a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Statistieken Over Klantenbetrokkenheid: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u frisse inzichten verwachten over de meest recente trends en gegevens betreffende klantenbetrokkenheid, die u helpen om uw marketingstrategie te verfijnen en uw klantrelaties te verbeteren.

 • 80% van de bedrijven gelooft dat ze een superieure klantenservice leveren, maar slechts 8% van de klanten is het daarmee eens,
 • Klantbetrokkenheid stijgt met 55% wanneer gepersonaliseerde aanbevelingen worden aangeboden,
 • 64% van de klanten verwacht real-time interactie met bedrijven.
 • 85% van de klanten zou meer betalen voor een betere klantenservice,
 • Klanten die volledig betrokken zijn, vertegenwoordigen een gemiddelde stijging van 23% in termen van inkomsten, winst en relatiegroei in vergelijking met degene die dat niet zijn,
 • 58% van de klanten zegt dat een positieve ervaring van klantenservice hen loyaler maakt,
 • Bedrijven die klantbetrokkenheid prioriteren, genereren 4-8% hogere inkomsten,
 • 44% van de klanten wordt herhaalklant na een persoonlijke winkelervaring,
 • 63% van de klanten verwacht bedrijven te communiceren via mobiele apps,
 • Bedrijven met sterke omnichannel-strategieën behouden gemiddeld 89% van hun klanten,
 • 65% van de klanten vindt een positieve ervaring met een merk waardevoller dan goede advertenties,
 • 49% van de kopers heeft een impulsieve aankoop gedaan na een gepersonaliseerde klantenervaring,
 • 91% van de klanten verlaat een merk zonder klacht in te dienen na een negatieve ervaring,

Actuele Statistieken Over Klantenbetrokkenheid

80% van de bedrijven gelooft dat ze een superieure klantenservice leveren, maar slechts 8% van de klanten is het daarmee eens,

Deze statistiek onthult een significante discrepantie tussen de perceptie van bedrijven over hun klantenservice en de visie van de klant zelf. Het lijkt erop dat 80% van de bedrijven overtuigd is dat ze een uitstekende klantenservice bieden; een geloof dat ongetwijfeld voortkomt uit hun inspanningen om te voldoen aan de behoeften van hun klanten. Echter, slechts 8% van de klanten is het met deze waarneming eens, wat suggereert dat er een aanzienlijk verschil bestaat tussen wat bedrijven als goede klantenservice beschouwen en hoe de klanten dit daadwerkelijk ervaren. Het is dus cruciaal dat bedrijven feedback van klanten serieus overwegen teneinde deze kloof te dichten en hun klantenservice te verbeteren. Begrijpt u hoe groot het verschil is en hoe belangrijk het is om hier aandacht aan te besteden?

Klantbetrokkenheid stijgt met 55% wanneer gepersonaliseerde aanbevelingen worden aangeboden,

Uit de genoemde statistiek kunnen we opmaken dat klantbetrokkenheid aanzienlijk toeneemt, met 55%, wanneer bedrijven hun klanten gepersonaliseerde aanbevelingen geven. Dit houdt in dat wanneer een bedrijf zijn producten of diensten afstemt op de individuele voorkeuren en behoeften van de klant, in plaats van generieke aanbiedingen te doen, de betrokkenheid of interactie van de klant met het bedrijf, product of de service aanzienlijk verhoogd wordt. Dit kan resulteren in een verhoogde loyaliteit van de klant, hogere aankoopfrequenties en mogelijk meer omzet voor het bedrijf. De statistiek onderstreept dus het belang van het personaliseren van klantbenadering en de voordelen die dit kan opleveren.

64% van de klanten verwacht real-time interactie met bedrijven.

Uit de statistiek blijkt dat maar liefst 64% van de klanten van bedrijven een realtime interactie verwacht. Dit betekent dat ze onmiddellijke en voortdurende communicatie en reacties willen van bedrijven waarmee ze zakendoen. Dit kan bijvoorbeeld via live chat, sociale media of onmiddellijke reacties op e-mails zijn. Het onderstreept de behoefte van de klant aan onmiddellijke bevrediging en snelle oplossingen in het digitale tijdperk. Als u een bedrijfseigenaar bent, is het belangrijk om te overwegen of uw bedrijf deze verwachting inhaalt, aangezien dit een aanzienlijke invloed kan hebben op klanttevredenheid en loyaliteit.

