a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Stevia: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 stevia-producten volgens ons nieuwste onderzoek die je kunt overwegen voor een gezondere keuze in zoetstoffen.

Unser Favorit: Nkd Living Stevia

Nkd Living Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Castello Since 1907 Stevia

Castello Since 1907 Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Nick'S Join Our Fight On Sugar Stevia

Nick'S Join Our Fight On Sugar Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Steviago Stevia

Steviago Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Castello Since 1907 Stevia

Castello Since 1907 Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Borchers Stevia

Borchers Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Borchers Stevia

Borchers Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Welz Care Stevia

Welz Care Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Castello Since 1907 Stevia

Castello Since 1907 Stevia
★★★★★

Unser Favorit: Castello Since 1907 Stevia

Castello Since 1907 Stevia
★★★★★

Stevia, de natuurlijke en calorievrije zoetstof, wint aan populariteit als hét gezonde alternatief voor suiker. Maar met zoveel verschillende producten op de markt kan het lastig zijn om te kiezen. Daarom hebben we speciaal voor jou de tien beste Stevia-producten op een rijtje gezet, gebaseerd op recentelijk onderzoek. Voor de bewuste zoetekauw of de gezondheidsfanaticus, er is voor ieder wat wils. Deze gids zal je helpen om het product te vinden dat perfect bij jouw behoeften en levensstijl past. Laten we eens kijken wat de wereld van Stevia voor jou in petto heeft.

Stevia is een natuurlijke zoetstof die voortkomt uit de bladeren van de Stevia rebaudiana, een plant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. De zoetheid van Stevia is wel 200 tot 300 keer sterker dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën, waardoor het een zeer populaire keuze is voor mensen die willen letten op hun suikerinname. Het wordt veel gebruikt in suikervrije en dieetproducten. Zorg er wel voor dat je stevia met mate gebruikt, want te veel ervan kan een licht bittere nasmaak hebben.

Check Uit

Onze favoriet #1

Nkd Living Stevia

Nkd Living Stevia

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NKD Living’s Stevia is een 100% natuurlijke vloeibare zoetstof, afkomstig van de Stevia plant. Met nul calorieën, een glycemische index van nul en geen koolhydraten, biedt het een gezond alternatief voor suiker. Ideaal om toe te voegen aan je thee, koffie, proteïneshakes of pap met een suggestie van 3-6 druppels per keer. Deze Stevia is ook GGO-vrij en geschikt voor diabetici of mensen die een stabiele bloedsuikerspiegel willen behouden. Let op: door een nieuw labelontwerp kan je ook nog het oude ontwerp ontvangen zolang de voorraad strekt.

 • Voordeel 1: NKD Living Stevia is een natuurlijke vloeibare zoetstof, afkomstig uit de Stevia Plant. Dit betekent dat het een natuurlijk en gezond alternatief is voor reguliere suiker.
 • Voordeel 2: Dit product bevat geen calorieën, heeft een glycemische index van 0 en bevat geen koolhydraten. Dit maakt het een zeer gezonde optie voor het zoeten van je voedsel en dranken.
 • Voordeel 3: De zoetstof is zeer veelzijdig in gebruik. Of je nu thee, koffie, proteïneshakes of pap wilt zoeten, met 3-6 druppels van deze Stevia zoet je gemakkelijk wat je maar wilt!
 • Voordeel 4: NKD Living Stevia is een 100% natuurlijk alternatief voor suiker en bovendien GGO-vrij. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat het vrij is van genetisch gemanipuleerde organismen.
 • Voordeel 5: Deze zoetstof is geschikt voor diabetici en bezit een lage glycemische index (GI), ideaal voor mensen die hun bloedsuikerspiegel stabiel willen houden. Dit betekent dat het ook een goede optie is voor mensen met diabetes of mensen die proberen hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
 • nadeel 1: Hoewel NKD Living Stevia een natuurlijk alternatief voor suiker is, houd er rekening mee dat zoetstoffen van de stevia plant een specifieke smaak hebben die jou misschien niet bevalt. Sommige mensen merken bijvoorbeeld een lichte bittere nasmaak op.
 • nadeel 2: Afhankelijk van de intensiteit van de zoetigheid die je zoekt, kun je tot 6 druppels van deze Stevia nodig hebben. Dit zou kunnen betekenen dat je sneller door je fles heen bent dan bij andere zoetstoffen, wat op de lange termijn onhandig kan zijn.
 • nadeel 3: De zoetstof van NKD Living is vloeibaar, wat mogelijk niet jouw voorkeur heeft. Sommige mensen vinden poedervormige zoetstoffen gemakkelijker doseren en ze zijn over het algemeen veelzijdiger bij het koken en bakken.
 • nadeel 4: Hoewel het product geschikt is voor diabetici en een lage GI heeft, is het belangrijk om te onthouden dat het nog steeds je bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden, afhankelijk van hoeveel je gebruikt en wat je eet en drinkt.
 • nadeel 5: Ten slotte kan de verpakking die je ontvangt verschillen van wat er online wordt weergegeven. Het product bevindt zich in een overgangsfase van een oud naar een nieuw labelontwerp. Dit kan verwarring veroorzaken als je specifiek op zoek was naar de weergave zoals afgebeeld op de website.

