a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Stoomreiniger: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste stoomreinigers op de markt, zorgvuldig getest om jou de meest effectieve en efficiënte schoonmaakoplossingen te bieden.

Unser Favorit: Kärcher Stoomreiniger

Kärcher Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Kärcher Stoomreiniger

Kärcher Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Zeegma Stoomreiniger

Zeegma Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Di4 Stoomreiniger

Di4 Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Mlmlant Stoomreiniger

Mlmlant Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Vileda Stoomreiniger

Vileda Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Kärcher Stoomreiniger

Kärcher Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Polti Stoomreiniger

Polti Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Lebenlang Stoomreiniger

Lebenlang Stoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Kärcher Stoomreiniger

Kärcher Stoomreiniger
★★★★★

Ben jij klaar om jouw huis naar een hoger niveau van schoonheid te tillen? Wordt het tijd dat je die hardnekkige vlekken eindelijk verslaat? Maak je geen zorgen, we hebben het harde werk al voor je gedaan en de tien beste stoomreinigers op de markt getest. In ons nieuwste onderzoek duiken we in de wereld van stoomreinigers – krachtige gadgets die zelfs de meest hardnekkige vuilplekken verwijderen, de groei van bacteriën remmen en je huis als nieuw laten aanvoelen. Dit alles zonder je te laten worstelen met chemische schoonmaakmiddelen. Of het nu gaat om je keukenvloer, je badkamertegels of zelfs je autostoelen, er is een perfecte stoomreiniger voor jou in onze top 10 lijst. Laten we het samen ontdekken!

Een stoomreiniger is een apparaat dat je helpt om jouw huis op een diep en grondig niveau te reinigen. Het werkt door water tot het kookpunt te verwarmen en vervolgens de stoom via een mondstuk uit te stoten. Deze stoom kan door alle soorten vuil doorsijpelen, vet en andere hardnekkige vlekken losmaken waarna je deze gemakkelijk kunt wegvegen. Van vloeren tot badkamers tot keukens, een stoomreiniger laat je elk oppervlak reinigen zonder het gebruik van sterke, potentiële schadelijke, chemische schoonmaakmiddelen – wat het een uitstekende keuze maakt voor een veilige, eco-vriendelijke reiniging.

Check Uit

Onze favoriet #1

Kärcher Stoomreiniger

Kärcher Stoomreiniger

Waarom we het gekozen hebben

De stoomreiniger Kärcher SC 3 EasyFix is je partner voor een grondige, hygiënische reiniging in huis – en dat allemaal zonder chemicaliën. Deze stoomreiniger is binnen een halve minuut klaar voor gebruik dankzij het 1 liter reservoir en kan een oppervlak tot wel 75 m² reinigen met een stoomdruk van 3,5 bar. Je hoeft geen pauzes te nemen om bij te vullen; hij kan non-stop worden gebruikt. Voor het behoudt van een optimale werking, zorgt het geïntegreerde ontkalkingspatroon dat kalk uit het reservoir wordt verwijderd. De meegeleverde EasyFix vloerreinigingsset maakt een sprankelende vloerreiniging mogelijk. De set omvat ook een kleine ronde borstel en een hand- en puntstraalsproeier. Geef je huishouden een opfrisbeurt met de Kärcher SC 3 EasyFix stoomreiniger.

 • Voordeel 1: Hygiënische Reiniging – Met de Kärcher SC 3 EasyFix stoomreiniger geniet je van een hygiënisch schoon huis zonder chemicaliën te gebruiken. Dit komt goed uit als je milieuvriendelijk wilt schoonmaken of wanneer je allergisch bent voor reinigingsmiddelen.
 • Voordeel 2: Snel Gebruiksklaar – De stoomreiniger heeft een 1 liter reservoir dat binnen een halve minuut is opgewarmd. Zo kun je snel aan de slag en je huis in een mum van tijd fris en schoon krijgen.
 • Voordeel 3: Non-Stop Gebruik – De Kärcher SC 3 stoomreiniger kan permanent bijgevuld worden en hoeft niet te pauzeren om opnieuw op te warmen. Dit maakt het reinigen efficiënt en ononderbroken.
 • Voordeel 4: Grondige Vloerreiniging – Met de bijgeleverde EasyFix vloerreinigingsset verandert de stoomreiniger in een vloerreiniger voor een grondige reiniging van harde vloeren in huis.
 • Voordeel 5: Onthardt Water – De stoomreiniger is voorzien van een geïntegreerd ontkalkingspatroon dat het water in het reservoir ontdoet van kalk. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur van het apparaat, maar ook voor een beter schoonmaakresultaat.
 • Het kan moeilijk zijn om nadelen te vinden bij zo’n grondig beschreven en compleet product, maar op basis van de gegeven beschrijving, zijn hier enkele potentiële punten van overweging:
 • Nadeel 1: De Kärcher SC 3 EasyFix stoomreiniger vereist een voortdurende aanvulling van water voor non-stop gebruik. Dit kan een ongemak zijn als je in één keer een groot oppervlak wilt schoonmaken en geen waterbron in de buurt hebt.
 • Nadeel 2: Het apparaat bevat een geïntegreerd ontkalkingspatroon. Hoewel dit handig is voor de verzorging en onderhoud van het apparaat, kan het vervangen van dit patroon extra tijd en moeite vergen.
 • Nadeel 3: Het opwarmen van het apparaat duurt een halve minuut. Hoewel dit vrij snel is, kan het voor sommige gebruikers die een onmiddellijke actie willen te lang duren.
 • Nadeel 4: Hoewel de stoomreiniger effectief is in het reinigen van oppervlakken, kan het beperkt zijn in andere reinigingstaken. De beschrijving geeft niet aan dat het geschikt is voor het reinigen van tapijten of stoffen meubels, wat het gebruik van dit apparaat enigszins beperkt.
 • Nadeel 5: Je krijgt een reeks accessoires zoals een vloerreinigingsset, kleine ronde borstel en hand- en puntstraalsproeier, maar de beschikbaarheid van extra hulpstukken en accessoires wordt niet genoemd. Dit kan je mogelijkheden beperken voor aangepast schoonmaken, gebaseerd op specifieke behoeftes of moeilijk bereikbare plaatsen.

