a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Strijkmachine: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste strijkmachines op de markt, grondig getest en beoordeeld op hun prestaties.

Unser Favorit: Speedypress Strijkmachine

Speedypress Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Wangcl Strijkmachine

Wangcl Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Cleanmaxx Strijkmachine

Cleanmaxx Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Wëasy Strijkmachine

Wëasy Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Cleanmaxx Strijkmachine

Cleanmaxx Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Cleanmaxx Strijkmachine

Cleanmaxx Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Schimer Strijkmachine

Schimer Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Mioduro Strijkmachine

Mioduro Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Fmk Strijkmachine

Fmk Strijkmachine
★★★★★

Unser Favorit: Beautural Strijkmachine

Beautural Strijkmachine
★★★★★

Welkom bij onze compleet vernieuwde gids voor de 10 beste strijkmachines die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Om tijdrovend strijkwerk te vergemakkelijken en te versnellen, zijn deze apparaten een onmisbaar hulpmiddel in ieder huishouden. Ons nieuwste onderzoek is gericht op het uitlichten van de meest betrouwbare, efficiënte en gebruiksvriendelijke modellen, waardoor je in staat bent de beste keuze te maken afgestemd op jouw behoeften. Dus, als jij je strijktijd wilt verkorten en tegelijkertijd verzekerd wilt zijn van een onberispelijk resultaat, lees dan zeker verder. Wij hebben de essentiële informatie die jij nodig hebt bij het kiezen van jouw ideale strijkmachine verzameld, beoordeeld en gesorteerd.

Een strijkmachine is een apparaat bedoeld om het proces van het strijken te automatiseren en het je daardoor makkelijker te maken. Het is een handige tool die je kleding glad en kreukvrij maakt zonder dat je handmatig hoeft te strijken. Hierdoor heb je meer tijd over voor andere taken. Bovendien levert een strijkmachine meestal een beter resultaat dan een strijkijzer, vooral als het gaat om grote items zoals lakens of gordijnen, omdat ze vaak groter en zwaarder zijn en daardoor effectiever in het verwijderen van rimpels en kreukels. De volgende keer dat je die berg wasgoed ziet, bedenk je dan hoe een strijkmachine je leven een stuk gemakkelijker kan maken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Speedypress Strijkmachine

Speedypress Strijkmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Speedypress strijkmachine, een product van een merk met meer dan 40 jaar ervaring, is een krachtige stoomstrijkoplossing die standaard wordt geleverd met een in hoogte verstelbare standaard, en een reeks handige accessoires zoals een extra afdekking, schuimrubberen vilten onderlegger, spayfles, perskussen en maatbeker. Met zijn indrukwekkende afmetingen van 64 cm door 27 cm en 1.400 watt vermogen, is het 10 keer de grootte van een regulier strijkijzer, geschikt voor dubbele lakens en kan meerdere lagen stof strijken, zelfs fijnere stoffen zoals zijde. Dit apparaat is uitgerust met veiligheidsfuncties zoals automatische uitschakeling met een akoestisch signaal, een plaat met teflon coating, diverse droog- en stoominstellingen, verstelbare temperatuurregeling, scharnierschakelaar voor vergrendeling/ontgrendeling en een 300 ml waterreservoir. Aangevuld met een volledig gevoerde warmtereflecterende afdekking, power-stoomstralers, en een moderne, ergonomische design, maakt dit van de Speedypress een premium keuze voor je strijkbehoeften.