Onze favoriet #2

Castello Since 1907 Stevia

Castello Since 1907 Stevia

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Stevia + Erythritol 1:1 van Castello since 1907, gemaakt in Spanje, is een honderd procent natuurlijke suikervervanger, gecombineerd met Erythritol, een zoetstof met nul calorieën en koolhydraten. Het wordt uiterst zorgvuldig geproduceerd om elk korreltje dezelfde zoetkracht te geven zonder enige kunstmatige additieven. Met een 1:1 vervangingsratio voor suiker heeft het geen invloed op jouw glucoseniveaus, insuline of cholesterol, waardoor het ideaal is voor specifieke diëten zoals het ketogeen en paleo-dieet. Deze Stevia bevat geen dextrose, kunstmatige smaken of zoetstoffen, maar bestaat uit 100% natuurlijke Erythritol gemaakt van 100% gecertificeerde No-GMO-maïs en Steviolglycosiden. In een verpakking krijg je 1 kg, wat gelijk is aan 1 kg suiker. Het is een perfecte, gezonde keuze voor het zoeten van jouw dranken en voedsel, zonder de zoetheid op te geven, veilig voor het hele gezin inclusief huisdieren.

 • Voordeel 1: Castello since 1907’s Stevia is een 100% natuurlijke zoetstof zonder toevoegingen, wat betekent dat je een volledig natuurlijke zoetheid aan je maaltijden en dranken kunt geven zonder je zorgen te maken over synthetische stoffen. Plus, het heeft een uniek productieproces dat een homogene zoetheid in elk korreltje verzekert.
 • Voordeel 2: Met nul calorieën en koolhydraten, is Castello’s Stevia geweldig voor iedereen die hun gezondheid wil behouden terwijl ze van zoetigheid genieten. Het bevat ook geen dextrose, kunstmatige smaken of kunstmatige zoetstoffen zoals Acesulfame-K, in tegenstelling tot andere zoetstoffen, waardoor het een gezondere keuze is.
 • Voordeel 3: Deze zoetstof is ideaal voor een breed scala aan diëten, van het ketodieet tot het paleodieet, omdat het geen invloed heeft op de niveaus van glucose, insuline, cholesterol, triglyceriden of elektrolyten. Dit komt doordat de koolhydraten in dit product niet worden gemetaboliseerd door het menselijk lichaam, waardoor het een perfecte zoetstof is voor verschillende diëten.
 • Voordeel 4: Met Stevia + Erythritol van Castello since 1907 is het bakken en bereiden van gebak een makkie. Het lost gemakkelijk op in zowel warme als koude dranken en heeft een textuur vergelijkbaar met suiker, waardoor het uitermate geschikt is voor al je keukenbehoeften.
 • Voordeel 5: Dit product is geschikt voor het hele gezin, inclusief veganisten en vegetariërs, en is veilig voor huisdieren. Dus of je nu een menselijke of harige vriend in je huishouden hebt, iedereen kan genieten van de natuurlijke zoetheid van Castello’s Stevia.
 • Nadeel 1: Hoewel het product geen calorieën of koolhydraten bevat, wat voor sommigen goed is, kan deze eigenschap het voor andere mensen moeilijk maken om hun dagelijkse energiebehoefte te bereiken, vooral als ze heel actief zijn of een hoge stofwisseling hebben.
 • Nadeel 2: De zoetstof lost gemakkelijk op in zowel warme als koude dranken en is ideaal voor bakken en gebak, maar dit kenmerk kan een uitdaging zijn voor mensen die liever een zoetstof willen die bestand is tegen hoge temperaturen zonder op te lossen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het 100% natuurlijk is, bevat het product Erythritol, een suikeralcohol. Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor suikeralcoholen en kunnen maagklachten, diarree of hoofdpijn ervaren bij het consumeren.
 • Nadeel 4: Het product, hoewel gemaakt van 100% gecertificeerde No-GMO-maïs en Glucosiden van steviol, bevat geen dextrose, kunstmatige smaken of kunstmatige zoetstoffen zoals Acesulfame-K, wat mogelijkheden voor specifieke smaakvariaties kan beperken.
 • Nadeel 5: Hoewel het product geschikt is voor speciale diëten zoals het ketogeen dieet, het paleo dieet, het candida dieet en specifieke diëten voor sporters, kan het voor sommige mensen met andere specifiek dieetverplichtingen, zoals low-FODMAP of het SCD-dieet, moeilijk zijn te integreren in hun voeding.

Onze favoriet #3

Nick'S Join Our Fight On Sugar Stevia

Nick'S Join Our Fight On Sugar Stevia

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NICK’S Join our Fight on Sugar Stevia is een natuurlijke zoetstof afkomstig uit de steviaplant. Het bevat geen suiker, calorieën of koolhydraten, maar zit vol natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Met zijn veganistisch, lactosevrij, glutenvrij en gelatinevrij profiel is het perfect voor figuurbewuste low carb zoeten, een suikervrije voeding en presteert het bijzonder goed voor diabetici. Gebruik het met gemak om je smoothies, yoghurts, shakes, warme en koude dranken te zoeten, toe te passen bij het bakken en in toetjes. Dankzij de handige pipet vind je eenvoudig je persoonlijke optimale dosering en beperk je het risico op een bittere nasmaak. Dit product is dus ideaal voor jouw dieet, definitiefase of gewichtsverlies traject.

