a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Streaming Diensten Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt u een up-to-date overzicht van de meest recente statistieken en gegevens met betrekking tot streaming diensten, waarmee u inzicht krijgt in de huidige trends en ontwikkelingen in deze dynamische industrie.

  • 1. Netflix had wereldwijd 208 miljoen abonnees aan het einde van het eerste kwartaal van 2021,
  • 2. Amazon Prime heeft meer dan 150 miljoen abonnees wereldwijd in 2020,
  • 3. In 2020 werd ‘The Office’ het meest gestreamde programma in de Verenigde Staten met 57 miljard minuten bekeken,
  • 4. De wereldwijde video streaming markt zal naar verwachting groeien van $50,11 miljard in 2020 naar $184,27 miljard in 2027,
  • 5. In december 2019 waren er in Nederland 3,1 miljoen abonnees op Netflix,
  • 6. In 2020 waren er 1,4 miljoen huishoudens in Nederland met een Amazon Prime-abonnement,
  • 7. Disney+ had wereldwijd meer dan 100 miljoen abonnees in maart 2021,
  • 8. Netflix is de meest populaire videostreamingservice onder Amerikaanse tieners in 2020, met een voorkeur van 33%,

Actuele Streaming Diensten Statistieken

1. Netflix had wereldwijd 208 miljoen abonnees aan het einde van het eerste kwartaal van 2021,

U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat Netflix, een populaire streamingdienst, aan het einde van het eerste kwartaal van 2021 wereldwijd 208 miljoen abonnees had. Dit betekent dat er in die specifieke periode wereldwijd 208 miljoen actieve abonnementen waren op Netflix. Dit cijfer omvat zowel nieuwe als bestaande abonnees, die allemaal toegang hadden tot de bibliotheek van films, tv-shows en andere inhoud van het platform. Het illustreert de overweldigende populariteit en het gestage groeitempo van Netflix in de entertainmentwereld. Houd er echter rekening mee dat dit aantal kan variëren als gevolg van factoren such as veranderingen in het consumentengedrag, marktconcurrentie, en prijswijzigingen, om er maar een paar te noemen.

2. Amazon Prime heeft meer dan 150 miljoen abonnees wereldwijd in 2020,

Deze statistiek informeert u dat Amazon Prime, een wereldwijde streamingdienst en bezorgservice van Amazon, een abonneebestand van meer dan 150 miljoen mensen wereldwijd had in het jaar 2020. Dit is een indicatie van de immense populariteit en het brede bereik van Amazon Prime. Dit aantal omvat betaalde lidmaatschappen, wat betekent dat een groot aantal individuen bereid is te betalen voor de diensten van dit platform. Het vertelt u ook over de groei en acceptatie van digitale streaming platforms, en hoe ze transformeren naar een mainstream medium voor entertainment.

3. In 2020 werd ‘The Office’ het meest gestreamde programma in de Verenigde Staten met 57 miljard minuten bekeken,

In 2020 bleek ‘The Office’ het meest populaire streamingprogramma in de Verenigde Staten, getuige de tijd die aan het kijken ervan werd besteed. Het totaal van 57 miljard bekeken minuten geeft aan dat kijkers gezamenlijk een ongelofelijk aantal uren besteed hebben aan het kijken naar deze specifieke serie. Om dit in perspectief te plaatsen: 57 miljard minuten komt neer op meer dan 108.000 jaar. Dat is een verbluffende hoeveelheid tijd die aantoont hoe geliefd ‘The Office’ is bij het Amerikaanse publiek. Dus, als u zich ooit hebt afgevraagd wat het meest gestreamde programma in de Verenigde Staten was in 2020, het antwoord is ‘The Office’.

4. De wereldwijde video streaming markt zal naar verwachting groeien van $50,11 miljard in 2020 naar $184,27 miljard in 2027,

De statistiek die u ziet, toont de voorspelde groei van de wereldwijde video streaming markt. In 2020 was deze markt nog $50,11 miljard waard, maar naar verwachting zal dit cijfer stijgen naar $184,27 miljard in 2027. Dit betekent een aanzienlijke toename. De groei kan erop duiden dat het aantal mensen dat gebruik maakt van video streaming diensten aanzienlijk stijgt, waarbij de diensten zelf mogelijk ook in prijs stijgen of dat er meer aanbieders op de markt komen. Het laat zien dat deze markt in de komende jaren potentieel zeer lucratief kan zijn. Deze cijfers kunnen nuttig zijn voor investeerders, bedrijven in de streamingsector of marktanalisten die de trends in streaming en digitale media bijhouden.