 • Voordeel 1: Met de Speedypress strijkmachine beschik je over een apparaat dat groter en krachtiger is dan een normaal strijkijzer. Het is 10 keer groter, met een drukoppervlak van 64 cm bij 27 cm, en met 1.400 watt, kun je sneller en effectiever strijken.
 • Voordeel 2: Je krijgt een aantal handige extra’s bij je aankoop. Naast de strijkmachine zelf, krijg je een telescopische in hoogte verstelbare standaard, een extra afdekking, een schuimrubberen vilten onderlegger, een spayfles, perskussen en een maatbeker.
 • Voordeel 3: De strijkmachine is uitgerust met een automatische veiligheidsfunctie. Als de machine 10 seconden in gesloten toestand is, schakelt het apparaat zich automatisch uit en geeft het een akoestisch signaal. Hetzelfde gebeurt als de machine 15 minuten in open toestand blijft.
 • Voordeel 4: Je kunt de temperatuur aanpassen en kiezen uit verschillende droog- en stoominstellingen. Dit betekent dat je het apparaat kunt aanpassen aan verschillende soorten kleding en stoffen, van nylon en zijde, tot wol, katoen en linnen.
 • Voordeel 5: De strijkmachine is ontworpen met bruikbaarheid in gedachten. Het heeft een modern, ergonomisch ontwerp, een knop voor het verwijderen van kreukels en vouwen, en een stabiele constructie. Dankzij de teflon gecoate plaat en power-stoomstralers kun je effectief hardnekkige vouwen en kreuken aanpakken.
 • Nadeel 1: Een van de eerste dingen die opvalt aan de Speedypress strijkmachine is het gewicht. Met een gewicht van 10 kg kan het manoeuvreren met deze machine een uitdaging zijn, vooral voor mensen met verminderde kracht of mobiliteit.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft een waterreservoir van 300 ml. Dit kan als klein worden beschouwd, vooral als je grotere of meerdere wasbeurten moet strijken. Dit betekent dat je het waterreservoir vaak moet bijvullen, wat tijdrovend kan zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de strijkmachine speciale instellingen heeft voor verschillende stoffen – van nylon tot linnen, het vereist nog steeds dat de gebruiker de correcte instelling kiest. Voor mensen die niet bekend zijn met deze stoffen kan dit verwarrend zijn, en het risico bestaat dat kleding wordt beschadigd door een verkeerde instelling.
 • Nadeel 4: De strijkmachine heeft een automatische uitschakeling na 10 seconden in gesloten toestand, en na 15 minuten in open toestand. Hoewel dit een veiligheidsfunctie is, kan het onhandig zijn als je even wegloopt van de strijkmachine en terugkomt om te ontdekken dat deze is uitgeschakeld.
 • Nadeel 5: Terwijl het product wordt geadverteerd als zijnde in staat om meerdere lagen te strijken, kan dit de strijkkwaliteit compromitteren. Het strijken van meerdere lagen tegelijk kan tot ongelijk gestreken oppervlakken leiden, vooral bij dikkere stoffen.

Onze favoriet #2

Wangcl Strijkmachine

Wangcl Strijkmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WANGCL strijkmachine is een geavanceerde en veelzijdige keuze voor zowel thuis als op reis. Met zijn grote titanium paneel verwarmt hij snel tot een constante 340 ℉, wat zorgt voor soepel en efficiënt strijken. Dankzij de 4,7 meter bedrade verbinding en het 180° roterende ontwerp, biedt hij een grote mate van bewegingsvrijheid, waardoor je je kledingstukken gemakkelijk kunt strijken en op een hanger kunt plaatsen. Een transparante, lekvrije watertank van 50 ml stelt je in staat om het waterniveau in de gaten te houden en gemakkelijk water toe te voegen. De driehoekige punt van het strijkijzer is ideaal voor het strijken van lastig bereikbare plekken zoals knoopjes en kragen. Geschikt voor vele soorten stoffen, van zijde tot katoen, heeft dit lichte en compacte ontwerp alles wat je nodig hebt voor perfect gestreken kleding, waar je ook bent.

 • Voordeel 1: De Strijkmachine merk WANGCL maakt gebruik van een groot titanium paneel, wat zorgt voor een constante temperatuur van 340 ℉. Dit betekent dat het snel warm wordt en jou kleding soepel en zonder moeite strijkt.
 • Voordeel 2: Het heeft een draaibaar stoomstrijkijzer met een 180° roterend ontwerp. Dit voegt gemak en efficiëntie aan jouw strijkproces bij, omdat je het strijkijzer gemakkelijk kunt duwen, trekken en kleding kan ophangen voor vegen strijken.
 • Voordeel 3: Met een transparante visualisatie watertank van 50 ml is het eenvoudig om het waterpeil in de gaten te houden en bij te vullen. Bovendien lekt de tank niet, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele rommel.
 • Voordeel 4: De Strijkmachine merk WANGCL komt met een verwarmingsplaat in de vorm van een driehoekige punt aan de voorkant. Dit maakt strijken op smalle gebieden, zoals knopen, sluitingen en kragen, een stuk gemakkelijker en flexibeler.
 • Voordeel 5: De Strijkmachine merk WANGCL is een geweldig hulpmiddel voor zowel thuis als op reis. Door zijn lichte gewicht en compacte ontwerp is het makkelijk mee te nemen. Daarnaast kan het op verschillende stoffen worden gebruikt, zoals zijde, pluche, katoen, linnen en meer, wat het een zeer veelzijdige strijkmachine maakt.
 • Nadeel 1: De constante temperatuur van 340 ℉ kan een nadeel zijn, aangezien de temperatuurinstelling niet aanpasbaar is. Dit kan problemen opleveren bij het strijken van kledingstukken die een lagere of hogere hitte nodig hebben.
 • Nadeel 2: De bedrade verbinding van 4,7 meter kan beperkend zijn. Hoewel dit voldoende kan zijn voor sommige gebruikers, kan het voor anderen te kort zijn, vooral als het stopcontact ver van de strijkplek staat.
 • Nadeel 3: Hoewel de transparante watertank je eenvoudig het waterniveau laat controleren, is de capaciteit van 50 ml best klein. Dit betekent dat je wellicht vaker water moet bijvullen tijdens grotere strijksessies, wat op zijn beurt de efficiëntie van je strijkwerk kan reduceren.
 • Nadeel 4: Het driehoekige ontwerp van de verwarmingsplaat kan weliswaar nuttig zijn voor het strijken van nauwe gebieden, maar het kan een nadeel zijn bij het strijken van grote stukken stof of kleding.
 • Nadeel 5: En tot slot, hoewel het product wordt geadverteerd als licht en compact, is er geen informatie over specifieke afmetingen of gewicht. Dit kan voor problemen zorgen voor mensen die op zoek zijn naar zeer compacte strijkijzers voor reizen.