 • Voordeel 1: STEVIAGO Stevia poeder is een premium kwaliteitsproduct, puur gemaakt van 100% stevia zonder toegevoegde vulstoffen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een natuurlijk en puur product gebruikt.
 • Voordeel 2: Dankzij de indrukwekkende zoetkracht, die ongeveer 450 keer sterker is dan suiker, is STEVIAGO bijzonder zuinig in gebruik. Een klein beetje gaat een lange weg!
 • Voordeel 3: Met STEVIAGO kun je zoete traktaties zonder schuldgevoelens genieten! Hoe heerlijk het ook is, het bevat 0 calorieën!
 • Voordeel 4: STEVIAGO is tandvriendelijk. Het helpt de vorming van tandplak te remmen en is niet-cariogeen, wat betekent dat het geen gaatjes veroorzaakt.
 • Voordeel 5: STEVIAGO is een geweldig alternatief voor diabetici. Stevia helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en is insulineneutraal. Je kunt dus genieten van de zoetheid zonder je zorgen te maken over je bloedsuikerspiegel.
 • Omdat de productbeschrijving overwegend positieve aspecten over het stevia merk STEVIAGO benadrukt, kan het vinden van nadelen lastig zijn. Echter, op basis van hoe je het product zou kunnen ervaren of situaties waarin het niet geschikt zou kunnen zijn, volgt hier een mogelijke lijst:
 • Nadeel 1: Hoewel STEVIAGO zeer sterk is in zoetkracht, moet je erg voorzichtig zijn met de dosering. Door de hoge zoetkracht (ca. 450 x die van suiker) kan het bij overdosering tot een onaangenaam na-effect op de smaak van je voeding leiden.
 • Nadeel 2: Wat voor sommigen een voordeel kan zijn, kan voor anderen een nadeel zijn: Stevia stabiliseert de bloedsuikerspiegel en is insuline-neutraal, wat betekent dat het niet de zacht zoete smaak van maaltijden versterkt zoals dat bij suiker wel het geval is.
 • Nadeel 3: Het product is tandvriendelijk omdat het plaque-remmend en niet-cariogeen is, maar dit kan mogelijk voor sommigen leiden tot een onnatuurlijk gevoel in de mond, aangezien suiker vaak bijdraagt aan de textuur van het voedsel.
 • Nadeel 4: Hoewel het 100% stevia is zonder vulstoffen, wordt er niet gespecificeerd of de toevoeging van STEVIAGO de oorspronkelijke smaak van jouw recepten kan veranderen. Dit kan een potentieel nadeel zijn als je heel specifiek over de smaak van je voeding bent.
 • Nadeel 5: De afwezigheid van calorieën kan door sommige mensen als nadeel worden gezien, vooral als ze op zoek zijn naar een zoetstof die ook enige voedingswaarde heeft, aangezien STEVIAGO geen bijdrage levert aan de energie-inname.

Onze favoriet #4

Steviago Stevia

Steviago Stevia

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

STEVIAGO Stevia is een premium kwaliteitsproduct dat 100% stevia poeder (stevioside) bevat zonder enige vulstoffen. Gezien de zoetkracht ongeveer 450 keer die van suiker is, biedt het een uitzonderlijk zoete smaak terwijl het uiterst zuinig in gebruik is. Geniet zonder spijt van de zoete smaak, want dit product bevat 0 calorieën. Daarnaast is het tandvriendelijk, aangezien het plaque-vorming remt en niet cariogeen is. Voor diabetici is STEVIAGO Stevia een geweldig alternatief, omdat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert en insulineneutraal is. Een handige doseerlepel wordt meegeleverd voor gemakkelijk gebruik.

