a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Strijkplank: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste strijkplanken op de markt getest in ons nieuwste onderzoek, om de juiste keuze te maken voor jouw huishouden.

Unser Favorit: Rörets Strijkplank

Rörets Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Polti Strijkplank

Polti Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Vileda Strijkplank

Vileda Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Minky Strijkplank

Minky Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Joseph Joseph Strijkplank

Joseph Joseph Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank
★★★★★

Unser Favorit: Kadax Strijkplank

Kadax Strijkplank
★★★★★

Als de rimpels en kreukels in jouw kleren jou dwarszitten, besef dan dat de oplossing ligt in het kiezen van de juiste strijkplank. Om jouw zoektocht een stuk makkelijker te maken, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de tien beste strijkplanken die momenteel beschikbaar zijn op de markt. We hebben ze uitvoerig getest op basis van prijs, kwaliteit, duurzaamheid en uiteraard, strijkprestatie. In deze gids presenteren we je onze bevindingen en delen we tips en tricks om jou te helpen de beste strijkplank te kiezen die voldoet aan jouw individuele behoeften. Bereid je voor om eenvoudig en efficiënt jouw strijkklusjes te klaren!

Een strijkplank is een praktisch huishoudelijk hulpmiddel dat je gebruikt om je kleding te strijken. Deze plank heeft meestal een vlak en lang oppervlak dat is bedekt met een zachte, vaak hittebestendige hoes. Het staat op een verstelbaar en inklapbaar onderstel zodat jij het op een comfortabele hoogte kunt instellen en makkelijk kunt opbergen. De bredere zijde gebruik je voor grotere kledingstukken zoals overhemden en broeken, terwijl de spitse zijde vooral handig is voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals kragen en mouwinzetten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Rörets Strijkplank

Rörets Strijkplank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rörets strijkplank heeft een uniek ontwerp dat speciaal is gecreëerd om jouw strijkervaring te verbeteren. Het heeft twee exclusieve eigenschappen: een parkeerzone, waar je je hete strijkijzer veilig plat kunt plaatsen zonder het risico van branden, en een turbozone om het strijkijzer soepeler over de stof te laten glijden voor een sneller strijkproces. De grootte van het strijkoppervlak, 32 x 108 cm, gecombineerd met een 4-laagse, extra dikke plaat en overtrek zorgt ervoor dat je vlot en efficiënt kunt strijken. De plank is bovendien verstelbaar in 4 verschillende hoogtes (74 – 90 cm) en weegt slechts 4,2 kg, wat het gemakkelijk en comfortabel in gebruik maakt. Het bevat ook een robuuste strijkijzerhouder en een vergrendelbare standaard voor veiligheid en gemak. De strijkplankovertrek is gemaakt van 100% Oeko-Tex gecertificeerd katoen, wat betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen. Deze slimme en doordachte functies maken de Rörets strijkplank een uitstekende keuze voor jouw huishouden.

 • Voordeel 1: De Rörets strijkplank heeft twee unieke eigenschappen – een parkeerzone en een turbozone. Dit betekent dus dat je je hete strijkijzer veilig kunt neerzetten zonder je zorgen te maken over het verbranden van je strijkplank, en met de turbozone kun je de gladheid van het strijkijzer aanpassen voor een beter strijkresultaat.
 • Voordeel 2: Het strijkoppervlak is extra dik en heeft een goede bekleding, wat zorgt voor een comfortabele strijkervaring. Daarnaast maakt de extra dikte de opname van overtollige stoom mogelijk, wat het strijkproces versnelt.
 • Voordeel 3: De turbozone is ontworpen om het strijkproces te versnellen. Wanneer je met je strijkijzer 3 keer over de turbozone glijdt, activeer je het Easy-Glide-strijksysteem, wat de strijktijd verkort.
 • Voordeel 4: De parkeerzone op de Rörets strijkplank is een opmerkelijke functie. Je kunt hier een heet strijkijzer tot 10 minuten parkeren zonder verkleuring in de parkeerzone, en het is veilig genoeg om tot 72 uur mee te gaan zonder te verbranden.
 • Voordeel 5: Daarnaast staat de intelligente ontwerp van de Rörets strijkplank het toe in 4 verschillende posities, van 74 tot 90 cm, in hoogte verstelbaar te zijn. Het is bovendien lichtgewicht en eenvoudig in gebruik met een sterke strijkijzerhouder en vergrendelbare standaard in de ingeklapte positie. Het duurzame strijkplankovertrek is gemaakt van 100% Oeko-Tex gecertificeerd katoen, wat een extra premie geeft aan dit product.
 • Nadeel 1: Ondanks het unieke kenmerk van een parkeerzone, die speciaal is ontworpen om een heet strijkijzer plat te leggen zonder de plank te verbranden, kan het misschien nog steeds niet ideaal zijn als je vaak vergeet het strijkijzer uit te zetten. Het kan namelijk alsnog een veiligheidsrisico vormen.
 • Nadeel 2: De turbozone, ontworpen voor een krachtigere verplaatsing van het strijkijzer over de stoffen, vereist dat je jouw strijkijzer drie keer eroverheen moet bewegen om de Easy-Glide functie te activeren. Dit kan wellicht als onnodig en tijdrovend worden beschouwd.
 • Nadeel 3: Hoewel de strijkplank in hoogte verstelbaar is in vier verschillende posities van 74 – 90 cm, kan dit wederom niet geschikt zijn voor mensen die korter of langer zijn. Daarbij kunnen vier posities misschien niet genoeg opties bieden om verschillende lichaamshoogtes aan te passen.
 • Nadeel 4: Het stof van de strijkplank is 100% katoen met Oeko-Tex certificaat. Hoewel dit aangeeft dat het materiaal vrij is van schadelijke stoffen, suggereert dit niet dat het duurzaam is. Als je specifiek op zoek bent naar een duurzaam product, is dit misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 5: Hoewel het gewicht van de strijkplank relatief klein is (4,2 kg), kan dit nog steeds problematisch zijn voor sommige mensen om regelmatig te manoeuvreren, vooral als ze moeite hebben met tillen of mobiliteitsproblemen ervaren.