Onze favoriet #3

Cleanmaxx Strijkmachine

Cleanmaxx Strijkmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CLEANmaxx strijkmachine is jouw perfecte assistent voor het automatisch en kreukvrij strijken van overhemden, blouses, en zelfs T-shirts en truien, zonder gebruik te maken van een traditioneel strijkijzer. Het enige wat jij hoeft te doen, is je kleding op de meegeleverde strijkpop plaatsen en de machine doet de rest: het droogt en strijkt je kleding voor je. Dit geavanceerde strijksysteem neemt hiermee het klusje uit handen en biedt je extra tijd voor activiteiten die je leuk vindt. En een extra bonus: het kan andere huishoudelijke apparaten zoals een stomer of stoomstrijkijzer vervangen, waardoor je woonruimte vrij maakt.

 • Voordeel 1: De Strijkmachine van Wëasy maakt gebruik van Hete Lucht Spanning Technologie, dit zorgt voor een optimaal resultaat en strijkt je kleding snel en efficiënt glad.
 • Voordeel 2: De machine heeft 5 verschillende temperatuurniveaus. Dit geeft jou de flexibiliteit om de warmte aan te passen aan de behoeften van verschillende soorten stoffen, waardoor je altijd de perfecte strijktemperatuur voor je kleding hebt.
 • Voordeel 3: De timer kan oplopen tot 180 minuten. Door deze lange tijdsinstelling heb jij de vrijheid om andere klussen in huis te doen terwijl de strijkmachine het werk doet.
 • Voordeel 4: Je kunt de strijkmachine van Wëasy gemakkelijk opbergen. Dankzij het ontwerp en de verstelbare telescoopstang neemt het niet veel ruimte in beslag, waardoor je meer leefruimte overhoudt.
 • Voordeel 5: De strijkmachine is voorzien van oververhittingsbescherming. Dit geeft je gemoedsrust dat het veilig te gebruiken is, zelfs voor langere perioden, omdat je geen zorgen hoeft te maken dat de machine te heet wordt.
 • Nadeel 1: Er wordt niet gesproken over een automatische uitschakelfunctie bij langdurige inactiviteit. Dit betekent dat je zelf voortdurend de machine moet controleren en uitschakelen indien nodig, iets wat gemakkelijk vergeten kan worden en een risico voor de veiligheid kan inhouden.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het product ‘gemakkelijk op te bergen’ wordt genoemd, wordt er geen specifieke informatie gegeven over het exacte formaat of gewicht van de machine, wat het lastig maakt om te bepalen of het wel in jouw opbergruimte past.
 • Nadeel 3: De specificatie vermeldt ‘5 temperatuurniveaus’ maar geeft geen details over de reikwijdte van deze temperatuurniveaus, wat het moeilijk maakt om te weten of het geschikt is voor alle soorten stoffen en kledingstukken.
 • Nadeel 4: De stoommachine komt met een ‘nylon hoes’, hoewel dit een nuttig accessoire kan zijn, is er geen informatie over de duurzaamheid of hittebestendigheid van de hoes. Ook is er geen informatie over de mogelijkheid om reserveonderdelen te kopen.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving vermeldt dat de machine een ‘oververhitting bescherming’ heeft, is er geen informatie over hoe deze werkt en wat de drempeltemperatuur is, wat belangrijk is voor de veiligheid tijdens het gebruik.

Onze favoriet #4

Wëasy Strijkmachine

Wëasy Strijkmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wëasy strijkmachine is uitgerust met Hete Lucht Spanning Technologie en levert een vermogen van 1200W, waardoor je dus gemakkelijk en efficiënt je kleding kunt strijken. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen vijf verschillende temperatuurniveaus voor de optimale zorg van al je textielsoorten. Met een timer die je tot 180 minuten kunt instellen, kun je gerust andere dingen doen terwijl je wasgoed behandeld wordt. Veiligheid is ook gegarandeerd dankzij de oververhittingsbescherming. Het pakket bevat ook diverse accessoires zoals een verstelbare telescoopstang, handvat, nylon hoes en vier gewichtsklemmen, wat het product zeer veelzijdig maakt. Bovendien is de strijkmachine gemakkelijk op te bergen, ideaal voor jou als je ruimte wilt besparen in je huis.

