a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Statistieken Verkooptrechter: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost krijgt u een actueel overzicht van de statistieken van de verkoop trechter, verrijkt met de nieuwste gegevens om u een dieper inzicht te geven in hoe u uw verkoopprestaties kunt meten en verbeteren.

 • Gemiddeld genomen zullen alleen ongeveer 2% van de websitebezoekers een aankoop doen bij hun eerste bezoek.
 • Slechts 22% van de bedrijven is tevreden met hun conversiepercentages.
 • Bedrijven zien een stijging van 55% in leads wanneer ze hun landingspagina’s van 10 naar 15 verhogen.
 • Ongeveer 50% van de leads zit in een verkooptrechter, maar zijn nog niet klaar om te kopen.
 • Bedrijven die contentmarketing gebruiken, hebben 6 keer meer kans om conversies te maken dan bedrijven die dat niet doen.
 • Ongeveer 96% van de bezoekers van een website komt niet klaar om te kopen.
 • De beste 3 leadgeneratiebronnen voor B2B-bedrijven zijn SEO (14%), e-mailmarketing (13%) en social media (12%).
 • 68% van de B2B-organisaties hebben nog niet hun verkoopproces via de trechter gedefinieerd.
 • De gemiddelde conversieratio bij no-show e-mailmarketing is ongeveer 1%.
 • Meer dan 79% van de marketing leads wordt nooit omgezet in verkoop. Handigheid in het lead nurturing-proces is de oorzaak van 65% van de mislukte verkooppogingen.
 • 77% van de B2B-marketeers gebruiken e-mailmarketingnurturing als onderdeel van hun contentmarketingstrategie.
 • Bedrijven die effectieve verkoop & marketing operaties hebben vastgesteld, behalen 10% meer omzet.
 • Lead nurturing e-mails genereren een 8% hogere click-through rate in vergelijking met normale e-mail campagnes.

Actuele Statistieken Verkooptrechter

Gemiddeld genomen zullen alleen ongeveer 2% van de websitebezoekers een aankoop doen bij hun eerste bezoek.

In de wereld van online marketing is het belangrijk dat u een algemeen perspectief krijgt van de statistieken en datums. Deze specifieke statistiek aangeeft dat gemiddeld slechts 2% van de mensen die voor de eerste keer uw website bezoeken, daadwerkelijk iets zullen kopen. Met andere woorden, als op één dag 100 mensen uw website voor de eerste keer bezoeken, kunt u verwachten dat slechts twee mensen iets zullen kopen. Dit is een zeer belangrijke statistiek voor u om te weten, omdat het u een realistisch beeld geeft van het succes van uw website en uw marketinginspanningen direct laat zien. Het laat u ook duidelijk zien hoeveel werk u moet verrichten om de betrokkenheid van de bezoeker en conversies op uw website te verhogen.

Slechts 22% van de bedrijven is tevreden met hun conversiepercentages.

Dit statistiek betekent dat maar 22% van de bedrijven tevreden is met hun conversiepercentage – een sleutelindicator van het succes van een bedrijf. Het conversiepercentage is het percentage van de websitebezoekers, klanten of prospects die een gewenste actie ondernemen – dit kan een aankoop zijn, het aanmelden voor een nieuwsbrief, enzovoorts. Met andere woorden, als u een bedrijfseigenaar bent, kijkt u naar hoeveel van de mensen die uw bedrijf aanraken uiteindelijk de actie ondernemen die u wilt dat ze doen. Deze statistiek suggereert dat het overweldigende percentage van bedrijven – 78% – niet tevreden is met hoeveel van hun bezoekers in klanten veranderen. Dit kan om vele redenen gebeuren, die variëren van een niet-effectieve marketingstrategie tot websiteproblemen. Het wijst op een grote kans voor verbetering: als uw bedrijf tot deze 78% behoort, kan elke toename in uw conversiepercentage rechtstreeks resulteren in verhoogde inkomsten.

Bedrijven zien een stijging van 55% in leads wanneer ze hun landingspagina’s van 10 naar 15 verhogen.

Deze statistiek illustreert hoe het verhogen van het aantal landingspagina’s op een bedrijfswebsite kan leiden tot een significante toename in het aantal leads dat een bedrijf ontvangt. Concreet ziet u dat bedrijven een stijging van 55% in leads ervaren wanneer ze hun aantal landingspagina’s verhogen van 10 naar 15. Het impliceert dat elke extra landingspagina potentieel voor meer zichtbaarheid zorgt, waardoor meer potentiële klanten naar de website worden gelokt. Deze potentiële klanten worden leads, oftewel individuen die mogelijk interesse hebben in de producten of diensten van uw bedrijf. Dus om uw leads aanzienlijk te verhogen, kan het nuttig zijn om meer landingspagina’s aan uw bedrijfswebsite toe te voegen.

Ongeveer 50% van de leads zit in een verkooptrechter, maar zijn nog niet klaar om te kopen.