 • Voordeel 1: STEVIAGO Stevia poeder is een premium kwaliteitsproduct, puur gemaakt van 100% stevia zonder toegevoegde vulstoffen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een natuurlijk en puur product gebruikt.
 • Voordeel 2: Dankzij de indrukwekkende zoetkracht, die ongeveer 450 keer sterker is dan suiker, is STEVIAGO bijzonder zuinig in gebruik. Een klein beetje gaat een lange weg!
 • Voordeel 3: Met STEVIAGO kun je zoete traktaties zonder schuldgevoelens genieten! Hoe heerlijk het ook is, het bevat 0 calorieën!
 • Voordeel 4: STEVIAGO is tandvriendelijk. Het helpt de vorming van tandplak te remmen en is niet-cariogeen, wat betekent dat het geen gaatjes veroorzaakt.
 • Voordeel 5: STEVIAGO is een geweldig alternatief voor diabetici. Stevia helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en is insulineneutraal. Je kunt dus genieten van de zoetheid zonder je zorgen te maken over je bloedsuikerspiegel.
 • Omdat de productbeschrijving overwegend positieve aspecten over het stevia merk STEVIAGO benadrukt, kan het vinden van nadelen lastig zijn. Echter, op basis van hoe je het product zou kunnen ervaren of situaties waarin het niet geschikt zou kunnen zijn, volgt hier een mogelijke lijst:
 • Nadeel 1: Hoewel STEVIAGO zeer sterk is in zoetkracht, moet je erg voorzichtig zijn met de dosering. Door de hoge zoetkracht (ca. 450 x die van suiker) kan het bij overdosering tot een onaangenaam na-effect op de smaak van je voeding leiden.
 • Nadeel 2: Wat voor sommigen een voordeel kan zijn, kan voor anderen een nadeel zijn: Stevia stabiliseert de bloedsuikerspiegel en is insuline-neutraal, wat betekent dat het niet de zacht zoete smaak van maaltijden versterkt zoals dat bij suiker wel het geval is.
 • Nadeel 3: Het product is tandvriendelijk omdat het plaque-remmend en niet-cariogeen is, maar dit kan mogelijk voor sommigen leiden tot een onnatuurlijk gevoel in de mond, aangezien suiker vaak bijdraagt aan de textuur van het voedsel.
 • Nadeel 4: Hoewel het 100% stevia is zonder vulstoffen, wordt er niet gespecificeerd of de toevoeging van STEVIAGO de oorspronkelijke smaak van jouw recepten kan veranderen. Dit kan een potentieel nadeel zijn als je heel specifiek over de smaak van je voeding bent.
 • Nadeel 5: De afwezigheid van calorieën kan door sommige mensen als nadeel worden gezien, vooral als ze op zoek zijn naar een zoetstof die ook enige voedingswaarde heeft, aangezien STEVIAGO geen bijdrage levert aan de energie-inname.

Onze favoriet #5

Castello Since 1907 Stevia

Castello Since 1907 Stevia

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Stevia + Erythritol 1:8 van Castello since 1907 is een 100% natuurlijke zoetstof, perfect om suiker te vervangen zonder de natuurlijke zoetheid te missen. De ingrediënten kristalliseren samen voor een homogene zoete smaak en zonder additieven. Het bevat geen calorieën of koolhydraten, en is geschikt voor zowel warme als koude dranken, maar ook voor bakken. Dit product bevat alleen 100% natuurlijke Erythritol uit No-GMO-maïs en Steviolglycosiden, een puur extract van stevia. Het beïnvloedt geen glucose, insuline, cholesterol of triglycerideniveaus dankzij een glycemische index van 0. Met 1 kg per pot en 1 gram equivalent aan 8 gram suiker, is deze zoetstof een gezonde keuze voor het hele gezin, inclusief huisdieren, en past het goed in diverse diëten.

 • Voordeel 1: Castello since 1907 biedt jou een natuurlijke suikervervanger op basis van Stevia en Erythritol. Dit maakt het product 100% natuurlijk en vrij van kunstmatige zoetstoffen, een goede keuze voor jouw natuurlijke levensstijl.
 • Voordeel 2: Deze zoetstof is perfect voor jou als je suiker wilt vervangen zonder de zoetheid te moeten missen. Het heeft dezelfde textuur als suiker en lost gemakkelijk op, waardoor het een gezonde optie is voor zowel warme en koude dranken, als het bakken van gebak.
 • Voordeel 3: De Stevia + Erythritol zoetstof van Castello since 1907 bevat geen calorieën of koolhydraten. Dit maakt het zeer geschikt voor jou als je een speciaal dieet volgt, zoals het ketogeen dieet, het paleo dieet, het candida dieet of een specifieke sporters dieet.
 • Voordeel 4: Deze zoetstof bevat geen dextrose, kunstmatige smaken of kunstmatige zoetstoffen. Het is gemaakt van 100% natuurlijke Erythritol en Glucosiden van steviol, een puur extract van stevia. Hierdoor is het een veilige en naturalistische keuze voor het hele gezin, inclusief veganisten, vegetariërs en zelfs huisdieren.
 • Voordeel 5: Met Castello since 1907 krijg je een product dat is samengesteld met de hoogste kwaliteitsnormen in Spanje. Elk potje bevat 1 kg Stevia + Erythritol, waarbij 1 gram product gelijk staat aan 8 gram suiker. Een uitstekende en gezonde keuze om jouw dranken en eten te zoeten, terwijl je je zoete smaak behoudt en een gezond en evenwichtig dieet nastreeft.
 • Nadeel 1: Hoewel de Stevia + Erythritol van Castello since 1907 100% natuurlijk en suikervrij is, is het 200 keer zoeter dan suiker. Dit kan onverwacht en mogelijk onaangenaam zijn voor mensen die eindelijk hun suikerinname willen verminderen, maar niet verwachten dat hun zoetstof zo geconcentreerd zal zijn.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft geen informatie over mogelijke bijwerkingen of allergische reacties. Ondanks dat het een natuurlijk product is, kunnen sommige mensen gevoelig zijn voor stevia of erythritol, of darmklachten ervaren bij overmatig gebruik.
 • Nadeel 3: Het feit dat deze zoetstof een glycemische index van 0 heeft en geen invloed heeft op glucose- of insulineniveaus kan problematisch zijn voor mensen met diabetes of andere gezondheidsproblemen die moeten bijhouden hoe hun lichaam reageert op verschillende soorten voedsel.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product gemakkelijk oplost in zowel warme als koude dranken, geeft de productbeschrijving niet aan hoe het zich gedraagt bij het koken of bakken. Zoetstoffen werken vaak niet op dezelfde manier als suiker in recepten, wat frustrerend kan zijn voor mensen die graag bakken.
 • Nadeel 5: Hoewel de Stevia + Erythritol van Castello “geschikt voor het hele gezin, veganisten en vegetariërs, en veilig voor huisdieren” wordt genoemd, wordt niet gespecificeerd wat dit betekent of wat de grenzen van dit gebruik zijn. Het is belangrijk om te weten dat “veilig zijn” niet per se hetzelfde is als “geschikt zijn voor regelmatig gebruik”.