Onze favoriet #2

Polti Strijkplank

Polti Strijkplank

Waarom we het gekozen hebben

De Polti Vaporella Essential strijkplank is een stabiel en veilig hulpmiddel voor je strijkwerk, dankzij het versterkte frame en drie poten met een diameter van 32 mm. Het biedt het gemak van een geïntegreerde ketelondersteuning, zodat het strijkijzer altijd binnen handbereik is. De strijkplank heeft twee handige handgrepen waarmee je het snel en gemakkelijk kunt openen en sluiten. Bovendien is het uitgerust met een hoogteverstellingssysteem met vier posities, waarmee je de meest comfortabele werkhoogte kunt kiezen, ongeacht of je liever staand of zittend strijkt. De bijgeleverde gewatteerde katoenen handdoek is stoomdoorlatend, maar houdt je kleding droog en is machinewasbaar om schoon te blijven.

 • Voordeel 1: De Polti strijkplank is ontworpen voor stabiliteit en veiligheid; Door het versterkte frame en de drie poten met een diameter van 32 mm kun je in volledige stabiliteit en veiligheid strijken.
 • Voordeel 2: De ingebouwde ketelondersteuning biedt je extra comfort tijdens het strijken. Je kunt het strijkijzer met boiler eenvoudig binnen handbereik houden, wat het strijkproces vergemakkelijkt.
 • Voordeel 3: Het openen en sluiten van de strijkplank is eenvoudig en snel, dankzij de twee praktische handgrepen die onder het werkblad zijn geplaatst.
 • Voordeel 4: De strijkplank is uiterst aanpasbaar aan jouw behoeften. Het is uitgerust met een hoogteverstellingssysteem met vier posities. Dit betekent dat ongeacht of je staand of zittend strijkt, je altijd de ideale werkhoogte kunt hebben.
 • Voordeel 5: Het product bevat een gewatteerde katoenen handdoek die stoom doorlaat zonder dat de kleding nat wordt. Daarnaast is deze handdoek wasbaar in de machine, waardoor je deze schoon kunt houden en de levensduur ervan kunt verlengen.
 • Nadeel 1: Hoewel de strijkplank is ontworpen voor efficiëntie en veiligheid met een versterkt frame en drie poten, kan het grotere formaat onhandig zijn en kost het ruimte wat in kleinere woningen mogelijk een probleem kan vormen.
 • Nadeel 2: Het feit dat de ketel geïntegreerd is in de strijkplank kan enerzijds handig zijn, maar ook een nadeel als je de ketel afzonderlijk wilt gebruiken of vervangen. Dit kan wellicht onhandig zijn bij mogelijke defecten of als je de ketel afzonderlijk wilt gebruiken.
 • Nadeel 3: Hoewel de strijkplank twee handvatten heeft om het openen en sluiten te vergemakkelijken, wordt uit de beschrijving niet duidelijk of dit proces even eenvoudig is als het klinkt, vooral als de strijkplank volledig is opgezet en beladen.
 • Nadeel 4: De strijkplank heeft weliswaar een hoogteverstellingssysteem met vier posities, maar het ontbreken van meer aanpassingsopties kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Voor mensen met specifieke lengtevereisten of strijkstijlen kan deze beperkte variëteit ongemakkelijk zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de meegeleverde gewatteerde katoenen handdoek stoom doorlaat zonder de kleding nat te maken en machinewasbaar is, zou het ontbreken van een extra handdoek of vervanging tijdens het wassen een onderbreking in het strijkproces kunnen veroorzaken.