De statistiek die u nu bekijkt, openbaart dat ongeveer 50% van uw leads huidig in een verkooptrechter zitten. Deze ‘verkooptrechter’ is een term die gebruikt wordt om het proces van het omzetten van leads – potentiële klanten – naar daadwerkelijke klanten te beschrijven. Echter, volgens deze statistiek, zijn deze potentiële klanten nog niet klaar om te kopen. Ondanks het feit dat ze zich in de trechter bevinden, hebben ze nog niet het stadium van gereedheid bereikt waarin ze bereid zijn een aankoop te doen. Dit betekent dat er nog een potentieel van 50% van uw huidige leads is die, met de juiste begeleiding en overtuiging, omgezet kunnen worden naar betalende klanten. Deze informatie kan uiterst nuttig zijn in het verstevigen van uw verkoopstrategieën en marketinginspanningen.

Bedrijven die contentmarketing gebruiken, hebben 6 keer meer kans om conversies te maken dan bedrijven die dat niet doen.

Dit statistiek onderzoekt de impact van contentmarketing op het vermogen van bedrijven om conversies te realiseren. Een ‘conversie’ verwijst doorgaans naar het proces waarbij een potentiële klant een bepaalde actie onderneemt, zoals het aankopen van een product, het invullen van een enquête of het inschrijven voor een nieuwsbrief. De statistiek stelt dat bedrijven die contentmarketing gebruiken, zes keer meer kans hebben om dergelijke conversies te realiseren dan bedrijven die deze techniek niet aannemen. Wat dit betekent voor u is dat als u een bedrijf hebt of eraan denkt er een te starten, de kans aanzienlijk toeneemt dat u succesvolle conversies kunt maken als u gebruik maakt van contentmarketing. Het aanbieden van waardevolle, relevante en consistente inhoud trekt en behoudt duidelijk een doelgroep en leidt uiteindelijk tot meer winstgevende klantacties.

Ongeveer 96% van de bezoekers van een website komt niet klaar om te kopen.

Uit de statistiek blijkt dat ongeveer 96% van de bezoekers van een website niet klaar is om een aankoop te doen. Dit betekent dat het merendeel van de mensen die een website bezoeken, daar in eerste instantie niet heen gaat met de bedoeling iets te kopen. Ze zijn misschien op zoek naar informatie, vergelijken verschillende opties of zijn nog gewoon wat aan het surfen. Dit benadrukt het belang van het bieden van nuttige informatie, het opbouwen van vertrouwen en het aantrekkelijk maken van uw website voor bezoekers, aangezien de meeste van hen niet de intentie hebben om direct een aankoop te doen. Het is belangrijk om deze statistiek in overweging te nemen bij het plannen van uw online marketing strategie om te zorgen dat u effectief communiceert met uw publiek, ongeacht in welk stadium van de klantreis ze zich bevinden.

De beste 3 leadgeneratiebronnen voor B2B-bedrijven zijn SEO (14%), e-mailmarketing (13%) en social media (12%).

Volgens de aangegeven statistieken zijn de drie meest effectieve bronnen voor B2B-bedrijven om leads te genereren SEO, e-mailmarketing en social media. Uit de gegevens blijkt dat SEO (Search Engine Optimization) met 14% de grootste bijdrage levert. Dit betekent dat bedrijven die zich richten op het optimaliseren van hun online aanwezigheid en content om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines, succesvol zijn in het aantrekken van potentiële klanten. Op de tweede plaats komt e-mailmarketing, dat goed is voor 13% van de leadgeneratie. Dit impliceert dat het verzenden van gerichte en gepersonaliseerde e-mails naar een specifieke groep mensen nog steeds een efficiënte strategie is om potentiële klanten te werven. Ten slotte, social media, dat 12% bijdraagt, wat aantoont dat platforms zoals Facebook, LinkedIn en Twitter een belangrijk medium zijn geworden voor B2B-bedrijven om hun producten of diensten te promoten en interactie te hebben met hun doelgroep. U moet rekening houden met deze strategieën bij het opzetten van uw leadgeneratieplan.

68% van de B2B-organisaties hebben nog niet hun verkoopproces via de trechter gedefinieerd.

Het is belangrijk dat u begrijpt dat de statistiek ‘68% van de B2B-organisaties hebben nog niet hun verkoopproces via de trechter gedefinieerd’ aangeeft dat een aanzienlijk deel van de ondernemingen die zich richten op business-to-business transacties, nog niet het traditionele model van de verkooptrechter heeft toegepast. De verkooptrechter, of sales funnel, is een strategie die de reis van potentiële klanten naar daadwerkelijke aankopen in kaart brengt. Het helpt de verkoopinspanningen te organiseren en te focussen. Dat betekent dus dat meer dan de helft van deze organisaties wellicht hun verkoopactiviteiten niet optimaal georganiseerd heeft, wat kan leiden tot inefficiënties en gemiste kansen.

De gemiddelde conversieratio bij no-show e-mailmarketing is ongeveer 1%.