Onze favoriet #6

Borchers Stevia

Borchers Stevia

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Borchers Stevia is een calorievrij suikeralternatief van hoge kwaliteit met als hoofdingrediënt rebaudioside A. Het product imiteert de zoetheid en het gebruiksgemak van suiker dankzij de toevoeging van erythritol, een vulstof die bijna nul calorieën bevat en niet wordt omgezet tot energie in het lichaam. Borchers Stevia is ideaal voor het zoeten van een breed scala aan voedingsmiddelen en dranken, van fruit en yoghurt tot desserts en gebakken producten. Met deze kristallijne hagelslag kun je eenvoudig een aangename zoetheid toevoegen aan je gerechten zonder de extra calorieën die suiker met zich meebrengt. Verwerf nu je eigen pakje Borchers Stevia en ervaar dit uitstekende suikeralternatief.

 • Voordeel 1: Uitstekende zoetkracht – Met de Stevia kristallijne hagelslag van Borchers krijg je de zoetheid die je zoekt in jouw drankjes en gerechten, dankzij het gebruik van hoogwaardig Stevia glycoside rebaudioside A.
 • Voordeel 2: Calorieloze zoetigheid – Het gebruik van Borchers Stevia kristallijne hagelslag in plaats van suiker betekent dat je kunt genieten van de zoetheid die je wilt, zonder de overtollige calorieën. Dit product maakt gebruik van de vulstof erythritol om de textuur en het gebruik van suiker na te bootsen, maar bevat bijna 0 calorieën.
 • Voordeel 3: Uitstekend suikeralternatief – Voor degenen die op zoek zijn naar een suikervrij alternatief, is dit product een zeer goede optie. De koolhydraten van de erythritol in het product worden niet omgezet in energie door het lichaam, wat betekent dat ze geen invloed hebben op je calorie-inname, ondanks hun aanwezigheid in de voedingssamenstelling.
 • Voordeel 4: Veelzijdig in gebruik – Borchers Stevia kristallijne hagelslag is niet alleen perfect voor het zoeten van drankjes, je kunt het ook gebruiken om fruit, yoghurt, desserts en andere gerechten te zoeten. Het is ideaal voor zowel koken als bakken, wat het een erg handig product in de keuken maakt.
 • Voordeel 5: Eenvoudige bereiding – Met deze Stevia kristallijne hagelslag, kun je gemakkelijk je gerechten en drankjes zoeter maken. Dit betekent dat je snel een smaakvol resultaat kan bereiken, zonder het gedoe van traditionele suiker.
 • Nadeel 1: Hoewel het product wordt aangeduid als een alternatief voor suiker, kan de zoetmakersmix van erythritol en stevia een andere smaak hebben dan traditionele suiker, wat voor sommige gerechten mogelijk niet geschikt is.
 • Nadeel 2: Erythritol, dat in het product wordt gebruikt als vulmiddel, kan bij sommige mensen spijsverteringsproblemen veroorzaken. Hoewel het algemeen veilig is, kunnen grotere hoeveelheden diarree veroorzaken.
 • Nadeel 3: De zoetheid van stevia kan veel sterker zijn dan die van suiker, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste hoeveelheid te meten, vooral bij het bereiden van bakrecepten.
 • Nadeel 4: Hoewel het product bevat geen energie uit koolhydraten, mist het alle andere voedingsstoffen die erin zitten, zoals vezels, eiwitten en vitaminen die je wel in normale suiker zou kunnen krijgen.
 • Nadeel 5: Omdat de koolhydraten die in dit product aanwezig zijn niet in energie kunnen worden omgezet, zou dit product niet ideaal zijn voor iemand die op zoek is naar een energieboost via hun consumptie van zoetigheden.

Onze favoriet #7

Borchers Stevia

Borchers Stevia

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Borchers Stevia is een hoogwaardige, caloriearme zoetstoftablet die gebruik maakt van steviolglycoside rebaudioside A. Deze handige tabletvorm is eenvoudig te doseren voor een persoonlijke zoetheid, met minder dan 1 kcal per tablet. Met de praktische dispenser, kun je de zoetstof gemakkelijk toevoegen aan zowel warme als koude dranken en levensmiddelen. Naast de dispenser, is er ook een handige navulverpakking bestelbaar. Probeer het nu en geniet binnen enkele dagen van deze aangenaam smakende Stevia zoetstoftabletten.