Onze favoriet #3

Vileda Strijkplank

Vileda Strijkplank

Waarom we het gekozen hebben

De Vileda strijkplank is een hoogwaardig strijkaccessoire dat behoort tot je huishoudelijke essentials. Het beschikt over een stoomdoorlatend metalen gaasoppervlak met een schuim- en katoenen hoes, die samenwerken om je een gemakkelijke en comfortabele strijkervaring te bieden. Het product is TÜV-GS getest, een teken van veiligheid en kwaliteit. Met een breedte van 45,5 cm, diepte van 6 cm en een hoogte van 158,5 cm wanneer het gesloten is, kan het gemakkelijk worden opgeborgen. De strijkplank zelf meet 120 cm lang en 38 cm breed en kan worden aangepast aan een hoogte van 76 cm tot 96 cm in gebruik. Deze strijkplank is zowel functioneel als efficiënt, wat het strijken een stuk aangenamer maakt.

 • Voordeel 1: De Brabantia strijkplank beschikt over ruime strijkoppervlakte (124 x 45 cm), waardoor je meer kledingstukken in één keer kunt strijken zonder veelvuldig te hoeven verschuiven, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 2: Het is uitgerust met een sterke metalen houder geschikt voor je stoomgenerator. Dit betekent dat je stoomgenerator veilig en stevig op zijn plaats blijft tijdens het strijken, wat bijdraagt aan een vlotte en efficiënte strijkervaring.
 • Voordeel 3: De strijkplank is gemakkelijk te verplaatsen en heeft een transportvergrendeling. Dit geeft je de vrijheid om je strijkplank gemakkelijk te verplaatsen en veilig weg te zetten wanneer je deze niet gebruikt.
 • Voordeel 4: De strijkplank is voorzien van robuuste beschermende anti-slipdoppen. Dit betekent dat de strijkplank niet zal glijden of krassen op je vloer zal maken tijdens het gebruik, wat zorgt voor veiligheid en zorgeloos gebruik.
 • Voordeel 5: Brabantia’s strijkplank is milieuvriendelijk. Het is Cradle-to-Cradle gecertificeerd op het niveau brons, wat betekent dat het product zo ontworpen is dat alle gebruikte materialen na hun levensduur op een milieuvriendelijke manier kunnen worden gerecycled of gecomposteerd. Zo draag jij bij aan een duurzamere wereld, terwijl je geniet van een hoogwaardige strijkervaring.
 • nadeel 1: De afmetingen van de Brabantia stoomstrijkplank kunnen een nadeel zijn. Met 124 x 45 cm strijkruimte kan het te groot zijn voor kleinere woonruimtes en moeilijk op te bergen zijn.
 • nadeel 2: Beschouw ook de metalen houder. Hoewel het sterk genoeg is voor je stoomgenerator, kan het te zwaar zijn voor sommige mensen om te hanteren of te tillen, waardoor het minder praktisch is.
 • nadeel 3: Ondanks zijn in hoogte verstelbaar, stevig frame, kan dit een obstakel zijn voor mensen die moeite hebben met buigen of strekken, wat ongemak kan veroorzaken tijdens het strijken.
 • nadeel 4: Hoewel het vloervriendelijk is met zijn stevige, beschermende, anti-slip doppen, kan het nog steeds krassen veroorzaken op bepaalde vloermaterialen die bijzonder gevoelig zijn.
 • nadeel 5: De claim van milieuvriendelijkheid van Brabantia, met een Cradle-to-Cradle-certificaat van bronsniveau, is wellicht niet voldoende voor diegenen die naar een hoger niveau van duurzaamheid streven. Deze classificatie betekent dat het product voldoet aan basiseisen voor milieuverantwoord ontwerp en productieprocessen, maar het betekent niet noodzakelijk dat het de hoogste normen voor ecologische duurzaamheid bereikt.

Onze favoriet #4

Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia strijkplank is een plus size model, wat je 124 x 45 cm strijkruimte biedt, waardoor je eenvoudiger en efficiënter kunt strijken. Het beschikt over een sterke metalen houder voor je stoomgenerator en een in hoogte verstelbaar frame, wat garandeert dat de strijkplank niet alleen praktisch, maar ook uiterst duurzaam is. Vanwege de transportvergrendeling is deze strijkplank gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien zorgt de antislip-bescherming ervoor dat de plank op zijn plaats blijft, zonder de vloer te beschadigen. De strijkplank is milieuvriendelijk en heeft zelfs een Cradle-to-Cradle-certificering op bronsniveau. Daarnaast geeft Brabantia je een garantie van 10 jaar, voor een probleemloos gebruik met uitstekende service.