In deze statistiek wordt aangegeven dat bij no-show e-mailmarketing de gemiddelde conversieratio ongeveer 1% is. Dit betekent dat van elke 100 mensen die een dergelijke e-mail ontvangen, er gemiddeld één persoon een bepaalde actie onderneemt die de marketeer beoogt (zoals een aankoop doen, zich aanmelden voor een nieuwsbrief, etc.). Met andere woorden, als u 100 van deze e-mails uitstuurt, kunt u verwachten dat er in het algemeen één gewenste reactie komt. Deze conversieratio is een belangrijke indicator voor de effectiviteit van uw e-mailmarketing inspanningen. Als de conversieratio laag is, is het aan u om te analyseren waardoor dit veroorzaakt wordt en om vervolgens bij te sturen. U kunt bijvoorbeeld andere inhoud gebruiken, uw boodschap anders formuleren of een ander type e-mail uitproberen om de conversieratio te verhogen.

Meer dan 79% van de marketing leads wordt nooit omgezet in verkoop. Handigheid in het lead nurturing-proces is de oorzaak van 65% van de mislukte verkooppogingen.

Uit de statistieken blijkt dat meer dan 79% van de marketing leads niet succesvol wordt omgezet in een verkoop. Dit betekent dat bijna vier van de vijf potentiële klanten die interesse tonen in een product of dienst uiteindelijk geen aankoop doen. Hier zijn diverse redenen voor mogelijk, maar één cruciaal aspect springt in het oog: de handigheid in het lead nurturing-proces. Oftewel, het vermogen om een lead op effectieve wijze door de verschillende stadia van het koopproces te begeleiden. Uit de gegevens is gebleken dat gebreken in dit proces verantwoordelijk zijn voor 65% van de mislukte verkooppogingen. Dus, het is niet voldoende om alleen leads te genereren. Het is van cruciaal belang om die leads op de juiste manier te ‘voeden’ om uiteindelijk tot een verkoop over te gaan. U, als marketeer of verkoopprofessional, dient zich bewust te zijn van de belangrijke rol die lead nurturing speelt in het succes van uw verkoopstrategie.

77% van de B2B-marketeers gebruiken e-mailmarketingnurturing als onderdeel van hun contentmarketingstrategie.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat 77% van de B2B-marketeers e-mailmarketingnurturing toepast binnen hun contentmarketingstrategieën. Simpel gezegd, betekent dit dat bijna vier van de vijf B2B-marketeers e-mailsystemen gebruiken om relaties te onderhouden en op te bouwen met hun potentiële klanten. Dit proces wordt ‘nurturing’ genoemd omdat het de bedoeling is om leads, dat wil zeggen potentiële klanten, op te voeden en te helpen groeien totdat ze het punt bereiken waarop ze klaar zijn om een aankoop te doen. Het is een essentieel onderdeel van een effectieve contentmarketingstrategie omdat het helpt de band met consumenten te verbeteren door relevante informatie en inhoud te voorzien, wat de kans vergroot dat ze op termijn klanten zullen worden. Het feit dat zo’n hoog percentage van B2B-marketeers deze tactiek gebruikt, geeft aan hoe waardevol het kan zijn als onderdeel van een alomvattende marketingstrategie.

Bedrijven die effectieve verkoop & marketing operaties hebben vastgesteld, behalen 10% meer omzet.

Deze statistiek suggereert dat bedrijven die effectieve verkoop- en marketingstrategieën inzetten, een omzetstijging van 10% hebben waargenomen. In principe is deze statistiek een reflectie van hoe belangrijk het is om een doordachte en effectieve verkoop- en marketingoperatie te hebben. Het stelt dat als uw bedrijf goede verkoop- en marketingplannen implementeert, het een aanzienlijke stijging van de omzet kan verwachten, tot wel 10%. Het betekent niet alleen dat u meer producten of diensten verkoopt, maar ook dat uw bedrijf aantrekkelijker wordt voor investeerders vanwege het hogere rendement. Daarom is het weloverwogen investeren in uw verkoop- en marketingafdelingen een cruciale stap in het vergroten van de winstgevendheid van uw bedrijf.

Lead nurturing e-mails genereren een 8% hogere click-through rate in vergelijking met normale e-mail campagnes.

Uit de statistiek blijkt dat lead nurturing e-mails, oftewel e-mails die ontworpen zijn om potentiële klanten te begeleiden en hun interesse in uw product of dienst te vergroten, in staat zijn om een 8% hogere click-through rate (CTR) te genereren in vergelijking met normale e-mailcampagnes. Dit betekent dat ontvangers van deze e-mails 8% vaker op de links klikken die in deze e-mails zijn opgenomen. In de wereld van digitale marketing is dit een significant verschil. Dit betekent effectief dat u met lead nurturing e-mails meer betrokkenheid kunt creëren onder uw publiek en dus een hogere kans hebt om potentiële consumenten om te zetten in betalende klanten, in vergelijking met standaard e-mailcampagnes.

Referenties

0. – https://www.siriusdecisions.com

1. – https://blog.marketo.com

2. – https://www.leadpages.net

3. – https://www.marketingprofs.com

4. – https://www.businesscommunity.it

5. – https://www.smartinsights.com

6. – https://www.contentmarketinginstitute.com

7. – https://www.hubspot.com

8. – https://www.act-on.com

9. – https://www.marketo.com

10. – https://www.rebootonline.com

11. – https://blog.hubspot.com

Inhoudsopgave