 • Voordeel 1: Praktisch in gebruik. De Borchers Stevia zoetstoftabletten komen in een handige dispenser wat het gemakkelijk maakt om ze te gebruiken bij het zoeten van je koffie of thee.
 • Voordeel 2: Zeer laag in calorieën. De tabletten zijn gemaakt met steviolglycoside rebaudioside A, waardoor ze een aangename zoete smaak hebben, maar praktisch calorievrij zijn. Elk tablet bevat minder dan 1 kcal, ideaal als je op je calorie-inname let.
 • Voordeel 3: Eenvoudige dosering. De tabletvorm van deze zoetstof zorgt ervoor dat je met gemak de juiste dosering voor je dranken en levensmiddelen kunt vinden.
 • Voordeel 4: Veelzijdig toepasbaar. De Borchers Stevia tabletten zijn zeer geschikt voor het zoeten van zowel warme als koude dranken. Ze bieden dus een eenvoudige manier om een breed scala aan dranken naar smaak zoeter te maken.
 • Voordeel 5: Snelle levering. Na het plaatsen van je bestelling, arriveren de Stevia zoetstoffen tabletten al binnen enkele dagen bij je thuis. Handig als je snel een caloriearme zoetstof nodig hebt.
 • Het identificeren van nadelen op basis van een productbeschrijving kan uitdagend zijn, omdat de beschrijving meestal is ontworpen om de positieve aspecten van het product te benadrukken. Toch kunnen sommige impliciete nadelen worden afgeleid, ook al worden ze niet expliciet vermeld. Hier zijn vijf mogelijke nadelen van de Borchers Stevia zoetstoftabletten op basis van de genoemde productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel deze tabletten zijn ontworpen om caloriearm te zijn, bevatten ze nog steeds calorieën. Hoewel het minder dan 1 kcal per tablet is, kan dit bij frequent gebruik nog steeds optellen.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat de tabletvorm een gemakkelijke dosering mogelijk maakt. Echter, als je niet nauwkeurig bent met het doseren, kan het resultaat te zoet of niet zoet genoeg zijn. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die moeite hebben met precieze doseringen.
 • Nadeel 3: De zoetstoftabletten zijn met name bedoeld voor het zoeten van drankjes. Dit kan een beperking zijn als je op zoek bent naar een zoetstof die je in een bredere verscheidenheid aan recepten kunt gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel er een praktische navulverpakking beschikbaar is, betekent dit dat de originele dispenser op een bepaald moment leeg raakt. Dit houdt ook in dat je moet onthouden om navullingen te kopen, wat onhandig kan zijn.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft aan dat je al binnen enkele dagen je Stevia zoetstoffen tabletten bij je kunt hebben. Dit suggereert dat er een wachttijd is tussen wanneer je ze bestelt en wanneer je ze daadwerkelijk ontvangt, wat nadelig kan zijn als je ze snel nodig hebt.

Onze favoriet #8

Welz Care Stevia

Welz Care Stevia

Waarom we het gekozen hebben

Welz Care’s Stevia, ook bekend als SweetCare kristallen suiker, is de perfecte vervanger voor traditionele suiker en is bijzonder geschikt voor bakken en koken. Het is even zoet als gewone suiker, maar met een neutrale smaak en zonder een metalen of bittere nasmaak. Bijzonder aan dit product is dat het niet alleen vriendelijk is voor je tanden, maar ook bijzonder geschikt voor diabetici en volledig veganistisch. Bovendien is de 1 kg suiker verpakt in ecologisch kraftpapier en geproduceerd in een Duits familiebedrijf. Dus als je een gezondere, milieuvriendelijkere suikeroptie zoekt, is Stevia van Welz Care een uitstekende keuze.

 • Voordeel 1: SweetCare kristallen suiker van Welz Care is perfect voor bakken en koken, wat het een veelzijdige keuze voor je keuken maakt.
 • Voordeel 2: Dankzij de tandvriendelijke eigenschappen van deze suiker zorg je niet alleen voor je smaakpapillen, maar ook voor je tanden.
 • Voordeel 3: Als je diabeet bent, is SweetCare suiker een goede optie voor je, want het is speciaal ontworpen om zoet te zijn zonder je bloedsuikerspiegel te verstoren.
 • Voordeel 4: Hou je niet van de metalen of bittere nasmaak die sommige suikers hebben? Dan zul je blij zijn om te horen dat SweetCare suiker een neutrale smaak heeft en veganistisch is.
 • Voordeel 5: Deze suiker wordt geproduceerd in een familiebedrijf in Duitsland en verpakt in ecologisch kraftpapier, wat betekent dat je bij je aankoop helpt om het milieu te ondersteunen.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan ik momenteel geen specifieke nadelen van het Stevia merk Welz Care identificeren. De beschrijving belicht allerlei positieve aspecten zoals het geschikt zijn voor bakken en koken, tandvriendelijkheid, neutrale zoetheid geschikt voor diabetici, afwezigheid van metalen of bittere nasmaak en veganistische aard. Ook de verpakking is milieuvriendelijk en het product wordt in Duitsland geproduceerd door een familiebedrijf. Het is echter belangrijk om te vermelden dat de daadwerkelijke ervaring van gebruikers kan variëren en andere mogelijke nadelen kan onthullen, zoals bijvoorbeeld individuele smaakvoorkeur.