Onze favoriet #2

Kärcher Stoomreiniger

Kärcher Stoomreiniger

Waarom we het gekozen hebben

De Kärcher SC 4 EasyFix stoomreiniger is een krachtige schoonmaakhulp die een hygiënische reiniging in jouw huishouden garandeert. Deze stoomreiniger maakt indruk met zijn vermogen om 99,999% van de virussen en bacteriën te verwijderen van harde oppervlakken dankzij de stoomdruk van 3,5 bar. Het innovatieve 2-tanksysteem van de machine kan tijdens het gebruik worden gevuld, waardoor je een oppervlakte van 100 m² met slechts één tankvulling kunt reinigen. Voor het comfortabel schoonmaken van alle harde vloeren in huis is er een EasyFix vloerreinigingsset inclusief 2 verlengbuizen, een vloermondstuk en een microvezel vloerdoek. Naast een handsproeier met microvezelovertrek, een puntstraalsproeier en een ronde borstel, biedt het apparaat een praktisch opbergvak voor de accessoires. De set wordt geleverd met de SC 4 EasyFix stoomreiniger, een stoomslang met pistool, de EasyFix vloerreinigingsset en de sproeihulpstukken.

 • Voordeel 1: De Kärcher SC 4 EasyFix levert krachtige prestaties met een stoomdruk van 3,5 bar. Deze krachtige stoomreiniger kan 99,999% van de virussen* en bacteriën** op harde oppervlakken verwijderen voor een diepe, hygiënische reiniging.
 • Voordeel 2: De stoomreiniger is voorzien van een praktisch 2-tanksysteem. Dit uitneembare systeem kan tijdens het gebruik bijgevuld worden, waardoor je tot 100 m² oppervlakte kunt schoonmaken met slechts één tankvulling.
 • Voordeel 3: Met de bijgeleverde EasyFix vloerreinigingsset, die bestaat uit twee verlengbuizen, een vloermondstuk en een microvezel vloerdoek, kun je gemakkelijk alle harde vloeren in jouw huishouden schoonmaken.
 • Voordeel 4: De stoomreiniger wordt geleverd met handige accessoires die direct op het apparaat kunnen worden opgeborgen. De set bestaat uit een handsproeier (inclusief microvezel hoes), een puntstraal sproeier en een ronde borstel.
 • Voordeel 5: De inhoud van de levering bevat alles wat jij nodig hebt om direct te beginnen met schoonmaken. Je krijgt de SC 4 EasyFix stoomreiniger, een stoomslang met pistool, de EasyFix vloerreinigingsset en verschillende accessoires zoals een handsproeier met microvezel overtrek, een puntstraalsproeier en een ronde borstel.
 • Nadeel 1: Hoewel de stoomreiniger van Kärcher SC 4 EasyFix krachtige prestaties levert, is het duidelijk dat dit apparaat alleen is ontworpen voor harde oppervlakken. Deze beperking kan een probleem zijn als je verschillende soorten vloeren in huis hebt, inclusief tapijten of andere zachte materialen.
 • Nadeel 2: Het 2-tanksysteem van de Kärcher stoomreiniger kan tijdens gebruik worden gevuld, waardoor het kan werken zonder te stoppen. Maar dit systeem kan mogelijk leiden tot waterlekken of morsen tijdens het bijvullen, waardoor het een rommel kan maken in tegenstelling tot een eenvoudige reinigingsroutine.
 • Nadeel 3: De stoomreiniger set wordt geleverd met een handsproeier, maar deze heeft een microvezel overtrek, die regelmatig moet worden gewassen of vervangen. Dit zou extra onderhoud en kosten kunnen betekenen in vergelijking met stoomreinigers die geen doek nodig hebben.
 • Nadeel 4: De accessoires moeten na gebruik worden opgeborgen in het opbergvak van de SC 4. Hoewel dit handig kan klinken, zou het inpakken en uitpakken van de accessoires telkens wanneer je het apparaat moet gebruiken, voor sommige gebruikers misschien te veel gedoe kunnen zijn.
 • Nadeel 5: De vloerreinigingsset van de Kärcher stoomreiniger bestaat uit 2 verlengbuizen die mogelijk lastig zijn op te bergen of te hanteren voor sommige gebruikers, vooral degenen met beperkte opslagruimte of die moeite hebben met zware of onhandige apparaten.

