a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Strijkijzer: De 10 beste producten in de test

“Dit artikel presenteert jou de top 10 strijkijzers gebaseerd op ons nieuwste onderzoek, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw strijkbehoeften.”

Unser Favorit: Tefal Strijkijzer

Tefal Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Russell Hobbs Strijkijzer

Russell Hobbs Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Strijkijzer

Philips Domestic Appliances Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Strijkijzer

Philips Domestic Appliances Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Braun Strijkijzer

Braun Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Russell Hobbs Strijkijzer

Russell Hobbs Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Strijkijzer

Tefal Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Emerio Strijkijzer

Emerio Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Tower Strijkijzer

Tower Strijkijzer
★★★★★

Unser Favorit: Russell Hobbs Strijkijzer

Russell Hobbs Strijkijzer
★★★★★

Ben jij het beu om uren te verspillen aan het strijken van jouw kleding? Welkom bij onze nieuwste gids: ‘Strijkijzer: De 10 beste producten in de test.’ Hierin delen we de resultaten van ons nieuwe onderzoek naar de top strijkijzers op de markt. We hebben tientallen modellen getest op efficiëntie, gebruiksgemak, veiligheid, energieverbruik en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, een high-end strijkijzer met alle mogelijke snufjes, of iets daartussenin, we hebben de ideale optie voor jou gevonden. Bespaar tijd en energie met een strijkijzer dat perfect bij jouw behoeften past!

Een strijkijzer is een huishoudelijk apparaat dat je gebruikt om de kreukels in je kleding te verwijderen. Het werkt door hitte te genereren vanuit een intern verwarmingselement dat vervolgens door de platte metalen onderkant, ook wel ‘zool’ genoemd, wordt overgebracht naar je kleding. Sommige strijkijzers hebben ook een stoomfunctie die water omzet in stoom, waardoor zelfs de meest hardnekkige kreukels eenvoudig kunnen worden verwijderd. Het is een essentieel gereedschap om ervoor te zorgen dat je kleding er netjes en verzorgd uitziet.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tefal Strijkijzer

Tefal Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal stoomstrijkijzer, met een indrukwekkende 2200 watt motor, maakt het strijken een stuk eenvoudiger. Dankzij een continue stoomuitlaat van 24 g/min en een stoomstoot van 90 g, kan je zelfs de meest hardnekkige rimpels verwijderen en dikker textiel met gemak strijken. De optimale keramische technologie staat garant voor een soepele glijding en verbetert de strijkervaring. Bovendien, met de anti-druppelfunctie, hoef je je geen zorgen te maken over vuile kleding tijdens het strijken. Rimpels in jassen, delicate stoffen of gordijnen? Geen probleem dankzij de verticale stoomfunctie. Verder is het onderhoud van deze strijkijzer heel eenvoudig dankzij de zelfreinigende functie en het anti-kalkeffect, wat bijdraagt aan duurzame stoomprestaties. En voor die echt hardnekkige vouwen? Maak gebruik van de sproeier om de stoffen te bevochtigen.

 • Voordeel 1: De Tefal stoomstrijkijzer beschikt over een krachtige 2200 watt motor, waardoor je eenvoudig en efficiënt je kleding kunt strijken. Met een continu stoomuitlaat van 24 g/min en een stoomstoot van 90 g om de lastigste rimpels te verwijderen, is strijken een fluitje van een cent.
 • Voordeel 2: Dankzij de optimale keramische technologie glijdt het strijkijzer zacht en gemakkelijk over al je kleding. Dit verbetert je algehele strijkervaring en zorgt ervoor dat je nog meer kreuken en vouwen verzorgt.
 • Voordeel 3: De anti-druppelfunctie van dit strijkijzer zorgt ervoor dat je kleding tijdens het strijken niet nat of vuil wordt. Zo bereik je onberispelijke resultaten op elke soort textiel.
 • Voordeel 4: Het strijkijzer heeft ook een handige verticale stoomfunctie, waarmee je snel rimpels kunt verwijderen bij kledingstukken zoals jassen, gevoelige stoffen of gordijnen die niet gemakkelijk op de strijkplank passen.
 • Voordeel 5: Onderhoud en reiniging van dit strijkijzer zijn buitengewoon makkelijk door de zelfreinigende functie en het anti-kalkeffect. Het regelmatig schoonmaken draagt bij aan duurzame stoomprestaties, zodat je strijkijzer altijd in topconditie blijft.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de strijkijzer een krachtige motor van 2200 watt heeft, verbruikt deze ook veel energie. Dit kan leiden tot een toename van je elektriciteitsrekening.
 • Nadeel 2: Hoewel de continue stoomuitlaat efficiënte resultaten oplevert, moet je er rekening mee houden dat bij een stoomstoot van 90 g het waterreservoir waarschijnlijk sneller leeg zal zijn. Daardoor moet je het waterfrequent bijvullen als je een grote hoeveelheid kleding wilt strijken.
 • Nadeel 3: De strijkijzer heeft een anti-druppelfunctie die zorgt dat kleding niet vuil wordt tijdens het strijken, maar het is nog steeds mogelijk dat er waterdruppels op de stof terechtkomen als je de stoomstootfunctie niet correct gebruikt.
 • Nadeel 4: Het product biedt een verticale stoomfunctie die handig is voor het strijken van jassen en gordijnen, maar als je niet ervaren bent met verticaal strijken, kan dit enige tijd kosten om onder de knie te krijgen.
 • Nadeel 5: De strijkijzer heeft een zelfreinigende functie en anti-kalkeffect, wat aangeeft dat regelmatig onderhoud vereist is om optimale stoomprestaties te garanderen. Als je dit verwaarloost, kan het strijkijzer minder goed presteren.