Onze favoriet #9

Castello Since 1907 Stevia

Castello Since 1907 Stevia

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Castello since 1907 heeft een 100% natuurlijke zoetstof op basis van Stevia en Erythritol ontwikkeld die perfect is voor mensen zoals jij die willen overstappen van suiker naar een gezondere optie. Dit product bevat geen additieven, kunstmatige smaken, dextrose of kunstmatige zoetstoffen, maar levert dezelfde homogene zoetheid met 0 calorieën en koolhydraten. Het is ook een uitstekende keuze voor speciale diëten zoals het keto, paleo, en sporters dieet dankzij de glycemische index van 0. Bovendien smaakt het net als suiker en lost gemakkelijk op in zowel warme als koude dranken en is dus ideaal voor bakken en koken. Elke verpakking bevat 850 g van deze Stevia + Erythritol 1:1, waarbij 1 gram product gelijk is aan 1 gram suiker. Het is gemaakt in Spanje volgens de hoogste kwaliteitsnormen en perfect voor het hele gezin, inclusief veganisten, vegetariërs en het is veilig voor huisdieren.

 • Voordeel 1: Castello since 1907 Stevia + Erythritol zoetstof is 100% natuurlijk, waardoor je suiker kunt vervangen zonder de natuurlijke zoetheid op te geven. Elk korreltje van de zoetstof heeft een homogene zoetheid en een natuurlijke smaak zonder additieven, dankzij het unieke productieproces.
 • Voordeel 2: Het is niet alleen 100% natuurlijk, maar bevat ook geen calorieën of koolhydraten, wat het een perfecte toevoeging maakt aan elk dieet. De textuur is vergelijkbaar met suiker en het lost gemakkelijk op in zowel warme als koude dranken, wat het ideaal maakt voor bakken en gebak.
 • Voordeel 3: Deze zoetstof van Castello since 1907 bevat geen dextrose, kunstmatige smaken of kunstmatige zoetstoffen, waardoor het de gezondere optie is in vergelijking met andere zoetstoffen. Met ingrediënten zoals 100% Erythritol, gemaakt van gecertificeerde No-GMO-maïs, en Glucosiden van Steviol, die 200 keer zoeter is dan suiker, is het een puur, natuurlijk zoetend alternatief.
 • Voordeel 4: Het heeft geen invloed op de niveaus van glucose, insuline, cholesterol, triglyceriden of elektrolyten, omdat het een glycemische index van 0 heeft. De koolhydraten in de Stevia + Erythritol worden niet gemetaboliseerd door het menselijk lichaam, waardoor het een zoetstof is met 0 calorieën en 0 koolhydraten. Dit maakt het ideaal voor speciale diëten zoals het keto dieet, paleo dieet, candida dieet en sportdiëten.
 • Voordeel 5: Elke verpakking van de Stevia + Erythritol 1:1 Castello since 1907 zoetstof bevat 850 gram product, waarbij 1 gram product gelijk is aan 1 gram suiker. Het is gemaakt in Spanje onder de hoogste kwaliteitsnormen, waardoor het een betrouwbare keuze is voor het zoeten van je dranken en voedsel terwijl je je gezondheid op peil houdt.
 • Nadeel 1: Hoewel Stevia + Erythritol van Castello since 1907 een glycemische index van 0 heeft, kan dit voor personen die zich niet aan een specifiek dieet houden overbodig zijn. Het past vooral bij mensen die speciale diëten volgen zoals het keto, paleo, candida dieet en diëten voor atleten.
 • Nadeel 2: Dit product is gemaakt van 100% natuurlijke Erythritol gemaakt van 100% gecertificeerde No-GMO-maïs. Als je allergisch of intolerant bent voor maïs, zou dit een probleem kunnen zijn.
 • Nadeel 3: De verpakking bevat 850 gram Stevia + Erythritol. Dit kan te veel zijn als je het product eerst wilt testen en erachter wilt komen of het naar jouw smaak is.
 • Nadeel 4: Hoewel Castello sinds 1907 beweert dat hun Stevia + Erythritol perfect is om suiker te vervangen zonder afstand te doen van de natuurlijke zoetheid, zou de smaak van stevia niet bij iedereen in de smaak kunnen vallen. Sommige mensen kunnen een lichte bitterheid proeven die eventueel in de stof stevia aanwezig is.
 • Nadeel 5: Het product claimt ook dat het makkelijk oplost in zowel warme als koude dranken en daarom ook goed is voor bakken en gebak. Echter, de bak- en kookeigenschappen van Stevia kunnen variëren en het resultaat kan anders zijn dan wanneer je traditionele suiker gebruikt. Je moet dus wel rekening houden met wat aanpassingen in jouw recepten.