Onze favoriet #3

Zeegma Stoomreiniger

Zeegma Stoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zeegma Stoomreiniger is een indrukwekkend apparaat dat je helpt bij het creëren van een allergie-vriendelijke leefomgeving door het elimineren van ziekteverwekkende micro-organismen met zijn hoge stoomtemperatuur. Dit eenheid zorgt voor een uitstekende reinigingsprestatie zonder chemische reinigingsmiddelen, wat zowel goed is voor jouw gezondheid als voor het milieu. Met een reeks extra accessoires, kun je de stoomreiniger gebruiken in verschillende ruimtes zoals de keuken, badkamer, garage en zelfs tuin. Het apparaat is eenvoudig in gebruik, met een speciale verwarmingsregeling en een led die aangeeft wanneer het klaar is voor gebruik. Het is daarnaast licht en heeft een tankinhoud van 350 ml, hoewel aangeraden wordt om niet meer dan 250 ml water tegelijk te gebruiken. De productkwaliteit en veiligheid zijn bevestigd door het gerespecteerde Europese laboratorium TÜV.

 • Voordeel 1: Milieuvriendelijk; de Di4 stoomreiniger maakt gebruik van stoom in plaats van chemische wasmiddelen. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze die past bij een duurzame levensstijl.
 • Voordeel 2: Krachtige reiniging; de stoomreiniger heeft een vermogen van 1500W en genereert een optimale hoeveelheid stoom voor effectieve reiniging. Zelfs de meest hardnekkige oppervlakken worden gemakkelijk ontsmet.
 • Voordeel 3: Snelle opwarming; de stoomreiniger is praktisch en snel, hij is klaar voor gebruik in slechts 10 seconden. Hiermee kun je je schoonmaaktijd aanzienlijk verkorten.
 • Voordeel 4: Langdurig gebruik; de stoomreiniger heeft een groot waterreservoir van 380ml, waardoor je hem minder vaak hoeft te vullen. Met de verstelbare driehoekige vloerreinigingskop kun je bovendien zelfs de moeilijkste hoeken bereiken.
 • Voordeel 5: Veelzijdige accessoires; de stoomreiniger wordt geleverd met 10 reinigingsaccessoires, waaronder microvezelmoppen, precisielans, kierenmondstuk, borstelset en meer. Hiermee kun je verschillende oppervlakken desinfecteren, van vloeren en stoffen tot ramen en badkamers.
 • Nadeel 1: Hoewel de Stoomreiniger van Di4 multifunctioneel is, zou het ontbreken van een wasmiddel voor sommige mensen een probleem kunnen zijn. Afhankelijk van de soort vervuiling, zou een wasmiddel nodig kunnen zijn voor een grondige reiniging.
 • Nadeel 2: Ondanks dat er sprake is van een optimale snelheid, is er een opwarmtijd van 10 seconden voordat de stoomreiniger klaar is voor gebruik. Dit kan je beperken in het direct starten met je schoonmaakwerkzaamheden.
 • Nadeel 3: Het vermogen van 1500W kan als nadeel worden gezien in termen van energieverbruik. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een energiezuiniger alternatief.
 • Nadeel 4: Het waterreservoir van de stoomreiniger is 380ml, wat misschien te klein is voor grotere schoonmaaktaken. Je kunt dus eventueel regelmatig de tank moeten bijvullen, wat mogelijk hinderlijk kan zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel er veel accessoires bij de stoomreiniger inbegrepen zijn, kunnen zij lastig zijn om op te bergen of te onderhouden, vooral als je niet alle accessoires regelmatig gebruikt. Dit kan als ongemakkelijk worden ervaren, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt en hoe je de reiniger opbergt.

Onze favoriet #4

Di4 Stoomreiniger

Di4 Stoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Di4 Stoomreiniger is een ingenieus huishoudelijk hulpmiddel dat je huis fris en gedesinfecteerd houdt zonder het gebruik van wasmiddelen, waardoor je bijdraagt aan de zorg voor het milieu. Met een indrukwekkend vermogen van 1500W en een verbeterd ontwerp genereert het apparaat een optimale hoeveelheid stoom, waarmee je zelfs de meest hardnekkige oppervlakken moeiteloos kunt ontsmetten. De stoomreiniger is binnen 10 seconden klaar voor gebruik waardoor je schoonmaken snel en efficiënt kan aanpakken. Voeg daarbij het grote waterreservoir van 380 ml toe waardoor je gedurende langere tijd kan schoonmaken zonder het steeds te hoeven bijvullen. Met 10 diverse reinigingsaccessoires is de stoomreiniger veelzijdig genoeg om alles van vloeren tot stoffen, ramen en badkamers te desinfecteren, terwijl het bijna alle virussen, bacteriën en ziektekiemen verwijdert. De reiniger heeft verder accessoires zoals 2 microvezelmoppen en een speciaal accessoire voor het tapijt. Dit alles wordt geleverd in een compacte, lichte en multifunctionele design. Haal het maximale uit je schoonmaakroutine met de Di4 Stoomreiniger!

