a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Streaming Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt u een actueel overzicht van de laatste streaming statistieken, inclusief nieuwe gegevens die nieuwe inzichten geven over het streaming gedrag en trends van consumenten.

 • In 2020 groeide Tumblr qua maandelijks actieve gebruikers met meer dan 74%.
 • Hulu heeft meer dan 39 miljoen abonnees.
 • Uit onderzoek blijkt dat 80% van de consumenten in de VS een vorm van betaalde streamingdienst heeft.
 • In 2020 waren er 12 miljoen actieve Disney+ gebruikers in Nederland.
 • Gemiddeld brengen Amerikanen 8 uur per week door met het kijken naar online streamingdiensten.
 • In 2020 bereikte de wereldwijde streamingmarkt een waarde van $50,11 miljard.
 • 69% van de Amerikaanse huishoudens maakt gebruik van Netflix.
 • In 2021 wordt verwacht dat on-demand streaming 1,48 miljard mensen wereldwijd zal bereiken.
 • Meer dan 50% van de Amerikaanse consumenten geeft aan dat zij zeer waarschijnlijk streamingdiensten zullen verlaten vanwege te veel advertenties.
 • Volgens een onderzoek van Deloitte in 2020 worden streaming video diensten bij 60% van de Amerikaanse huishoudens bekeken.
 • 54% van de Amerikaanse consumenten geeft de voorkeur aan streamingdiensten met een ad-supported of ‘light’ prijsmodel.
 • Spotify domineert de streaming audio markt met een totaal van 345 miljoen maandelijkse gebruikers.
 • Er wordt voorspeld dat de streaming video-industrie in 2025 $842,93 miljard zal bereiken.

Actuele Streaming Statistieken

In 2020 groeide Tumblr qua maandelijks actieve gebruikers met meer dan 74%.

In de statistiek die u voorlegt, wordt aandacht besteed aan de groei van Tumblr in termen van maandelijks actieve gebruikers in het jaar 2020. Wanneer er wordt gezegd dat Tumblr met meer dan 74% is gegroeid, betekent dit dat het aantal mensen dat de site in een bepaalde maand minstens één keer heeft gebruikt (maandelijks actieve gebruikers), in 2020 met meer dan 74% is toegenomen in vergelijking met het voorgaande jaar. Dus als Tumblr bijvoorbeeld 10 miljoen maandelijks actieve gebruikers had in 2019, zou een groei van 74% betekenen dat er in 2020 17,4 miljoen maandelijks actieve gebruikers waren. Dit geeft aan dat Tumblr in populariteit is toegenomen en meer mensen het platform zijn gaan gebruiken voor hun sociale media behoeften. Dit kan zijn als gevolg van nieuwe functies, verbeterde gebruikerservaring of andere factoren die gebruikers aantrekken en behouden.

Hulu heeft meer dan 39 miljoen abonnees.

In statistische termen betekent de verklaring “Hulu heeft meer dan 39 miljoen abonnees” dat het aantal geregistreerde gebruikers van Hulu, een populair streamingplatform, op dit moment groter is dan 39 miljoen. Dit cijfer is een indicator van de groei en populariteit van het platform. De abonnees kunnen bestaan uit individuen, families of andere groepen die zich aanmelden voor de diensten van Hulu. Deze statistiek is belangrijk voor het analyseren van de prestaties van Hulu, de groeitrend en zijn marktpositie ten opzichte van concurrerende streamingdiensten. U kunt dit cijfer ook gebruiken als referentiepunt voor de omvang van de markt die Hulu bereikt.

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de consumenten in de VS een vorm van betaalde streamingdienst heeft.

Uit de statistiek blijkt dat een overweldigende meerderheid van de Amerikaanse consumenten, precies 80%, een vorm van betaalde streamingdienst heeft. Dit betekent dat ze betalen voor diensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ of Hulu om films, series of andere content te bekijken. Dit toont aan dat deze digitale diensten een integraal onderdeel zijn geworden van het dagelijkse entertainment van Amerikaanse consumenten. Het kan ook wijzen op een verschuiving in mediaverbruik, waarbij traditionele kabel- of satelliettelevisie plaats maakt voor on-demand en online streamingdiensten. Aangezien deze trend zich voordoet in een land als de Verenigde Staten, dat toonaangevend is in technologische trends, zou het voor u interessant kunnen zijn deze trend in overweging te nemen bij het bepalen van uw eigen strategieën in relatie tot digitale media of streaming content.

In 2020 waren er 12 miljoen actieve Disney+ gebruikers in Nederland.