 • Voordeel 1: De Strijkmachine van Wëasy maakt gebruik van Hete Lucht Spanning Technologie, dit zorgt voor een optimaal resultaat en strijkt je kleding snel en efficiënt glad.
 • Voordeel 2: De machine heeft 5 verschillende temperatuurniveaus. Dit geeft jou de flexibiliteit om de warmte aan te passen aan de behoeften van verschillende soorten stoffen, waardoor je altijd de perfecte strijktemperatuur voor je kleding hebt.
 • Voordeel 3: De timer kan oplopen tot 180 minuten. Door deze lange tijdsinstelling heb jij de vrijheid om andere klussen in huis te doen terwijl de strijkmachine het werk doet.
 • Voordeel 4: Je kunt de strijkmachine van Wëasy gemakkelijk opbergen. Dankzij het ontwerp en de verstelbare telescoopstang neemt het niet veel ruimte in beslag, waardoor je meer leefruimte overhoudt.
 • Voordeel 5: De strijkmachine is voorzien van oververhittingsbescherming. Dit geeft je gemoedsrust dat het veilig te gebruiken is, zelfs voor langere perioden, omdat je geen zorgen hoeft te maken dat de machine te heet wordt.
 • Nadeel 1: Er wordt niet gesproken over een automatische uitschakelfunctie bij langdurige inactiviteit. Dit betekent dat je zelf voortdurend de machine moet controleren en uitschakelen indien nodig, iets wat gemakkelijk vergeten kan worden en een risico voor de veiligheid kan inhouden.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het product ‘gemakkelijk op te bergen’ wordt genoemd, wordt er geen specifieke informatie gegeven over het exacte formaat of gewicht van de machine, wat het lastig maakt om te bepalen of het wel in jouw opbergruimte past.
 • Nadeel 3: De specificatie vermeldt ‘5 temperatuurniveaus’ maar geeft geen details over de reikwijdte van deze temperatuurniveaus, wat het moeilijk maakt om te weten of het geschikt is voor alle soorten stoffen en kledingstukken.
 • Nadeel 4: De stoommachine komt met een ‘nylon hoes’, hoewel dit een nuttig accessoire kan zijn, is er geen informatie over de duurzaamheid of hittebestendigheid van de hoes. Ook is er geen informatie over de mogelijkheid om reserveonderdelen te kopen.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving vermeldt dat de machine een ‘oververhitting bescherming’ heeft, is er geen informatie over hoe deze werkt en wat de drempeltemperatuur is, wat belangrijk is voor de veiligheid tijdens het gebruik.

Onze favoriet #5

Cleanmaxx Strijkmachine

Cleanmaxx Strijkmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CLEANmaxx strijkmachine is een innovatieve oplossing voor het strijken en drogen van jouw overhemden, blouses, t-shirts en truien. In plaats van zelf te strijken, rust je de meegeleverde strijkpop uit met jouw kleding en laat je de machine het werk doen. Tijdbesparend en efficiënt, je kunt je concentreren op andere taken terwijl je kleding netjes verzorgd wordt. Het systeem is gebruiksvriendelijk met een aanraakscherm en kan dienen als vervanging voor jouw conventionele strijkijzer, stomer of stoomstijltang, waardoor je huishouden nog praktischer wordt.

 • Voordeel 1: Innovatie – Met de CLEANmaxx strijkmachine kan je overhemden en blouses automatisch en comfortabel strijken. Je hoeft je geen zorgen te maken over het gebruik van een conventioneel strijkijzer.
 • Voordeel 2: Efficiëntie – Laat het strijken over aan de automatische shirtstrijker, zodat je meer tijd kunt besteden aan dingen die je leuk vindt. Het is een efficiënte manier om tijd te besparen en te genieten van je dagelijkse activiteiten.
 • Voordeel 3: Flexibiliteit – Deze strijkmachine bevat een strijkpop die bij je shirt of blouse wordt geleverd. Het helpt niet alleen om het strijken te automatiseren, maar het helpt ook bij het drogen van je kleding.
 • Voordeel 4: Functionaliteit – Het ingenieuze strijksysteem van de CLEANmaxx strijkmachine maakt het ook mogelijk om t-shirts en truien glad en voorzichtig te drogen. Deze machine biedt ook een gemakkelijke bediening dankzij het aanraakscherm.
 • Voordeel 5: Praktische bruikbaarheid – Vervang met gemak je strijkijzer, de stomer of de stoomstijltang door de CLEANmaxx strijkmachine. Dit helpt om andere huishoudelijke apparaten of huishoudelijke helpers te verminderen of volledig te verwijderen uit je huishouden. Een eenvoudige manier om je huishoudelijke taken te minimaliseren.
 • Nadeel 1: De CLEANmaxx strijkmachine lijkt voornamelijk gericht te zijn op het strijken van overhemden en blouses. Hoewel het wordt genoemd dat het ook t-shirts en truien kan behandelen, is het mogelijk dat deze functie niet zo effectief is als bij de specialiteiten van het apparaat.
 • Nadeel 2: Het is onduidelijk hoe veelzijdig het apparaat is. Hoewel de productbeschrijving vermeldt dat het apparaat kan drogen en strijken, is het niet duidelijk of het kledingstukken van verschillende materialen kan verwerken.
 • Nadeel 3: Het is niet duidelijk hoe snel het apparaat is. Als je veel kleding tegelijk wilt strijken, kan het zijn dat je hier meer tijd aan moet besteden dan je aanvankelijk verwachtte.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat claimt andere huishoudelijke apparaten te vervangen, zoals het strijkijzer, de stomer of de stoomstijltang, geeft de beschrijving geen aanwijzingen over hoe goed de CLEANmaxx strijkmachine deze functies kan vervullen. Het is mogelijk dat dit apparaat minder presteert dan gespecialiseerde apparaten voor deze taken.
 • Nadeel 5: Het feit dat het apparaat “comfortabel in gebruik” is dankzij het aanraakscherm geeft aan dat er een bepaalde mate van technische bekwaamheid vereist is om het te bedienen. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die minder vertrouwd zijn met dit soort technologie.