 • Voordeel 1: Milieuvriendelijk; de Di4 stoomreiniger maakt gebruik van stoom in plaats van chemische wasmiddelen. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze die past bij een duurzame levensstijl.
 • Voordeel 2: Krachtige reiniging; de stoomreiniger heeft een vermogen van 1500W en genereert een optimale hoeveelheid stoom voor effectieve reiniging. Zelfs de meest hardnekkige oppervlakken worden gemakkelijk ontsmet.
 • Voordeel 3: Snelle opwarming; de stoomreiniger is praktisch en snel, hij is klaar voor gebruik in slechts 10 seconden. Hiermee kun je je schoonmaaktijd aanzienlijk verkorten.
 • Voordeel 4: Langdurig gebruik; de stoomreiniger heeft een groot waterreservoir van 380ml, waardoor je hem minder vaak hoeft te vullen. Met de verstelbare driehoekige vloerreinigingskop kun je bovendien zelfs de moeilijkste hoeken bereiken.
 • Voordeel 5: Veelzijdige accessoires; de stoomreiniger wordt geleverd met 10 reinigingsaccessoires, waaronder microvezelmoppen, precisielans, kierenmondstuk, borstelset en meer. Hiermee kun je verschillende oppervlakken desinfecteren, van vloeren en stoffen tot ramen en badkamers.
 • Nadeel 1: Hoewel de Stoomreiniger van Di4 multifunctioneel is, zou het ontbreken van een wasmiddel voor sommige mensen een probleem kunnen zijn. Afhankelijk van de soort vervuiling, zou een wasmiddel nodig kunnen zijn voor een grondige reiniging.
 • Nadeel 2: Ondanks dat er sprake is van een optimale snelheid, is er een opwarmtijd van 10 seconden voordat de stoomreiniger klaar is voor gebruik. Dit kan je beperken in het direct starten met je schoonmaakwerkzaamheden.
 • Nadeel 3: Het vermogen van 1500W kan als nadeel worden gezien in termen van energieverbruik. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een energiezuiniger alternatief.
 • Nadeel 4: Het waterreservoir van de stoomreiniger is 380ml, wat misschien te klein is voor grotere schoonmaaktaken. Je kunt dus eventueel regelmatig de tank moeten bijvullen, wat mogelijk hinderlijk kan zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel er veel accessoires bij de stoomreiniger inbegrepen zijn, kunnen zij lastig zijn om op te bergen of te onderhouden, vooral als je niet alle accessoires regelmatig gebruikt. Dit kan als ongemakkelijk worden ervaren, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt en hoe je de reiniger opbergt.

Onze favoriet #5

Mlmlant Stoomreiniger

Mlmlant Stoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MLMLANT Stoomreiniger is een krachtig, chemisch vrij schoonmaakapparaat dat veilig is voor jou en je huis. Met een vermogen van 1050 W en een ruime capaciteit van 350 ml levert het apparaat tot 20 minuten warme stoom, sterk genoeg om vet, voegen of vlekken door te snijden. De stoomreiniger komt met een set van 9 gratis accessoires, waaronder verschillende mondstukken en een trechter, maatbeker. De MLMLANT is geschikt voor meerdere oppervlakken, met name verzegelde oppervlakken zoals keramiek, vinyl, laminaat, graniet, marmer en hardhouten vloeren. Het is ideaal voor dieptereiniging in verscheidene ruimtes zoals de keuken, badkamer, woonkamer en meer. Klanttevredenheid is hun hoogste prioriteit en ze zijn altijd beschikbaar voor eventuele vragen of problemen.

 • Voordeel 1: De MLMLANT stoomreiniger is volledig veilig in gebruik omdat deze geen chemicaliën gebruikt en geen schadelijke dampen of resten achterlaat. Daarnaast heeft het een veiligheidsvergrendeling op het handvat en een extra beschermkap voor jouw veiligheid.
 • Voordeel 2: Deze stoomreiniger beschikt over een krachtige warme stoom van 1050 W vermogen en heeft een aanzienlijke capaciteit van maximaal 350 ml. Deze stoomkracht kan tot wel 20 minuten aanhouden, waardoor het gemakkelijk is om vet, voegen en vlekken te doorsnijden.
 • Voordeel 3: Bij aankoop wordt het geleverd met 9 GRATIS accessoires, waaronder een geavanceerd mondstuk, spuitbeker met borstel, gebogen spuitnevel, trechter, maatbeker, sproeibeker voor deur en raam, handdoekhuls, penseelplaat, lange sproeibeker.
 • Voordeel 4: Het is ontworpen voor het gebruik op meerdere oppervlakken. Het is het meest geschikt voor verzegelde oppervlakken zoals keramiek, vinyl, laminaat, graniet, marmer, en hardhouten vloeren. Het is vooral effectief in de dieptereiniging en het verwijderen van vet, schimmel en vlekken, zowel binnen als buiten, in bijvoorbeeld keuken, badkamers, garages, en auto ramen.
 • Voordeel 5: Ten laatste, het merk MLMLANT is toegewijd aan het bieden van de beste service. Als je problemen tegenkomt, twijfel dan niet om contact op te nemen. Jouw welzijn en tevredenheid reinigen is hun doel.
 • Nadeel 1: Hoewel de stoomreiniger chemicaliënvrij is, kan de krachtige warme stoom onder bepaalde omstandigheden toch een soort damp ontwikkelen die mogelijk irriterend kan zijn voor sommige mensen of huisdieren.
 • Nadeel 2: De looptijd van de MLMLANT stoomreiniger is tot 20 minuten. Dit kan voor grotere schoonmaakklussen misschien niet genoeg zijn en je zou dan meerdere keren moeten stoppen om het apparaat opnieuw te vullen en op te warmen.
 • Nadeel 3: De MLMLANT stoomreiniger wordt geleverd met 9 verschillende accessoires. Maar voor sommige mensen kan dit overweldigend of verwarrend zijn, zeker als ze niet allemaal nodig hebben voor hun specifieke reinigingsbehoeften.
 • Nadeel 4: Deze stoomreiniger is uitsluitend ontworpen voor verzegelde oppervlakken zoals keramiek, vinyl, laminaat, graniet, marmer en hardhout. Dit kan dus een beperking zijn als je niet-verzegelde oppervlakken of andere materialen in huis hebt die ook schoon moeten worden gemaakt.
 • Nadeel 5: Het apparaat belooft reiniging en het verwijderen van vet, schimmel en vlekken op verschillende gebieden, zowel binnen als buiten. Maar er wordt niet specifiek aangegeven hoe effectief het is in het verwijderen van hardnekkige vlekken of ingebedde vuil, wat een belangrijke overweging is voor potentiële kopers.

