a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Statistieken Klantervaring: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een gedetailleerde analyse en actuele inzichten verwachten over statistieken van klantervaringen, waarin we nieuwe gegevens gebruiken om trends, ontwikkelingen en strategieën in klantgedrag en klanttevredenheid te markeren.

 • 1 op de 3 klanten zal een bedrijf verlaten na slechts één slechte service-ervaring.
 • Klantgerichte bedrijven zijn 60% winstgevender dan bedrijven die dat niet zijn.
 • 54% van de klanten delen hun slechte ervaringen met meer dan vijf mensen.
 • 93% van de klanten zijn waarschijnlijker om herhaalde aankopen te doen bij bedrijven met uitstekende klantenservice.
 • Bedrijven die een sterkere klantbetrokkenheid hebben, hebben een stijging van 22% in omzet.
 • 86% van de kopers is bereid meer te betalen voor een geweldige klantervaring.
 • De kans dat een klant een aankoop doet, kan oplopen tot 90% door gepersonaliseerde marketing.
 • 73% van de klanten valt voor een merk aan de hand van vriendelijke medewerkers of klantenservice.
 • 63% van de klanten verwachten dat bedrijven online klantenservice bieden via sociale media.
 • Klantretentie kan worden verhoogd tot 5% door uw klantenservice kwaliteit te verbeteren, wat kan leiden tot een winstverhoging van 25% tot 95%.
 • 84% van de organisaties werkt aan het verbeteren van de klantervaring.
 • 56% van de klanten stopt met aankopen bij een bedrijf vanwege een slechte klantervaring.

Actuele Statistieken Klantervaring

1 op de 3 klanten zal een bedrijf verlaten na slechts één slechte service-ervaring.

Deze statistiek toont aan hoe cruciaal klantenservice kan zijn voor het behoud van klanten. De uitdrukking “1 op de 3 klanten zal een bedrijf verlaten na slechts één slechte service-ervaring” suggereert dat ongeveer 33% van de klanten geneigd is te stoppen met het doen van zaken met een bedrijf nadat ze een negatieve ervaring met de klantenservice hebben gehad. In een competitieve markt betekent dit dat een enkele negatieve interactie genoeg kan zijn om een derde van uw klantenbestand te verliezen. Klanttevredenheid en een goede service-ervaring zijn dus essentiële aspecten van bedrijfsvoering en klantenbinding. U, als bedrijfseigenaar of manager, zou dus constant moeten streven naar het leveren van hoge kwaliteit klantenservice om klanten te behouden en de succesvolle groei van uw bedrijf te waarborgen.

Klantgerichte bedrijven zijn 60% winstgevender dan bedrijven die dat niet zijn.

Uit statistieken blijkt dat bedrijven die zich richten op klanttevredenheid en klantbehoud gemiddeld 60% meer winst maken dan bedrijven die dit niet doen. Dit houdt in dat dergelijke bedrijven, door aandacht te besteden aan de behoeften en verwachtingen van hun klanten, succesvoller zijn in het genereren van inkomsten en het maximaliseren van hun winst. Dit kan voortkomen uit het feit dat klantgerichte bedrijven doorgaans beter presteren in termen van klantloyaliteit, mond-tot-mondreclame en klanttevredenheid. Dit versterkt op zijn beurt hun merkreputatie en marktpositie, wat vaak leidt tot hogere verkoopcijfers en dus grotere winsten. Als zodanig suggereert deze statistiek dat bedrijven die prioriteit geven aan hun klanten en streven naar het leveren van uitstekende klantenservice en -ervaring vaak aanzienlijke financiële voordelen kunnen plukken.

54% van de klanten delen hun slechte ervaringen met meer dan vijf mensen.

De statistiek die u ziet, ‘54% van de klanten delen hun slechte ervaringen met meer dan vijf mensen’, heeft grote implicaties voor klantenservice en bedrijfsreputatie. Het betekent dat meer dan de helft van de klanten die een negatieve ervaring hebben met uw bedrijf, dit zullen delen met een grote groep mensen, gemiddeld meer dan vijf. Dit is belangrijk omdat elk van deze individuen potentieel nieuwe klanten kunnen zijn, of bestaande klanten die uw bedrijf in een negatief daglicht kunnen zien. Het onderstreept het belang van het leveren van een hoogwaardige klantenservice en het proactief aanpakken en oplossen van problemen om negatieve mond-tot-mondreclame te beperken.