Onze favoriet #6

Cleanmaxx Strijkmachine

Cleanmaxx Strijkmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CLEANmaxx Shirt Ironer is een innovatieve strijkmachine waarmee jij gemakkelijk en automatisch je overhemden en blouses kunt strijken, zonder dat er een traditioneel strijkijzer aan te pas komt. Deze efficiënte machine neemt al het strijkwerk uit handen, zodat jij meer tijd hebt voor de dingen die je leuk vindt. Je rust simpelweg de meegeleverde strijkpop uit met je kledingstuk en de machine droogt en strijkt het voor je. Het systeem kan ook T-shirts en droogtruien zacht en droog strijken en is gemakkelijk te bedienen via een touch display. Praktisch en ruimtebesparend, deze strijkmachine vervangt je traditionele strijkijzer, stoomstrijkijzer of zelfs stoomreiniger.

 • Voordeel 1: Gemak – De CLEANmaxx Shirt Ironer is een innovatieve machine die het strijken van je overhemden en blouses automatisch doet, wat betekent dat je het zelf niet meer hoeft te doen.
 • Voordeel 2: Tijdsbesparend – Geef het strijkwerk gewoon over aan de automatische hemdstrijker en besteed je kostbare tijd liever aan dingen waar je echt van geniet.
 • Voordeel 3: Flexibiliteit – Je kunt de meegeleverde strijkpop simpelweg uitrusten met je kledingstuk en de machine zal het voor je drogen en strijken.
 • Voordeel 4: Functionaliteit – Behalve overhemden en blouses, kan je het innovatieve strijksysteem van CLEANmaxx ook gebruiken om T-shirts en droogtruien zachtjes te strijken en te drogen.
 • Voordeel 5: Praktisch – Met deze machine kan je je conventionele strijkijzer laten staan. Het vervangt ook verschillende andere huishoudelijke apparaten zoals de stoomstrijkijzer of de stoomreiniger, waardoor je huis overzichtelijker wordt.
 • nadeel 1: Hoewel de CLEANmaxx Shirt Ironer als een geavanceerd apparaat wordt gepromoot, kan het beperkt zijn in flexibiliteit. Het is mogelijk dat het alleen in staat is om op een specifieke manier te strijken, waardoor je minder controle hebt over het strijkresultaat dan bij een traditioneel strijkijzer.
 • nadeel 2: Het apparaat kan alleen shirts, blouses en T-shirts strijken volgens de beschrijving. Dit betekent dat het niet geschikt is voor andere kledingstukken zoals broeken, jurken of stoffen die speciale aandacht vereisen.
 • nadeel 3: Er wordt vermeld dat de strijkpop uitgerust moet worden met het kledingstuk. Dit betekent dat er extra inspanning nodig is in vergelijking tot een conventioneel strijkijzer waar je je kledingstuk direct op de strijkplank kan leggen.
 • nadeel 4: Hoewel de CLEANmaxx strijkmachine innovatief is, is er ook een Risico verbonden aan het vervangen van vertrouwde huishoudelijke apparaten. Niet iedereen vindt het gemakkelijk om zich aan te passen aan nieuwe technologieën en dit apparaat zou mogelijk verwarring of frustratie kunnen veroorzaken.
 • nadeel 5: De productbeschrijving maakt niet duidelijk hoe eenvoudig het is om het apparaat te reinigen of te onderhouden. Bij een traditioneel strijkijzer zijn we gewend dat het gemakkelijk te reinigen is, bij deze machine is het onduidelijk hoe dit werkt en kan dit een belemmering zijn voor het gemak van gebruik.