Onze favoriet #6

Vileda Stoomreiniger

Vileda Stoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vileda Steam Plus XXL stoomreiniger is dé perfecte keuze voor grote oppervlakken, met een ruime wisserplaat van 40 cm breed. Deze lichte en compacte reiniger is gemakkelijk op te bergen – haal simpelweg de steel eraf en je kunt hem in een kleine ruimte of kast bewaren. Met 3 handige stoominstellingen kun je soepel schakelen tussen parket, tegels en tapijten. Uniek is de razendsnelle opwarmtijd; hij is al in 15 seconden klaar voor gebruik en hoeft niet opnieuw op te warmen bij kamerwisselingen. Bij aankoop ontvang je een stoomreiniger, 2 reservehoezen, een handleiding (mogelijk niet in het Nederlands), een tapijtglijder en een 250 ml maatbeker.

 • Voordeel 1: Efficiënte reiniging van grote oppervlakken. Dankzij de wisselplaat van 40 cm breed kan de stoomreiniger van Vileda gemakkelijk grote oppervlakken aan en bespaart je dus tijd en inspanning.
 • Voordeel 2: Ruimtebesparing door compact design. Ondanks zijn grootte is de Steam Plus XXL eenvoudig op te bergen. Verwijder gewoon de steel en bewaar hem in elke kleine ruimte of kast.
 • Voordeel 3: Drie praktische stoominstellingen geven je de flexibiliteit om verschillende soorten oppervlakken te behandelen. Met minimaal stoom voor parket, maximaal stoom voor tegels en een tapijtfunctie voor het opfrissen van tapijten, ben je voorbereid op elke reinigingstaak.
 • Voordeel 4: Snel gebruiksklaar. De Steam Plus XXL warmt in slechts 15 seconden op. Bij een verandering van ruimte, hoef je niet opnieuw op te warmen als de stekker is getrokken en weer is aangesloten.
 • Voordeel 5: Het product bevat ook nuttige extras. Naast de stoomreiniger recibir je ook 2 reservehoesjes, een handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands), een tapijtglijder en een maatbeker van 250 ml.
 • Nadeel 1: Hoewel de stoomreiniger ideaal is voor grotere oppervlakken vanwege zijn wisserplaat van 40 cm, kan hij minder praktisch zijn voor kleinere ruimtes of nauwe hoekjes. Hier kan het moeilijk zijn om met zo’n grote wisserplaat te manoeuvreren.
 • Nadeel 2: De stoomreiniger heeft 3 stoominstellingen, dit kan mogelijk te beperkt zijn als je andere specifieke instellingen nodig hebt voor verschillende soorten vloeren of oppervlakken.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat compact kan worden opgeborgen door de steel te verwijderen, kan het verwijderen en weer bevestigen van de steel extra tijd en moeite kosten elke keer dat je wilt stoomreinigen.
 • Nadeel 4: De stoomreiniger warmt op in 15 seconden. Hoewel dit redelijk snel lijkt, zijn er mogelijk andere merken op de markt die nog sneller opwarmen.
 • Nadeel 5: De verpakking bevat alleen 2 reservehoezen. Afhankelijk van hoe vaak je het apparaat gebruikt, kunnen deze mogelijk snel verslijten en moet je mogelijk nieuwe kopen.

Onze favoriet #7

Kärcher Stoomreiniger

Kärcher Stoomreiniger

Waarom we het gekozen hebben

De Kärcher Stoomreiniger SC 2 EasyFix is een optimaliseerde reinigingsapparaat met een stoomdruk van maximaal 3,2 bar en een verwarmingsvermogen van 1.500 W, ontworpen voor een grondige reiniging van verschillende oppervlakken en harde vloeren in je huis. Het biedt hygiënische zuiverheid door tot 99,999% van de virussen en bacteriën te verwijderen van harde oppervlakken, met genoeg capaciteit in een tankvulling om een oppervlak van maximaal 75 m² zonder onderbreking te reinigen. De SC 2 EasyFix, voorzien van een vloerzuigmond, microvezel-vloerdoek met krachtige lamellentechnologie en 2 verlengbuizen, is ook ideaal voor vloerreiniging. Als multifunctioneel instapapparaat wordt het geleverd met meerdere accessoires waardoor je verschillende oppervlakken in de badkamer, keuken of woonkamer nauwkeurig of op grote schaal kunt reinigen. De set bevat tevens de stoomreiniger SC 2 EasyFix, een stoomslang met pistool, 2 verlengbuizen, bodem-, hand- en puntstraalsproeier, ronde borstel, gronddoek en coating voor de handsproeier.