De statistiek die u voor u hebt, geeft aan dat er in het jaar 2020 in Nederland 12 miljoen actieve gebruikers waren van Disney+. Dit betekent dat er 12 miljoen mensen in Nederland waren die op regelmatige basis gebruikmaakten van deze streamingdienst voor films en series. Het is belangrijk om te vermelden dat ‘actieve gebruikers’ gewoonlijk gedefinieerd worden als individuen die eens per maand of vaker inloggen op het platform. De aanwezigheid van zoveel gebruikers suggereert dat Disney+ enorm populair is in Nederland. Dit kan te maken hebben met een verscheidenheid aan factoren, waaronder het brede scala aan content dat wordt aangeboden, de relatieve betaalbaarheid van de dienst, en de groeiende trend van streamen in plaats van traditioneel televisiekijken.

Gemiddeld brengen Amerikanen 8 uur per week door met het kijken naar online streamingdiensten.

De statistiek stelt dat Amerikanen gemiddeld 8 uur per week doorbrengen met het kijken naar online streamingdiensten. Dit betekent dat als u alle Amerikanen zou nemen en de totale hoeveelheid tijd zou optellen die ze elke week besteden aan het kijken naar streamingdiensten, zoals Netflix of Hulu, en dan dat totaal zou verdelen over het aantal individuen, u uit zou komen op een gemiddelde van 8 uur per persoon per week. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat elke Amerikaan precies 8 uur aan het kijken is, maar dat er een evenwicht is tussen mensen die minder kijken en mensen die meer kijken. De statistiek geeft een beeld van hoe populair online streamingdiensten zijn in de Verenigde Staten.

In 2020 bereikte de wereldwijde streamingmarkt een waarde van $50,11 miljard.

In 2020 bereikte de wereldwijde streamingmarkt een waarde van $50,11 miljard. Dit betekent dat over de hele wereld, mensen samen betaalden voor streamed content (zoals muziek, films, tv-programma’s, en andere media) tot een totaalbedrag van $50,11 miljard in dat jaar. De groei van de streamingdiensten is een weerspiegeling van het veranderende gedrag van consumenten. Meer en meer mensen kiezen ervoor om hun media op aanvraag te streamen in plaats van traditionele media zoals televisie of radio te gebruiken. De hoge waarde van deze markt toont aan hoe dominant streaming is geworden in ons dagelijks leven, en dit cijfer zal hoogstwaarschijnlijk blijven groeien in de toekomst. Dus, u kunt zien dat streaming een enorm en belangrijk deel van onze hedendaagse wereldwijde economie is.

69% van de Amerikaanse huishoudens maakt gebruik van Netflix.

De statistiek die u hier ziet, betekent dat 69% van de Amerikaanse huishoudens gebruik maakt van de streamingdienst Netflix. In simpelere bewoordingen betekent dit dat bijna 7 op de 10 huishoudens in Amerika Netflix hebben geabonneerd of toegang hebben tot een Netflix-account. Dit kan een aanwijzing zijn voor de populariteit van de dienst, de veranderende patronen in het kijkgedrag of zelfs de groei van technologie in het huishouden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat statistieken altijd in een bepaalde context moeten worden bekeken om volledig begrepen te worden.

In 2021 wordt verwacht dat on-demand streaming 1,48 miljard mensen wereldwijd zal bereiken.

Deze statistiek betekent dat er in het jaar 2021 naar verwachting ongeveer 1,48 miljard mensen wereldwijd gebruik zullen maken van on-demand streamingdiensten. On-demand streaming is een manier om media – zoals films, series, muziek, en meer – online te bekijken of beluisteren op elk gewenst moment, in plaats van te moeten wachten op een bepaald uitzendtijdstip. Dat een groot aantal van 1,48 miljard mensen wereldwijd wordt verwacht deze diensten te gebruiken, geeft aan hoe populair en alomtegenwoordig dit soort mediaconsumptie aan het worden is. U kunt zich ook realiseren dat dit niet alleen aantoont hoe technologie onze gewoonten verandert, maar ook dat er grote zakelijke kansen liggen in de on-demand streaming industrie.

Meer dan 50% van de Amerikaanse consumenten geeft aan dat zij zeer waarschijnlijk streamingdiensten zullen verlaten vanwege te veel advertenties.