93% van de klanten zijn waarschijnlijker om herhaalde aankopen te doen bij bedrijven met uitstekende klantenservice.

Uit deze statistiek blijkt dat klantenservice een enorm belangrijke rol speelt in klantloyaliteit en het herhaaldelijk zakendoen met een bedrijf. Het geeft aan dat 93% van de klanten waarschijnlijker is om opnieuw aankopen te doen bij bedrijven die hoogwaardige klantenservice bieden. Dit betekent dat als een klant een positieve service-ervaring heeft, ze zich waarschijnlijk herinneren en kiezen voor hetzelfde bedrijf voor toekomstige aankopen. Dit onderstreept hoe belangrijk het is voor u als bedrijfseigenaar om te investeren in goede klantenservice, omdat dit een direct effect heeft op klantbehoud en herhaalaankopen. Deze statistiek onderstreept ook de waarde van klanttevredenheid in de hedendaagse concurrerende zakelijke omgeving.

Bedrijven die een sterkere klantbetrokkenheid hebben, hebben een stijging van 22% in omzet.

Uit de statistiek blijkt dat bedrijven die meer aandacht besteden aan het betrekken van hun klanten een toename van 22% in omzet ervaren. Dit betekent dat de betrokkenheid van klanten een directe invloed heeft op de financiële prestaties van een bedrijf. Als klanten zich meer betrokken voelen bij een bedrijf, zijn ze eerder geneigd om hun producten of diensten te kopen of te blijven kopen. Ze zijn ook meer geneigd om het bedrijf aan te bevelen aan vrienden en familie, wat kan leiden tot meer verkoop. De stijging van de omzet met 22% is een significant getal dat het belang van klantbetrokkenheid onderstreept. Als u een bedrijfseigenaar of manager bent, suggereert deze statistiek dat het opbouwen van sterke relaties met uw klanten een investering waard is die tot grotere winsten kan leiden.

86% van de kopers is bereid meer te betalen voor een geweldige klantervaring.

Dit statistische gegeven geeft aan dat 86% van de consumenten aangeeft bereid te zijn meer te betalen voor producten of diensten als ze hierbij een geweldige klantervaring krijgen. Dit is een belangrijk gegeven voor u als u een bedrijf heeft of in de marketing werkt. Het legt de nadruk op het belang van uitmuntende klantenservice en de beleving van de klant. Als uw klantervaring superieur is, zouden de consumenten bereid zijn om een premium te betalen. Het betekent dat meer dan 8 op de 10 klanten bereid zouden zijn om dieper in hun portemonnee te tasten voor een ervaring die ze als positief beoordelen. Klantenservice en een goede klantervaring vormen dus een krachtige tool om de winstgevendheid van uw bedrijf te verhogen.

De kans dat een klant een aankoop doet, kan oplopen tot 90% door gepersonaliseerde marketing.

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat gepersonaliseerde marketing een significante invloed kan hebben op aankoopgedrag. Het stelt dat er tot wel 90% kans is dat een klant een aankoop doet indien zijn of haar ervaring gepersonaliseerd is. Gepersonaliseerde marketing is de praktijk waarbij bedrijven informatie en gegevens gebruiken om een unieke, individuele ervaring voor elke consument te creëren. Dit kan variëren van het gebruik van iemands naam in communicatie tot het aanbieden van producten of diensten die aansluiten bij eerdere aankopen of gedragspatronen. De reden dat deze aanpak zo effectief is, ligt in het feit dat klanten zich gewaardeerd en begrepen voelen, waardoor zij eerder geneigd zijn een aankoop te doen. Dit betekent dat als u uw marketingstrategieën op deze manier personaliseert, u mogelijk uw verkoop met een aanzienlijk percentage kunt verhogen.

73% van de klanten valt voor een merk aan de hand van vriendelijke medewerkers of klantenservice.