Onze favoriet #7

Schimer Strijkmachine

Schimer Strijkmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Schimer Strijkmachine is een staande strijkijzer uitgerust met een indrukwekkend hoog vermogen van 2000 W en een waterreservoir van 1,8L, waardoor langdurige, continue stoom wordt geleverd voor jouw kledingzorg thuis. Gemaakt van duurzame eersteklas ABS, roestvrij staal en aluminiumlegering, is deze strijkmachine ontworpen om effectief rimpels uit je shirts te strijken, zodat je kleding er altijd netjes en schoon uitziet. Of het nu om overhemden, broeken of gordijnen gaat, je kunt erop vertrouwen dat deze multifunctionele staande strijkmachine jouw kledingstukken veilig strijkt.

 • Voordeel 1: De strijkmachine van het merk Schimer heeft een ruime watertank van 1,8L. Dit betekent dat je een lange tijd continu kunt strijken zonder het waterreservoir te hoeven bijvullen. Dit bespaart je tijd en zorgt voor een efficiënte strijkbeurt.
 • Voordeel 2: Met een hoog vermogen van 2000 W, is deze strijkmachine in staat om je kleding snel en efficiënt te strijken. Dus ongeacht de hoeveelheid kleding die je hebt, met deze machine wordt je strijktijd aanzienlijk verminderd.
 • Voordeel 3: Het gebruik van hoogwaardig materiaal zoals ABS, roestvrij staal en aluminiumlegering zorgt voor langdurige duurzaamheid. Je kunt er zeker van zijn dat je strijkmachine lang meegaat en betrouwbare prestaties levert.
 • Voordeel 4: De Schimer strijkmachine is zeer effectief in het gladstrijken van rimpels in je shirts, waardoor je kleding er netjes en schoon uitziet. Dit betekent dat je met vertrouwen naar buiten kunt gaan, wetende dat je kleding er perfect uitziet.
 • Voordeel 5: Tot slot is de Schimer strijkmachine multifunctioneel. Je kunt niet alleen je shirts en broeken ermee strijken, maar ook je gordijnen en andere kledingstukken. Deze veelzijdigheid maakt het een handige toevoeging aan je huishoudelijke apparaten.
 • Hoewel de beschrijving van de Schimer strijkmachine veel positieve punten bevat, zijn er ook mogelijk enkele nadelen die ik kan afleiden, gebaseerd op de informatie van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: De grote watertank van 1,8L, alhoewel bedoeld voor langdurige stoom, kan het apparaat zwaarder maken. Dit kan het minder handzaam en moeilijker te bewegen maken, vooral als het volledig gevuld is.
 • Nadeel 2: Het hoge vermogen van 2000W kan leiden tot hoger energieverbruik. Hoe hoger het vermogen van een apparaat, hoe meer energie het gebruikt. Dit kan je elektriciteitsrekening verhogen.
 • Nadeel 3: Terwijl het materiaal als betrouwbaar en duurzaam wordt beschreven, kunnen ABS-kunststof en aluminiumlegering bij verwarming een geur afgeven dat voor sommigen als onaangenaam kan worden ervaren.
 • Nadeel 4: De beschrijving beweert dat je een verscheidenheid aan kledingstukken veilig kunt strijken, maar geeft niet aan of er speciale instellingen zijn voor verschillende stoffen. Dit kan betekenen dat je wellicht voorzichtig moet zijn met delicaatere stoffen, om schade of brandplekken te voorkomen.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving spreekt niet over de grootte of het ontwerp van de strijkmachine. Voor mensen met beperkte opslagruimte kan dit een probleem kan zijn, vooral als de machine groot of onhandig is.

Onze favoriet #8

Mioduro Strijkmachine

Mioduro Strijkmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Mioduro Stoomstomer is een draagbare kledingstomer die jouw kleding snel en effectief glad maakt. Met een flinke tank van 250 ml en de mogelijkheid om zowel verticaal als horizontaal te stomen, biedt deze stomer van 1400 W de flexibiliteit en kracht om snel op te warmen en snel rimpels te verwijderen. Dit apparaat is dus ideaal als je op zoek bent naar een handige oplossing voor je strijkklusjes.