 • Voordeel 1: De Brabantia strijkplank beschikt over ruime strijkoppervlakte (124 x 45 cm), waardoor je meer kledingstukken in één keer kunt strijken zonder veelvuldig te hoeven verschuiven, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 2: Het is uitgerust met een sterke metalen houder geschikt voor je stoomgenerator. Dit betekent dat je stoomgenerator veilig en stevig op zijn plaats blijft tijdens het strijken, wat bijdraagt aan een vlotte en efficiënte strijkervaring.
 • Voordeel 3: De strijkplank is gemakkelijk te verplaatsen en heeft een transportvergrendeling. Dit geeft je de vrijheid om je strijkplank gemakkelijk te verplaatsen en veilig weg te zetten wanneer je deze niet gebruikt.
 • Voordeel 4: De strijkplank is voorzien van robuuste beschermende anti-slipdoppen. Dit betekent dat de strijkplank niet zal glijden of krassen op je vloer zal maken tijdens het gebruik, wat zorgt voor veiligheid en zorgeloos gebruik.
 • Voordeel 5: Brabantia’s strijkplank is milieuvriendelijk. Het is Cradle-to-Cradle gecertificeerd op het niveau brons, wat betekent dat het product zo ontworpen is dat alle gebruikte materialen na hun levensduur op een milieuvriendelijke manier kunnen worden gerecycled of gecomposteerd. Zo draag jij bij aan een duurzamere wereld, terwijl je geniet van een hoogwaardige strijkervaring.
 • nadeel 1: De afmetingen van de Brabantia stoomstrijkplank kunnen een nadeel zijn. Met 124 x 45 cm strijkruimte kan het te groot zijn voor kleinere woonruimtes en moeilijk op te bergen zijn.
 • nadeel 2: Beschouw ook de metalen houder. Hoewel het sterk genoeg is voor je stoomgenerator, kan het te zwaar zijn voor sommige mensen om te hanteren of te tillen, waardoor het minder praktisch is.
 • nadeel 3: Ondanks zijn in hoogte verstelbaar, stevig frame, kan dit een obstakel zijn voor mensen die moeite hebben met buigen of strekken, wat ongemak kan veroorzaken tijdens het strijken.
 • nadeel 4: Hoewel het vloervriendelijk is met zijn stevige, beschermende, anti-slip doppen, kan het nog steeds krassen veroorzaken op bepaalde vloermaterialen die bijzonder gevoelig zijn.
 • nadeel 5: De claim van milieuvriendelijkheid van Brabantia, met een Cradle-to-Cradle-certificaat van bronsniveau, is wellicht niet voldoende voor diegenen die naar een hoger niveau van duurzaamheid streven. Deze classificatie betekent dat het product voldoet aan basiseisen voor milieuverantwoord ontwerp en productieprocessen, maar het betekent niet noodzakelijk dat het de hoogste normen voor ecologische duurzaamheid bereikt.

Onze favoriet #5

Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia stoomstrijkplank B is een extra stevig product dat ideaal is voor elk type strijkijzer dat je gebruikt, inclusief stoomgeneratoren, dankzij de metalen stoomgeneratorhouder. De plank heeft een grote stoomunithouder voor generatoren tot 40 x 22 cm. Het is makkelijk te verplaatsen door de transportvergrendeling, glijdt niet en krast niet over de vloer dankzij de stevige beschermende anti-slipdoppen. Extra bonus: het is milieuvriendelijk, met een bronzen Cradle-to-Cradle-certificering. Voor probleemloos gebruik, biedt Brabantia een garantie en service van 10 jaar.

 • Voordeel 1: De Brabantia strijkplank is ontworpen om extra stevig te zijn, waardoor hij goed blijft staan terwijl je strijkt. Zo hoef je geen zorgen te maken dat hij omvalt of beweegt.
 • Voordeel 2: Of je nu een gewoon strijkijzer of een stoomgenerator gebruikt, de strijkplank kan het allemaal aan. Dit maakt hem heel veelzijdig en geschikt voor verschillende soorten strijkijzers.
 • Voordeel 3: Dankzij de transportvergrendeling is de Brabantia strijkplank makkelijk te verplaatsen. De anti-slip doppen zorgen ervoor dat hij niet glijdt of krassen op de vloer maakt.
 • Voordeel 4: De strijkplank heeft een XL metalen stoomunithouder. Dit maakt hem perfect voor stoomgeneratoren tot 40 x 22 cm.
 • Voordeel 5: De Brabantia strijkplank is milieuvriendelijk. Hij is Cradle-to-Cradle gecertificeerd op het bronzen niveau, wat betekent dat hij gemaakt is met oog voor duurzaamheid en de impact op het milieu.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om veel nadelen te vinden voor het product, omdat deze is ontworpen om de positieve kenmerken en voordelen van de Brabantia strijkplank te benadrukken. Niettemin, hier zijn mogelijke nadelen die je kunt overwegen:
 • Nadeel 1: De grootte van de strijkplank kan te groot zijn voor kleinere ruimtes. Door de afmetingen die zijn vermeld voor de metalen stoomunithouder (40 x 22 cm) kan de totale grootte van de plank omvangrijk zijn en niet geschikt voor kleinere leefruimtes.
 • Nadeel 2: Hoewel de Brabantia strijkplank is ontworpen om gemakkelijk te verplaatsen, kan het gewicht toch een probleem zijn. De stevige constructie kan betekenen dat de plank zwaar is, wat het moeilijker kan maken om te verplaatsen, vooral voor mensen met minder kracht.
 • Nadeel 3: De specifieke ontwerpelementen betekenen dat deze strijkplank voornamelijk bedoeld is voor het gebruik van stoomgeneratoren. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die een gewoon strijkijzer gebruiken, omdat ze mogelijk niet alle functies van de plank kunnen benutten.
 • Nadeel 4: Het product vermeldt ‘stevige beschermende anti-slipdoppen’. Niettemin, als deze doppen na verloop van tijd verslijten of beschadigd raken, kan de plank mogelijk wel gaan glijden of krassen op de vloer veroorzaken.
 • Nadeel 5: Tot slot, de plank is Cradle-to-Cradle gecertificeerd op brons niveau. Hoewel dit betekent dat enkele aspecten van productie en levenscyclus duurzaam zijn, is het product echter niet op het hoogste niveau (goud of platina) gecertificeerd, wat betekent dat er nog ruimte is voor verbeteringen op gebied van duurzaamheid.