Uit de statistiek blijkt dat meer dan de helft van de Amerikaanse consumenten aangaf waarschijnlijk hun streaming diensten te zouden stopzetten als deze te veel advertenties laten zien. Dit betekent dat ondanks het groeiend gebruik van streamingdiensten, te veel advertenties een belangrijk negatief aspect kan zijn voor gebruikers. Een meerderheid van de consumenten schijnt eerder een negatieve ervaring met dit soort diensten te hebben, zo sterk zelfs dat het de kans op het stopzetten van hun lidmaatschap vergroot. Voor aanbieders van streamingdiensten betekent dit een noodzaak om het aantal weergegeven advertenties te beheersen om zo klanttevredenheid en klantenbehoud hoog te houden. Het illustreert ook de delicate evenwichtsoefening tussen inkomstengeneratie door advertenties en het behoud van klantloyaliteit.

Volgens een onderzoek van Deloitte in 2020 worden streaming video diensten bij 60% van de Amerikaanse huishoudens bekeken.

Uit het onderzoek van Deloitte in 2020 blijkt dat streaming videodiensten door 60% van de Amerikaanse huishoudens worden bekeken. Dit betekent dat meer dan de helft van alle huishoudens in de Verenigde Staten gebruik maakt van diensten zoals Netflix, Hulu, Disney+ of Amazon Prime om films, series of andere inhoud te streamen. Het geeft een indicatie van de populariteit en het bereik van deze platforms. Het betekent ook dat er een grote markt is voor streamingdiensten in dat land. U kunt zich voorstellen dat deze trend het mediagebruik en de manier waarop entertainment wordt geconsumeerd, ingrijpend verandert. Streaming neemt een groot deel in van de Amerikaanse vrijetijdsbesteding en wordt steeds relevanter in de hedendaagse digitale cultuur.

54% van de Amerikaanse consumenten geeft de voorkeur aan streamingdiensten met een ad-supported of ‘light’ prijsmodel.

Uit de aangegeven statistiek blijkt dat meer dan de helft (54%) van de Amerikaanse consumenten streamingdiensten met advertentieondersteuning of een ‘light’ prijsmodel verkiest. Dit suggereert dat deze gebruikers bereid zijn om naar advertenties te kijken als dit betekent dat ze kunnen genieten van hun favoriete content tegen een lagere prijs. Het ‘light’ prijsmodel houdt hierbij over het algemeen een basisset van functies in terwijl het toch betaalbaarder blijft. U als consument kan deze informatie bijvoorbeeld gebruiken om te bepalen welke streamingdienst het beste bij uw voorkeuren en budget past.

Spotify domineert de streaming audio markt met een totaal van 345 miljoen maandelijkse gebruikers.

Uit deze statistiek blijkt dat Spotify de marktleider is in de audio-streaming industrie, met een indrukwekkende 345 miljoen maandelijkse gebruikers. Dit betekent dat elke maand, 345 miljoen verschillende mensen wereldwijd gebruik maken van de Spotify-dienst om naar muziek of podcasts te luisteren. Dit gegeven toont aan dat Spotify een grote aantrekkingskracht heeft en een dominante positie inneemt in de markt. Dit kan het gevolg zijn van hun uitgebreide muziekbibliotheek, gebruikersvriendelijke interface, gepersonaliseerde afspeellijsten en de mogelijkheid om muziek te beluisteren op verschillende apparaten. Als u dus overweegt om een streamingdienst te gebruiken, dan is Spotify in termen van populariteit een grote kanshebber, gezien het grote aantal mensen dat het elke maand gebruikt.

Er wordt voorspeld dat de streaming video-industrie in 2025 $842,93 miljard zal bereiken.

Deze statistiek verwijst naar de verwachte groei van de streaming video-industrie. Tegen 2025 wordt de totale waarde van deze industrie geschat op $842,93 miljard. Dit betekent dat het geld dat wereldwijd wordt uitgegeven aan streaming video-diensten, zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime en nog veel meer, naar verwachting zal oplopen tot dit bedrag. Deze toename kan het gevolg zijn van verschillende factoren zoals technologische ontwikkelingen, toenemende internetpenetratie, de groei van smartphone-gebruik en de algehele verschuiving in kijkgedrag van traditionele televisie naar digitale platforms. Voor u als kijker of als iemand die overweegt om te investeren in deze sector betekent dit dat de digitale streaming-industrie een stijgende trend zal blijven vertonen met een potentiële toename van kijkers, abonnees en inkomsten.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.limelight.com

2. – https://www.grandviewresearch.com

3. – https://variety.com

4. – https://www2.deloitte.com

5. – https://newsroom.spotify.com

6. – https://www.fortunebusinessinsights.com

7. – https://www.emerce.nl

8. – https://www.marketingcharts.com

Inhoudsopgave