Onze favoriet #2

Russell Hobbs Strijkijzer

Russell Hobbs Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Russell Hobbs strijkijzer is een krachtig apparaat met een vermogen van 2600W en voorzien van diverse handige functies. Zo bevat het een waterverdamper, een instelbare thermostaat en een verticale kreukstomer voor het makkelijk gladstrijken van je kleding. Een opmerkelijke eigenschap is de zelfreinigende functie die kalkaanslag voorkomt. Bovendien zorgt de antislip ‘Soft Touch’-handgreep voor goede manoeuvreerbaarheid. Met het antidruppelsysteem, een 300 ml reservoir en een extra lang snoer van 2m garandeert het strijkijzer comfort en gebruiksgemak. Ondanks een mogelijk verwarrende verpakking, biedt het apparaat een continue stoomstroom van 70 g/min en een stoomstootfunctie van 210 g/min.

 • Voordeel 1: Dankzij het hoge vermogen van 2600W en het waterverdamper systeem, kun je rekenen op krachtige en efficiënte prestaties. Hiermee kun je snel en gemakkelijk alle soorten stoffen strijken.
 • Voordeel 2: De strijkijzer heeft een instelbare thermostaat en verticale kreukstomer. Dit draagt bij aan de veelzijdigheid van de strijkijzer en maakt het geschikt voor zowel dagelijks gebruik als voor bijzondere taken zoals het uitstrijken van gordijnen.
 • Voordeel 3: Dankzij de zelfreinigende functie hoef je je geen zorgen te maken over kalkaanslag. Dit maakt de onderhoud van de strijkijzer erg gemakkelijk en draagt bij aan de levensduur van het apparaat.
 • Voordeel 4: De ‘Soft Touch’-handgreep zorgt voor antislip en perfecte manoeuvreerbaarheid. Strijken wordt dus comfortabeler, zelfs voor langere perioden.
 • Voordeel 5: Het 300 ml reservoir en het 2 meter lange snoer zorgen voor extra gebruiksgemak. Met deze capaciteit hoef je minder vaak bij te vullen en de lengte van het snoer geeft je meer bewegingsvrijheid.
 • Nadeel 1: De productbeschrijving geeft aan dat er verkeerde informatie kan staan op de verpakking met betrekking tot de stoomstroom van het product. Dit kan verwarrend en misleidend zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel het strijkijzer een antikalkfunctie heeft, zal er bij hard water toch kalkaanslag kunnen ontstaan. Dit kan de levensduur van het product verminderen.
 • Nadeel 3: Met een waterreservoir van 300 ml moet je misschien vaak bijvullen als je veel kleding te strijken hebt. Dit kan je strijksessie onderbreken, waardoor je meer tijd kwijt bent.
 • Nadeel 4: Hoewel een lang snoer van 2 meter handig kan zijn voor bereikbaarheid, kan het ook volumineus en lastig op te bergen zijn als je beperkte opbergruimte hebt.
 • Nadeel 5: Het strijkijzer heeft een vermogen van 2600W, wat relatief hoog is. Dit kan resulteren in hogere energiekosten als je het strijkijzer veel gebruikt.

Onze favoriet #3

Philips Domestic Appliances Strijkijzer

Philips Domestic Appliances Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het strijkijzer van Philips Domestic Appliances is een krachtig en efficiënt hulpmiddel in je dagelijkse huishouden. Met een snelle opwarming dankzij de 2000 watt, tilt het strijkijzer de taak van het strijken naar een hoger niveau. Met een stoomstoot van 100 g zal het zelfs de meest hardnekkige kreukels moeiteloos rechtstreken. Je kunt uit vier stoominstellingen kiezen om de beste resultaten te bereiken op verschillende kledingstukken. De keramische zoolplaat garandeert een optimaal glijvermogen op alle stoffen. Het strijkijzer heeft een waterreservoir van 220ml, waardoor langere strijksessies mogelijk zijn en de brede vulopening maakt het vullen van het reservoir eenvoudig. Merk op dat de producten zijn getest door het bedrijf, dus er kunnen sporen van water zijn, maar wees gerust, deze zijn volledig ongebruikt.