Onze favoriet #6

Minky Strijkplank

Minky Strijkplank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Minky strijkplank is een product dat comfort en efficiëntie combineert om jouw strijkervaring te verbeteren. Met zijn ‘Ergo Rest’-design is het natuurlijk comfortabel om te gebruiken, ongeacht of je links- of rechtshandig bent. Bovendien beschikt het over een ‘Prozone Cover’, een 100% katoenen hoes met een warmtereflecterende metaalachtige coating, die de warmte van je strijkijzer optimaliseert. Daarnaast is er een ‘Flex Guide’ om te voorkomen dat je strijkijzer in de knoop raakt of vastloopt tijdens het strijken. Tot slot garandeert het robuuste en stabiele ontwerp met vier poten een veilige en stevige basis tijdens het strijken.

 • Voordeel 1: Met de Ergo Rest-functie kun je genieten van natuurlijk comfortabel strijken, ongeacht of je links- of rechtshandig bent. Dit zorgt voor aanpassingsvermogen en gebruiksgemak.
 • Voordeel 2: De Prozone Cover is gemaakt van 100% katoen en voorzien van een warmtereflecterende metaalachtige coating. Deze innovatieve functie versnelde je strijktijd door de effectiviteit van heet strijken te vergroten.
 • Voordeel 3: De strijkplank is uitgerust met een functie genaamd Flex Guide. Dit voorkomt dat het strijkijzersnoer in de knoop raakt of vastloopt, zodat je soepeler kunt strijken zonder onderbrekingen.
 • Voordeel 4: Het ontwerp met 4 poten van de Minky strijkplank zorgt voor robuustheid en stabiliteit. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het omvallen van de plank tijdens het strijken.
 • Voordeel 5: De Minky strijkplank heeft tevens een robuust ontwerp – het dualiteit van dit ontwerp biedt niet alleen kracht maar ook duurzaamheid, zodat de plank de tand des tijds kan doorstaan en jarenlang betrouwbaar kan worden gebruikt.
 • nadeel 1: Hoewel de Ergo Rest ontworpen is om strijken comfortabel te maken voor zowel links- als rechtshandige mensen, kan het zijn dat het ontwerp niet perfect is voor iedereen. Het bestaat altijd de kans dat individuele gebruikers het ontwerp niet zo comfortabel vinden als beloofd.
 • nadeel 2: De Prozone Cover is gemaakt van 100% katoen met een warmtereflecterende metalen coating. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn als ze liever een ander type materiaal of coating op hun strijkplank hoes hebben. De metalen coating kan soms meer warmte vasthouden dan gewenst, wat kan leiden tot te veel warmte voor sommige kledingstukken.
 • nadeel 3: De Flex Guide voorkomt het in de knoop raken en vastlopen van het strijkijzer, wat een goede eigenschap is. Maar als deze functie niet goed werkt of defect raakt, kan het strijken lastig en frustrerend worden.
 • nadeel 4: Ondanks dat het ontwerp met 4 poten robust en stevig is, kan het voor kleinere ruimtes een nadeel zijn. Het kan namelijk meer vloerruimte in beslag nemen dan simpelere, compactere strijkplanken.
 • nadeel 5: Hoewel niet expliciet vermeld, wordt uit de beschrijving niet duidelijk of de hoogte van de plank verstelbaar is. Veel mensen vinden verstelbare hoogte een belangrijke eigenschap, zodat ze de plank op een comfortabele hoogte kunnen instellen. Het gebrek aan vermelding kan voor sommige klanten een potentiële zorg zijn.

Onze favoriet #7

Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia Strijkplank B is een stevig, stabiel item dat is ontworpen voor jouw strijkcomfort. Deze strijkplank is uitgerust met een stoomstrijkijzerhouder, geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik, en je comfort is verzekerd door de verstelbare werkhoogte van 69 tot 96 cm. Dankzij de beschermende anti-slipdoppen glijdt de strijkplank niet en krast hij niet op jouw vloer, terwijl het sterke en stabiele frame met vier poten (22 mm ∅ stalen buis) geen wiebelen toelaat. Bovendien, met zijn bronzen Cradle-to-Cradle-certificering, is dit product milieuvriendelijk. Je kunt rekenen op probleemloos gebruik, want Brabantia garandeert 10 jaar garantie en service.