85% van de klanten zou meer betalen voor een betere klantenservice,

Deze statistiek suggereert dat een meerderheid van de klanten, namelijk 85%, bereid is om meer te betalen voor een verbeterde klantenservice. Dat betekent dat als u een bedrijfseigenaar bent, investeren in klantenservice u sterk ten goede kan komen. Uw klanten zijn blijkbaar bereid om een hogere prijs te accepteren voor uw product of dienst, op voorwaarde dat ze door uw bedrijf uitstekend behandeld worden. Dit onderstreept het belang van het leveren van een hoge standaard van klantenservice in uw bedrijf, wat niet alleen tot tevreden klanten kan leiden, maar ook tot een grotere omzet.

Klanten die volledig betrokken zijn, vertegenwoordigen een gemiddelde stijging van 23% in termen van inkomsten, winst en relatiegroei in vergelijking met degene die dat niet zijn,

Uit de statistiek blijkt dat klanten die volledig betrokken zijn bij een bedrijf of dienst een significante invloed hebben op de bedrijfsresultaten. Uitgedrukt in een cijferwaarde toont de statistiek aan dat er een gemiddelde stijging van 23% is in het opbrengen van inkomsten, winst en bevordering van klantrelaties. Dit wordt vergeleken met klanten die niet volledig betrokken zijn. Wat dit voor u betekent, is dat het bouwen en onderhouden van een sterke betrokkenheid met uw klanten een directe, positieve impact kan hebben op uw bedrijfsprestaties. Moeite doen om een sterke klantrelatie op te bouwen en te onderhouden kan dus resulteren in aanzienlijke voordelen voor uw bedrijf.

58% van de klanten zegt dat een positieve ervaring van klantenservice hen loyaler maakt,

Uit de statistiek blijkt dat meer dan de helft van de klanten, namelijk 58%, aangeeft dat een positieve ervaring met de klantenservice hen loyaler maakt aan het bedrijf. Dit betekent dat een effectieve, bevredigende en positieve ervaring met de klantenservice grote invloed heeft op klantloyaliteit. Klanten zijn meer geneigd om trouw te blijven aan een bedrijf en zullen waarschijnlijk herhaalaankopen doen als zij tevreden zijn over de manier waarop hun vragen of problemen worden behandeld. Met andere woorden, de kwaliteit en effectiviteit van uw klantenservice kan direct bijdragen aan het verhogen van uw klantbehoud. Dus, als u streeft naar hogere klantloyaliteit, dan is investeren in en verbeteren van uw klantenservice een van de meest effectieve manieren om dat te bereiken.

Bedrijven die klantbetrokkenheid prioriteren, genereren 4-8% hogere inkomsten,

Deze statistiek suggereert dat het prioriteren van klantbetrokkenheid door bedrijven kan leiden tot aanzienlijke economische voordelen. Als een bedrijf de betrokkenheid van klanten voorop stelt, dan vormt deze strategie zich in hogere opbrengsten. Dat is volgens de aangehaalde statistiek een stijging van 4-8% in vergelijking tot bedrijven die klantbetrokkenheid niet als prioriteit zien. Dit kan betekenen dat de klanten zich beter gewaardeerd en gevleid voelen, waardoor ze waarschijnlijk loyaler zullen zijn, meer producten of diensten kopen of positieve mond-tot-mond reclame delen. U kunt uit deze statistiek opmaken dat het in uw voordeel kan werken om de zorg en aandacht in klantrelaties te investeren.

44% van de klanten wordt herhaalklant na een persoonlijke winkelervaring,

Deze statistiek illustreert het belang van gepersonaliseerde service in de winkelervaring. Uit deze data blijkt dat 44% van de klanten die een persoonlijke winkelervaring hebben, terugkeren naar de winkel voor meer aankopen. Dit betekent dat bijna de helft van de klanten trouw wordt aan een winkel of merk door een gepersonaliseerde service. Dit kan inhouden dat winkelpersoneel klanten bij naam kent, hun voorkeuren onthoudt en hen aanbevelingen geeft op basis van eerdere aankopen. Het toont het potentieel van persoonlijke service in het opbouwen van klantloyaliteit en het stimuleren van herhaalaankopen. U, als bedrijfseigenaar of manager, kunt deze informatie dus gebruiken om te investeren in betere training van uw personeel, om zo de winkelervaring te personaliseren en de klanttevredenheid en -retentie te verhogen.