 • Voordeel 1: Snel en krachtig: Met een vermogen van 2600 W warmt dit Philips Domestic Appliances strijkijzer snel op voor krachtige prestaties, wat betekent dat je strijkwerk snel en efficiënt gedaan zal zijn.
 • Voordeel 2: Eenvoudig kreukvrij: Dankzij de automatische, continu stoom tot 24 g/min, kun je jouw strijkgoed snel en makkelijk kreukvrij maken. Bovendien kun je met deze functie lastige gebieden, zoals kragen, perfect glad strijken.
 • Voordeel 3: Korte metten met koppige kreuken: De stoomstoot tot 250 g zorgt ervoor dat stoom dieper doordringt in de stof, waardoor zelfs de meest hardnekkige vouwen en kreuken makkelijker verdwijnen.
 • Voordeel 4: U glijdt soepel over alle stoffen: De geavanceerde coating en een laag titanium zorgen ervoor dat de exclusieve SteamGlide Advanced-zoolplaat ongekend soepel over elke stof glijdt. Dit zorgt voor minder inspanning en een beter strijkresultaat.
 • Voordeel 5: Duurzame prestaties: Dankzij de moeiteloze ontkalkingsfunctie met Quick Calc Release, biedt dit krachtige strijkijzer langdurige stoomprestaties. Dit betekent dat je strijkijzer zeer duurzaam en functionaliteit behoudt over de lange termijn.
 • Hoewel de Philips Domestic Appliances strijkijzer op de eerste plaats komt met een indrukwekkende beschrijving, zijn er enkele nadelen die je misschien wilt overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel het snel opwarmt dankzij zijn 2600 W vermogen, kan dit een probleem zijn als je slechts een klein aantal kledingstukken hebt om te strijken. Dit kan resulteren in onnodig energieverbruik.
 • Nadeel 2: De strijkijzer biedt continu stoom tot 24 g/min, maar dit kan niet altijd genoeg zijn voor al je kleding. Voor erg koppige kreuken kan je meer stoom of herhaald strijken nodig hebben.
 • Nadeel 3: Hoewel de stoomstoot tot 250 g beweert dieper door te dringen in de stof, is dit misschien niet genoeg voor zeer dikke of zware stoffen. Het kan zijn dat je meerdere passages moet maken om de beste resultaten te bereiken.
 • Nadeel 4: Hoewel de SteamGlide Advanced-zoolplaat glijdt soepel over alle stoffen, kan dit een probleem zijn bij het strijken van delicaat materiaal. Het zou te heet kunnen worden en het materiaal kunnen verbranden of beschadigen.
 • Nadeel 5: De Quick Calc Release voor het ontkalken belooft duurzame stoomprestaties, maar voor gebruikers in gebieden met hard water kan dit onvoldoende zijn. Een regelmatige en grondige reiniging kan nog steeds nodig zijn om het strijkijzer in topvorm te houden.

Onze favoriet #4

Philips Domestic Appliances Strijkijzer

Philips Domestic Appliances Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Philips Domestic Appliances strijkijzer is een snel en krachtig apparaat dat dankzij zijn 2600 W vermogen jouw strijkklusjes in een handomdraai klaart. De automatische, continue stoom tot 24 g/min zorgt ervoor dat je kleding eenvoudig kreukvrij wordt en met een stoomstoot tot 250 g gaat het zelfs de hardnekkige kreuken aan. Dankzij een geavanceerde coating en een laag titanium glijdt de exclusieve SteamGlide Advanced-zoolplaat soepel over elke stof. Bovendien heb je met de moeiteloze Quick Calc Release ontkalking een duurzame stoomprestatie. Dit strijkijzer garandeert kwaliteit en gemak.

