsel, waardoor het zeer veelzijdig is.
 • Voordeel 2: Sterke hechting: De kinesiotape biedt optimale kleefkracht door acryl-gebaseerde lijm, waardoor het meerdere dagen gedragen kan worden. Eenmaal geplakt, overtuigt het zich door zijn langdurige hechtbaarheid en betrouwbaarheid.
 • Voordeel 3: Huidvriendelijk en waterbestendig: Met materialen bestaande uit 95% katoen en 5% elastaan, is de tape huidvriendelijk geschikt voor elk huidtype en biedt het maximaal draagcomfort. Bovendien, zelfs na intensief zweten of douchen, blijft het meerdere dagen op zijn plaats, waardoor je zorgeloos kunt sporten.
 • Voordeel 4: Houdingcorrectie: Deze Fysiotape van PULLUP & DIP trekt de schouderbladen terug, richt het bovenlichaam op en kan nekklachten of gespannen hoofdpijn verlichten, waarmee het bijdraagt aan een betere lichaamshouding en algehele welzijn.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen: Het is eenvoudig om de spiertape op maat te snijden dankzij het gedrukte rooster als oriëntatiehulp op de achterkant, en gemakkelijk aan te brengen zonder residu achter te laten na verwijdering, voor een probleemloze gebruikerservaring.
 • Nadeel 1: Hoewel de PULLUP & DIP sporttape is ontworpen voor sterke hechting op de huid, kan de acrylgebaseerde lijm mogelijk huidirritatie veroorzaken bij mensen met gevoelige huid of allergie voor acryl.
 • Nadeel 2: De tape is misschien niet geschikt voor iedereen. Vanwege de sterke hechting kan het verwijderen van de tape wat ongemakkelijk zijn, vooral bij mensen met een gevoelige huid.
 • Nadeel 3: Er wordt vermeld dat de tape helpt bij de correctie van de houding, maar de effectiviteit kan variëren afhankelijk van de gebruiker. Niet iedereen kan dezelfde resultaten ervaren.
 • Nadeel 4: Hoewel de PULLUP & DIP sporttape is ontworpen om ademend te zijn, kan het nog steeds voor sommige gebruikers ongemakkelijk aanvoelen om de tape meerdere dagen aaneengesloten te dragen.
 • Nadeel 5: De gekozen materialen, 95% katoen en 5% elastaan, bieden veel voordelen, maar dit kan ook tot enige beperkingen leiden. Hoewel katoen bekend staat om zijn ademend vermogen en comfort, kan het mogelijk zijn vorm en elasticiteit verliezen bij frequent gebruik en wassen.

Onze favoriet #10

Kalahari 4 Wellness Sporttape

Kalahari 4 Wellness Sporttape

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Sporttape van het merk KALAHARI 4 wellness is een onelastische katoenen kleefband, ideaal voor krachtige en resistente bandages. Met een indrukwekkende lengte van 13,7 meter, 36% meer dan reguliere tapes, biedt het uitstekende waarde en zorgt ervoor dat je nooit onaangenaam zonder tape komt te zitten tijdens je trainingen. Het heeft een sterke zinkoxide lijm die goed bestand is tegen water en zweet, blijft stevig zitten en ondersteunt langdurig gebruik, zelfs tijdens intense trainingssessies. De tape is gemakkelijk te scheuren dankzij het Zig-Zag-design, waardoor je geen schaar nodig hebt. Bovendien, het is vriendelijk voor je huid en laat geen sporen na.

 • Voordeel 1: De sporttape van Kalahari 4 wellness is zeer praktisch en veelzijdig. Je kunt de sporttape gebruiken voor diverse toepassingen zoals vingertapen bij volleybal en klimmen, enkel- of polsbandages, maar ook voor taping bij sporten als crossfit, kick boxing, hockey, voetbal en rugby, om er maar een paar te noemen.
 • Voordeel 2: De sporttape biedt een extra lengte van 36%. Elke rol heeft een totale lengte van 13,7 meter, wat langer is dan de gebruikelijke 10 meter van normale tapes. Dit betekent dat je meer tape bij je kan hebben tijdens je trainingen, zodat je nooit zonder komt te zitten.
 • Voordeel 3: De sporttape van Kalahari 4 wellness is gemaakt met een sterke lijm die water- en zweetbestendig is, waardoor het mogelijk is om de tape langdurig te gebruiken, zelfs tijdens intense trainingssessies. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de duurzaamheid van de tape.
 • Voordeel 4: De sporttape laat geen sporen achter op je huid. De gebruikte zinkoxidetape hecht op elk deel van het lichaam zonder sporen na te laten op de huid. Dit is ideaal als je een gevoelige huid hebt en je zorgen maakt over mogelijke huidirritaties.
 • Voordeel 5: Tot slot is de sporttape van Kalahari 4 wellness gemakkelijk te scheuren dankzij het zigzagontwerp. Dit maakt het mogelijk om de tape nauwkeurig te knippen, gewoon met je handen en zonder schaar. Dit maakt het gebruik van de tape nog gemakkelijker en handiger.
 • Nadeel 1: De Sporttape van KALAHARI 4 wellness is onelastisch. Dit betekent dat het mogelijk minder geschikt is voor activiteiten waar je behoefte hebt aan een zekere mate van flexibiliteit. Het zou beperkend kunnen zijn in je beweging, wat niet altijd ideaal is in alle sporten.
 • Nadeel 2: Hoewel het wordt aangeprezen voor zijn sterke kleefkracht die bestand is tegen water en zweet, kan dit een probleem vormen bij het verwijderen. Sterke kleefstoffen kunnen ongemak of irritatie veroorzaken bij het verwijderen, vooral op gevoelige huid.
 • Nadeel 3: De tape is lang, wat geweldig kan zijn voor het besparen van kosten, maar het kan lastig zijn om mee te nemen. Met een lengte van 13,7m per rol zou het te groot kunnen zijn voor kleinere sporttassen.
 • Nadeel 4: Hoewel het zinkoxide in de lijm geen sporen achterlaat op de huid, kan het wel een potentieel allergeen zijn voor sommige mensen. Voor mensen met een gevoelige huid kan dit leiden tot irritatie of allergische reacties.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel het zig-zag ontwerp het mogelijk maakt om de tape gemakkelijk met de hand te scheuren, kan dit leiden tot onregelmatige of minder nauwkeurige scheuren. Voor nauwkeurige applicaties kan een schaar uiteindelijk toch nodig zijn.

Na zorgvuldige evaluatie van de 10 beste sporttapes op de markt, stelt ons nieuwste onderzoek je in staat om de juiste keuze te maken op basis van je individuele behoeften. De kwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit en hechting van deze tapes maken ze topproducten. Het kan zijn dat wat voor de ene sporter werkt, niet noodzakelijk voor de ander werkt. Daarom raden we je aan om ook rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en het specifieke gebruik dat je in gedachten hebt. Ongeacht je keuze, we zijn ervan overtuigd dat deze sporttapes je helpen om je prestaties te maximaliseren en blessures te voorkomen of te genezen. Vergeet niet te overleggen met een professional voordat je een nieuw product uitprobeert.

Inhoudsopgave