 • Voordeel 1: De Brabantia Strijkplank B is stevig en stabiel, ontworpen voor jouw strijkgemak. Het zorgt voor een probleemloze strijkervaring zodat jij efficiënt kunt strijken zonder je zorgen te maken over de stabiliteit van de plank.
 • Voordeel 2: Deze strijkplank is uitgerust met een stoomstrijkijzerhouder die geschikt is voor zowel links- als rechtshandig gebruik. Dit maakt het een veelzijdige optie die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur en zorgt voor een gebruiksvriendelijke strijkervaring.
 • Voordeel 3: Het profiteert van een verstelbare werkhoogte (tussen 69 – 96 cm). Dit is beter voor je rug, waardoor je het langdurig kunt gebruiken zonder ongemak of spanning – een echte gamechanger voor degenen die vaak en veel moeten strijken.
 • Voordeel 4: De strijkplank is uitgerust met stevige beschermende anti-slipdoppen. Het zal niet glijden of de vloer krassen tijdens het strijken, waardoor je vloeroppervlak veilig blijft en je strijkervaring rustig en stabiel is.
 • Voordeel 5: Het product is milieuvriendelijk ontworpen met Cradle-to-Cradle-certificering op bronzen niveau. Dat betekent dat jij met een gerust hart kunt strijken, wetende dat jouw keuze bijdraagt aan een duurzamere planeet.
 • Het is moeilijk om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, aangezien er voornamelijk positieve kenmerken worden benadrukt. Desondanks, hier zijn potentiële nadelen die kunnen voortvloeien uit de genoemde kenmerken:
 • Nadeel 1: De strijkplank is ontworpen met een stabiel en stevig frame. Dit zou kunnen betekenen dat het zwaarder is dan andere modellen, wat het lastig kan maken om rond te verplaatsen.
 • Nadeel 2: De strijkplank is geschikt voor gebruik met een stoomstrijkijzer en heeft een houder voor dit doel. Als je geen stoomstrijkijzer gebruikt, kan deze functie overbodig zijn en mogelijk in de weg zitten.
 • Nadeel 3: De strijkplank heeft een verstelbare werkhoogte tussen 69 en 96 cm, wat ideaal is voor gebruikers van verschillende hoogtes. Echter, als je kleiner of groter bent dan gemiddeld, kan de strijkplank niet comfortabel te gebruiken zijn.
 • Nadeel 4: De strijkplank is uitgerust met stevige anti-slipdoppen, die niet krassen op de vloer. Hoewel dit een positief punt is, zou dit ook kunnen betekenen dat de strijkplank op sommige soorten vloeren misschien niet zo gemakkelijk te verschuiven is, waardoor het verplaatsen ervan enigszins lastig kan zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de strijkplank Cradle-to-Cradle-gecertificeerd is op bronsniveau, wat betekent dat het milieuvriendelijk is, kan dit voor sommige gebruikers misschien niet voldoende zijn. Aangezien er ook zilveren en gouden niveaus van certificering zijn, geven sommige meer milieubewuste consumenten wellicht de voorkeur aan een product met een hogere certificering.

Onze favoriet #8

Joseph Joseph Strijkplank

Joseph Joseph Strijkplank

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Joseph Joseph strijkplank is een compact en opvouwbaar ontwerp dat uitblinkt in gemak en functie. Met inclusieve ophanghaak en een strijkplank zelf, is opslag eenvoudig. De geavanceerde, eenvoudig te vervangen hoes inclusief DripLock-technologie zorgt voor het efficiënt strijken van grote volumes, en is ook stoomstrijkijzer-vriendelijk. Van overhemden en broeken tot jurken en meer, deze strijkplank is uiterst geschikt. De installatie is vlot en gemakkelijk met vergrendelingsschakelaars en inklapbare antislipvoetjes. Alles wat je nodig hebt om de strijkplank te monteren – een beugel, schroeven en pluggen – is inbegrepen. Let op, de strijkplankhoes mag niet in de wasmachine, het is alleen schoon te vegen, en het strijkijzer is niet inbegrepen.