 • Voordeel 1: Snel en krachtig: Met een vermogen van 2600 W warmt dit Philips Domestic Appliances strijkijzer snel op voor krachtige prestaties, wat betekent dat je strijkwerk snel en efficiënt gedaan zal zijn.
 • Voordeel 2: Eenvoudig kreukvrij: Dankzij de automatische, continu stoom tot 24 g/min, kun je jouw strijkgoed snel en makkelijk kreukvrij maken. Bovendien kun je met deze functie lastige gebieden, zoals kragen, perfect glad strijken.
 • Voordeel 3: Korte metten met koppige kreuken: De stoomstoot tot 250 g zorgt ervoor dat stoom dieper doordringt in de stof, waardoor zelfs de meest hardnekkige vouwen en kreuken makkelijker verdwijnen.
 • Voordeel 4: U glijdt soepel over alle stoffen: De geavanceerde coating en een laag titanium zorgen ervoor dat de exclusieve SteamGlide Advanced-zoolplaat ongekend soepel over elke stof glijdt. Dit zorgt voor minder inspanning en een beter strijkresultaat.
 • Voordeel 5: Duurzame prestaties: Dankzij de moeiteloze ontkalkingsfunctie met Quick Calc Release, biedt dit krachtige strijkijzer langdurige stoomprestaties. Dit betekent dat je strijkijzer zeer duurzaam en functionaliteit behoudt over de lange termijn.
 • Hoewel de Philips Domestic Appliances strijkijzer op de eerste plaats komt met een indrukwekkende beschrijving, zijn er enkele nadelen die je misschien wilt overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel het snel opwarmt dankzij zijn 2600 W vermogen, kan dit een probleem zijn als je slechts een klein aantal kledingstukken hebt om te strijken. Dit kan resulteren in onnodig energieverbruik.
 • Nadeel 2: De strijkijzer biedt continu stoom tot 24 g/min, maar dit kan niet altijd genoeg zijn voor al je kleding. Voor erg koppige kreuken kan je meer stoom of herhaald strijken nodig hebben.
 • Nadeel 3: Hoewel de stoomstoot tot 250 g beweert dieper door te dringen in de stof, is dit misschien niet genoeg voor zeer dikke of zware stoffen. Het kan zijn dat je meerdere passages moet maken om de beste resultaten te bereiken.
 • Nadeel 4: Hoewel de SteamGlide Advanced-zoolplaat glijdt soepel over alle stoffen, kan dit een probleem zijn bij het strijken van delicaat materiaal. Het zou te heet kunnen worden en het materiaal kunnen verbranden of beschadigen.
 • Nadeel 5: De Quick Calc Release voor het ontkalken belooft duurzame stoomprestaties, maar voor gebruikers in gebieden met hard water kan dit onvoldoende zijn. Een regelmatige en grondige reiniging kan nog steeds nodig zijn om het strijkijzer in topvorm te houden.

Onze favoriet #5

Braun Strijkijzer

Braun Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het strijkijzer van het merk Braun is een hoogwaardig apparaat met een super keramische coating, waardoor je zacht en gemakkelijk in alle richtingen kunt strijken. Met een vermogen van 2300 watt en een intense stoomafgifte zorgt dit strijkijzer voor geweldige resultaten. Het heeft een stoomstoot van 140g per minuut, die zelfs geschikt is voor verticaal strijken en perfect voor het verwijderen van kreukels uit hangende kleding en gordijnen. Dankzij de driehoekige precisietip aan de voorkant, geniet je van een efficiënte en geoptimaliseerde stoomstoot voor een snellere strijkbeurt en een soepel glijden over je kleding. Het beste van dit alles? Het is in 35 seconden klaar voor gebruik bij de maximale instelling!

 • Voordeel 1: Het strijkijzer heeft een super keramische coating, wat ervoor zorgt dat jij zacht en gemakkelijk in alle richtingen kan strijken. Dit maakt de strijkklus niet alleen eenvoudiger, maar ook veel sneller.
 • Voordeel 2: Met een kracht van 2300W combineert dit strijkijzer geweldige prestaties met een intense stoomafgifte. Dit garandeert een geweldig resultaat, zodat jouw kleding altijd perfect gestreken is.
 • Voordeel 3: Het is voorzien van een stoomfunctie die 140g stoom per minuut produceert, ideaal zelfs voor verticaal strijken. Perfect voor het verwijderen van kreukels uit hangende kleding en gordijnen.
 • Voordeel 4: Dankzij de precisietip aan de voorkant van het strijkijzer, geniet je van geoptimaliseerde stoomstoten, wat resulteert in sneller strijken en soepel glijden. Dit zorgt voor een efficiënter strijkproces en bespaart je tijd.
 • Voordeel 5: Het strijkijzer warmt in 35 seconden op met de Max instelling. Dus of je nu haast hebt of gewoon niet wilt wachten, dit strijkijzer is klaar voor gebruik in een mum van tijd.
 • Nadeel 1: Ondanks de super keramische coating voor zacht en gemakkelijk strijken, zal je mogelijk nog steeds moeite hebben om op sommige stoffen te strijken, aangezien niet alle materialen even goed reageren op keramiek.
 • Nadeel 2: Hoewel 2300W een geweldige prestatie biedt, kan dit ook betekenen dat het strijkijzer meer energie verbruikt in vergelijking met andere, minder krachtige modellen. Dit kan leiden tot hogere elektriciteitskosten.
 • Nadeel 3: De stoomfunctie van 140 g/min is indrukwekkend, maar deze kan een overbodige functionaliteit zijn als je vaak delicate stoffen strijkt die beschadigd kunnen raken door een te sterke stoomstoot.
 • Nadeel 4: De precisietip is geweldig om efficiënt te strijken, maar misschien vind je het te smal voor grotere oppervlakken zoals lakens en dekens, wat je veel meer tijd kan kosten.
 • Nadeel 5: Opwarmen in 35 seconden is enorm snel, maar dat betekent dat je uiterst voorzichtig moet zijn als je hem neerlegt zolang het strijkijzer aan staat, om te voorkomen dat je jezelf brandt of ongewenste kreukels in je kleding maakt.