De statistiek geeft aan dat 73% van de klanten de voorkeur geeft aan een merk vanwege zijn vriendelijke medewerkers of klantenservice. Dit betekent dat bijna drie vierde van de consumenten loyaal is aan een merk of een product vanwege de positieve interacties die ze hebben met de medewerkers van het merk, of de klantenservice. Vriendelijkheid en goede klantenservice kunnen op vele manieren tot uitdrukking komen, zoals behulpzaamheid, goede communicatievaardigheden, empathie en snelle probleemoplossing. U kunt hieruit concluderen dat een uitstekende klantenservice en het aannemen van vriendelijk en behulpzaam personeel een krachtig middel kan zijn om klantenloyaliteit en merkvoorkeur te stimuleren.

63% van de klanten verwachten dat bedrijven online klantenservice bieden via sociale media.

De statistiek die u ziet, ‘63% van de klanten verwachten dat bedrijven online klantenservice bieden via sociale media’, geeft belangrijke informatie over de verwachtingen van de klant in het huidige digitale tijdperk. Dit betekent dat bijna twee derde van de klanten aangeeft dat ze verwachten dat bedrijven gebruik maken van sociale mediakanalen, zoals Facebook, Twitter, Instagram etc, om klantenservice te verlenen. Dit kan inhouden dat ze vragen of problemen direct via deze platforms willen kunnen stellen en oplossen. Men ziet deze service als een essentieel onderdeel van de totale klantenservice ervaring. Als bedrijf kan het dus essentieel zijn om een sterke en actieve aanwezigheid op deze platforms te hebben, omdat het voldoen aan deze verwachtingen kan bijdragen aan klanttevredenheid en loyaliteit.

Klantretentie kan worden verhoogd tot 5% door uw klantenservice kwaliteit te verbeteren, wat kan leiden tot een winstverhoging van 25% tot 95%.

Deze statistiek stelt dat, door simpelweg uw klantenservice kwaliteit te verbeteren, u de kans hebt om uw klantretentie met 5% te verhogen. Klantretentie is het vermogen van een bedrijf om klanten over een bepaalde periode te behouden. Deze retentie is vooral belangrijk omdat het vaak goedkoper is voor uw bedrijf om een bestaande klant te behouden dan om nieuwe klanten te werven. Bovendien, bestaande klanten zijn meer geneigd om extra producten of diensten van uw bedrijf te kopen. Met andere woorden, een verhoogde klantretentie door een betere klantenservice kan leiden tot substantiële winstverhogingen. Deze winstverhoging kan variëren, maar volgens deze statistiek kan het ergens tussen de 25% en 95% zijn – wat een significante impact op uw totale bedrijfsresultaten zou kunnen hebben.

84% van de organisaties werkt aan het verbeteren van de klantervaring.

Deze statistiek wijst erop dat maar liefst 84% van de organisaties actief bezig is met het verbeteren van de klantervaring. Dit betekent dat zij diverse maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat hun klanten tevredener zijn met hun diensten of producten. Dit kan variëren van het verbeteren van de klantenservice tot het verfijnen van producten, het verbeteren van de gebruikersinterface op hun websites, of zelfs het herzien van hun algemene beleid ten voordele van de klant. Dus als u een leider in een organisatie bent, overweeg dan om deel uit te maken van deze meerderheid die waarde hecht aan de ervaring van hun klanten. Het is deze houding die essentieel is voor de groei en het succes van uw organisatie in de huidige concurrerende markt.

56% van de klanten stopt met aankopen bij een bedrijf vanwege een slechte klantervaring.

Het cijfer dat u ziet, 56%, geeft aan dat meer dan de helft van de klanten (56 op de 100 om precies te zijn) stopt met het doen van aankopen bij een bedrijf als gevolg van een negatieve ervaring met de klantenservice. Dit betekent dat de klantervaring een cruciale rol speelt in het klantbehoud. Als een bedrijf een slechte klantervaring biedt, riskeert het een groot deel van zijn klantenbestand te verliezen. Dit benadrukt het belang van een uitstekende klantenservice en een positieve klantervaring voor de duurzaamheid van een bedrijf.

Referenties

0. – https://hbswk.hbs.edu

1. – https://blog.hubspot.com

2. – https://www.getfeedback.com

3. – https://www.ajpe.org

4. – https://www.convinceandconvert.com

5. – https://www.gallup.com

6. – https://www.gartner.com

7. – https://www.pwc.com

8. – https://www.superoffice.com

9. – https://www.hubspot.com

10. – https://www.rightnow.com

11. – https://www.salesforce.com

Inhoudsopgave