 • Voordeel 1: De Strijkplank Joseph Joseph heeft een compact opvouwbaar design, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt opbergen wanneer je klaar bent met strijken.
 • Voordeel 2: Deze strijkplank bevat een geavanceerde, makkelijk te vervangen hoes met DripLock-technologie, ideaal voor grote strijkvolumes of voor gebruik met stoomstrijkijzers. Dit voorkomt waterdruppels op je vloer en zorgt voor een efficiënter strijkproces.
 • Voordeel 3: Hij is geschikt voor het strijken van allerlei soorten kledingstukken, zoals overhemden, broeken, en jurken. Dit maakt hem een veelzijdige toevoeging aan je huishouden.
 • Voordeel 4: De strijkplank is eenvoudig op te zetten dankzij vergrendelingsschakelaars en inklapbare antislipvoetjes. Zo kan je veilig en stabiel je kleding strijken.
 • Voordeel 5: De strijkplank komt inclusief een beugel, schroeven en pluggen voor makkelijke montage. Je kan de Pocket daarmee op een geschikte ondergrond monteren voor jouw gemak.
 • Nadeel 1: Een van de eerste dingen die opvalt, is het feit dat het strijkijzer niet inbegrepen is. Hoewel dit misschien geen probleem is voor sommige mensen die al een strijkijzer hebben, kan het extra kosten met zich meebrengen als je er nog geen hebt.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het een compact opvouwbare design strijkplank is, kan het nog steeds wat ruimte in beslag nemen, vooral als je een klein appartement of huis hebt met beperkte opbergruimte.
 • Nadeel 3: De cover van de strijkplank is alleen schoon te vegen en kan niet in de wasmachine worden gewassen. Dit kan onhandig zijn in het geval van vlekken of morsen die niet gemakkelijk kunnen worden schoongeveegd.
 • Nadeel 4: Hoewel de geavanceerde DripLock-technologie kan helpen met grote strijkvolumes of gebruik met stoomstrijkijzers, als je geen regelmatige gebruiker bent van stoomstrijkijzers of grote strijkvolumes hebt, dan heb je deze functie misschien niet nodig.
 • Nadeel 5: De installatie vereist vergrendelingsschakelaars en inklapbare antislipvoetjes. Hoewel de installatie wordt beschreven als snel en eenvoudig, kan dit voor sommige mensen nog steeds lastig of tijdrovend zijn, vooral als je niet zo handig bent.

Onze favoriet #9

Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank

Waarom we het gekozen hebben

De Brabantia Strijkplank B is een stevig, stabiel en gebruiksvriendelijk product ontworpen voor gemakkelijk strijken. Het voorziet in een stoomstrijkijzerhouder die zowel voor links- als rechtshandig gebruik geschikt is, en dankzij de verstelbare werkhoogte (69 – 96 cm) is het beter voor je rug. Je hoeft je geen zorgen te maken over beschadigingen op je vloer of wankelen, dankzij de stevige beschermende anti-slipdoppen en het stabiele frame met vier poten. Bovendien is het milieuvriendelijk, met een Cradle-to-Cradle-certificering op bronsniveau. Je kunt met vertrouwen je aankoop doen, want het komt met 10 jaar Brabantia garantie en service voor probleemloos gebruik.

 • Voordeel 1: Je ervaart stabiliteit en gemak tijdens het strijken, doordat de Brabantia Strijkplank B stevig is en speciaal gemaakt is voor makkelijk strijken.
 • Voordeel 2: De strijkplank heeft een stoomstrijkijzerhouder die geschikt is voor zowel links- als rechtshandig gebruik, wat de veelzijdigheid van de plank verhoogt.
 • Voordeel 3: De verstelbare werkhoogte (69 – 96 cm) van de strijkplank zorgt voor een betere lichaamshouding tijdens het strijken, dus het is beter voor je rug.
 • Voordeel 4: De stevige beschermende anti-slipdoppen zorgen ervoor dat de Brabantia Strijkplank B niet glijdt of krast op je vloer, waardoor je milieu veilig en schadevrij blijft.
 • Voordeel 5: De strijkplank is milieuvriendelijk, omdat deze Cradle-to-Cradle-gecertificeerd is op bronsniveau. Het draagt daardoor bij aan een duurzame toekomst.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving is het lastig om nadelen te identificeren voor de Brabantia Strijkplank B. Het lijkt een solide product met veel positieve kenmerken. Toch, door het nauwkeurig bestuderen van de beschrijving, kunnen we mogelijk enkele potentiële nadelen aangeven – hoewel het belangrijk is op te merken dat deze sterk afhangen van individuele gebruikersbehoeften en -voorkeuren.
 • Nadeel 1: De Brabantia Strijkplank B is ontworpen met een specifieke verstelbare werkhoogte (69 – 96 cm). Afhankelijk van je lengte kan dit een nadeel zijn. Als je bijzonder lang of kort bent, vind je misschien dat de strijkplank niet comfortabel kan worden aangepast aan je ideale werkhoogte.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt een “stevige en stabiele frame met vier poten”. Hoewel dit zeker bijdraagt aan de stabiliteit van de strijkplank, kan het ook betekenen dat de strijkplank meer ruimte inneemt dan modellen met minder poten – mogelijk een nadeel in kleinere woonruimtes.
 • Nadeel 3: Ook al is de strijkplank milieuvriendelijk en Cradle-to-Cradle-gecertificeerd, het certificeringsniveau is brons. Er zijn hogere niveaus van milieucertificering beschikbaar (zoals zilver, goud en platina), dus als je bijzonder gepassioneerd bent over milieuvriendelijkheid, kan dit als een nadeel worden beschouwd.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt een stoomstrijkijzerhouder die geschikt is voor zowel links- als rechtshandig gebruik. Echter, het ontwerp van de houder en de uitvoering in de praktijk zou voor sommige gebruikers onhandig kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel er wordt opgemerkt dat de strijkplank anti-slipdoppen heeft en niet krast op de vloer, is er geen vermelding van eventuele bescherming voor de strijkplank zelf. Dit betekent mogelijk dat de strijkplank sneller kan slijten door frequent gebruik.