Onze favoriet #6

Russell Hobbs Strijkijzer

Russell Hobbs Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Russell Hobbs strijkijzer is een gedroomde toevoeging aan elk huishouden. Met zijn snoerloze functie kun je je kleding strijken waar je maar wilt, voor ultieme flexibiliteit. Het beschikt over een Smart Light Ring, die oplicht om te laten zien wat de status van je strijkijzer is, en een snelle oplaadtijd. Daarnaast biedt het verschillende temperatuur- en stoominstellingen aan. Je profiteert van een stoomstoot van 135 g en continue stoom van 40 g, ideaal voor gladstrijken van ook stugge kledingstukken. De watertank heeft een capaciteit van 300 ml. En je hoeft je geen zorgen te maken dat je het strijkijzer aan laat staan, want het schakelt automatisch uit. Dit strijkijzer maakt strijken makkelijker dan ooit.

 • Voordeel 1: Dankzij de snoerloze functie van het Russell Hobbs strijkijzer, kun je makkelijk en overal in huis je kleding strijken, wat zorgt voor ultiem gebruiksgemak.
 • Voordeel 2: De Smart Light Ring is een uniek detail dat oplicht om jou te laten zien wat de status van je strijkijzer is, wat bijdraagt aan een gemakkelijkere bediening van het apparaat.
 • Voordeel 3: De snelle oplaadtijd en verschillende temperatuur- en stoominstellingen maken het mogelijk om het strijkijzer aan te passen naar je eigen behoeften en daarmee het beste uit je strijkervaring te halen.
 • Voordeel 4: Met de stoomstoot van 135 g, continue stoom van 40 g en een watertank van 300 ml, krijg je de mogelijkheid tot efficiënt en langdurig strijken zonder regelmatig bij te moeten vullen.
 • Voordeel 5: De automatische uitschakelfunctie zorgt voor veilig gebruik van het strijkijzer, met minder risico op oververhitting of schade als je het strijkijzer een keer vergeet uit te zetten.
 • Nadeel 1: Hoewel het strijkijzer snoerloos is, betekent dit ook dat het regelmatig moet worden opgeladen. Dit kan ongemakkelijk zijn als je een grote hoeveelheid kleding hebt om te strijken en het strijkijzer raakt leeg halverwege de klus.
 • Nadeel 2: De Smart Light Ring die aangeeft wat de status is van je strijkijzer kan in het begin verwarrend zijn. Het kan tijd en experimenten kosten om uit te zoeken wat elke kleur of patroon betekent.
 • Nadeel 3: Hoewel de snelle oplaadtijd en verschillende temperatuur- en stoominstellingen voordelig kunnen zijn, kan het ook overweldigend zijn voor gebruikers die gewend zijn aan een eenvoudiger strijkijzer met minder functies.
 • Nadeel 4: De capaciteit van de watertank bedraagt 300 ml. Dit kan betekenen dat je vaak water moet bijvullen als je veel items hebt voor stoomstrijken. Dit kan als ongemakkelijk worden ervaren bij lange strijksessies.
 • Nadeel 5: Als kenmerk, schakelt het strijkijzer automatisch uit. Het kan echter irritant zijn als je even wordt afgeleid en terugkomt om te ontdekken dat je strijkijzer is afgekoeld en dat je het opnieuw moet opwarmen.

Onze favoriet #7

Tefal Strijkijzer

Tefal Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tefal stoomstrijkijzer is een hoogwaardig strijkijzer dat je voorziet van uitzonderlijke strijkresultaten en een verbeterd gebruiksgemak. Met een krachtig vermogen van 2300 W warmt het snel op en biedt het voortreffelijke stoomprestaties met een stoomafgifte van 35 g/minuut en een stoomstoot van 115 g. Dankzij de extra grote keramische strijkzool bereik je maximale bedekking en een smooth glijvermogen. De ergonomische vorm, gecombineerd met een stoom- en sprayknop, biedt je het grootste gebruiksgemak. Het strijkijzer, gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft een anti-kalkfunctie voor duurzame prestaties en een antidruppelfunctie om de ongewenste vlekken op de stoffen te voorkomen.