63% van de klanten verwacht bedrijven te communiceren via mobiele apps,

Uit de gegeven statistiek blijkt dat 63% van de klanten van mening is dat bedrijven via mobiele apps met hen zouden moeten communiceren. Dit betekent dat bijna twee derde van de klanten de voorkeur geeft aan interacties met bedrijven via hun mobiele apps, in plaats van traditionele vormen van communicatie, zoals e-mails, telefoontjes of face-to-face ontmoetingen. Als u een bedrijfseigenaar bent, suggereert deze statistiek dat het van vitaal belang kan zijn om een gebruiksvriendelijke mobiele app te ontwikkelen om aan de verwachtingen van uw klanten te voldoen en hen beter van dienst te kunnen zijn.

Bedrijven met sterke omnichannel-strategieën behouden gemiddeld 89% van hun klanten,

De statistiek die u hier ziet stelt dat bedrijven met sterke omnichannel-strategieën in staat zijn om gemiddeld 89% van hun klanten te behouden. Dit betekent dat bedrijven die een solide strategie hebben over verschillende kanalen – zoals fysieke winkels, online winkels en mobiele apps – beter in staat zijn om hun klanten vast te houden en een langdurige relatie met hen op te bouwen. Klanten waarderen het gemak en de consistentie van interactie over verschillende platforms, wat hen ertoe aanzet om trouw te blijven aan het merk of bedrijf. Het cijfer van 89% is een gemiddelde, wat betekent dat sommige bedrijven met sterke omnichannel-strategieën nog meer klanten kunnen behouden, terwijl anderen wellicht minder succesvol zijn. Maar overall biedt een omnichannel-aanpak een solide basis voor klantretentie.

65% van de klanten vindt een positieve ervaring met een merk waardevoller dan goede advertenties,

Deze statistiek benadrukt de kracht van de klanttevredenheid in het hedendaagse bedrijfsleven. Het stelt dat 65% van de klanten een positieve ervaring met een merk als waardevoller beschouwt dan goede advertenties. Dit betekent dat als u een bedrijf runt, u zich meer zou moeten richten op het verbeteren van de klantenervaring. In eenvoudige termen, van de honderd klanten die u in uw winkel heeft, zullen er vijfenzestig meer waarde hechten aan hoe ze door uw bedrijf worden behandeld dan aan hoe goed uw advertenties zijn. Door te investeren in het verbeteren van de klantrelaties, kan uw merk een sterke loyaliteit ontwikkelen, die op de lange termijn meer winstgevend kan zijn dan zware reclame-investeringen.

49% van de kopers heeft een impulsieve aankoop gedaan na een gepersonaliseerde klantenervaring,

Deze statistiek geeft aan dat bijna de helft (49%) van de kopers een impulsaankoop heeft gedaan na een gepersonaliseerde klantenervaring. Dit houdt in dat ze niet van plan waren iets te kopen, maar spontaan besloten om dat toch te doen na een persoonlijke klantinteractie. Gepersonaliseerde klantenervaring betekent dat de service of communicatie specifiek is afgestemd op de individuele klant. Deze ervaring kan variëren van een persoonlijk bericht of aanbieding tot een aanbeveling gebaseerd op eerdere aankopen. Uit de statistiek kunt u opmaken dat persoonlijke aandacht en maatwerk in de klantenservice aanzienlijk bijdragen aan het stimuleren van de verkoop en klanten kunnen aanzetten tot ongeplande of impulsieve aankopen.

91% van de klanten verlaat een merk zonder klacht in te dienen na een negatieve ervaring,

Deze statistiek wijst op een belangrijk aspect van klantgedrag en klantrelaties. Het betekent dat 91% van de klanten na een negatieve ervaring met een merk of product ervoor kiest om simpelweg weg te gaan zonder formele klacht in te dienen. Dit kan zorgwekkend zijn voor bedrijven, omdat klachten doorgaans een mogelijkheid bieden om een probleem op te lossen en een klantrelatie te verbeteren of te herstellen. Wanneer klanten weglopen zonder feedback te geven, verliest u als bedrijf niet alleen hun merkloyaliteit, maar wordt u ook beroofd van waardevolle informatie over hoe u uw product of dienst kunt verbeteren. Daarom is het van cruciaal belang voor u om proactief feedback te vragen en een open dialoog met uw klanten te onderhouden om dergelijke ongewenste uitkomsten te voorkomen.

Referenties

0. – https://www.zendesk.com

1. – https://www.kolsky.com

2. – https://www.ve.com

3. – https://blog.smile.io

4. – https://www.gallup.com

5. – https://www.invespcro.com

6. – https://www.pwc.com

7. – https://www.superoffice.com

8. – https://www.segment.com

9. – https://customergauge.com

10. – https://www.adobe.com

11. – https://www.salesforce.com

Inhoudsopgave