 • Voordeel 1: De SC 2 EasyFix stoomreiniger van Kärcher levert optimale reinigingsresultaten op verschillende oppervlakken en harde vloeren in huis, dankzij de 3,2 bar stoomdruk en het verwarmingsvermogen van 1.500 W.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt een hygiënische zuiverheid, waarbij tot 99,999% van virussen en bacteriën op harde oppervlakken worden verwijderd. Dit zorgt voor een grondige en diepe reiniging van je huis.
 • Voordeel 3: Met een enkele tankvulling kan je tot 75 m² oppervlak reinigen zonder onderbreking. Dit betekent dat je grote oppervlakten in één keer kunt schoonmaken, wat je veel tijd zal besparen.
 • Voordeel 4: De inbegrepen vloerreinigingsset EasyFix met vloerzuigmond, microvezel-vloerdoek en 2 verlengbuizen maakt het apparaat ideale keuze voor het diep reinigen van vloeren.
 • Voordeel 5: Dit is een multifunctioneel instapapparaat waarbij je, dankzij de veelzijdige accessoires, verschillende oppervlakken, of het nu in de badkamer, keuken of woonkamer is, punctueel of op grote schaal kunt reinigen. De set bevat ook meerdere soorten sproeiers en borstels om aan je diverse reinigingsbehoeften te voldoen.
 • Na een grondige analyse van de Kärcher Stoomreiniger SC 2 EasyFix, hier zijn een paar mogelijke nadelen die ik kan opmerken gebaseerd op de gegeven productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Een vaste tankgrootte kan beperkend zijn. Hoewel de stoomreiniger een oppervlak van maximaal 75 m² kan reinigen zonder onderbreking, is dit op basis van een enkele tankvulling. Voor grotere huizen of locaties zou dit betekenen dat je de tank mogelijk meerdere keren moet bijvullen, wat tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 2: Het ontbreken van een toegevoegde vloerreinigingsvloeistof in de set zou een probleem kunnen zijn voor sommige gebruikers. Het product wordt geleverd met een microvezel-vloerdoek, maar er wordt niet vermeld of er ook vloerreinigingsvloeistof bij komt. Je zou dit apart moeten aanschaffen als je dit wilt gebruiken.
 • Nadeel 3: De stoomreiniger lijkt geen automatische instelling te hebben voor verschillende oppervlakken. Voor iemand die op zoek is naar een doe-het-zelf apparaat, kan het noodzakelijk zijn de stoomdruk handmatig aan te passen, wat een leercurve kan betekenen.
 • Nadeel 4: Het vermogen van de verwarming is vermeld als 1.500 W, wat voor sommige gebruikers energie-intensief kan zijn. Dit kan leiden tot hogere energiekosten, afhankelijk van het gebruik.
 • Nadeel 5: De reiniger wordt beschreven als een “instapapparaat”, wat suggereert dat het misschien niet de meest geavanceerde of krachtige in zijn soort is. Voor diegenen die op zoek zijn naar meer geavanceerde functies of mogelijkheden, kan dit als een nadeel worden beschouwd.

Onze favoriet #8

Polti Stoomreiniger

Polti Stoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Polti stoomreiniger is een krachtig apparaat met een hogedrukketel van 4 bar die binnen 2 minuten gebruiksklaar is. Dankzij de afneembare watertank van 2 liter, die je altijd kunt bijvullen met kraanwater, geniet je van onbeperkte stoom. Het apparaat komt met 11 verschillende accessoires om de meeste oppervlakken te reinigen inclusief 3 dweildoeken, ideaal voor tapijten en vloeren. De stoomreiniger is eenvoudig te bedienen met een stoomregelaar en handige indicatielampjes die aangeven wanneer de stoom klaar is en wanneer de tank bijgevuld dient te worden.