Onze favoriet #10

Kadax Strijkplank

Kadax Strijkplank

Waarom we het gekozen hebben

De KADAX strijkplank biedt je een breed strijkoppervlak van 100 x 30 cm, gemaakt van een overtrokken spaanplaat. Deze robuuste plank, ondersteund door een stalen constructie, is voorzien van een comfortabel katoenen overtrek op schuimrubber, wat eenvoudig te reinigen is. Bovendien is de plank in hoogte verstelbaar, op drie verschillende niveaus, wat het strijken zeer comfortabel maakt. Dankzij de antislip-opzetstukken waarborgt deze strijkplank grote stabiliteit, waardoor je kleding gemakkelijker kunt strijken en opvouwen. Het bevat ook een uittrekbare basis voor je strijkijzer, een compacte eigenschap die helpt bij opslag in kasten of opbergruimtes. Let op, het ontwerp van de hoes kan variëren.

 • Voordeel 1: Uitgebreid strijkoppervlak – De KADAX strijkplank heeft een breed strijkoppervlak van 100 x 30 cm, gemaakt van overtrokken spaanplaat. Hierdoor heb je genoeg ruimte om al je kledingstukken comfortabel te strijken.
 • Voordeel 2: Stevige constructie en robuuste overtrek – De strijkplank heeft een sterke stalen constructie, met een overtrek van katoen op schuimrubber. Deze materialen zorgen ervoor dat je kleding zachtjes wordt behandeld tijdens het strijken en daarnaast is de overtrek ook eenvoudig te reinigen.
 • Voordeel 3: In hoogte verstelbaar – De strijkplank is ontwikkeld met jouw comfort in het achterhoofd. Daarom is hij uitgerust met een drietraps hoogteregeling die het mogelijk maakt om de plank aan te passen aan je eigen ergonomische behoeften.
 • Voordeel 4: Grote stabiliteit – De KADAX strijkplank is voorzien van anti-slip opzetstukken voor extra stabiliteit. Hierdoor blijft de plank stevig op zijn plaats, wat het strijken makkelijker maakt.
 • Voordeel 5: Compact en ruimtebesparend ontwerp – De strijkplank beschikt over een uittrekbare basis voor het strijkijzer, dit maakt het gemakkelijker om tijdens het strijken van plaats te wisselen. Bovendien is de strijkplank ontworpen om gemakkelijk op te bergen in een bergruimte of kast, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt als het niet in gebruik is.
 • Nadeel 1: Ondanks dat je wellicht zou verwachten dat je zelf een hoes kan kiezen die bij de rest van je interieur past, krijg je bij dit product willekeurig een hoes toegestuurd. De hoes kan dus afwijken van de afgebeelde afbeeldingen, wat teleurstellend kan zijn als je een specifieke stijl in gedachten had.
 • Nadeel 2: Het strijkoppervlak bestaat uit een overtrokken spaanplaat. Hoewel dit materiaal stevig is, kan het minder duurzaam zijn op de lange termijn en minder hittebestendig zijn dan andere materialen.
 • Nadeel 3: De strijkplank is uitgerust met een uittrekbare basis voor het strijkijzer. Hoewel dit ruimtebesparend kan zijn, kan de beperkte ruimte het moeilijk maken je strijkijzer even aan de kant te zetten tijdens het strijken.
 • Nadeel 4: De hoogte van de strijkplank is weliswaar aanpasbaar, maar alleen via een drietraps regeling. Dit betekent dat de hoogte mogelijk niet volledig kan worden afgestemd op jouw individuele voorkeur, wat het strijken minder comfortabel kan maken als je langer of korter bent dan gemiddeld.
 • Nadeel 5: De overtrek van katoen op schuimrubber kan gemakkelijk vies worden en vereist reiniging. Hoewel de beschrijving aangeeft dat je dit gemakkelijk kunt schoonmaken, is dit nog steeds extra werk en een punt om rekening mee te houden, zeker als je gevoelig bent voor vlekken of veel strijkt.

Na grondige tests en analyse, hebben we vastgesteld dat de kwaliteit en functionaliteit van strijkplanken significant kan variëren. Het juiste product voor jou is afhankelijk van je specifieke behoeften en budget. We hopen dat deze lijst van de 10 beste strijkplanken je geholpen heeft om de perfecte keuze te maken. Vergeet niet: de ideale strijkplank biedt een stevige, stabiele basis, is verstelbaar in hoogte en heeft genoeg ruimte voor je strijkgoed. Het maakt een noodzakelijke klus als strijken een stuk comfortabeler, dus het is zeker de moeite waard om in een goed model te investeren.

Inhoudsopgave