 • Voordeel 1: Het Tefal stoomstrijkijzer zorgt voor buitengewone strijkresultaten dankzij het hoge vermogen van 2300 W en de stoomafgifte van 35 g/minuut. Hierdoor heb je geen probleem met zelfs de meest koppige kreuken in je kleding.
 • Voordeel 2: Het strijkijzer warmt snel op, wat betekent dat je niet onnodig lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen met strijken. Het stelt je in staat om je kleding snel glad te strijken en bespaart je kostbare tijd.
 • Voordeel 3: Dankzij de extra grote keramische strijkzool met zijn snelle glijvermogen, kun je een groter oppervlak in één keer bestrijken, wat het strijkproces versnelt.
 • Voordeel 4: Het ergonomische design van het Tefal stoomstrijkijzer, compleet met behulpzame stoom- en sprayknop, zorgt voor eenvoudige en comfortabele bediening. Dit maakt het strijken minder belastend en geeft je een prettige strijkervaring.
 • Voordeel 5: Het strijkijzer van Tefal is gemaakt van hoogwaardige materialen en beschikt over een anti-kalkfunctie. Dit betekent dat het strijkijzer niet alleen duurzaam is, maar ook langdurig goede prestaties levert. Bovendien voorkomt de antidruppelfunctie vlekken op je kleding, zodat je er altijd op je best uitziet.
 • nadeel 1: Hoewel het strijkijzer een hoog vermogen van 2300 W heeft voor een snelle opwarmtijd, kan dit het mogelijk minder energiezuinig maken en uiteindelijk leiden tot hogere energierekeningen.
 • nadeel 2: Met een stoomopbrengst van 35 g/minuut voor efficiënte strijksessies kan dit mogelijk onvoldoende zijn voor zeer dikke of zeer gekreukelde stoffen.
 • nadeel 3: De stoom- en sprayknop kan handig zijn, maar als ze dicht bij de handgreep zijn geplaatst, kun je ze per ongeluk indrukken tijdens het strijken, wat ongemakkelijk kan zijn.
 • nadeel 4: Hoewel de extra grote keramische strijkzool ideaal is voor maximale bedekking, kan het omvangrijke formaat het moeilijk maken om in kleinere details zoals tussen knopen of rond kragen te strijken.
 • nadeel 5: Hoewel het strijkijzer anti-kalkfuncties heeft, betekent dit niet dat het vrij is van onderhoud. Het vereist nog steeds regelmatige schoonmaak en ontkalking om optimale prestaties te behouden. Als dit wordt genegeerd, kan de levensduur van het product verminderen.

Onze favoriet #8

Emerio Strijkijzer

Emerio Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Emerio strijkijzer is een efficiënte keuze voor jouw strijkbehoeftes. Het biedt je het beste glijvermogen dankzij een keramische zool, waarmee je soepel over je kleding glijdt. De variabele stoomuitstoot, zowel horizontaal als verticaal, kan tot 17 g/min leveren voor effectieve kreukvermindering. Dit strijkijzer heeft ook een royaal waterreservoir van 200ml, aangevuld met een watersproeifunctie voor extra gebruiksgemak. De handige zelfreinigende functie betekent dat het onderhoud minimaal is. Bovendien is verticaal stomen ook mogelijk, ideaal voor het moeiteloos glad maken van gordijnen. En met een 1,9 meter kabel heb je voldoende ruimte om vrij te bewegen.

 • Voordeel 1: Dankzij de keramische zool glijdt het strijkijzer van Emerio soepel over jouw kleding, wat niet alleen de strijktijd verkort, maar ook de kwaliteit van het strijken verbetert.

  Voordeel 2: De variabele stoomuitstoot, zowel horizontaal als verticaal, met een maximum van 8-17 g/min, zorgt ervoor dat je het strijken kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw kleding.

 • Voordeel 3: De Emerio strijkijzer heeft een waterreservoir van 200 ml en een watersproeifunctie, waardoor je niet voortdurend water hoeft bij te vullen en je kleding de juiste hoeveelheid vocht krijgt voor een perfecte strijkbeurt.
 • Voordeel 4: De handige zelfreinigende functie van het strijkijzer zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud en het behoud van het optimale prestatieniveau.
 • Voordeel 5: Door de mogelijkheid van verticale stoom kan je ook hangende items zoals gordijnen strijken met hete stoom. Dankzij de lange kabel van 1,9 m heb je hierbij genoeg bewegingsvrijheid.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het strijkijzer een waterreservoir van 200 ml heeft, kan het nodig zijn dat je deze vaak moet bijvullen tijdens het strijken van grote hoeveelheden wasgoed.
 • Nadeel 2: De variabele stoomuitstoot met maximaal 8-17 g/min kan voor sommigen misschien niet krachtig genoeg zijn, met name als je vaak dikkere, zwaardere materialen strijkt.
 • Nadeel 3: Het beste glijvermogen door de keramische zool kan niet optimaal werken op bepaalde stoffen, wat mogelijk resulterend in minder gladde resultaten dan verwacht.
 • Nadeel 4: Hoewel de comfortabele zelfreinigende functie prettig klinkt, kan het zijn dat deze functie niet altijd al het opgehoopte mineraalafval verwijdert, wat uiteindelijk de prestaties van het strijkijzer kan beïnvloeden.
 • Nadeel 5: De kabel van 1,9 meter kan voor sommige gebruikers misschien te kort zijn, vooral als je strijkplank ver van een stopcontact staat.