 • Voordeel 1: Snelheid en efficiëntie zijn met de Polti stoomreiniger verzekerd. Dankzij de hogedrukketel van 4 bar is de reiniger binnen 2 minuten klaar voor gebruik.
 • Voordeel 2: De Polti stoomreiniger biedt je het comfort van onbeperkte stoom. Met een afneembare watertank van 2 liter die je op elk moment kan bijvullen met kraanwater, hoef je je geen zorgen te maken over constant bijvullen.
 • Voordeel 3: Veelzijdigheid is ook een belangrijk pluspunt van de Polti stoomreiniger. De 11 verschillende accessoires maken het mogelijk om de meeste oppervlakken te reinigen, terwijl de 3 dweildoeken helpen bij het reinigen van vloeren en tapijten.
 • Voordeel 4: De Polti stoomreiniger is gebruikersvriendelijk ontworpen. De stoomregelaar en de indicatielampjes die aangeven wanneer de stoom gereed is en wanneer de watertank bijgevuld moet worden, maken het gebruik van de reiniger eenvoudig en moeiteloos.
 • Voordeel 5: Tot slot biedt de Polti stoomreiniger een effectieve reiniging zonder de noodzaak van chemicaliën. Door gebruik te maken van stoom, kun je krachtig en diep reinigen, terwijl je jezelf en het milieu beschermt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Stoomreiniger van Polti snel opwarmt en klaar voor gebruik is binnen 2 minuten, betekent dit dat je moet wachten. Dit kan vervelend zijn als je snel iets wilt reinigen en je hebt niet veel tijd.
 • Nadeel 2: De onbeperkte stoomfunctie klinkt als een voordeel, maar dit betekent dat je de watertank moet bijvullen wanneer deze leeg is. Dit kan het reinigingsproces onderbreken, vooral als je aan het schoonmaken bent en je merkt dat de stoom afneemt omdat het water op is.
 • Nadeel 3: De Polti stoomreiniger wordt geleverd met 11 accessoires. Hoewel dit in eerste instantie een voordeel lijkt, kan de noodzaak om te schakelen tussen verschillende accessoires voor verschillende oppervlakken omslachtig zijn en meer tijd in beslag nemen dan je zou willen.
 • Nadeel 4: De stoomreiniger is uitgerust met indicatielampjes die aangeven wanneer de stoom gereed is en wanneer de watertank bijgevuld moet worden. Dit kan nadelig zijn als je geen aandacht besteedt aan de lampjes en onverwacht zonder stoom komt te zitten of de reiniger niet werkt omdat het waterniveau te laag is.
 • Nadeel 5: Er zijn 3 dweildoeken inbegrepen voor het reinigen van vloeren en tapijten. Afhankelijk van hoe veel en hoe vaak je reinigt, kunnen deze doeken snel slijten en moeten ze regelmatig worden vervangen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Onze favoriet #9

Lebenlang Stoomreiniger

Lebenlang Stoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEBENLANG stoomreiniger is een krachtig reinigingsapparaat met een vermogen van 1000W dat binnen 3-5 minuten gereed is voor gebruik. Dankzij de meegeleverde anti-hitte handschoen is het gebruiken ervan bijzonder veilig. Het apparaat biedt een diepe reiniging met water en zonder chemicaliën, wat alle virussen en bacteriën veilig doodt met een hete stoom van 130°C. Het is uitgerust met 10 accessoires, waaronder verschillende borstels, een raamtrekker, een microvezeldoek en verschillende mondjes. Hierdoor is het niet alleen ideaal voor het schoonmaken van verschillende stoffen oppervlaktes, maar ook voor het verwijderen van kalkaanslag en hardnekkige vervuiling. Met een hoge capaciteit van 300 ml, is de stoomreiniger makkelijk te vullen en te vervoeren, terwijl de tank ook tijdens het gebruik neergezet kan worden, waarbij de inhoud voldoende is voor maximaal 15 minuten continu gebruik.

 • Voordeel 1: Extra veiligheid: De LEBENLANG stoomreiniger wordt geleverd met een anti-hitte handschoen, waardoor je op een veilige manier het apparaat kunt gebruiken zonder jezelf te verbranden.
 • Voordeel 2: Snelle en krachtige reiniging: Met een vermogen van 1000W is de stoomreiniger snel klaar voor gebruik en extreem effectief tegen elke vorm van verontreiniging dankzij de 3,5 bar druk.
 • Voordeel 3: Chemievrije diepe reiniging: De hete stoom van 130°C zorgt voor een grondige reiniging zonder het gebruik van chemische middelen en doodt alle bacteriën en virussen op een veilige manier.
 • Voordeel 4: Multifunctionele accessoires: De stoomreiniger wordt geleverd met 10 accessoires, waaronder stalen en nylonborstels, raamtrekker, microvezeldoek, verschillende mondstukken, trechter en maatbeker. Deze maken het apparaat uitermate veelzijdig voor diverse reinigingsdoeleinden.
 • Voordeel 5: Grote capaciteit en comfortabel in gebruik: Je hoeft je geen zorgen te maken over vermoeide armen. De LEBENLANG stoomreiniger heeft een hoge capaciteit van 300 ml, wat genoeg is voor maximaal 15 minuten continu gebruik. Daarnaast is het apparaat eenvoudig te vullen en te dragen, maar kan ook neergezet worden tijdens het gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de Stoomreiniger LEBENLANG krachtig en effectief is tegen alle soorten vlekken, vereist het toch een korte opwarmtijd van 3-5 minuten. Dit kan onhandig zijn als je snel iets wilt schoonmaken.
 • Nadeel 2: Het apparaat maakt gebruik van een heet stoomsysteem van 130°C voor desinfectie. Hoewel dit uitstekend is voor het doden van virussen en bacteriën, kan het deze hoge temperatuur mogelijk ongeschikt maken voor meer delicate oppervlakken of materialen die niet bestand zijn tegen dergelijke hitte.
 • Nadeel 3: De Stoomreiniger LEBENLANG wordt geleverd met 10 verschillende accessoires. Dit biedt veelzijdigheid, maar het kan ook betekenen dat je tijd moet besteden aan het wisselen van accessoires en appendages, wat je schoonmaakroutine kan onderbreken en vertragen.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat flexibel inzetbaar is en kan worden gebruikt om meerdere oppervlakken schoon te maken, moet je wel bereid zijn om verschillende technieken en accessoires te gebruiken. Dit vereist experimenteren en tijd om te leren hoe je de stoomreiniger op de beste en meest effectieve manier gebruikt.
 • Nadeel 5: De capaciteit van de tank is 300 ml, voldoende voor ongeveer 15 minuten ononderbroken gebruik. Hierdoor moet je mogelijk stoppen met schoonmaken om water bij te vullen, afhankelijk van de grootte van de te reinigen ruimte of de omvang van de schoonmaaktaak. Dit kan voor sommigen onhandig en tijdrovend zijn.