 • Voordeel 1: Dankzij de functie van de Mioduro Stoomstomer kun je niet alleen verticaal maar ook horizontaal stomen. Dit zorgt voor flexibiliteit in het gebruik en vergroot het gemak van het product.
 • Voordeel 2: Het heeft een tankinhoud van 250 ml. Dit is voldoende voor langdurig gebruik zonder constant hervullen, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: De Mioduro stoomstomer is voorzien van een snelle opwarmfunctie. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen met strijken.
 • Voordeel 4: Met een vermogen van 1400 W, biedt deze stoommachine efficiënte prestaties. Je kunt er dus van uitgaan dat je kleding snel en effectief ontvouwt wordt.
 • Voordeel 5: Dit apparaat biedt snelle rimpelverwijdering. Dit laat de kleding er verzorgd en als nieuw uitzien, terwijl het bespaart op de tijd die je normaal gesproken zou besteden aan het strijken van deze rimpels handmatig.
 • nadeel 1: De Mioduro strijkmachine heeft een relatief kleine tank van slechts 250 ml. Dit betekent dat je mogelijk vaker moet bijvullen tijdens het stomen, wat niet ideaal is als je een grote hoeveelheid kleding wilt behandelen.
 • nadeel 2: Hoewel de machine snel opwarmt, geeft de beschrijving niet aan hoe lang dit precies is. Het kan zijn dat je nog enige tijd moet wachten voordat het apparaat klaar is voor gebruik.
 • nadeel 3: De Mioduro strijkmachine is draagbaar, wat betekent dat hij mogelijk niet zo stevig of stabiel is als een niet-draagbaar model. Dit kan invloed hebben op de gebruikservaring.
 • nadeel 4: Deze strijkmachine heeft een vermogen van 1400 watt, wat ondanks de snelle opwarming en rimpelverwijdering mogelijk niet zo energiezuinig is.
 • nadeel 5: Hoewel deze machine zowel verticaal als horizontaal kan stomen, is dit afhankelijk van hoe je je kleding opstelt en moet je mogelijk je kleding bijstellen om beide stoommethoden effectief te gebruiken.

Onze favoriet #9

Fmk Strijkmachine

Fmk Strijkmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Strijkmachine van FMK is een hoogwaardige kledingstomer die je kreukvrije, frisse kleding belooft in slechts enkele minuten. Binnen 20 seconden warmt hij op en biedt hij 10 minuten lang consistent sterke stoom. Het apparaat is zowel verticaal als horizontaal te gebruiken. Bovendien doodt de stoom ziektekiemen en bacteriën, waardoor je een strijkplank niet meer nodig hebt. Ondanks zijn kracht, is deze stomer compact en licht, wat hem ideaal maakt voor onderweg. Extra functies zoals de anti-droge technologie en de nano-schaal spray maken het geschikt voor diverse stofsoorten, van zijde tot denim. De bedieningsknop van de stoomregelaar en de afneembare watertank zorgen voor gebruiksgemak. Door het superieure design en de prestaties is het een ideaal cadeau en een betrouwbare aankoop dankzij de tevredenheidsgarantie van FMK.

 • Voordeel 1: Snel en krachtig – Deze Strijkmachine van het merk FMK biedt hoge prestaties met 1400 watt en wordt binnen 20 seconden snel warm. Het geeft 10 minuten continue, sterke, en ultradroge stoom af om snel rimpels te verwijderen en ziektekiemen te doden.
 • Voordeel 2: Compact en licht – Deze stomer is slechts 700 gram licht en neemt weinig ruimte in beslag, maakt het ideaal voor reizen. Laat lastige lijnen en rimpels je niet verpesten!
 • Voordeel 3: Geavanceerde Technologie – De stomer is uitgerust met unieke anti-droge technologie om overmatig gebruik en schade aan je kleding te voorkomen. Het maakt gebruik van de nieuwste versie van Steam Technology en nano-schaal spray is zeer fijn, perfect voor allerlei materialen, van zijde tot denim.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk in gebruik – De Strijkmachine bevat een stoomregelknop en een afneembare watertank van 250ml. Dit betekent dat je het water eenvoudig kunt bijvullen, en de stoom blijft ononderbroken gedurende 10 minuten.
 • Voordeel 5: Geschikt voor alle stoffen – Deze draagbare kledingstomer is geschikt voor een verscheidenheid aan materialen, waaronder zijde, linnen, nylon, denim, wol, katoen, en vezel, voldoet het hele jaar door aan je behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel de FMK Strijkmachine snel opwarmt, houdt het slechts 10 minuten continu steam. Je moet de watertank dus mogelijk vaker bijvullen als je een grote hoeveelheid kleding te stomen hebt, wat een onderbreking kan zijn tijdens het stoomproces.
 • Nadeel 2: De strijkmachine is ontworpen voor zowel verticale als horizontale stoom, maar het kan moeilijk zijn om scherpe vouwen of geperste looks te bereiken zonder de hulp van een strijkplank, wat mogelijk meer moeite en tijd kost.
 • Nadeel 3: Dit product heeft een automatische modus, maar je moet je vinger op tijd loslaten om te voorkomen dat de stoom ontsnapt op de weg. Dit kan lastig zijn en vereist constante aandacht tijdens gebruik.
 • Nadeel 4: Ondanks het lichte en compacte ontwerp van de strijkmachine kan het gebrek aan een grotere watertank betekenen dat het apparaat niet geschikt is voor langdurig gebruik, of voor het stomen van grotere kledingstukken of stoffen.
 • Nadeel 5: Hoewel de anti-dry technologie het apparaat beschermt tegen overmatig gebruik, kan het regelmatig moeten navullen of controleren van de watertank tijd kosten en de efficiëntie van het strijkproces beïnvloeden.