Onze favoriet #9

Tower Strijkijzer

Tower Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het TOWER strijkijzer is een krachtig apparaat met een output van 2400 W dat in staat is de zoolplaat in slechts 30 seconden te verwarmen. Met een stoomproductie van 40 g kun jij zelfs de meest hardnekkige kreuken uit dikker materiaal zoals wol en denim verwijderen. Het unieke 2-in-1 systeem stelt je in staat om met een snoer te werken of het hoofd los te maken voor volledig draadloos strijken. Geniet van 35 seconden strijktijd na een opwarming van 30 seconden, en zet het strijkijzer gewoon 15 seconden terug op de basis om op te laden. De hoogwaardige CeraGlide keramische zoolplaat, die zowel niet-klevend als krasbestendig is, glijdt moeiteloos over stoffen voor 30% sneller strijken. Bovendien biedt de ‘stoomstoot’-functie nauwkeurig stomen over zowel kleine als grote kledingstukken, ideaal voor gordijnen en beddengoed, met een stoomproductie van 40 g/min en een stoomstoot van 180 g/min voor die hardnekkige kreuken.

 • Voordeel 1: De krachtige 2400 W output van het TOWER strijkijzer verwarmt de zoolplaat in slechts 30 seconden. Dit biedt een effectieve oplossing voor het kunnen verwijderen van hardnekkige kreukels in dikkere kleding, zoals je wollen en denim kledingstukken.
 • Voordeel 2: Met zijn 2-in-1 strijkoptie kun je het TOWER strijkijzer zowel met een snoer gebruiken als het hoofd losmaken voor draadloos strijken. Hierdoor kun je volledig probleemloos strijken, ongeacht wat je situatie ook vereist.
 • Voordeel 3: De draadloze functie van het TOWER strijkijzer biedt je de mogelijkheid om zonder klitten te strijken. Met een opwarmtijd van 30 seconden krijg je een gebruikstijd van 35 seconden voor een krachtige strijkervaring. Gewoon 15 seconden terugplaatsen op de basis tussen gebruik door om op te laden.
 • Voordeel 4: Dit strijkijzer beschikt over een hoogwaardige CeraGlide keramische zoolplaat. Deze plaat is niet-klevend en krasbestendig, waardoor je moeiteloos over stoffen kunt glijden. Dit betekent dat je 30% sneller kunt strijken, wat natuurlijk handig is als je in een haast bent.
 • Voordeel 5: En tenslotte, de Steam Burst-functie van het TOWER strijkijzer zorgt voor precies stomen over zowel kleine als grote kledingstukken, zoals gordijnen en beddengoed. Met een stoomproductie van 40 g/min en een stoomstoot van 180 g/min voor hardnekkige kreukels, bent je verzekerd van een zorgvuldige en effectieve aanpak voor al je strijkbehoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel het TOWER strijkijzer krachtige prestaties levert met een stoomproductie van 40 g, kan deze enorme stoomkracht het strijken van delicate stoffen zoals zijde of chiffon, die gevoelig zijn voor hoge temperaturen en stoom, bemoeilijken.
 • Nadeel 2: De 2-in-1-functie van het strijkijzer is handig, maar het constante schakelen tussen werken met een snoer en draadloos kan voor sommigen lastig zijn. Het kan gemakkelijk worden vergeten om het strijkijzer op te laden na gebruik, wat resulteert in minder effectiviteit tijdens de volgende strijkbeurt.
 • Nadeel 3: Ondanks de draadloze functie, biedt het strijkijzer slechts een gebruikstijd van 35 seconden als het draadloos wordt gebruikt. Dit zou onvoldoende kunnen zijn voor grote kledingstukken, waardoor je het strijkijzer in korte intervallen steeds weer opnieuw op de basis moet plaatsen om op te laden.
 • Nadeel 4: Ondanks de belofte van een krasbestendige keramische CeraGlide-zoolplaat, blijft er het inherent risico op mogelijke schade aan kledingstukken die gevoelig zijn voor krassen van het strijkoppervlak, zoals sommige soorten wol of zijde, vooral bij intensief gebruik.
 • Nadeel 5: De Steam Burst-functie, die aanzienlijke hoeveelheid stoom levert voor hardnekkige kreuken, kan onbedoeld te veel vocht op je kledingstukken achterlaten. Dit zou kunnen resulteren in extra tijd om de kleding te drogen na het strijken, wat niet ideaal is voor degenen die hun gestreken kleding direct willen dragen.