Onze favoriet #10

Kärcher Stoomreiniger

Kärcher Stoomreiniger

Waarom we het gekozen hebben

De Kärcher SC 2 Upright EasyFix stoomreiniger is een efficiënt reinigingsapparaat voor harde vloeren. Met deze stoomreiniger kun je zonder chemicaliën vuil en vlekken verwijderen, en zelfs tot 99,999% van de virussen* en bacteriën** uitroeien. Het apparaat biedt vooraf ingestelde stoomregeling in 2 fasen, ideaal voor houten en tegelvloeren. De Kärcher stoomreiniger is uitgerust met een geïntegreerd ontkalkingspatroon dat automatisch het water ontkalkt en bijdraagt aan een lange levensduur. Met een reservoircapaciteit van 0,4 liter kun je tussendoor bijvullen. In slechts 30 seconden is de stoomreiniger opgewarmd en klaar voor gebruik. Dankzij het slanke ontwerp en flexibele vloermondstuk is het apparaat zeer wendbaar. Bij de levering krijg je de Kärcher SC 2 Upright EasyFix stoomreiniger, een ontkalkingspatroon en de EasyFix vloerreinigingsset met microvezel vloerdoek.

 • Voordeel 1: Je kan schoonmaken zonder chemicaliën. De Kärcher SC 2 Upright EasyFix stoomreiniger is zo effectief dat het vuil en vlekken van harde vloeren verwijdert en zelfs tot 99,999% van de virussen* en bacteriën** elimineert.
 • Voordeel 2: Het toestel is voorzien van een 2 fasen stoomstroomregeling. Deze vooraf ingestelde stoomstroomregeling maakt het mogelijk om diverse oppervlakken te reinigen, met een keuze uit hout of tegelsymbolen voor de ideale hoeveelheid stoom voor elke vloertype.
 • Voordeel 3: De stoomreiniger houdt zichzelf kalkvrij dankzij het ingebouwde ontkalkingspatroon dat het water automatisch ontkalkt. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de Kärcher stoomreiniger, maar betekent ook dat je minder onderhoud hebt aan het apparaat.
 • Voordeel 4: De Kärcher stoomreiniger warmt in slechts 30 seconden op en is dan klaar voor gebruik. Dankzij deze korte opwarmtijd kun je jouw reinigingstaken snel starten en je tijd efficiënter besteden.
 • Voordeel 5: De stoomreiniger is zeer wendbaar door het slanke ontwerp en het flexibele scharnier op het vloermondstuk. Of je nu rond meubels moet manoeuvreren of in krappe ruimtes schoonmaakt, je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot de moeilijk bereikbare plekken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Kärcher SC 2 stoomreiniger twee vooraf ingestelde stoomstroomregelingen biedt voor houten oppervlakken en tegels, zou je beperkt kunnen zijn als je andere soorten oppervlakken wilt reinigen. Het is dus minder veelzijdig in vergelijking met sommige andere modellen die meer verstelbare opties kunnen bieden.
 • Nadeel 2: De waterreservoircapaciteit is vrij beperkt. Met een capaciteit van slechts 0,4 liter, moet je het reservoir mogelijk vaker bijvullen bij het schoonmaken van grotere oppervlakken, wat je schoonmaakroutine kan onderbreken.
 • Nadeel 3: Hoewel het geïntegreerde ontkalkingspatroon het water ontkalkt en bijdraagt aan de levensduur van de stoomreiniger, moet je dit patroon regelmatig vervangen om optimale prestaties te garanderen, wat zowel tijd als moeite kan kosten.
 • Nadeel 4: Ondanks de korte opwarmtijd is het nog steeds een wachttijd die je niet hebt bij andere schoonmakende taken. Er kan wat uitvaltijd zijn voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met schoonmaken.
 • Nadeel 5: Hoewel deze stoomreiniger zelfs tot 99,999% van de virussen en bacteriën elimineert, werkt dit percentage alleen op harde vloeren. Als je stoffen of stoffige oppervlakken wilt reinigen, biedt de reiniger misschien niet dezelfde effectiviteit. Het reinigen van deze oppervlakken kan dan moeilijker zijn.

Na grondig onderzoek en uitvoerige tests hebben we geconcludeerd dat een stoomreiniger een waardevolle aanvulling op je schoonmaakgereedschap kan zijn. Echter, de optimale keuze hangt sterk af van je specifieke behoeften en omstandigheden. Of je nu behoefte hebt aan een compact model voor kleinere ruimtes of een robuuste machine voor grotere schoonmaaktaken, er is een perfecte stoomreiniger voor jou in onze top 10. Vergeet niet rekening te houden met factoren zoals de opwarmtijd, stoomdruk en beschikbare accessoires bij het maken van je keuze. Maar ongeacht welk model je kiest, we zijn ervan overtuigd dat een stoomreiniger je schoonmaakroutine aanzienlijk zal verbeteren en vereenvoudigen.

Inhoudsopgave