Onze favoriet #10

Beautural Strijkmachine

Beautural Strijkmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het BEAUTURAL Strijkmachine is een krachtige handstomer van 1200 W die je kleding in een handomdraai verfrist. Met een groot waterreservoir van 260 ml kan het apparaat tot 15 minuten onafgebroken stomen en warmt het in slechts 30 seconden of minder op. Het heeft een anti-druppel functie waardoor je het zowel verticaal als horizontaal kunt gebruiken en veiligheidskenmerken zoals oververhittingsbeveiliging, bescherming tegen waterlekken in de elektriciteit, en automatische uitschakeling bij laag waterniveau of na 8 minuten inactiviteit. Meer dan alleen een strijkijzer, het is multifunctioneel en gezond, waardoor het knikken, pluisjes en dierenhaar verwijdert en schadelijke stoffen uit kleding en banken elimineert voor een gezonder binnenklimaat. In de doos vind je het stoomstrijkijzer, een textielborstel, een pluisborstel, een maatbeker en een gebruiksaanwijzing.

 • Voordeel 1: Snelle Verwarming en Ononderbroken Stomen: Het strijkijzer van Beautural, met een kracht van 1200W en een groot waterreservoir van 260 ml, kan 15 minuten lang ononderbroken stoom afgeven en is in slechts 30 seconden of minder opgewarmd. Dit betekent dat je kleding snel en effectief kunt opfrissen, zonder lang te hoeven wachten.
 • Voordeel 2: Anti-Druppel Design: Het stoomstrijkijzer kan zowel verticaal als horizontaal worden gebruikt, wat het gemak vergroot. Je hoeft je geen zorgen te maken over waterdruppels die zich op je kleding of rondom verspreiden, omdat het apparaat is ontworpen om dit te voorkomen.
 • Voordeel 3: Veilig Gebruik: Met functies zoals oververhittingsbeveiliging, automatische uitschakeling bij laag waterpeil en automatische uitschakeling na 8 minuten inactiviteit, kun je dit apparaat met een gerust hart gebruiken, zonder je zorgen te maken over mogelijke ongevallen of schade aan je kleding.
 • Voordeel 4: Multifunctioneel: Het strijkijzer komt niet alleen met stoffen en pluisborstels, maar is ook geschikt voor een groot scala aan stoffen. Het kan kreuken, pluizen en dierenhaar verwijderen, waardoor je kleding en andere gestoffeerde zaken er verzorgd en goed onderhouden uit zullen zien.
 • Voordeel 5: Biedt een Gezonder Binnenklimaat: Naast het netjes maken van je kleding, helpt het strijkijzer ook bij het verwijderen van schadelijke stoffen van kleding en banken, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat in jouw huis of kantoor.
 • Nadeel 1: Hoewel het Strijkmachine merk BEAUTURAL een krachtig apparaat van 1200 watt is met een groot waterreservoir van 260 ml, is de stoomtijd beperkt tot slechts 15 minuten. Dit kan onvoldoende zijn als je veel kledingstukken of grotere items hebt om te strijken.
 • Nadeel 2: Het apparaat warmt op in 30 seconden. Hoewel dit relatief snel is, zijn er andere modellen op de markt die in minder tijd kunnen opwarmen.
 • Nadeel 3: De BEAUTURAL stoomstrijkijzer schakelt automatisch uit na 8 minuten inactiviteit. Dit kan een nadeel zijn als je tussendoor wordt afgeleid of een andere taak moet uitvoeren en daarna je strijkwerk wilt hervatten.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het apparaat multifunctioneel is, is het mogelijk dat je de extra borstels (stoffen en pluisborstels) niet nodig hebt, maar toch voor deze extra’s betaalt in de aankoop van het apparaat.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat veiligheidsfuncties heeft, zoals oververhittingsbeveiliging, automatische uitschakeling bij laag waterniveau en bescherming tegen lekkage van water in de elektriciteit, zijn deze veiligheidsmaatregelen ook standaard bij andere merken. Het biedt dus geen uniek voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Na grondig onderzoek en testen van de 10 beste strijkmachines op de markt, is het duidelijk dat er een breed scala aan opties beschikbaar is om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen. Het belangrijkste is om een strijkmachine te kiezen die aansluit bij jouw specifieke eisen en situatie. Houd rekening met functies zoals de opwarmtijd, stoomdruk en energie-efficiëntie. Of je nu een professional bent die op zoek is naar een hoogwaardig apparaat of iemand die gewoon wil dat de strijktijd wordt verkort, er is zeker een strijkmachine op deze lijst die bij jou past. Investeer in een kwaliteitsmachine en maak strijken makkelijker en efficiënter dan ooit tevoren.

Inhoudsopgave