Onze favoriet #10

Russell Hobbs Strijkijzer

Russell Hobbs Strijkijzer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Russell Hobbs strijkijzer is een uniek, gebruiksvriendelijk product ontworpen om jouw strijkervaring te verbeteren. Het heeft een afneembaar waterreservoir van 350 ml dat eenvoudig bijvullen mogelijk maakt, zelfs rechtstreeks onder de kraan. Hiermee profiteer je van een krachtige 210g stoomstoot en een continue 70g stoomstoot. De verticale stoomfunctie is ideaal voor het ontkreuken van hangende kleding, gordijnen en ander stoffen meubilair. Het strijkijzer is uitgerust met een ‘soft touch’ handvat en bediening voor optimaal comfort, en een lang 2,5 meter snoer voor flexibiliteit. Het warmt 15% sneller op en glijdt 50% soepeler, waardoor je sneller en effectiever kunt strijken.

 • Voordeel 1: Het Russell Hobbs strijkijzer heeft een afneembaar waterreservoir, wat het eenvoudig maakt om bij te vullen. Je kunt het reservoir rechtstreeks onder de kraan vullen, wat zorgt voor gemak en efficiëntie bij het strijken.
 • Voordeel 2: Dit strijkijzer is voorzien van een verticale stoomfunctie. Dit betekent dat je gemakkelijk hangende kleding, gordijnen en andere meubelstoffen kunt ontdoen van kreukels zonder ze naar een vlakke ondergrond te moeten verplaatsen.
 • Voordeel 3: Het ruime 350ml waterreservoir, gecombineerd met een krachtige 210g stoomstoot en een 70g continue stoomstoot, garandeert dat je effectief en snel kunt strijken.
 • Voordeel 4: Voor maximaal comfort en gebruiksgemak heeft het strijkijzer een ‘soft touch’-handvat en -bediening. Het heeft ook een lange snoer van 2,5 meter, wat je meer bewegingsvrijheid geeft tijdens het strijken.
 • Voordeel 5: De Russell Hobbs strijkijzer warmt 15% sneller op en glijdt 50% soepeler dan andere strijkijzers. Dit betekent minder wachttijd en moeiteloos strijken, wat tijd bespaart en voor een betere strijkervaring zorgt.
 • Nadeel 1: Hoewel het afneembare waterreservoir handig kan zijn voor het bijvullen, kan het ook een potentieel lekpunt zijn. Regelmatig verwijderen en terugplaatsen kan leiden tot slijtage, wat ervoor kan zorgen dat het reservoir begint te lekken.
 • Nadeel 2: Ondanks de verticale stoomfunctie, die zeker nuttig kan zijn voor het ontkreuken van hangende kleding, gordijnen en andere meubelstoffen, kan dit ook betekenen dat je te maken krijgt met een groter risico op ongelukken, aangezien je omhoog werkt met hete stoom.
 • Nadeel 3: Hoewel 210g per stoomstoot krachtig klinkt, kan dit betekenen dat het waterreservoir snel leeg raakt, vooral als je ook gebruikmaakt van de continue stoomstoot van 70g. Dit betekent dat je het mogelijk regelmatig moet bijvullen tijdens een strijksessie.
 • Nadeel 4: Ondanks dat een “soft touch”-handvat en -bediening comfortabel in de hand ligt, kan het materiaal gevoelig zijn voor slijtage en uiteindelijk aan comfort inboeten na langdurig gebruik.
 • Nadeel 5: Hoewel het strijkijzer 15% sneller opwarmt en 50% soepeler strijkt, kan dit leiden tot een hoger energieverbruik. Bovendien kan het oppervlak misschien te heet worden en is er een kans op brandwonden als je niet voorzichtig bent.

Na grondig onderzoek en het testen van verschillende strijkijzers, kunnen we concluderen dat er tal van uitstekende opties beschikbaar zijn. Afhankelijk van je budget, behoeften en voorkeuren, zijn er genoeg modellen die het strijkproces gemakkelijker en efficiënter kunnen maken. Wat je prioriteiten ook zijn – of het nu gaat om snelheid, kracht, gebruiksgemak, of duurzaamheid – er is zeker een strijkijzer in onze top 10 dat aan jouw criteria voldoet. We hopen dat onze gedetailleerde productreviews je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor jouw volgende strijkijzer. Kies verstandig en geniet van de soepelheid en het gemak die een kwaliteitsstrijkijzer je kan bieden.

Inhoudsopgave