5. In december 2019 waren er in Nederland 3,1 miljoen abonnees op Netflix,

Deze statistiek verwijst naar het aantal mensen in Nederland die een Netflix-abonnement hadden in december 2019. Volgens deze gegevens hadden ongeveer 3,1 miljoen mensen een lopend Netflix-abonnement in die specifieke maand. Dit betekent dat 3,1 miljoen huishoudens of individuen toegang hadden tot de streamingdienst en de mogelijkheid hadden om de diversiteit aan films, series en documentaires te bekijken die Netflix aanbiedt. Het geeft ook een indicatie van de populariteit van Netflix in Nederland op dat moment. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om groeitrends te analyseren, marktaandelen te vergelijken of het succes van marketingstrategieën te meten. U, als lezer, kunt aan de hand van deze statistiek een beeld krijgen hoe veelomvattend het gebruik van streamingdiensten zoals Netflix was in Nederland eind 2019.

6. In 2020 waren er 1,4 miljoen huishoudens in Nederland met een Amazon Prime-abonnement,

Dit statistiek stelt dat er in het jaar 2020 in Nederland 1,4 miljoen huishoudens waren die een Amazon Prime-abonnement hadden. Amazon Prime is een betaald abonnementsservice van Amazon die extra diensten biedt, zoals snelle en gratis levering, toegang tot streaming van video’s, muziek en nog veel meer. De statistiek komt erop neer dat aanzienlijk veel huishoudens in Nederland gebruik maakten van de voordelen van Amazon Prime. Dat houdt in dat een flink deel van de Nederlandse bevolking bereid was te betalen voor de extra diensten en voordelen die Amazon Prime biedt. Het spreekt ook van de toenemende populariteit en invloed van online winkelen en streamingdiensten in Nederland. Dus, beste lezer, als u onderdeel bent van een van die 1,4 miljoen huishoudens, bent u absoluut niet de enige die de waarde ziet in de diensten die Amazon Prime aanbiedt.

7. Disney+ had wereldwijd meer dan 100 miljoen abonnees in maart 2021,

U moet dit statistiek zien als een maatstaf voor het succes en de populariteit van Disney+ als een streamingdienst in de hele wereld. Volgens het genoemde gegeven had Disney+ in maart 2021 meer dan 100 miljoen abonnees wereldwijd. Dit betekent dat meer dan 100 miljoen huishoudens of individuen toegang hadden tot deze service en maandelijks of jaarlijks een bedrag betalen voor de content die Disney+ biedt. Dit is een indrukwekkend getal en onderstreept het enorme bereik en de impact van digitale streamingdiensten in de moderne wereld. Het toont ook aan hoe Disney+ snel groeit sinds zijn lancering in 2019, aangezien 100 miljoen abonnees op een wereldbevolking van ongeveer 7,8 miljard mensen aangeeft dat ongeveer 1,28% van de wereldbevolking een abonnement op de service heeft.

8. Netflix is de meest populaire videostreamingservice onder Amerikaanse tieners in 2020, met een voorkeur van 33%,

De vermelde statistiek vertelt ons dat Netflix in 2020 de meest geliefde videostreamingdienst was onder Amerikaanse tieners, met een voorkeurspercentage van 33%. Wat betekent dit precies voor u? Stel je een groep van 100 Amerikaanse tieners voor. Als je hen zou vragen naar hun favoriete videostreamingdienst, zou 33 van hen zeggen dat ze Netflix verkiezen boven andere diensten. Dit toont aan dat Netflix een voorname positie inneemt in de markt, vooral onder de jongere generatie. Het feit dat een derde van de Amerikaanse tieners Netflix als hun go-to streaming platform kiest, weerspiegelt de populariteit en invloed van dit platform.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.totaaltv.nl

2. – https://www.nielsen.com

3. – https://www.grandviewresearch.com

Inhoudsopgave