Onze favoriet #10

Castello Since 1907 Stevia

Castello Since 1907 Stevia

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Castello since 1907’s Stevia + Erytritol 1:2 is een 100% natuurlijke en calorievrije zoetstof, perfect om suiker te vervangen zonder in te boeten aan zoetheid. Dankzij een uniek kristallisatieproces heeft elk korreltje een consistente zoetheid en een natuurlijke smaak, zonder de toevoeging van additieven, dextrose, kunstmatige smaken of zoetstoffen. Het is gemaakt van gecertificeerde No-GMO maïs en Steviolglycosiden, een extract van stevia dat 200 keer zoeter is dan suiker. Deze zoetstof heeft geen invloed op je glucose-, insuline-, cholesterol- of triglycerideniveaus en is veilig voor veganisten, vegetariërs en zelfs huisdieren. Het is ook ideaal voor speciale diëten zoals keto, paleo, candida of sporters. Het product wordt gemaakt in Spanje volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Met 1 kilo pot staat gelijk aan 2 kilo suiker, is deze zoetstof een gezonde en natuurlijke keuze voor het zoeten van dranken en voedsel. Kortom, een perfecte keuze om een gezonde en evenwichtige voeding te behouden.

 • Voordeel 1: Castello since 1907 Stevia + Erythritol is 100% natuurlijk en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Dit betekent dat jij geniet van een pure, natuurlijke zoetheid zonder zorgen over schadelijke additieven.
 • Voordeel 2: Deze zoetstof is een uitstekend alternatief voor suiker, vooral als jij je suikerinname wilt verminderen maar toch wilt genieten van zoetheid. De textuur is vergelijkbaar met die van suiker en het lost gemakkelijk op in zowel koude als warme dranken. Dit maakt het ook ideaal voor bakken en gebak.
 • Voordeel 3: Eén van de grootste voordelen van deze zoetstof is dat het geen calorieën of koolhydraten bevat. Dit maakt het perfect voor mensen die een dieet volgen of eenvoudigweg hun totale calorie- of koolhydraatinname willen verminderen.
 • Voordeel 4: Het is veilig voor iedereen, of je nu een veganist, vegetariër of huisdier bent. De Stevia + Erytritol van Castello since 1907 bevat uitsluitend 100% natuurlijke Erytritol en Glucosiden van steviol, een puur Stevia-extract dat veilig is voor consumptie door de hele familie.
 • Voordeel 5: Het heeft geen invloed op je niveaus van glucose, insuline, cholesterol, triglyceriden of elektrolyten, dankzij de glycemische index van 0. Ideaal om speciale diëten te ondersteunen zoals het ketogeen dieet, paleo dieet of sporters dieet, zonder het plezier van zoetheid op te geven.
 • Het vinden van nadelen in een product zoals de Stevia + Erythritol van Castello since 1907 is een beetje moeilijk, omdat de beschrijving heel positief klinkt. Toch zijn er enkele potentiële nadelen die sommige consumenten misschien niet prettig vinden, hoewel deze sterk afhangen van individuele voorkeuren en behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel de Stevia + Erythritol van Castello since 1907 geschikt is voor speciale diëten zoals het ketogeen dieet, het paleo dieet, het candida dieet en specifieke diëten voor sporters, kan het niet geschikt zijn voor iedereen. Sommige mensen kunnen allergische reacties of intoleranties hebben voor componenten van stevia of erythritol.
 • Nadeel 2: Vanuit het productieperspectief kan het unieke productieproces waarbij de ingrediënten samenkristalliseren en elk korreltje dezelfde homogene zoetheid en natuurlijke smaak bereiken, een beperkte productiecapaciteit met zich meebrengen. Dit kan leiden tot beschikbaarheidsproblemen in de schappen van supermarkten of online.
 • Nadeel 3: Hoewel de zoetstof gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten, is het goed om op te merken dat natuurlijk niet altijd betekent dat het gezonder of beter is. Overmatige consumptie van elke zoetstof, zelfs de natuurlijke, kan tot problemen leiden.
 • Nadeel 4: De zoetstof is veilig voor huisdieren volgens de productbeschrijving. Het is echter altijd beter om deskundig advies in te winnen voordat je iets in het dieet van je huisdier introduceert, aangezien niet alle zoetstoffen veilig zijn voor alle soorten huisdieren.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel het product wordt gepresenteerd als een ideale vervanging voor suiker, is het belangrijk om te benadrukken dat de smaak van stevia of erythritol kan verschillen van die van reguliere suiker. Sommige mensen kunnen deze smaak minder aangenaam vinden.

Na grondig onderzoek en testen van de 10 beste Stevia-producten op de markt, is het duidelijk dat er voor iedereen een optie is. Welke je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Over het algemeen bieden deze Stevia-producten een gezonder, caloriearm alternatief voor suiker dat niet inlevert op smaak. Ze zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor koken, bakken en drankjes. Wees echter bewust van het feit dat sommige producten toevoegingen kunnen bevatten die niet voor iedereen geschikt zijn. Lees altijd de labels zorgvuldig voordat je een beslissing neemt. Het kiezen van de juiste Stevia kan een grote stap zijn naar een gezonder dieet en levensstijl.

Inhoudsopgave