a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Statistieken Emotionele Intelligentie: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een diepgaande analyse en kritische discussie verwachten over de nieuwste gegevens en trends in de wereld van de statistieken van emotionele intelligentie, evenals hoe deze statistieken van invloed zijn op hedendaagse kwesties en onze dagelijkse leven.

  • Slechts 36% van de mensen kan hun eigen emoties aangeven als ze gebeuren, een studie van TalentSmart ontdekte.
  • 20% van de mannen en 24% van de vrouwen scoren hoger in emotionele intelligentie na hun vijftigste, wees onderzoek van de Universiteit van Bonn uit.
  • Mensen met hogere EQ’s hebben 12% minder cortisol (stresshormoon) in hun lichaam, ontdekte een onderzoek in Polen aan de Universiteit van Lodz.

Actuele Statistieken Emotionele Intelligentie

Slechts 36% van de mensen kan hun eigen emoties aangeven als ze gebeuren, een studie van TalentSmart ontdekte.

De statistiek van TalentSmart onthult iets interessants over ons emotioneel bewustzijn. Het stelt dat slechts 36% van de mensen in staat is om hun eigen emoties te benoemen als ze zich voordoen. Dat houdt in dat de meerderheid van de mensen moeite heeft met het identificeren en labelen van hun emoties in real-time, een vaardigheid die essentieel is voor emotionele intelligentie. Dit betekent niet dat die 64% van de mensen hun emoties niet voelt, maar eerder dat ze moeite hebben om precies te omschrijven wat ze voelen. Dus, als u in staat bent om uw emoties te herkennen en aan te wijzen wanneer ze zich voordoen, behoort u tot die 36% die hoog scoort op een belangrijk aspect van emotionele intelligentie.

20% van de mannen en 24% van de vrouwen scoren hoger in emotionele intelligentie na hun vijftigste, wees onderzoek van de Universiteit van Bonn uit.

Uit onderzoek van de Universiteit van Bonn blijkt dat naar mate men ouder wordt, bepaalde aspecten van emotionele intelligentie kunnen toenemen. Bij 20% van de mannen en 24% van de vrouwen, die de leeftijd van vijftig jaar hebben bereikt, was er namelijk vastgesteld dat hun emotionele intelligentie hoger was dan voorheen. Dit betekent dat ze beter in staat zijn om hun eigen emoties te herkennen en te begrijpen, maar ook om de gevoelens van anderen te interpreteren en daar effectief op te reageren. De resultaten suggereren dat leeftijd en ervaring mogelijk bijdragen aan het verbeteren van emotionele vaardigheden. Zo ziet u, leeftijd kan op sommige vlakken ook een positieve invloed hebben op onze mentale vaardigheden.

Mensen met hogere EQ’s hebben 12% minder cortisol (stresshormoon) in hun lichaam, ontdekte een onderzoek in Polen aan de Universiteit van Lodz.

Uit onderzoek dat is uitgevoerd aan de Universiteit van Lodz in Polen, blijkt dat mensen met een hogere Emotionele Intelligentie (EQ) 12% minder cortisol, het stresshormoon, in hun lichaam hebben. Dit betekent dat mensen met een hoger EQ beter in staat zijn om hun stressniveau’s te beheersen, hetgeen gereflecteerd wordt in lagere cortisolwaarden in hun lichaam. Cortisol is een hormoon dat door het lichaam wordt aangemaakt als reactie op stress, en een lagere hoeveelheid cortisol kan dus worden gezien als een teken van minder stress. Het resultaat van dit onderzoek kan suggereren dat emotionele intelligentie een belangrijke factor kan zijn in het omgaan met stress en het algemene welzijn.

Referenties

0. – https://www.iwdl.net

1. – https://www.forbes.com

2. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov

Inhoudsopgave